Λατρεύω τη Νάξο! (Ταξίδι με τον Κορρέ, Part One)

naxos_view -first

 

Επέστρεψα. Δεν έχω λόγια. Εγώ γιατί δεν είχα ξαναπάει σε αυτό το φανταστικό νησί; Πρώτα απ όλα ενθουσιάστηκα διότι συνειδητοποίησα ότι στη Νάξο δεν είναι ανάγκη να πας μόνο το καλοκαίρι για  τις (πραγματικά εκπληκτικές) παραλίες της αλλά έχεις κάθε λόγο να την επισκεφτείς οποιαδήποτε εποχή του χρόνου γιατί έχει άπειρα πράγματα να δεις, να κάνεις και να απολαύσεις.

 

Σε αυτό τον λίγο χρόνο είδα μοναδικά ορεινά χωριά όπως το «μαρμάρινο χωριό» Απείρανθος όπου και έφαγα καταπληκτικό φαγητό στην ταβέρνα του Λευτέρη. Εξερεύνησα αρχαίους ναούς, περπάτησα σε γραφικά καλντερίμια, μου κόπηκε η ανάσα με την θέα των ψηλών βουνών, βρέθηκα σε πύργους χτισμένους πριν από τετρακόσια χρόνια και σε εκκλησιές σχεδόν ανέγγιχτες από τον χρόνο, είδα άγρια βράχια να δίνουν την θέση τους στην πλούσια βλάστηση, και χόρτασε το μάτι μου τυρκουάζ νερά. Σκασίλα μου λοιπόν για το ταξίδι στην Τοσκάνη που προγραμματίζει η Αϊνόλα εγώ με την πρώτη ευκαιρία ξέρω που θα πάω. (Ευδοξία, το ταξίδι ήταν μόνο για δυο μέρες και δεν πρόλαβα να έρθω στο Χαλκί.

 

Σου υπόσχομαι όμως ότι την επόμενη φορά -που ελπίζω να είναι σύντομα- θα είναι το πρώτο μέρος που θα επισκεφτώ και σίγουρα θα έρθω να σε γνωρίσω από κοντά. Ελπίζω να σου αρέσουν οι φωτογραφίες που τράβηξα από τον πανέμορφο τόπο σου. Και Danae, Kokoni, Stavroula, Sophia και Evgenia σας ευχαριστώ για τα tips σας είχατε απόλυτο δίκιο σε ότι μου γράψατε να δοκιμάσω. Ι love you all!)

Εκτός όμως από τις ομορφιές της Νάξου σε αυτό το ταξίδι αντιλήφθηκα για άλλη μια φορά και την ομορφιά της ψυχής του Γιώργου Κορρέ που δεν επαναπαύεται στις δάφνες του (και θα είχε κάθε λόγο) αλλά συνεχώς εξελίσσεται και σαν επιχειρηματίας αλλά πάνω απ’ όλα σαν άνθρωπος, και τώρα έχει βάλει σκοπό της ζωής του να βοηθήσει ουσιαστικά την χώρα μας, μέσα από προγράμματα που θα στηρίξουν οικονομικά τοπικές κοινωνίες από τις οποίες προμηθεύεται τις πρώτες ύλες για τα φυσικά του προϊόντα.

Εγώ για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον Γιώργο, τη Λένα, τον Γιώργο, την Κατερίνα και την Πηνελόπη, να στείλω φιλιά και χαιρετίσματα στους Ορέστη και Σταύρο και να ευχηθώ σε όλους κάθε προσωπική ευτυχία και επαγγελματική επιτυχία. Ευχαριστώ Γιώργο που αποφάσισες να γιορτάσεις αυτά τα υπέροχα 15 χρόνια μαζί μας.

Τέλος, είμαι σίγουρη ότι πολύ σύντομα θα λάβω εκπληκτικές φωτογραφίες από το ταξίδι από την μοναδική pararazza Γιόκο και ίσως κάνω άλλο ένα σχετικό post αλλά προς το παρόν είμαι τόσο συνεπαρμένη με την Νάξο και τις ομορφιές της που δεν κρατιέμαι και θέλω να σας τα πω όλα, οπότε ελπίζω να σας αρέσουν οι δικές μου ταπεινές φωτογραφίες.

ΥΓ: Ο Κος Γιάννης (ο αγαπημένος μας ξεναγός) μου την είπε που έγραψα ότι ο Απόλλωνας και η Άρτεμη γεννήθηκαν στην Νάξο (το σωστό είναι στη Δήλο) και μου είπε ότι ακόμα και αυτός που λατρεύει το νησί του αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το σφετεριστεί. Και εγώ το ήξερα αυτό αλλά με μπέρδεψε η φίλη μου η Μαρία (τη θυμάστε από το προηγούμενο post), η οποία όταν της τα έψαλα μου τόνισε ότι εκεί είχαν γεννηθεί ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ. Αυτά.

 

Ο Κος Γιάννης, γέννημα θρέμμα Ναξιώτης και ο καλύτερος ξεναγός του κόσμου.

 

N_YIANNIS-small

 

Βουνά που στη θέα τους κόβεται η ανάσα.

N-VIEW-MOUNTAINS-small

 

Ένα χωριουδάκι σαν ψεύτικο.

N-mountain-village-small

 

 Ο αρχαίος ναός της Θεάς Δήμητρας.

N-temple-small

 

Γραφικό σοκάκι στην Απείρανθο

N-SOKAKI-small

 

Η Λένα Κορρέ απολαμβάνει την θέα στην Απείρανθο από την ταβέρνα του Λευτέρη .

N-LENA-small

 

 Ο Γιώργος Κορρές στην κορυφή του τραπεζιού πραγματικός οίκο αλλά και πύργο – δεσπότης σε δείπνο στον Πύργο Μπαζαίου.

N-KORRES-TOWER-small

4 Σχόλια
  1. Χαιρομαι πολυ που περασες καλα αν και ημουν σιγουρη, θα επιστρεψεις..ολοι επιστρεφουν…Τελειες οι φωτο, φιλιααα απο Ναξοοοοο!!!!!!

  2. Το καλοκαίρι λοιπόν, πάμε Νάξο! Να΄σαι καλά που είσαι τόσο περιγραφική!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.