Review: Φυσικές Λύσεις και Μυστικά Ομορφιάς (Part One)

 

Τι πρόλογο να κάνω εγώ; Απλά να σας πω, ότι για άλλη μια φορά θέλω να απολαύσετε και εσείς μαζί με μένα, τις απίστευτες συμβουλές ομορφιάς αλλά και τα beauty tips που μοιράζεται για άλλη μια φορά μαζί μας, η Υπουργός Φροντίδας Επιδερμίδας και Μυστικών Ομορφιάς του bb.

 

 

 

 

Αγαπητές ΒΒ φιλενάδες,

Τελικά έχει γίνει αναπόφευκτο, ότι κάθε καινούργια εμπειρία θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας.  Στο μυαλό μου μια νέα πληροφορία, κάτι που δοκίμασα και μ΄ άρεσε γίνεται ανάρτηση και δεδομένου, ότι ψάχνω συνεχώς διάφορα, όλο και κάτι ξετρυπώνω.  Ε… έχω και μια επιρρέπεια με τα εναλλακτικά, τα ανατολίτικα, τα χειροποίητα, τα βοτάνια και πιο πολύ έχω την τάση να μην ησυχάζω….οπότε… όποιος γυρίζει…μυρίζει…. που έλεγε κι η γιαγιά μου…

 

Με αφορμή την οικονομική κρίση και το γεγονός, ότι πλέον δεν μπορώ ν’ αγοράζω τις αγαπημένες μου κρέμες και σερουμ, (συγνώμη θεια Estee, έβγαλες φτερά κι έγινες άπιαστη…) αλλά και για λόγους έρευνας κι ευαισθητοποίησης, στράφηκα στην αναζήτηση των φυτικών καλλυντικών.  Θυμάστε ίσως εκείνη την ανάρτηση για το αμυγδαλέλαιο και το άγριο τριαντάφυλλο, δυο προϊόντα που δεν μετάνιωσα ποτέ  που τα έβαλα στην καθημερινή μου φροντίδα ομορφιάς.   Χωρίς υπερβολή κορίτσια, εγώ που έχω χρησιμοποιήσει τόσες και τόσες μάρκες επώνυμων καλλυντικών σ’ αυτά τα χρόνια της «καριέρας» μου ως beauty consumer, δεν βρήκα καλύτερο ντεμακιγιάζ απ΄ το αμυγδαλέλαιο και κανένα σέρουμ ή κρέμα νυκτός δεν έκανε το δέρμα μου πιο λείο, λαμπερό και αψεγάδιαστο όπως το άγριο τριαντάφυλλο.

 

 

Ευκαιρίας δοθείσης λοιπόν, η μελέτη κι η έρευνα μου στον μαγικό κόσμο των φυτικών λαδιών και των αιθέριων ελαίων συνεχίστηκε ανελλιπώς, όλο αυτόν τον καιρό.  Έκανα κι ένα εξαιρετικό σεμινάριο, σ΄ ένα κέντρο εναλλακτικών θεραπειών, σχετικά με όλα αυτά τα αγνά, φυτικά προϊόντα και τη χρήση τους στην ομορφιά και να ‘μαι εδώ τώρα ενώπιον σας, με φρέσκια γνώση, προσωπική εμπειρία, πειραματισμούς και δοκιμές, να μοιραστώ μαζί σας τις γνώσεις αλλά και τις εμπνεύσεις μου.


 

Τα φυτικά λάδια ή αλλιώς λάδια βάσης, μ΄ έχουν γοητεύσει!  Είναι μαγικά προϊόντα και τελικά διαπιστώνω το εξής: παρότι έχω εξαιρετικά λιπαρή επιδερμίδα, όταν κάτι είναι πραγματικά αγνό, αυτή η φυσική λιπαρότητα του προϊόντος μόνο κακό δεν κάνει στην επιδερμίδα.  Κρέμες λιπαρές, ακόμα κι οι εξειδικευμένες για «λιπαρό δέρμα» μου είχαν πέσει βαριές στο παρελθόν, μου έκαναν σπυράκια, έφραζαν τους πόρους κ.λ.π.

 

Αντίθετα με τα έλαια, δεν ισχύει αυτό, όσο κι αν θεωρητικά διστάζουμε να τα βάλουμε στο πρόσωπο μας, με τη σκέψη ότι θα μας έρθουν βαριά.  Το ίδιο συμβαίνει και με μια αγνή, φυτική κρέμα, που μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας, από αιθέρια έλαια και έλαια βάσης.  Πολύ σύντομα θα δοκιμάσω να φτιάξω τη δική μου κρέμα και μόλις το εγχείρημα στεφθεί με επιτυχία, θα επανέλθω να σας δώσω τη συνταγή… γατί είπαμε να τα δοκιμάζουμε πρώτα, όχι να λέμε,  ότι κι ότι…

 

Για το αμυγδαλέλαιο σας έχω ήδη γράψει.  Ο, τι πιο οικονομικό σε λάδι αλλά και οικείο για το δέρμα και τον οργανισμό μας, λόγω «ελληνικότητας»  κι αυτό, ξέρετε, είναι κάτι σημαντικό.  Κάτι που παράγεται στον τόπο μας, αλλά και στους γειτονικούς έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα είναι πιο συμβατό με τα γονίδια μας, κι αυτό ισχύει και για τις τροφές… σκεφτείτε το.  Αυτό που επιβεβαίωσα εγώ στο σεμινάριο που έκανα είναι, ότι δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τα πολύ φθηνά λάδια και δη τα άγνωστα, χύμα αμυγδαλέλαια και άλλα φυτικά λάδια, αλλά αυτά που έχουν μια εγγύτητα και είναι βιολογικά.  Γιατί κορίτσια τι να το κάνεις το φυτικό έλαιο που είναι τίγκα στο φυτοφάρμακο και να το βάζεις στο δερματάκι σου καθημερινώς, πιστεύοντας ότι βάζεις κάτι αγνό? Αν είναι έτσι, καλύτερα τα συμβατικά καλλυντικά που έχουν και μια πιστοποίηση μέσω του brand, έτσι δεν είναι?

