Αρωματικές Αναζητήσεις…(βρες το άρωμα που σου ταιριάζει)

 

Όπου νάναι, ξεκινάνε οι εκπτώσεις στα καταστήματα καλλυντικών και σύμφωνα με έρευνες, μεγάλες πωλήσεις σημειώνουν αυτή την περίοδο και τα αρώματα. Αλήθεια σας έχει τύχει ποτέ να δοκιμάσετε παραπάνω από ένα άρωμα σε κάποιο κατάστημα και στο τέλος να αγοράσετε κάποιο που δεν σας άρεσε τόσο όσο νομίζατε; Δεν είσαστε οι μόνες. Πάνω στις περισσότερες γυναικείες τουαλέτες υπάρχουν τουλάχιστον δυο έως τρία μισοάδεια αρώματα, που αν και τα ακριβοπληρώσαμε, δεν κατάφεραν ποτέ να μας «κλέψουν» την καρδιά.

 

Επίσης μην ξεχνάτε ότι το άρωμα σας μπορεί να είναι προσωπική σας υπόθεση αλλά μοιράζεστε την μυρωδιά του με όσους βρίσκονται γύρω σας και αυτός είναι ένας από τους λόγους που «υπογράφει» τη συνολική σας εικόνα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το να διαλέξετε την τέλεια μυρωδιά ανάμεσα στα 700 και πλέον αρώματα που κυκλοφορούν στην αγορά σας δημιουργεί άγχος. Χαλαρώστε, γιατί αν έχετε στο μυαλό σας δυο τρία βασικά πράγματα η όλη διαδικασία ,μπορεί να γίνει παιγνιδάκι. Πριν βγείτε λοιπόν στην αρωματική αγορά, ρίξτε μια ματιά παρακάτω γιατί τέτοιες εποχές καλό είναι να μην πετάμε τα χρήματα μας. Καλά δε λέω;

 

Συνεχίζω: Σύμφωνα με την αρωματοποιό Lyn Harris στο Λονδίνο, το να γνωρίζετε καλά την προσωπικότητα σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε πολύ πιο εύκολα ποια είναι η δική σας χαρακτηριστική ευωδιά. Κάνοντας ανεπίσημα πειράματα σε πελάτες στο κατάστημά της με την διάσημη επωνυμία  Μiller Harris, στο Λονδίνο, ανακάλυψε την απευθείας σχέση μεταξύ προσωπικότητας και επιλογής αρώματος.

 

Ενώ συνήθως οι δυναμικές εξωστρεφείς γυναίκες επιλέγουν ένα πλούσιο, πικάντικο άρωμα, οι πιο ήσυχες γυναίκες αισθάνονται πολύ πιο άνετα με ένα καθαρό λουλουδάτο άρωμα. Λογικό. Από την άλλη, ο Robert Gerstner, συνιδιοκτήτης της μπουτίκ αρωμάτων Aedes de Venustas στη Νέα Υόρκη πιστεύει ότι αν  έλκεστε από συγκεκριμένους τύπους ευωδιών- όπως οι λουλουδάτες, οι φρουτώδεις, οι ανατολίτικες (oriental) ή οι πράσινες (green)- θα είναι πολύ εύκολο να βρείτε και τα αρώματα που θα σας αρέσουν.

 

Ποιες είναι λοιπόν οι πιο βασικές κατηγορίες αρωμάτων; Έχουμε και λέμε:

 

ΛΟΥΛΟΥΔΑΤΑ
•    βασικές νότες
Γιασεμί, τριαντάφυλλο, άνθη πορτοκαλιάς, tuberose, γαρδένια, υάκινθος.
•    τι να περιμένετε
Είτε περίπλοκα και πουδρέ, είτε ελαφριά και γλυκά, τα περισσότερα λουλουδάτα αρώματα θεωρούνται ως τα κλασικά θηλυκά, γυναικεία αρώματα.

 

ΦΡΟΥΤΩΔΗ
•    βασικές νότες
Λεμόνι, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, περγαμόντο
•    τι να περιμένετε
Οι φρουτώδεις ευωδιές συχνά περιγράφονται ως αναζωογονητικές και καθαρές, ειδικά αν περιέχουν πολλές νότες κίτρου. Πρόκειται για δροσερά και κάποιες φορές γλυκά αρώματα.

 

 

CHYPRE
•    βασικές νότες
Oakmoss, κίτρο, φτέρη, πατσουλί, περγαμόντο.
•    τι να περιμένετε
Γλυκές, ζεστές, γήινες με έντονη την οσμή του δάσους, αυτές οι ευωδιές δημιουργήθηκαν αρχικά για να αναπαραγάγουν τις μυρωδιές στο νησί της Κύπρου.

 

ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΑ (oriental)
•    βασικές νότες
Κεχριμπάρι, ρετσίνι, musk, βανίλια, εξωτικά λουλούδια, τζίντζερ, σανδαλόξυλο.
•    τι να περιμένετε
Γλυκές και πικάντικες, ανατολίτικες ευωδιές που ζωντανεύουν την αίσθηση της Ανατολής. Πολλοί τα θεωρούν ως τον πιο σέξι τύπο αρωμάτων.

 

ΔΡΟΣΕΡΑ (green)

 
•    βασικές νότες
Μπαμπού, γρασίδι, πεύκο, juniper, πράσινα φύλλα, βασιλικός, χαμομήλι.
•    τι να περιμένετε
Mε την ευωδιά ενός φρεσκοκουρεμένου γκαζόν, τα πράσινα αρώματα είναι φρέσκα δροσερά, και αναζωογονητικά.

 

Από την άλλη, καλό είναι να γνωρίζετε και τις πιο μεγάλες τάσεις της αρωματοποιίας, τις νότες δηλαδή που πρωταγωνιστούν στο 70% όλων σχεδόν των αρωμάτων:

 

 

Τριαντάφυλλο

 

 

 

 

Από το Beyond Paradise της Estee Lauder, μέχρι το Stella της Stella McCartney, το Very Irresistible του Givenchy, (το οποίο περιλαμβάνει πέντε ποικιλίες), το τριαντάφυλλο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλές από τις νέες ευωδιές. Το τριαντάφυλλο αντικατοπτρίζει μια σοφιστικέ γοητεία και είναι η επιτομή όλων των λουλουδιών. Άλλωστε οι νέες ευωδιές τριαντάφυλλου είναι κάθε άλλο παρά προβλέψιμες. Στο Une Rose από τον οίκο αρωμάτων Frederic Malle, έχει αναμιχθεί τρούφα (μάλιστα, τρούφα) με τούρκικο τριαντάφυλλο για να δημιουργηθεί μια γήινη αλλά ολοκληρωτικά θηλυκή ευωδιά.

 

Musk

 

Ο σχεδιαστής Narciso Rodriguez αποκάλυψε ότι φορούσε αρώματα με musk από την αρχή της καριέρας του. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη, ότι το πρώτο του γυναικείο άρωμα αποτελείται κυρίως από musk- οκτώ τύπους αναμιγμένους με  κεχριμπάρι, ξυλώδεις και λουλουδάτες νότες.  Μια από τις πιο δημοφιλής αρωματοποιούς στο Λος Άντζελες, η Alexandra Balahoutis αναφέρει ότι η περιπλοκή και  εκλεπτυσμένη σύνθεση των αρωμάτων που βασίζονται στο musk τα κάνει να διαφοροποιούνται και να ξεχωρίζουν από τις παλιές εκδοχές της μιας και μόνο νότας.

 

Λευκά λουλούδια

 

 

Για τα πρώτα τους γυναικεία αρώματα, οι σχεδιαστές Michael Kors και  Shalini χρησιμοποίησαν tuberose. Ο Marc Jacobs διάλεξε τη γαρδένια. Τα λευκά λουλούδια, όπως η γαρδένια, τα άνθη πορτοκαλιού και το tuberose, είναι εκλεπτυσμένα και ταιριάζουν απόλυτα στη γυναικεία φύση.

