Guest Post: Αδυνάτισμα με Βελονισμό

 

 

Είχα ακούσει πριν από λίγο καιρό, για αδυνάτισμα με την πανάρχαια μέθοδο του βελονισμού, αλλά για να σας πω την αλήθεια, πώς να γράψεις ένα post (ή ένα editorial) για κάτι τόσο εξειδικευμένο όταν δεν έχεις εσύ η ίδια την εμπειρία; Δεν γράφεις για ένα κραγιόν και τις όμορφες αποχρώσεις του, ούτε για ένα άρωμα και τις νότες του, ούτε για ένα βερνίκι νυχιών και την σταθερότητά του, ούτε καν για μια νέα κρέμα περιποίησης και την ευεργετική της φόρμουλα.

 

Είμαι της άποψης ότι για να γράψεις και να εξηγήσεις τέτοιες εξειδικευμένες θεραπείες, πρέπει να έχεις εσύ η ίδια την εμπειρία. Εγώ δεν την είχα, αν και μετά από όσα διάβασα, το σκέφτομαι πολύ σοβαρά. Είμαστε όμως τυχερές. Διότι η Στέλλας μας (για άλλη μια φορά) θα μας διηγηθεί με τον δικό της μοναδικό τρόπο, την εμπειρία της. Και αυτό ήταν το δικό της πείραμα, για το οποίο και εκείνη μας μίλαγε τόσο καιρό.

 

 

Το Πείραμα της Στέλλας: Αδυνάτισμα με την Μέθοδο του Βελονισμού.

 

Απολαύστε και μάθετε:

 

 

 

ΠΩΣ ΑΔΥΝΑΤΙΣΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ

 

 

 

Αγαπητές ΒΒ φίλες,

 

Πριν από αρκετό καιρό σας είχα αναφέρει σε ένα σχόλιο μου, ότι δοκιμάζω μια νέα μέθοδο για το αδυνάτισμα, αλλά επιφυλάσσομαι να δω πρώτα τα αποτελέσματα και μετά να σας γράψω γι΄ αυτό.  Κάποιες τότε με είχατε ρωτήσει αν είναι χάπια ή κρέμα ή αν βοηθάει και την κυτταρίτιδα κι εγώ είχα απαντήσει με «σιγή ιχθύος», σαν αυτή του προ-προηγούμενου πρωθυπουργού μας….   Ήρθε λοιπόν η ώρα, να σπάσω κι εγώ τη σιωπή μου (!!!) και να σας αποκαλύψω το δικό μου «μυστικό»! Την αγάπη μου για τα εναλλακτικά κι αν δεν την ξέρετε, μάλλον την έχετε υποπτευθεί.   Είχα πάντα μια μεγάλη αγάπη για τους ασιατικούς πολιτισμούς και με τα ταξίδια και την αδιάκοπη ενασχόληση έγινε μεγαλύτερη.  Πως κατέληξα όμως στον βελονισμό;

 

 

Με την καινούργια χρονιά, ήρθε η στιγμή που έπρεπε πλέον να αντιμετωπίσω για άλλη μια φορά, το φλέγον και χρόνιο για μένα θέμα του βάρους.   Ποτέ δεν ήμουν αδύνατη, χωρίς όμως να έχω φτάσει στην παχυσαρκία.  Σ΄ όλη μου τη ζωή με θυμάμαι να παλεύω με αυτό και να σκαμπανεβάζω, να δοκιμάζω δίαιτες, διατροφές, χάπια, γυμναστικές, ενδοκρινολόγους, διατροφολόγους, γυμναστές και δε συμμαζεύεται, να ακροβατώ μεταξύ της «αξιοπρεπούς γεματούλας» στο άκρο της «παρακινδυνευμένης ευτραφούλας».  Ένα πολύχρονο πρόβλημα θυρεοειδούς δυσκόλευε πάντα σοβαρά τις προσπάθειες και υπονόμευε τις δίαιτες μου.   Παρότι είχα μάθει κι είχα υιοθετήσει πια, μετά από τόσα χρόνια τους κανόνες μιας ισορροπημένης διατροφής, αν ήθελα να χάσω βάρος μια τυπική δίαιτα δεν μου αρκούσε.  Ο οργανισμός μου δεν υπάκουε εύκολα και κατέληγα πάντα σε λιμοκτονικές, υποθερμιδικές δίαιτες προκειμένου να χάσω βάρος, ενώ όταν ήταν να πάρω, αρκούσε για λίγο μόνο να ξεφύγω από τη στερητική ρουτίνα μου και να τα πάρω «πέντε,  πέντε δέκα δέκααα δέκαααα αααανεβαίνω τα σκαλιάαα»…

 

 

Ξέρω, ότι συνήθως οι άνθρωποι που δεν έχουν προβλήματα με το βάρος τους, ή δεν έχει χρειαστεί να κάνουν δίαιτα, ακόμα και οι γιατροί πολλές φορές, αντιμετωπίζουν όλους εμάς, που παλεύουμε με τον οργανισμό μας, ως ψευταράκους και λαμόγια που λέμε, ότι δεν τρώμε ή ότι δήθεν ξέρουμε τι τρώμε, αλλά κατεβάζουμε όλο το ψυγείο εν μία νυκτί.   Σαφώς υπάρχουν αυτές οι περιπτώσεις, όμως υπάρχουν κι εκείνες που ο σωματότυπος, ο οργανισμός, δε βοηθάει ή αν θέλετε δεν ανταποκρίνεται με την ίδια αποτελεσματικότητα σε όλους.  Ένας ενδοκρινολόγος κάποτε μου είχε πει… «πρέπει να το πάρεις απόφαση…για σένα ούτε ένα μπισκοτάκι, ούτε ένα σοκολατάκι…». Ε, είναι σκληρό δε νομίζετε?    Πόσο μπορεί να ζει κάποιος υπό συνεχή στέρηση κι επιτήρηση του εαυτού του?  Ένας άλλος φίλος γυμναστής μου είχε πει «όποιος πιστεύει, ότι το χάσιμο κιλών είναι απλά μια εξίσωση, δεν τρώω – χάνω, τρώω – παχαίνω,  είναι βαθιά νυχτωμένος.  Για κάθε άνθρωπο είναι διαφορετικό! Άλλοι χάνουν εύκολα ή κάνουν γυμναστική και φτιάχνουν ωραίο σώμα, άλλοι ιδρώνουν και ξεϊδρώνουν για να έχουν πολύ μικρότερα αποτελέσματα».

