Ouidad: Η Βασίλισσα της Μπούκλας!

OUIDAD1

 

Το ξέρατε ότι στην Νέα Υόρκη (θα μου πεις που αλλού θα μπορούσε να συμβεί αυτό) υπάρχει μια hair stylist και δυο κομμωτήρια που αναλαμβάνουν μόνο γυναίκες με σγουρά μαλλιά; Απίστευτο και όμως αληθινό και αν σε έβαλα σε περιέργεια και ειδικά αν έχεις και εσύ φυσικά σγουρά μαλλιά – όπως τα δικά μου- συνέχισε το διάβασμα.

Λοιπόν, η Ouidad που βλέπεις στην φωτογραφία, ξεκίνησε την εντυπωσιακή καριέρα της ως μαθητευόμενη hair stylist κορυφαίων σχεδιαστών, θεατρικών παραγωγών του Broadway και διαφημιστικών εταιρειών. Έγινε διάσημη για την αποκλειστική τεχνική της «Carving and Slicing», ενώ διαθέτει τη δική της σει­ρά premium προϊόντων, αποκλειστικά για γυναίκες με σγουρά μαλλιά. Κορυφαία στιγμή της καριέρας της είναι η συγγραφή του βιβλίου «Curl Talk», που της χάρισε τον τίτλο τής «Βασίλισσας της Μπούκλας»! Εργάζεται στη Νέα Υόρκη και έχει δημιουργήσει δύο κομμωτήρια αποκλειστικά για γυναίκες με μπούκλες, γιατί θέλει να κάνει όλες τις σγουρομάλλες του κόσμου να αγαπήσουν και να σεβαστούν τις μπούκλες τους, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα. Εμφανίζεται πολύ συχνά στην τηλεόραση και συνεργάζεται με τα διασημότερα γυναικεία περιοδικά.

Μεταξύ μας, δεν φαντάζεσαι πόσο θα ήθελα να είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ ένα από τα κομμωτήρια της για να δω με τα μάτια μου την τεχνική της αλλά και να απολαύσω ένα χτένισμα από τα «μαγικά» της χέρια. Προς το παρόν επειδή αυτό δεν βλέπω να γίνεται any time soon, ας ρίξουμε μαζί μια ματιά στις συμβουλές της για σγουρά μαλλιά:

  1. Ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώνετε τα σγουρά μαλλιά είναι ο φυσικός στον αέρα, ώστε να μην χάνεται η υγρασία τους. Αν βιάζεστε, στεγνώστε με πιστολάκι μόνο τις ρίζες σε χαμηλή θερμοκρασία.
  2. ΜΗΝ ισιώνετε τα σγουρά μαλλιά! Πρώτον τους κάνετε κακό και δεύτερον, είναι κρίμα!
  3. Για να ξεμπλέξετε τα σγουρά μαλλιά μην περιμένετε να στεγνώσουν. Χτενίστε με χτένα ξεκινώντας από τις άκρες, μέσα στο ντους, όσο έχουν ακόμη επάνω τους το conditioner.
  4. Μην τρίβετε τα μαλλιά σας με την πετσέτα γιατί θα δημιουργήσετε στατικό ηλεκτρισμό και φριζάρισμα. Απλώς ταμπονάρετε ελαφρά για να φύγουν τα πολλά νερά.
  5. Χρησιμοποιείτε πάντα ειδικά προϊόντα για μπούκλες και φροντίστε να διατηρείτε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα με μάσκες περιποίησης.
  6. Ο μόνος τρόπος για να μην «φριζάρουν» τα μαλλιά με την υγρασία είναι να τα διατηρείτε πάντα ενυδατωμένα, με τα κατάλληλα προϊόντα και τις ανάλογες θεραπείες.
  7. Αν ξυπνήσετε το πρωί με τα μαλλιά «αφάνα», βρέξτε τα και προσθέστε λίγο conditioner, το οποίο στη συνέχεια θα ξεβγάλετε. Έτσι θα μπορέσετε να τα… δαμάσετε!
5 Σχόλια
  1. Πραγματικά τέλειες σύμβουλές!!!Σ΄ευχαριστούμε beautyblog που σκέφτεσαι και εμάς με τις αφάνες.

  2. εγω εχω σγουρα μαλλια και αυτο που λεει για το πρωι με την αφανα, το ζω καθε μερα!!!!!!Ανυπομονω να δοκιμασω το tip της Ouidad!

  3. θα ήθελα να κουρέψω τα μαλλιιά μου αφάνα ή έτσω κοντά έτσι ώστε να πάρουν πιο πολυ όγκο πανω..τι μου προτείνετε?

  4. Ξέρεις κανείς κανένα κομμωτήριο που να ειδικεύεται στο σγουρό μαλλί?

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.