Τι είναι το BB?

 

Στην ερώτηση του τίτλου, εγώ (σίγουρα) και όσες από εσάς διαβάζετε bb (εύχομαι) θα απαντήσετε, το beauty blog. Σωστά. Η Angelina προχθές, είπε ότι της φέρνει στο μυαλό και Brigitte Bardot. Eπίσης πολύ σωστά. Η μπε μπε, έκανε διάσημα ανά τον κόσμο τα αρχικά της. Η Βίκυ το πιο πιθανό είναι να απαντούσε το Bios Balance (ΒΒ και αυτό, το ενεργειακό βραχιόλι). Η Δάφνη, χωρίς αμφιβολία, θα σκεφτόταν το αγαπημένο της, Blackberry (για φαντάσου… και αυτό ΒΒ…)

 

Όμως εσείς κρατηθείτε και περιμένετε. Γιατί στον κόσμο της ομορφιάς ένα ΒΒ κάνει την εμφάνισή του με φόρα και αναμένεται να γίνει το νέο hot beauty trend των τελευταίων ετών. Και ξέρω ότι πολλές από εσάς τις δικές μου εκεί έξω, ξέρετε ακριβώς τι εστί BB cream αλλά σήμερα θα γράψω και για τις υπόλοιπες.

 

H ιστορία ξεκινά στην Κορέα. Μάλιστα στην Κορέα. Ξέρετε εκεί που το λευκό, κατάλευκο αψεγάδιαστο δέρμα εκτοξεύει στα ύψη της μετοχές της γυναικείας ομορφιάς και (Θεός να φυλάξει..) η ηλιοθεραπεία, στο πυρ το εξώτερον. Σοβαρά τώρα, η φόρμουλα για το Blemish Balm (το BB του τίτλου) λέγεται ότι ξεκίνησε ουσιαστικά στην Γερμανία όπου πλαστικοί χειρουργοί και δερματολόγοι (με πρώτη την Dr Christine Schrammek) έπειτα από χημικά peeling, θεραπείες με laser κλπ, συνταγογραφούσαν για γρήγορη επούλωση ειδικές κρέμες με απαλυντικές αλλά και αναπλαστικές ιδιότητες.

 

Διάσημες Νοτιοκορεάτισσες ηθοποιοί έπειτα από τέτοιες θεραπείες και εφόσον είχαν δει τα θεματικά αποτελέσματα των BB creams ξεκίνησαν να τις χρησιμοποιούν και στην καθημερινότητά τους (οι ΒΒ ονομάστηκαν για κάποια περίοδο και «Το Μυστικό της Κορεάτικης Ομορφιάς»)  και γύρω στο 2005 οι Κορεάτικες βιομηχανίες ομορφιάς έχοντας πάρει είδηση του τι συμβαίνει και βλέποντας την επιχειρηματική προοπτική, υιοθέτησαν την τεχνολογία και άρχισαν να φτιάχνουν τις δικές τους φόρμουλες, διαθέσιμες πλέον όχι μόνο στις λίγες και εκλεκτές διασημότητες, αλλά και στο ευρύ κοινό.

 

Οι ευρείας κατανάλωσης κρέμες BB, ταιριάζουν σε όλους τους τύπους δέρματος ακόμα για επιδερμίδες με ακμή ή τάση ακμής. Ουσιαστικά είναι προϊόντα ενυδατικής και αναπλαστικής περιποίησης με δείκτη προστασίας και ταυτόχρονα χαρίζουν κάλυψη σαν make up – κάτι παρόμοιο θα λέγαμε, με τις ενυδατικές κρέμες που έχουν χρώμα. Καλυτερεύουν την κατάσταση του δέρματος, δίνουν ομοιομορφία στον τόνο του και καλύπτουν δυσχρωμίες, σκούρα σημάδια και ατέλειες, κάποιες έχουν και λευκαντικές ιδιότητες ενώ παράλληλα θρέφουν το δέρμα.

