Guest Post, Φυσικά Συστατικά: Τι είναι το Acai Berry;

 

Ότι υπάρχει μια στροφή στα πιο αγνά, πιο φυσικά προϊόντα σε ότι αφορά την καθημερινή μας ζωή και βέβαια την περιποίηση της επιδερμίδας μας, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Επίσης δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για το πόσο εσείς τα bb girls ενδιαφέρεστε και ψάχνετε γι αυτά, και αυτό φαίνεται κάθε φορά που έχει να μας πει και να μας γράψει  η Στέλλα, τις φυσικές της συνταγές.

 

Πρόσφατα έλαβα από την ΜαρίαΗ, ένα πολύ ενημερωμένο κείμενο, σχετικά με το Acai Berry, για το οποίο γίνεται πολύ λόγος τελευταία και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.

 

 

Accai Berry: Το Βραζιλιάνικο μούρο που κατακτά τον κόσμο ως η πιο δημοφιλής τροφή για την υγεία και την ομορφιά.

 

Οι Βραζιλιάνοι είναι από ένας απο τους πιο δυναμικούς και υγιείς λαούς παγκοσμίως. Εάν τύχει να περπατήσετε στις ατελείωτες σε μήκος παραλίες του Ρίο ντε Τζανέιρο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δείτε τους Βραζιλιάνους να κολυμπούν, να κάνουν σερφινγκ, να παίζουν ποδόσφαιρο, να κάνουν ποδηλασία, να τρέχουν και γενικά να ασκούνται. Ποτέ δεν λείπει από τα χέρια τους ένα σακουλάκι, γεμάτο μικρά μαύρα φρούτα  μοβ χρώματος. Είναι τα Acai Berries, γνωστά και ως το «Viagra» του τροπικού δάσους, ένα είδος μούρου που πωλείται σε όλα τα παραλιακά μπαράκια του Ρίο ντε Τζανέιρο.

 

Τι είναι το Acai berry ή γνωστό ως «α-τσάι-ι»

 

Το μούρο που προωθείται όσο κανένα αλλο στις Ηνωμενες Πολιτείες, καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στα τροπικά δάση του Αμαζονίου και ξεκίνησε να καθιερώνεται στον δυτικό κόσμο στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Μετα απο χρόνιες δοκιμες, η δύναμη του Αcai εντοπιστηκε στις πολλαπλές ιδιότητες του και μάλιστα πολύ γρήγορα κατάφερε να κατακτησει τον τίτλο του “Νο1 υπερφρούτου” στον κόσμο.
Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τις φυλές της ζούγκλας του Αμαζονίου ως θεραπεία για διάφορες παθήσεις και στη συνέχεια απο τους πολεμιστες του Αμαζονίου ως ενισχυτική τροφή πριν τη μάχη. Η παράδοση αυτη μεταφέρθηκε στην εποχή μας και κέρδισε δημοτικότητα όταν άρχισε να χρησιμοποιείται από τους φοιτητές των πολεμικών σχολείων του Jiu Jitsu. Έτσι το Acai Berry έγινε σύντομα μέρος του τρόπου ζωής των Βραζιλιάνων.


Μορφή, γεύση & ουσία

 

Το Acai berry ξεχωρίζει από το βαθύ -μοβ-μπλε- χρώμα του και είναι πεντανόστιμο. Η γεύση του είναι παρόμοια με αυτή ενος μείγματος ροδιου, κερασιου και σοκολάτας. Είναι αξιοσημείωτο πως το 90% του Acai είναι σπόρος και μολις το 10% είναι βρώσιμο. Οι λάτρεις του συνηθιζουν να πετάνε το σπόρο και να τρώνε το δέρμα και τον πολτό του. Όλες οι έρευνες που γίνονται πάνω στη μαγική διατροφική σύνθεση του, στηρίζονται αποκλειστικά στο δέρμα και τον πολτό του.
Δυστυχώς , πολλοί οργανισμοί έχουν ανακαλύψει ότι καποιες απο τις εταιρειες που εμπορευονται προϊόντα Acai , χρησιμοποιουν το σπόρο του. Συνεπώς αυτά τα προϊόντα περιέχουν 90% λιγότερο Acai, άρα 90% λιγότερες θρεπτικές ιδιότητες συγκριτικα με αυτά που περιεχουν μόνο το δέρμα και τον πολτό του. Η συμβουλή μας – μείνετε μακριά από κάθε προϊόν που γίνεται με το σπόρο του Acai!