 

 

Τα τελευταία τρία χρόνια λοιπόν μετά από κάποιες εργασιακές μεταβολές που ανέτρεψαν την επαγγελματική μου ζωή και με έκαναν να παραμελήσω τη διατροφή μου, είχα φτάσει στο μεγαλύτερο βάρος που είχα ποτέ.  Είχα φορτωθεί με κάποιες αυξομειώσεις, είκοσι ολόκληρα κιλά, τα οποία δεν είχα και τη δύναμη να τα παλέψω.  Έχανα λίγο, μετά πάλι ξανάπαιρνα και πάλι από την αρχή…   Ξέρετε είναι εκείνη η περίοδος στη ζωή σου που νοιώθεις, ότι δεν έχεις το κουράγιο να κάνεις πολλά, πολλά, για τον εαυτό σου.  Ο οργανισμός μου ήταν ήδη κουρασμένος και αντιστεκόταν όλο και πιο πολύ.  Επιπλέον ήθελα πια να σπάσω αυτό τον κύκλο, να τελειώνω με κάποιο τρόπο.  Στις αρχές του χρόνου, είπα, ότι δεν πάει άλλο… έπρεπε κάτι να κάνω γι΄ αυτό… Τι όμως?  Η σκέψη και μόνο άλλης μια νέας δίαιτας, ενός ακόμα διατροφολόγου, ενός νέου ενδοκρινολόγου με τρέλαινε. Οk, θα χάσω, όταν μπω σ΄ ένα πρόγραμμα, αλλά μετά;  Αυτό το μετά ήταν που δε δούλευε.  Το μετά έχει να κάνει με μια ζωή που δεν μπορεί να είναι σε συνεχή επιτήρηση.  Γιατί άλλο βουλιμία, άλλο όμως και συνεχής στέρηση.  Εκεί ήταν το δικό μου θέμα.  Η συνεχής «έννοια», το αδιάκοπο μέτρημα θερμίδων,  η στρατιωτική πειθαρχία!

 

 

Σ΄ αυτό το σημείο λοιπόν άρχισα να σκέφτομαι «εναλλακτικά».  Άρχισα να το ψάχνω, το συζήτησα με τη δασκάλα μου της γιόγκα, άρχισα να ρωτάω φίλους.  Ο βελονισμός φαινόταν να υπόσχεται αποτέλεσμα στην περίπτωση μου.   Επισκέφθηκα μια εναλλακτική θεραπεύτρια την πρώτη φορά. Δε σας κρύβω, ότι ακόμα κι εγώ που είμαι πολύ τολμηρή και δε διστάζω να δοκιμάσω νέες μεθόδους και καινούργια πράγματα, έναν ενδοιασμό τον είχα όταν έφτασα «στο ντιβάνι»…  Η ιδέα της βελόνας μέσα μου, λίγο με άγχωσε.  Παρασκευή απόγευμα έκανα την πρώτη μου συνεδρία σ΄ αυτήν.  Πήγε μια χαρά! Στο μεταξύ τη Δευτέρα είχα κλείσει ραντεβού μ΄ έναν γιατρό ο οποίος ασκούσε το βελονισμό.  Μέσα μου, η ιδέα του να εμπιστευθώ έναν γιατρό, μ’ έκανε να νοιώθω καλύτερα και φυσικά ασφαλής.  Είπα ν΄ ακούσω και τους δυο, να κάνω μια συνεδρία και στους δυο και να επιλέξω ποιος μου πάει καλύτερα.

 

 

Η Αλέξια (η δασκάλα μου στη γιόγκα), μου είχε πει να εμπιστευθώ το ένστικτο μου.  Έτυχε δε τόσο η ίδια, όσο και η φίλη μου η Αννούλα να μου συστήσουν αυτόν τον ίδιο γιατρό, τον οποίο τελικά και επέλεξα.   Η Αννούλα πάλι είχα κάνει στον ίδιο βελονισμό στο παρελθόν για άλλο θέμα υγείας, και τον είχε συστήσει και σ΄ έναν κοινό μας φίλο, προκειμένου να κόψει το τσιγάρο.  Σιγά – σιγά ερχόταν σε μένα πληροφορίες πολύ θετικές και ενθαρρυντικές για τον συγκεκριμένο γιατρό από διαφορετικά άτομα και κατευθύνσεις.

 

 

Στην πρώτη επίσκεψη, ο γιατρός μου εξήγησε, ότι ο βελονισμός είναι κατ’  αρχήν μια εντελώς ακίνδυνη και φυσική μέθοδος, που δεν πονάει σε καμία περίπτωση, αλλά ούτε έχει παρενέργειες.   Θα σας πω, ότι πρόκειται για την  παραδοσιακή Κινέζικη “ιατρική”, που στοχεύει ώστε να “ξεμπλοκάρεται” το Τσι (chi ή qi) με την διείσδυση βελόνων σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος ώστε να εξισορροπηθούν οι αντίθετες δυνάμεις του γιν και του γιάν (yin-yang).  Ο Βελονισμός εξασκείται στην Κίνα για περισσότερα από 4000 χρόνια, και η Δύση εδώ και πολλές δεκαετίες έχει αποδεχθεί την αποτελεσματικότητα του.  Ο Παγκόσμιος οργανισμός Υγείας έχει καταρτίσει έναν πίνακα με πάρα πολλές  ασθένειες στις οποίες ο βελονισμός μπορεί να είναι αποτελεσματικός.  Σύμφωνα πάντα με τον ΠΟΥ, το 1990 ο αριθμός των γιατρών που ασκούσαν βελονισμό στην Ευρώπη ήταν 62.000 (σήμερα είναι πολύ περισσότεροι) και πάνω από 20.000.000 Ευρωπαίοι υποβάλλονται σε θεραπεία κάθε χρόνο. Επίσης, ο βελονισμός δεν υποχρεώνει το θεραπευόμενο να απέχει από οποιαδήποτε θεραπεία λαμβάνει, όπως γίνεται π.χ με την ομοιοπαθητική.

 

 

Σε πολλές χώρες παγκοσμίως -και στην πλειονότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο βελονισμός έχει ενσωματωθεί στα εθνικά συστήματα υγείας, συμπεριλαμβάνεται στους εθνικούς ασφαλιστικούς οργανισμούς και εφαρμόζεται σε κρατικά νοσοκομεία. Στη Γαλλία, για παράδειγμα, ο βελονισμός αναγνωρίστηκε από την Ιατρική Ακαδημία από το 1950 και μπορεί να ασκείται νομίμως από τους γιατρούς. Επίσης από το 1945 έχει αναγνωριστεί από την Ιατρική Ακαδημία της Μόσχας, όπου και διδάσκεται στις Ιατρικές Σχολές. Στην Ελλάδα έχει οριστεί με την 547/1191/1980 απόφαση του Υπουργείου Υγείας ότι: “Η εφαρμογή του βελονισμού θα γίνεται αποκλειστικά από γιατρούς εκπαιδευμένους στο βελονισμό και όχι από μη γιατρούς, οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα υγείας και αν κάνουν”.

