H ΒΒ Cream, της Garnier.

Πριν από καμιά εικοσιαριά μέρες που είχα κάνει ένα post για τα ΒΒ’s (τα Blemish Balms) σας είχα πει ότι θα σας έγραφα περισσότερα μόλις πήγαινα στην  επίσημη παρουσίαση της Garnier για την κρέμα BB,  η οποία έγινε χθες το πρωί σε έναν ομολογουμένως πολύ όμορφο χώρο στο “Thision Lofts”.

 

Αν και περίμενα να ακούσω κάποιες πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για την φόρμουλα του προϊόντος, αυτό δεν έγινε, η παρουσίαση βασίστηκε περισσότερο στο νέο trend BB, στα blogs που έχουν ήδη γράψει τα review τους γι αυτό, στο buzz που έχει γίνει στο εξωτερικό και στις χώρες που έχει ήδη κυκλοφορήσει και έχει ενθουσιάσει, παρά σε αυτή καθ’αυτή την φόρμουλα του προϊόντος και στο τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει στην επιδερμίδα. Αλλά όταν γύρισα σπίτι, διάβασα το Δελτίο Τύπου και έτσι μου λύθηκαν και οι τελευταίες απορίες.

 

Την πρώτη – πρώτη φορά όμως που έγραψα για τα BB’s είχα και μια συζήτηση με την φίλη μου και beauty- health editor του περιοδικού Prevention Άννα Μαρία Παπίρη (αν διαβάζετε το Prevention, είμαι σίγουρη ότι απολαμβάνετε τα εμπεριστατωμένα της κείμενα) και σε αυτή τη συζήτηση της ζήτησα να μου πει και εκείνη τη γνώμη της γι αυτές τις νέες αφίξεις στον κόσμο της ομορφιάς. Η Άννα Μαρία έκανε κάτι καλύτερο. Έκανε μια μικρή έρευνα και παρακάτω σας την παραθέτω αυτούσια:

 

Στην  Φαρμακολογία   Βάλσαμο λέμε  το  φυτό  Υπέρικο  (Hypericum  perforatum)  το  οποίο  ο  Γαληνός  και  ο  Διοσκουρίδης  στην  αρχαιότητα  χρησιμοποιούσαν  ως  επουλωτικό  πληγών  από  σπαθί  εξ  ου  και  σπαθόχορτο. Έκτοτε  κάθε  επουλωτικό  σκεύασμα  θεωρείται και ονομάζεται βάλσαμο (Balm). Στο χώρο της κοσμετολογίας υπάρχουν πολλά προϊόντα για διαφορετικά σημεία του σώματος που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα των balms.

“Πρώτη  την  δεκαετία  του  ‘ 50  η  Γερμανίδα  Δερματολόγος  Δρ  Christine  Schrammek  δημιούργησε  την  Blemish  Balm μία εξειδικευμένη κρέμα  για  να  επουλώνει  το  δέρμα  μετά  από  επεμβάσεις  με  laser  και  να  επικαλύπτει  τις  δερματικές  ατέλειες. Μέσα στο χρόνο η χρήση  bb creams  όπως  εξελίχθηκε  στόχευσε  να  αντικαταστήσει  εξειδικευμένα  προϊόντα  με   ένα  προϊόν  που  θα  κάνει  τα  πάντα  χωρίς  πραγματικά  να  εξειδικεύεται  σε  τίποτα” μας εξηγεί η φαρμακοποιός κ. Α Γκούσκου. Θα έλεγα ότι στην πραγματικότητα είναι μία κρέμα πολυεργαλείο η οποία λίγο πολύ έρχεται να εξυπηρετήσει πολλές διαφορετικές ανάγκες ταυτόχρονα.

 

Στην σημερινή πραγματικότητα  της  οικονομικής  ύφεσης  πιθανόν  ακούγεται  ελκυστικό  να  “βάλουμε  στο  mixer” μια  ενυδατική , μια  επικαλυπτική , μια  αντιγηραντική , μια  αντηλιακή χαμηλής  ηλιοπροστασίας , μια  αντιακνεϊκή  και  μια  λευκαντική φόρμουλα  και  να  βγάλουμε  μια  bb cream  που  θα  κάνει  τα  πάντα από  λίγο. Το θέμα είναι προσφέρουμε έτσι στην επιδερμίδα μας τη φροντίδα που πραγματικά έχει ανάγκη;

Ιδιαίτερα   η Ελληνίδα  πιστεύω  ότι πρέπει να λάβει υπόψη της πολλές παραμέτρους για την αποτελεσματική περιποίηση του δέρματός της  όπως τις  κλιματολογικές  συνθήκες, το  φωτότυπος  της, το  τύπο  του  δέρματός  της. Όλα αυτά  επιβάλλουν  περιποίηση  με  καλλυντικά  που  θα  ανταποκρίνονται  στοχευμένα  στις  ανάγκες  της  χωρίς  να  φορτώνουν  το  δέρμα  της  με  πληθώρα  δραστικών συστατικών  που  σε  βάθος  χρόνου  μπορεί  να  επιδράσουν  αρνητικά  στην  υγεία  και  την  λειτουργικότητα  του  δέρματος  και  να  της  δημιουργούν  την  λανθασμένη  εντύπωση  της  “πλήρους”  και απόλυτης προστασία