 

Ποιές είναι οι Ιδιότητες του Acai berry

 

Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό το μικρό μούρο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και ισχυρά τρόφιμα στον κόσμο! Τι το κάνει όμως τόσο ξεχωριστό;

 

1. Περιεχει ισχυρή συγκέντρωση αντιοξειδωτικών που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης, με 10 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από τo κόκκινο σταφύλι και 10 έως 30 φορές περισσότερες ανθοκυανίνες* από αυτές που συμπεριέχονται στο κόκκινο κρασί.
2. Συνδιαζει μονοακόρεστα λιπαρά (υγιή), φυτικές ίνες και φυτοστερόλες που συμβάλλουν στην προώθηση της καρδιαγγειακής υγείας και του πεπτικού συστήματος.
3. Διαθετει ενα τέλειο συγκρότημα αμινοξέων, σε συνδυασμό με πολύτιμα ιχνοστοιχεία, ζωτικής σημασίας για την σωστή μυϊκή συστολή και αναγέννηση.

 

Η περιεκτικότητα του Acai berry σε λιπαρά οξέα μοιάζει με εκείνη του ελαιολάδου καθως είναι πλούσιο σε μονοακόρεστο ελαϊκό οξύ. Το ελαϊκό οξύ βοηθάει τα ωμέγα-3 (ιχθυέλαια) να διαπεράσουν τις μεμβράνες των κυττάρων και τελικά να γίνουν πιο εύπλαστες. Διατηρώντας τις κυτταρικές μεμβράνες εύπλαστες, όλες οι ορμόνες, οι νευροδιαβιβαστές και οι υποδοχείς της ινσουλίνης, λειτουργούν αποτελεσματικότερα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς τα χαμηλά επίπεδα ινσουλίνης αποτρέπουν τη  δημιουργία φλεγμονης η οποία ως γνωστόν προκαλεί τη γήρανση.


Πως κατάφερε να σαρώσει τον κόσμο της ομορφιάς παγκοσμίως

 

Όπως αναφέρει η Δρ Σούζαν Μίτσελ: «Μόνο και μόνο επειδή ένα υπερφρούτο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες, σημαίνει ότι αυτομάτως μεταφράζεται σε όφελος για την υγεία του ανθρώπινου σώματος?  Ο μόνος τρόπος για να γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι η διεξαγωγή διατροφικής έρευνας,  ώστε να ελεγχθεί αν αυτά τα αντιοξειδωτικά καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες και το κατά πόσο  η καταστροφή αυτή μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου και τη δημιουργία φλεγμονής.

 

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το Acai προσφέρει αποτέλεσμα και για αυτό εκτός από τα υποτιθέμενα για την υγεία οφέλη, η βιομηχανία της ομορφιάς βλέπει τεράστιες δυνατότητες στο Acai. Προστίθεται στην φροντίδα του δέρματος, στην περιποίηση των μαλλιών και στα προϊόντα μακιγιάζ, ως αντιοξειδωτικό όπλο  στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις ελεύθερες ρίζες.

 

 

Τι προσφέρει το Acai Berry στο δέρμα?


 

  • Προστατεύει την επιδερμίδα από τα πρώτα σημάδια της γήρανσης.
  • Αναδομεί και ενυδατώνει το δέρμα σε βάθος.
  • Εξισορροπεί τους ανομοιόμορφους χρωματικούς τόνους.
  • Αναζωογονεί την επιδερμίδα προσφέροντας λάμψη.
  • Καλμάρει & καταπραΰνει τους ερεθισμούς.
  • Βελτιώνει την φυσική κατάσταση της επιδερμίδας.
  • Επιταχύνει τη φυσική  διαδικασία επιδιόρθωσης της επιδερμίδας στο σωστό χρόνο.