 

 

Ο γιατρός λοιπόν,  μου είπε, ότι μπορούσε να με βοηθήσει.  Με ποιο τρόπο;  Κατ’  αρχήν ο βελονισμός είναι μια μέθοδος που προσπαθεί να βοηθήσει τον οργανισμό να εξισορροπήσει.  Η εξισορρόπηση αυτή λοιπόν, δια μέσω των βελόνων, γίνεται σε όλα τα επίπεδα.  Στο ορμονικό, στο λεμφικό, στην ινσουλίνη, «στα υγρά του σώματος» όπως μου είπε προκειμένου να το καταλάβω απλά….. επίσης, στη δική μου περίπτωση θα «δουλεύαμε» με τα κέντρα εκείνα που θα βοηθούσαν τον μεταβολισμό μου να τονωθεί, αλλά και θα μου έκοβαν την όρεξη με αποτέλεσμα να τρώω μικρότερες ποσότητες και να χορταίνω πιο εύκολα απ΄ ότι παλιότερα.  «Ο σκοπός μου», είπε «δεν είναι ο «κοινωνικός σου αποκλεισμός».  Να μην μπορείς να έχει κοινωνική ζωή, να βγεις με τους φίλους σου, να γιορτάσεις, να φας κάτι που σ΄ αρέσει, να νοιώθεις συνέχεια στερημένη.  Ο σκοπός είναι να τρως λιγότερο από αυτό που θες και να γίνεις πιο επιλεκτική στο φαγητό.  Αν για παράδειγμα βρεθείς σε ένα μπουφέ με δέκα φαγητά, εσύ να έχεις την επιθυμία για δυο- για τρία, να μη θες να δοκιμάσεις τα πάντα!  Αλλά δεν πρόκειται να σου κάνω άλλη μια δίαιτα!»

 

 

Μου φάνηκε πολύ ωραίο κι έτσι ξεκίνησα!  Τις πρώτες δυο εβδομάδες έκανα τέσσερις συνεδρίες την εβδομάδα.  Νομίζω πως ήταν πολύ αποτελεσματικό.  Μου έκανε όλες αυτές, τις μαζεμένες συνεδρίες για να «ξυπνήσει» τον οργανισμό μου και νομίζω, ότι είχε δίκιο!   Στη συνέχεια η συχνότητα των συνεδριών έγινε, τρεις φορές την εβδομάδα.  Έχανα περίπου ένα κιλό την εβδομάδα.  Άρχισα να απογοητεύομαι ήθελα περισσότερο, μου φαινόταν πολύ αργό όλο αυτό.  Εκείνος προσπαθούσε να μου εξηγήσει, ότι έχει μεγάλη σημασία να είναι αργός ο ρυθμός.  Μου έλεγε, ότι όσο πιο αργά τόσο πιο σταθερό και μόνιμο το αποτέλεσμα, χάνεται λίπος πρωταρχικά από τα σπλάχνα που είναι πολύ σημαντικό για λόγους υγείας και μου υποσχόταν, ότι θα έχω αποτέλεσμα που θα διαρκέσει «για πάντα»!  Προσπαθούσε να μου πει ότι η υπομονή έχει πολύ μεγάλη σημασία κι ότι ο χρόνος θα φέρει το αποτέλεσμα.  Εγώ ανυπομονούσα!

 

ΑΛΛΑ! Ναι, πρόσεχα τη διατροφή μου παρά πολύ, χωρίς όμως υπερβολές.   Πρόσεχα την ποιότητα και την ποσότητα.  Ο μόνος περιορισμός που είχα ήταν το αλάτι (έδινε μεγάλη σημασία στην κατακράτηση υγρών) και τη ζάχαρη.  Συγκεκριμένα μου είπε, ότι είναι οι δυο άχρηστες ουσίες που σαμποτάρουν τον οργανισμό μας και δυστυχώς μας εθίζουν σε αυτές από παιδιά.   Ωστόσο πιστέψτε το, μου είχε κοπεί εντελώς η όρεξη αλλά και η επιθυμία για γλυκά! Αν μου έβαζες μπροστά μου μια τούρτα και ένα ακτινίδιο εγώ επιθυμούσα λες και ήμουν «έγκυος» να φάω το ακτινίδιο.  Καμία απολύτως επιθυμία για γλυκό!  Λέτε να ήταν αυθυποβολή;  Δεν το νομίζω αλλά κι έτσι να ήταν, τη δουλειά της την έκανε.  Όλη την ημέρα στη δουλειά έτρωγα κάποια πράγματα δικής μου επιλογής (κουλούρι Θεσσαλονίκης ή παξιμάδια,  γιαούρτια, φρούτα, τόνο, σάντουιτς με γαλοπούλα) ελεγχόμενα πράγματα, αλλά ΔΕΝ ΠΕΙΝΟΥΣΑ!

 

 

Εκείνο το αφόρητο συναίσθημα της πείνας στη διάρκεια μιας δίαιτας, που μ΄ έκανε να ανυπομονώ για το επόμενο γεύμα δεν το ένοιωθα.  Το βράδυ γύριζα στο σπίτι κι έτρωγα ότι ακριβώς είχα μαγειρέψει.  Αυτό για μένα ήταν μεγάλη εξυπηρέτηση στην καθημερινότητα μου.  Δεν στερήθηκα, ούτε το παστίτσιο της πεθεράς μου, ούτε τα μακαρόνια με κιμά, ούτε την καρμπονάρα που έφτιαξα μια μέρα για την κουνιαδίτσα μου, τη Βίκυ.  Βγήκα άνετα, έφαγα στα ταβερνάκια μου προσέχοντας να τρώω μεν από όλα όσα επιθυμούσα, αλλά ελεγχόμενα μικρές ποσότητες και την εβδομάδα του Πάσχα έχασα ενάμισι κιλό!!!! Ναι δεν έφαγα το μισό αρνί, ούτε ένα ολόκληρο τσουρέκι, αλλά έφαγα ΛΙΓΟ! Και δεν ένοιωθα, ούτε να στερούμαι, ούτε να διαταράσσεται η καθημερινότητα μου, φτιάχνοντας ξεχωριστά πράγματα για μένα ή βάζοντας και το σύντροφο μου στη διαδικασία να κάνει κι αυτός δίαιτα…   Ήταν πολύ ανακουφιστικό για μένα, ότι δεν ένοιωθα αυτό το βασανιστικό συναίσθημα της πείνας που σε κάνει να λυγίζεις κάποια στιγμή…

 

 

Οι συνεδρίες στη συνέχεια μειώθηκαν στις δυο, μετά στη μια και τώρα κάνω μια κάθε δέκα μέρες.  Δυο βδομάδες, πριν το Πάσχα κόλλησα όπως συμβαίνει συνήθως και δεν έχασα γραμμάριο.  Μετά ξεκόλλησα πάλι.   Σε τρεις μήνες έχασα δέκα κιλά και συνεχίζω, χωρίς να βασανίζομαι.   Μέσος όρος με το κόλλημα των δυο εβδομάδων, περί τα 700 γρ. την εβδομάδα.

