New (very hot) Entry: Η Benefit στην Ελλάδα!

benefit

 

 

Αν και συνήθως δεν τα χάνω και σε γενικές γραμμές μπορώ να βάλω τις σκέψεις μου σε τάξη και να γράψω αβίαστα ότι μου έρθει στο κεφάλι εκείνη τη στιγμή, χωρίς πριν να έχω κάνει πλάνο στο μυαλό μου ή να πρέπει να το σκεφτώ πολύ ώρα, σήμερα είναι μια από αυτές τις σπάνιες στιγμές που έχω πάθει “writers block”. Το μυαλό μου έχει λίγο μπλοκάρει και δεν ξέρω ακόμα αν είναι από ενθουσιασμό ή γιατί θέλω να σας γράψω τόσα πολλά που δεν ξέρω από πού να αρχίσω. Θα προσπαθήσω όμως και είμαι περίεργη και εγώ να δω που και πως θα καταλήξω.

 

Θα ξεκινήσω από το παρελθόν όταν φοιτήτρια ακόμα στο Λονδίνο αγόρασα για πρώτη φορά το προϊόν που έμελλε να γίνει για μένα η μεγαλύτερη beauty ανακάλυψή μου. Ένα μπουκαλάκι από ροδόσταμο που άπλωνα στα χείλη και τα μάγουλά μου όποια στιγμή της ημέρας ήθελα (ακόμα και το καλοκαίρι στην παραλία) και μου έδινε στη στιγμή υπέροχο-ροδαλό εντελώς όμως φυσικό χρώμα σαν να ήταν φυσικά κόκκινα και ροζέ τα χείλη και τα μάγουλά μου. Το λάτρεψα και με τσιγγουνιά έδινα και λίγο στη Βίκυ τα καλοκαίρια που κάναμε διακοπές μαζί.

 

Το μπουκαλάκι ήταν της μάρκας καλλυντικών Benefit και το προϊόν λεγόταν Benetint. Όταν τελικά μπήκα στον χώρο της ομορφιάς και παρόλο που δοκίμασα αρκετά παρεμφερή προϊόντα το Benetint ήταν και είναι από αυτά που όσα χρόνια και αν πέρασαν, δεν αποχωρίστηκα ποτέ και το αγόραζα πιστά και  κάθε φορά που βρισκόμουν στο Λονδίνο ή σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Στο πρόσφατο ταξίδι μου στο Λονδίνο, ίσως κάποιες από εσάς θυμάστε ότι έκανα ένα post σχεδόν εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στην αγαπημένη μου μάρκα και μάλιστα τότε είχα για άλλη μια φορά την απορία γιατί ενώ στην Ελλάδα έχουμε σχεδόν όλες τις μεγάλες μάρκες καλλυντικών δεν έχουμε φέρει ακόμα την Benefit. Αυτό που ακολουθεί σας ορκίζομαι είναι 100% αληθινό: Από το ταξίδι μου γύρισα στις 20 Φεβρουαρίου.

 

Η παρουσίαση για τα νέα προϊόντα της Sephora έγινε στις 11 Μαρτίου. Και τότε έμαθα το νέο της χρονιάς και από τότε και μέχρι και σήμερα που σας γράφω αυτό το post έχω κρατηθεί με νύχια και με δόντια για να σας κρατήσω την έκπληξη. (Στη δε Stella που επίσης λατρεύει τα Benefit και είχε κάνει και σχόλιο πάνω σ’ αυτό, με το ζόρι κρατήθηκα εκείνη τη μέρα για να μην της στείλω τα νέα στο προσωπικό της mail) Αυτό άλλωστε ήταν επί λέξει το σχόλιό της: «H BENEFIT είναι εκπληκτική ! όχι τόσο για τα είδη μακιγιάζ (είναι τέλεια, αλλά δεν είναι αυτά που την κάνουν να ξεχωρίζει), αλλά για τα gadget της, πχ. άπειρα concealer για κάθε τόνο δέρματος, κάθε περίπτωση, είδη για να μη γυαλίζει το δέρμα, να φτιάχνουν τον τόνο …. πολλά, πολλά, άπειρα που δίνουν λύσεις. Γιατί δεν υπάρχει εδώ, θα μας πει κανείς? Η Sephora φέρνει μόνο μια μάσκαρα και τίποτε άλλο…. Έχουμε του κόσμου τις βλακείες, υπερεκτιμημένα brands και δεν έχουμε τα top !!» Τι να πω βρε Στέλλα μου! Ούτε το σχόλιό σου να είχαν διαβάσει από το team της Sephora! H ευχή σου έγινε πραγματικότητα και εγώ θα σταθώ λίγο στο απίστευτο timing!

