Κεριά Diptique: Ένα ξεχωριστό δώρο

diptique

Λατρεύω τα κεριά. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από την λάμψη τους είτε ένα χειμωνιάτικο βράδυ είτε μια καλοκαιρινή νύχτα. Και επειδή έχω ξοδέψει αρκετά χρήματα αγοράζοντας κεριά μπορώ να πω ότι τώρα πλέον γνωρίζω ποια είναι τα καλύτερα γιατί πολλές φορές την πάτησα και έδωσα τα χρήματά μου για κεριά που καίγονταν άσχημα και μύριζαν περίεργα. Χωρίς αμφιβολία λοιπόν μπορώ να πω ότι από τα καλύτερα κεριά που έχω κάψει είναι της διάσημης γαλλικής μάρκας Diptique.

 

H  μάρκα με το ελληνικό όνομα Δίπτυχο ξεκίνησε στο Παρίσι στην 34 Boulevard Saint Germain το 1961 από τρεις φίλους τον Christiane Gautrot, (εσωτερικό διακοσμητή), τον Desmond Knox-Leet, (ζωγράφο) και τον Yves Coueslant, (σκηνογράφο). Αρχικά σχεδίαζαν υφάσματα και ταπετσαρίες για τα διάσημα καταστήματα Liberty και Sanderson, ώσπου μια μέρα ο Knox Leet είχε την ιδέα εκτός από υφάσματα να διαθέσει στην μπουτίκ κεριά, αρώματα και ποτ πουρί τα οποία εισήγαγε από παλιούς αρωματικούς οίκους της Αγγλίας.

Τα κεριά είχαν την μοναδική πρωτοτυπία να ταιριάζουν και να προτείνονται στους πελάτες με τα αντίστοιχα υφάσματα επιπλώσεων. Επειδή κάτι αντίστοιχο δεν υπήρχε πουθενά στο Παρίσι σύντομα οι Παριζιάνοι έκαναν ουρές για να προμηθευτούν τα μοναδικά προϊόντα. Η επιτυχία οδήγησε σε έναν ακόμα πειραματισμό: Το 1968 δημιουργήθηκε το πρώτο άρωμα του οίκου μια unisex κολόνια με την ονομασία L’Eau (νερό) την οποία σύντομα ακολούθησαν τα αντίστοιχα κεριά, σαπούνια και shower gels. The rest is history, και σήμερα η εταιρία αριθμεί πάνω από 40 περίπου αρώματα  και εκατοντάδες κεριά που φέρουν τα λογότυπά τους με μαύρα γράμματα και εικαστικά μέσα σε οβάλ ταμπέλες, ενώ η πλούσια γκάμα της συνεχώς συμπληρώνεται και η παρουσία της βρίσκεται ήδη σε πολλά σημεία και καταστήματα σε όλο τον κόσμο ενώ τα δυο τελευταία χρόνια τα βρίσκουμε και στην Ελλάδα αποκλειστικά στα Beautyworks.

 

Για φέτος το καλοκαίρι η Diptique εμπνέεται από το Μεσογειακό καλοκαίρι και προτείνει την συλλογή Un Ete en Mediterranee που αποτελείται από τρία κεριά με τις εξής μυρωδιές: Figuier από το ξύλο και την φρεσκάδα των φύλλων της συκιάς, Cypress με νότες από μέλι και ρητίνη κα την ξεχωριστή μυρωδιά του κυπαρισσιού της Μεσογείου και Maquis με άρωμα αγριοφασκομηλιάς όπως μυρίζει στα παράλια της Μεσογείου

 

 

Εν κατακλείδι: Τα κεριά Diptique δεν είναι φθηνά. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Για τα τρία που βλέπεις στην φωτογραφία θα πληρώσεις 73,21Ε. Αλλά σου τα προτείνω γιατί νομίζω ότι αν θέλεις να κάνεις ένα καλό δώρο, ή απλά να κανακέψεις τον εαυτό σου και να ομορφύνεις τον χώρο σου, αυτά τα κεριά θα σε ικανοποιήσουν απόλυτα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν..

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.