Essie: Ένα success story 30 ετών!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η Essie Weingarten ιδρύτρια της πιο πετυχημένης εταιρίας βερνικιών στον κόσμο είναι μια αεικίνητη, πανέξυπνη, ζωντανή, γεμάτη πάθος και ενεργητικότητα γυναίκα. Το κατάλαβα πριν από δυο χρόνια και το επιβεβαίωσα χθες, που είχα την ευκαιρία να την ξαναδώ από κοντά και να ανταλλάξουμε λίγες προτάσεις.

 

Πριν σας πω όλα όσα εκτυλίχθησαν χθες στο Galaxy Bar του ξενοδοχείου Hilton να σας πω ότι μια νέα εποχή ξεκινά για την μάρκα αφού η συμφωνία με τον κολοσσό L’Oreal έκλεισε με επιτυχία και από εδώ και στο εξής η μάρκα θα βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του ομίλου. Παρόλα αυτά η Essie κρατά την θέση της Προέδρου και Καλλιτεχνικής Διευθύντριας της εταιρείας και πολύ χαίρομαι γιατί σήμερα στα 61 της, δεν έχει χάσει ίχνος από την έμπνευση και τον δυναμισμό της και έχει ακόμα πολλά να προσφέρει στο «παιδί» της όπως η ίδια αποκάλεσε την μάρκα με το όνομά της.

 

Στην παρουσίαση εκτός από το γνωστό crowd των beauty και fashion editors πήρε το μάτι μου και τις Εύη Αδάμ, Νάντια Μπουλέ, Νόνη Δούνια (μου άρεσε και μου αρέσει πάντα αυτό το κορίτσι…) την΄Εμυ Λιβανίου, όλες τους θερμές fun της Essie.

 

Το Essie party στο Galaxy Bar του Hilton

H παρουσίαση ξεκίνησε με κοκτέιλ (εγώ δεν ήπια μεσημεριάτικα, γιατί θα λάλαγα… ) και νόστιμο μπουφέ και συνεχίστηκε στην μεγάλη αίθουσα του roof garden όπου μίλησαν πολλοί, είπαν πολλά για την μάρκα, αλλά τι να το κάνεις; Όταν σηκώθηκε η Essie η αίθουσα σείστηκε από τα χειροκροτήματα διότι στο τέλος της ομιλίας της, όλες αισθανθήκαμε λίγο πιο χαρούμενες, λίγο πιο όμορφες, λίγο πιο περήφανες, λίγο πιο αισιόδοξες. Αρκεί να σας πω μόνο, ότι μετά τις ΗΠΑ η χώρα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις Essie είναι (ναι μάλιστα, όπως το ακούτε ) η Ελλάδα μας (αχ, κορίτσια μου, κοκέτες μου εσείς…) ενώ η Essie πιστεύει ακράδαντα και το είπε κιόλας, ότι οι πιο καλοντυμένες, ελκυστικές και σέξι γυναίκες που έχει γνωρίσει στα ταξίδια της ανά τον κόσμο, δεν είναι οι Γαλλίδες, οι Ιταλίδες, οι Αγγλίδες, κλπ, αλλά χωρίς αμφιβολία οι Ελληνίδες. Και τι να πω; Μπορεί να το είπε απλά για να μας κολακέψει, αλλά το ένστικτό μου, μου είπε ότι το εννοούσε και το ένιωθε.

 

Είπε κι’ άλλα όμως, όπως το ότι μισή ώρα την εβδομάδα που μια γυναίκα αφιερώνει αποκλειστικά και μόνο στον εαυτό της φτιάχνοντας τα νύχια της, καμιά φορά μετράει πολύ περισσότερο από ότι πολλές ώρες στον καναπέ ενός ψυχαναλυτή.

