Carroten: Oι Καλοκαιρινές μου Αναμνήσεις…

 

Η συζήτηση είχε ξεκινήσει από τα μέσα Μαΐου όταν η Άσπα η κολλητή μου στην Β’ Γυμνασίου με κάλεσε για ένα Σαββατοκύριακο στο εξοχικό της σπίτι στο Ξυλόκαστρο μόλις θα έκλειναν τα σχολεία. Ποια συζήτηση θα μου πείτε. Λοιπόν, το πώς μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο θα αποκτούσαμε το πιο βαθύ τροπικό βραζιλιάνικο μαύρισμα που θα κρατούσε πολύ και θα γινόταν ακόμα πιο έντονο όσο προχωρούσε το καλοκαίρι.

 

Η ίδια ήταν πεπεισμένη ότι αν είναι να γίνει κάτι και να έχει επιτυχία πρέπει να γίνει την πρώτη κιόλας φορά που θα πας για μπάνιο στη θάλασσα αλλιώς το έχασες το τραίνο της βαθιάς μαυρίλας. Και είχε τον τρόπο. Την μυστική συνταγή που μου ορκιζόταν ότι είχε δοκιμάσει η ξαδέρφη της και οι φίλες της στην Χαλκιδική και είχαν κάνει το τέλειο μπρούτζινο βαθύ μαύρισμα.  Το αλχημικό μίγμα είχε ως εξής:

 

Δύο βαζάκια βαζελίνη, είκοσι σταγόνες ιώδιο (ξέρετε αυτό που βάζαμε όταν χτυπάγαμε στα γόνατα), το χυμό από πέντε καρότα και πολύ-πολύ ανακάτεμα. Την Πέμπτη το απόγευμα αγοράσαμε όλα τα υλικά με το χαρτζιλίκι μας και την Παρασκευή που φτάσαμε με το καλό στο εξοχικό της σπίτι βάλαμε μπρος να φτιάξουμε τη φοβερή και τρομερή μυστική συνταγή. Σε ένα μπολ βάλαμε όλα τα υλικά χτυπήσαμε και ανακατέψαμε, χτυπήσαμε και ανακατέψαμε- πολύ πορτοκαλί το είδα εγώ- “έτσι πρέπει να είναι!!” με διέκοψε βιαστικά η Άσπα, το βάλαμε σε ένα βαζάκι για ελιές που βρήκαμε σε ένα ντουλάπι της κουζίνας (αδειάσαμε πρώτα στα σκουπίδια τις ελιές) αποχαιρετήσαμε την υπόλοιπη οικογένεια και είπαμε ότι πάμε για μπάνιο σε ένα απομακρυσμένο λιμανάκι που είχε ανακαλύψει η Άσπα.

 

Με το που φτάσαμε στην παραλία, απλώσαμε καλά – καλά το μίγμα παντού στο σώμα μας (ευτυχώς γλίτωσα το πρόσωπο) και καθίσαμε κόντρα στον ήλιο για καμιά ώρα εγώ σαν να παραζεστάθηκα- η Άσπα (ήταν και αυστηρή – μου απαγόρευε να πέσω στη θάλασσα πριν περάσει μια ώρα για να δούμε άμεσα αποτελέσματα) τέλος πάντων μετά από καμιά ώρα πέσαμε τελικά ήρθε το νερό και το αλάτι κόλλησε και αυτό πάνω στο μίγμα και ευτυχώς η πετσέτα που μου είχε δώσει η μαμά μου μαζί ήταν πορτοκαλί και δεν ξέβαψε πολύ το ιώδιο, ενώ της Άσπας που ήταν γαλάζια έγινε πορτοκαλί και το απόγευμα στο σπίτι την έπλυνε μόνη της για να μην την δει η μαμά της.