 

Tώρα βέβαια, εγώ και η Στέλλα και είμαι σίγουρη αρκετές ακόμα από εσάς (γιατί ξέρω ότι είσαστε ενημερωμένες) ξέρετε καλά την μάρκα Benefit. Αλλά είμαι σίγουρη ότι ανάμεσα μας υπάρχουν και κάποιες που δεν γνωρίζουν αρκετά. Συνεχίζω λοιπόν:

 

 

H Βenefit (ή αλλιώς The Face Place όπως ήταν αρχικά το όνομα της μπουτίκ) ιδρύθηκε το 1976 στο San Francisco από τις δίδυμες αδερφές Jean και Jane Ford οι οποίες οραματίστηκαν και άνοιξαν μια μικρή μπουτίκ καλλυντικών γλυκιά και ζαχαρωμένη σαν ροζ τσιχλόφουσκα, με απίθανες κοριτσίστικες ροζ και φούξια συσκευασίες, έξυπνες ονομασίες αλλά και προϊόντα που άγγιζαν πολύ συγκεκριμένα προβλήματα της επιδερμίδας, έδιναν άμεσες λύσεις ( το Porefessional που σχεδόν στη στιγμή μειώνει ορατά τους πόρους είναι χρόνια ένα από τα best sellers της εταιρίας, ενώ η σειρά τους για τα φρύδια είναι by-far η πιο ενημερωμένη της αγοράς) γιατί πίστευαν με πάθος ότι τα προϊόντα ομορφιάς δεν είναι ανάγκη να «κλείνονται» μέσα σε βαρύ, σοβαρό packaging για να είναι πολύ καλά και να έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

 

Σύντομα άρχισαν να γίνονται πολύ γνωστές, τα προϊόντα τους περιζήτητα και το success story φτάνει στο 1999 όπου η μικρή τους εταιρεία αγοράζεται από τον κολοσσό LMVH και σήμερα πλέον η Benefit είναι μια παγκόσμια μάρκα καλλυντικών που βρίσκεται σε 30 χώρες.  Τα best seller προϊόντα της Benefit έχουν επανειλημμένως βραβευτεί από τα μεγαλύτερα γυναικεία περιοδικά μόδας και ομορφιάς, όπως το Allure, το Elle, το Self, το The Oprah Magazine, το Real Beauty και άλλα.

 

Και ένα λίγο πικάντικο story που πιστεύω όμως ότι θα σας φανεί πολύ ενδιαφέρον. Το Benetint δημιουργήθηκε το 1977 όταν μια «εξωτική» χορεύτρια (Ok, κορίτσια είναι ο politically correct όρος για χορεύτρια στριπτίζ…) ζήτησε από τις ιδιοκτήτριες Jean και Jane ένα προϊόν που θα έκανε τις… χμ, χμ, ρώγες της να δείχνουν πιο ροζ και πιο θελκτικές. Η απαίτηση της έγινε σύντομα πραγματικότητα και το tagline «Το πιο σέξι φυσικό κοκκίνισμα που μπορεί να σου δώσει ένα μπουκάλι» είναι πλέον φράση cult για τις beauty addicts. Σήμερα 34 χρόνια μετά εξακολουθεί να είναι αγαπημένο των celebrities, των επαγγελματιών make up artist, αλλά και των απλών γυναικών σε όλο τον κόσμο (είπαμε μια από αυτές και εγώ!)

 

Λίγη από την ιστορία της Benefit σε εικόνες…

 

Οι δίδυμες αδερφές Jean and Jane σε διάφορες φάσεις της ζωής τους

 

 

Το μέρος: San Francisco η πιο «προχωρημένη» μέχρι και σήμερα πόλη των ΗΠΑ

 

 

Η εποχή: Τα απελευθερωμένα 70’ς

 

 

Τα πρώτα καταστήματα των κοριτσιών για μακιγιάζ και σχηματισμό φρυδιών με την ονομασία Face Place

 

 

 

 

To 1991 το Face Place δίνει την θέση του στο πρώτο κατάστημα Benefit

 

 

1999: H Benefit εξαγοράζεται από τον οίκο προϊόντων πολυτελείας LVMH

 

 

 