 

Είπε ότι αν και περνάμε ώρες κάποιες φορές, φτιάχνοντας τα μαλλιά μας, βάζοντας κρέμες περιποίησης, απλώνοντας στο σώμα μας λοσιόν και τέλος κάνοντας ένα πολύ όμορφο μακιγιάζ, ουσιαστικά δεν μπορούμε να μας δούμε- εκτός και αν κάποιος βάλει έναν καθρέπτη μπροστά μας. Τα νύχια μας όμως όταν είναι φρεσκοβαμμένα, όμορφα με ένα τέλειο μανικιούρ και βαμμένα σε μια λατρεμένη απόχρωση, μπορούμε να τα καμαρώνουμε και να τα βλέπουμε ανά πάσα στιγμή. (Αυτό ακριβώς κάνω εγώ κάθε φορά που κάνω μανικιούρ. Πολλές φορές κατά την διάρκεια της μέρας χαζεύω τα νύχια μου και παίρνω χαρά…)

 

Είπε να μην αφήσουμε ποτέ, κανέναν και για κανέναν απολύτως λόγο, να σταθεί εμπόδιο και να ποδοπατήσει ακούσια ή εκούσια, το πάθος και τα όνειρά μας. Και ότι αν κάτι το θέλουμε πολύ (όπως η ίδια που ξεκίνησε με μια βαλίτσα από 12 δείγματα το 1981) και το αγαπάμε και το κάνουμε με τιμιότητα και ειλικρίνεια, σίγουρα θα πετύχουμε. Ακούτε;

 

Είπε και ένα inside info όμως και εγώ τώρα θα το γράψω. Είναι πολλοί και οι άντρες πλέον που θέλουν να έχουν όμορφα περιποιημένα νύχια και πόδια. Και μπορεί να μην τα βάφουν ακόμα αλλά ο «πρωχό» pop star Seal και σύζυγος του super model Heidi Klum, τα βάφει και τα παρα-βάφει τα νυχάκια των ποδιών του και μάλιστα η αγαπημένη του απόχρωση είναι η μπλε, Aruba Blue.

 

Η Essie μιλάει και μας εμπνέει…

 

Tέλος, μας έδειξε και την νέα της χειμερινή συλλογή που θα βρίσκεται στα nail studios την πρώτη Νοεμβρίου και θα έχει την ονομασία Cocktail Bling. Και αν και δεν μπορώ ακόμα να σας δείξω πολλές φωτογραφίες από την συλλογή (τα έχουμε πει αυτά τα χαζά, σε παλαιότερο post..) εν τούτοις ετοιμαστείτε για ένα φοβερό μπεζ, ένα υπέροχο σκούρο χακί, ένα βαθύ πορφυρό που κόβει την ανάσα, ένα μοναδικό γκρι-ασημί, σχεδόν σαν διαμάντι, από όπου έχω την εντύπωση ότι εμπνεύστηκε και το όνομα όλης της συλλογής.

 

 

Η ομολογουμένως πολύ έξυπνη τοποθέτηση πάνω σε stands των βερνικιών Essie

 

 

 

 

 


 

 

 

 

To Κορινάκι μου στο Essie party! (δεν πιστεύω να μην την διαβάζετε στο περιοδικό Γυναίκα;)



 

Aruba Blue! H αγαπημένη απόχρωση για πεντικιούρ του Seal

 


33 Σχόλια
  1. Καλημέρα αγαπημένη!!!
    Χαίρομαι που πέρασες τόσο ωραία χτες (αν και ένα ποτηράκι κρασί δεν βλάπτει…!).
    Εχω σταμπάρει το πορφυρό στο banner δίπλα από την οθόνη της παρουσίασης… και δεν θα μου γλυτώσει!
    Φωτογραφία σου με την κυριούλα (που δεν της φαίνονται τα χρόνια της, ζωή να έχει), δεν έχει?
    Φιλιά

  2. μακαρι να ειχα ολη τη συλλογη χρωματων.
    ασχετο αλλα χθες μου ηρθε το αρωμα της lancome(ημουν απο τις τυχερες που δοκιμασαν τον ορο).
    ευχαριστω και σενα για το δωρο.

