Λιπαρό Δέρμα; Διαβάστε την εμπειρία της Στέλλας

 

Πριν από λίγο καιρό η φίλη του beautyblog  Στέλλα, ήρθε σε επαφή μαζί μου με μια ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση αλλά και μια ερώτηση για μένα, που με έβαλε και σε σκέψεις αλλά και σε εγρήγορση για να μπορέσω να της απαντήσω με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσα, ώστε να της προσφέρω πραγματική βοήθεια σε αυτό που την απασχολούσε. Αλλά καλύτερα να διαβάσετε μόνες σας:

 

Θα ήθελα αν μπορείτε τη συμβουλή σας, στο ακόλουθο θέμα που με απασχολεί. Είμαι 43 χρονών, έχω εξαιρετικά λιπαρό δέρμα και ουσιαστικά καθόλου ρυτίδες, εκτός ίσως από κάποιες ελαφριές γραμμές έκφρασης. Παρατηρώ όμως μια ελαφριά χαλάρωση στο περίγραμμα του προσώπου (φυσικό επακόλουθο θα λέγαμε για ένα τόσο λιπαρό δέρμα όπως το δικό μου)… Θα ήθελα να μου συστήσετε μία κρέμα για σύσφιξη-χαλάρωση η οποία να μην είναι βαριά, όπως είναι συνήθως όλες αυτές, οι αντιρυτιδικές που δεν λαμβάνουν υπ΄ όψιν καθόλου τα λιπαρά δέρματα (όσες έχω δοκιμάσει έχουν “πέσει” πολύ βαριές στην επιδερμίδα μου, και αν έχει δείκτη προστασίας ακόμα καλύτερα.  Περιμένω εναγωνίως τη συμβουλή σας κι ευχαριστώ εκ΄ των προτέρων.

 

 

Είναι αλήθεια ότι με αυτή της την απορία η Στέλλα εκτός του ότι με έβαλε σε σκέψεις με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο δίκιο έχει όταν λέει ότι σε μια παγκόσμια και τεράστια αγορά καλλυντικών, το λιπαρό δέρμα δεν απασχολεί τόσο όσο θα έπρεπε ενώ  οι περισσότερες εμπλουτισμένες αντιγηραντικές κρέμες έχουν πολύ πλούσια σύσταση που δύσκολα μπορεί να την αντέξει ένα λιπαρό δέρμα.

 

Τώρα βέβαια το σωστό είναι οι κρέμες αντιγήρανσης που περιέχουν ενισχυμένες φόρμουλες να χρησιμοποιούνται το βράδυ (τότε είναι που το δέρμα μας, δουλεύει υπερωρίες για να επανορθώσει τις φθορές της ημέρας – οπότε τότε μπορεί να αφομοιώσει καλύτερα τα αντιγηραντικά συστατικά μιας κρέμας) αλλά η Στέλλα ήθελε κρέμα ημέρας και μάλιστα με Δείκτη Προστασίας. Είναι ενδιαφέρον να διαβάσετε από την ίδια την Στέλλα (που γράφει και πολύ όμορφα) τι ακριβώς συνέβη. Νομίζω ότι ειδικά όσες έχετε λιπαρό δέρμα θα βρείτε την εμπειρία της εξαιρετικά ενδιαφέρουσα:

 

