Εικόνες ενός καλοκαιριού που φεύγει… Part Five: Tα Βιβλία.

 

 

Στα αγγλικά, καλά το λένε: “bookworm”, δηλαδή το σκουλήκι του βιβλίου, δηλαδή ότι πέφτει στα χέρια σου κυρία μου, το διαβάζεις, το μασουλάς σαν σκουλήκι και αν δεν σου άρεσε κιόλας, καλά να πάθεις. (αυτή είμαι εγώ…)Τώρα, κάτι άλλο, μεταξύ μας: Δεν πιστεύω κανέναν και καμία αν λέει ότι, «αχ ναι μωρέ, μου αρέσει να διαβάζω και μου αρέσουν τα βιβλία αλλά δεν έχω χρόνο λόγω: σχολής, πανεπιστημίου, δουλειάς, παιδιών, σπιτιού, σχέσης, περιορισμένου χρόνου, κλπ, κλπ, κλπ…Και δεν το πιστεύω, διότι και εγώ, ακριβώς τα ίδια λέω, για το γυμναστήριο.

 

Όλες τις υπέροχες παραπάνω δικαιολογίες, τις έχω στην άκρη της γλώσσας μου, όταν κάποιος με ρωτάει γιατί δεν γυμνάζομαι. Κυρίες μου, δεν γυμνάζομαι, για τον μόνο λόγο, ότι κατά βάθος δεν έχω καμία ιδιαίτερη διάθεση, αγάπη, χαρά, όρεξη για να πάω γυμναστήριο, απλούστατα διότι δεν μου αρέσει καθόλου. Βαριέμαι θανατηφόρα… Έως το σιχαίνομαι το γυμναστήριο.. Που σημαίνει: Κάνεις τελικά, ότι σου αρέσει και αν κάτι σου αρέσει πραγματικά, θα τον βρεις τον χρόνο, ακόμα και αν είναι την νύχτα, δέκα λεπτά πριν πέσεις μισο-λιπόθυμη από την κούραση στο κρεβάτι… Και αν κάτι δεν το κάνεις κέφι, δεν θα το κάνεις, που ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα.

 

Αρκεί να σας πω ότι το οικολογικό θρίλερ «Το Σμήνος» του Φράνκ Σέτσινγκ (1,200 σελίδες) ξεκίνησα να το διαβάζω, μόλις γέννησα,  μέσα στο μαιευτήριο (θα μου πεις το τελείωσα όταν ο κύριος Ρωμανός έγινε έξι μηνών, δηλαδή μετά από έξι μήνες) αλλά πάντως το τελείωσα, ενώ ταυτόχρονα διάβαζα για δεύτερη φορά το “The Woman in White” του Wilkie Collins, ένα από τα καλύτερα γοτθικά μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ… Σε γενικές γραμμές, διαβάζω ταυτόχρονα πάνω από ένα βιβλία…

 

Από την άλλη το γεγονός ισχύει. Αν κατά την διάρκεια του χειμώνα διαβάζω περίπου ένα βιβλίο τον μήνα, στις καλοκαιρινές διακοπές, διαβάζω 1,5 βιβλίο την εβδομάδα. Σε αυτή τη φάση, όντως μετράει ο λίγο πιο ελεύθερος χρόνος…Μετά από τα παραπάνω, όσες δεν κάνετε και τρελό κέφι τα βιβλία, μπορείτε να πάτε κατ’ ευθείαν στα σχόλια γιατί το νεσεσέρ δεν έχει αδειάσει ακόμα και σας χρειάζεται.

Οι υπόλοιπες εδώ.  Μαζί μου. Με τα πέντε βιβλία που διάβασα  τις προηγούμενες είκοσι μέρες. Στο πέμπτο δεν θα σας αναφέρω τίτλο γιατί δεν είμαστε τώρα για μηνύσεις…

 

Βιβλίο Πρώτο: Χαραυγή, Στέφανι Μέγιερ.