 

 

 

Παρέχει αποτελέσματα?

 

Σε έρευνες που διεξήχθησαν αποδείχθηκε ότι το Acai berry είναι περισσότερο απορροφίσιμο από το ανθρώπινο σώμα όταν καταναλώνεται ως φρούτο ή χυμός και λιγότερο ως συμπλήρωμα διατροφής ή καλλυντικό παρασκεύασμα. Αρχικά η διαπίστωση αυτή, έγινε από μια ομάδα επιστημόνων από το τμήμα Έρευνας AgriLife στο Τέξας και δημοσιεύθηκε σε πρόσφατο τεύχος της Εφημερίδας της Γεωπονίας και Χημείας Τροφίμων.

 

Το Acai Berry έχει πολλούς φανατικούς υποστηρικτές και δέχεται πλήθος θετικών σχολίων σχετικά με τα αποτελέσματα του. Σημαντικό ρόλο παίζουν αφ’ενός η ποιότητα του Αcai που χρησιμοποιείται σε οποιασδήποτε μορφής προϊόν και αφ’ετέρου  η επί της εκατό περιεκτικότητά του στο προϊ’ον αυτό. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί η ποιότητα του Αcai να είναι πολύ χαμηλή ή η περιεκτικότητά του να μην είναι επαρκής. Είναι σημαντικό να κάνετε την ανάλογη έρευνα αγοράς πριν καταλήξετε σε κάποιο προϊόν και να βεβαιωθείτε ότι είναι καλής ποιότητας.

 

Τα χρώματα των ανεπεξέργαστων τροφών, οφείλονται σε φυσικές χρωστικές που πέρα από τη χρώση, προσδίδουν και σημαντική διατροφική αξία. Το κόκκινο-πορφυρό χρώμα των κόκκινων σταφυλιών, των κερασιών, της φράουλας, του ροδιού, του βατόμουρου, της κόκκινης πιπεριάς και της μελιτζάνας, οφείλεται σε μια ομάδα ευεργετικών ουσιών, τις ανθοκυανίνες. Οι ανθοκυανίνες, εμφανίζουν ισχυρότατη αντιοξειδωτική δράση, συμβάλλοντας στην υγεία των αγγείων, της καρδιάς και όχιμόνο.

 

 

Να ευχαριστήσω την Μαρία για το πολύ καλό της review και να σας πω, ότι εγώ χρησιμοποιώ εδώ και τρεις μήνες περίπου το λαδάκι της That’s Better Dream on, Wrinkle Erasor με Acai Berry και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη. Όλη η σειρά That’s Better (www.thatsbettercosmetics.com)  βασίστηκε σε αυτό το φυσικό συστατικό, που επιπλέον μυρίζει υπέροχα.

 

That’s Better Dream On

 

Acai Berry περιέχει ακόμα και η κρέμα περιποίησης Produce Organic Beauty Grape Acai Berry, καθώς και στο lipbalm, Burt’s Bees Rejuvenating Lip Balmπροϊόντα που μπορείτε να τα βρείτε on line, αλλά εγώ δεν τα έχω δοκιμάσει για να έχω άποψη.

 

 

Καλή Εβδομάδα bb girls!! Και Καλή Πρωτομαγιά για αύριο!! Να περάσετε όμορφα ό,τι και αν αποφασίσετε να κάνετε!

 

Produce Organic Beauty Grape Acai Berry


 

Burt’s Bees Rejuvenating Lip Balm

26 Σχόλια
  1. Καλημέρα!
    Ευχαριστούμε Μαρία!
    Μ’αρέσει πολύ να διαβάζω για σούπερ τροφές και φυτικά συστατικά των καλλυντικών…
    Τώρα, θα ήθελα πολύ να το γευτώ…!! Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο….
    ‘Οσο για τα that’s better, πρώτη φορά διάβασα γι’αυτά εδώ, δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά αφού λες ότι έχεις διαπιστώσει ότι είναι και αποτελεσμάτικά, μάλλον πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα ελληνική εταιρία….