 

 

Προσωπικά έλπιζα να είναι μεγαλύτερη η απώλεια, αλλά σκέφτομαι πως χωρίς το βελονισμό και κρίνοντας από την εμπειρία μου στις δίαιτες,  ίσως να μην είχα καταφέρει τόσα πολλά.  Έχω κάνει περί τις 20-22 συνεδρίες, έχω χάσει λίγο το μέτρημα.  Ο γιατρός μου είπε, ότι αν κάποια στιγμή της ζωής μου, αρχίσω να νοιώθω, ότι ξανακυλάω μπορώ να πάω να μου «χτυπήσει μερικές βελόνες» ξανά και να έρθω στα ίσα μου.    Σημασία έχει για μένα να μείνει το αποτέλεσμα, χωρίς να βλάψω την υγεία μου κι αυτό θα είναι το μεγαλύτερο τεστ αυτής της προσπάθειας.   Φυσικά όπως και στην κλασσική ιατρική, ο κάθε οργανισμός ανταποκρίνεται με διαφορετική ταχύτητα και υπάρχουν αποτελέσματα βάσει περίπτωσης, ιστορικού, ηλικίας κ.λ.π.  Όπως γίνεται και με κάθε θεραπεία ή φάρμακο.

 

 

Οι βελόνες είναι ελάχιστων χιλιοστών, δεν πονάνε, μόνο καμιά φορά σε μερικά σημεία, μπορείς να νοιώσεις ένα στιγμιαίο, λίγο πιο έντονο τσίμπημα, ειδικά όταν κάνει κρύο γιατί δημιουργείται αγγειοσύσπαση.  Μερικές φορές δημιουργούνται μελανιές.  Οι βελόνες μπαίνουν επιφανειακά και δεν τις αισθάνεσαι από την πρώτη κι όλα στιγμή.  Είναι επίσης μιας χρήσεως και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάθεις μόλυνση ή κάτι άλλο.  Δεν έχουν επίσης κανένα φάρμακο επάνω.  Δρουν σε 20 περίπου λεπτά, όσο εκκρίνονται οι ορμόνες στο  σώμα, αλλά ο γιατρός σε αφήνει μέχρι και 45-60 λεπτά γιατί έχει σημασία να δράσουν σε ένα ήρεμο σώμα.  Μένεις ξαπλωμένη σε ένα ιατρικό κρεβάτι, χαλαρώνεις τόσο που, εγώ προσωπικά συνήθως κοιμάμαι, και περιμένεις… Τόσο απλά!  Η δε χαλάρωση είναι ισοδύναμη με ένα καλό μασάζ για όσες έχουν την εμπειρία και η χαλάρωση και η ευφορία διαρκούν όλη την υπόλοιπη μέρα.

 

Μου βάζει 40 βελόνες σε διάφορα «στρατηγικά» σημεία.  Από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών.  Το κάθε ένα έχει τη σημασία του,  για τη βουλιμία, για να αισθάνεσαι κορεσμό, για το ορμονικό, για να τρως μικρότερες μπουκιές κ.λ.π.   Έχει επίσης αισθητά αποτελέσματα στην κυτταρίτιδα και σας διαβεβαιώνω, ότι δεν έχω παρουσιάσει σε πρόσωπο ή σώμα κανένα σημάδι χαλάρωσης ή κούρασης, όπως συμβαίνει συχνά μετά από μεγάλη απώλεια κιλών.

 

Ο βελονισμός θεωρείται επίσης, το λίφτινγκ του  μέλλοντος, διαβάζω τελευταία για επώνυμες που αρχίζουν να τον λανσάρουν κι εμένα όμως μου πετάει ο γιατρός μου και μερικές bonus βελονίτσες για τις ρυτίδες…. Προσωπικά πιστεύω, ότι δουλεύει και απ΄ ότι βλέπω έχει αρκετές πελάτισσες ειδικά γι’ αυτό το λόγο…

 

Εγώ κορίτσια συνεχίζω… έχω άλλα δέκα κιλά να χάσω… Αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία και ήθελα να σας την αφηγηθώ, γιατί νοιώθω, ότι πολλές γυναίκες ψάχνουν να βρουν μια διέξοδο σε αυτό το πρόβλημα.  Ελπίζω η προσπάθεια μου, να έχει αυτή τη φορά ένα μόνιμο αποτέλεσμα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα μας το δείξει η ιστορία κι ελπίζω σε ένα χρόνο από σήμερα να συνεχίζω να υποστηρίζω τη μέθοδο.

 

 

Πολλές φορές, στη διάρκεια αυτών των μηνών αναρωτήθηκα αν έχει νόημα όλο αυτό, αν θα αποδώσει, αν με κοροϊδεύουν, αν με εκμεταλλεύονται, αλλά τελικά το αποτέλεσμα μετράει.  Επίσης θα σας πω, ότι οπτικά φαίνομαι σαν να έχω χάσει περισσότερα κιλά απ΄ όσα έχω χάσει στην πραγματικότητα κι αυτό συνέβαινε από την αρχή.  Θεωρώ, ότι αυτό συμβαίνει γιατί έχω χάσει αρκετό λίπος.   Πιστεύω επίσης στις εναλλακτικές θεραπείες, χωρίς να απορρίπτω την δυτική ιατρική ή να είμαι κάποια φανατική εναλλακτική.  Πιστεύω όμως, ότι έχουν τη θέση τους σε μια ισορροπημένη, φυσική ζωή και μπορούμε να τις παντρέψουμε με τη δυτική αγχωτική ζωή μας.Σε όλη μου αυτή την προσπάθεια όσο αφορά τη σύσφιξη και την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, θεωρώ ότι με έχουν βοηθήσει πολύ και οι κρέμες που φτιάχνω  με επιλεγμένα αιθέρια έλαια και φυτικά λάδια,προσεκτικά επιλεγμένα για στοχευμένη δράση.

 

 

Το μόνο πρόβλημα σε όλη αυτή την ιστορία δεδομένων των συνθηκών που ζούμε και των καταστάσεων είναι το κόστος της θεραπείας.  Πλήρωσα 50€ για κάθε συνεδρία και στη συνέχεια, όταν είχαμε φθάσει πλέον στις 15 συνεδρίες, ο γιατρός με δική του πρωτοβουλία μου το μείωσε στα 40€.  Μέχρι σήμερα δηλαδή έχω πληρώσει γύρω στα 1.000€.

 

 

Δεν τα υπολόγιζα τόσα χρήματα, αυτή είναι η αλήθεια.  Ίσως, αν ήξερα το κόστος να μην το ξεκινούσα καν, γιατί η αλήθεια είναι ότι με πόνεσαν.  Από την άλλη έκανα μια επένδυση πρωτίστως στην υγεία μου, αλλά και στην ψυχολογία μου, γιατί αυτά μετρούν περισσότερο από οτιδήποτε!  Θα είναι δε μια μεγαλύτερη επένδυση σε περίπτωση που το αποτέλεσμα διαρκέσει και αλλάξει τη συμπεριφορά του οργανισμού μου.  Πάντως, αν κάποια το αποφασίσει να έχει κατά νου, ότι χρειάζεται υπομονή.  Θέλει το χρόνο της η μέθοδος για να γίνει η μεταστροφή του οργανισμού, όποιο πρόβλημα υγείας κι αν υπάρχει.