 

Πως θα ψωνίσετε λοιπόν, μόλις βρεθείτε μπροστά στο 25% ή και στο 50% των εκπτώσεων; Εκεί σας θέλω να κρατήσετε χαρακτήρα και αν μπορείτε να κάνετε τα εξής:

•    Δοκιμάστε μέχρι τρία αρώματα τη φορά. Μετά τα τρία, αρχίζετε να μπερδεύεστε λίγο.  Η μύτη σας σταματά να ξεχωρίζει τις διαφορετικές χροιές. Επιλέξτε να ψεκάζετε το άρωμα πάνω στα ειδικά χαρτάκια (blotters) για να μην αναμιγνύεται με άλλα αρώματα.
•    Κάντε ένα διάλειμμα μεταξύ των ψεκασμών. Όταν αγοράζετε αρώματα, να έχετε μαζί σας ένα μάλλινο φουλάρι ή ένα πουλόβερ. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, το να μυρίζετε το μαλλί ανάμεσα στα δείγματα αρωμάτων, βοηθά τη μύτη σας να προσαρμοστεί στις διαφορετικές ευωδιές. Ακόμη και το να μυρίσετε ένα μικρό σημείο γυμνού δέρματος σας βοηθά να καθαρίσετε την παλέτα της όσφρησής σας.
•    Μην σας ξεγελάσει η νότα κορυφής. Η αρχική μυρωδιά όταν πρωτοψεκάζετε ένα άρωμα συχνά έχει πολύ μικρή ομοιότητα με την τελική ευωδιά του αρώματος όταν στεγνώσει (θα μυρίζει διαφορετικά μετά από λίγες ώρες). Εξοπλισμένες  με τα blotters, κάντε μια βολτίτσα μέχρι να στεγνώσουν πριν τα μυρίσετε.
•    Δοκιμάστε το αγαπημένο σας στο βασικό σας χέρι. Είναι το χέρι με το οποίο γράφετε, βουρτσίζετε τα μαλλιά σας και είναι πάντα μπροστά από τη μύτη σας. Περπατήστε έξω από το κατάστημα και προσέξτε πως μετεξελίσσεται η μυρωδιά καθώς αναμιγνύεται με τη χημεία του δέρματος σας. Αν λίγες ώρες αργότερα εξακολουθεί να σας αρέσει είναι καλό σημάδι.

 

Και αφού έχουν συμβεί ωραία και καλά όλα τα παραπάνω ήρθε η ώρα να το φορέσετε σωστά. Πράγμα που σημαίνει:

•    Σκεφτείτε τις κλιματολογικές συνθήκες.  Η θερμοκρασία και η υγρασία παίζουν τεράστιο ρόλο στο πως διαμορφώνεται η μυρωδιά ενός αρώματος. Ακολουθήστε μια εμπειρική  μέθοδο: Όσο πιο υψηλή είναι η θερμοκρασία και η υγρασία, τόσο πιο ελαφρύ πρέπει να είναι το άρωμα. Μια βαριά ευωδιά μπορεί να σας μπουχτίσει όταν ο καιρός είναι ζεστός.
•    Να γνωρίζετε το δέρμα σας. Οι ειδικοί λένε ότι τα επίπεδα της φυσικής λιπαρότητας στην επιδερμίδα σας επιδρούν στο πως μυρίζει μια ευωδιά και το πόσο διαρκεί. Όσες έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα έχουν λιγότερη λιπαρότητα, γεγονός που σημαίνει ότι ακόμη και τα πλούσια αρώματα μπορεί να μην μυρίζουν για τόσο πολύ χρόνο, όσο σε ένα άτομο με λιπαρή επιδερμίδα.
•    Διατηρείστε το άρωμα σας σε ένα δροσερό, σκιερό μέρος. Τα αρώματα, σε όλους τους τύπους τους, αντιδρούν άσχημα στην απευθείας έκθεση τους στον ήλιο ή σε υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης: θυμηθείτε να κλείνετε καλά το καπάκι μετά τη χρήση.
•    Χρησιμοποιήστε το ή το χάνετε. Τα αρώματα έχουν διάρκεια ζωής λίγων χρόνων γι’ αυτό μην τα κρατάτε στο ράφι για μια «ιδιαίτερη  περίσταση». Καλύτερα να αγοράζετε μικρότερα μπουκάλια και να χρησιμοποιείτε όλο το άρωμα μέχρι να τελειώσει.

 

Τέλος θέλω να απαντήσω σε κάποιες από τις συχνές σας απορίες που κάποιες από εσάς με ρωτάτε συχνά:

 

 

Γιατί μερικά αρώματα είναι πολύ πιο ακριβά από άλλα;

 

Τα συστατικά που περιέχει ένα άρωμα είναι αυτά που αυξάνουν το κόστος του. Τα φυσικά συστατικά, ιδιαίτερα τα σπάνια λουλούδια όπως το tuberose ή το γιασεμί, μπορούν να σηκώσουν στα ύψη την τιμή ενός αρώματος. Οι σύγχρονοι αρωματοποιοί χρησιμοποιούν μεγάλη ποικιλία από φυσικά και συνθετικά συστατικά και τα περισσότερα αρώματα περιέχουν αρκετά και από τις δύο κατηγορίες.

 

Επιπλέον τα φυσικά συστατικά είναι πολύ πιο ακριβά από τα συνθετικά, και συνδυάζονται με το κόστος των υλικών και της παραγωγής. Λανσαρισμένο το 1930 το Joy του Jean Patou, το οποίο περιέχει γιασεμί και βουλγάρικο τριαντάφυλλο, για πολύ καιρό ήταν γνωστό σαν το ακριβότερο άρωμα στον κόσμο. Άλλος ένας παράγοντας που επηρεάζει το κόστος ενός αρώματος είναι η συσκευασία του. Το ακριβότερο ντεμπούτο ήταν του Shalini, το οποίο λανσαρίστηκε για περιορισμένο αριθμό μπουκαλιών σε κρυστάλλινο μπουκάλι της Lalique. Το άρωμα επίσης τυχαίνει να έχει δημιουργηθεί από γνήσιο tuberose, τον αντίστοιχο «υγρό χρυσό» της αρωματοποιίας.

 

 

 

 

 

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αρώματος και eau de parfum; Και ενός eau de toilette με ένα eau de cologne;
Σε γενικές γραμμές το άρωμα είναι πιο συμπυκνωμένο και διαρκεί πολύ περισσότερο. Το ποσοστό αρωματικών ελαίων και ο βαθμός οινοπνεύματος που περιέχει είναι επίσης στοιχεία της διαφοροποίησης του.  Όταν το γνήσιο άρωμα περιέχει σε ποσοστό τουλάχιστον 30% αρωματικά έλαια σε αγνή αιθυλική αλκοόλη, το eau de parfum περιέχει από 16% μέχρι 25%. Τα eau de toilette περιέχουν από 6% μέχρι 15% αρωματικά έλαια σε ένα ποσοστό 80% οινοπνεύματος και τα eau de cologne, τα λιγότερο έντονα από όλα τα υπόλοιπα, περιέχουν από 3% μέχρι 6% αρωματικά έλαια σε ποσοστό 70% οινοπνεύματος.

 

 

Πως μπορώ να κάνω το άρωμα μου να διαρκέσει όλη  μέρα;
Χωρίς να το παρακάνετε, η καλύτερη μέθοδος είναι να χρησιμοποιείται τις διαφορετικές μορφές του ίδιου αρώματος (τις σειρές περιποίησης που διαθέτει το συγκεκριμένο άρωμα), όπως ένα αρωματικό αφρόλουτρο ή σαπούνι και στη συνέχεια την αρωματική κρέμα σώματος. Ολοκληρώστε τη διαδικασία βάζοντας αυτό καθ’ αυτό το άρωμα σας και η γρήγορη εξάτμιση του, θα είναι πλέον παρελθόν.

