Μάθημα Χημείας: Tι είναι το LR 2412;

lab-open

 

 

Καλημέρα! Καλή Eβδομάδα! Καλό Μήνα! Δευτέρα λοιπόν σήμερα και φανταστείτε να πηγαίνατε σχολείο και για πρώτο μάθημα να είχατε χημεία…Χημεία λοιπόν σήμερα από το beautyblog, αλλά το συγκεκριμένο post νομίζω θα το βρείτε πολύ ενδιαφέρον γιατί αυτή η χημεία έχει άμεση σχέση με την πρόοδο που σημειώνεται στον τομέα της κοσμητολογίας- κάτι που αφορά όλες μας.

 

Το νέο μόριο LR 2412 είναι ο καρπός 10ετών ερευνών και  κατοχυρώνεται από 17 διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Το LR 2412, έχει την ιδιότητα να «αυτό-ενεργοποιείται» σε όλες τις στιβάδες της επιδερμίδας, για να προκαλεί μια σειρά μικρο-διορθώσεων των ιστών. Η έμπνευση για το LR 2412 προήλθε κατ’ αρχήν από την παρατήρηση της Φύσης, καθώς οι χημικοί-ερευνητές δίνουν μεγάλη προσοχή στις διαδικασίες που χρησιμοποιούν τα φυτά για να αυτοεπανορθώνονται.

 

Ο στόχος των ερευνητών είναι να εντοπίσουν νέες ουσίες, από τις οποίες θα μπορούσαν να εμπνευστούν, για να περιποιηθούν δραστικά την επιδερμίδα. Παρατήρησαν λοιπόν, ότι όταν τα φυτά υφίστανται επιθέσεις παράγουν ένα «σηματοδοτικό μόριο» που ονομάζεται  Ιασμονικό Άλας. Πρόκειται για ένα μόριο που ενεργοποιεί τις διαδικασίες άμυνας και επούλωσης των φυτών, ενεργοποιώντας τη σύνθεση των πρωτεϊνών επανόρθωσης και άμυνας οι οποίες κάνουν το φυτό πιο ανθεκτικό σε μελλοντικές επιθέσεις.

 

Οι ερευνητές κατάφεραν να μιμηθούν την επανορθωτική ικανότητα του Ιασμονικού άλατος  χάρη σε μια ένωση που δρα σε απόλυτη συνάφεια με την ανθρώπινη επιδερμίδα. Καρπός των ερευνών τους είναι το μοναδικό μόριο LR 2412, το οποίο αποτελεί καρπό μιας αποκλειστικής τεχνογνωσίας και παράγεται με μια διαδικασία που χρειάστηκε δυο χρόνια για να αναπτυχθεί και να βελτιστοποιηθεί.

 

lab-4

 

 

Όπως είπα και παραπάνω, το LR 2412 έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να «αυτό-ενεργοποιείται» και να εμποτίζει όλες τις στιβάδες του δέρματος. Πίσω από αυτή την ικανότητα εμποτισμού του μορίου βρίσκεται η αμφίφιλη φύση του. Το LR 2412 είναι συναφές τόσο με τις υδάτινες, όσο και με τις λιπιδικές δομές. Από την πρώτη επαφή γίνεται ένα με την επιδερμίδα και στη συνέχεια διοχετεύεται σε όλες τις στιβάδες. Εμποτίζοντας όλες τις στιβάδες του δέρματος διαχέει τις ευεργετικές του ιδιότητες  ακόμα και στις βαθύτερες στιβάδες. Αφού διαπεράσει την κεράτινη στιβάδα, το LR 2412 εμποτίζει τόσο την επιδερμίδα όσο και το κυρίως δέρμα. Σύμφωνα με μελέτες διείσδυσης  σε μοσχεύματα δέρματος οι ερευνητές κατέληξαν ότι αυτό το μόριο είναι τέσσερις φορές πιο βιο αφομοιώσιμο από ένα λιπόφιλο μόριο αναφοράς όπως για παράδειγμα η ρετινόλη. Καθώς διαχέεται το LR 2412 προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλες τις στιβάδες, στοχεύοντας στους βασικούς παράγοντες που είναι υπεύθυνοι για την ανανέωση της ύλης της. Εν κατακλείδι, επιταχύνει την ανάπλαση της επιδερμίδας, βελτιώνει την «αλληλοσύνδεση» των στιβάδων του δέρματος και αναδομεί τον υποστηρικτικό του ιστό.

