Η απορία της εβδομάδας: Tελικά, πόσα προιόντα περιποίησης μας χρειάζονται;

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Έχω λίγο μπερδευτεί beauty blog με όλες αυτές τις ενυδατικές κρέμες: κρέμα ημέρας , κρέμα νύχτας, κρέμα για ρυτίδες, αντηλιακή κλπ, κλπ.

Υπάρχει όντως πραγματική διαφορά ή είναι ένα τρικ των πολυεθνικών για να αγοράζουμε 15 διαφορετικές κρέμες?
Ποιά η διαφορά ας πούμε της κρέμας ημέρας από εκείνης της νύχτας? Και από ποιά ηλικία και μετά, πρέπει να χρησιμοποιούμε την κρέμα νύχτας, αν δεχτούμε πως υπάρχει όντως διαφορά από την ημέρας…?

ουφ! ελπίζω να μην σε κούρασα, αλλά έχω μπερδευτεί τελείως!

girl

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Πολύ ωραία ερώτηση. Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το πιο σημαντικό για να απαντηθεί η ερώτησή σου είναι η ηλικία και ο τύπος του δέρματός σου.

Τι εννοώ: Στα 18 το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα καλό προϊόν καθαρισμού και μια απλή ενυδατική κρέμα. Tα πράγματα αλλάζουν μετά τα 28 που πλέον πρέπει να φροντίζεις πιο επισταμένα την επιδερμίδα σου. Αλλάζουν και πάλι γύρω στα 38, στα 48 και στα 58. Έτσι είναι η ζωή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό.

Όσο περισσότερο μεγαλώνεις τόσο το ίδιο το δέρμα σου, σου δείχνει τι έχει ανάγκη. Και όχι δεν είναι μαρκετινίστικο τρικ των εταιρειών τα πολλά προϊόντα. Είναι προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί λόγω ανάγκης. Ούτε μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων έχει λόγο να βασίζεται σε ψέματα.

 

Για παράδειγμα  ενώ για χρόνια το πρωί ξύπναγες φρέσκια – φρέσκια ξαφνικά βλέπεις ότι αυτό δεν ισχύει πια. Εκεί καταλαβαίνεις ότι χρειάζεσαι μια κρέμα νυκτός που έχει φόρμουλα εμπλουτισμένη με αντι γηραντικούς παράγοντες και βιταμίνες και όσο εσύ κοιμάσαι η κρέμα αυτή καταπολεμά τις βλάβες που έχει υποστεί το δέρμα σου κατά την διάρκεια της μέρας. Το θέμα είναι να καταλάβεις ότι το επόμενο πρωί δεν θα ξυπνήσεις 10 χρόνια νεότερη αλλά πάντως θα προσέξεις μια άλλη φρεσκάδα στο πρόσωπό σου. Το ίδιο ισχύει αν έχεις ξηρή ή πολύ ξηρή επιδερμίδα. Τότε ίσως χρειάζεσαι ακόμα περισσότερο μια κρέμα νυκτός. Από την άλλη αν η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή το πιο πιθανό είναι να σου πέσει βαριά (και πάλι όλα εξαρτόνται από την ηλικία. Μπορεί στα 20 να είχες λιπαρό δέρμα και στα 30 να έχεις κανονικό ή ακόμα και ξηρό)

Αν υποτεθεί τώρα ότι το πιο βασικό προϊόν στην καθημερινή ρουτίνα της ομορφιάς σου είναι μια καλή ενυδατική κρέμα καταλαβαίνεις ότι όσο μεγαλώνεις  πρέπει να επιλέγεις φόρμουλες που εκτός από ενυδάτωση να σου προσφέρουν και αντιγήρανση. Δηλαδή πιο εμπλουτισμένες κρέμες ημέρας με βιταμίνες, λιπίδια κλπ)

Το ίδιο ισχύει και με τις κρέμες ματιών. Εσύ η ίδια θα καταλάβεις πότε έχεις ανάγκη από μια κρέμα που θα φροντίσει αυτή ειδικά την ευαίσθητη περιοχή (μετά τα 35 και ειδικά αν δουλεύεις μπροστά σε κομπιούτερ σίγουρα την χρειάζεσαι)

Τα serum πάλι προσφέρουν πιο εντατική ενυδάτωση και ακόμα πιο ισχυρή φροντίδα ενώ τα συστατικά τους εισχωρούν πιο εύκολα στο δέρμα λόγω της φόρμουλα και της υφής τους. Μετά τα 38 μπορείς να χρησιμοποιείς ένα σέρουμ αν όχι κάθε μέρα 2 έως 3 φορές την εβδομάδα.