  2. Καλημέρα Τζούλια, κορίτσια!!!! Πολύ ωραίο άρθρο – όντως το είχα υπόψη μου το συγκεκριμένο φρούτο. Είναι όντως πολύ ωφέλιμο όπως όλες οι “υπερτροφές” απλά λίγο δύσκολο να το βρεις στην Ελλάδα κι όταν το βρίσκεις είναι κομματάκι ακριβό. Το λαδάκι που λες Τζούλια μας είχες πει ότι το χρησιμοποιούσες και χαίρομαι που ήταν καλό, θα το δοκιμάσω, θέλω να δοκιμάσω γενικότερα προιόντα από αυτήν την μάρκα.
    Φιλάκια πολλά και να περάσετε τέλεια αύριο!!!!!

  3. Καλημερα καλοκαιρινη Τζουλια!!!!!bb girls!!!
    Καταπληκτικο το θεμα σημερα !!!Και το review της Μαριας!!!
    Acai παιρνω εδω και 4 μηνες σε σκονη (organic acai ) την βαζω
    στον χυμο μου γιατι σκετη που δημιουργουσε καουρες μιας και
    εχω ευαισθητο στομαχη.Γενικα ολες αυτες τις υπερτροφες της παιρνω
    κατα καιρους παλαιοτερα ειχα αγορασει ΓΚΟΤΖΙ αποξηραμενο το τρως
    οπως ειναι μοιαζει η γευση με σταφιδα ποιο ξινη! Εχω παρει και σε χαπια
    ΙΠΠΟΦΑΕΣ .Ολες αυτες οι υπερτροφες κανουν πολυ καλο στον οργανισμο
    μας αλλα θελει και αναλογη διατροφη και μεγαλη προσοχη στην αγορα τους
    προτιμηστε βιολογικης καλλιεργιας η να ειναι πιστοποιημενα απο κρατικο
    οργανισμο! Και βεβαια ολα αυτα τα παιρνουμε αφου πρωτα διαβασουμε για
    τυχον αλλεργιες αν εχουμε!! Δεν κανουν για ολους!!
    @Τζουλια μου ηκρεμα που μας εδειξες με ενδιαφερει πολυ θα το ψαξω!!
    Υ.ΓΞεχασα να αναφερω οτι το ΑΚΑΙ βοηθαει πολυ και σε οποιους κανουν διαιτα
    ενισχυη το μεταβολισμο να χασει ποιο γρηγορα τα κιλα!
    Τα φιλια μου χχχχχ

  4. Καλημέρα!
    Πέρσι στην Αμερική (αλλά και στην Αγγλία) υπήρχε τρελό πάθος με το acai berry, ιδιαίτερα στον τομέα του αδυνατίσματος… Άπειρα σκευάσμασματα (πόσιμα τις περισσότερες φορές) που υπόσχονταν θεαματικά αποτελέσματα…
    Τώρα, αν αυτά όλα έχουν αποτέλεσμα? Θα σας γελάσω, γιατί δεν το δοκίμασα ποτέ!

  5. @SofiaT: Για το Ιπποφαές άκουσα τόσα πολλά και καλά από την παιδίατρο του κυρίου Ρωμανού, που πέρυσι πήρα ένα μπουκάλι και του το έδωσα όλο! Τώρα του δίνω κάτι παιδικές βιταμίνες αλλά νομίζω θα το ξανα-αγοράσω και για μένα αυτή τη φορά!

  6. @Angelina: Δεν ήξερα ότι είναι και για αδυνάτισμα η αλήθεια είναι.. ενδιαφέρον…

  7. ΚΑΛΗΜΕΡΑ bb girls ΤΖΟΥΛΙΑ!!!!
    ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ?ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ?
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΡΩΤΗΣΑ ΕΝΑ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΕΔΩ ΣΕ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ.ΠΗΓΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΜΗ ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΟ!!

  8. ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑ ΣΕ ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!!!