 

 

Αυτά από εμένα αγαπημένες μου και τώρα περιμένω να ακούσω και τις δικές σας αρωματικές περιπέτειες.

 

 

90 Σχόλια
  1. Καλημέρα!
    Έχω τρελή συλλογή από μινιατούρες αρωμάτων, που τις συλλέγω από τα παιδικά μου χρόνια …
    Έχω μάλιστα αγοράσει ειδική βιτρίνα για να τα φυλάω (και για να μην χρειάζεται να εξσκονίζω τα εκατοντάδες μικρά μπουκαλάκια!), που ευτυχώς κλείνει καλά. Φαντάσου τι θα γινόταν εάν όλες αυτές οι μυρωδιές ανακατεύνταν στο δωμάτιο που κοιμάμαι!
    Μια συμβουλή…δεν πρέπει να έχουμε αρώματα στο μπάνιο, γιατί οι υδρατμοί αλλοιώνουν το τελικό άρωμα (οι συσκευασίες σε σπρέι εξαιρούνται!)

  2. Καλημέρα!
    Προσωπικά, μ’αρέσουν κυρίως τα λουλουδάτα, τα φρουτώδη, αλλά και τα ανατολίτικα…
    Μέχρι πριν λίγους μήνες, ούτε που μου πέρναγε απ’το μυαλό να χρησιμοποιώ 2 ή και περισσότερα αρώματα την ίδια περίοδο…’Εψαχνα ΤΟ ένα και μοναδικό που θα αποτελούσε την αρωματική μου ταυτότητα…Και κάπως έτσι είχα κολλήσει με το “Flora, by Gucci”. ‘Ωσπου μπήκε στη ζωή μου το “Τresor – midnight rose”…Κι άρχισα να κάνω απιστίες στο Flora…’Ωσπου έγινε το Tresor το νέο μου αγαπημένο…’Αρχισαν όμως κι άλλα αρώματα να μου γαργαλάν τη μύτη και να με τραβάν κοντά τους…Και πλέον, επιλέγω άρωμα ανάλογα με τη διάθεση…Και μ’αρέσει τόόόόόσο πολύ αυτή η διαδικασία….
    ‘Ομως, μ’αγχώνει λίγο το θέμα της διάρκειας….
    Ας πούμε, το Belle d’Opium, που δεν είναι και τόσο ελαφρύ άρωμα, πόσο αναμένεται να αντέξει απ’τη μέρα που το άνοιξα? Το άνοιξα τον Ιούλιο και ομολογώ πως, παρόλο που μ’αρέσει πάρα πολύ, δεν το φοράω καθόλου συχνά…Μάλλον πρέπει να το προωθήσω στη μαμά….Μην πάει και χαμένο….

  3. ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ !!ΜΠΡΑΒΟ!!!
    ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΕΛΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ!!
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΤΟ LOLITA LEMPICKA KAI TO ANGEL
    Thierry Mugler!!

  4. @Vasso: Θα απαντήσουν κι άλλες υποθέτω, που ξέρουν καλύτερα, αλλά λέω να κάνω κι εγώ μια απόπειρα να δω αν το έμαθα καλά το σημερινό μάθημα.
    Το Angel έχω την υποψία ότι έχει ως βάση το musk, άρα ανατολίτικο αν και αυτή η λέξη μου φέρνει στο μυαλό κάτι πιο βαρύ…
    ΤΟ Lolita Lempicka αν το έχω καλά στο μυαλό μου, πρέπει να είναι Chypre..(ή μήπως ανατολίτικο?!)

  5. Καλημέρα Τζούλια, ευχαριστούμε για τις χρήσιμες πληροφορίες!
    Προτιμώ τα φρουτώδη!!..

    Υ.Γ. Πριν πολλά χρόνια “κυκλοφορούσε” το αγαπημένο μου Givenchy III ..
    Δεν ξέρω αν συγκαταλέγεται στα φρουτώδη, αλλά κρίμα που δεν το βρίσκω πια..

  6. Τζούλια, κορίτσια καλημέρα!!! Αυτό το άρθρο Τζούλια το έγραψες για μένα???? Χαχαχα μέσα στο μυαλό μου ήσουν. Πολύ ωραίο άρθρο και φοβερά κατατοπιστικό ιδίως αν ακόμη δεν έχεις βρει ή καταλήξει σε κάποιο άρωμα ή έστω τύπο αρωμάτων.
    Να προσθέσω μόνο κάτι από προσωπική εμπειρία: Μην εμπιστεύεστε απόλυτα τη σύνθεση που λένε ότι έχει κάποιο άρωμα σε συστατικά διότι η αναλογία η ανάμειξη ακόμη και το αν είναι συνθετικά ή φυσικά κάνουν τεράστια διαφορά. Τελευταί έτσι την πάτησα με το Body του Burberry που θεωρητικά είχε όλα τα φόντα να γίνει αγαπημένο μου αλλά με απογοήτευσε φοβερά!
    Ακόμη ποτέ μα ποτέ μην αγοράσετε άρωμα αν δεν το δοκιμάσετε επάνω σας – ακόμη και το ψέκασμα στο χαρτί δεν είναι ενδεικτικό για το αποτέλεσμα. Το δικό μου κόλπο είναι να δοκιμάζω πάντα 2 όταν βγαίνω στα μαγαζιά από ένα ψέκασμα στο εσωτερικό του κάθε καρπού. Τα μυρίζω έπειτα όλη την ημέρα για να δω μως μεταμορφώνονται και αν κάποιο θελήσω να το αγοράσω το παίρνω άλλη μέρα. Το άρωμα δε θέλει βιασύνη. Ακόμη ένα κόλπο είναι να μυρίζεις κόκκους καφέ (ξέρω μερικές πωλήτριες πολύ ψαγμένες που έχουν ένα σακουλάκι πάντα στον πάγκο τους) εξουδετερώνει τελείως την προηγούμενη μυρωδιά.
    Τέλος να πω ότι ήδη συνάντησα εκπτώσεις στον Hondo Πειραιά όπου λόγω κάποιας εκκαθάρισης έβγαλαν πολλά αρώματα σε 70% με αποτέλεσμα να πάρω 5 το Aqua Allegoria Grosselina – Guerlain, So prety eau fruitee – Cartier, The vert – Roger & Gallet, Un jardin Mediteranee- Hermes & Ines de la Fressange όλααυτά μαζί σας σχεδόν 80 ευρώ. Είναι καταστροφή οι εκπτώσεις!!!!!

  7. TZOYΛΙΑ, ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ, ΕΜΑΘΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  8. Καλημέρα! Έχω την αίσθηση ότι αυτό το post θα αγγίξει πολλές μας, εμένα πάντως σίγουρα, γιατί έχω φετίχ με τα αρώματα (δε θα αποκαλύψω αριθμό, αλλά η αδερφή μου με αποκαλεί “Hondos Center”)! Μάλιστα, έχω και τα έχω ξεχωρίσει για κάθε περίσταση! Πάντως, ποτέ δεν πρέπει να κρίνεις ένα άρωμα από κάποιον άλλο που το φοράει, γιατί σίγουρα πάνω σου θα μυρίζει διαφορετικά! Αυτό που είχα πάρει και δε μου άρεσε καθόλου ήταν το V Ete (Valentino), πάνω μου μύριζε σαν φτηνό πατσουλί (και το είχα ακριβοπληρώσει δυστυχώς)! Από την άλλη ανάμεσα στα λατρεμένα (πολύ συνοπτικά) συγκαταλέγονται το Poison (Dior), το Jungle (Kenzo), το Flowerbomb (V&R) και το Hypnose (Lancome), όπως και το Brit (Burberry)! Αυτά από εμένα! 🙂

  9. @MariaA: Με’γειά!!
    Αλλά, τώρα θα τ’ανοίγεις ένα ένα και θα τα χρησιμοποιείς κι όταν ψιλοτελειώνουν θα πηγαίνεις στο επόμενο ή ξέρεις και κάποιο μυστικό για να διατηρούνται τα αρώματα?? Πώς θα τα διατηρήσεις??

