Λαμπερά, Υγιή Μαλλιά: Οι βασικοί κανόνες

herbal-essences

 

Επειδή χθές έκανα ένα post για hair extensions, σήμερα θέλω να σας πω κάποια γενικά πράγματα για την φροντίδα των μαλλιών σας.  Δημοσιογράφος ομορφιάς γαρ,  έχω γράψει ατελείωτα κείμενα για τα μαλλιά. Όταν τα μαλλιά μας είναι όμορφα αισθανόμαστε και εμείς περισσότερο όμορφες.

 

Εγώ θα σας γράψω σήμερα έξι βασικές συμβουλές που από την προσωπική μου πείρα και μετά από χρόνια έρευνας – νομίζω πως θα σας βοηθήσουν. Είναι συμβουλές που αν και τις  ακούμε συχνά, σχεδόν ποτέ δεν τις εφαρμόζουμε. Εσείς  προσπαθήστε να τις εφαρμόσετε και σας υπόσχομαι ότι θα απολαμβάνετε υπέροχα λαμπερά μαλλιά κάθε μέρα- όπως ακριβώς τα ονειρεύεστε!

Μην λούζεστε βιαστικά. Χρησιμοποιείστε ένα κουταλάκι του γλυκού σαμπουάν και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Πάντα να ξεβγάζετε πολύ καλά το σαμπουάν σας αλλιώς τα μαλλιά σας θα είναι θαμπά και άτονα.

Μην ξεχνάτε ποτέ το conditioner το οποίο τα προστατεύει και τα ενυδατώνει. Απλώστε το στις άκρες και αποφύγετε τις ρίζες για να μην λαδώσουν τα μαλλιά σας. Πολύ βασικό: Να χρησιμοποιείτε conditioner ακόμα και αν τα μαλλιά σας είναι λιπαρά, απλά να αγοράσετε ένα ειδικό για τον τύπο σας. Εξ’ αλλου δεν φοράτε ενυδατική κρέμα ακόμα και αν η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή;

Προσπαθήστε τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα να κάνετε στα μαλλιά σας μια μάσκα την οποία θα χτενίσετε σε όλο το κεφάλι με μία χτένα με αραιά δόντια. Αφήστε τη για 15-20 λεπτά και μετά ξεβγάλετε καλά. Με αυτό τον τρόπο θα ενυδατώσετε σε βάθος τα μαλλιά σας και ταυτόχρονα θα τα προστατέψετε από την ψαλίδα.

Η υπερβολική χρήση των προϊόντων styling μπορεί να βαρύνει ή να θαμπώσει τα μαλλιά σας. Χρησιμοποιείστε τα με φειδώ ενώ αν χρησιμοποιείτε τζελ, κερί ή μους μην το βάζετε απ’ ευθείας στα μαλλιά- βάλτε λίγο από το προϊόν στις παλάμες σας, τρίψτε το, και μετά απλώστε το στα μαλλιά σας. Αν κάνετε καθημερινή χρήση styling, μια φορά στις 10 μέρες λουστείτε με ένα deep cleansing σαμπουάν (για βαθύ καθαρισμό).

Το ίδιο ισχύει και για την λακ: Για ένα πολύ φυσικό κράτημα, ψεκάστε την λακ πρώτα στην παλάμη σας  και έπειτα περάστε με τα χέρια σας τα μαλλιά σας. Μην ψεκάζετε την λακ κατ ευθείαν στα μαλλιά σας.

Ένα σκληρό βαμβακερό μαξιλάρι μπορεί να ταλαιπωρήσει τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επενδύστε σε ένα σατέν ή μεταξωτό μαξιλάρι που αφήνει τα μαλλιά να γλιστράνε αντί να πιάνονται. Αυτό θα βοηθήσει επίσης στο να μην χαλάσει το χτένισμά σας  κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επίσης μην τα τραβάτε, μην τα χτενίζετε βιαστικά και με δύναμη και μην τα πιάνετε πολύ σφικτές κοτσίδες με λάστιχο. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να τα “σπάσετε”.

Και τέλος: Όσο και αν σας ακούγετε δύσκολο και κάποιες από εμάς δύσκολα το εφαρμόζουν προσπαθήστε να μην λούζεστε κάθε μέρα. Μέρα παρά μέρα ή ακόμα καλύτερα τρεις φορές την εβδομάδα αρκούν. Εκτός και αν δουλεύετε σε μπετά. (που δεν νομίζω..)

Η φωτογραφία είναι από την διαφημιστική καμπάνια του σαμπουάν Herbal Essences Uplifting Volume

3 Σχόλια
  1. Πολύτιμες συμβουλές που οι περισσότερες από εμας προσπαθούμε να εφαρμόζουμε. Εδώ και χρόνια έχω σχεδόν καταργήσει την κρέμα μαλλιών και χρησιμοποιώ μασκα σε κάθε λούσιμο (μόνο στις άκρες). Πιστευώ ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύω περισσότερο τα μαλλιά μου. Έχω τρέλα με τα μακριά υγιή μαλλιά.

  2. Εγώ δεν δουλεύω σε μπετά χαχαχα, αλλά επειδή τα μαλλιά μου είναι λιπαρά λούζομαι κάθε μέρα , αν και έχω δοκιμάσει άπειρα σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά και δεν έχω δει αποτέλεσμα.Πλέον χρησιμοποιώ κυρίως σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά και conditioner κάθε μέρα και μάσκα 1 φορά την εβδομάδα .Η μπλε μάσκα της herbal essences ”μαλλιά ξεδιψάστε” που χρησιμοποιώ τώρα είναι πολύ καλή και γρήγορη .Οι οδηγίες της λένε να την αφήνουμε για 1 λεπτό αλλά την αφήνω λίγο παραπάνω .Αυτό για τη λακ δεν το ήξερα .Όσον αφορά την ψαλίδα, πιστεύω ότι αν κόβουμε πολύ λίγο τα μαλλιά μας τουλάχιστον μια φορά το δίμηνο , μπορούμε να την αποφύγουμε και τα βοηθάμε να μακρύνουν πιο γρήγορα.Πάντως ζηλέυω τις φίλες μου και τις γνωστές μου που δεν χρειάζεται να λούζονται κάθε μέρα !

  3. Oύτε εγώ δουλεύω σε μπετά, αλλά το μαλλί μου είναι πολύ λιπαρό, αν δεν το λούσω κάθε μέρα και το αφήσω άλουστο 2 μέρες φαίνεται λες και έχω να το λούσω κανά μήνα! 🙁 Πάντως όσες έχετε λιπαρά μαλλιά μην χρησιμοποιείτε σκληρά σαμπουάν κατά της λιπαρότητας, γιατί συνήθως τέτοια σαμπουάν αφυδατώνουν αρχικά τα μαλλιά και μετά από λίγες ωρίτσες το μαλλί γίνεται τόσο λιπαρό όσο ποτέ!! (katerina σε νοιώθω απόλυτα!!!)

    Επίσης περιορίστε το σεσουάρ, τα ψαλίδια κτλ, γιατί καταστρέφουν το μαλλί! Αν πρέπει οπωσδήποτε να τα χρησιμοποιήσετε, τουλάχιστον αγοράστε κάποιο spray/serum που προστατεύει απ’τη θερμότητα!

    Στο τελευταίο ξέβγαλμα χρησιμοποιήστε κρύο νερό (ειδικά τώρα που έχει ζέστη άνετα μπορείτε), θα χαρίσει λάμψη στα μαλλιά και θα κλείσει κιόλας τους πόρους της τρίχας! 😉

    χχχ

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.