Τέλος η δική μου άποψη είναι ότι το πιο βασικό προϊόν για την φροντίδα της ομορφιάς σου είναι το αντηλιακό σου (εννοείτε το βάζεις χειμώνα- καλοκαίρι) και ακόμα καλύτερα ΠΟΤΕ αλλά ΠΟΤΕ, ΜΗΝ κάθεσαι  στον ήλιο.

Κοίταξε, κακά τα ψέματα, το σίγουρο είναι ότι καμία κρέμα δεν κάνει θαύματα αλλά η επιδερμίδα σου θα δείχνει πιο νεανική για πιο πολλά χρόνια αν την φροντίζεις, την αγαπάς και την περιποιείσαι, παρά αν την παραμελείς. Λογικό δεν είναι αυτό;

 

 

2 Σχόλια
  1. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλες τις φίλες του beautyblog και φυσικά σε σένα καλή μας beautyblog. Εύχομαι υγεία και προσωπική ευτυχία. Και φυσικά μιας και είμαστε γυναίκες να μας ευχηθώ το 2010 να μας χαρίσει λάμψη και ομορφιά.
    Με αφορμή αυτό το άρθρο για τις κρέμες θα ήθελα να ρωτήσω από ποια ηλικία χρειάζεται η γυναίκα να χρησιμοποιεί αντιρυτιδική κρέμα?
    Τέλος θα ήθελα να σε ρωτήσω beutyblog εκμέρους της μητέρας μου, αν γνωρίζεις καμία καλή κρέμα για τις πανάδες από τον ήλιο? Διότι κατά καιρούς έχει χρησιμοποιήσει κάτι κρέμες αλλά χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Πιστεύεις ότι ο μοναδικός τρόπος για να απαλλαγεί από τις πανάδες είναι το laser?
    Σ΄ ευχαριστούμε και οι δύο!!!

  2. Καλημέρα Βίκυ! Η αλήθεια είναι ότι ο πιο εύκολος τρόπος για να απαλλαγεί η μητέρα σου από τις πανάδες είναι το laser, το χημικό peeling και η μικρο-δερμοαπόξεση.
    Πριν όμως καταφύγει σε αυτές τις λύσεις ας συμβουλευτεί έναν δερματολόγο ο οποίος μπορεί να τις συνταγογραφήσει μια κρέμα με γλυκολικό οξύ, Ρετινόλη, Σαλικυλικό Οξύ και Βιταμίνες η οποία ενδεχομένως να βοηθήσει να ξεθωριάσουν οι πανάδες.

    Επίσης η μητέρα σου πρέπει να κάνει πολύ συχνά απολέπιση και να μην ξεχνάει ποτέ το αντηλιακό της. Μια καλή κρέμα του εμπορίου που λευκαίνει την επιδερμίδα και καταπολεμά τις πανάδες, είναι η Shiseido White Lucent Brightening Protective Moisturizer SPF 16.

    Εγώ όμως θα σου γράψω και μαι συνταγή της γιαγιάς μου η οποία λέει ότι είναι ότι καλύτερο για σκούρες κηλίδες και πανάδες. Βράσε ένα μάτσο μαιντανό σε λίγο νερό για περίπου 15 λεπτά. Στράγγιξε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι ή σε ένα μπολάκι και πρόσθεσε 5 κουταλιές της σούπας λεμόνι. Μούσκεψε ένα βαμβακάκι με το υγρό και πέρασε τοπικά μόνο τις πανάδες και τις σκούρες κηλίδες. Πες στη μητέρα σου να το κάνει καθημερινά για ένα διάστημα μέχρι να ξεθωριάσουν εντελώς οι πανάδες. Η γιαγιά μου ορκίζετε ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για τέλεια λευκή επιδερμίδα χωρίς πανάδες…

    Φιλάκια
    Η blogger σου

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.