 

Τώρα στο δια ταύτα και σε αυτό που ενδιαφέρει όλες μας: Το LR 2412 σε ποσοστό 4% είναι το βασικό ενεργό συστατικό ενός νέου  προϊόντος περιποίησης. Τι σημαίνει αυτό για την επιδερμίδα μας; Κάντε υπομονή, γι αυτό θα σας μιλήσω αύριο.  Έχω τους λόγους μου.

Το be continued…

 

13 Σχόλια
  1. Καλημέρα! Καλή εβδομάδα! Καλό μήνα! Ωραίο μάθημα ήταν η χημεία…Και τί καλά που μας βοηθάει να δείχνουμε πιο όμορφες….Περιμένουμε τη συνέχεια….*

  2. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!!!!!!!!!ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!!!!!!!!!

  3. το μέλλον είναι εδω, όπως είχες γράψει πριν απο μερικά Post sou…ti allo tha doume? h korh mou , mporei na min agxwthei pote ths gia rutides…
    gia fantasou…kremes star trek

  4. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!! ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΥΡΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Kalimera, kali evdomada kai kalo mina kai apo emena!
    Julia mou, esena eprepe na eixame gia kathigitria Ximeias sto sxoleio…oles mas me aristeio tha eimastan! 🙂
    Mia aporia exw mono…egw pou den imoun kali sti Ximeia, tha mporw na xrisimopoiw auto to neo proion i na ksekinisw ta idiaitera???? 😛

  6. Back to the office… και διαβάζω με ενδιαφέρον αυτά που γράφεις.
    Αναμένω λοιπόν αύριο, τη συνέχεια που φαίνεται τόσο συναρπαστική όσο και το teaser της…
    Φιλιά!

  7. panta exeis tis eklpikseis soy gia tin epomeni mera anameno loipon ….

  8. Πολύ ενδιαφέρον! Μακάρι τα καλλυντικά στα οποία θα χρησιμοποιηθεί αυτό το καινούργιο μόριο να είναι προσιτά για τις περισσότερες από μας (από οικονομικής άποψης εννοώ).

  9. Επιτέλους κάτι που ακούγεται πραγματικά πως θα κάνει την διαφορά στα προιόντα ομορφιάς. Περιμένω με ανυπομονυσιά το αυριανό post γιατί τις επόμενες ημέρες πρέπει να πάω για κρέμα προσώπου έχω μείνει με τα δειγματάκια μου (ας είναι καλά και αυτά)!!!

  10. Μήπως θα μας πεις ότι είναι το καινούριο μόριο που λανσάρει η Lancome και υπόσχεται θαύματα;

  11. Καλό μήνα! Τι να σου πω?? Για μένα το κείμενο αυτό είναι διπλά ενδιαφέρον και το ‘ξεκοκκάλισα’ στην κυριολεξία, διότι εκτός από την νέα αυτή ανακάλυψη στην τομέα της ομορφιάς, ενημερώθηκα επιπλέον για κάτι που δεν γνώριζα, παρότι σπουδάζω ΧΗΜΕΙΑΑΑΑ!!! ;D Μπράβο σου και χαίρομαι πολύ που ασχολείσαι τόσο λεπτομερώς με την ρίζα αυτού που παουσιάζεις!!!

  12. Koritsara mou, kalispera, kali week kai panta na protoporeis se auto pou kaneis!!! Trelathika me auto pou egrapses…..enthousiastika……anamenw gia to Part2!!!!
    Kisses….

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.