  9. @Τζουλια τελεια δεν γνωριζα οτι υπαρχει ιπποφαες για τα παιδια!!Εψαχνα να βρω το χειμωνα να του δωσω κατι αλλα δυσκολα εμπιστευομουν!Αν τωρα το εδινες στον
    μικρο Ρωμανο! σιγουρα θα το εμπιστευτω!Μπορεις να μου πεις αν γινεται πιο ηταν?
    Ακαι υπαρχουν καποια χαπια νομιζω αλλα θελει πολυ προσοχη!!διοτι κυκλοφορουν και καποια που εχουν παρενεργιες!!
    Και βασικο σε ολα αυτα ειναι η κλιμακα ORAC!!!!Μοναδα μετρησης των αντιοξειδωτικων ουσιων στις τροφες!!!δηλαδη την ικανοτητα αντιοξειδωτικης δρασης.Το ΑΚΑΙ εχει περιπου 18.500 μοναδες .Γιαυτο το λογω αν το παρετε σε χαπια πρεπει να δειτε το ποσοστο ORAC που εχει οσο ποιο υψηλο τοσο καλητερα!!!
    Φιλια χχχχ

  10. @SofiaT: Όχι δεν θυμάμαι Σοφία μου. Πάντως μου το έγραψε η παιδίατρος και το πήρα σε κατάστημα Υγιεινής Διατροφής. Νομίζω αν ρωτήσεις τον παιδίατρό σου, θα σου πει..

  11. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΙ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΕΙ.
    ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΠΙΕΙ ΤΣΑΙ ΙΠΠΟΦΑΕΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ,ΤΑ 150gr (ή 200gr) ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ 15E.
    ΤΟ ΒΡΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΝΕΙΣ.
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!! ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ!!!!!

  12. Λατρεύω τα μούρα,τη γεύση τους,το άρωμα τους & ό,τι έχει να κάνει με αυτά!παρόλα αυτά όμως & παρότι πλούσια σε ευεργετικά & αντιοξειδωτικά συστατικά δεν τα βρίσκουμε εύκολα στην Ελλάδα…σνιφ!το λαδάκι that’s better πολύ ενδιαφέρον πάντως!Φιλιά σε όλες & καλή πρωτομαγιά!xxx

  13. Ομολογώ πως δεν γνώριζα τίποτα επί του θέματος και αυτή η ανάρτηση ήταν άκρως ενημερωτική!
    Το Burt’s Bees Rejuvenating Lip Balm το ακούω συνέχεια αλλά δεν ήξερα λεπτομέρειες.
    Ευχαριστούμε!
    Να περάσουμε πανέμορφα αύριο, καλή Πρωτομαγιά σε όλους!

  14. Εγώ λοιπόν που δοκίμασα σκέυασμα αδυνατίσματος με acai berry,όχι μόνο δεν βοήθησε στο αδυνάτισμα,αλλά αντίθετα,με φούσκωνε αφάνταστα.Το έχω στο ντουλάπι και δίνω κάψουλες στα παιδιά να κάνουν πειράματα!!Κρίμα τα λεφτά μου!Σε κρέμες δεν το έχω δοκιμάσει.Είδωμεν…

  15. kalhspera se oles!!!to acai berry to eixa akousta alla den h3era toses leptomereies.ara,bravo gia to post!!to ladaki akougetai endiaferon. vazeis mono ayto julia mou k den vazeis allh krema meta?

  16. Αγαπητά bb girls καλησπέρα και από εμένα!!! Πράγματι το Acai Berry είναι ένα εξαιρετικό φρούτο πλούσιο σε μέταλλα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, και είναι πεντανόστιμο. Είναι όμως βασικό, πριν από οποιαδήποτε αγορά προϊόντος με acai να κάνετε την ανάλογη έρευνα αγοράς.
    Γενικά είναι αρκετά δύσκολο να το βρείτε σαν φρούτο στη Ελλάδα, αλλά μπορείτε να το βρείτε πιο εύκολα ως χυμό, σε σκόνη, στα καλλυντικά η ως συμπλήρωμα διατροφής. Όταν αγοράζετε ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει Acai Berry πρέπει να επιδιώξετε να έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε Acai Berry και λιγότερα η καθόλου άλλα πρόσθετα. Είναι πολλοί οι κατασκευαστές που έχουν εισέλθει στην αγορά και που θα προσπαθήσουν να σας πουλήσουν υποδεέστερα προϊόντα, κατώτερης ποιότητας, που δεν σας δίνουν ΚΑΝΕΝΑ από τα οφέλη που το αυθεντικό acai θα σας δώσει.

    Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε !!!

  17. Πρώτη φορά ακούω για το acai berry κ χαίρομαι πολύ που μαθαίνω για φυσικά προιόντα ομορφιάς!!!!Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και ελκυστικό…Καλή Πρωτομαγιά αύριο σε όλες μας!!!!

  18. Αχχχχ κορίτσια μου, κορίτσια μου, τωρα εδεησα να γραψω και να διαβασω πιο προσεκτικα το τόσο καλό και άκρως ενημερωτικο post της Μαριας! Τι ωραιες πληροφορίες, ευχαριστουμε πολύ Μαρια, που το έψαξες τόσο και μας τα είπες όλα αυτα τα ενδιαφεροντα και καινούργια! κι αν δεν το πω θα σκασω γιατι με τρωει απο χθες.. Δεν ξερω ποσες απο σας πηρατε χθες το ΒΗΜΑ και ειδατε το φυλλαδιο της Πετρουλακη με φυσικες συνταγες ομορφιας…. ειναι διαφημιστικο για τα δαμασκηνα, αλλα εχει μεσα και φυσικες συνταγες ομορφιας… εγω παντως οταν το ειδα σκεφθηκα…. ασε μας ρε Πετρουλακη τι να μας πεις κι εσυ… εδω και ενα χρονο γραφουμε τοσα και τοσα στο ΒΒ, τα ΒΒgirls για όλα αυτα… και δεν εννοω μονο οτι εχω γραψει εγω, αλλα τοσα και τοσα σχολια των κοριτσιων, τοσες γνωσεις και πληροφοριες απο ΟΛΕΣ και τις γνωμες που ανταλασσουμε μεταξυ μας, που θα μπορουσαν να κανουν μια ολοκληρη βιβλιοθηκη ομορφιας. Ως επιστεγασμα, ηρθε σημερα το post της Μαριας et voila!!!! Εμεις μιλαμε για acai berry, ασε τους αλλους ακομα να ψαχνουν τα δαμασκηνα…. Sorry βρε κοριτσια, αλλα θεωρω οτι μια πρωτοπορια την εχουμε εδω μεσα, δε συμφωνειτε?

  19. @Βεβαιως Στελλα μου!!Εδω μιλαμε για οργανωση!!Γνωση και εμπειρια!!!
    τη τους εχουμε τοσους Υπουργους!!αλλα και τοσα bbgirls που προσφερουν την
    γνωση τους απλοχερα!!!και πρωτη απο ολες την Τζουλια μας!!!
    Ας μας βγαζανε και μας σε καποια εφημεριδα κλπ και θα σου ελεγα τη θα γινοταν!!
    Τι τα εχουμε τα γαλονια τοσα χρονια!!!
    Τα φιλια μου

  20. @marianna: Μαριάννα μου, το βάζω αμέσως μετά από τον καθαρισμό και συνεχίζω κανονικά με όποια κρέμα ημέρας έχω. Επίσης το βάζω τελευταίο το βράδυ πριν πέσω για ύπνο. Είναι πολύ συμπηκνωμένο, αρκούν 2-3 σταγονίτσες!

  21. @Stella: Είναι αλήθεια Στέλλα μου, οι γνώσεις σας είναι απίστευτες καθώς και τα σχόλια που ανταλάσσουμε εδώ μέσα μεταξύ μας. Δεν σας το έχω κρύψει ποτέ, ότι μαζί με εσάς μαθαίνω και εγώ και έχω μάθει πιο πολλά από το bb στα 2,5 χρόνια, παρά στα 10 χρόνια στα περιοδικά. Αυτό με κάνει εξαιρετικά περήφανη και χαρούμενη. Τώρα όσο αφορά την Ελένη, γνωρίζω ότι και κάνει χρόνια την προσπάθεια της, είναι μια κοπέλα με ήθος και καλοσύνη (την γνωρίζω προσωπικά)μια εξαιρετική μητέρα και φοβερά δουλευταρού. Και μάλλον ήρθε η ώρα να της πω (γιατί το έχουμε συζητήσει άλλωστε στο παρελθόν..) ότι πρέπει να φέρει τις γνώσεις της στο bb (όσο αφορά το fitness) και να γίνει και εκείνη επίσημο bb girl!! Tι λες;

