Μανικιούρ: Dark Nails..

black-nail-art4

 

Έχεις τρελαθεί με τα σκούρα βερνίκια νυχιών που είναι η σούπερ τάση της εποχής αλλά φοβάσαι ότι το μανικιούρ σου δεν θα έχει την επιτυχία που θέλεις για τους εξής λόγους:

Α: Τα νύχια σου είναι πολύ αδύναμα και σπάνε.

Β: Έχουν κιτρινίσει

Γ: Δυστυχώς τα …τρως

Για να καθαρίσεις με όλα τα παραπάνω μια και καλή ρίξε μια ματιά στις συμβουλές που ακολουθούν:

Αδύναμα νύχια

Η κληρονομικότητα, η υπερβολική επαφή με το νερό, ακόμη και μια δίαιτα χαμηλή σε σίδηρο αποτελούν τα κυριότερα αίτια για τα αδύναμα κι εύθραυστα νύχια. Μια διατροφή πλούσια σε σίδηρο, πρωτεΐνες και ιχνοστοιχεία όμως, μπορούν να κάνουν θαύματα. Πολύ σημαντικό επίσης, είναι να περιποιηθείς τα νύχια σου με τις εξής μεθόδους: 1)χρησιμοποίησε, ανά δυο ημέρες, ένα ειδικό σκληρυντικό βερνίκι 2) κάνε μανικιούρ κάθε δυο εβδομάδες, 3) άπλωσε το ειδικό λαδάκι που μαλακώνει τα πετσάκια και τις παρανυχίδες,  4) απέφυγε τα αφαιρετικά βερνικιών που έχουν βάση το ασετόν (δοκίμασε το Polish Remover, Non-acetone, τιμή: 4 Ε από τα C-Marco, τηλ.210-6858042).

Κιτρινίλες:

Είτε τα νύχια σου έχουν κιτρινίσει από την νικοτίνη είτε από τα σκουρόχρωμα βερνίκια ή τα βερνίκια που στεγνώνουν πολύ γρήγορα, μπορείς πολύ εύκολα να διορθώσεις την κατάσταση. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά προϊόντα που εξαλείφουν τις κιτρινίλες και είναι πραγματικά πολύ αποτελεσματικά. Πάντως πίστεψέ μες καλό είναι να βάζεις πάντα προστατευτική βάση, ακόμη κι όταν δεν βάφεις τα νύχια σου. Δοκίμασε  το Nail Whitening Foundation της Essie τιμή: 10 Ε  ή το Yellow out της Seventeen, τιμή: 4,70 Ε.

Φαγωμένα νύχια

Για να αλλάξεις μια συνήθεια, ειδικά όταν αυτή είναι δεν σου κάνει καλό σίγουρα είναι αρκετά δύσκολο (άσε τα ξέρουμε καλά αυτά) Μια καλύτερα ματιά όμως στα φαγωμένα σου νύχια μπορεί να σε κάνει να σταματήσεις αυτήν την συνήθεια και να αποκτήσεις επιτέλους όμορφα και περιποιημένα νύχια. Το εβδομαδιαίο μανικιούρ σε κάποιο ινστιτούτο είναι μια καλή αφορμή για να μην τα τρως αφού τα λεφτά που θα δώσεις καθώς και το όμορφο αποτέλεσμα θα αποτελέσουν έξυπνο κίνητρο. Μια ακόμη έξυπνη λύση είναι να χρησιμοποιείς τα ειδικά λαδάκια που μαλακώνουν τα πετσάκια και σιγά – σιγά τα θεραπεύουν. Δοκιμάστε το Νail and Cuticle balm, με αμυγδαλέλαιο (τιμή: 6,20 Ε)  από τα The Body Shop.

Όταν κάνεις όλα τα παραπάνω και πραγματικά δεις τα χέρια σου να αλλάζουν όψη επιβράβευσε τον εαυτό σου με ένα μανικιούρ με τα φοβερά σκούρα βερνίκια της Mac Baby Goth Girl και Nocturnelle. Σούπερ!

StyleBlack-NailLacquer-Baby StyleBlack-NailLacquer-Noct

Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν..

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.