Herbal Essences: Για όσες έχουν ξηρά μαλλιά μετά το καλοκαίρι

herbal essences

Τις προάλλες η φίλη Βάσω από την Θεσσαλονίκη έγραψε στο beauty blog  λέγοντας ότι έχει καλυφθεί από πληροφορίες  σχετικά με την ενυδάτωση του προσώπου και του σώματος αλλά ενδιαφέρετε να μάθει τι πρέπει να κάνει για την ενυδάτωση των μαλλιών της. Πολλές από εσάς με ρωτάτε συχνά για το ίδιο θέμα:

 

Τι μπορείτε να κάνετε αν τα  μαλλιά σας είναι ξηρά, άτονα, σκληρά και φθαρμένα, με αποτέλεσμα να μην δείχνουν όμορφα και λαμπερά (αλλά χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία για θεραπείες στο κομμωτήριο).Κατ αρχήν τα προϊόντα που θα βοηθήσουν τα μαλλιά σας να διατηρηθούν απαλά και στιλπνά πρέπει να περιέχουν πλούσιες ενυδατικές φόρμουλες γι αυτόν ακριβώς το σκοπό.

Πρόσφατα δοκίμασα και μου άρεσε (γιατί και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα) την νέα σειρά της Herbal Essences «Μαλλιά Ξεδιψάστε!» με πραγματικά υπέροχη μυρωδιά και με εκχυλίσματα ορχιδέας και καρύδας δυο συστατικά ιδανικά για να ενυδατώνουν τα μαλλιά και να τα αφήνουν ευκολοχτένιστα. Η σειρά περιλαμβάνει σαμπουάν, κοντίσιονερ και μάσκα βαθιάς περιποίησης. Αλλά μην περιμένετε να δείτε διαφορά μέσα σε ένα ή δυο λουσίματα. Κάντε μια κούρα τουλάχιτον για δυο εβδομάδες (και μάσκα 2-3 φορές την εβδομάδα) και τα ξαναλέμε.

Τέλος είναι πολύ ενδιαφέρον να διαβάσετε προσεκτικά τις συμβουλές του διάσημου hair stylist Ben Cooke ο οποίος είναι και ο hair guru του Herbal Essences:

«Αν χρησιμοποιήσετε σωστά το σαμπουάν και το conditioner σας, θα “κλειδώσετε” την υγρασία στα μαλλιά σας. Όσο περισσότερο ακολουθείτε αυτή τη ρουτίνα, τόσο περισσότερο ενυδατωμένα και υγιή θα είναι τα μαλλιά σας»

«Λουστείτε κάθε δεύτερη ημέρα, από δυο φορές, με μικρές ποσότητες – σαν το μέγεθος ενός μπιζελιού. Το σαμπουάν θα κάνει τη δουλειά του αποτελεσματικότερα και καλύτερα»

“Κάντε απαλό μασάζ. Τονώνει τη ροή του αίματος και το θυλάκιο της τρίχας ενεργοποιείται καλύτερα. Κάντε αργές, σταθερές κινήσεις με τις άκρες των δακτύλων σας».

«Βάλτε το κοντίσιονερ στη μέση και στις άκρες των τριχών. Δεν είναι απαραίτητο για τις ρίζες γιατί αυτές είναι φρέσκες και λιγότερο φθαρμένες. Χτενίστε τα μαλλιά απαλά με τα δάχτυλά σας για να ξεκινήσει η διαδικασία λείανσης του εξωτερικού φλοιού της τρίχας. Αν έχετε χρόνο, αφήστε το ένα-δυο λεπτά όσο είστε στο ντους. Δεν είναι απαραίτητο, αλλά κάνει καλό στα μαλλιά σας».

«Ξεβγάλετε καλά. Μην αφήσετε ίχνη του conditioner, έχει ήδη κάνει τη δουλειά  του. Αν αντέχετε, ρίξτε απότομα κρύο νερό. Θα αναζωογονήσει το τριχωτό της κεφαλής, θα κλείσει τον εξωτερικό φλοιό της τρίχας και θα την κάνει να λάμψει».

“Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά για μισή ώρα. Όσο λιγότερη θερμότητα χρησιμοποιείτε, τόσο καλύτερη ενυδάτωση και λάμψη θα έχετε.  Αν είναι μακριά ή κατσαρά, όσο περισσότερο στεγνώσουν με τον αέρα τόσο περισσότερο θα λάμψουν».

«Τελειώστε με το πιστολάκι. Μειώστε τη θερμοκρασία – τα περισσότερα πιστολάκια και άλλα παρόμοια εργαλεία έχουν και χαμηλή θερμοκρασία. Η υψηλή θερμοκρασία θα αφυδατώσει τα μαλλιά σας. Αν θέλετε μαλλιά με όγκο και ζωντάνια, στεγνώστε τα ανάποδα, σπρώξτε τα πίσω και στεγνώστε τα λίγα-λίγα. Χρησιμοποιήστε στρογγυλή, σκληρή βούρτσα και στρέψτε το στόμιο προς τα κάτω για να στρώσετε τον εξωτερικό  φλοιό των τριχών ώστε να γίνουν λείες και υπέροχα λαμπερές».

2 Σχόλια
  1. Έχω χρησιμοποιήσει το conditioner μόνο από τη σειρά και έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Όσο για το άρωμα? Υπέροχο και διαρκεί πάνω από 2 μέρες!

  2. Έχω τη μάσκα και είναι πολύ καλή, την είχα πάρει μαζί μου στις διακοπές!! Και μυρίζει υπέροχα!! 🙂

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.