  10. ΜΠΡΑΒΟ ΤΖΟΥΛΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΑΡΘΡΟ.
    ΕΓΩ ΕΧΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ CIVENCHY.ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΩ ΚΟΛΛΗΣΕΙ.

  11. αχ τζουλια αν ειχα δει αυτα που γραφεις 2 χρονια πριν.τοτε που δεν ηξερα και ειχα ερωτευτει ενα αρωμα απο YSL και μετα απο οικονομιες το αγορασα αλλα παντοτε το κραταγα για ειδικες στιγμες(ηταν λιγο βαρυ).τωρα ομως η μυρωδια εχει αρχισει να σπαει.το βαζω οσο ποιο συχνα μπορω αλλα παει το αγαπημενο μου αρωμα εχει ξεκινήσει για το ταξιδι στον αλλο κοσμο..
    @mariA τι μας λες τωρα??ειχε σε πολλα εκπτωση?παει δεν επρεπε να το διαβασω καταστραφηκα lol!!!

  12. καλημερα κ συγχαρητηρια για το θεμα με τα αρωματα,καλο ειναι να εχουμε μια σχετικη ιδεα…..

  13. αα και ξεχασα.θα μπορουσε καποια να προτείνει ενα ελαφρυ οριενταλ αρωμα?

  14. καλημέρα σας!ποτέ δεν μου άρεσε να εναλλάσσω τα αρώματα που έβαζα πάνω μου,ήθελα να έχω ένα,να δένει με την μυρωδιά του σώματός μου,να είναι κάτι σαν υπογραφή μου!αλλά για κακή μου τύχη,μετά από λίγο καιρό,καταργούνταν τα αρώματα που διάλεγα!
    αιώνια ερωτευμένη με το pure poison,που ποτέ δεν αγόρασα(πανάκριβο το άτιμο),το chanel No 5 σήμα κατατεθέν της μάνας μου,όπως και η “συγχωρεμένη” byblos cielo,τα δικά μου “συγχωρεμένα” praxis(beauty shop) και irish water του ασλάνη και άλλα….πλέον λατρεμένο μου το arome de parfum,πουδρέ άρωμα κρίνου και νυχτολούλουδου που δένει τέλεια πάνω μου!δυστυχώς το βρίσκω πλέον μόνο σε συγκεκριμένο κατάστημα καλλυντικών(και δεν εννοώ ολόκληρη την αλυσίδα)!
    θα ήθελα να σας ρωτήσω αν ξέρετε κανένα αρωματοποιείο!
    προσοχή!όχι αρωματοπωλείο απομιμήσεων ακριβών αρωμάτων,αλλά κάποιο μαγαζί που φτιάχνει αρώματα!
    θα ήθελα πολύ να μάθω να φτιάχνω αρώματα,αλλά και να φτιάξω κάποιο μοναδικό για’μένα!
    ευχαριστώ :))))

  15. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Ευχαριστούμε! Και ναι την έχω πατήσει κι εγώ με λάθος επιλογή αρώματος. Είχα πάει να δοκιμάσω ένα συγκεκριμένο, μου φάνηκε πολύ ελαφρύ εκείνη τη στιγμή και τελικά πήρα ένα άλλο που αποδείχθηκε πολύ βαρύ τελικά. Ευτυχώς όμως δεν είχα άλλο τέτοιο περιστατικό.

  16. @KatRap: Έχω πολλά αρώματα τα χρησιμοποιώ όλα ταυτόχρονα και τα περισσότερα τα έχω πάρα πολλά χρόνια. Αν διατηρηθούν σωστά (όνειρο ζωής μου ένα ειδικό ψυγείο) κρατάνε πάρα πολλά χρόνια, ανάλογα και με τη σύνθεση κατά πόσο φυσική ή συνθετική είναι. Ακόμη το οξυγόνο έχει μεγάλη σημασία, αν έχετε ένα άρωμα που σας αρέσει πολύ και μάθετε ότι θα καταργηθεί μπορείτε να πάρετε 2-3 μπουκάλια και να τα διατηρήσετε σε κάποιο ντουλάπι χωρίς να τα ψεκάσετε έως έρθει η ώρα να τα χρησιμοποιήσετε.
    Όλα τα δικά μου τα κρατάω μακριά από φως και αέρα σε ντουλάπι στο υπνοδωμάτιο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια.
    Οπτικά αλλάζει το χρώμα με τα χρόνια (σκουραίνει συνήθως) χωρίς απαραίτητα να αλλάξει η μυρωδιά.

  17. Τα αρωματα μου είναι η ιστορία της ζωής μου! Κάθε περιοδος, κάθε ηλικία και έρωτας το δικό τους άρωμα… και ποτε δεν μπορoυσα να μεινω πιστή μονο σε ένα… εκτος ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων… Ξεκίνησα με το opium ένα άρωμα πολύ βαρυ για την εξαιρετικά μικρη μου ηλικία τότε, (δωρο της πρωτης μου σχέσης… ) αλλά ειχα ηδη ανακαλύψει, ότι ήμουν των ανατολίτικων κι εκει έμεινα… πιστη και αφωσιωμένη… Αρωματα που σημάδεψαν στη συνεχεια τη ζωή μου η jontue της revlon (αλήθεια τη θυμαται καμμια?) η Loulou (μαζι μ΄έναν συνταρακτικό ερωτα)… η πρωτη Dolce e Gabbana (μ΄έναν ακομα πιο συνταρακτικό)και το πρωτο αρωμα που φορεσα για 3-4 χρόνια,το Kenzo le parfum (που το έκοψα γιατι όταν το φορoυσα, τιποτα δεν πήγαινε καλά) και το πολυαγαπημένο Narcisso Rodriguez που εγινε για περισσότερα απο 6-7 χρόνια το signature perfume μιας υπεροχης περιόδου και το αρωμα με το οποιο με γνωρισε ο σημαντικοτερος άντρας της ζωης μου… Τωρα μαζί με αυτο (που έχει πλεον ιστορικη αξία…) φοραω το armani code και το εξαιρετικό (προσφατη ανακαλυψη..)Vanille et Amber του E. Coudray…. Μην μου ζητησετε να σας πω πόσα αρωματα έχω φορέσει στη ζωη μου κατα καιρούς… χανονται στα βαθη του χρόνου… το πρωτο poison, το white musk, το λαδακι japanese musk (αληθεια γιατι κατηργησε το perfume bar το Body shop?), το Chanel 5, το Feminite du bois, το Τresor, το Dune, το Carolina Herrera, το Poeme, to Magie Noir, πόσα αρωματα… πόσες αναμνήσεις….

  18. @όλες: Αχ… τι ωραία post και σχόλια πάλι… Αλλά θα με συγχωρήσετε για λίγο αγαπημένες μου (έχουμε στο σπιτικό μια μικρή κρίση ωτίτιδας..) οπότε απορίες στην MariaA. Έχεις δουλειά σήμερα Υπουργέ μου! xxx

  19. @Vasso: Το Angel & το Lolita ανήκουν στην κατηγορία Oriental Vanilla ζεστά και ευχάριστα αρώματα!!

