Λονδίνο, The Arches Wine Bar Restaurant: Εκεί που συχνάζει ο Jude Law.

DP_no_logo

 

Αυτές τις είκοσι μέρες που έλειψα από το γραφείο, μαζεύτηκαν διάφορα νέα προϊόντα, δελτία τύπου, γράμματα και mails από τον θαυμαστό κόσμο της ομορφιάς (όπως λέει και η αγαπημένη Εύη Μπεν.) που δημιούργησαν έναν τεράστιο σωρό πάνω στο γραφείο μου, τα οποία βλέπω, διαβάζω και δοκιμάζω σιγά – σιγά για να έχω να σας γράψω μπόλικα juicy νέα.

 

Όμως το καλύτερο απ’ όλα ήρθε πριν από περίπου ένα μήνα (που εγώ βρισκόμουν σε κάποια θάλασσα…) σε μορφή mail και DVD και δεν είναι άλλο από το trailer της μικρούς μήκους ταινίας-διαφήμισης του αρώματος Dior Homme, με πρωταγωνιστή τον Jude Law, σκηνοθέτη τον Guy Ritchie, φωτογράφο τον Peter Lindbergh και μουσική από τους Muse.

 

O Jude στην ταινία είναι απλώς ο εαυτός του (απόλυτα mod και αθεράπευτος λάτρης γυναικών) αλλά εγώ θέλω να σας εκμυστηρευτώ κάτι και ελπίζω να μην με μισήσετε: Τον έχω γνωρίσει τον Jude και μάλιστα στην πραγματικότητα (και όχι στον ύπνο μου). Τον έχω δει από κοντά και του έχω μιλήσει. Και όχι, δεν εννοώ ότι απλά τον είδα πριν από 2 χρόνια στο δημοσιογραφικό ταξίδι που οργάνωσε ο Dior στη Γαλλία για δημοσιογράφους ομορφιάς όπου και ανακοινώθηκε η συνεργασία του με τον διάσημο οίκο και το άρωμα Dior Homme. Τον έχω γνωρίσει κανονικά σαν έναν απλό πελάτη στο αγαπημένο του wine bar-restaurant που συχνάζει, στο Λονδίνο.

Αλλά ας σας τα πω απ την αρχή: Το σπίτι του Jude Law στο Λονδίνο βρίσκεται στο Primrose Hill. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι στο Βόρειοδυτικό Λονδίνο (NW3) πολύ κοντά στο «αριστοκρατικό» Hampstead. Σε απόσταση περίπου 10 λεπτών με τα πόδια από το Primrose Hill, πολύ κοντά στο Swiss Cottage, βρίσκεται ένας δρόμος που ονομάζεται Fairhazel Gardens.

 

Στο Νο 7 αυτού του δρόμου υπάρχει ένα μικρό αλλά κουκλίστικο μπιστρό, το The Arches Wine Bar, το οποίο έχει μια από τις καλλίτερες κάβες κρασιών του Λονδίνου (αν το κλικάρεις στο Google θα δεις τις κριτικές που έχουν γραφτεί για το συγκεκριμένο wine bar  σε κάποια από τα καλύτερα έντυπα της Αγγλίας συμπεριλαμβανομένης της εφημερίδας The Standard καθώς και του καλύτερου περιοδικού για  κρασιά ” The Decanter”.

 

Αλλά δεν το ξέρουν όλοι. Είναι ένα φοβερό “μικρό μυστικό” του Λονδίνου) . Εκεί γνώρισα προσωπικά τον Jude o οποίος συχνάζει στο συγκεκριμένο wine bar και πάντα πίνει κάποιο ακριβό κόκκινο γαλλικό κρασί (με αδυναμία στα Bordeaux) . Μην με ρωτήσετε τι σχέση έχω με το Arches. Ας πούμε απλά ότι είναι πολύ στενή. Αλλά και η μετρ του συγκεκριμένου wine-bar, η Ivana, καθώς και όλες οι κοπέλες που δουλεύουν εκεί είναι αγαπημένες μου φίλες.

 

Όταν λοιπόν ένα βράδυ γύρω στις 10 τον περασμένο χειμώνα που βρισκόμουν εκεί, άνοιξε η πόρτα του Arches και νόμιζα ότι μπήκε μέσα κάποιος που έμοιαζε στον Jude Law, (και χάζεψα…) η Ivana με σκούντηξε απαλά και μου είπε ότι είναι αυτός και όχι κάποιος που του μοιάζει. Δεν έβαλα τις φωνές. Κρατήθηκα. Μετά από λίγη ώρα και αφού ο Jude έπινε το κρασάκι του σε μια γωνία,  η Ivana (που τον ξέρει πολύ καλά και έχει να πει γι αυτόν μόνο τα καλύτερα) εντελώς φυσικά μας σύστησε, του είπε ότι είμαι Ελληνίδα, εκείνος έκανε ένα πολύ όμορφο σχόλιο για την Ελλάδα και τις διακοπές του πριν από λίγα χρόνια, είπαμε δυο τρία πραγματάκια ακόμα που δεν τα θυμάμαι (σιγά μην θυμάμαι- έτρεμαν τα πόδια μου – μεταξύ μας- αλλά δεν το έδειξα…) και (δεν υπάρχει αυτό!) την επόμενη φορά που τον ξαναείδα μετά από περίπου τρεις μέρες που ξαναήρθε, θυμήθηκε το όνομά μου και με χαιρέτησε(!!!). Καλά, δεν είπα ότι γίναμε και κολλητοί αλλά δεν θα το κρύψω – ήταν τέλεια η αίσθηση ότι θυμήθηκε το όνομά μου!