 

Υπάρχουν όμως, πάρα πολλά φυτικά έλαια, δυνατά να καλύψουν άπειρες ανάγκες σε περιποίηση μαλλιών, προσώπου και σώματος και μην φοβηθείτε να ψάξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην κάθε μια σε όποια ηλικία κι αν βρίσκετε.  Γενικά πειραματιστείτε! Το δέρμα σας θα σας δείξει μόνο του τι είναι αυτό που προτιμάει, τι του ταιριάζει καλύτερα.  Αναμείξτε τα λάδια βάσης μεταξύ τους, αναμείξτε τα με αιθέρια έλαια και κάντε τη δική σας συνταγή και το τέλειο σέρουμ για σας.  Εγώ θα σας γράψω μερικά απ΄ τα κορυφαία και κάποιους συνδυασμούς που έκανα, μου άρεσαν πολύ και μ΄ έβγαλαν ασπροπρόσωπη και θα χαρώ πολύ αν τα δοκιμάσετε και μείνετε κι εσείς τόσο ευχαριστημένες όσο κι εγώ!

 

 

ΑΒΟΚΑΝΤΟ (@Sofia και σ’ ευχαριστώ πολύ Σοφία που με μύησες σ΄ αυτό το καταπληκτικό αντιγηραντικό-αντιρυτιδικό λάδι). Είναι τέλειο και για τα μαλλιά και για το πρόσωπο.  Έχει δε φυσικό δείκτη αντηλιακής προστασίας 3-4, κι αυτό το κάνει ιδανικό αντηλιακό μαλλιών, για το καλοκαίρι στη θάλασσα.  Θεωρητικά είναι κατάλληλο για ξηρό και ώριμο δέρμα, σας διαβεβαιώνω όμως, ότι είναι μια χαρά για μένα που έχω θεολίπαρο δέρμα.  Μπαίνει επίσης άνετα και στην περιοχή των ματιών και καταπολεμά το «πόδι της χήνας».

 

 

ΑΡΓΚΑΝ Το υπέροχο μαροκινό χρυσαφένιο λάδι!  Τέλειο, τέλειο, τέλειο για μαλλιά και πρόσωπο!  Αντιοξειδωτικό, πλούσιο σε βιταμίνη Ε, λειαίνει τις ρυτίδες και κάνει τα μαλλιά μεταξένια. Βοηθάει επίσης, στη σύσφιξη προσώπου και σώματος. Αντί να πληρώνετε το πανάκριβο Moroccan oil, που έχει και άλλα χημικά πρόσθετα, μπορείτε να κάνετε υπέροχες μάσκες μαλλιών, να αντιμετωπίσετε την ψαλίδα και τη φθορά στα κατεστραμμένα από χημικές διεργασίες μαλλιά σας, καθώς και την αντηλιακή ακτινοβολία, οπότε στον ήλιο το καλοκαίρι έχετε το τέλειο αντηλιακό μαλλιών.  Φορέστε το στο πρόσωπο μόνο το βράδυ και ποτέ το πρωί, γιατί είναι από τα φωτοευαίσθητα λάδια και μπορεί να σας προκαλέσει ερεθισμούς.  Βοηθάει σε θέματα χαλάρωσης και ραγάδων στο σώμα ή σε ερεθισμούς (ιδανικό για μετά την ηλιοθεραπεία) ακόμα και για χρήση στα μικρά παιδιά.

 

 

ΝΥΧΤΟΛΟΥΛΟΥΔΟ Εξαιρετικό για τις ώριμες επιδερμίδες, αντιγηραντικό, αλλά επίσης ευεργετικό για όσες ανεξάρτητα από ηλικία παρατηρούν σημάδια πρόωρης γήρανση.  Χρησιμοποιήστε το άφοβα ακόμα κι αν έχετε λιπαρό δέρμα.  Είναι κι αυτό πλούσιο σε βιταμίνη Ε και παράλληλα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στο έκζεμα και στην ψωρίαση.

 

Αυτά τα λάδια μαζί με το άγριο τριαντάφυλλο (το οποίο θεωρείται, ο «βασιλιάς» των λαδιών και για το οποίο σας έχω ήδη γράψει), είναι τα λεγόμενα πυκνά ή βαριά λάδια.  Αυτό σημαίνει, ότι μπορούν μεν να χρησιμοποιηθούν άνετα μόνα τους (ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας), μπορούν όμως και να αναμειχθούν με κάποια ελαφρύτερα τα οποία θα βοηθήσουν την καλύτερη απορρόφηση τους από το δέρμα (ειδικά σε λιπαρές, μεικτές ή νεανικές επιδερμίδες).   Εγώ το έκανα, εμπνεύστηκα, δοκίμασα, «πείραξα συνταγές» και ιδού ορισμένοι «τρελοί» συνδυασμοί» (που θα έλεγε και ο Αρκάς…)

 

 

 

 

 

Συγνώμη αγαπημένες, αλλά αποφάσισα να δούμε το post της Στέλλας σε δυο μέρη. Αύριο σας περιμένουν οι καλύτερες συνταγές ομορφιάς που εύκολα και γρήγορα μπορείτε να κάνετε μόνες στο σπίτι! Σας κρατάω σε αγωνία; Το ξέρω, αλλά αξίζει τον κόπο!

 

 

 

Να μην ξεχάσω, ότι οι πανέμορφες φωτογραφίες του post είναι από το βιβλίο μου, Home Spa, της Stephanie Donaldson, το οποίο έχω διαβάσει πολλές φορές και το συστήνω ανεπιφύλακτα!  Και μια που μιλάμε για βιβλία, η αγαπημένη μας Στέλλα έχει γράψει ένα εξαιρετικό βιβλίο- δεν πιστεύω να σας έκανε εντύπωση- απόλυτα λογικο είναι -βλέπετε το πόσο όμορφα και πηγαία γράφει. Το βιβλίο της είναι το “Επιχειρήστε Αγροτουριστικά” και αν το δείτε σε κάποιο βιβλιοπωλείο να το αγοράσετε. Εγώ το “ρούφηξα” σελίδα, σελίδα.

 

 

70 Σχόλια
  1. Πολύ ωραίο και χρήσιμο post το οποίο πάει κατευθείαν στο αρχείο μου!! Ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας προτείνετε λύσεις φυσικές αφού στην εποχή που ζούμε διψάμε όλοι μας για οτιδήποτε προέρχεται από τη φύση και δεν μας κοστίζει και μια περιουσία! xx menia

  2. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες! Περιμένουμε και τις αυριανές συνταγές. 🙂

  3. καλημερα στην παρεα,πολυ σημαντικα αυτα που μαθαινουμε εγω εχω μεινει στο αμυγδαλελαιο που κανει θαυματα,περιμενουμε κ τις συνταγες ομορφιας..