 

Το κύκνειο άσμα της τετραλογίας του Twilight, δεν θα μπορούσε να είναι πιο φλύαρο. Τώρα κάποιες από σας θα μου πείτε ότι όλα τα βιβλία ήταν κάπως έτσι, το τέλος περίμενα για να το επιβεβαιώσω; Αλλά ας πούμε ότι το πρώτο ήταν πραγματικά κάτι το διαφορετικό, άγγιξε τις εφηβικές και όχι μόνο καρδιές, ενώ ο Edward, βρικόλακας, ξεβρικόλακας, δεν παύει να είναι ο άντρας που όλες κάπου, κάπως κάποτε, ευχηθήκαμε να μας ερωτευτεί… Το τέταρτο βιβλίο (που δεν ξέρω γιατί αλλά το διάβασα για δεύτερη φορά…) δυστυχώς γράφτηκε απλά για να μπορέσουν κάποιοι μαζί με την συγγραφέα να βγάλουν λίγα ακόμα χρήματα (λες και τα εκατομμύρια δολάρια που ήδη έχουν βγάλει δεν τους έφταναν…)

 

 

 

Βιβλίο Δεύτερο: Metro 2033, Dmitry Glukhovski

 

Τώρα, ο συγγραφέας είναι περίπου 32 ετών. Όταν ξεκίνησε να γράφει το βιβλίο του on line, ήταν μόλις 27 και όπως λέει ο ίδιος τον βοήθησαν οι ίδιοι οι αναγνώστες του με τα σχόλιά τους. Αυτή τη στιγμή μόνο στη Ρωσία το έχουν διαβάσει 500.000 άνθρωποι και το νούμερο ανεβαίνει μέρα με τη μέρα. (Το βιβλίο έγινε πλέον και video-game, αλλά ειλικρινά αυτό είναι κάτι που δεν με αφορά…)

Eξηγήστε μου εσείς πως ένα τόσο νεαρό παιδί από την Ρωσία μπορεί να γράψει ένα  συγκλονιστικό μελλοντολογικό θρίλερ όπου σχεδόν σε κάθε του σελίδα να ανακαλύπτεις και ένα νέο μήνυμα: Οικολογικό, θρησκευτικό, μεταφυσικό, πολιτικό, φιλοσοφικό, χωρίς ούτε μια στιγμή να νιώθεις (ή τουλάχιστον εγώ) ότι αμπελοφιλοσοφεί.

 

Η υπόθεση έχει ως εξής: Είκοσι χρόνια μετά τον πυρηνικό όλεθρο οι άνθρωποι που έχουν απομείνει ζουν σε μικρές ομάδες στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Μόσχας, σχεδόν στο σκοτάδι,  όπου και εκεί έχουν καταφέρει και έχουν δημιουργήσει «φατρίες» όπου η μια μάχεται την άλλη για δύναμη και εξουσία. Ο κάθε σταθμός είναι και μια μικρή «πόλη» με διάφορες «φατρίες». Αγροτών, στρατιωτών, φασιστών,  κομμουνιστών, λόγιων, σατανιστών, οικολόγων, θεοσεβούμενων, κλπ, κλπ, – ουσιαστικά μια μικρογραφία της ζωής στο έδαφος μόνο που τώρα λαμβάνει χώρα στα έγκατα της γης. Ο «πρωταγωνιστής» Αρτιόμ, ξεκινά ένα ταξίδι από τον έναν σταθμό στον άλλο, για να σώσει από «θανάσιμο» κίνδυνο κάτι που έχει ξεκινήσει από το έδαφος είκοσι χρόνια ραδιενέργειας έχουν δημιουργήσει νέες μορφές ζωής πάνω στη γη..) και απειλεί με αφανισμό τους ανθρώπους στα έγκατα. Το τέλος του βιβλίου είναι από τα πιο συγκλονιστικά που έχω διαβάσει και βέβαια δεν πρόκειται να σας το χαλάσω. Δεν θα πω τίποτα.  Θα σας γράψω μόνο μια μικρή πρόταση από το βιβλίο και θα σας το συστήσω ανεπιφύλακτα. «It appears that the devastation we brought upon ourselves was complete. Heaven, hell, and purgatory were atomised as well. So when a soul leaves the body, it has nowhere to go, and must remain here, in the metro. A harsh, but… not undeserved atonement for our sins, wouldn’t you agree?”

 

 

 

Βιβλίο Τρίτο: «Ο Κολοσσός του Mαρουσιού» του Ηenry Miller.