Τώρα  λίγο inside info: Ο Jude από ότι μου είπαν τα κορίτσια, συνήθως έρχεται με τα πόδια, είναι πολύ χαμηλών τόνων, απίστευτα ευγενής, γλυκός και προσιτός  με όλο το προσωπικό και πολύ ήσυχος. Καμία πόζα, κανενός είδους βεντετισμό. Κάθεται σε μια γωνιά του μπιστρό πίνει ήρεμα 2 ή 3 ποτήρια κρασί και φεύγει περπατώντας. Φοράει  τζινάκι και  πάντα (αλλά πάντα!!!) εμφανίζεται με κάποια κοπέλα (είναι ξεκάθαρο ότι είναι ladies man) και τουλάχιστον μέχρι που τα ξαναφτιάξε με την Sienna δεν ήταν  ποτέ η ίδια.

 

Πάντως μην φανταστείτε καμιά δίμετρη ξανθιά καλλονή. Από ότι έμαθα και είδα και η ίδια με τα μάτια μου  αυτά τα δυο βράδια, κυκλοφορεί με (απλώς) νόστιμα κορίτσια της διπλανής πόρτας και τους αφιερώνει όλη την προσοχή του όταν μιλάνε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τσεκάρει πάντα αλλά διακριτικά όποια όμορφη – ή όχι- γυναίκα μπει στο μπιστρό ( τελικά τα καλύτερα τα μαθαίνεις από τα μέρη που συχνάζουν οι σταρ..)

 

Εννοείται ότι εκεί δεν τον ενοχλεί ποτέ κανείς με επιφωνήματα θαυμασμού ή για αυτόγραφα (οι Άγγλοι είναι από τη φύση τους διακριτικοί, φλεγματικοί και ολίγον σνομπ) και ούτε τον κοιτάνε επίμονα. Μάλλον δεν του δίνουν καμία σημασία πράγμα που τον βολεύει ιδιαίτερα. Πάντως ο Josef, o δίμετρος μελαχρινός σεφ του The Arches και ο Reese ένας από τους πιο φανατικούς πελάτες – σαν κλασσικοί άντρες δεν άντεξαν και εκείνο το βράδυ που ήμουν εκεί, όταν κατά τις 11 ο Jude έφυγε και εγώ και τα κορίτσια μπορούσαμε πλέον να σχολιάσουμε όσο θέλαμε τα διεισδυτικά και εκπληκτικά μπλε μάτια του, μας είπαν με μια μικρή δόση ζήλειας: «Σιγά βρε κορίτσια πως κάνετε έτσι? Εντάξει νοστιμούλης είναι, αλλά δεν βλέπετε ότι ο καημένος έχει αρχίζει και χάνει τα μαλλάκια του από την κορυφή?» (και το έχω πει εγώ: δεν υπάρχουν χειρότεροι  κουτσομπόληδες από τους άντρες και επίσης “όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια”).

Anyway, αν βρεθείς στο Λονδίνο και θέλεις να πας και εσύ στο wine bar που συχνάζει ο Jude αυτή είναι η διεύθυνση και το τηλέφωνο:

The Arches Wine Bar

7, Fairhazel Gardens

London NW6

0044 207 624 1867

 

ΥΓ: Για το καλύτερο τραπέζι με θέα στον Jude, απλά ζήτησε την Ivana και πες της ότι είσαι φίλη της Τζούλιας. (Αν και πριν από μια εβδομάδα που την ρώτησα μου είπε ότι ο Jude της είπε ότι για τους επόμενους 3 μήνες θα είναι στο LA για το γύρισμα της νέας του ταινίας)

 

Και δεν χάνεις και τίποτα να ρίξεις μια ματιά στις χαριτωμένες φωτογραφίες του μπιστρό που συχνάζει:

 

 

arches1

 

 

arches2

 

 

arches3

 

 

arches4

 

 

7 Σχόλια
  1. Μακάρι να μπορέσουμε κάποια στιγμή να βρεθούμε και εμείς στο Archeς σ΄αυτo το εξαίσιο wine bar!

  2. Homme me ta ola tou o Jude!!!! Ki esu mia kuria pou den lipothumises brosta se auta ta syglonistika ble matia!!!! Congrats Julia….

  3. tha eixa pathei paniko sti thesi sou!!!na sai kala pou moirastikes auti tin teleia empeiria mpas kai perasoume k emeis apo kei kapoia mera!!!!!!!!

  4. an hmun sth thesi su tha ekana katastash (AN DEN EIXA LIPOTHIMISI!!!)

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.