  3. Καλημέρα Τζούλια, κορίτσια!!! Τι ωραία παρουσίαση και τι ωραίες φωτό που μας έδειξες!! Μα καλά το είπα και χθες τα μπλε της Essie είναι τα πιο ωραία!! Περιμένουμε αγωνιωδώς τα νέα χρώματα ιδίως αυτό το ασημί που λες πρέπει να είναι φοβερό!! Ελπίζω στο site να κρατήσουν τη δωρεάν αποστολή να το παραγγείλουμε μόλις έρθει.
    Μια ερώτηση, τώρα που θα συμπράξει με τη Loreal θα πωλούνται και στα stand της στα καταστήματα επίσης ή θα συνεχίσου μόνο στα nail salon & online?
    Φιλιά πολλά το ΣΚ είναι πολύ κοντά!!!!!!!!!!!1

  4. Καλημέρα!!!Η Ελλάδα είναι η 2η χώρα σε πωλήσεις Essie? Απίστευτο!!! Να ρωτήσω αν η συνεργασία με τη L’oreal θα φέρει πιο κοντά τα essie στο κοινό? Δηλαδή θα τα βρίσκουμε και σε μεγάλα καταστήματα καλλυντικών? Θα ψάξω στο ίντερνετ για τις νέες αποχρώσεις πάντως δεν ξέρω τι κάνει ο Seal αλλά το Aruba Blue είναι τέλειο!!!

  5. @Angelina: Βεβαίως και είχε φωτογραφία μου με την κυρία Essie, αλλά τρην τράβηξε η Κορίνα, μου υποσχέθηκε θα μυ την στείλει και ακόμα περιμένω Angelinaki μου, άστα…(και καλά να πάθει τώρα που την “ξεφώνησα”… Καλά δε λέω;

  6. @MariaA: Τίποτα δεν θα αλλάξει Μαρία μου. θα την βρίσκουμε όπως την βρίσκαμε απλά τώρα η Essie θα έχει και την πρόσβαση στα μεγάλα εργαστήρια της L’Oreal οπότε περιμένουμε πολλά νέα και εκπλήξεις από ότι είπε και η ίδια…

  7. Ektos apo wraia vernikia kanei kai wraies omilies dld e? Ta Essie kai h Essie… e einai Essie, pws na to kanoume.
    Apo olous omws tous star, o Seal tha itan o teleutaios pou tha ipopsiazomouna gia latri tou pentikiour.. kai malista aruba blue! hahahah

  8. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!
    ΤΕΛΕΙΑ ΤΑ ΟΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ NTEKΟΡ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΧΡΩΜΑΤΟΣ.

  9. Καλημέρα Τζούλια και στα υπόλοιπα κορίτσια!!! Τζούλια μας είπες ένα μικρό ψεματάκι … τη νέα συλλογή βερνικιών της essie μας την έδειξες (έστω …κάποια από τα απίθανα χρώματα) στο post σου μέσα από αυτό το blog στης 09/09/2011. Πραγματικά θα συμφωνήσω ότι το παραπάνω βερνίκι “Aruba Blue” είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!! Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι ενώ τα χρώματα και η ποιότητα είναι εξαίσια, το κόστος αγοράς είναι απαγορευτικό για κάποιες από εμάς!!! Φιλιά

  10. teleies oi foto!!!!kati mou leei oti tha prepei na perimenoume polla….

  11. @ΧρύσαΚ: Αγαπημένη μου σε ευχαριστώ που παρακολουθείς τόσο καλά το bb αλλά πρέπει να σου πω ότι η συλλογή που σας έδειξα στις 9-9 ήταν η φθινοπωρινή που βγήκε την 1 Οκτωβρίου. Χθες μας έδειξε η Essie την χειμερινή που θα βγει 1 Νοεμβρίου και να ξέρεις θα σας την δείξω γύρω στις 15 Οκτωβρίου!! Φιλάκιαα!

  12. Είναι υπέροχα τα χρώματα, τα λατρεύω ειδικά τα ανοιχτόχρωμα βερνίκια, δεν είμαι πολύ τολμηρή τα βλέπω στο νεσεσεράκι μου αλλά σπάνια τελειώνουν!!!!!

  13. καλημέρα!!!χαιρομαι που περασατε ωραια με την κυρια essie και ακομα περισσοτερο για την ελλαδα που ειμαστε 2 σε πωλησεις!!!ομως απο εδω και περα θα πρεπει να κατεβασει τις τιμες διοτι χανομαστε……..

  14. Καλημέρα Τζούλια!!!Υπέροχη παρουσίαση και φυσικά τα χρώματα τέλεια όπως πάντα……….Καλά τι μπλε είναι αυτό???????ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ…….Απο όσο γνωρίζω τα βερνίκια της essie θα τα βρίσκουμε πλέον στα HONDOS..Δεν ξέρω αν ισχύει όντως αυτό, αλλά θεωρώ ότι οι τιμές θα είναι τσιμπημένες…..Πάντως όλο και κάτι θα πάρουμε….ESSIE είναι αυτή άλλωστε………

  15. ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ Essie.ΑΠΙΣΤΕΥΤΩ ΤΟ ARUBA BLUE.ΣΕ ΖΗΛΕΥΩ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ Εssie.