 

Δεν νομίζω να αγάπησε άλλος συγγραφέας την Ελλάδα, όσο ο Αμερικανός Henry Miller. Στο βιβλίο αυτό γραμμένο το 1939 περιγράφει το ταξίδι του στην Ελλάδα και την γνωριμία του με λόγιους και προσωπικότητες της εποχής όπως ο Σεφέρης ο Γκίκας ο Κατσίμπαλης. Στον Κατσίμπαλη άλλωστε αναφέρεται ο τίτλος ο βιβλίου του, αυτός ήταν ο «κολοσσός»,  ένας ανοιχτόκαρδος, πανέξυπνος, γενναιόδωρος και  larger than life Έλληνας, το οποίο ο Ηenry Miller λάτρεψε. Περισσότερο όμως λάτρεψε την χώρα μας, τον τρόπο ζωής μας, τα νησιά μας, το φως μας, την θάλασσα μας, τον ίδιο τον αέρα που αναπνέουμε. Πρόκειται για ένα βιβλίο ύμνο στην Ελλάδα και τους Έλληνες και χάρηκα τόσο πολύ που το ξαναδιάβασα φέτος το καλοκαίρι γιατί νομίζω τώρα (σε αυτές τις δύσκολες εποχές) περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι πιο επίκαιρο από ποτέ και ίσως πρέπει όλοι να το διαβάσουμε και να αντλήσουμε δύναμη και αισιοδοξία και να πιστέψουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας ότι όλα θα πάνε καλά. Εξ άλλου όπως γράφει και στο βιβλίο του ο Henry Miller,  “Greece still remains under the protection of the Creator. God’s magic is still at work here, and no matter what the race of man will do or try to do, Greece is still a sacred precinct- and my belief is, it will remain so, until the end of time…”

 

Βιβλίο Τέταρτο: «Το σταυροδρόμι των ψυχών» της Χρυσηίδας Δημουλίδου

Εντάξει, το συγκεκριμένο το τελείωσα σε δυο μέρες, διαβάζεται ευχάριστα, είναι αρκετά ενδιαφέρον, η συγγραφέας «αγγίζει» το θέμα  μετεμψύχωση, κάνει μια όμορφη αναδρομή στην Αγγλία και την Ιρλανδία στις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά η απόλυτη πρωταγωνίστρια αυτής της ερωτικής ιστορίας δεν είναι άλλη από την Αμοργό- όπου μετά από αυτό το βιβλίο θέλω οπωσδήποτε να πάω, -πρέπει να είναι ένα συγκλονιστικό νησί και οι περιγραφές της συγγραφέως ήταν ομολογουμένως πολύ γλαφυρές, σε κάποιες στιγμές νιώθεις σαν να είσαι εκεί. Μεταξύ μας στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου συγκινήθηκα αρκετά, νομίζω πρέπει να έριξα και δυο – τρία δακρυάκια. Όπως λέει η Χρυσηίδα «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην ακολουθούμε τον δρόμο της καρδιάς και πολύ μεγάλη για να την αντέξουμε, σαν έχουμε κάνει λάθος επιλογές»

 

 

 

Βιβλίο Πέμπτο- δεν- μπορώ- να- σας- πω- τον- τίτλο. Είπαμε δεν είμαστε τώρα για μηνύσεις. Από πολύ γνωστό εκδοτικό οίκο η συγγραφέας έχει εκδώσει αρκετά ακόμα και ήταν χωρίς αμφιβολία ότι πιο χαζό έχω διαβάσει στη ζωή μου και αναρωτήθηκα για πολλοστή φορά πως γίνεται έτσι εύκολα να εκδώσεις ένα βιβλίο ακόμα και αν οι σελίδες του είναι γεμάτες με εντελώς εξωπραγματικές καταστάσεις μαζί με απίστευτες αμπελοφολοσοφίες. Συγνώμη αν γίνομαι αφοριστική – εδώ που τα λέμε μάλλον δεν θα έπρεπε- αλλά όταν για μένα η έκδοση ενός βιβλίου είναι σκοπός και όνειρο ζωής, ειλικρινά εξοργίζομαι καμιά φορά με την ευκολία κάποιων ανθρώπων.