  4. Καλημέρα!!!!
    Εξαιρετικό Post Στέλλα!!! Ευχαριστούμε!!! Αναμένω με αγωνία το αυριανό μέρος με τις συνταγές!ΚΑΙ συγγραφέας!! Μπράβο, το θέμα του βιβλίου είναι υπέροχο!!! Φιλιά πολλά!!

  5. Αχ βρε Τζούλια μου… έγραψες και για το Επιχειρήστε… τι να πω εγω τώρα, με όλα αυτά? πως να σ΄ευχαριστήσω για τόσα καλά λόγια? Σειρα μου σημερα, να μπω κάτω απ΄το κρεββάτι μου φαίνεται…

  6. @MariaA εσυ ειδικά (και η Σοφία), αυριο να περιμένετε….

  7. Τι τι τι να περιμένουμε?!?!?! Θα σκάσω!!!! Μπράβο δεν θα ησυχάσω τώρα!!!

  8. @Stella: Γιατί να μην το γράψω; Η δουλειά σου είναι και είναι και εξαιρετική. Στο μεταξύ, τυχαίνει να είναι και πάρα πολύ επίκαιρο στις εποχές που διανύουμε… Αν μπορέσεις να βοηθήσεις κάποιους με αυτό, τόσο το καλύτερο..

  9. @Stella: Στη δεύτερη φωτό φλαμούρι (τίλιο) είναι το ρόφημα?

  10. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Και απο που τα πάιρνουμε αυτα τα λαδάκια?

  11. i8ela n s grapsw sxetika me to amigdalelaio!!!agora afto tis apivita…kai mporw n pw pws en8ousiastika pragmatika!!!ka8e xeimwna exw 8ema me tin ksirodermia…kai tin emfanizw topika s diafora simeia tou proswpou m!!!dokimasai tin simvouli me to amigdalelaio kai pragmatika eida diafora!!einai pio enidatwmeni i epidermida mou kai fisika pio apali!kati p den katafere kamia krema ap dermatologo!!yperoxes simvoules!efxaristoume poli!

  12. @mariaA οι φωτο ειναι της Τζούλιας…By the way ειναι εκπληκτικές Τζούλια μου… σουπερ επιλογή!
    ΥΓ Μαλλον λουίζα ειναι, το φασκομηλο δεν ειναι έτσι…

  13. @Claire Gianneli Μπορεις να τα παρεις απο καταστηματα βιολογικών ειδών, φαρμακεια, απο το ιντερνετ σε έγγυρα sites, π.χ εγω τα παιρνω απο το Pharmacy4u και το bacchia. Υπαρχει επισης το elmeliabio με πολυ καλα βιολογικά λάδια. Επισης έχει πολύ καλο αμυγδαλελαιο και άγριο τριανταφυλλο η Apivita και επισης πολυ καλο αμυγδαλελαιο ειναι αυτο της Bioselect που εχει επισης site για on line παραγγελίες. Πολύ καλα λάδια και αιθέρια έλαια έχουν επσιης οι εταιρείες Styx και Primavera.
    @tselempi peli χαιρομαι παρα πολύ που σου άρεσε και σε βοήθησε τοσο!Το αμυγδαλελαιο βοηθαει γενικότερα σε θεματα δερματικών παθήσεων, όπως το έκζεμα ή οι φαγουρες,και ειβναι πολύ καλο για να χρησιμοποειται σε παιδιά και σε μωρα ακομα και κατω του ενος έτους, που απαγορευεται να χρησιμοποιησουμε οτιδηποτε άλλο π.χ συγκάματα. Δοκιμασε επισης αν θέλεις λαδι jojoba που ειναι πολύ καλό για την ξηροδερμία.

  14. @stella: Φλαμούρι είπα!! χεχε δεν πειράζει!! Ααα τώρα που είπες Primavera & Pharmacy4u νομίζω πήρε το μάτι μου εκεί ένα λάδι τους camelia seed oil. Το έχεις δοκιμάσει?

  15. @MariaA, μπα όχι εχω μεινει πιστή στο γνωστό…

  16. Καλημέρα και από εμένα!
    Καταρχήν για όσες άνοιξαν τώρα τους δέκτες του bb να συστηθώ…εγώ είμαι η κουνιάδα της Υπουργού Φροντίδας Επιδερμίδας και Μυστικών Ομορφιάς (μια θέση Αναπληρωτή Υπουργού, Υφυπουργού ή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, βρε παιδί μου, της ζητάω τόσο καιρό, αλλά τίποτα, ανένδοτη η Υπουργίνα…τόσοι και τόσοι έχουν πάρει θέσεις σε Υπουργεία λόγω συγγένειας, εμένα δεν με έχει “χώσει” πουθενά, αλλά δεν θα την κάνει την κομπίνα με τα κοινοτικά κονδύλια…στα κανάλια θα τη βγάλω!!!).
    Συνεχίζω λοιπόν να σας πω οτι με το έτσι θέλω την έχω αναγκάσει να με μυεί πρώτη στις ανακαλύψεις της (θέλει, δεν θέλει, το κάνει…διαφορετικά θα έχει να κάνει με την πεθερούλα της…xixixi) και οφείλω να ομολογήσω οτι και “μαμούνι” είναι στο να ανακαλύπτει νέες “τεχνολογίες” ομορφιάς, αλλά και στο να ψάχνει και να βελτιώνει οτιδήποτε μαθαίνει. Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ο τρόπος που τα παρουσιάζει…πεθαίνω να την ακούω να μου τα περιγράφει!!!! Όπως τρελαίνομαι να διαβάζω τα posts tης Τζούλιας!
    Σχετικά με τις ανακαλύψεις της, έχω να πω είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη και ψηφίζω δαγκωτό Στέλλα…
    Έτσι κι αλλιώς, καμία δεν θέλει να έχει δυσαρεστημένη κουνιάδα, ε, κα Στέλλα μας??? Ή μήπως θέλετε??? 🙂

  17. Τι ωραίοοο! Αναμένουμε τη συνέχεια!