 

 

 

71 Σχόλια
  1. Καλή συνέχεια Στέλλα!!
    Εγώ γενικά, είμαι υπέρ των εναλλακτικών θεραπειών και κυρίως της ομοιοπαθητικής, αλλά όπως είπες κι εσύ, χρειάζεται προσοχή στο ποιος τις εξασκεί!
    Δεν υπόσχονται θαύματα, όπως ούτε κι η Δυτική ιατρική και το καλύτερο, κατά τη γνώμη μου, είναι να συνδυάζονται η κλασική και η εναλλακτική ιατρική και να μην είναι κανείς δογματικός προς κάποια απ’τις δύο κατευθύνσεις..

  2. Μπράβο Στέλλα και καλή συνέχεια! Θέλω να πιστεύω ότι θα έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Ξέρω για το βελονισμό ότι όντως βοηθάσει σε πολλές περιπτώσεις ακριβώς γιατί “επανεκπαιδεύει” τον οργανισμό. Βέβαια τα χρήματα είναι αποτρεπτικός παράγοντας τη σημερινή εποχή αλλά για μια τέτοια προσπάθεια όντως χρειάζεσαι επαγγελματική βοήθεια για να έχεις το σωστό αποτέλεσμα χωρίς να βλάψεις τον οργανισμό σου και αυτή πληρώνεται. Σου εύχομαι κάθε επιτυχία και να φτάσεις (αλλά και να διατηρήσεις) το στόχο σου!
    Φιλάκια πολλά!!

  3. Μου φάνηκε έως ένα σημείο ότι άκουγα την ιστορία της ζωής μου…
    Θα ήθελα να δοκιμάσω… γιατί όλα τα άλλα τα έχω κάνει!

  4. Πραγματικα πολυ ωραιο το αρθρο, εχω ακουσει κ εγω καλα λογια για τον βελονισμο, το χα ψαξει για ενα προβλημα που εχω, αλλα οι τιμες που μου ειπαν, ηταν απλα απαγορευτικες, δεν ξερω τι γινεται τωρα βεβαια..
    Το οτι εχανες περιπου ενα κιλο την βδομαδα , η 3 κιλα το μηνα, ειναι το πιο φυσιολογικο το ξερεις, το χω συζητισει κ με γυμναστη, ισως αυτο να σε βοηθησε να μη κρεμασει κι ολας το προσωπο η το σωμα.
    Αλλιως ειναι να χασεις ασ πουμε 7 κιλα με την μια και να παθει σοκ ο οργανισμος κ αλλιως σιγα σιγα.
    Παλια το χα συζητησει με εναν πλαστικο χειρουργο και μου χε πει οτι τα σκαμπανεβασματα στο βαρος δεν ειναι κακο μονο για το σωμα, αλλα και για το προσωπο..
    Τεσπα , χαιρομαι για σενα που ειχες αποτελεσματα οχι μονο επειδη ξοδεψες αρκετα, αλλα και για την ψυχολογια σου
    Θα ηθελα το τηλ του γιατρου, αν δεν μπορεις να το ποσταρεις εδω, μπορεις να μου το στειλεις στο μαιλ μου (δεν ξερω αν μπορεις να το δεις καπου χεχε)

  5. mprabo stela kali synexia!!!me poly dynamh apo emas!!!ego fobame ligo ta enalaktika alla meta apo tin dikia sou gnomh pano se ena flegon gia mena zitima mporei na to epsaxna parapano an den itan toso megalo to kostos!pantos to kratao stin akri tou myalou mou k an bro doulitsa tha zytiso tin boithia sou gia na bro ton katalilo giatro!!!

  6. @ολες Ευχαριστώ κορίτσια! Το ξέρω ότι το αργό ειναι καλύτερο απο καθε άποψη, αλλα αφ΄ενος είμαι ανυπόμονη, αφ΄ετερου με ετσουζε κι η τσέπη μου…. πάντως απο οργανισμο σε οργανισμό, ποικίλλει η αντιδραση της θεραπείας, άρα και ο αριθμος των συνεδριών, άρα και το κόστος. Απλά, όπως και σε όλα τα ιατρικά, κανεις δεν μπορει να σου υπογράψει συμβόλαιο….

  7. @Stella: Εγώ να δεις πόσο ανυπόμονη είμαι.. Γι αυτό και ποτέ δεν έχω το αποτέλεσμα που θέλω… άστα… άστα…

  8. Poli endiaferon akougetai. Tha borouses na mas dwseis plirofories gia ton giatro?

  9. @Kalia Μπορεις να δεις το velonismos.com γι΄αυτο που ρωτας. Επισης υπαρχει ο Επιστημονικός Σύλλογος Ιατρων Βελονισμού Ελλάδος και μπορεις να βρεις πληροφορίες στο internet.

  10. @Julia Κι οταν εχουν μαζευτει και πολλά, λες πότε θα κατέβει η ρημάδα η ζυγαριά? πόσο ακόμα θα περιμένω? γιατι όταν ειναι ν΄ανεβει, δε σε ρωταει… διακτινίζεται η βελόνα…

  11. @Stella: Για να καταλάβεις, βρίσκομαι στη φάση, που ούτε σε ζυγαριά δεν ανεβαίνω…

  12. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ,
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ, ΟΜΩΣ ΕΧΩ ΔΕΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 2Η ΚΙΟΛΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1 ΜΗΝΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ.
    ΑΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΩ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ.

  13. Εγώ από την πλευρά μου για 2 πράγματα μπορώ να σας διαβεβαιώσω…
    1) όντως μπορεί και τρώει άφοβα το παστίτσιο της πεθεράς της και μαμάς μου (@stella: σ΄αρέσει, δεν σ’ αρέσει, κάνε και διαφορετικά!!!!)
    2) η καρμπονάρα της ήταν ΤΕΛΕΙΑ!!!! (βέβαια θα την είχα απολάυσει περισσότερο αν την ώρα που εμείς την καταβροχθίζαμε, εκείνη μόνο κοιτούσε με τα σάλια τρεχούμενα και την απογοήτευση χαρακωμένη στο λείο, από το βελονισμό, το αμυγδαλέλαιο και την καμέλια, προσωπάκι της…χιχιχι)
    Υ.Γ.: και για να μιλήσω έστω και για ένα δευτερόλεπτο σοβαρά (τόσο αντέχω για τη Στέλλα, παράπανω πέφτω σε κόμμα!!!) η αλλάγή της είναι εντυπωσιακή…δεν την έχω ξαναδεί τόσο φρέσκια, ανανεωμένη, ξεκούραστη και το σημαντικότερο ξέγνοιαστη από το άγχος “θα χάσω? δεν θα χάσω? να το φάω αυτό? όχι να μην το φάω αυτο!”