Αγαπητή φίλη Τζούλια καλή σου μέρα,
Σου οφείλω ένα feedback και με πολύ χαρά σου γράφω σήμερα.
Πριν από λίγο καιρό με είχες πολύ σωστά συμβουλέψει να δοκιμάσω την Avene Eluage Emulsion, ως μία συσφικτική κρέμα η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ένα πολύ λιπαρό δέρμα όπως το δικό μου.  Εδώ όμως ανατρέπονται οι εξελίξεις… Η Eluage, μου είπαν στο κατάστημα είναι μόνο νύχτας όπως οι περισσότερες κρέμες της Avene. Εγώ όμως χρειαζόμουν μια κρέμα ημέρας. Συσφικτική, αντιρυτιδική κι ελαφριά, να μη λαδώνει βρε κορίτσια… να είναι ματ και για μας τις τυχερές-άτυχες με το λιπαρό δέρμα. Κι εκεί Τζούλια μου, έγινε η ανατροπή και η μεγάλη ανακάλυψη. Μου αντιπρότειναν την Galenic, για την οποία είχες γράψει κι εσύ, σε προηγούμενο post σου, τα καλύτερα. Εμπιστευόμενη λοιπόν τη γνώμη σου, πήρα τη
Emulsion Antirides Raffermissante της σειράς Biophycee . Δεν έχω λόγια ! Απλά υπέροχη ! Τέλεια, μοναδική ! Ματ όσο καμιά, ξεχνάς ότι έχεις βάλει κρέμα ημέρας και μάλιστα όχι μια απλή ενυδατική αλλά αντιρυτιδική, συσφικτική. Το δέρμα μου έλαμψε από την πρώτη μέρα. Παράλληλα δοκίμασα από δειγματάκι που μου έδωσαν
την αντηλιακή τους, Fluide Visage Non Gras Haute Protection SPF 30. Άλλη ανακάλυψη κι αυτή ! Τέτοιο αντηλιακό δεν έχω ξαναφορέσει στη ζωή μου. Απορροφιέται αμέσως, είναι δε πιο λεπτόρρευστο κι από γαλάκτωμα ματιών… κι έχει και το τριανταράκι του, το οποίο καλύπτει μια χαρά μες στην πόλη, εσύ τι
λες? Τώρα ανυπομονώ να δοκιμάσω το Elixir de Jeunesse, το προϊόν για το οποίο είχες γράψει κι εσύ πολύ καλά λόγια, καθώς και την συσφικτική μάσκα Masque Antirides Rajeunissant της ίδια σειράς. Με έπεισαν, ότι τα προϊόντα τους είναι τέλεια ! Γραψτο σε παρακαλώ, αν θέλεις, και για όλες τις άλλες κοπέλες στο
Blog, που έχουν υποστεί αυτή την ταλαιπωρία με το λιπαρό τους δέρμα, θέλουν όμως να έχουν μια anti-ageing προστασία. Επειδή λέγαμε την άλλη φορά, ότι οι εταιρείες δε μας σκέφτονται εμάς με το
λιπαρό δέρμα και νομίζουν ότι δεν έχουμε ανάγκη από αντιρυτιδικές και συσφικτικές κρέμες…. Ε, φαίνεται ότι η Galenic μας σκέφθηκε !Θα σου γράψω και για όποιο άλλο προϊόν δοκιμάσω και μείνω ευχαριστημένη.
Πολλά φιλιά
Στέλλα

Όμως η Στέλλα (για την οποία σκέφτομαι πολύ σοβαρά ότι μάλλον πρέπει να της προτείνω να γίνει η επίτημη δοκιμάστρια των προιόντων ομορφιάς που βλέπετε στο beautyblog!) μου ξαναέγραψε εφόσον είχαν περάσει 3 εβδομάδες από τότε που ξεκίνησε να χρησιμοποιεί την Biophysee οπότε είχε πλέον πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα αποτελέσματα του προιόντος:

Αγαπητή Τζούλια καλημέρα, κι επιστρέφω όπως σου είχα γράψει σε προηγούμενο mail, μετά από 21 ημέρες, με εντυπώσεις για τα προιόντα Galenic, Χρονια τωρα έχω χρησιμοποιήσει μάρκες και μάρκες καλλυντικών από τις πιο οικονομικές  κι ένα σωρό φαρμακευτικές έως τις πιο ακριβές… Τέτοια όμως μεταμόρφωση στο δέρμα μου, σε τόσο εμφανές σημείο, ώστε να μου το λένε οι άλλοι από την πρώτη μέρα, και να με ρωτούν τι έχω κάνει και πως λάμπει έτσι το δέρμα μου, πρώτη φορά βίωσα… έχω πάθει πλακά με τη Galenic. Δοκίμασα για 21 μέρες το Elixir de Jeunesse της σειρας Biophycee. Είναι απίστευτο! Υπέροχη και η συσφικτική μάσκα Masque Antirides Rajeunissant, αλλά αυτή που είναι η καλύτερη κρέμα ματιών ever στην καριέρα μου ως cosmetic victim(!) είναι η Nectalys της ομώνυμης σειρας. Τι να πω, συγχαρητήρια στην Galenic !. To κλου δε, ήταν ότι πέτυχα μια εβδομάδα εκπτώσεων στο Hondos και αγόρασα όλα αυτά τα εκπληκτικά προϊόντα με έκπτωση 50%. Απ΄ ότι μου είπαν οι κοπέλες της φίρμας, ανανεώνουν τις συσκευασίες και θα βρίσκονται πάλι με νέα “σοδειά” απο τη Γαλλία στα ράφια, τον Μάρτη. Ξέρεις τίποτα γι αυτό? Αναμένεται δε να βελτιωθούν και οι συνθέσεις μαζί με τις συσκευασίες. Ελπίζω, να μην καταργηθεί κάποιο προϊόν και να είναι έτσι τα πράγματα. Τώρα που τη βρήκαμε τη Galenic…. μην τη χάσουμε….
Πολλά φιλιά, καλό μήνα και καλή άνοιξη !

