Μυστικά του Μακιγιάζ: Η τέλεια σκιά και η εφαρμογή της

skia-sephora

 

To make up απλά προσέχεις να το απλώσεις καλά και να είναι στην απόχρωση της επιδερμίδας σου. Στο ρουζ το πιο βασικό είναι ένα καλό φαρδύ πινέλο και ένα πλατύ χαμόγελο στον καθρέπτη για να το εφαρμόσεις απαλά στα μήλα. Το κραγιόν το βάζεις ακόμα και χωρίς καθρέπτη. Αλλά τι γίνεται όταν έρθει η ώρα να απλώσεις την σκιά; Κακά τα ψέματα.

 

Η σωστή εφαρμογή της σκιάς είναι η μεγαλύτερη πρόκληση όταν κάνουμε το μακιγιάζ μας γιατί μια λάθος κίνηση αρκεί για να καταλήξουμε με μάτια ρακούν και να χρειαστεί να ξεκινήσουμε όλο το μακιγιάζ από την αρχή. Εγώ το έχω πάθει δεκάδες φορές και τελικά καταλήγω είτε χωρίς καθόλου σκιά είτε με μια πολύ απαλή σε μπεζ ή σαμπανί απόχρωση που απλώς φωτίζει λίγο το βλέμμα μου. Γι αυτό σήμερα αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας κάποια μυστικά και συμβουλές που μου έχουν κατά καιρούς μάθει επαγγελματίες  make up artists όσο αφορά την σωστή εφαρμογή της σκιάς.  Ελπίζω να σας βοηθήσουν. (σς. Το μοντέλο στην φωτογραφία έχει βαφτεί με την κρεμώδη πράσινη σκιά της Sephora)

Συμβουλή Νο 1: Όταν απλώνετε τη σκιά, να έχετε ελαφρύ χέρι. Θέλετε να προσέχουν τα μάτια σας, όχι το μακιγιάζ των ματιών σας.

Συμβουλή Νο 2: Για ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ ματιών συνήθως χρειάζεστε τρεις αποχρώσεις: ένα μεσαίο χρώμα για τα βλέφαρα, ένα σκούρο για τη γραμμή των βλεφαρίδων και μια ανοιχτόχρωμα εκδοχή των παραπάνω για λάμψη. Για παράδειγμα αν επιλέξετε καφέ αποχρώσεις θέλετε ένα καφέ μπρονζέ- ένα σκούρο καφέ και ένα ζεστό μπεζ.

Συμβουλή Νο 3: Όταν διαλέγετε σκιές , σκεφτείτε την απόχρωση του δέρματος σας. Στις γυναίκες με μελαχρινή ή σταράτη επιδερμίδα ταιριάζουν ζεστά χρώματα όπως το χρυσό και το ροδακινί, ενώ τα παγωμένα λευκά, γκρι ή γαλάζια χρώματα κολακεύουν τις ξανθές και τις λευκές επιδερμίδες.

Συμβουλή Νο 4: Οι επαγγελματίες προτείνουν δύο πινέλα για να απλώνετε τη σκιά: ένα με μαλακές τρίχες για να απλώνετε το χρώμα στις γωνίες και τις τσακίσεις των ματιών και ένα πιο σκληρό, επίπεδο πινέλο για να τοποθετήσετε το χρώμα κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων.

Συμβουλή Νο 5: Αν τα βλέφαρά σας ερεθίζονται και κοκκινίζουν όταν απλώνετε στη σκιά κάντε το κόλπο των make up artists και ρίξτε λίγες σταγόνες από ένα κολλύριο για τα μάτια πάνω στο πινέλο σας πριν εφαρμόσετε την σκιά.

Συμβουλή Νο 6: Αν θέλετε –ειδικά τώρα το καλοκαίρι – να φορέσετε μια έντονη σκιά, απλώστε πριν σε όλο το βλέφαρο μια απαλή μπεζ σκιά σαν βάση και από πάνω απλώστε την χρωματιστή. Το αποτέλεσμα θα είναι και πιο πετυχημένο και πιο ραφινάτο.

ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΥΦΕΣ

Compact

Η compact (σε μορφή πούδρας) σκιά μπορεί να έχει και ματ αλλά και γυαλιστερό τελείωμα, και είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.

Προτέρημα: Λόγω της ξηρής υφής της διαρκεί περισσότερο από όλες και απλώνεται σχετικά εύκολα. Μειονέκτημα: Επειδή απλώς «κάθεται» πάνω στην επιδερμίδα, και δεν απορροφάται από το δέρμα, μπορεί να τονίσει τις λεπτές γραμμές και να δείξει “βαριά”.

Κρέμα

Οι κρεμώδεις σκιές φαίνονται πιο φυσικές από όλες τις άλλες.

Προτερήματα: Έχουν σχεδιαστεί για να «λιώνουν» πάνω στο δέρμα, έχουν διακριτικό τελείωμα, είναι κατάλληλες για ξηρές επιδερμίδες και είναι εύκολες στο άπλωμα τους αφού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δάχτυλο σας για να τις απλώσετε.

Μειονεκτήματα: Μπορεί  να δημιουργήσουν «γραμμές» στο βλέφαρο και ίσως να μην διαρκέσουν όλο το βράδυ.

Στικ

Η πιο «εύκολη» μορφή σκιάς, τα στικ είναι χοντρά μολύβια που περιέχουν σκιά, η οποία απλώνεται γρήγορα και εύκολα.

Προτερήματα: Έχουν καλό έλεγχο ποσότητας, μεταφέρονται εύκολα και έχουν διπλή χρήση (σκιά και eyeliner).

Μειονεκτήματα: Οι σκιές σε στικΧάνουν γρήγορα το σχήμα τους γι’ αυτό πρέπει να έχετε πάντα πρόχειρη μαζί σας μια μεγάλη ειδική ξύστρα

Σκόνη

Ανάλογα με την φόρμουλά τους, οι σκιές σε σκόνη μπορούν να φωτίσουν τα μάτια με ιριδίζοντα σωματίδια ή με ένα λεπτό πέπλο λάμψης.

Προτερήματα: Το αποτέλεσμα είναι πολύ λαμπερό, εντυπωσιακό και σέξι.

Μειονεκτήματα: Το glitter που περιέχουν οι σκιές σε σκόνη είναι δύσκολο στην εφαρμογή του και δεν είναι εύκολο να ελέγξετε την ποσότητα που θα απλώσετε. Και είναι πιθανό να πασαλείψετε με σκιά το πρόσωπο αλλά και τα ρούχα σας.

Προσωπική εμπειρία: Τελευταία έχω βρει πολύ εύχρηστη την τετραπλή παλέτα σκιών της Maybelline New York Eye Studio Quad Shadow διότι την βρίσκω σε κολακευτικές αποχρώσεις αλλά το καλύτερο είναι ότι πίσω στην συσκευασία έχει βήμα -βήμα οδηγίες χρήσης  για την σωστή εφαρμογή. Και δεν κοστίζει και μια περιουσία. Η τιμή της είναι 14,56Ε

maybelline

1 Comment
  1. Ευχαριστούμε για τις συμβουλές που μας δείνεις beautyblog. Είναι πολύ χρήσιμες!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.