Φυσικές Συνταγές Ομορφιάς: Στην κουζίνα σου γρήγορα!

K_Sweet-Lime-&-Cedar_078_a

Sweet-Lime-&-Cedar

 

Αν νομίζεις ότι οι παλιές συνταγές της γιαγιάς σου για beaute (ελαιόλαδο στα μαλλιά, αυγό για λάμψη, αλεύρι για σπυράκια) είναι ξεπερασμένες ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείς. Ένα θα σου πω: Μια από τις πιο πετυχημένες εταιρίες καλλυντικών στην  Ελλάδα και το εξωτερικό οφείλει την επιτυχία της στις συνταγές ομορφιάς της γιαγιάς της ιδιοκτήτριας (μιλάω για την Fresh Line)

Anyway, όπως και να έχει ρίξε μια ματιά στις σπιτικές συνταγές που θα δεις παρακάτω κάντες στο σπίτι, και τα ξαναλέμε. Έχουναπίστευτη επιτυχία. Trust me.

 

Μάσκα για ξηρό δέρμα

Ανακάτεψε  έναν κρόκο αυγού με 1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο ( θα το βρεις σε καταστήματα υγιεινής διατροφής) ή λίγη λανολίνη (στα φαρμακεία) Άπλωσε το μίγμα στο πρόσωπό σου, χαλάρωσε και άφησέ το να στεγνώσει για περίπου 15 λεπτά. Αφαίρεσε το με ένα βαμβάκι βρεγμένο σε δροσερό νερό, και τέλος ξέβγαλε καλά το πρόσωπό σου και άπλωσε λίγη ενυδατική κρέμα.

Μάσκα για λιπαρό δέρμα

Ανακάτεψε 1 κουτάλι ιαματική λάσπη( θα τη βρεις σε καταστήματα υγιεινής διατροφής) με ένα κουταλάκι μέλι και λίγο ζεστό νερό. Άπλωσε στο πρόσωπό σου τον πολτό μέχρι να στεγνώσει (περίπου 10-15 λεπτά) Ξέβγαλε με χλιαρό νερό και τον χυμό ενός λεμονιού.

Μάσκα για βαθύ καθαρισμό και λάμψη (αν είσαι κάτω των 30)

Ανακάτεψε σε ένα φλιτζάνι ένα κρόκο αυγού και το ζωμό από ένα λεμόνι. Άπλωσε το μίγμα στο πρόσωπό σου και άστο να στεγνώσει καλά – μέχρι να σε τραβάει – για περίπου 15 λεπτά. Ξέβγαλε καλά (για να μην μυρίζει αυγουλίλα) και άπλωσε λίγη ενυδατική κρέμα. (Εγώ το κάνω συχνά και πάντα πιάνει- το πρόσωπο λάμπει Μπάμπη μου!)

Μάσκα για την ακμή

Ανακάτεψε καλά 2 κουταλιές αλεύρι με ένα χτυπημένο ασπράδι αυγού. Άπλωσε το μίγμα στο πρόσωπό σου και ιδιαίτερα εκεί που βγάζεις πιο συχνά σπυράκια. Άφησέ το να στεγνώσει περίπου 15 λεπτά και ξέβγαλε

9 Σχόλια
  1. πως μας σκέφτεσαι Beauty blog! Οτι πρέπει παραμονές γιορτών μερικά free beauty tips!
    δοκιμάζω απόψε κιόλας και σε ενημερώνω για τα αποτελέσματα!
    ΧΟΧΟ

  2. Πες μου ποιά έκανες Βίκυ! Είμαι πολύ περίεργη. Εγώ πάντως λατρεύω αυτή με το αυγό και το λεμόνι για λάμψη!

    Φιλάκια

    Η blogger σου!

  3. Να προσθέσω συνταγή μιας ιταλίδας γιαγιάς για home made peeling; Ανακατεύεις ελαιόλαδο με ζάχαρη και τρίβεις όλο το σώμα. Ξεπλένεις με άφθονο ζεστό νερό και σαπούνι. Το σώμα μετά είναι πραγματικά βελούδινο. Για το πρόσωπο με προσοχή, κάποιες επιδερμίδες ίσως είναι πολύ ευαίσθητες.

  4. Χαρά είσαι Θεά! Πραγματικά την είχα ακούσει και εγώ αυτή τη συνταγή αλλά δεν είχε τύχει να την κάνω. Προχθές που είχα λίγο ελεύθερο χρόνο την δοκίμασα και ξετρελάθηκα! Απίστευτα απαλό δέρμα!
    Thank you για το τέλειο tip!

    Φιλάκια
    H blogger σου!

  5. Η συνταγή που έχω δοκιμάσει εγώ και πραγματικά την προτείνω είναι το πίλινγκ με ζάχαρη και λίγες σταγόνες γάλα, τρίβεις απαλά το πρόσωπο σου και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Καθαρό και μαλακό προσωπάκι!!!!!!
    Όσο για τα χέρια κάνουμε πίλινγκ με ζάχαρη και λίγες σταγόνες λάδι Johnsons baby oil.
    Αξίζει να το δοκιμάσατε

  6. Καλά το baby oil είναι θαυμαουργό προιόν. Εγώ έχω θεία που είναι 53 ετών, φαίνεται 35 (σου το ορκίζομαι!!) και το μόνο που κάνει όλα αυτά τα χρόνια είναι το βράδυ να απλώνει στο πρόσωπό της baby oil!!

    Απίστευτο????

    Φιλάκια
    Η blogger σου

  7. Να προσθέσω και κάτι ακόμα….
    Μια συνταγή που δεν έχω δοκιμάσει η ίδια αλλά μου την έιπε μία φίλη.
    Όταν φτιάξετε γαλλικό καφέ, μην πετάξετε το φίλτρο με τον καφέ που έχει μείνει επάνω. Πάρτε το και με τον καφέ αυτόν που έχει επάνω τρίψτε τα σημεία των ποδιών σας που έχουν κυταρίτιδα.
    Μου είπαν ότι τα αποτελέσματα θα είναι θεαματικά αν το κάνω συνέχεια.
    Αν το έχετε δοκιμάσει πείτε μου και μένα!
    Ευχαριστώ

  8. Βίκυ, οι περισσότερες κρέμες αδυνατίσματος και κυτταρίτιδας έχουν φόρμουλα βασισμένη στην καφείνη. Άρα η φίλη σου κάτι ξέρει… Βρίσκω την συνταγή εξαιρετικά έξυπνη! Μου φαίνεται θα τη δοκιμάσω και εγώ παρόλο που δεν πίνω καφέ!!

    Thank you!

    Φιλάκια

    η blogger σου

  9. ευχαριστω πολυ για τις συνταγές ! Πολυ ενδιαφέρουσες!! <3

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.