  14. @vickysot α. πα…. πα…. πα…. η σκορπίνα ξαναχτύπησε όπως καταλάβατε κορίτσια….
    ΥΓ Ευτυχως τό ‘σωσες στο τέλος… φρέσκια… ανανεωμένη… πες κι άλλα… πες κι άλλα…. (βάλε και καρακουκλάρα.. δε μας βλέπει κανείς…)

  15. Καλημέρα!

    Συγχαρητήρια Στέλλα! Άκρως ενημερωτικό, καλογραμμένο και ολοκληρωμένο άρθρο.

    Η εναλλακτική ιατρική πάντα με ιντρίγκαρε και θα ήθελα να αρχίσω να λανσάρω στη ζωή μου κάποιες από τις μεθόδους αυτές. Όπως έγραψες όμως, το κόστος είναι απαγορευτικό 🙁
    Μου άρεσε παρόλ’ αυτά που το παρουσίασες ως “επένδυση”, έχεις πολύ δίκιο.

    Το κείμενο σου είναι κεντημένο με ειλικρίνεια, σαφήνεια και παραστατικότητα! Το απόλαυσα και ένιωσα πως στεκόμουν δίπλα σου, σιωπηλή μέσα στο ιατρικό γραφείο, σαν μια φίλη που σου συμπαραστεκόταν νοερά. Εύγε!

  16. Μπράβο Στέλλα και καλή συνέχεια, όπως αναφέρθηκε καλύτερα σιγά σιγά να χάνονται τα κιλά παρά να τα ξαναπάρεις. Έχω κάνει βελονισμό αλλά για πρόβλημα με τη μέση και πραγματικά είχε αποτέλεσμα. Ευχομαι καλή συνέχεια και υπομονή.
    Μπράβο Τζούλια ώραίο post και αισιόδοξο για να ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας!!!

  17. @Tzeni: Καλημέρα Τζενάκι!! Σου χρωστάω ένα δωράκι από το στοίχημα της αποτρίχωσης!! Μην το ξεχνάς!! xxx

  18. Bronze!!! Τι ωραία εμπρός Ιωάννα τώρα που μας κακομαθατε με τη Τζούλια ποιός σε γλιτώνει από τα νύχια μας!!! (κίτρινα με ένα μωβ είναι!!!)

  19. Πω πω..και γω μέχρι ενός σημείου ήταν σαν να διάβαζα τις σκέψεις μου. Μπράβο κορίτσι που τα κατάφερες! Εγώ ακόμα παλεύω με διατροφές (μια σταματάω και μια ξεκινάω) και σαν να μην έφτανε το χάλι μου έχω αρχίσει να φοβάμαι οτι είμαι σε φάση μελαγχολίας (και ελπίζω να μην ειμαι ήδη στα πρόθυρα της κατάθλιψης). Οπότε έχω πολλά να παλέψω. Σκεφτόμουν βέβαια να ξεκινήσω γιόγκα (που πιστεύω πραγματικα οτι θα με βοηθήσει σε όλα τα επίπεδα) αλλά ξέρεις γιατι δεν το κάνω? Γιατι φοβάμαι οτι δδεν θα βρω τη σωστή γυμνάστρια-άνθρωπο και θα με δουλεύουν κανονικά…οπως παλιοτερα που πηγαινα γυμναστήριο λογω προβληματος στη μεση μυο και μου έφτιαξε το προγραμμα ένας (συνιδιοκτητης που το επαιζε και γυμναστης) που δεν είχε ιδεα απο προβληματα μέσης…επίσης έχω και γνωστή μου ανεπάγγελτη που με ενα σεμινάριο γιόγκας το παιζει γυμνάστρια σε γνωστό γυμναστήριο εδω…Οπως καταλαβαίνεις προτιμώ να ξεκινήσω χαλαρά..και να φτιάξω λίγο το τσι μου με γιόγκα μέσω ντιβιντι…γιατι τις βελόνες δεν τις χωνέυω να πω την αλήθεια μου..

    Προς το παρόν λοιπον παλεύω μόνη μου..με διατροφή..με περπάτημα..με την υπόσχεση οτι θα ξεκινήσω και γιόγκα – εδώ ξεχασα να σου πω οτι παλια εκανα μόνη μουμε καποια ντιβιντι..και ειτε θέλεις πιστεψε το..ηταν η εποχή που έμεινα έγκυος μετα απο πολλές προσπαθειες. Το μονο που φοβαμαι ειναι αυτη η μελαγχολια που νιωθω…και αυτο με τρομάζει..γιατι φοβαμαι πως μπορει να με ριξει και παλι στο φαι…Σε θαυμάζω όμως που πήρε την απόφαση να κανεις κάτι και τα καταφέρνεις!!! Γιατι το δυσκολότερο δεν εινια να παρεις την απόφαση..αλλα να μείνεις βράχος σε αυτη και τελικά να τα καταφέρεις!!! Σου έυχομαι να χάσεις όλα σου τα κιλά και να παραμείνεις ένας τόσο δυνατός άνθρωπος στη ζωή σου. Ολο αυτο θέλει τεράστια δύναμη..και γω δεν ξέρω αν πραγματικά την έχω..αλλά το παλεύω. Η δική μου μάχη, τώρα ξεκινά.

    ΥΓ Θα συμφωνησω απολυτα με την Ιωάννα πιο πάνω

  20. @Julia: Έσω 100% έτοιμη! xxx

    @Stella: Να σε ρωτήσω κάτι… Ποιά η διαφορά μεταξύ κλασικού βελονισμού και ηλεκτροβελονισμού; Έχουν καμία σχέση μεταξύ τους; Είχε πέσει στα χέρια μου ένα φυλλάδιο για αποκατάσταση της εξάρτησης από το τσιγάρο, αλκοόλ, ουσίες, φαγητό και μιλούσαν για ηλεκτροβελονισμό και λέιζερ τελευταίας τεχνολογίας κτλ… Μούφα; Γνωρίζεις καθόλου επί του θέματος να μας τα εξηγήσεις; Ευχαριστώωω

  21. @Ioanna Thess Κοίταξε δεν το γνωρίζω το θέμα. Απ΄όσο εχω ακουσει ειναι ότι η χρηση ειδικων παλομοδοτων που τροφοδοτουν τα κυτταρα με ενεργεια (ηλεκτρικη?) αντί για βελόνες. Χθες κατα σύμπτωση εβλεπα μια εκπομπη στην τηλεόραση που μιλουσαν για ωτοβελονισμό… μα ουτως ή άλλως ενας βελονιστης βαζει βελονες και στ΄αυτια… τι να σου πω.. εγω θα προτιμουσα την κλασσικη μεθοδο, μεχρι νεοτερας, γιατι και πολλα γινονται για το φαινεσθαι… Ειναι τοσο αρχαια μεθοδος, που για ποιο λογο να την αμφισβητησω αν δεν υπαρχει καποια χειροποιαστη εξέλιξη? Οσο γαι το τασιγαρο, θα σου οπω ότι ειναι η μονη περιπτωση στην οποια γνωριζουμε ότι αρκουν 4- 6 συνεδριες, αναλογα τον οργανισμο και το πόσα χρονια καπνιζει καποιος. Ξερω ανθρωπους που το έκοψαν έτσι και τωρα κατα τις επισκεψεις μου, στο γιατρο, συναντησα και άλλους. Παντως, στο site που σας έγραψα, υαπρχει ενας μεγαλος καταλογος ασθενειων, στις οποιες βοηθαει ο βελονισμος.