  18. Καλημέρα Τζούλια και κορίτσια.. Υπέροχο και αυτό το post και πολύ χρήσιμο! Ευχαριστούμε Στέλλα για τις συμβουλές σου και ανυπομονούμε για περισσότερες.. Μου αρέσουν πολύ τα απολύτως φυσικά προϊόντα και θεωρώ οτι μπορεί να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στο δέρμα! Δεν έχω δοκιμάσει ακόμη έλαια στο πρόσωπο, αλλά θα σπεύσω.. Φιλάκια!!

  19. @vickysot δυσαρεστημένη …κουνιάδα? Θεος φυλάξοι!!!

  20. καλημερα!καλημερα!
    @vickysot1 πες τα ολα κουνιαδα!θα εισαι ο ανθρωπος μας μεσα στη θαυμαστη ζωη της στελλας χαχαχα!
    @stella δυστυχως το αμυγδαλαιο για τα εκζεματα δεν κανει πολλα απο μονο του.σε αυτο το τομεα παμε σε αλλα….αχ δωσε μας ενα preview(σαν τις σειρες χιχι) για αυριο!

  21. @christie Μπορεις να το ενισχύσεις με τα κατάλληλα αιθέρια έλαια, αλλα αυτο είναι στα πιο … προσεχώς…

  22. Συγχαρητήρια Υπουργέ μου!
    Ευχαριστούμε για τις πολύτιμες συμβουλές σας!
    Ανακουφισμένη, βλέπω πως τα έχω όλα όσα μας προτείνεις, εκτός του άγριου τριαντάφυλλου 🙁 Αλλά χρησιμοποιώ ροδόνερο ως λοσιόν οπότε κάτι γίνεται…
    Επίσης χρησιμοποιώ συχνά και τζελ αλόης, φυσικής αλόης που έχω στη βεράντα μου, για ανάπλαση σε περίπτωση μικρών αμυχών, πληγών κτλ. Αυτό δεν είναι λάδι βέβαια, απλά το αναφέρω…!

  23. @Ioanna Thess Μπράβο Ιωάννα μου, το ίδιο κάνω κι εγω με την αλόη. Εχω στο μπαλκόνι απο ένα φυτό, ολόκληρο “κήπο” και χρησιμοποιω την αλόη σκίζοντας ένα φύλλο καθε φορά, ως μια σουπερ ενυδατικη μασκα το καλοκαίρι, ειδικά μετα από μια απολέπιση ή πήλινγκ…. ειναι ιδανική μετα απο τον ήλιο για όλο το σωμα και μπορει αντε να διατηρηθει εαν σου μεινει ζεκλε απο το φυτο, μεσα σε ενα καλα αποστειρωμενο γυαλινο βαζακι και στο ψυγειο. Αν θες να αποστειρωσεις το βαζακι το ζεματιζεις με καυτο νερο και στη συνεχεια το τριβεις για 3 λεπτα καλα καλα με ενα βαμβακι βουτηγμενο στο οινοπνευμα, δινοντας ιδαιτερη προσοχη στο καπακι του. Ετσι η αλοη σου θα κρατησει για αρκετό καιρο, τρεις μηνες περίπου στο ψυγειο, χωρις να χαλας συνεχως τα φυλλα…. τωρα που το θυμηθηκα πρεπει να φτιαξω ενα σερουμ για τα ματια με αλοη κι αν ειναι καλο να σας το πω…. οσο για το ροδονερο ειναι τελειο τονικ. Εγω μονο αυτο χρησιμοποιω πλεον, αλλα προσοχη! παρτε ενα καλο και βιολογικο γιατι αυτο το γνωστο που πουλανε στα φαρμακεια 2,5€ και βαζουμε στους κουραμπιεδες ειναι σκετη χημεια…. Οσο για το αγριο τριανταφυλλο, το χρειαζονται περισσοτερο οι επιδερμιδες απο 35+ ή απο 30+ αν υπαρχουν προωρα σημαδια γηρανσης.

  24. …. ανετα να διατηρηθει εαν σου μεινει ζελε …. ο δαιμων του πληκτρολογιου…. δουλευουμε κι ολας γι΄αυτο…

  25. @Stella: Ωχ σωστά…! Έτσι θα το κάνω γιατί τη μάδισα την κακομοίρα την αλόη μου! Ευχαριστώ πολύ για την ιδέα!
    Γράψε μας ΟΠΩΣΠΗΠΟΤΕ συνταγή για σέρουμ ματιών όποτε μπορέσεις! Με ενδιαφέρει απίστευτα, για χρόνια αμελούσα την ενυδάτωση εκεί και τώρα “πάσχω” από ρυτίδες αφυδάτωσης. Και λέω “πάσχω” διότι μου είπε η δερματολόγος πως με εντατικές θεραπείες, οι ρυτίδες αυτές θα φύγουν. Παλεύω με κρέμες 2 χρόνια τώρα, έχουν εξομαλυνθεί αρκετά αλλά νιώθω πως χρειάζομαι και ένα σέρουμ πριν την κρέμα.
    Δώσε μου τα φώτα σου Υπουργέ μου!

  26. @Ioanna Thess τότε επειγόντως στην περιοχη των ματιών, λάδι αβοκαντο ή λαδι νυχτολούλουδο καθε βραδυ και για εξτρα φροντιδα τυπου μασκας (που φυσικα δεν ξεβγαζεται αλλα παραμενει π.χ μια Κυριακη πρωί) λαδι ινδικής καρυδας! Επισης τα απλωνεις με ειδικες κινησεις, όχι με το γνωστο “ακροδαχτυλα” που μας λενε στα καταστηματα καλλυντικων. Κανεις μασαζ με το εσωτερικο και πισω μερος της παλαμης και προς τα έξω δηλ. απο το εσωτερικο των ματιων προς τους κροταφους

  27. @Ioanna Thess Α…. και επισης για εξτρα ενισχυση, μολις απορροφηθει το λαδι ως σερουμ, βαλε και την κρεμα ματιων…

  28. STELLA,eisai kataplhktikh!!me endiaferoun para poly oi symvoules sou k 8a h8ela na ma8w dokimasmenes syntages gia proswpo k swma me ladia k ai8eria elaia.en prwtois,8a h8ela na se rwthsw :to ladi avokando,mporw na to vrw sto farmakeio?to mono shmeio tou proswpou mou pou 8a h8ela na voh8hsw apo 8ema rytidwn einai katw apo ta matia.vazw amyddalelaio apivita se proswpo k swma.sto swma to anameignyw me ai8erio elaio levantas k einai super.exw valei epishs sta mallia ladi jojoba gia maska k mou arese.@JULIA,pws 3ereis na mas kratas se agwnia,pws!!!!den yparxei tpt kalytero apo ta reviews.3ereis ti ginetai apo prwto xeri.me to VICHY CELLUDESTOCK,ti ginetai koritsia eseis pou to valate h pou peis8hkate na to valete meta to post ths filhs mas?perimenw nea sas e8istika BBgirls!!!