 

Το σκηνικό της ηλιοθεραπείας-με-μίγμα-για-τροπικό-μαύρισμα επαναλήφθηκε το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί και γύρω στις έξι το απόγευμα που ήρθε η ώρα να τα πακετάρουμε και να γυρίσουμε στην Αθήνα το αποτέλεσμα ήταν το εξής: Ήμουν κόκκινη σε στέρνο, μπράτσα και πόδια και πορτοκαλί σε χέρια, γάμπες, κοιλιά και πλάτη- ευτυχώς είχα μαζί μου τζιν και ένα ελαφρύ πουλόβερ, ντύθηκα – δεν μίλαγα στην Άσπα σε όλο το δρόμο της επιστροφής και όταν μπήκα σπίτι μου κρύφτηκα στο δωμάτιό μου, για να μην με δει η μαμά μου και για να σκεφτώ τι θα της έλεγα την άλλη μέρα – εφόσον πολύ απλά είχα όχι μόνο καεί αλλά αλλάξει και χρώμα δέρματος.

 

Δεν μπόρεσα να κρυφτώ και για πολύ. Την άλλη μέρα με αντίκρισε η μαμά μου- άλλαξε και αυτή χρώμα (όχι πορτοκαλί- το δικό της ήταν προς το κόκκινο-μπλαβί) έχασε την ψυχραιμία της, με ρώτησε γιατί δεν χρησιμοποίησα το Carroten που μου είχε βάλει στο σακ βουαγιάζ μου – άρχισε να παίρνει τηλέφωνα σε φίλες, θείες, δερματολόγους κλπ, με για αρχή με έβαλε μέσα στο μπάνιο και με έτριψε με τζίβα που πήρε από το φαρμακείο στην οποία έβαλε ζάχαρη και λεμόνι- συνταγή μιας κοκέτας θείας για σπιτικό peeling. Το πολύ έφυγε, αλλά για να επανέλθω στο χρώμα μου πέρασαν δεκαπέντε μέρες (η τιμωρία μου ήταν τέρμα τα μπάνια στη θάλασσα- σιγά μην τολμούσα να βγω κιόλας βέβαια, ντρεπόμουν αφού ήμουν πορτοκαλί).

 

Με την Άσπα ξαναμιλήσαμε τον Σεπτέμβριο που άνοιξαν τα σχολεία, ξανά – αγαπηθήκαμε αλλά μετά όπως συνήθως γίνεται χαθήκαμε…

 

 

 

 

Στα χρόνια που μεσολάβησαν και μέχρι σήμερα έμαθα πολλά, πάρα πολλά για την σοβαρότητα της αντηλιακής προστασίας- πράγματα που μου έλεγε η μητέρα μου από παλιά – πριν καν η ατμόσφαιρα επιβαρυνθεί τόσο πολύ – αλλά που τότε δεν άκουγα και τόσο προσεκτικά.

 

Η μαμά μου χρησιμοποιούσε τo Carroten, από τότε που πρώτο κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 γιατί της άρεσε ότι η έμπνευση για τη δημιουργία του ήταν το καρότο –γνωστό για τις εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και την ενισχυτική του δράση στη διαδικασία του μαυρίσματος. Εμπλουτισμένο με βιταμίνες Α+Ε και άλλα φυσικά συστατικά, το Carroten ήταν το πρώτο αντηλιακό ευρείας κατανάλωσης, του οποίου η σύνθεση βασίστηκε στο καρότο, ενώ ταυτίστηκε όχι μόνο με τη σίγουρη αντηλιακή προστασία στις απαιτητικές συνθήκες του ελληνικού καλοκαιριού αλλά και με το ασφαλές, φυσικό μαύρισμα. Εγώ πάλι από ένα σημείο και έπειτα δοκίμασα λόγω επαγγέλματος σχεδόν όλα τα αντηλιακά προϊόντα που κυκλοφορούν αλλά για κάποιο λόγο το Carroten πάντα είχε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου- γιατί πάντα μου θύμιζε εκείνα τα χρόνια της αθωότητας και τα καρότα που τρίβαμε ένα πρωί με την Άσπα στα 13 μας.