  22. @Kerasia: Καλημέρα! Διάβασα παραπάνω τις ανησυχίες σου περί yoga και πετάγομαι σαν το σπόρο τώρα να σου προτείνω τα εξής:

    Εγώ προτίμησα ειδικευμένο yoga center παρά γυμναστήριο και έκλεισα(πριν 2 χρόνια) ένα πρόγραμμα 12 συνεδριών το οποίο και εκτέλεσα για ένα μήνα. Εκεί πρόσεχα πολύ και έμαθα να κάνω τις ασκήσεις σωστά. Τώρα πλέον κάνω μόνη στο σπίτι με οδηγούς από το youtube και τα κάνω σωστά(ελπίζω) γιατί έχω ως παράδειγμα την πεπειραμένη γυμνάστρια που με «δίδαξε». Πιστεύω πως έτσι θα βρεις τη λύση, οικονομικά αλλά και θα είσαι σίγουρη πως τα κάνεις σωστά. Το yoga με έσωσε, είχα αβάσταχτους πόνους στη μέση από την καθιστική ζωή και από την σχολική τσάντα που ζύγιζε ίσα με μένα από τα βιβλία. Επίσης «κέρδισα» και 1-2 πόντους στο ύψος γιατί διόρθωσα τη στάση του σώματος μου.

  23. @Kerasia Κερασία μου, επειδή καταλαβαίνω πως αιθάνεσαι, και γνωρίζω πολύ καλά αυτον τον φαυλο κυκλο, προσπαθησε να βρεις τι ειναι αυτο που διαιωνίζει αυτη την κατασταση, τι αποτελει το φαγητο για σενα… Για πολλους η πολυφαγια ειναι αποτελεσμα αγχους, νευρικοτητας, αυτοτιμωρίας, αυτοαπόρριψης, κακης εικονας για τον εαυτο μας (ότι δεν αξίζουμε ενα ωραιο σωμα) και πολλά ακομα. Οσο για τη γιογκα, επειδη κανω κοντα στα τρια χρονια τωρα και ημουν πολύ τυχερη, ώστε να βρω μια φωτισμένη δασκαλα, η οποια δεν το αντιμετωπιζει ως γυμναστικη αλλα ως μια ολιστικη ασκηση, που συνδιάζεται με συγκεκριμενη φιλοσοφια και θετικη σκεψη, σου λεω να το κανεις χωρίς δισταγμο, αλλα όχι σε γυμναστηριο. Η γιογκα ειναι μια εξαιρετικη μεθοδος, που σιγα σιγα κι αυτη, πλαθει το σωμα και μαζι μ΄αυτο την ψυχη και τη σκεψη προς μια υγιη, θετικη, αισιοδοξη κατευθυνση. Ειναι ενα ολοκληρωμενο συστημα αξιων και ιδεων που προσωπικα λατρευω! βρες λοιπον, καλυτερα καποιο κεντρο εναλλακτικων θεραπειων και μια δασκαλα που προαγει τη γιογκα ως κομματι μιας ευρυτερης φιλοσοφιας (μη κολλας σε θρησκευτικα στερεότυπα..αρκετα πολεμηθηκε η γιογκα στην Ελλάδα στο ξεκινημα της, με ψεμματα και κακοηθειες…)και θα δεις, ότι σιγα σιγα θα εκτονωνεις το αγχος, την κακη σου διαθεση, κατα συνεπεια και το θεμα, του τι αποτελει η τροφή για σενα… Με πολυ, πολυ αγαπη…

  24. @Stella: Χμμμ… όπως το φανταζόμουν! “Κομπογιαννίτικες” καταστάσεις μυρίζομαι… Ευχαριστώ πολύ!

  25. Τι μου θυμισες(και μου υπενθυμισες) τωρα…!!!
    Εχω δοκιμασει κι εγω βελονισμο με θεαματικα αποτελεσματα αλλα για αλλο λογο.Ειμαι 29 ετων αλλα απο τα 22 παιδευομουν με πονους στη μεση λογω δισκολοιλης(2 για την ακριβεια). Ολα αυτα τα χρονια παιδευομουν με πονους στη μεση 2-3 κρισεις καθε χρονο που με καθηλωναν στο κρεβατι για 2-3 βδομαδες χωρις να μπορω ουτε ανασα να παρω απο τον πονο…για τουαλετα ουτε συζητηση να σηκωθω για να παω, σαν αναπηρη ημουν. Χαπια, θεραπειες, ενεσεις εχω δοκιμασει ολους τους πιθανους συνδυασμους και ολα τρα φαρμακα καθε κατηγοριας. Σε μια τετοια κριση λοιπον μια φιλη της γιαγιας μου μου συστησε… τον καρδιολογο της!!!!
    Ο συγκεκριμενος γιατρος εχε πιστοποιηση για εξασκηση βελονισμου και μιας που ηταν και γιατρος χωρις δευτερη σκεψη τον πηρα τηλεφωνο. μετα απο 3 μερες και 3 συνεδριες σηκωθηκα απο το κρεβατι ανετα!!!!!! στις 10 μερες εβαλα ψηλοτακουνα και πηγα σε γαμο!!!!! Εκανα συνολικα 15 συνεδριες και τωρα 2 χρονια μετα δεν με εχει ξαναπιασει κριση που να με ριξει στο κρεβατι. Που και που οταν κουραζομαι εχω ενοχλησεις αλλα με λιγη ξεκουραση (και το πιο σημαντικο χωρις φαρμακα) ειμαι μια χαρα. Νιωθω οτι αυτος ο ανθρωπος μου εδωσε παλι πισω τη ζωη μου και τον ευγνωμονω!!!!
    Οσο για το οικονομικο…πληρωνα 20 ευρω τη συνεδρια οποτε με 300 ευρω ΚΑΘΑΡΙΣΑ!!!!!!!!
    Και τωρα λοιπον που σκεφτομαι οτι πρεπει να χασω κιλα-καμια 20αρια (γιατι θελω να βαλω μπρος και για εγκυμοσυνη)-και ψαχνω τροπο και διαθεση για να το ξεκινησω ερχεσαι και μου υπενθυμιζεις-επιβεβαιωνεις το απολυτο οπλο της υγειας …ΤΟΝ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ.
    Και ναι, ΔΕΝ ΠΟΝΑΕΙ οσο απιστειτο κι αν σας φαινεται, και εδω μελανια δεν ετυχε να κανω.
    Στελλα καλη συνεχεια, κοριτσια σκεφτειτε το γιατι πραγματικα αξιζει και τα αποτελεσματα εχουν διαρκεια. Φιλια σε ολες!!!!!