 

Παρασκευή κορίτσια μου… σιγά – σιγά το νεσεσέρ φτάνει στο τέλος του… θέλω δυο ακόμα σήμερα για να βοηθήσουν στο ξεκαθάρισμά του…

 

 

89 Σχόλια
  1. συμφωνω μαζι σου πως οταν πραγματικα θελεις να κανεις κατι βρισκεις χρονο και το κανεις.αν θελεις να διαβασεις ενα βιβλιο που σε ενδιαφερει μπορεις να το τελειωσεις μεσα σε μια βδομαδα ακομη και αν εχεις ενα φουλ προγραμμα.βεβαια αν εχεις παιδια θελεις δε θελεις μαθαινεις απ’εξω σχεδον ολη την παιδικη λογοτεχνια.
    α!θελω και εγω να βοηθησω με το νεσεσερ.

  2. Και ναιιιιιιιιιι!!!’Ανοιξε το ποστ!!! 😀
    -Eκτός από το 1ο και το 5ο, τα υπόλοιπα βιβλία φαίνονται πολύ ενδιαφέροντα!!!
    Προσωπικά, έχω μια πολύ κακή συνήθεια, για την οποία με πειράζουν όλοι…Ξεκινάω βιβλία, ενθουσιάζομαι, τα διαβάζω σε κάθε ευκαιρία…Αλλά….Αν μια μέρα, δεν καταφέρω να τα ανοίξω, τα παρατάω…:(
    ‘Eτσι, έχω πολύ καιρό να διαβάσω ολόκληρο βιβλίο κι είναι τόσο κρίμα….Το βιβλίο που διαβάζω τελευταία και μπορώ να πω πως μέχρι στιγμής, μου αρέσει είναι το “Ο παλιάτσος και η ‘Ανιμα” της Μάρως Βαμβουνάκη….
    -Εγώ, εγώ να βοηθήσω στο άδειασμα!!!!!!!

  3. εγω λατρευω τα βιβλια.μολις ξεκινησω ενα πρεπει να το τελειωσω και αν μου κινησει το ενδιαφερον θα τελειωσει σε μερικες μερες.
    μη με ξεχασεις στο αδειασμα του νεσεσερ.

  4. Το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για διάβασμα…
    Και σήμερα είναι η ιδανική μέρα για να βοηθήσω στο άδειασμα του νεσεσέρ!

  5. Λατρεύω το διάβασμα…Αυτό τον καιρό, διαβάζω -όπως και πολλοί άλλοι- το βιβλίο “Το Δόγμα του Σοκ”…Πολύ καλό!!
    (Ναι, προσφέρομαι κι εγώ για το άδειασμα του νεσεσέρ!!)

  6. καλημερα και επιτελους ανοιξε!!!!!!! στις δικαιολογιες ειμαστε ολοι πρωτοι! ετσι κανω και εγω αλλα αν πιασω βιβλιο μεσα σε μια μερα το εχω διαβασει/τελειωσει! καλη μας επιτυχια και ειμαι και εγω εδω για να βοηθησω!!! 🙂 🙂 🙂

  7. Εχω μεγάλο θέμα με τα βιβλία… Το χειμώνα λόγω δουλειάς και σπουδών, δεν μου κάνει κέφι να διαβάσω τίποτα! Με το που τελειώνει η εξεταστική όμως… ποιος με πιάνει!
    Έχω μαζέψει όλο το χειμώνα στοκ από βιβλία, και στις διακοπές διαβάζω περίπου 1 την ημέρα!!! Το αυτοκίνητο είναι κινητή δανειστική βιβλιοθήκη, και για αυτό σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω ένα kindle, το έχεις υπόψη σου?

  8. Το Σταυροδρόμι των ψυχών το διάβασα πέρσυ στις διακοπές μου. Ακριβώ ςόπως το περιγράφεις: κυλάει γρήγορα, ευχάριστα, αντε κανα δυο δάκρυα, σε κάνει να θες να πας εκείνη τη στιγμή Αμοργό. Αλλά εγώ το βάζω κ στην κατηγορία ”Παραλία”, δηλαδή δεν ξέρω αν θα το διάβαζα κάπου αλλού εκτός απο την ξαπλώστρα μου (και φυσικλά αυτό δεν το θεωρώ κακό).

  9. Επιτέλους όλα εντάξει με το post!!! Θέλω κι εγω να σε βοηθήσω με το νεσεσερ!!!! 🙂

  10. Δεν ξέρω αν υπάρχει μια πιο παρατεταμένη στιγμή ευτυχίας από όταν παίρνω το βιβλίο μου και πάω μόνη παραλία. Καλές αναγνώσεις και καλές διακοπές σε όσους απομένουν. (καλό χειμώνα δεν θα πω ποτέ!)