Οι πανέξυπνες διαφημιστικές καταχωρήσεις της μάρκας

 

 

 

Από τότε και μέχρι σήμερα ανάμεσα στα πολλά και λαχταριστά προϊόντα (ποτέ άλλοτε μάρκα δεν με έχει κάνει να μου τρέχουν τα σάλια κυριολεκτικά σχεδόν πάνω απ όλα τα προϊόντα), βρίσκονται τα απίθανα προιόντα σώματος Bathina , τα ασυνήθιστα αρώματα με τις μοναδικές νότες και τις σέξι ονομασίες –όπως το “Laugh with me Lee Lee” η μάσκαρα BadGal Lash για  μακριές και πυκνές βλεφαρίδες, το Οoh la lift, το κονσήλερ με την ροζ-μοβ απόχρωση που κρύβει άμεσα τους μαύρους κύκλους, το Lemon –Aid, ένα primer για τα βλέφαρα που αφήνει άθικτη την σκιά όσες ώρες και αν περάσουν, το Stay don’t Stray, ένα φοβερό primer για κονσήλερ, το απίθανο νέο ρουζ Bella Bamba (θυμάστε, αυτό που δοκίμασα στο Λονδίνο και η μαμά μου είπε ότι ομόρφυνα… τώρα καλό είναι αυτό;;;), το compact make up Some Kind –a –Gorgeous, η απίθανη bronzing πούδρα Dallas, το kit για τα φρύδια Brows a Go Go, και πολλά, πολλά, πολλά ακόμα που θα σας τα λέω σιγά-σιγά.

 

 

To μοναδικό Benetint, τότε και τώρα

 

Το Lemon Aid

 

 

 

To Ooh la Lift

 

 

 

 

H μάσκαρα BadGal Lash

 

 

 

 

To Stay don’t Stray

 

 

 

 

To POREfessional

 

 

 

 

To ρουζ La bamba

 

 

 

 

H bronzing πούδρα Dallas

 

 

 

 

To kit για τα φρύδια Brows a Go Go

 

 

 

 

Η Benefit, όπως θα καταλάβατε, θα πωλείται αποκλειστικά στα καταστήματα Sephora, η επίσημη παρουσίαση για δημοσιογράφους ομορφιάς θα γίνει την Τρίτη 17 Μαίου και  εγώ δεν κρατιέμαι για να δω από κοντά για άλλη μια φορά όλη την γκάμα των προϊόντων της αγαπημένης μάρκας. Μετά θα έχω να σας πω πολλά ακόμα και βασικά να σας ενημερώσω για τις τιμές τους, που αν είναι όπως στο εξωτερικό δεν είναι πανάκριβες αλλά σχετικά προσιτές.

 

 

Τώρα και επειδή πάντα πρέπει να βάζουμε τα πράγματα στη σωστή τους προοπτική, η αλήθεια είναι ότι αυτό το νέο δεν θα αλλάξει την πορεία του κόσμου.  Αλλά στην αγορά της ομορφιάς και ακόμα περισσότερο όσο αφορά αυτό το προσωπικό site, για εμένα και εσάς που διαβάζετε beautyblog – sorry αλλά είναι το νέο της πενταετίας. Ε, δεν έρχεται και κάθε χρόνο μια μάρκα τέτοιου βεληνεκούς στη χώρα μας. Αφήστε με λοιπόν να το χαρώ και που θα πάει; Πάντα ήθελα να “υιοθετήσω” νοητά μια μάρκα και αυτή (λόγω και της στενής μας παρελθοντολογικής σχέσης) δεν μπορεί να είναι άλλη από την Benefit. Είμαι συναισθηματική και δεν το κρύβω.

 

 

31 Σχόλια
  1. Είναι από τις μάρκες που πάντα αγόραζα στα ταξίδια μου … μόνο και μόνο για τις εξαιρετικές συσκευασίες τους! Τι καλά!