  29. @marianna μπορεις να το βρεις στο φαρμακειο,αρκει να είσαι σιγουρη ότι ειναι βιολογικο και πρώτης ψυχρής έκθλιψης, πραγμα που ειναι πολυ σημαντικο όπως και στο ελαιόλαδο το οποίο τρωμε, γιατι διατηρουνται ανεπαφες οι βιταμίνες… Μπορεις επισης να το βρεις στο pharmcy4u, εγω εχω παρει της Styx αλλα και της primavera ειναι πολυ καλο και πιο ακριβο αλλα επισης εγγυημενο θα βρεις στο site της bacchia. Επισης καταστηματα βιολογικων και παραδοσιακων προιοντων. Η Σοφια (αληθεια που ειναι σημερα?) μας ειχε πει ότι αγοραζε απο το diktamo.gr ενα κρητικό, αλλα δεν ξερω αν ειναι και βιολογικο. Συμβουλη μου ειναι παντως να μην περιορίζεσαι μονο στα ματια. Τα λαδια λειτουργουν ως σερουμ…

  30. @Stella, τα θερμά μου συγχαρητήρια, ήταν από τις καλύτερες αναρτήσεις που έχω διαβάσει!
    Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις και περιγράφεις, συνέχισε έτσι!

    Από τη μέρα εκείνη που διάβασα πρώτη φορά για το αμυγδαλέλαιο και το τριανταφυλλέλαιο, άρχισα δειλά δειλά να ψάχνω λιγάκι τα βιολογικά και τα φυτικά.
    Λέω δειλά γιατί η μαμά μου ήταν πάντα υπέρ της κοσμετολογίας και παρόλο που δοκίμαζε κατά καιρούς διάφορα (άπειρες φορές την είχα τσακώσει να πασαλείβεται με αμπούλες Eviol) και υποστήριζε πως η θεία Estee χρησιμοποιούσε τους σωστούς καταλύτες για να γίνει εις βάθος η απορρόφηση των ευεργετικών συστατικών. Αυτό μου είπε και πρόσφατα που προσπαθούσα να φτιάξω κεραλοιφή.
    Ως Πολίτισσα χρησιμοποιώ πολλά βότανα για αφεψήματα και τσαγάκια που με βοηθούν είτε σε αυπνίες είτε σε στομαχικά προβλήματα κ.α. , οπότε είμαι υπέρ αυτών των ελαίων με ένα μόνο ερωτηματικό. Μήπως πρέπει να προσθέσουμε “κάτι”. Ίσως βρω την απάντηση που θέλω στο Β’ μέρος της ανάρτησης σου.
    Συμφωνώ απόλυτα και με αυτό που έγραφες περί βιολογικών ελαίων, ευτυχώς υπάρχουν πολλές πιστοποιημένες μάρκες, εγώ αγόρασα της Primavera και της Rosalia.

  31. Μου αρέσουν αυτά που διαβάζω, και χαίρομαι που η γράφουσα είναι πολυπράγμων και επιτυχημένη σε ότι καταπιάνεται (2η έκδοση του βιβλίου βλέπω!).
    Περιμένω εναγωνίως και τη συνέχεια αύριο …

  32. STELLITSA,eyxaristw poly!!pswnizw ki egw apo to pharmacy 4u k me thn prwth eykairia 8a parw ladi avokanto .k 3ereis e?an kt den mou tairia3ei sto proswpo to vazw sto swma.na se rwthsw k kt allo:mporw na vazw amygdalelaio h ladi jojoba prin thn krema nyktas[wine elixir ths apivita]?epeidh les oti leitourgei ws serum.poia einai h gnwmh sou gia to ladi kalentoulas k to ladi xamomhliou ypourge mou?[erxontai k ekloges vlepeis..xaxa!!].p.s.exw k egw poly liparo derma k to paleyw me diafora proionta.

  33. Σημερα βρηκα να αργησω!!Ατιμες δημοσιες υπηρεσιες!!
    @ΣΤΕΛΛΑ ΥΠΟΚΛΗΝΟΜΑΙ και σε ευχαριστω πουμε αναφερες!!
    Εμεις η δυο πρεπει να τα πουμε απο κοντα να ανταλλαξουμε γνωσεις χαχα
    απο οτι καταλαβες ξερεις την τρελλα μου για τα λαδακια!!!
    Εχω να μοιραστω και εγω με την σειρα μου καποιες αλχημειες…
    Θυμασε που σου ειπα οτι ειχα παραγγειλει και καποια αλλα λαδακια
    ε αυτα ειναι τα εξης δοκιμασμενα στη μουριτσα μου!!!
    ΒΕΡΥΚΟΚΕΛΑΙΟ:εξαιρετικο στο προσωπο σαν σερουμ ειναι πολυ ελαφρυ και το αποροφαει το δερμα διοτι ειναι συμβατο και φοβερο για τους μαυρους κυκλους η σαν ενυδατικη!!
    ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ:ΕΞΑΙΣΙΟ αποροφατε αμεσα σουπερ ενυδατικο απομακρυνη τα νεκρα
    κυτταρα αφηνοντας το δερμα λειο και απαλο δεν το συζηταω για τα μαλλια!!
    Τωρα δοκιμαζω κσι δυο αλλαχιχι!!
    Τα παραπανω οπως αβοκαντο-καρυδα-βερυκοκελαιο μπορριτε να τα αναμειξετε
    και να φτιαξετε ενα υπεροχο σερουμ!!!!
    @ΣΤΕΛΛΑ αν θελεις εχω τρομερη συνταγη για κρεμα!!!
    Σας φιλω ολες

  34. Η γαιδαρα ξεχασα να σου πω συνχαρητηρια για το βιβλιο!!!

  35. @IONNA THESS,ti krema vazeis gia thn perioxh twn matiwn?an ginetai na mas thn eleges,afou les oti eides diafora.XXXXXX!!