 

Όμως πέρα από την συναισθηματική αξία που έχει για μένα, η σειρά Carroten χωρίς να είναι πανάκριβη είναι σίγουρα μια από τις πιο αξιόλογες μάρκες αντηλιακών που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.  Προφανώς όμως δεν είναι μόνο μια από τις δικές μου αγαπημένες μάρκες – είναι και η αγαπημένη πολλών από εσάς αφού για 10η συνεχή χρονιά είναι η μάρκα με τις υψηλότερες πωλήσεις. Επιπλέον η βάση του Carroten είναι η απόλυτη ασφάλεια. Στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης μια ομάδα επιστημόνων μελετά και αναβαθμίζει τις συνθέσεις των προϊόντων και δημιουργεί καινούργια, πάντα με στόχο την ικανοποίηση ακόμα και των πιο εξειδικευμένων αναγκών και επιθυμιών. Αποτέλεσμα; 41 (!!) ξεχωριστές, ασφαλείς, δερματολογικά ελεγμένες προτάσεις Carroten για προστασία και περιποίηση της επιδερμίδας, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την έκθεση στον ήλιο. Ανάμεσά τους, προϊόντα και για ενήλικες αλλά και μια σειρά αντηλιακών για παιδιά (στον κύριο Ρωμανό έβαζα πέρυσι το Easy Spray SPF 50 και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη)

 

 

To Carroten του κυρίου Ρωμανού

 

 

Φέτος, πάντως πρόσεξα ότι το Carroten ανανέωσε τις συσκευασίες του, ενώ πριν λίγο καιρό έλαβα στο γραφείο και την νέα σειρά Carroten Botanicals που πολύ μου άρεσε και θέλω να την δοκιμάσω μόλις κάνω το πρώτο μου μπάνιο.  Η νέα αυτή σειρά από ό,τι διάβασα στο Δελτίο Τύπου περιέχει πράσινο τσάι και  γιασεμί. Το πράσινο τσάι βιολογικής καλλιέργειας που έχει υψηλή  περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές κατεχίνες (πολυφαινόλες) παρέχει αποτελεσματική προστασία των επιδερμικών κυττάρων από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από τη δράση των ελεύθερων ριζών, ενώ οι περιποιητικές ιδιότητες του γιασεμιού προσφέρουν αποτελεσματική προστασία της επιδερμίδας από ερεθισμούς και κοκκινίλες. Επιπλέον τα προϊόντα έχουν ένα πολύ ωραίο  δροσερό καλοκαιρινό άρωμα. Τα ψέκασα και ήταν σαν να μύριζε παντού θάλασσα ένα πράγμα.

 

Η νέα σειρά Carroten Botanicals

 


Και τώρα- σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει σας αποκαλύπτω το δικό μου αγαπημένο Carroten από όλη τη σειρά: Είναι το Ultra Clear το Διάφανο Αντηλιακό Spray με SPF 30. Τρελαίνομαι για τα διάφανα σπρέι, το δοκίμασα, με δρόσισε στη στιγμή, και έδωσε και μια μικρή υποψία λάμψης στο δέρμα μου. Προβλέπω στις διακοπές να το τσακίσω το μπουκάλι.  Αυτά.

Το δικό μου αγαπημένο Carroten


 

20 Σχόλια
  1. Poly agapimeni seira antiliakwn, mazi me tin Lancaster kai ta Hei Poa. Anypomono na dokimasw ta Carroten Botanicals. 🙂

  2. Γέλασα πολύ με την ιστορία σου και θυμάμαι ότι πιο παλιά πριν αρχίσει ο κόσμος να δίνει τόση βαρύτητα στη σωστή αντιηλιακή προστασία , ήταν της μόδας διάφορα τέτοια “θαυματουργά” μείγματα όπως μπύρα και βαζελίνη ( μαζέυεις τσεκαρισμένα όλες τις μύγες και τα κουνούπια της παραλίας πάνω σου ) , βαζελίνη σκέτη , λάδι Johnson , χυμός καρότου ή ακόμα χειρότερα τριμένο καρότο κλπ . Εγώ , επειδή πάντα ήμουν πολύ άσπρη δεν τολμούσα να τα δοκιμάσω αλλά έχω γίνει μάρτυρας πολλών εγκαυμάτων ή αλλαγής χρώματος σε φίλους και συγγενείς . Τα αντιηλιακά Carroten είναι τέλεια και νομίζω ότι φέτος θα μου αρέσουν ακόμα περισσότερο γιατί απ’ότι βλέπω έχουν ανανεωθεί . Το μόνο μου παράπονο είναι ότι θα έπρεπε να διατίθενται και σε μεγαλύτερες συσκευασίες ( 2-3 κιλών ) για εμάς τις κακόμοιρες κάτασπερες Ελληνίδες που το στραγγίζουμε το μπουκάλι πάνω στη βδομάδα .