  2. Wow!!
    Αυτή τη μάρκα δεν την ήξερα αλλά έχω ενθουσιαστεί….!!!!!!!
    Θέλω να τα δοκιμάσω όλα!!!! Οι περιγραφές σου σε συνδυασμό με τις συσκευασίες τους μ’έχουν ξεσηκώσει!!!
    Τα “Benetint” (αν και θα προτιμούσα την παλιά συσκευασία….), “Lemon Aid”, “Οoh la lift” και ίσως το “Porefessional” (αν και δεν είμαι σίγουρη ότι έχω καταλάβει τί είναι…) έχουν μπει ήδη στη λίστα μου….!!! 😀

  3. to benetint koritsia einai katapliktiko! ti mou thimises…:-)))) yioupiiiiiiiiiiiiii

  4. Την αγαπώ! Έχω τα άπειρα από Benefit. Αγαπώ πολύ το High Beam και τελευταία παρήγγειλα από Αγγλία το ρουζ SugarBomb. Περιμένω πως και πως να έρθει! 🙂
    Ελπίζω να φέρουν Benefit και τα Sephora της Θεσσαλονίκης…

  5. Ο ενθουσιασμό σου είναι απόλυτα μεταδοτικός !!! Ανυπομονώ κι εγώ να τα δοκιμάσω , μετά από τη φοβερή παρουσίαση που τους έκανες . Προτείνω στα Sephora να βάλουν εσένα να τα παρουσιάσεις , γιατί θεωρώ ότι η καλύτερη διαφήμιση για ένα προιόν είναι ένας άνθρωπος που να το πιστεύει πραγματικά . Θα ήθελα μόνο να σταθώ στο θέμα της τιμής , γιατί έχω πραγματικά βαρεθεί να πληρώνω στην Ελλάδα πανάκριβα καλλυντικά και προιόντα που σε άλλες χώρες τα βρίσκεις στο 1/3 της τιμής . Έλεος πια ! Μην μας περνάνε για τόσο beauty victims !

  6. Τέλειο το άρθρο σου για ακόμα μια φορά! Ήξερα εδώ και καιρό ότι η Benefit έρχεται στην Ελλάδα αλλά το απόλαυσα! Benetint, highbeam, dallas, dandelion, badgal lash και η wishlist μου συνεχίζεται…

  7. Έχω μείνει άφωνη και απλώς κοιτάω τα σχόλια σας. Έχω άδικο λοιπόν όταν λέω ότι τα κορίτσια μου είναι ενημερωμένα; Και υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό;

  8. Kai enimerwmena na mhn eimaste exoume esena pou frontizeis gi auto…
    Paradoksos den tin iksera tin Benefit alla to arthro sou einai toso eustoxo pou thelw na ta dokimasw ola…ase pou oi suskeuasies einai super deleastikes!!!!
    To benetint me exei enthousiasei polu…kai sigoura tha parw kai thn maskara!!!!
    xxx

  9. Ma kala oles ta kserate k mono egw asxeti..?? Anyway… thanks beautyblock gia akoma mia fora pou mas enimerwneis.. sigoura tha ta dokimasw mias k diavasa toso kala sxolia eite molis erthoun stin ellada eite apo to epomeno taxidaki mou sto exwteriko.. xxx

  10. ενα πραγμα έχω να πω ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩ!!!! Δεν μπορουσες να μας γραψεις καλύτερο νέο ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!! δεν θα περιμενω καποιο ταξίδι ή να παει καμμια φιλη Λονδίνο, Παρίσι ή Βερολίνο για να μου φερουν τα υπεροχα και μοναδικά γκατζετακια μου, όπως το Dr Feelgood για το λιπαρο μου δερμα, το τελειοτερο concealer λαμψης για τα ματια το Ohh la lift ή την πουδρα DALLAS ή τις τελειες κασετινες !!! Επιτελους γιατι στοκαρα καθε φορα προιοντα για να εχω…Αχ Τζούλια σ΄ευχαριστω για το νεο !

  11. @Stella: Τώρα κατάλαβες γιατί κρατιόμουν με νύχια και με δόντια για να μην χαλάσω την έκπληξη?

  12. τελεια νεα!!!αν και το περιμενα να σου πω γιατι το τελευταιο χρονο το sephora ολο και περισσοτερα πακετακια benefit εφερνε και ελεγα τι στο καλο φερτε ολοι τη σειρα να τελειωνουμε!!επιτελούς θα αρχισω να χρησιμοποιω το erase paste μου γιατι το φυλαγα για σπανιες περιπτωσεις μιας και δεν παμε και καθε μερα στα εξωτερικα!τωρα θα ειναι διπλα μας για αγορα 😀

  13. Επιτεεεεεελουυυςςςςςς!!!!!!!!!!! 😀 Πες μου σε παρακαλω οτι θα ερθει και στα sephora της Πατρας!!!