  36. @Στελλα μου τωρα που το διαβασσ επειδη κλαδευω κσι εγω την αλοη μου
    πολυ καλο σερουμ μπορεις να κανεις με ζελε αλοης+λαδι(βερυκοκελαιο η καρυδα)
    θελει ομως ψυγειο.
    Εχω και μια τελεια λοσιον καθαρισμου προσωπου την χρησιμοποιω καιρο και ειμαι ευχαριστιμενη γιατι να αγοραζουμε απο το εμποριο ενω μπορουμε καλητρρα μονεε μας!!
    Ενδιαφερεσαι??

  37. @Ελένη Κερσένογλου Πατριώτισσα η μαμα έχει δίκιο! Και τη θεια Estee την εχω κι εγω πολύ ψηλά! το θεμα ειναι ότι ο.κ ούτε κι εγω απορρίπτω τη χημεία κι επισης πιστεύω ότι χημεια με χημεία έχει διαφορά. Ωστόσο την αληθεια σας την είπα. Πέρα απο το οικονομικό (ένα σερουμ της “θειας” 50ml κοστίζει με την έκπτωση 25% κοντα στα 85€ περίπου….)το οποιο πλεον δεν το αντέχω… το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό (μιλαω για τα λάδια). Κανενα σερουμ δεν μου εδωσε ΠΟΤΕ το αποτελεσμα του αγριου τριανάτφυλλου της Apivita και αυτο ειναι εμφανες, για να μην πω για μάρκες που είχαν και πολύ δυσμενη αποτελεσματα στο δερμα μου και μαλιστα πολυ καλες κι επωνυμες… Εχει παρατηρηθει, ότι με τα χρόνια καποια δέρματα παρουσιάζουν δυσανεξίες στα πολλά συντηρητικά που υπαρχουν μεσα στις συμβατικές κρέμες και αυτο αφορα και καποιες “πρασινες” ή φυτικές, εφ΄όσον και αυτες πρεπει να μεινουν στα ράφια για αρκετο καιρό…Ειναι ανεξαντλητο το θέμα…Εγω δεν ειχα δυσανεξία αλλα η διαφορά στο δέρμα μου, απο τοτε που ξεκινησα να το ψαχνω το θεμα με αφορμη τις οικονομικές λυσεις, ειναι απίστευτη! Εγω προτίμησα να κινηθω προς τα φυτικά, αντι να αγορασω καλλυντικά περιποιησης ευρειας καταναλωσης, τα οποια αφ΄ενος δεν μου εκαναν, αφ΄ετερου ειναι τιγκα στα parabens και τα φθηνα συντηρητικα και χημικα, προκειμενου να μειωσουν το κόστος τους….Οσο γι΄αυτο το ‘κατι” που αναφέρεις είσαι πολύ σωστή και φυσικά μπορουμε να εξελίξουμε απίστευτα τα λάδια με την προσθήκη των κατάλληλων αιθέριων ελαίων…. η Τζούλια μου επετρεψε να γραψω ένα ακομα θεμα για τα αιθερια έλαια, δεν ειναι η αυριανη αναρτηση, αλλά κορίτσια επιφυλάσσομαι σύντομα να επανέλθω… τόσα πολλά πράγματα…. τι να σας πρωτοπώ…

  38. @Stella: Εξατομικευμένες συμβουλές θεραπείας;! Ευχαριστώώώ, είσαι θεά! Θα τις ακολουθήσω ευλαβικά!

    @marianna: Μέχρι προχθές(κυριολεκτικά) που πήρα την Bioten Caviar & Ceramides, έβαζα την Estee Lauder Advanced Night Repair Eye Recovery Complex. Πανάκριβη αλλά αστέρι!

  39. @SofiaT Μα ειπα κι εγω… που ειναι η σοφία να βαλει τη βούλα? θα σε κανω υφυπουργό μου φαινεται… ολα τα θελω γραψτα… φανταζομαι και αλλες κοπελλες… οσο για τις αναμειξεις θα δεις αυριο ενα μικρο δειγμα, γιατι θα επανελθω με νεοτερες και πιο εξελιγμενες συνταγες. Οπως ειπα και στην Ελενη Κερσενογλου, υπαρχουν και τα αιθερια ελαια… Το βερικοκελαιο ειναι σχεδον ίδιο με το αμυγδαλελαιο. Αλλοι προτιμουν το ένα άλλοι το άλλο.
    @marianna εννοειται ότι δεν τα πεταμε… αλιμονο…. αν σου πεσει βαρυ …. ασε αυριο… Φυσικα και μπορεις να βαζεις την κρεμα σου μετα, αρκει να κανεις καλο αμσαζ στο λαδι και να απορροφηθει… να μην μεινει μετα η κρεμα μονο στις ανωτερες στιβαδες της επιδερμίδας… Το χαμομηλελαιο και η καλεντουλα ειναι πολυ καλα στις ευαισθητες επιδερμιδες κι αυτες που κανουν ευκολα κοκκινιλες ή ερεθισμους. Στη λιπαρη μπορεις επισης να βαλεις jojoba ή argan. ειδικα αυτα τα δυο κανουν εξισορροπηση.
    @SofiaT & Angelina Ευχαριστω πολυ για το βιβλίο!

  40. Τώρα κατάλαβα πως είναι δικό σου το βιβλίο!
    Συγχαρητήρια!!!
    Εάν το πετύχω θα το αγοράσω σίγουρα! Ασε που είναι και τέλειο δώρο για το Πάσχα!

  41. @Ioanna Thess Ευχαριστώ πολύ Ιωάννα, αρκει αυτος ο καποιος να ενδιαφερεται για αγροτουρισμό. Φιλια

  42. Υφυπουργο εεεε?? Με βαζεις σε πειρασμο χαχαχα
    Πρεπει ομως να δωσει εγκριση και η αγαπημενη
    πρωθυπουργος μας το λες ΤΖΟΥΛΙΑ!??
    Καλα αυριο δεν θα παω πουθενα θα περιμενω την
    συνεχεια.
    @ΣΤΕΛΛΑ αν θελεις εχω ενα σωρω συνταγες να σου
    στειλω να δοκιμασεις εγω εχω γεμισει το ψυγειο βαζακια!!!
    Τα φιλια μου!!