 

Επιπλέον οι εταιρείες υποστηρίζουν ότι πλέον με τις BB, η ιεροτελεστία ομορφιάς γίνεται παιγνιδάκι διότι ξεχνάς το τρίπτυχο, ενυδατική κρέμα, αντηλιακή κρέμα, φον ντε τεν, απλώνεις μόνο την BB και ξεμπερδεύεις. Σύντομα το trend κατέκλυσε και τις υπόλοιπες αγορές της Ασίας (Ιαπωνία, Χονγκ -Κονγκ, Σιγκαπούρη κλπ) ενώ η φήμη δεν άργησε να φτάσει στην Αμερική και από εκεί σε μας, στην Ευρώπη.

 

Εγώ δεν έχω δοκιμάσει ακόμα κάποια BB, αν και για να σας πω την αλήθεια αν ήταν να δοκιμάσω ή θα πήγαινα κατ ευθείαν στους Γερμανούς (μην παρεξηγηθώ, καταλάβατε τι εννοώ από τα παραπάνω) ή θα έψαχνα για αρχή να βρω την καλύτερη Κορεάτικη μάρκα. Η Χριστίνα μας, όμως (πιο θαρραλέα από μένα) έχει ήδη δοκιμάσει BB cream και αξίζει να διαβάσετε τις εντυπώσεις της εδώ.

 

 

 

Πάντως για να μην έχετε καμία αμφιβολία, ήδη πάρα πολλές και γνωστές μάρκες ομορφιάς λανσάρουν ΒΒ. Και βέβαια,  η Ελλάδα δεν θα έμενε πίσω. Είμαι σίγουρη ότι σε λίγο καιρό δεν θα ξέρουμε ποια να πρωτοδιαλέξουμε. Δεν είναι όμως επί του παρόντος να σας πω ποιες είναι αυτές γιατί σήμερα άλλωστε δεν μιλάμε για μάρκες αλλά για τις ΒΒ αυτές καθαυτές. Κάντε υπομονή. Όλα θα σας τα πω, σιγά-σιγά.

 

 

 

 

 

42 Σχόλια
  1. Kleinw to mati ponira k synexizw….thelw kairo n parw mia (panw apo xrono) k olo to anavallw…telika omws otan kati to thelw poly sto telos symvainei..synomwtei to sympan!!! Kai sto telos eimai sigourh oti den tha meinw mono se mia!

    Sorry gia ta greeklish alla eimai sti douleia k grafw sta grigora..k sta kryfa…

    Filia apo Volo k polles polles polles kalimeres!

  2. Τζούλια το ποστ σου είναι πραγματικά πολύ επίκαιρο όσον αφορά στη wish list μου, δε θα μπορούσε να έρθει σε καλύτερη στιγμή:το τελευταίο διάστημα προσπαθώ να καταλήξω σε κάποια BB cream από τις διάφορες που κυκλοφορούν ώστε να δοκιμάσω τις “θαυματουργές” ιδιότητές της. Ωστόσο δε θέλω κάποια με λευκαντικές ιδιότητες και ενώ στο εμπόριο διατίθενται κάποιες οι οποίες δήθεν δεν είναι λευκαντικές εντούτοις εμπεριέχουν τέτοια συστατικά. Περιμένω λοιπόν πώς και πώς να μας κατατοπίσεις με τις μάρκες (από επώνυμες γνωρίζω για Estee Lauder και Clinique) και εάν γίνεται να μου συστήσεις κάποια πραγματικά χωρίς λευκαντική δράση. Thanks

  3. @Kerasia: Ακούει ο Βόλος; Μην αγοράσεις ακόμα… Που ξέρεις, μπορεί να σου τη φέρει ο Santa…

  4. Χαχα! Με τον τίτλο, ήμουν σίγουρη ότι θα μας μιλάς για το beautyblog…Πραγματικά!!
    Τις κρέμες bb πρώτη φορά τις ακούω…Δεν ξέρω αν θα τις έβαζα στο πρόσωπό μου…Η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ επιφυλακτική με εταιρίες που δεν έχω ξανακούσει…

  5. Giauto sou ekleisa ponira to mati!!! Tin perimenw hdh!!! Kai to tilefwnima to pira panw pou apofasisa na parw mia asiatikh…Santa Julia…:P

  6. @Efi: Και εσύ Efi μου, κάνε λίγο υπομονή… Πράγματι και η Estee και η Clinique και η Garnier έχουν κυκλοφορήσει BB creams. Αλλά εγώ είμαι ακόμα στην έρευνα..

