Sanoflore: Πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα ομορφιάς

sanoflore-gia-keimeno

 

Επειδή γίνεται πολύς λόγος για διάφορα προϊόντα τα οποία κυκλοφορούν ευρέως στην αγορά με την ένδειξη «βιολογικά» χωρίς ουσιαστικά να πληρούν τις προϋποθέσεις και χωρίς πιστοποίηση από κάποιον εγκεκριμένο φορέα, ρίξτε μια ματιά στην ιστορία της Sanoflore – μια από τις λίγες μάρκες με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα ομορφιάς.

 

Το 1972, στην καρδιά του τοπικού Δρυμού στους λόφους του Vercors στη Γαλλία, δημιουργείται ο πρώτος πειραματικός κήπος της Sanoflore, βασισμένος εξ ολοκλήρου σε μία επαναστατική για την εποχή μέθοδο καλλιέργειας: τη βιολογική. Μέσα στα επόμενα χρόνια και μέχρι σήμερα, η Sanoflore αποτελεί πλέον μια επιχείρηση που επεκτείνεται σε μία εγκατάσταση παραγωγής 4.000 τ.μ. και έναν βοτανικό κήπο με πάνω από 500 φυτά, τα οποία καλλιεργούνται αποκλειστικά και μόνο με βιολογικές μεθόδους δημιουργώντας πιστοποιημένα προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος με βάση τα αιθέρια έλαια και τα ανθόνερα, καθώς και προϊόντα αρωματοθεραπείας και φυτοθεραπείας που συγκεντρώνουν πολύ υψηλά ποσοστά σε βιολογικά δραστικά συστατικά.

Τα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα ευεξίας και ομορφιάς της Sanoflore αποτελούνται από ένα  μίγμα βιολογικών και φυτικών ενεργών συστατικών, που συνδυάζονται για να δράσουν από κοινού. Το νερό, το κύριο συστατικό κάθε καλλυντικού μίγματος, αντικαθίσταται από ανθόνερα που προέρχονται από την απόσταξη των αρωματικών φυτών και εμποτίζονται με τις ιδιότητες του ελαίου με το οποίο έρχονται σε επαφή.

Το 2010 η Sanoflore ανανεώνεται, διατηρώντας όμως την ίδια φιλοσοφία απέναντι στον άνθρωπο και στη φύση.  Δημιουργεί λοιπόν, 100% αγνά, βιολογικά αιθέρια έλαια που λειτουργούν ως βάση των νέων προϊόντων περιποίησης. Ύστερα από έρευνες, κλινικές μελέτες, κάτω από δερματολογικό έλεγχο και μελέτη αποτελεσματικότητας δημιουργούνται τα προϊόντα περιποίησης νέας γενιάς Sanoflore κατάλληλα και για την ευαίσθητη επιδερμίδα.  Τα 14 βιολογικά προϊόντα νέας γενιάς Sanoflore καλύπτουν όλες τις βασικές κατηγορίες περιποίησης (ενυδάτωση, αντιγήρανση, καθαρισμός, σώμα, αρωματοθεραπεία, φυτοθεραπεία).

 

Ο βοτανικός κήπος, το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης

Στόχος του βοτανικού κήπου της Sanoflore είναι να βρεθεί και να επιλεγεί το φυτό με εκείνες τις ιδιότητες (αντιγηραντικές, καταπραϋντικές, ενυδατικές κλπ) που μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία ενός νέου προϊόντος. Ο βοτανικός κήπος φιλοξενεί μια συλλογή 350 αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Μετά από παρατήρηση διάρκειας ενός τουλάχιστον χρόνου, τα περισσότερο υποσχόμενα φυτά αποτελούν αντικείμενα των πρώτων δοκιμών εργαστηριακής απόσταξης. Χρειάζονται 2-3 έτη παρατήρησης και προσεκτικής φροντίδας μέχρι τα φυτά να φτάσουν σε ωριμότητα. Τότε μπορεί να ξεκινήσει η τελευταία δοκιμασία, η δοκιμασία της απόσταξης.

