Beauty Tips: Tα βασικά πινέλα του μακιγιάζ

Dany-Brush-Kit-2

Dany-Brush-Kit-2

 

Δηλαδή για να καταλάβω: Υπάρχει περίπτωση ζωγράφος να φτιάξει έναν όμορφο πίνακα χωρίς να έχει τα κατάλληλα πινέλα;Το ίδιο ισχύει και για το μακιγιάζ σου: Δύσκολα μπορεί να γίνει σωστά αν στο νεσεσέρ σου δεν έχεις τα κατάλληλα πινέλα. Το beautyblog έφτιαξε μια λίστα με τα πινέλα που χρειάζεσαι. Τώρα αν είσαι μινιμαλίστρια και θεωρείς ότι δεν τα χρειάζεσαι όλα τουλάχιστον κοίτα να προμηθευτείς τα  πιο βασικά: Για το ρουζ, την σκιά, την πούδρα και το κραγιόν σου.

1. Πινέλο για το φον ντε τεν

Διάλεξε ένα μεγάλο πινέλο με τετραγωνισμένη άκρη και συνθετική τρίχα. Θα σε βοηθήσει να απλώσεις το φον ντε τεν ομοιόμορφα, κάνοντας μικρές κινήσεις που  ξεκινούν από το μέτωπο και καταλήγουν στο πιγούνι.

2. Πινέλο για τα μάτια.

Σου προτείνω ένα πινέλο με φυσική τρίχα και «ανοιχτή» άκρη. Θα σε βοηθήσει να απλώσεις την σκιά, να κάνεις το σβήσιμο και τονίσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια την εξωτερική γωνία του ματιού.

3.Πινέλο για eyeliner

Ψάξε για ένα μικρό πινέλο από συνθετική σκληρή τρίχα και στρογγυλεμένη άκρη.  Είναι ιδανικό για να σβήνεις την γραμμή από το μολύβι στα μάτια σου

4. Πινέλο για την loose πούδρα

Για να απλώσεις την loose  πούδρα διάλεξε ένα μεγάλο φουντωτό πινέλο. Βούτηξέ το στην πούδρα, τίναξε την  περίσσεια ποσότητα και άπλωσε την πούδρα στο πρόσωπο σου για να «σφραγίσεις» το φον ντε τεν.

5.Πινέλο για κονσίλερ.

Ένα μικρό πινέλο με τετραγωνισμένη άκρη και συνθετική τρίχα είναι κατάλληλο για να απλώσεις το κονσίλερ ακριβώς σημείο κάτω από τα μάτια.

6.Πινέλο για τα χείλη

Ένα πινέλο με στρογγυλεμένη ή επίπεδη άκρη και σκληρή τρίχα θα σε βοηθήσει να βάλεις το κραγιόν στα χείλη και να το απλώσεις καλά ώστε να έχεις φυσικό και σταθερό αποτέλεσμα.

7. Πινέλο για το ρουζ

Το ιδανικό πινέλο για να απλώσεις το ρουζ θα πρέπει να είναι χνουδωτό, από φυσική τρίχα  και το  μέγεθος του να μην ξεπερνά αυτό των ¨μήλων¨ σου ώστε να το απλώνεις στην περιοχή των ζυγωματικών σου με μια-δυο κινήσεις.

Τέλος καλό είναι να θυμάσαι ότι τα πινέλα είναι εστία μικροβίων άρα είναι σημαντικό να τα καθαρίζεις συχνά και σωστά. Αν τα πινέλα σου είναι από φυσική τρίχα χρησιμοποίησε ένα απαλό σαμπουάν ή ένα ειδικό καθαριστικό όπως το MAC Βrush Cleanser (κοστίζει 9,50Ε). Βρέξε τα πινέλα με χλιαρό νερό και έπειτα τρίψε τα με απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας το καθαριστικό. Ξέβγαλε καλά και άφησέ τα πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί έως ότου στεγνώσουν εντελώς. Πριν καθαρίσεις τα συνθετικά πινέλα βούτηξέ τα σε ένα απαλό ντεμακιγιάζ προσώπου ή σε κάποιο ελαφρύ λάδι ντεμακιγιάζ που θα διαλύσει τα υπολείμματα make up που έχουν «κολλήσει»  επάνω στις τρίχες.

3 Σχόλια
  1. και ήθελα να σε ρωτήσω : γιατί ορισμένοι μακιγιέζ, απο αυτούς που βλέπουμε κατά καιρούς στην τηλεόραση, επιμένουν ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να απλώνεις τα διάφορα καλλυντικά (φον ντε τεν, κκονσίλερ, σκιές) είναι με τα δάχτυλα?
    είναι θέμα σχολών και αυτό?
    προσωπικά κάποια προιόντα τα απλώνω με τα δάχτυλα και κάποια με πινέλο…

  2. Στο μόνο που μπορεί κάποιοι make up artist να διαφωνοούν είναι στην εφαρμογή του φον ντε τεν ή άντε και τπυ κονσήλερ. Κάποιοι θεωρούν ότι έχουν καλύτερο έλεγχο με τα δάκτυλά τους και κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι το πινέλο είναι καλύτερο και από θέμα εφαρμογής και από θέμα υγιεινής. Αλλά μέχρι εκεί.
    Για τις σκιές, το ρουζ, τα φρύδια ακόμα και το κραγιόν – αν είναι έντονο – δεν χωράει συζήτηση. Είναι δυνατόν να απλώσεις δυο ή τρεις σκιές για να κάνεις πετυχημένο smoky look με τα δάκτυλα; Με τίποτα. Είναι δυνατόν να απλώσεις το ρουζ έξυπνα και ομοιόμορφα για να μην κάνει και μπαμ, με τα δάκτυλα; Με τίποτα. Είναι δυνατόν να διορθώσεις τα κένα που ενδεχομένως υπάρχουν στα φρύδια σου με τα δάκτυλα; Με τίποτα.
    Άρα όπως καταλαβένεις τα καλά πινέλα είναι απολύτως απαραίτητα. Ένα θα σε ρωτήσω: Έχει τύχει ποτέ να απλώσεις το ρουζ σου με το μικροσκοπικό πινελάκι της συσκευασίας; Τραγωδία.

    Φιλάκια
    Η blogger σου

  3. Και μένα μου κάνει εντύπωση αυτό με τους μακιγιέρ στην τηλεόραση ! εγώ χρησιμοποιώ πινέλα για όλα εκτος από το φον ντε τεν που το απλώνω με τα δάχτυλα ! τι είναι μόδα και αυτο΄?/

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.