  7. Καλημερούδια κοπελούδες μου (λίγο βουκολικής διάθεσης το post σήμερα, αλλά φάση είναι … θα περάσει!).
    Σε προσπάθειες να κάνω την ανοικτόχρωμη επιδερμίδα μου ακόμη πιο λευκή, είχα αγοράσει σε κάποιο αεροδρόμιο προιόντα μιας μεγάααλης και ακριβής εταιρίας που προορίζονταν για τις ασιατικές αγορές…
    Απογοητεύτηκα και έκλαιγα τα ελβετικά μου φράγκα (Ναι, ήμουν στη Γενεύη…).
    Το σέρουμ και η αντίστοιχη κρέμα ήταν μεν ενυδατικά, αλλά δεν έφεραν καμμία αλλαγή στην απόχρωμη ή στην υφή του δέρματός μου.
    Έτσι, αφού την πάτησα, δεν ξαναπροσπάθησα…
    Αν όμως (εάν…υποθετικά πάντα) έχεις να μας προτείνεις (ή να προσφέρεις!!!) κάτι που προορίζεται για την ευρωπαική αγορά και επομένως για καυκάσια δέρματα, τότε είμαι όλη αυτιά!!!

  8. @΄Όλες σας: Το ξαναλέω… πρέπει να γίνει μεγάλη έρευνα για τα συγκεκριμένα προιόντα.. and I’m on it…

  9. κορίτσια θα με πέιτε αδιάβαστη, αλλά δεν είχα υπόψιν μου τις ΒΒ κρέμες. και πραγματικά τα τελευταία 2 χρόνια όταν ακούω ΒΒ moy erxonati sto mualo to Beauty Blog kai to Bios BalanceL-))) .όμως, δια΄βασα τα Posts sas kai tis entuposeis tis Christinas kai exw entupwsiastei…θα το ψάξω περαιτέρω θα ευχηθω και εγώ με την σειρά μου στο Santa-Blog και έχω να σας πω ότι χθες ανανέωσα και το vissionaire mou:-))) Hmoun ap tis tuxeres pou to eixe kerdisei kai dokimasei kai eida apisteuta apotelesmata. filia se oles tis beauty-bloggers!

  10. Ανακάλυψα τυχαία κ αγοράζω εδώ
    κ πολύ καιρό τις κρέμες ΒΒ από
    το ebay μπορώ να πώ ότι είμαι
    πολύ ευχαριστημένη.Ειδικά με
    την Super Beblesh Balm whitening
    με δείκτη προστασίας 25.

  11. εγω παντως μου αρεσει να δοκιμάζω κάτι καινούργιο !!!!!!!αυτοί οι λαοι βγάζουν καλά πράγματα!!!αμα μου ελεγες οτι ειναι αλβανικές σιγουρα δεν θα τις εβλεπα ουτε λεπτο….

  12. κι αν δεν θέλεις ν΄αποκτήσεις άσπρο δέρμα ξέξασπρο γιατι επιμένεις στην μεσογειακή all time classic ομορφιά σου? (Φαντάζεστε την Belucci ξασπρισμένη? θα τον έχανε τον Βενσάν….)Απ΄την άλλη αυτο το προτζεκτακι όλα σε ένα μ΄ενθουσιάζει… βαρεθηκα αυτη την διαδικασία καθε πρωι τοσα χρόνια.. και να το σερουμ και να η κρεμα ημερας και να η αντιηλιακη και μετα το make up, και αντε να μη γυαλίζεις μετα…. Περιμενω το πορισμα σου Τζούλια μου…..
    Φιλια σε όλες!

  13. είναι όντως τόσο καλή βρε παιδιά ;είναι ανθεκτική; δλδ στο άγγιγμα γτ όταν έχεις φίλο και λίγο ακμή είναι δύσκολα τα πράγματα :)!!!
    α εχω ακούσει τελευταία ότι έχει βγάλει η Garnier μια ΒΒ!!