  20. Καλημέρα καλημέρα με ενα θέμα που τυχαίνει να είναι το πάθος μου.Ασχολούμαι με τα αρώματα πάρα πολύ, διαβασμένη από ίντερνετ και δεινή καταναλώτρια αρωματικών αριστουργημάτων με αντίπαλο τον άντρα μου που δεν το καταλαβαίνει χαχαχαχα..Λοιπόν να προσθέσω ότι τα αρώματα ανήκουν σε κάποιες κατηγορίες , τα olfactory groups.Για παράδειγμα το Angel Thierry Mugler ανήκει στα ”oriental vanilla”, το lolita lempicka στα ”floral fruity gourmand”. Το καλύτερο είναι να διαλέγουμε άρωμα ανάλογα με τη διάθεση ή και την περίσταση ακόμα..Δεν μπορούμε για παράδειγμα να βάλουμε ένα ”βαρύ” oriental vanilla στη δουλειά γιατί πιθανόν να ενοχλήσει τους γύρω μας. Εκεί μπορούμε να επιλέξουμε από την κατηγορία floral woody musk δηλαδή αυτά που μυρίζουν καθαριότητα που λέω και γω,όπως το bvlgari-Omnia Crystalline, JLo-Glow, Narciso Rodriguez-Essence κ άλλα πολλά.
    Αγαπημένα δικά μου:
    YSL-Cinema
    Dior-Addict / Hypnotic poison
    Chanel-Cristalle
    Narciso-Essence
    JLo-Glow
    D&G-Light blue
    και άλλα πολλά…
    Βέβαια όταν διαλέγουμε ένα άρωμα πρέπει να το αφήσουμε να μείνει στο δέρμα για τουλάχιστον μία μέρα να δούμε ακόμα και τις τελευταίες νότες πως αλλάζουν στο ph του δέρματός μας.Ένα άρωμα μπορεί να μυρίζει τελείως διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο.

  21. Ευχαριστώ πρωθυπουργέ μου!!! Όσον αφορά τα χαμένα (στο χρόνο, στο διάστημα..) αρώματα ξέρω 2-3 site μου ακόμη μπορείς να τα εντοπίσεις. Αν μου πείτε τι ψάχνετε ευχαρίστως να βοηθήσω ή και να προτείνω κάτι παρόμοιο που μπορεί να σας καλύψει το κενό!!!

  22. Επίσης τώρα τελευταία έχουν αρχίσει να ”ανεβαίνουν” στην αγορά τα λεγόμενα niche perfumes. Είναι αυτά που δεν είναι ευρέως διαδεδομένα σε κοινά καταστήματα καλλυντικών (τα mainstream αρώματα), αλλά είναι ξεχωριστά, δυσεύρετα και λίγο ακριβά.
    Niche Perfumes: Jo Malone, Millen Harris, Diptyque, Maison Francis Kurkdjian, Serge Lutens κα…

  23. @Christie: Ευχαρίστως να σου κάνουμε προτάσεις για ελαφρύ Oriental που θέλεις. Έχεις κάποια προτίμηση π.χ να είναι λουλουδάτο? Κάποιο αγαπημένο λουλούδι ή υλικό. Έτσι πρόχειρα μου έρχονται το Coco mademoisele & Kenzo amour.

  24. @Elenian: L’ Artisan Parfumeur έχει εκπτώσεις εάν ενδιαφέρεσαι… Ήδη παρήγγειλα το Dzongkha

  25. @MariaA: Αγαπημένο!!!! Επίσης εγώ αγόρασα 2 και στα συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!
    Diptyque-Philosykos
    L’occitane en provence-Green Tea

    Είναι απλά θεικά χιχι

  26. @Elenian: Ναι τα έχω δοκιάσει αλλά έχω πάρει αντίστοιχα το Demeter – Fig leaf & Elizabeth arden green tea camellia!!

  27. @ Stella: Χαχα τη Jontue που τη θυμήθηκες? Άλλο ένα παράδειγμα αρώματος που ενώ είχε προδιαγραφές αριστουργήματος επάνω μου μυριζε σαν καθαριστικό μπανιου, απαράδεκτα , τότε φορούσα Loulou & Fidji.

  28. Δυστυχως το δικο μου αρωμα WISH CHOPARD που φορουσα 11 χρονια και ηταν θεικό, σταματησε από πέρσυ να πουλιεται στην Ελλαδα γιατι μου ειπαν ταχα οτι ο έλληνας προμηθευτης “τσακωθηκε” με τις εταιρειες που πουλανε καλλυντικα.
    Τελος πάντων βρήκα λύση φετος να μου το φερουν απο το εξωτερικό μου εφερε 2 μουκάλια μια πελάτισσα (δουλεύω σε ρεσεψιον ξενοδοχειου)από duty free στη Γερμανια και από Ρωσία αλλά μετα λύπης μου ανακάλυψα ότι ήταν μαϊμου γιατί αποκλείεται το φινο αρωμα μου να βρωμοκοπάει και να φεύγει σε 2 ωρες, αυτό κράταγε όλη μερα.Ευτυχώς δεν τα πλήρωσα μου τα έκανε δώρο αλλά εσκασα από το κακό μου.παρατήρησα μια αλλαγή στα γράμματα της συσκευασίας (μόνο στη λέξη chopard ήταν πιο μεγάλη)όλα τα άλλα ίδια και πριν το ανοιξω το ψυλλιάστηκα.

  29. Φανταστικό άρθρο, όλη η σοφία για τα αρώματα συγκεντρωμένη!!!
    Τελικά το tuberose τι είναι??

  30. @mariapap: Σίγουρα το έχει πάρει το μάτι μου στο Gallerie de beaute στο Athens Heart πριν από λίγο καιρό. Διαφορετικά μπορείς να το παραγγείλεις (και με αντικαταβολή) από το Hellascosmetique.gr.
    Έχω παραγγείλει κι εγώ από αυτό το site

  31. @MariaA Η jontue ε? Τη φορούσα εκει γυρω στα 15-16 κι αυτην, μαζι με την opium που την ειχα για πιο high καταστασεις, μεχρι που καταργηθηκε…. Μετα μου την εφεραν κανα δυο φορες απο Αγγλια… Το ρομαντικό άρωμα της εφηβειας μου, θυμαμαι ακομα και τις διαφημισεις της σε Αγγλόφωνα περιοδικά. Tωρα που το σκεφτομαι είχαν λιγο το concept της Lemplicka…

  32. Στα duty free δεν υποτίθεται ότι είναι σίγουρα ανόθευτα τα αρώματα??

  33. @ Τόνια: Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, στο εξωτερικό οι περισσότεροι niche αλλά και τα natural perfumeries έχουν τμήμα που μπορείς να σου φτιάξουν το δικό σου άρωμα. Είναι ακριβή διαδικασία όμως αξίζει τα χρήματά της. Όσο για να μάθεις να φτιάχνεις αρώματα ραντεβού στη Grasse!!!

  34. Να προτείνω το parfumerie.gr (η κανω διαφήμιση;;;) όπου έχω παραγγείλει, είναι αυθεντικότατα και ο τύπος τα παραγγέλνει κατευθείαν από εξωτερικό και γλιτώνουμε το φόρο στην τιμή.
    @mariapap Εκεί θα βρεις και το wish.
    Επίσης να πω ότι στην Grasse αρχές Αυγούστου είναι η γιορτή του γιασεμιού. ή γαλλιστί ”La Jasminade”.

  35. Μιας και το σημερινό θέμα περιλαμβάνει αρώματα, να πω ότι χτες παρέλαβα το άρωμα που είχα κερδίσει. Ευχαριστώ πάρα πολύ, είναι πραγματικά πολύ ωραίο. Το μόνο κακό είναι ότι θα πρέπει να συμβιβαστώ να το μοιράζομαι με τη μητέρα μου, γιατί ξετρελάθηκε! Ευχαριστώ και πάλι!

  36. @Kat-Rap: Επέστρεψα και έχω τρελαθεί να διαβάζω απίστευτα σχόλια και να μαθαίνω και εγώ μαζί με εσάς! (ευτυχώς η ωτίτιδα ξώφαλτση, δεν πονάμε πολύ…)

  37. @Kathy: Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε! Ε, και καμιά σταγονίτσα στη μαμά ποτε-πότε δεν πειράζει… xxx

  38. @Julia: Συμπάσχω με τον κύριο Ρωμανό, πέρασα πολλές ωτίτιδες μικρή και θυμάμαι το βάσανο. Περαστικά σας!!!!

  39. @Julia: Πάλι καλά!! Μεγάλη επιτυχία αυτές τις μέρες…Το ένα ποστ πιο ενδιαφέρον απ’το άλλο…Μ’αρέσει που αγωνιούσες για τον Ιανουάριο….