  3. Carroten k pali Carroten!gia mena den yparxei kalokairi xoris carroten,exo mpei sth diadikasia na dokimaso k alla antiliaka,alla telika panta kataligo na pairno carroten k na pasaro to allo sth mama m,sth theia m,se kamia filh m!k fetos anupomonw na dokimasw thn kainouria seira!teleia prepei na nai!

  4. ΄Ημασταν στη Σαντορίνη με τα γνωστά ως τότε αντιηλιακά και προσπαθούσα να μαυρίσω στις 5 μέρες που διαθέταμε.Μετά το διήμερο κοκκίνισμα,αγόρασα το Carroten που τότε πρωτοεμφανιζόταν-μην πεις τίποτα για την ηλικία μου-και πραγματικά σε δυο μέρες απόκτησα ένα γοητευτικό σοκολατί και ξέφυγα από το ασπροκόκκινο αγελαδί.Από τότε είμαι από τις φανατικές του καταναλώτριες.

  5. exw dokimasei kai gw na maurisw mesa se 3 meres….alla mias kai eimai pio aspri kai apo to gala,evlepa tin aderfi mou pou einai pio melaxrini na maurizei,kai mena na ginomai kokkini san ntomata…eixa parei kai mia wraia mauri konti foustitsa mazi mou na tin foresw na vgw to teleutaio vradu twn diakopwn mou alla telika oute fousta foresa oute tzin gt etsouzan ta podia mou apo to kapsimo oute tpt…emeina mesa..opote Carroten kai pali Carroten loipon gia sigouri prostasia alla kai sigouro maurisma!!!xxx

  6. μονο καροτεν χρησιμοποιω
    η νεα σειρα μου φαινεται πολυ ανανεωμενη..

  7. καροτεν…εχω απλωσει χιλιομετραα!!!

  8. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΕΙΡΑ.ΤΑ ΘΕΛΩ ΟΛΑ………..

  9. Πολύ ωραίες οι εμπειρίες σας κορίτσια! Βρε τι κάναμε όταν είμασταν μικρές για να μαυρίσουμε!! Απίστευτο γέλιο – ευτυχώς δεν ήμουν η μόνη που την “πάτησα”!

  10. Τί ωραίο κείμενο….Για μια ακόμη φορά….
    Και πόσο πολύ μας γαργαλάς να δοκιμάσουμε νέα προιόντα….
    (Btw,το benetint, πώς και πώς το περιμένω….!!)

  11. Kαι θέλω να σου πω πως , για μια ακόμη φορά, “ζήλεψα” τη δουλειά μιας beauty editor…Αν και φαντάζομαι πως, όπως και κάθε δουλειά, θα έχει και μειονεκτήματα…Αλλά, δοκιμάζεις νέα προιόντα, παρουσιάσεις, ταξίδια….Μπόλικη χρυσόσκονη….

  12. @kat-rap: θα σου τα πω κάποια στιγμή από κοντά. Είναι όμορφη δουλειά σίγουρα αλλά όχι πάντα πασπαλισμένη με χρυσόσκονη.. πίστεψέ με..

  13. ευχομαι να μου δοθει η ευκαιρια να τα δοκιμασω.πολυ ωραιο κειμενο και πολυ ωραια σειρα!!!

  14. ΧΑΧΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!!!ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΩΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ!!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.