  14. @Stella: Το θέμα είναι το εξής: Κάποιες από αυτές τις κρέμες λέγεται ότι δεν έχουν λευκαντικά συστατικά… Αλλά εγώ δεν είμαιν σίγουρη γι αυτό ακόμα… Γι αυτό λέω ότι θέλω να το ψάξω λίγο παραπάνω Στέλλα μου. Πάντως και εμένα, το όλα σε ένα, πολύ με βολεύει…Φιλάκια

  15. @Stella: Το θέμα είναι το εξής: Κάποιες από αυτές τις κρέμες λέγεται ότι δεν έχουν λευκαντικά συστατικά… Αλλά εγώ δεν είμαι σίγουρη γι αυτό ακόμα… Γι αυτό λέω ότι θέλω να το ψάξω λίγο παραπάνω Στέλλα μου. Πάντως και εμένα, το όλα σε ένα, πολύ με βολεύει…Φιλάκια

  16. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΑΦΩΝΗ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΓΩ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΒ ΚΡΕΜΕΣ?ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΠΟΣΗ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΕΧΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ ΚΑΙ ΓΩ ΑΡΑΓΕ ΑΠΟ ΤΟ E-BAY?ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΡΟΙΟΝ.

  17. Πόσα πολλά μας μαθαίνεις!!! Ενδιαφέρον ακούγεται. Σκέφτομαι να το τολμήσω και να πάρω και εγώ ΒΒ από το http://www.cosme-de.com

  18. Καλημέρα κι από εμένα ! Κι εγώ δεν τις έχω ξανακούσει αυτές τις BB κρέμες , με πιάνετε αδιάβαστη . Πάντως , δεν θα δοκίμαζα κάποιο κορεάτικο καλλυντικό προιόν , δεν ξέρω γιατί αλλά μου φαίνεται ότι οι εταιρείες καλλυντικών εκεί δεν έχουν την κατάλληλη τεχνογνωσία για κάτι τέτοιο . Είμαι όμως πολύ θετική για οποιοδήποτε αντίστοιχο ευρωπαικό προιόν . Εγώ χρησιμοποιώ εδώ και λίγο καιρό μια αντιηλιακή-λευκαντική κρέμα ημέρας η οποία έχει μέσα και λίγο χρώμα κι έχω δει μεγάλη διαφορά . Δυστυχώς τα προιόντα αυτά τα παραγγέλνεις από κάποια εταιρεία και στα φέρνουν σπίτι , δεν υπάρχουν στα καταστήματα καλλυντικών . Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη θεωρείται ΒΒ αλλά έχει δείκτη προστασίας 45 , δεν είναι καθόλου μα καθόλου λιπαρή , δεν δημιουργεί εφέ “μάσκας” και μπορεί να φορεθεί ακόμα και στην παραλία !

  19. @Mous-Mous: Για πες μας, πως λέγεται αυτή η κρέμα; (Όλο και κάτι παραπάνω μαθαίνουμε εδώ μέσα..)

  20. @Melitina: Φανταστικό το info κοριτσάκι!! Λες να είμαστε κούκλες το καλοκαίρι στον Πόρο;

  21. Καλημέρα Τζούλια, κορίτσια!! Καταπληκτικό το Post σου Τζούλια για τις ΒΒ, τις βλέπω καιρό σε ασιατικά site και είναι στο wish list μου μαζί με σαμπουάν της Shiseidο, κρέμες της Kose και το περίφημο scrub από αηδόνι (όχι το ίδιο αλλά φανταστείτε τι) που οι γιαπωνέζες γκέισες ορκίζονται στο όνομά του για λεύκανση και καθαρισμό. Εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιώ εναλλακτικά με τον ορό μου και λάδι από καμέλια και έχω δει φοβερή διαφορά στην ελαστικότητα του δέρματός μου τώρα που αφυδατώνεται το χειμώνα. Και ναι μπορεί οι μάρκες που βλέπουμε να μην μας είναι γνωστές εδώ αλλά είναι κολοσσοί στην Ασία όπου σπαταλούνται δισεκατομμύρια για την ομορφιά. Τζούλια λοιπόν περιμένουμε περισσότερα!!!!