    @Kathy: Για το Belle d’Opium λες?! Αν ναι, κι εγώ το ίδιο θεματάκι αντιμετώπισα μ’αυτό το άρωμα….χαχαχαχαχαχαχα!!!

  40. @elenian: Να γράφετε χωρίς φόβο για οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει όλες μας. xxx

  41. @MariaA: Χίλια ευχαριστώ Υπουργέ μου, αλλά έχεις και εκπληκτικές μαθήτριες!! xxx

  42. Χαίρομαι Τζούλια που όλες έχουμε κάτι να πούμε και να συνεισφέρουμε, αυτό άλλωστε είναι και το μεγάλο ατού του blog σου!! Όπως έχουμε ξαναπεί η γνώση πρέπει να μοιράζεται!

  43. @MariaA: Πριν από 3,5 χρόνια οραματίστηκα αυτό ακριβώς. Να γίνουμε μια παρέα και να μοιραζόμαστε γνώσεις και εμπειρίες με ειλικρίνια. Δεν ήταν εύκολο. Αλλά τώρα που το βλέπω σιγά – σιγά να πραγματοποιείται μπροστά στα μάτια μου, η χαρά μου δεν περιγράφεται…

  44. @MariaA χαχα,άσε,κάθε τόσο βλέπω την ταινία “το άρωμα,η ιστορία ενός δολοφόνου” και η rasse είναι η καρδιά των αρωμάτων!και το προαναφερθέν δικό μου εκεί κατασκευάζεται!!!!!!!!!

  45. οκ….φτάνουν τα γραφικά σαρδάμ! GRASSE!!!!ουφ… :ΡΡΡΡ

  46. @Τόνια: Χιχι η Grasse είναι το όνειρο του κάθε επίδοξου parfumeur και λάτρη αρωμάτων. Το δικό μου το έχω οραματιστεί κι εγώ και έχω 2-3 υποψήφιους αρωματοποιούς να απευθυνθώ!

  47. Γεια σας κορίτσια!Καλό μεσημέρι Τζούλια μου με το ευωδιαστό άρθρο!Μόλις που βρήκα κι εγώ λίγο χρόνο και έπαθα σοκ με τόσα post για τα αρώματα!Τι παρέα καλέ φοβερή είναι αυτή!!!Εγώ όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν έχω πάθος με τα αρώματα και δη με τις ωραίες μυρωδιές.Δεν έχω πάρει ποτέ κάτι λάθος που να μου μείνει στο ντουλάπι,ίσως επειδή μου αρέσουν τόσο πολύ και τα ταιριάζω όλα πάνω μου.Το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι δεν μου κρατάνε όσο θέλω,και εκεί είναι η απογοήτευσή μου όταν αγοράσω ένα άρωμα.Αλλά δεν σκάω και πολύ.Αν είναι να λείπω πολύ από το σπίτι το βάζω και στην τσάντα μου και το βάζω και ενδιάμεσα στη μέρα.Έχω αυτή την περίοδο γύρω στα 10-15 αρώματα στο ντουλάπι μου.Σας το είπα έχω πάθος.Αυτά που μ΄αρέσουν είναι κυρίως τα λουλουδάτα.Μερικά απ΄αυτά είναι το Black orchid (τελευταία μου αγορά και φοβερή),Dolce Gabbana-rose the one,just Cavalli-her,chanel-chance,perles de Lalique,YSL-elle,GF FERRE,GUCCI-guilty,PACO RABANNE-lady million,BURBERRY-sport,Lancome,hypnose…Αυτά για την ώρα…συνεχίστε με τις πολύτιμες γνώσεις σας τις διαβάζω πάντα όλες!!!Φιλιά!!!Περαστικά Τζούλια μου!!!

  48. @ Julia: Ναι, έτσι είναι, δεν μπορείς να χαλάσεις χατήρι στη μαμά (ποιος ακούει και την γκρίνια της μετά;)
    @ KatRap: Α ωραία, με καταλαβαίνεις λοπόν! Αν και δεν κατέχω το άθλημα με τα αρώματα, αυτό μου άρεσε πολύ, οπότε θα το φυλάω για ξεχωριστές περιπτώσεις (δικές μου και της μητέρας μου) 🙂

  49. Λοιπόν κορίτσια να σας πω κι εγω ένα μυστικο χωρις να θεωρηθεί, ότι κανω καποια διαφημιση? Εμενα και τις φίλες μου παντως μας εσωσε και σας το εκμυστηρευομαι. Υπαρχει ένα μαγαζακι στη Σταδιου το Lemon tree, οικογενειακο αρωματοπωλειο που φτιαχνει φινα δικα του αρωματα αλλα και απομιμησεις των πιο διασημων αρωματων, που αφ΄ενος ειναι ασφαλείς ως παρασκευασματα (εχουν αδεια απο τον ΕΟΦ), αφ΄ετερου ειναι παμφθηνα, καθε μπουκαλάκι κοστιζει 12€ τα 60 ml. Χωρις υπερβολή οι απομιμησεις αυτες δεν εχουν καμμια σχεση με ότι κυκλοφορει ως απομίμηση. Ειναι εκπληκτικές και πανομοιότυπες με τα πρωτότυπα. Εγω φοραω κατα καιρους διαφορα απ΄αυτα κάθε μερα στη δουλειά και σας το λεω ειλικρινά, οι συνάδελφοι με ρωτουν τι άρωμα φοραω κι ευωδιάζει έτσι… Καντε μια βόλτα απο κει και δοκιμαστε… ειμαι σιγουρη, ότι στους χαλεπους καιρους μας, πολλες θα βολευτουν αν μη τι άλλο για το καθημερινό ψέκασμα, που όλες μας έχουμε ανάγκη…. σας στελνω και σχετικά links για να παρετε μια ιδέα.

    http://www.gynaikamag.gr/4dcgi/_w_articles_wombeauty_1_09/03/2011_382116

    http://www.athinorama.gr/daylife/editorschoice/?edtId=11982

    http://www.juliarosenthal.gr/

    ΥΓ Τζουλια μου, ελπίζω να μην παρέβηκα κάποια όρια του ΒΒ…

  50. ego san mikroula xairome na diabazo ta post sou k na matheno panta apo kati pou den iksera!!!!mou aresoun poly ta arromata k exo k ego mia mikri sylogi apo miniatoures!!!(oxi pos ftano se kamia periptosi tin Angelina)!!!!! perastika gia tin otitida!!!!

  51. @Stella: Στέλλα μου, επειδή είχες links στο σχόλιο σου, το bb για να προστατευθεί από spam και κακεντρέχειες τα στέλνει πρώτα για έγκριση και μετά αν γίνουν approve μπορούν να εμφανιστούν. Γι αυτό και άργησες να δεις το σχόλιο σου. xxx

  52. @Beautyblog. Το κατάλαβα Τζούλια μου και πολύ σωστα υπάρχει προστασία. Ελπίζω εγω να ειμαι μεσα στα πλαισια, με το συγεκριμένο post και να μην σε εφερα σε δύσκολη θεση. Φιλάκια !

  53. ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΥΤΟ!!ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΘΕΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟ-ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΝΕΑΡΗ ΗΛΙΚΙΑ-ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΕΚΕΙ!ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΟΥΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ!
    ΑΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΑΡΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Η Coco Chanel “A woman who doesn’t wear perfume,has no future”…
    ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ,
    ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ AGENT PROVOCATEUR(ΡΟΖ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ)
    PURE POISON-DIOR
    CHEAP AND CHIC-MOSCHINO
    BE DELICIOUS GREEN APPLE-DONA KARAN
    ΤΟ ΚΛAΣΣΙΚΟ DOLCE GABBANA(ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΠΑΚΙ)
    BABY DOLL-YVES SAINT LAURENT
    ESCADA-SEXY GRAFFITY(ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΡΩΜΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ-LIMITED EDITION)
    ..KAI TEΛΟΣ ΕΝΑ GIVENCHY AMARIGE 2008 LIMITED EDITION ΤO OΠΟΙΟ ΛΑΤΡΕΨΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΠΙΑ..ΤΟΤΕ ΠΗΡΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 2-3 ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ!
    Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΟΣΦΡΗΣΗΣ ΕΙΝΑ Η ΜΟΝΗ ΙΣΩΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΧΡΟΝΙΑ..ΤΟ ΚΑΘΕ ΑΡΩΜΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΜΑΓΕΙΑ!

  54. @Martha: Την έκδοση Amarige Harvest Ylang-ylang μάλλον εννοείς ε? Είναι από τις καλύτερες εκδόσεις του αν και προσωπικά μου αρέσει το Mimosa του 2007.

  55. @MariaA:ΦΙΛΗ ΜΑΡΙΑ ΕΝΝΟΩ-ΤΕΛΙΚΑ-ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΝΟΕΙΣ!ΑΠΛΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ 2008 ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ!ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΤΙ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΜΕ ΡΟΖ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙΑ ΣΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ-ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ,ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ..
    ΑΦΗΣΕ ΕΠΟΧΗ ΤΟ AMARIGE MIMOSA 2007!

  56. To mimosa το ξανακυκλοφόρησε το 2009 αυτό που λες με τα ροζ λουλουδάκια μάλλον το organza neroli έιναι ή το very irresistible rose damascena

  57. @elenian αυτο ειναι το αγαπημενο μου αρωμα και σε αυτο βασιζεται η ιστορια που ειπα!!μαλλον πρεπει να το ξαναγορασω αλλα να το χρησιμοποιω ποιο συχνα.
    @MariaA δεν τα παω καλα με αγαπημενα λουλουδια και τα λοιπα και δεν ξερω να πω κατι(μα καλα ποσο ασχετη ειμαι 😛 ) παντως το κενζο αμουρ το εχει η μαμα και ειναι πολυ ωραιο το κοκο δεν με τρελαινει.
    @Stella τοσες φορες εχω περασει εξω απο το λεμον τρεε δεν ηξερα οτι ηταν τοσο καλο και φτηνο!

  58. ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑ ΛΙΝΚ ΟΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ GIVENCHY ΑΡΩΜΑ..ΣΤΟ SEPHORA ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΒΡΗΚΑ ΔΥΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ GINENCHY AMARIGE LIMITED EDITION,ΤΟ MIMOSA KAI ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΡΟΖ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ…ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΒΡΗΚΑΜΕ ΠΑΝΤΩΣ!ΒΑΖΩ ΕΝΑ ΛΙΝΚ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ:
    http://www.basenotes.net/ID26129595.html

  59. …ΘΑ ΗΜΟΥΝ ΠΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΑΝ ΕΒΡΙΣΚΑ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ!!

  60. @Maria:ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΡΙΑ,ΤΟ ΡΟΖ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΦΕΡΘΗΚΑ ΗΤΑΝ ΤΟ VERY IRRESISTIBLE ROSE DAMASKENA!

  61. @martha: Αυτό το φραουλένιο Escada πολύ μου κίνησε την περιέργεια…..Να μην το ψάξω όμως τώρα,ε? Γενικά, τα Escada τα έχω συνδυάσει με καλοκαίρι….

    @Stella: Θα το ψάξω κι εγώ το Lemon Tree…Ενδιαφέρουσα πληροφορία!

  62. αρωματα….. για πολυ καιρο νομιζα οτι ειχα βρει το μοναδικο αρωμα μου το code-armani αλλα επειδη καποια πραγματα τα συνδεεις με καταστασεις αρχισε να μην μου αρεσει πανω μου…. τωρα ειμαι σε φαση να τελειωσω ολα τα ανοιχτα μου αρωματα και 2 που εχω κλειστα και τα δειγματα μινιατουρες και μετα θα παραμεινω πιστη στο αρωμα libertine musk του body shop που ηταν και το αρωμα του πριν 2 μηνες γαμου μου… αλλα και παλι θα δειξει…

  63. Το Lemon tree το κοίταξα δείχνει να έχει ένα πολύ ενδιαφέρον άρωμα με camelia και από τότε που καταργήθηκε το un fleur de chanel ψάχνω να βρω τον αντικαταστάτη του. Εαν είναι αυτό τότε θα είναι το τυχερό μου!!
    Όσο για το Amarige Mimosa αν ο Givenchy μείνει πιστός θα βγάλει για το 2011 πάλι την έκδοση αυτή (ελπίζω αφού το 2010 ξαναέβγαλε το ylang-ylang)
    Καλό βράδυ είπα?

  64. @KatRap:καλη μου δεν θα βρεις τωρα το αρωμα Escada Sexy Graffiti-κυκλοφορησε την ανοιξη-καλοκαιρι του 2002(δοξασμενη χρονια-ενα τρελο καλοκαιρι των 19 χρονων)!Ηταν στο πλαισιο των εποχιακων αρωματων που βγαζει καθε χρονο η Εscada..

  65. @martha: Ναι, το κατάλαβα… Δυστυχώς…Δεν πειράζει!! Υπάρχουν τόσο αρώματα άλλωστε….Αλλά η φράουλα είναι και λίγο ευαίσθητο σημείο μου…Πριν 6-7 χρόνια, δεν αποχωριζόμουν ένα λάδι φράουλα απ’το Body Shop…Βέβαια, μ’αυτή τη μυρωδιά είχα ζήσει πολλές στιγμές γέλιου……!!!!
    (Ευχαριστώ για την απάντηση!!*)

  66. Μπραβο το αθρο σου ειναι καταπληκτικο!
    Και εγω μετα απο πολλα αρωματα τωρα τελευταια εχω
    φαει κολλημα με το Chanel 19 poudre
    Περαστικα με την ωτητιδα και εγω σημερα το εχει η μερα
    γιατι ετρεχα στο Παιδων για τον γιο μου που ειχε ενα
    ατυχημα στο σχολειο

  67. Είστε ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! Τέλος! Δεν σας ξαναδιαβάζω ποτέ! Αποχωρώ!!!! (Ψαρώσατε πουλάκια μου;;;)
    Μόλις σας διάβαζα παρήγγειλα άρωμα για την αφεντιά μου.Πάει ένα 60αράκι! Δε δικαιούμαστε και μεις ένα δώρο;;;Πήρα το Dior-Addict. Όποια το χει ας πει σχόλια! Το αγόρασα στα τυφλά μετά από σχόλια που είχα διαβάσει!! Φοβάμαι μη δε μου αρέσει. Για να σας βοηθήσω μου αρέσει πάρα πολύ Cinema & Hypnotic.

  68. To άρωμα ! Iδιαίτερο και πάντα συνδεδεμένο με αναμνήσεις. Η όσφρηση είναι η πιο δυνατή αίσθηση ! Για εμένα το άρωμα είναι κάτι σαν φετίχ, μου ρυθμίζει ακόμα και τη διάθεση και δύσκολα μπορώ να αντισταθω σε έναν…αρωματικό πειρασμό !!
    Από τα πολύ αγαπημένα μου αρώματα είναι το κλασικό της Lolita Lempicka, το Flowerbomb Extreme, to Miss Dior Cherie,ta Sensuous και Sensuous Noir της Estee Lauder.Η λίστα των όσων έχω δοκιμάσει, αγοράσει και χρησιμοποιήσει ή δωρίσει είναι μακροσκελής, οπότε θα περιοριστώ να αναφέρω ένα άρωμα που με κέρδισε κυρίως επειδή το φορούσα σε μια άκρως ανέμελη περίοδο της ζωής μου, το baby doll YSL.Η μυρωδιά του σηματοδοτεί επαναγωγή σε εκίνο το χρονικο διάστημα και μάλιστα με τον πλέον γλαφυρό τρόπο.
    Επίσης, δύο αρωματα τα οποία εν μέρει μετάνιωσα που αγόρασα είναι το Alien σε μια καλοκαιρινή εκδοχή(σε πορτοκαλί μπουκάλι), το οποίο απεδείχθη βαρύ για το καλοκαίρι παρά την πιο ελαφριά του σύνθεση, όπως και το LOLITA LEMPICKA MINUIT NOIR(2010), το οποίο είναι έντονο και για ιδιαίτερες περιστάσεις.
    Προσεχώς θα ηθελα να αγοράσω το love της chloe και κάποιο από Annick Goutal.
    Πολύ ενδιαφέρον θέμα και άκρως κατατοπιστικό άρθρο !!

