The Body Shop: Ομορφιά και Ζαχαροπλαστική

 

karim-stelios1

 

 Επειδή σχεδόν κάθε εβδομάδα πάω σε συνεντεύξεις τύπου και παρουσιάσεις νέων προϊόντων μπορώ να πω ότι χθες πήγα σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες και «γλυκές» παρουσιάσεις της χρονιάς. Η The Body Shop μας παρουσίασε τις σειρές Delipscious με λαχταριστά lip gloss και lip balms καθώς και την σειρά Bake it Eye Color and Bronzers (σκιές και μπρόνζερ) με μια πάρα πολύ πρωτότυπη ιδέα.

 

Η συνάντηση για να ενημερωθούμε έγινε στο Ατελιέ Ζαχαροπλαστικής του Στέλιου Παρλιάρου  και την έκαναν από κοινού ο International Make Up Artist της Body Shop, Karim Sattar (ένας υπέροχος και σούπερ ταλαντούχος άνθρωπος) μαζί με τον Στέλιο Παρλιάρο, συνδυάζοντας με έναν μοναδικό τρόπο την ομορφιά και την ζαχαροπλαστική.

Στη σειρά μακιγιάζ Bake It, υπάρχει σαν συστατικό το ελαιόλαδο το οποίο η Body Shop προμηθεύεται από την φτωχή περιοχή Καμπανία στη Νότιο Ιταλία βοηθώντας έτσι το Εμπόριο για τις Κοινότητες (μια πρωτοβουλία της μάρκας) αλλά  και τους ντόπιους παραγωγούς. Ελαιόλαδο όμως αντί για βούτυρο χρησιμοποιεί και ο Στέλιος Παρλιάρος σε πολλές από τις delicious συνταγές του. Στην αρχή ο Karim έκανε ένα live μακιγιάζ step by step με τα προϊόντα Bake it και Delipscious και μετά ο Στέλιος πήρε την σκυτάλη δημιουργώντας μπροστά στα μάτια μας ένα λαχταριστό κέικ με ελαιόλαδο και πορτοκάλι!

 

Το καλύτερο όμως είναι ότι μας έδωσε και την συνταγή και έτσι εγώ τώρα θα σας την γράψω για να την έχετε και εσείς κατ ευθείαν από το ατελιέ του Στέλιου. (Και μην αρχίσετε την γκρίνια ότι σας βάζω σε πειρασμό καλοκαιριάτικα με τα κέικ- διότι ακριβώς επειδή είναι με ελαιόλαδο δεν έχει τρελές θερμίδες και άνετα μπορείτε να φάτε ένα κομματάκι στο πρωινό σας)

ΚΕΙΚ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΥΛΙΚΑ

260 γρ. πορτοκάλι πούλμπα

250 γρ .ελαιόλαδο

400 γρ. ζάχαρη

500 γρ. αλεύρι

5 αυγά

13 γρ. μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε 2-3 πορτοκάλια και τα βράζουμε για μια ώρα. Τα κόβουμε σε κομμάτια, αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ανακατεύουμε με το προηγούμενο μείγμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα και ψήνουμε για μια ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Ο Karim μοιράζεται μυστικά του μακιγιάζ και ο Στέλιος παρακολουθεί με ενδιαφέρον.

karim-makeup

Πεντανόστιμα κεκάκια και υπέροχες σκιές ματιών The Body Shop Bake it ανακατεμένα στο ίδιο stand

parliaros-bodyshop2

Υλικά για λαχταριστά γλυκά και  το δισκάκι με τις σκιές και τα μπρόνζερς της σειράς Bake it.

parlaros-bodyshop1Τ

Το καλοκαιρινό μακιγιάζ

BODYSHOP1

6 Σχόλια
  1. Τι τέλεια έμπνευση είναι αυτή με τον Παρλιάρο ??? Τι ωραίες εικόνες !!

  2. Καταπληκτική η συνταγή για το κεικ.
    Θέλουμε όμως και τη συνταγή για το καλοκαιρινό μακιγιάζ.
    Τα προϊόντα φαίνονται υπέροχα!

  3. Στα “Δείτε επίσης” του άρθρου για την Essie, μου έβγαλε κι αυτό…Τί μου το θύμισε??!! Αυτές είναι ωραίες και πρωτότυπες ιδέες παρουσιάσεων…..!! Και τί ωραίες ονομασίες που είχε εκείνη η σειρά…Συνδυάζουν τις δύο αδυναμίες μου…*

  4. Σε έπιασα στα πράσα!! Γλυκάκια και καλλυντικάκια για την μικρή μου kat -rap… Σωστά;

  5. Ναι, μεγάλες αδυναμίες…Τρελαίνομαι για μυρωδιές, χρώματα και …χαμόγελα!!
    Μ’αρέσει να γεμίζω τα χέρια μου αλεύρι, σοκολάτα και μπαχαρικά όταν μαγειρεύω και σκιές και make up όταν βάφομαι…!! Είναι τα αγαπημένα μου παιχνίδια, από πολύ μικρή…. 🙂

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.