  22. @MariaA: Αφωνη με άφησες για άλλη μια φορά Υπουργέ μου, με τις γνώσεις σου για τις Κose και το scrub αηδόνι…

  23. Τέλειο Julia!!!!Θέλω και εγώ BB αν και έχω αρκετά λευκό δέρμα έλα όμως που έχω και λίγες κοκκινίλες…Περιμένω να μας ενημερώσεις περισσότερο!

  24. Tis eixa akoysei tis sygkekrimenes kremes k thelw polu na tis dokimasw! Xreiazomai omws perissoteres plirofories sxetika me ton Tupo dermatos k to xrwma!! Julia perimenw me agwnia newtera Gia autes apo pou tha tis promitheutoume, pou tha tis dokimasoume ktl giati egw dystixws me to e-bay den to xw akoma..!! Se euxaristoume Gia akoma Mia fora!!!xxx

  25. Είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον και το περιμένω με ανυπομονυσία και σε παρακαλώ ενημέρωσε μας άμεσα όταν κάνει την εμαφανιση του στην Ελλάδα. Τελευταία νιώθω πολύ άσχημα με την επιδερμίδα του προσώπου μου. Ένα κάψιμο από καυτή σοκολάτα στο πηγούνι που άφησε το σημάδι του, ένα peeling που κάνω αυτό το διάστημα και η επιδερμίδα μου έχει τα χάλια της, μου είναι αρκετά για να μου χαλάει τη διάθεση για τα πάντα. Πρέπει να βρώ κάτι δραστικό για άμεση ανανέωση!!!!!!!!

  26. Ενδιαφέρον μεν, αλλά στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, γιατί να μην στηρίξουμε τον ΚΟΡΡΕ που είναι Έλληνας, δίνει δουλειές σε Έλληνες ενώ η ανεργία μαστίζει τη χώρα, τον έχουν θεό στο εξωτερικό, έχει καταπληκτική ποιότητα και λογικές τιμές;

  27. Έχω μάθει για αυτές εδώ και 2 χρόνια σχεδόν!!!από την πρώτη στιγμή ήθελα να δοκιμάσω και το έψαξα πάρα πολύ!!έχω δοκιμάσει την water drop BB από Lioele.αρκετά καλή αλλά ήταν λίγο σκούρα για μένα επειδή είμαι πολύ λευκή!απ’όσα έχω διαβάσει όντως η καλύτερη εταιρεία είναι η SKIN79.τουλάχιστον αυτό πιστεύουν οι περισσότεροι.αν κάποια έχει δοκιμάσει την SKIN79 Hot Pink Blemish Balm BB Cream μπορεί να μου απαντήσει αν θα μου τη συνιστούσε,επειδή έχω μεικτή-λιπαρή επιδερμίδα.

  28. k ego gia na po tin alitheia den exo ksanakousei gia aytes k ston titlo tha elega oti milas gia to beautyblog!!!!!ego pantos tha fobomoun na balo mia bb apo tin korea!!!

  29. και γω δεν ειχα ιδεα για τις ΒΒ κρεμες.αυτο δεν ειναι κρεμα ειναι ο φουστανος κριμενος σε βαζακι.Αν κανει τοσο καλη δουλεια θα την παρω. και απ οτι ειδα το αποτελεσμα της χριστινας ειναι πολυ ωραιο!!

  30. XAXAXAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAX!!!AKOU BB OPOS BLACKBERRY!ME PAROUSIAZEIS OS BUSINESS FREAK! 😉

  31. @Daphne: Εμ, καλά δε λέω φιλεναδίτσα μου… Με έχει φάει αυτό το Blackberry!!!