  22. “Julia, ε… αν εσυ λες, ότι ειναι “μια απο μας”, τοτε εμπιστευομαι το κριτηριο σου με κλειστα τα ματια… και δεν τιθεται θεμα…εγω αυτο που σκεφτηκα μολις ειδα το φυλλαδιο ειναι, ότι να τσιμπησε παλι το μαρκετινγκ τις τασεις του καταναλωτικου κοινου κι αρχισανε όλες σιγα σιγα να βγαζουνε φυτικες συνταγες, που μεχρι χθες απο τη la prairie στη Dior…. ε… ναι … αυτες τις κακιουλες σκεφτηκα και τις εξομολογουμαι! Καλημερα σε όλες και καλη Πρωτομαγια!

  23. Καλό μήνα σε όλες και καλή πρωτομαγιά.Μόλις τώρα μαζεύτηκα μετά από την πρωτομαγιάτικη βόλτα μου κρατώντας και το πατροπαράδοτο στεφάνι -έτοιμο- αλλά του έκανα τις δικές μου παρεμβάσεις προσθέτοντας τον αγαπημένο μου αμάραντο. Τι ζεστή μέρα ήταν αυτή βρε κορίτσια!!! Όλη την ώρα θύμωνα με το εαυτό μου και αναρωτιόμουν γιατί δεν άκουσα το γιό μου που από το πρωί με έφαγε να πάμε για μπάνιο, και εγώ του έλεγα ότι… δεν είναι καιρός ακόμα??!!! Ντρέπομαι που το λέω αλλά έτσι του απαντούσα και απορούμε μετά γιατί τα παιδιά δεν καταλαβαίνουν τους μεγάλους ή το αντίθετο.
    Τέλος πάντων για να αναφερθώ και στο χτεσινό άρθρο μιας και δεν πρόκανα χτες, έχω ξανακούσει για το acai, όπως και για το ιπποφαές όπως και για τη σπιρουλίνα… αλλά από έλλειψη γνώσεων δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα.Δεν το έχω ψάξει πολύ και δεν έχω μάθει αρκετά.Όσον αφορά τις αγορές μέσω internet από ξένα site δηλώνω εντελώς άσχετη και φυσικά δεν το τολμάω αν δεν βρω δίπλα μου κάποια που να μου εξηγήσει πώς ακριβώς γίνεται, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο βήμα για να μην κάνω καμία πατάτα. Ψωνίζω μέσω internet μόνο αντικαταβολή και μόνο από ελληνικά και σίγουρα site.
    Σας φιλώ όλες και πάλι καλό μήνα!!!

  24. Πολύ καλό άρθρο!
    Να επισημάνω μόνο ότι η προφορά της λέξης είναι Ασα¨ί¨ (sorry δε μπορώ να βάλω τα διαλυτικά πάνω στο γιώτα που τονίζεται!) στα βραζιλιάνικα/πορτογαλικά και όχι ΑΚΑΙ ούτε ΑΤΣΑΙΙ.
    Και είναι πραγματικά πολύ νόστιμο και δυναμωτικό! Στη Βραζιλία εκτός από χυμό, το καταναλώνουν και σαν ένα είδος παγωτού/γρανίτα όπου προσθέτουν κομμάτια μπανάνας, γκρανόλα, τριμμένα κάσιους και διάφορα άλλα συνοδευτικά ανάλογα με τα γούστα του καθενός. Το θυμάμαι και μου τρέχουν τα σάλια!! Μια βόμβα ενέργειας αλλά και αφροδισιακό!!

  25. εγω βρηκα acai berry βιολογικο στο ηρακλειο στην κρητη σε ενα εξιδικευμενο μαγαζι Μπαχαροπωλειο τηλ. 2810 330 740 λεγετε και παιρνεις οσο θελεις μπορεις να παραγγείλεις και μεσο της ιστοσελιδας τους http://www.bachari.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.