  69. @Nikki Δοκίμασε το Vanille Exquise-Annick Goutal με βανίλια και αμύγδαλο! Το είχα σε δείγμα…Απλά φανταστικό.
    http://www.luckyscent.com Ένα σαίτ με niche όπου μπορεί να βρει κανείς να αγοράσει δείγματα αλλά και αρώματα φυσικά.

  70. εχω καποια αρωματα… οταν μου το επιτρεπουν τα οικονομικά μου!!! αυτη τη στιγμη είναι όλα στο οριο να τελειωσουν!!!!
    Λατρευω τα αρωματα της JLO μου καθονται απιστευτα καλά στο δερμα
    Επεισης υπαρχουν καποιες μινιατουρες και δειγματακια απο Lolita, nina ricci,estee lauder κλπ!
    Αυτο που εχω λατρεψει τελευταιο ενα χρόνο ειναι το ” Baleciaga”
    εξαιρετικο αρωμα!
    για καθημερινα προτιμω τα αρωματα της Oriflame που ειναι και οικονομικα!

  71. τρελενομαι για το γιασεμι!!!και το τριανταφυλλο

  72. @elenian: Σ’ευχαριστώ πολύ για την ιδέα, η βανίλια και το αμύγδαλο είναι οι αγαπημένες μου νότες στα αρώματα ! Θα το δοκιμάσω σύντομα:-)

  73. Μμμμμ,γεμισε το beautyblog αρωματα & μυρωδιες!οσο για τα δικα μου αρωματικα κολληματα…ημουν για χρονια κολλημενη με την max mara,μεχρι που καταργηθηκε,περασα για ενα χρονικο διαστημα στην couture by moschino,μεχρι που καταργηθηκε & αυτη & τον τελευταιο εναμιση χρονο εχω ερωτευτει την paris by balenciaga!αληθεια,τι παει να πει καταργηθηκε?γκρρρ!

  74. @MARIAA ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
    ΑΛΛΑ ΜΕΝΩ ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ GALERIE DE BEAUTE ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΣΥΧΝΑ ΑΘΗΝΑ. ΘΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΩ. ΑΠΟ SITE ΝΑ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΩ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΙΜΟΥ? ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑΞΙΔΕΥΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ ΚΟΨΑΜΕ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ

  75. Λατρεύω το κλασικο “κόκκινο” DOLCE CABANA καθώς και το Sicili της ίδιας εταιρείας!!!Δεν ταλλάζω τα συγκεκριμένα,έχω δοκιμάσει άπειρα ,ακριβά και μη,αλλά κανένα δεν μου ταιριάζει σαν αυτά!

  76. @MARIAPAP: Από το συγκεκριμένο site έχω αγοράσει πολλά αρώματα και όλα ήταν γνήσια, αρχικά κι εγώ φοβόμουν γι’ αυτό και προτίμησα το συγκεκριμένο επειδή πληρώνεις με αντικαταβολή και μπορείς να ανοίξεις το κουτί πριν παραλάβεις και πληρώσεις και βλέπεις τι σου έχουν στείλει. Η επιλογή βέβαια πάντα είναι δική σου και επειδή και τα χρήματα δεν είναι λίγα καλά κάνεις και προσέχεις

  77. Γενικά μου αρέσουν τα αρώματα με ΜUSΚ, όμως διάβασα κάπου πως θα πρέπει να προσέχουμε πολύ στην αγορά τους, γιατί το συνθετικό musk προκαλεί αλλεργίες, ακόμη και… καρκίνο! Επίσης, είχα δοκιμάσει ένα τέτοιο άρωμα, χωρίς να ξέρω αν έχει φυσικό musk, είχα ξετρελαθεί, αλλά δεν το ξανα βρήκα ποτέ… Αν το γνωρίζει κάποια λέγεται mix και είναι γαλλικό! :))

  78. @dhmhtrouls: Έχω την εντύπωση ότι εννοείς το Arrogance Mix Muschio Blanco αν και αυτή είναι ιταλική εταιρεία και όχι Γαλλική. Τα Arrogance νομίζω τα έφερνε ο Hondos

  79. Λάτρης του Musk και ξαφνικά ανκάλυψα το καλοκαίρι την καρύδα και την βανίλια….συνεχίζω και τώρα από το body butter και το αφρόλουτρο μέχρι το αρωματάκι στην τσάντα και το λατρεύωωωωω!! Τρελαίνομαι να χάνομαι στις μυρωδιές του Body Shop και λατρεύω τα λουλουδάτα αλλά και τα πικάντικα αρώματα…αγαπημένα δύο Flower της Kenzo και Channel No 5 (και μην μου πείτε κλασσικό και γιαγιαδίστικο! ΤΟ ΛΑΤΡΕΥΩ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙ!!!)

  80. Nαι @MariaA!!! Αυτό λέω! δεν το φέρνει πια?? :((

  81. Τελειο αρθρο!!! Αν και γενικα δεν εχω δοκιμασει παρα ελαχιστα αρωματα, οι πληροφοριες ειναι απιστευτα χρησιμες! 😀 😀 😀

    @Stella: Σε ευχαριστω πολυ που εγραψες για το Lemon Tree! οταν διαβασα τα λινκ που εβαλες, αποφασισα να το επισκεφτω! Πηγα προχτες με μια φιλη κ φυγαμε κατενθουσιασμενες! Εγω μαλιστα αγορασα 2 αρωματα τελικα αντι για 1 που ηθελα! Το Adrianna (ή Brit Burberry 8)) και το Tahitian Vanilla. Και εχεις δικιο, εχουν ΤΟΣΗ διαρκεια που δεν το πιστευε κανενας!!! Σιγουρα θα το ξαναεπισκεφτω συντομα για να παρω και τα αντιστοιχα body spray! 😉 🙂

  82. Κατατοπιστικό το άρθρο, μπράβο.
    @Τόνια Χοϊμπά, μου είχαν συστήσει πέρσυ την Άνοιξη στη Μυτιλήνη έναν αρωματοθεραπευτή, τον Δανιήλ, ο μοναδικός ίσως στην Ελλάδα που φτιάχνει προσωπικά αρώματα, με φυσικά υλικά, χωρίς χημικά πρόσθετα. Σου κάνει το αρωματικό σου προφίλ και στη συνέχεια παρασκευάζει ένα-δυό δείγματα από αρώματα και τα δοκιμάζεις. Αν καταλήξεις, σου παρασκευάζει το προσωπικό σου άρωμα, περίπου σε ένα μήνα. Μου είχε φτιάξει και μου έστειλε ένα ανατολίτικο που έχω ακόμη και δεν το αλλάζω με κανένα του εμπορίου. Θα ψάξω να βρω τα στοιχεία επικοινωνίας μαζί του και αν θέλεις να σου τα στείλω.

  83. ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΤΕ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ 36 ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ ΝΟΤΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΛΕΓΕΤΑΙ “ΑΡΩΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ”.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6985958238

  84. Καλησπέρα! τι καταπληκτικό άρθρο και παρέα!Με ξετρελάνατε!
    @Alexandra K. θα μπορούσες να μου δώσεις τα στοιχεία του κυρίου Δανιήλ.Με ενδιαφέρει πάρα πολύ να επικοινωνησω μαζί του.

  85. Πολύ καλή ανάλυση. Εγώ βρει ένα site που παρουσιαζει όλα τα αρώματα με τα συστατικά τους και έχει και πολύ καλές τιμές http://www.aromania.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.