Για  παράδειγμα  μια  bb cream

*  προστατεύει  από  το  οξειδωτικό  στρες ;

*  με  δείκτη  SPF  15-25  είναι  κατάλληλη  για  φωτοευαίσθητα  δέρματα  τους  καλοκαιρινούς  μήνες ;

*  έχει  ένδειξη  ” μη  φαγεσωρογόνο  προϊόν ”  ώστε  να  ενδείκνυται  στο  δέρμα  με  ακμή ;

Αυτά  τα  απλά  ερωτήματα θα  πρέπει  να  μας  απαντηθούν  μέσα από μακροχρόνιες  κλινικές  μελέτες  για  να  είμαστε  σίγουροι  ότι  το  προϊόν  είναι  αποτελεσματικό  και  ασφαλές

 

Το  ζήτημα  αυτό  θα  μας  απασχολήσει αρκετά   στο  μέλλον επειδή πολλές επώνυμες εταιρίες μπαίνουν στο στίβο των bb κρεμών.   Σημαντικό είναι να παρακολουθήσουμε τον  τρόπο  επικοινωνίας  των συγκεκριμένων  προϊόντων  με  τις  καταναλώτριες  αλλά και  τις  προσδοκίες  που  αυτά  θα  δημιουργήσουν. Όσο για τα μετρήσιμα αποτελέσματα αυτά θα τα δείξει μόνο ο χρόνος. Δεν μου αρέσει να συμβουλεύω αλλά θα σας παροτρύνω να είστε πολύ απαιτητικές και υποψιασμένες από τα προϊόντα φροντίδας που χρησιμοποιείται. Να θυμάστε ουκ εν τω πολλώ το ευ.

 

Μην ξεχάσω να σας πω ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει και το βιβλίο της Άννας Μαρίας «Η Επανάσταση της Νεότητας», Εκδόσεις Μίνωας 2011 για το οποίο θα σας γράψω πολλά ακόμα γιατί η Άννα Μαρία είναι εξειδικευμένη editor σε θέματα αντιγήρανσης και είμαι σίγουρη ότι θα μας λύσει πολλές απορίες.

 

Όσο για την φόρμουλα του Garnier BB Miracle Skin Perfector συνδυάζει Υαλουρονικό οξύ, Μικροσφαιρίδια των Λιπιδίων,  Γλυκερίνη για ενυδάτωση, Βιταμίνη C για λάμψη και φίλτρο UV με SPF 15 για αντηλιακή προστασία.

 

Και φτάνω σε μένα και την δική μου γνώμη για το BB της Garnier.

Έκανα το τεστ. Σήμερα το πρωί που τρέχαμε σαν παλαβοί ως συνήθως όλη η οικογένεια με επίκεντρο τον κύριο Ρωμανό για να προλάβει και αυτός να πάει στην ώρα του στον παιδικό και οι υπόλοιποι να ξεκινήσουμε την  μέρα μας, έκανα καθαρισμό και το άπλωσα. Κάλυψη καλή (όχι βαριά-σαν ενυδατική κρέμα με χρώμα), λάμψη αρκετή και επειδή σήμερα στο Μαρούσι έχει και πολύ ήλιο, εξασφάλισα και την αντηλιακή μου προστασία. Το ότι θα φοράω όμως BB κάθε μέρα και μετά από ένα-δυο μήνες θα δω διαφορά, στην υφή, στον τόνο, ή στις ατέλειες (τις πραγματικές ) στην επιδερμίδα μου- δεν το νομίζω. Eπίσης, δεν θα ξεχάσω την καθημερινή μου περιποίηση προς χάριν του BB.

 

Όμως, μπορώ να σκεφτώ πολλές περιπτώσεις που η BB, θα με σώσει:

 

  1. Όταν βιάζομαι πολύ το πρωί και δεν έχω χρόνο για τίποτα, ε για την BB που τα κάνει όλα και συμφέρει, θα βρω.
  2. Σε εξόρμηση Σαββατοκύριακου που δεν θέλω να κουβαλάω ένα σκασμό στο νεσεσέρ.
  3. Μέσα στο αεροπλάνο μετά από 5ντάωρη πτήση για να προσγειωθώ σαν άνθρωπος (είναι και 50ml και μπορώ να την έχω μέσα στην καμπίνα)
  4. Αν, αν λέω, είχα boyfriend με μηχανή και κάθε φορά που φεύγαμε ταξιδάκι (με τη μηχανή) είχα όριο βάρους 5 κιλά.

 

 

Επίσης, επειδή πολλές από εδώ μέσα που είσαστε στην ηλικία 18-23 με ρωτάτε τι προϊόν να χρησιμοποιήσετε για την πολύ νεανική σας επιδερμίδα σας προτείνω ανεπιφύλακτα για αρχή το BB της Garnier. Και στο κάτω – κάτω ένα από τα μέγιστα αβαντάζ της είναι η ασυναγώνιστη τιμή της. Μόλις 9,99Ε. Έξοχα.

