Τα νέα ΙΤ girls, είναι οι κόρες των μαμάδων τους

 

Στο Βυζάντιο ίσχυε άγραφος νόμος που όριζε ότι η κόρη θα ακολουθήσει το επάγγελμα της μητέρας όποιο και αν ήταν αυτό. Προφανώς η τάση μεταφέρθηκε μερικές εκατοντάδες χρόνια αργότερα και ξαφνικά οι κόρες μοντέλα παίρνουν την θέση των μαμάδων  μοντέλων και εν μια νυκτί γίνονται πρέσβειρες διάσημων οίκων ομορφιάς και μόδας.

H Elettra Wiedemann-Rossellini κόρη της Isabella Rossellini και η Julia Restoin-Roitfeld κόρη της Carine Roitfeld (editor-in-chief της γαλλικής Vogue), έχουν ήδη δανείσει τα όμορφα προσωπάκια τους σε μεγάλες καμπάνιες της Lancome, το μοντέλο Elizabeth Jagger είναι η κόρη του super model των 70’ς Jerry Hall, (και κόρη του Mick) η Jade Jagger είναι κόρη της Bianca Jagger (και μεγαλύτερη κόρη του Mick) ενώ σειρά έχει η Nine d’Urso.


Προφανώς το όνομα δεν σας λέει τίποτα αλλά η Nine είναι η κόρη της διάσημης Γαλλίδας πρώην τοπ μόντελ και fashion icon Inès de la Fressange (που επιπλέον είναι και αριστοκρατικής καταγωγής – ο πατέρας της είναι μαρκήσιος και η ίδια μεγάλωσε σε πύργο έξω από το Παρίσι) η οποία επίσης υπήρξε για χρόνια η μούσα του οίκου Chanel και του Karl Lagerfeld.

Το νέο είναι ότι η Nine επιλέχθηκε από τον διάσημο οίκο Bottega Veneta ως το πρόσωπο του πρώτου αρώματος του brand το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στην παγκόσμια αγορά τον Σεπτέμβριο του 2011. Η Nine ήταν η προσωπική επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Tomas Maier o οποίος δήλωσε ότι στο αριστοκρατικό, κομψό και κλασσικό της στυλ ανακάλυψε την μούσα που θα εκπροσωπήσει επάξια μια μάρκα όπως η Bottega Veneta.

Το εικαστικό μέρος της διαφημιστικής καμπάνιας του αρώματος θα αναλάβει – ποιος άλλος – ο διάσημος φωτογράφος Bruce Weber (όποιες από εσάς έχετε χαζέψει τα κορμιά στις αντρικές καμπάνιες εσωρούχων του Calvin Klein καταλάβατε ποιος είναι…). Για τις νότες του αρώματος και το packaging ακόμα ούτε λόγος η εταιρία Coty που θα αναλάβει την κυκλοφορία του αρώματος το κρατάει επτασφράγιστο μυστικό για να μας έχει και σε αγωνία…

 

 

1 Comment

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.