Η εξειδίκευσή της Sanoflore στα αιθέρια έλαια

Στην καρδιά κάθε αιθέριου ελαίου, κρύβεται μια εκπληκτική δύναμη. Κάθε αιθέριο έλαιο έχει τη δική του προσωπικότητα και περιέχει κατά μέσο όρο 50-200 διαφορετικά μόρια. Οι λεπτές αλληλεπιδράσεις τους δημιουργούν τη δύναμη του αιθέριου ελαίου. Για να είναι απολύτως σίγουρο ότι η φύση θα αποτελέσει σύμμαχό της Sanoflore, οι ειδικοί της πραγματοποιούν πολλές κλινικές δοκιμές κάτω από δερματολογικό έλεγχο, ώστε να δημιουργούνται προϊόντα για ευαίσθητες επιδερμίδες.

 

H δέσμευση της Sanoflore για το περιβάλλον και τον άνθρωπο

Προτεραιότητα στο τοπικό στοιχείο: Οι πρώτες ύλες προέρχονται τη SICA Bioplantes, που αποτελείται από 45 μικρούς βιο-παραγωγούς της κοιλάδας του Vercors.

Απομάκρυνση των περιττών συστατικών: Το 100% των συνθέσεων Sanoflore είναι Χωρίς Paraben, Χωρίς Γλυκολικούς αιθέρες, Χωρίς Συνθετικές Χρωστικές, Χωρίς Άλατα Αλουμινίου, Χωρίς Ορυκτέλαια, Χωρίς Χημικά Αντιηλιακά Φίλτρα και Χωρίς OGM.

Προτεραιότητα στη βιολογική προσέγγιση: Η Sanoflore υποστηρίζει τη βιοποικιλότητα μέσω της καλλιέργειας παλαιών, παραμελημένων ποικιλιών. Προωθεί την πολυκαλλιέργεια στους προμηθευτές αιθέριων ελαίων και την υποστήριξη διαφόρων τοπικών αγροτικών πρωτοβουλιών.

Υποστήριξη της Βιοποικιλότητας: Τα προϊόντα Sanoflore σε ποσοστό 100% παρασκευάζονται σύμφωνα με τον κανονισμό Cosmebio και διαθέτουν ανεξάρτητη πιστοποίηση.

Συνεχής Βελτίωση των Συσκευασιών: Συνεχίζει τις έρευνες για συσκευασίες απόλυτα φιλικές προς το περιβάλλον: μείωση του βάρους και του όγκου, προτίμηση των ανακυκλωμένων ή/και ανακυκλώσιμων υλικών, αυξανόμενη χρήση χαρτιού και χαρτονιού με πιστοποίηση FSC (προερχόμενα από δάση διαχειριζόμενα σύμφωνα με τους κανόνες για αειφόρο ανάπτυξη).

Τα προιόντα Sanoflore θα τα βρείτε σε επιλεγμένα φαρμακεία και για ακόμα περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στο   http://www.sanoflore.net/gr/Home.aspx

3 Σχόλια
  1. Σήμερα το πρωί έλαβα ένα πάρα πολύ ωραίο δώρο και ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ, πρέπει να πω ότι μου έφτιαξε τη διάθεση γιατί έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ με την υγεία μου τις τελευταίες ήμερες. Έλαβα δύο προίοντα της εταιρείας SUNFLORE, μυρίζουν πάρα πολύ όμορφα και θα έλεγα ότι από το άρωμα τους και μόνο καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για κάτι αγνό. Έπιπλέον αν κλείσεις τα μάτια και τα μυρίσεις σε ταξιδεύουν σε άλλους τόπους, κλείνω όμως τώρα και πάω να απολαύσω ένα μπανάκι. Ευχαριστώ beatyblog.

  2. τέλειο δώρο, ευχαριστούμε πολύ που μας φροντίζεις beautyblog!!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.