  11. ta vivlia einai i kaliteri sindrofia…eidika to kalokairi pou eimaste xalares.mporei to xeimwna na leme pws den vriskoume xrono alla gia to kalokairi den yparxoun dikaiologies.diavasa k egw to “stavrodromi twn psixwn” kai m arese poli.k g afto p les gia tin amorgo simfwnw apolita….prepei n einai katapliktiko nisi.as sinexisoume oles mas to kalokairi ligo akoma….akoma k an teleiwnei o avgoustos…den peirazei….liges meroules akoma einai wraies!!
    (fisika 8elw n voi8isw k egw s afto to yperoxo kseka8arisma…xixixi)

  12. Για το γυμναστήριο συμφωνώ απόλυτα. Το βαριέμαι πάααρα πολύ! Τα βιβλία μέχρι τα 20 μου τα λάτρευα και πάντα διάβαζα κάποια πιο ”βαριά” που δεν ταίριαζαν στην ηλικία μου.Όμως πάνε χρόνια τώρα που δεν έχω όρεξη να συγκεντρωθώ σε ένα βιβλίο. Κατανοώ όμως τη λαχτάρα κάποιου βιβλιοφάγου! Όσο για το νεσεσέρ, μέτρησέ με κι εμένα στο ξεκαθάρισμα!! Γουστάρω τρελά να χώνομαι μέσα σε νεσεσέρ γεμάτα χρώματα, μυρωδιές και γκλίτερ!!

  13. Κι εγώ βιβλιοφάγος είμαι.Μόλις πιάσω ένα βιβλίο, δύσκολα το αφήνω αν δεν το τελειώσω…και επειδή έχω δύο ζουζουνάκια και την ημέρα δεν προλαβαίνω, αφήνω το διάβασμα για το βράδυ.Έχω κάνει ξενύχτια τρελά..Και απεχθάνομαι το γυμναστήριο…χαχαχα…

    Θέλω να βοηθήσω στο άδειασμα του νεσεσέρ σου κι εγώ!!!!Φιλάκια!!!

  14. Εγώ να βοηθήσω με το νεσεσέρ, αλλά δεν έρχεστε βρε κορίτσια μια βόλτα κι απ’το σπίτι μου να το καθαρίσουμε κι αυτό!!!

  15. Ενδιαφέροντα τα βιβλία!!
    Θα χαρεί πολύ η κοπέλα μου να βοηθήσω κι εγώ στο άδειασμα του νεσεσέρ…

  16. θελω κι εγω να σας βοηθησωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!!!!!!!!

  17. εχετε κι απο μενα ενα χερι βοηθειαs!!!!!!!!!!!

  18. καλησπερα,χρειαζεσαι ακομα βοηθεια με το νεσεσερ?

  19. ΤΖΟΥΛΙΑ,ΕΛΠΙΖΩ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΙ……και τελειώνει και το καλοκαίρι…..

  20. Εδώ και σήμερα για βοήθεια!!! Όλα τα βιβλία μου φάνηκαν ενδιαφέροντα αλλά σίγουρα το «Το σταυροδρόμι των ψυχών» της Χρυσηίδας Δημουλίδουν θα το διαβάσω σίγουρα!!!

  21. τελειώνει το καλοκαίρι και μαζί του τελειώνουν και τα δώρα του νεσεσέρ!!!!!

  22. ωραία είναι τα βιβλία το καλοκαίρι….!!!!
    εννοείτε οτι βοηθάω γιατί΄είναι πολύ down Η διαθεσή μου…. μου την χαλάσανε δυστυχώς! καλή συνέχεια!!!

  23. απο τα βιβλια που λες το μονο που εχω διαβασει ειναι το Metro 2033 και φυσικα εχω παιξει και το παιχνιδι που ειναι καταπληκτικο!και για να μην ξεχνιόμαστε για βοηθεια εδω 😉

  24. Αν και λίγο αρρωστούλα η κόρη μου, λέει ότι θέλει πολύ να βοηθήσει!!Χα χα!