  14. επιτέλους ήρθε η ώρα και για εμάς τις ελληνίδες καταναλώτριες να δοκιμάσουμε τα προίοντα της ΒΕΝΕFIT, ειδικά το kit για τα φρύδια Brows a Go Go θα σκίσει σε πωλήσεις τά έχει όλα η συσκευάσια!!

  15. Αααα!
    Τα πιο ωραία νέα μας φέρνεις!
    Δόξα τω Θεώ, επιτέλους ήρθαν στην Ελλάδα!!!
    Το erase paste & ooh la lift επισκέφτηκαν το νεσεσέρ μου πριν δύο χρόνια και από τότε ρίζωσαν και δεν λένε να βγούν από εκεί μέσα! :Ρ

  16. TO LATREPSA TO ARTHRO..PETAW GIA LONDINO OPOTE SIGOURA THA AGORASW KATIIII…SE EYXARISTW KALO MOU BEAUTYBLOG…

  17. se euxaristoume polu beautyblog pou mas enimerwneis panta!!!!egw tin eixa akousei apo mia ksaderfi mou pou menei ekswteriko auti ti marka k ontws eixe en8ousiastei!!!k na pou grapsate gi auti….basika emena m aresei na koitaw k tin suskeuasia kuriws!!! m aresei pou einai prwtotupes!!!!:-)

  18. Επιτέλους ήρθε η ώρα να βάλω τα χεράκια μου στα προιόντα της Benefit!!! Ως ανυπόμονη όμως οφείλω να ρωτήσω: πότε θα κυκλοφορήσουν στην αγορά;;;

  19. Καλά έχω μείνει! Πρώτα από όλα τι ακριβώς θα γράφατε αν είχατε έμπνευση κατά εσάς? διότι το άρθρο ήταν καταπληκτικό!
    Και δεύτερον, εγώ δεν την γνώριζα την μάρκα (άσχετη τι να κάνουμε..)και νομίζω αν είναι τόσο καλή όσο είπατε, έχω ενθουσιαστεί ειδικά με τα κονσίλερ… Πραγματικά νομίζω πρέπει να πάρετε ποσοστά από τις πωλήσεις…ή δωρεάν καλλυντικά! (χιχιχιχι….) ;-D

  20. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει τύχει να ακούσω για αυτήν την εταιρεία..αλλά ενθουσιάστηκα μόνο από το άρθρο και από τις φωτογραφίες των προιόντων!! Οπότε είμαι σίγουρη ότι θα ενθουσιαστώ σίγουρα και με τα ίδια τα προιόντα!!Περιμένω λοιπόν να τα γνωρίσω και από κοντά στα καταστήματα Sephora! ελπίζω οι τιμές να είναι σχετικά προσιτές!!

  21. Oute ego ta iksera, alla enthousiastika me tis syskeuasies kai tis perigrafes ton prointon. Tha ta dokimaso sigoura (concealer kai brows kit oposdipote) !!!!!!

  22. Καλημέρα,
    για άλλη μια φορά η γράφουσα μου ζωντάνεψε στο μυαλό αυτό που διάβασα μέσα από τις δυνατητές περιγραφές της.Μπράβο Τζούλια και εξαιρετικά νέα για την αγορά αφού έχω την εντύπωση οτι τα Benefit έχουν και πολύ καλές τιμές!Και πάλι καλημέρα!!

  23. Υπέροχα τα νέα!Ως γνωστή Beauty Addict έχω ήδη φτιάξει μια λίστα με το τι θα πάρω,την εταιρία την γνώριζα αλλά δεν έτυχε ποτέ να δοκιμάσω κάποια από τα προϊόντα της.Με αυτά που μας προείπες στο άρθρο σου έχω ενθουσιαστεί και ανυπομονώ!

  24. Αγαπημένες μου! Τα Benefit θα τα βρείτε σε όλα τα καταστήματα Sephora, αρχές Ιουνίου! Κάντε λίγη υπομονή ακόμη!

  25. kala exw dokimasei ena arwma apta benefit prin 2 xronia sto milano k trela8hkaaaaaa!!!k epsaxna pantou sthn ellada na vrw alla pou8ena….exw kataen8ousiastei!!!!!!!

  26. teleia nea…. to mono poy mas leipei twra …einai ena SEPHORA katasthma kai STO HRAKLEIO KRHTHS (aparadekto-den exoyme)

  27. TΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΣΤΑ D FREE TOΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ AΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ Η BENEFIT ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΤΟ ΛΙΠ ΓΚΛΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΥΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΑ SEPHORA

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.