 

Και επειδή έχω μια υπόνοια ότι το περιμένετε, δεν θα σας το χαλάσω. Ναι, λοιπόν, έχω έξι Garnier BB, εδώ δίπλα μου. Θέλετε να τα δοκιμάσετε; ΟΚ, τότε, σχόλιο κάτω από αυτό το post και αύριο θα σας πω ποιες έξι θα λάβετε σύντομα το BB σας από το bb.

338 Σχόλια
  1. Μα με όλο αυτό το ρεπορτάζ…με έπεισες!!!

  2. Μου έτυχε ένα δυσάρεστο τις προηγούμενες μέρες και δεν είχα χρόνο και σκεφτόμουν εδώ και καιρό να σου στείλω για να ρωτήσω για τις περιβόητες BB κρέμες που τόσα διάβασα.Τι να πω περιμένω να δοκιμάσω για να δω αν όντως είναι αποτελεσματικές!

  3. την βλεπω παντου σε καθε ποστ που θα δω !!!!πιστευω πως πραγματικα αξιζει!! καλη επιτυχια!

  4. πρεπει να ειναι τελεια!

  5. Καλησπέρα Julia…θα ήθελα να τη δοκιμάσω, ακούω τοοοοοοσα πολλά γι’ αυτήν τελευταία και δεν ξέρω τι να πιστέψω…

  6. Μετά από μια άθλια μέρα και εναν καυγα με το αφεντικό μου ένα δώρο θα ήταν μια ευχάριστη νότα…

  7. Ναι! Θέλω πάρα πολύ να το δοκιμάσω κι εγώ! ;))

  8. Καλησπέρα! Πολύ κατατοπιστικό review 😀

  9. kairos n’anakalupsw ti sumvainei me auth thn krema kai suzhtietai toso poly !

  10. Το κόκκινο κραγίον μπορεί να μην το έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά αυτήν την κρέμα θα την δοκιμάσω σίγουρα και άμεσα!!!!!!!!!

  11. υπεροχο!!! το βλεπω συνεχως παντου αυτο το προιον και το θελω τοσο πολυ! εχω επιδερμιδα με αρκετες ατελειες και δε θελω να βαζω βαρυ μακιγιαζ καθε μερα…νομιζω αυτο το προιον ειναι καταλληλο για μενα!!! καλη τυχη σε ολους!! (ασχετο, χιονιζει στο beautyblog η τα ματια μου κανουν λαθος???? )

  12. Φανταστική νέα κυκλοφορία, λύνει τα χέρια!!

  13. Υπέροχο! Δεν τα ήξερα και όλα αυτά για το βάλσαμο,
    πολύ ενδιαφέρον!

  14. ΜΑΚΑΡΙ! ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

  15. ελπίζω φέτος ο άγιος Βασίλης να μου φέρει λίγη τύχη και να κερδίσω και εγώ!!!!

  16. και για μας που είμαστε πάνω από 23 μια χαρά πρέπει να είναι

  17. στην αρχη κολλησα που ειπες οτι ειναι για νεανικα δερματα και δεν εγραψε κατι, μετα σκεφτηκα την αδελφη μου που ειναι 18 και πιστευω οτι την χρειαζεται, εγω πιστευω τωρα που θα πατησω τα 29 χρειαζομαι κατι πιο εξειδικευμένο, ετσι δεν ειναι?

  18. στην αρχη κολλησα που ειπες οτι ειναι για νεανικα δερματα και δεν εγραψα κατι, μετα σκεφτηκα την αδελφη μου που ειναι 18 και πιστευω οτι την χρειαζεται, εγω νομιζω τωρα που θα πατησω τα 29 χρειαζομαι κατι πιο εξειδικευμένο, ετσι δεν ειναι?

  19. 2ερωτήσεις!για μεικτά-λιπαρά δέρματα θεωρείς ότι είναι κατάλληλη;και επειδή έχω ιδιαίτερα ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα,έχει μεγάλο εύρος αποχρώσεων; ευχαριστώ!!!

  20. Με τέτοια παρουσίαση ποια δεν θα ήθελε να το δοκιμάσει;

  21. Τι να πω κι εγώ με έχουν καλύψει οι κοπέλες παραπάνω. Κι εγώ θέλω (ταμάλα μάλιστα). Καλή επιτυχία και πολλές ευχές για ένα Χαρούμενο Νέο Ετος!

  22. την θελω και εγω…..τοσα που εχω διαβασει για αυτην την ΒΒ λεω να την αγορασω (αλλα μακαρι να κερδσισω)

  23. Θα ήθελα πολύ να τη δοκιμάσω!!!!Καλή μας επιτυχία!!!!!!

  24. Μακάρι να την κερδίσω!Καλή επιτυχία και Καλές Γιορτές σε όλους! 🙂

  25. Εγω μηπως? Να μου φυγει η περιεργεια και η κολλημαρα με τα ιδια προιοντα?

  26. τα παντα για την γυναικα.τελεια!!!!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.