  32. Επειδή είμαι λίγο μονομανής με το spf και το θέλω από 40 και επάνω (είμαι αρκετά ανοιχτόχρωμη και βγάζω εύκολα φακίδες και άλλες δυσχρωμίες από τον ήλιο), έχω δοκιμάσει δύο BB creams που πληρούν αυτή την προϋπόθεση: η μία είναι η MISSHA M Perfect Cover BB Cream #13 SPF42 και η άλλη είναι η MAYBELLINE Japan Pure Mineral BB Makeup Base Cream UV SPF50. Δεν αναφώνησα θαύμα! θαύμα! (LOL) αλλά σίγουρα παρέχουν κάποια κάλυψη κάνοντας ομοιόμορφο τον χρωματικό τόνο. Επίσης, χρησιμοποιώ λιγότερο makeup. Για εμένα, το ότι δεν χρειάζεται να φοράω ξεχωριστό αντηλιακό πριν το makeup είναι μεγάλο plus και γι αυτό τον λόγο (κυρίως) θα συνεχίσω να τις χρησιμοποιώ.

  33. Μου αρέσει το κόνσέπτ πίσω από τις BB κρέμες όλα σε ένα!!! Δεν έχω ακόμα δοκιμάσει καμιά αν στην Ελλάδα άργησαν κλασσικά να έρθουν! Είμαι περίεργη να δω τα συστατικά τους αν δεν υπάρχει κάτι πολύ ύποπτο θα έλεγα ότι οι συγκεκριμένες είναι οι κρεπμες του μέλλοντος, κάτι σαν τα χάπια που παίρνουν οι αστροναύτες! Πάντως τι μόνο μείον που βλέπω είναι η περιορισμένη γκάμα σε αποχρώσεις αλλά πιστεύω ότι κ αυτό θα στρώσει!!! Καλό βράδυ!

  34. Διάβασα για τις bb cream στη Χριστίνα και παρήγγειλα τη skin79 από ebay, κόστισε γύρω στα 10ε νομίζω. Εχω μεικτό δέρμα και μου έστρωσε πολύ καλά, ενυδάτωση-αντιηλιακή προστασία κ κάλυψη μ ένα προιόν κι ωραία ελαφριά κ “βελούδινη” αίσθηση… οπότε είμαι ευχαριστημένη και σίγουρα θα την ξαναπάρω.. Α, έχει κ πρωτότυπη κι ελκυστική συσκευασία.!

  35. Xρησιμοποιώ εδώ και αρκετό καιρό την Skin79 BB Cream και μπορώ να πω οτι ειμαι ενθουσιασμένη με το προϊόν αυτο και σιγουρα θα την ξαναγοράσω! Είναι ελαφρυα, δεν την αισθάνoμαι καθόλου οταν την φοραω, και κανει το δέρμα μου να φαινεται πολύ ομοιόμορφο! Δεν ξερω πως να το εξηγήσω.. Δεν ειναι σαν το foundation που καλύπτει το δερμα και φαινεται οτι φορας foundation… Αυτη η κρέμα γίνεται ενα με το δέρμα μου και το κανει να φαινεται ομοιόμορφο!! Oταν λεει οτι λευκαινει την επιδερμίδα, δεν νομίζω οτι εννοεί οτι θα σε κανει πιο ασπρη… Εγω τουλαχιστον μεχρι στιγμής δεν εχω ασπρίσει!!! lol Απλα νομίζω οτι αν εχεις διχρωμίες στο πρόσωπο απο μαυρους κύκλους, σημαδια, παναδες κτλ. η BB Cream το κανει να φαινεται πιο ομοιόμορφο.

    Oποιος ενδιαφέρεται για τα συστατικά της Skin79 BB Cream είναι τα εξης:
    Water, Titanium Dioxide, Propylene Glycol, Cyclomethicone, Dimethicone, Isopropyl Palmitate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Butylene Glycol, Dicaprylate/Dicaprate, Sweet Almond Oil, Ethylhexyl Salicylate, Dipentaerythrityl Hexahydroxystearate/Stearate/Rosinate, Cetyl Peg/Ppg-10/1 Dimethicone, Portulaca Oleracea, Trihydroxystearin, Glycosyl Trehalose, Disteardimonium Hectorite, Talc, Methicone, Methylparaben, Phenoxyethanol, Fragrance, Zinc Oxide, Tocopheryl Acetate, Silica, Propylparaben, Hydrogenated Starch Hydrolysate, Butylene Glycol, Glycerin, Citrus Unshiu, Schisandra Chinensis, Lycium Chinense, Helianthus Annuus, Ivy Extract, Caviar, Camellia Sinensis, Aloe Barbadensis, Iron Oxides, Peg-8/Smdi Copolymer, Peg-8, Butylparaben, Aluminum Stearate, Aluminum Hydroxide, Hydrogenated Lecithin, Ceramide Iii, Caprylic/Capric Triglyceride, Bht, Nelumbo Nucifera, Vinyldimethicone, Adenosine, Triclosan, Phytic Acid, Cholesterol, Ubiquinone, Gold, Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Madecassoside, Cornus Officinalis Fruit Extract, Piper Methysticum Leaf/Root/Stem Extract