Εγώ απλά να πω ότι με ενθουσίασε το mail της Στέλλας και περιμένω και άλλα πολλά τέτοια mail από όλες σας για όποιο προϊόν έχετε δοκιμάσει και έχετε μείνει ευχαριστημένες γιατί μόνο έτσι μπορούμε μέσα από αυτό το blog να ανταλλάξουμε εμπειρίες και να μάθουμε η μια από την άλλη.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, διαβάστε και κάποια στοιχεία για την Galenic Biophycee Emulsion Antirides Raffermissante από το επίσημο δελτίο τύπου της εταιρείας που δίνεται σε δημοσιογράφους για να ενημερωθούν για τα νέα προϊόντα. Απλά αυτή τη φορά εγώ δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προσθέσω κάτι για το συγκεκριμένο προϊόν – οπότε νομίζω ότι μετά την εμπειρία της Στέλλας θα σας φανεί ενδιαφέρον να το διαβάσετε μόνες σας.

8 Σχόλια
  1. Ευχαριστώ Τζούλια για τα καλά σου λόγια ! Ελπίζω η εμπειρία μου να βοηθήσει κι άλλες γυναίκες με το ίδιο πρόβλημα. Στη διάθεση σου για ότι θες…

  2. Stella & Julia,
    programmatizw to Savvato na episkeftw ena katastima kalluntikwn kai na dokimasw kai egw ti Galenic. elpizw na einai to idio thaumatourgi kai gia to diko mou liparo derma:-)

  3. Bravo se oles sas! Eimai kai gw stin ilikia pou to derma mou arxise na “zitaei” (33) kai meta apo eggymosyni pou simainei oti to derma mou den einai oute liparo, oute 3iro….einai ola mazi kai se orismena simeia kai afydatwmeno! Eimai kai gw stin anazitisi mias kalis antirytidikis kremas kai akoma den exw vrei to allo mou miso se auton ton tomea…Mexri ta 80 den mporei kapou tha exw katali3ei…Julia mou molis prosfata egina kai gw fanatiki tou blog sou…opote mallon exw diavasma se paliotera arthra spu mpas kai vrw tipota kai gw thaumatourgo…

  4. @ Stella: Εγώ σε ευχαριστώ Στέλλα για την εμπεριστατωμένη κριτική σου που εύχομαι να βοηθήσει και άλλες αναγνώστριες του beautyblog!
    @Vicky: Μήπως πρέπει να το δοκιμάσεις?
    @ Kerasia: Ελπίζω να μποορέσουμε να σε βοηθήσουμε Κερασία μου!

  5. poli kalo post, kai endiaferon an kai DEN exo liparo derma oute xriazome antigirantiki akomi. xixi 🙂 Leo na protino tin seira autin sti mama pu (i opia omos eine 51) ~ Poli oraia grafi i Stella, ontos!!! 🙂 Ki alla tetia post tha ine endiaferonte! =)

    filakia apo kerkira!!!

  6. Teleio post!!!Poly xairomai poy diabasa gia kapoio kainourgio proion, giati ki egw exw poly liparo derma,exw dokimasei polles kremes kai ayto pou proteinete einai poly xrisimo. Sas euxaristoume kai tis dyo. 🙂

  7. Έγώ χρησιμοποιώ την κρέμα ματιών nectalys. Συμφωνώ και γω ότι μια καλή κ΄ρεμα αλλά όχι και ουάου. Κάνει μια απαλή ενυδάτωση κα΄τω από τα μάτια.Την οποία ενυδάτωση την έχω βρει σε άπειρες κρέμες (apivita,clinique, estee lauder etc). Επιπλέον θεωρώ ότι είναι απίστευτα ακριβές! Σε μία επόχή που τα οικονομικά είναι χάλια, αρνούμαι να δώσω 35 € για κρέμα ημέρας. Παρόλαυτά δεν αντιλέγω ότι είναι μια αρκετά καλή σειρά καλλυντικών.
    (προσωπική άποψη)

  8. geia sas me lene ermira kai eimai 40eton panda eixa 3iro derma alla twra teleftea lupareni polu kiriws sto metwpo kai vgazw mikra spirakia. exw xrhsimophoisei poles kremes palia kai to provlima afto einai edw kai 6 mhnes den exw ritides, mono liges sta matia. tha hthela thn vohtheia su an ginete julia. se efxaristw ek twn proterwn filakia.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.