  25. Το metro 2033 το έχω , αλλά δεν το έχω διαβάσει ακόμα ! Η Δημουλίδου διαβάζεται γενικώς ευχάριστα , ” τρέχει ” η γραφή της .Το νεσεσέρ ευτυχώς που έχει κάτι ακόμα μέσα , όλες εκεί κάνουμε focus , xaxaxa

  26. Ευτυχώς αποκαταστάθηκε το πρόβλημα με το post”,γιατί συνήθισα να παίρνω την καθημερινή μου “δόση” BeautyBlog & δεν μπορώ δίχως αυτό!
    Σχετικά με τα βιβλία,μου κίνησες ιδιαίτερα το ενδιαφέρον για το “The Woman in White”, «Το Σμήνος» του Φράνκ Σέτσινγκ καθώς και για τον “Κολοσσό του Mαρουσιού” του Ηenry Miller.Οπότε στην επόμενη επίσκεψη σε βιβλιοπωλείο θα τα αναζητήσω!(Τα τελευταία 2 χρόνια είναι γεγονός πως η παιδική λογοτεχνία δεν έχει αφήσει πολλά περιθώρια στην αντίστοιχη των ενηλίκων στην περίπτωσή μας!)
    Αν αναζητάτε ακόμα βοήθεια,just look at me now!
    Φιλιά!

  27. Julia, wraies idees mas edwses gia vivlia, an kai stis diakopes oi alitheia einai oti “vgainoun” pio eukola…Tha parw opwsdipote tis Dimoulidou, exw diavasei kai alla dika tis kai mou aresan. Episis mou kinise tin periergia to Metro 2033…
    Oso gia to ksekatharisma tou neseser…simera ekana geniki kathariotita sto spiti mou kai aisthanomai oti eimai se polu kali forma…ti les kai esu? 😉

  28. ωραια βιβλια επελεξες.θελω και εγω να βαλω το χερακι μου να αδειασει το νεσεσερ σου

  29. μου αρεσει πολυ να διαβαζω βιβλια αλλα απο την κουραση ξεκινω να διαβασω και δεν μπορω να προχωρισω τις σελιδες.
    για να δουμε ποιες θα ειναι σημερα οι τυχερες.

  30. αντε μιας και τις τελευταιες μερες δινεις δωρα μονο για γυναικες και οχι για εμας τους αντρες λεω να συμμετασχω και εγω για τη γυναικα μου.ελπιζω οταν αδειασει το τσαντακι σου να εχεις κατι και για μας

  31. Το “The Woman in White” φαίνετα ενδιαφέρον! Εγώ κάνω επανάληψη στο Pride & Prejudice της Jane Austen. 🙂

  32. Και εγώ σαν καλή νοικοκυρά δηλώνω πρόθυμη να βοηθήσω στο άδειασμα του νεσεσέρ!!

  33. αχ ναι!!! τι ωραίο θέμα! βιβλία! τα λατρεύω !
    να μας γράφεις πιο συχνά για βιβλία Julia (ναι ναι…εντάξει, ξέρω πως πρόκειται για site ενημέρωσης σχετικά με ομορφιά, περιποίηση κτλ κτλ αλλά….τα βιβλία είναι μεγάλη αγάπη!) !!!
    ΒΟΗΘΕΙΑ ??? ποιός θέλει βοήθεια ?!? Juuuuliaaaa… !! ouououou..!!! 🙂

  34. Χθες δεν μπορούσα να το διαβάσω, ελπίζω να το έκανα εγκαίρως -φιλιά…

  35. Βοηθάω και εγώ με το νεσεσέρ αλλά και με το διάβασμα αν θες!!!

  36. Στην τελική ξεκαθάριση του νεσεσέρ, θα πάρουν μέρος η Maria M (marooned) η Peli (pool100v) και από το fb η Donna Konstantinidou.

  37. Καλημέρα!! Νομίζω ξεκίνησε πολύ ωραία η μέρα των κοριτσιών!! Κι επίσης….Αποστολη-ξεκαθάρισμα εξετελέσθη!! Είδες, τα κορίτσια σου είναι πάντα έτοιμα να βοηθήσουν…Χιχι!!

  38. Κι επίσης….”Εικόνες του καλοκαιριού που φεύγει..” τέλος..?? Κι είχαμε καλομάθει στα καθημερινά ποστ…Για σκέψου….Σίγουρα είχε κι άλλες εικόνες….χιχι!!