  43. Εννοουσα τι λες ΤΖΟΥΛΙΑ? ΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΒΓΑΖΩ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ
    ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΛΑΘΩΣ ΚΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ…

  44. @SofiaT εννοειται! πως λεμε “θεου θελοντος” τωρα “Τζούλιας θέλοντος…” εξάλλου αν δεν ήταν η Τζούλια να μας βαλει στην “πολιτική, δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός μας, που λεγανε καποτε οι υπουργοι του για τον Ανδρεα Παπανδρεου… έτσι κι εμεις…

  45. @Sofia και Γενικη Γραμματεια μπορεις να παρεις…ξερεις Γενικη Γραμματεια ειδικων θεραπειων και εναλλακτικων μορφων περιποιησης… χα χα χα

  46. @ΣΤΕΛΛΑ Αχ τι ωραια που ακουγεται μεγαλος τιτλος χαχαχαχαχαχα
    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΤΖΟΥΛΙΑ!!!
    Αυτο το εναλλακτικο με ιντριγκαρη!!!!!!
    Σε φιλω

  47. @ Julia Πρωθυπουργέ μου, ελπίζω να μην μας παρεξηγείς που πήραμε αέρα και μοιράζουμε καρέκλες… εμεις όλα για το “κόμμα”… και τους “ψηφοφόρους” μας…. (ειμαστε και στο πνευμα της επικαιρότητας τα ΒΒgirls!)

  48. @ioanna thess,stella thanxxxxxXXX!!!perimenw to ayriano post,kt parapanw 8a ma8w,eimai sigourh.

  49. Ωραία όλα, αλλά πού μπορούμε να βρούμε όλα αυτά τα φυτικά λάδια και έλαια και να γνωρίζουμε ότι όντως είναι βιολογικά και έχουν εγγύτητα?

  50. @Δημητρουλα λαδια βασης εκτος απο τις γνωστες εταιριες φαρμακειου οπως
    Primavera ,styx, bioleon που ειναι εγγυημενα.
    Υπαρχουν ακομα και Mediserv.gr με πιστοποιηση Ecocert(εταιρια ladrome)
    Και με ελληνικα bio λαδια η greenaidshop.gr και αν θελεις ντοπιους παραγωγους
    το diktamo.gr απο εκει πειρα το βερικοκελαιο.

  51. πολύ χρήσιμο άρθρο…θαθελα να ρωτήσω εγώ που έχω λιπαρό και ακνεικό δερμα τι είδους έλαιο θα πρέπει να χρησιμοποιώ(αν πρέπει να χρησιμοποιώ)

  52. Αχ κορίτσια , τεράστιο θέμα ανοίξατε … Εγώ πάντως πήρα καστορέλαιο από κατάστημα με βιολογικά προιόντα το οποίο παρεπιπτόντως ήταν και αρκετά φθηνό και το χρησιμοποιώ ως λαδάκι για τα νύχια και τα επωνύχια ( αφού πρώτα διάβασα ότι το πανάκριβο που χρησιμοποιούσα είχε ως βάση το καστορέλαιο ) . Η κοπέλα μου είπε ότι κάνει καλό και στα μαλλιά αλλά ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει ( πριν το λούσιμο βέβαια γιατί είναι αρκετά παχύ ) . Επίσης αγόρασα και κερί μέλισσας γιατί μου άρεσε ως υλικό αλλά ακόμα δεν έχω βρει τι να το κάνω ή με τι να το αναμίξω . Καμιά ιδέα ?

  53. @marianna Μαριάννα, μόλις έβαλα το ..μπριάμ στο φούρνο και μου ήρθε φαεινή ιδεα για σένα!!!! Νομίζω πως θα σου έκανε το σταφυλοκουκουτσέλαιο. Ειναι ενα πολύ θρεπτικό και εξαιρετικά βιταμινούχο λάδι από τα κουκουτσια του σταφυλιού, ιδανικό για θέματα λιπαρότητας, αλλά εξαιρετικά ελαφρύ. Γι’ αυτο το λόγο το χρησιμοποιουμε πολλές φορες, για να ελαφρύνουμε άλλα πιο βαριά λάδια.
    Νομίζω πως σε συνδιασμό με την wine elixir που χρησιμοποιεις θα ήταν πολύ καλο για σένα. Θα ενίσχυε τη δράση της κρεμας και παράλληλα θα μπορούσε να προηγηθεί ως σέρουμ, επειδη απορροφάται εύκολα και να μη σε βαρύνει. Ελπίζω να διαβασεις το μυνημα… Φιλιά

  54. “MOUSMOUS Κρατα το το κερί μέλισσας. Δεν χρησιμοποιειται μόνο του. Το πηρες σε σταγονες (μικρά τρίμματα) ή ολόκληρο? Θα μας χρειαστεί όταν θα φτιαξουμε κρεμα. Ειναι η απαραίτητη βαση.. κανε υπομονη…

  55. @ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ Εχουμε δωσει μαρκες και οδηγιες για να τα βρεις, στις απαντησεις πιο πανω. Μπορεις να παρεις μερικες ιδεες για το που να τα βρεις και ποια ειναι τα καλα.

  56. @katerinaki Για σενα ειναι καλυτερα να δοκιμασεις ενα ελαφρυ λαδι όπως jojoba ή το σταφυλοκουκουτσελαιο και να το ενισχυσεις με αιθεριο ελαιο tea tree. Το tea tree ειναι το ιδανικο για την περίπτωση σου. Αλλα αν κανεις υπομονη, θα γραψω μερικα πραγματακια για τα αιθερια ελαια σύντομα..

  57. @όλες: Ι love you all!!!

    @Stella: Χίλια ευχαριστώ και θερμά συγχαρητήρια Υπουργέ μου!!

  58. @ΣΤΕΛΛΑ μου εννοηται οτι συμφωνω απολυτα για το tea tree
    εγω το χρησιμοποιω ακομα σταζοντας 2 σταγονες σε μια μπατονετα
    και μετα πανω στο σπυρακι.
    Προσεχε μην καψεις το φαγητο εγω την προηγουμενη παραλιγο χαχαχα
    Τα φιλια μου

  59. @Sofia Ετσι ακριβως… ειναι το μονο αιθεριο ελαιο μαζι με τη λεβαντα που χρησιμοποιειται απ’ ευθειας πανω στο δερμα…
    Ενταξει το μπριαμ ειναι “υπο έλεγχο”!!!