  16. -Eλπίζω αυτά που είπε για τις Ελληνίδες, να μην τα λέει σε όλες…χιχι!!
    -Πόσο συμφωνώ για τη Νόνη Δούνια???Προσωπικά, θεωρώ ότι είναι από τις πιο όμορφες και γοητευτικές γυναίκες…’Εχει κάτι το αριστοκρατικό…
    -Σίγουρα η ώρα που μια γυναίκα περιποιείται τον εαυτό της είναι “ιερή”..Είναι η ώρα για εκείνη μ’εκείνη…Φροντίζει το σώμα της, χαλαρώνει, σκέφτεται με ηρεμία…
    -Υπέροχο το στήσιμο των βερνικιών…!!
    -Πώς μ’αρέσουν οι γυναίκες τύπου Essie Weingarten…!! Μπράβο της!!
    (Συγγνώμη για τη μορφή του κειμένου, αλλά τα έγραψα έτσι και για να μη γράφω ολόκληρο κατεβατό και λόγω έλλειψης χρόνου…)

  17. Στη χειμωνιάτικη συλλογή μήπως έχει επίσης ένα πολύ σκούρο μπλε και ένα ασημί λιλά;;;

  18. Έχω δει τα χειμωνιάτικα βερνίκια της Essie! Έρωτας!!! Ήδη έχω δοκιμάσει δύο και αύριο σίγουρα θα δοκιμάσω τα σοκολατένια της…

  19. Γλυκιά μου Τζούλια καλά έκανες και με ξεφώνησες… ελπίζω όμως τώρα να έχεις λάβει τις φωτό και να τις ανεβάσεις στο πανέμορφο blog σου!!!!
    Σ’ευχαριστώ πολύ και για τη γκρίζα διαφήμιση ΓΥΝΑΙΚΑ!!!!!
    Είσαι η καλύτερη… με διαφορά!!!!

  20. Καλο μηνα!
    Απλα ηθελα να πω οτι της κυριας Essie, σαν επιχειρηματια της βγαζω το καπελο…

  21. Καλημέρα Τζούλια μου! σήμερα διάβασα το post για την αγαπημένη essie και πραγμα΄τικά μἀρεσε πολύ!!!!! Εξυπνες οι τοποθετήσεις των χρωμάτων…. Δεν ξέρω αν πέφτω έξω αλλά αυτή η γυναίκα έχει ένα πρόσωπο που εμπνέει!!!!!

    καλό Σ.Κ. κοριτσια!

  22. δεν ηξερα οτι η L’oreal 8α εχει τωρα την essie! wow!!! επίσης, τι υπεροχο αυτο που είπε η κυρια Essie για τις Ελληνίδες…!

  23. Kalimera kai Kalo mina!!!
    Exei fovera xrwmata….
    Ennoeite oti ta 30 lepta pou afierwnoume gia ta nuxia mas einai kalutero apo to na pigainoume se psichologo!!!
    Katapliktiko to Aruba Blue!!!
    Kisses….

  24. m’aresoun paraaa polu ta essie!!molis evapsa ta nuxia mou me to Carry on!
    apo thn cocktail bling m’aresei polu to ashmi,to kokkino kai to xaki!alla einai xrwmata pou pisteuw mporeis na vreis kai se oikonomikoteres markes,eidika to kokkino!
    egw perimenw pws kai pws thn dive bar!!8elw opwsdhpote to ekplhktiko petrol…xereis pote vgainei???

  25. Ta essie δεν υπαρχουν και δεν υπηρξαν ποτε στο HONDOS CENTER!!!!!

  26. kala koritsia ta xrwmata tis essie katapliktika!
    einai alithia oti i essie tha synergastei me tin l’oreal?
    tha einai pio eykolo na broume ta essie? giati edw pou eimai, mono mesw internet!
    an gnvrizei kapoia kati as to moirastei mazi mas!
    filakia!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.