  39. δεν έχει μείνει τίποτα άλλο στο νεσεσέρ;είμαστε όλες τόσο πρόθυμες !!

  40. Kalimera se oles kai olous! Sugxaritiria stis nikitries! Julia, mas kalomathes kai twra perimenoume to neo sou post me agwnia…elpizw na min argisei! Filia!

  41. @Kat Rap: Μην μου στεναχωριέσαι Κατερινάκι μου! Κάνενα τέλος στα posts.. στην αρχή είμαστε και στα posts, αλλά- μεταξύ μας- έχουμε να αδειάσουμε και πολλά νεσεσέρ ακόμα! Trust me…

  42. Λοιπον τώρα θα με βάλεις σε έξοδα!!!! Το σταυροδρόμι των ψυχών και αυτό του Ρώσου συγγραφέα μαλλον θα τα αποκτήσω. Με έπεισες!!
    Οσο για το τελευταίο….ε καμια φορά πουλάει απλά και μόνο το όνομα…Άνετα πάντως θα διάβαζα και ένα βιβλίο γραμμένο απτα χεράκια σου!!!!! Είμαι σίγουρη πως θα πέθαινα στα γέλια και στο τέλος θα πέθαινα στο κλάμα…ναι νομίζω ότι θα έγραφες ένα βιβλίο με πολλές δόσεις χιούμορ και ταυτόχρονα συγκινητικό. Έχω δίκιο?

  43. @Kερασία………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

    (Σου λένε κάτι όλες αυτές οι τελίτσες; Όλα αυτά τα αποσιωπητικά που νομίζω δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει, τόσο όσο νιώθω, ποτέ μου; )

    Kαι επιτέλους, πως μπορείς να με ξέρεις τόσο καλά;

  44. @ Κερασία and Kat Rap: Stop, τώρα αισθάνομαι άσχημα… και ντρέπομαι και λίγο… αλλά αλήθεια…

  45. Οοοps..Αυτό δεν ήταν σε καμία περίπτωση ζητούμενο…Συγγνώμη.. Σεβαστό…it was just food for thought…

  46. Αν θες βοηθάω κι εγώ.. Στις διαταγές σας!

  47. Τώρα διάβασα τα σχόλια σας. Συγνώμη Τζούλια μου αν σε στεναχώρεσα δεν το ήθελα…και η αλήθεια είναι πως δεν κατάλαβα γιατί (αλλα είναι γνωστή η χαζομαρίαση που με τριγυρίζει τον τελευταίο καιρό!)
    Πάντως το σίγουρο είναι ότι οι περισσοτερες απο μας απολαμβάνουμε να διαβάζουμε BB περισσότερο και από ένα βιβλίο!!
    Η ανάγνωση ενός καλού βιβλίου τελειώνει σύντομα…
    Η ανάγνωση του BB συνεχίζεται..και συνεχίζεται…και συνεχίζεται!!!!!

  48. @Kerasia: Όχι μόνο δεν με σταναχώρησες αλλά με έκανες να αισθανθώ τέτοια χαρά και τέτοια περηφάνεια μετά το σχόλιο σου, που απλά δεν είχα λόγια να σου απαντήσω… μετά μπήκε και το Κατερινάκι και απλά ντράπηκα λίγο. Ξέρεις τι είναι για μένα να μου λέει κάποια φίλη ότι θα ήθελε να διαβάσει βιβλίο από τα χέρια μου; Με ειλικρίνεια είναι το πιο όμορφο πράγμα που άκουσα σε όλη μου την επαγγελματική ζωή. Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

  49. Και σου το λέω με ειλικρίνεια και όχι για να σε κολακέψω…πιστεψε με δεν διαβάζω συχνά άρθρα στο ιντερνετ (και δυσκολα πιανω ενα βιβλιο στα χερια μου)..γιατι βαριεμαι γρηγορα και ευκολα (τα κακα του σκορπιου).
    Ευχομαι να εχεις παντα τη διαθεση να γραφεις έτσι, γιατι εγω προσωπικα ξεφευγω με το bb. Και μάλλον όχι ΄μόνο εγώ.
    Τελεια η αναρτηση με τους μήνες που έρχονται!!!!
    xoxo

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.