    Τζούλια σ’ευχαριστώ πολύ που έβαλες link για το αρθρο μου σχετικά με την BB Cream! 😉

  36. τις ΒΒ τις ξερω εδω και καιρο αλλα δεν εχω δοκιμασει καποια.εχω ακουσει οτι η garnier εχει βγαλει μια αλλα δεν εχει ερθει ακομα εδω.ελπιζω να τη φερουν καποτε…

  37. Ούτε εγώ τις ήξερα τις συγκεκριμένες κρέμες! Ενημερώθηκα από το blog της Χριστίνας, και ομολογώ ότι πείστηκα να δοκιμάσω κι εγώ την Skin79 BB Cream, αφού όπως αναφέρει δεν λευκαίνει το πρόσωπο αλλά απεναντίας καλύπτει και τους μαύρους κύκλους! Και απ’ ότι είδα στο ebuy είναι αρκετά οικονομική!

  38. Sto tsak imouna prin kati mines na paragilw mia BB cream alla den to tolmisa telika xixi (giati diavasa polles martiries/reviews koritsion pou telika evgalan spirakia/akmi me diafores BB creams kai prosopika to pisteuo oti eine dinaton). Eixa endiaferthi poli gia tis SKIN79 fisika, kai episis mia (iaponiki) pou legete Nanoce BB cream kai fenotan teleia.. epidi tin vrika me 20 euro den tin agorasa akoma xixi. alla tora pou vlepo oti evgale kai i Garnier.. pios xeri oles tha dokimasoume telika..etsi gia na exoume kai tin empeiria tou proiontos. 🙂
    Kalo eine pou exoun vgali BB cream kai oi Lancome/Mac/Clinique klp, to vrisko kalo. 🙂 Euxaristoume gia to post, Julia. 🙂

  39. κορίτσια καλημέρα! είχα ακούσει πολλά θετικά για τις ΒΒ creams και σε πρόσφατο ταξίδι μου στην γερμανία βρήκα την κρέμα της Garnier!έκανε μόνο 9 ευρώ και φυσικά δεν δίστασα.. ήδη δυο φόρες που την έχω χρησιμοποιήσει έχω δει μια ελαφρύτερη διάθεση στην ποιότητα της λιπαρότητας του δέρματος μου (εχω ακμη αν κ 25 ετων και πολλά σημάδια που τα πολεμώ με fractial laser co2- επιπονη διαδικασία.) χρησιμοποιούσα μεικ απ, ενυδατική με μεγάλο δείκτη προστασίας λόγω του Laser.τωρα με την garnier που έχει και αυτη δεικτη προστασίας, απο ότι θυμάμαι 25, είμαι ικανοποιημένη γτ και το δέρμα μου μοιάζει πιο ομοιομορφο (τουλαχιστον σε θέμα δυσχρωμιων, ας μην περιμένουμε και θαύματα) και έχει ελαφρυτερη υφή. τώρα που ξεκίνησα λοιπόν θα δοκιμάσω σίγουρα και της SKIN 79 για να δω διαφορες. της garnier πληροφοριακα πωλείται σε 2 αποχρώσεις, ανοιχτη και σκουρα! σας φιλω!! συνεχίστε να μας ενημερώνετε για ότι καλύτερο!

  40. kalispera kai apo mena! mhpws mporei na me enhmerwsei kapoia kopela pou exei xrhsimopoihsei bb kremes an periexoun systatika leykanshs poy einai pistopoihmena apo thn eof? gt exoun akoustei polla arnhtika sxolia gia ta proionta leykanshs me kyriotero oti einai karkinogona.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.