  60. Δεν το πιστεύω ότι πήγε τέτοια ώρα για να διαβάσω αυτό το συγκλονιστικό ποστ! Εμ, βρήκα κι εγώ μέρα να φτιάξω τσουρέκια και μπριάμ…
    @Stella: Έχω μείνει άφωνη… Σχετικά νέα στο blog, δεν ήξερα ότι είσαι τέτοιο αστέρι!!! Περιμένω εναγωνίως και τις υπόλοιπες αναρτήσεις, διότι όσο κι αν λατρεύω κι εγώ τη θεία Estee, η τσέπη μου πλέον δεν αντέχει τις αγορές από αυτήν!!! Φοβερές πληροφορίες, υπέροχη γραφή! Πολλά συγχαρητήρια και για το βιβλίο!
    @Julia: απλά μπράβο! Δεν έχω κάτι άλλο…
    Φιλιά σε όλες!

  61. Ωραίο θέμα!
    Με γοητεύουν πολύ όσα έχουν να κάνουν με εναλλακτικές, πιο φυτικές λύσεις σε διάφορα θέματα…Αν και στο θέμα των καλλυντικών, ποτέ δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω κάτι από έλαια….
    Θα ήθελα πολύ να φτιάξω ένα καθαριστικό προσώπου….Σε κάποια σχόλια (δεν τα έχω διαβάσει ακόμη όλα…) είδα για το ροδόνερο… Υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική?
    Ευχαριστούμε που μοιράζεσαι τις γνώσεις σου!
    Περιμένουμε τη συνέχεια….
    Φιλάκια!!*

  62. @STELLA,fysika k diavasa to mnm sou pros emena!!den exw logia!!perimenw tis epomenes anarthseis.kalhmera sta BB girls ka8ws k sta melh ths kyvernhshs!!

  63. STELLA,8a h8ela na se rwthsw an gnwrizeis kt gia thn anamei3h fysikwn-fytikwn stoixeiwn me xhmika.kapou exw diavasei oti den prepei na vazoume ta dyo eidh kallyntikwn mazi.ti 3ereis ep’aytou?

  64. @Katrap Κατερινάκι υπαρχουν πολλά ανθονερα, τα οποια ειναι επι της ουσίας, αποσταγμένο νερό που παράγεται κατά την απόσταξη των αιθερίων ελαίων από τα αρωματικά φυτά, όταν μιλαμε για καλό ποιοτικό ανθονερο και όχι για καποιο που ειναι ενισχυμενο με χημικά αρωματα. Μπορεις να βρεις ανθόνερο με λεβαντα, χαμομήλι ή άνθη πορτοκαλιάς αν και κατα τη γνωμη μου, το ροδόνερο (γενικα το τριαντάφυλλο) είναι το καλύτερο. Μην το φοβασαι αν δισταζεις λόγω της μικρης σου ηλικίας. Παντως ανθονερα μπορεις να βρεις σε καποιο καλο φαρμακειο, ή στο internet στο site της elmeliabio που εχει μια καλη ποικιλία.

  65. @marianna Μαριάννα μου, δεν το γνωρίζω αυτο το θέμα, αλλα προσωπικά δεν πιστευω ότι υπαρχει πρόβλημα. Εγω παντως συνεχίζω να χρησιμοποιω και προιοντα συμβατικής κοσμετολογίας π.χ το καθαριστικό και τη λοσιον της Estee (τουλαχιστον μεχρι να τελειωσουν τα αποθέματα) εναλλακτικά με άλλα φυσικά καθαριστικά. θα σου πω παντως κάτιι πολύ σημαντικό που μας έιπαν στο σεμιναριο και αφορούσε τις τροφές αλλά εχει προεκτάσεις και στα καλλυντικά. δεν γινεται να περασουμε στο άλλο ακρο και να χρησιμοποιουμε ή να τρωμε μονο βιολογικά προιοντα. Ο οργανισμος μας έχει εδω και δεκαετίες συνηθίσει και έχει περασει σε μας και μεσω των γονιδίων, και σε συμβατικές τροφες. Αν του δωσεις ξαφνικα αποκλειστικά και μονο βιολογικά προιοντα θα υποστει ενα σοκ. Δεν θα μπορει να τα αναγνωρισει. Εχουν γινει ερευνες σε χωρες της Ευρωπης σε παιδια που οι γονεις τους, τους εδιναν αποκλειστικα και μονο βιολογικα προιοντα και έδειξαν, οτι ηταν πιο εκτεθειμενα σε αλλεργιες και δυσανεξιες απο τα άλλα που ετρωγαν και συμβατικές. Ο ανθρωπινος οργανισμος δεν συνηθιζει στις αλλαγες απο τη μια στιγμη στην άλλη. Μας ειπαν λοιπόν, ότι καλο ειναι να αναμιγνουμε τις τροφες μας, και να προτιμαμε π.χ βιολογικα σε ότι δεν εχει φλουδα και συμβατικα σε ότι καθαρίζεται….

  66. @Stella: Σ’ευχαριστώ πολύ!! Θα το κοιτάξω και σίγουρα θα το δοκιμάσω σύντομα…!!*

  67. nai stella mou to pisteyw ayto.den ypoferw apo allergies,isws se poly mikro va8mo,k perysi epa8a alergia sta matia apo viologikh krema matiwn.twra 8a fygw k 8a ta poume to apogeyma.filia se oles!!

  68. @Stella , το πήρα ολόκληρο γιατί μου άρεσε η μυρωδιά του και η υφή του . Είσαι απίστευτη , με τις συμβουλές και τα post σου . Ανυπομονούμε για περισσότερα …

  69. Ευχαριστώ πολύ @Stella και @SofiaT !!! Αν και λίγο καθυστερημένα! :)))
    Καλό Πάσχα! Καλή Ανάσταση!

  70. Πλ ωραιο ποστ!αυτα εγω τα λατρευω!αν και ακομα δν μου εχει δωθει η ευκαιρια να δημιουργησω το κατιτις μ με αυτα τα υλικα<3. Θα ηθελα να σε ρωτησω Στελλα μ απο που μπορω να προμηθευτω αιθερια ελαια και φυτικα ελαια και αν μπορεις στειλε μ καμια διευθυνση να ψαξω για να παρω;-) Α!ναι και αυτα τα ελαια που εχεις αναφερει στο τελειωμα του ποστ το νυχτολουλουδο και τα υπολοιπα τι ειναι αιθερια ελαια? Ευχαριστω εκ τν προτερων:-D

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.