  26. @Ioanna Thess Οχι, δεν θελω να πω, οτι ειναι κομπογιαννιτικα, δεν το γνωριζω αυτο, για να κρινω ετσι αβιαστα… απλα επιφυλασσομαι… εχουν δει πολλα τα ματια μου….

  27. @sonaki_alex Πολυ χαιρομαι που εχεις τοσο καλες εντυπωσεις για το βελονισμο! πραγματικα μου εδωσες κι εμενα κουραγιο να συνεχισω την προσπαθεια… ειδικα με το τελευταίο που γραφεις, ότι εχουν διαρκεια τα αποτελεσματα. Αυτο ειναι που μ΄ενδιαφερει πιο πολυ απ΄όλα! Καλη επιτυχια, σε όλα που προσπαθεις και μια και ανεφερες για εγκυμοσυνη, βλεπω, ότι ερχονται και αρκετες γυναικες για να ενισχυσουν τη γονιμοτητα τους.

  28. @Stella και @Ioanna Thess
    Κορίτσια μου διάβαζα τα σχόλια σας και μου ρχοταν να βάλω τα κλάματα. Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σας οπωσδήποτε!! Πόσο σας ευχαριστώ δεν φαντάζεστε!!

  29. @Kerasia: Άνθρωποι με χιούμορ είναι εξ’ ορισμού και πιο ευαίσθητοι. Ευαίσθητος για μένα, πέρα από ετυμολογίες, σημαίνει να ζεις πολύ έντονα κάθε συναίσθημα. Να χαίρεσαι πολύ έντονα, να λυπάσαι πολύ έντονα, να συμπάσχεις πολύ έντονα να γελάς πολύ έντονα, να κλαις πολύ έντονα. Στην εποχή που ζούμε, οι ευαίσθητοι άνθρωποι βάλλονται πολύ… το νιώθουν όλο αυτό που συμβαίνει πολύ πιο έντονα και τους επηρεάζει αφάνταστα. Ακόμα και αν η δική τους ζωή είναι «τακτοποιημένη» κατά έναν τρόπο, νιώθουν έντονα τον πόνο και την αρνητική ενέργεια, συνανθρώπων που υποφέρουν. Αν συνεχίσει αυτό που νιώθεις αν για παράδειγμα «πιάσεις» τον εαυτό σου να νιώθει έτσι συνεχόμενα για 5-6 μέρες κάθε πρωί (γιατί συνήθως μετά από 2-3 μέρες περνάει, μέχρι να ξαναέρθει) να ζητήσεις επαγγελματική βοήθεια έστω και μόνο για να βάλεις κάποια πράγματα στην σωστή τους προοπτική. Δεν είναι δυνατόν να φροντίζουμε για την υγεία του σώματός μας και όχι της ψυχής μας. Ψυχή, μυαλό, σώμα είναι αλληλένδετα. Με σπουδαιότερη την ψυχή.

  30. @Julia Τζούλια μου πόσο δικιο έχεις!!! Πόσο συμφωνω μαζί σου, πόσο ήθελα να της το πω κι εγω και φοβήθηκα μήπως παρεξηγηθώ.. Στην Ελλάδα ζουμε ακομα με τα κοινωνικά μας ταμπου και το θεμα της ψυχικής υγείας και του ειδικού, θεωρείται από τους πολλούς, κατι που κανουμε μόνο, όταν ειμαστε “για δέσιμο”… Πόσο πίσω είμαστε και πόσα μας προσφέρει η ψυχοθεραπεία… αν το ξέραμε…

  31. @Kerasia Μην μας παρεξηγεις για όσα γραφουμε, ξέρεις ότι υπάρχει καλή πρόθεση, αλλα η καταθλιψη είναι ύπουλη πολύ και δεν καταλαβαίνεις ποτέ πόσο σοβαρή είναι ή μπορεί να γίνει. Επώδυνη για όποιον την περνά και για τους δικούς του…

  32. @Stella: Θεωρώ ότι η Κερασία είναι ένα ανοιχτόμυαλο, έξυπνο κορίτσι και το τελευαταίο που θα έκανε είναι να μας παρεξηγούσε…Τίποτα καλύτερο από την ψυχοθεραπεία.. και να τολμήσω να πω και κάτι άλλο… για όλες μας… ακόμα και αν δεν το ξέρουμε… ζούμε σε τέτοιες εποχές που πλέον επιβάλλεται για όλες μας νομίζω μιας μορφής ψυχοθεραπεία… Και πάλι όμως Στέλλα μου, έχει και αυτό να κάνει, με το να βρούμε έναν επιστήμονα αλλά πάνω απ’ όλα άνθρωπο που θα μπορέσει να μας κάνει να τον/την εμπιστευτούμε.

  33. @Julia Ετσι ειναι, όπως τα λες. Απλά μερικα πράγματα μεσω internet δεν αποδιδονται στην ορθή τους διάσταση! Συμφωνω και επαυξάνω με όσα λες!

  34. Polu wraia mas ta eipes! Ligo megalo alla endiaferon! Bravo! Egw skeftomai na kanw gia to tsigaro… Posa les na mou vgei? Vevaia an ta kataferw…poios ta upologizei ta lefta? Kala de lew?

  35. @Kaiti Οπως εγραψα και σε ενα σχολιο πιο πανω, για το τσιγαρο, απ΄όσο ξερω, ειναι η μονη περιπτωση στην οποια γνωριζουμε ότι αρκουν 4- 6 συνεδριες, αναλογα τον οργανισμο και το πόσα χρονια καπνιζει καποιος. Σιγουρα αξιζει τον κόπο…

  36. @Julia&Stella: Πόσο δίκιο έχετε!
    @Κερασία: Είμαστε εδώ…
    @Stella: Τι φοβερό post? Τα συγχαρητήρια μου! Καλή συνέχεια σου εύχομαι!
    Μπορώ να πω ότι κι εμένα πάντα με συνάρπαζε η ασιατική κουλτούρα.. Μακάρι αν και όταν χρειαστώ βελονισμό, να μπορώ να εντοπίσω έναν καλό (μάλλον θα περιμένω για εκείνο το “λίφτινγκ”, γιατί για τα λίγα περιττά κιλάκια μου πρέπει απλά να βάλω φερμουάρ!). Ή μήπως να στείλω τον καλό μου για διακοπή καπνίσματος;;;
    Φιλιά σε όλες!

  37. @Andriana Αυτο το καπνισμα, όταν παραγίνεται… κι εγω ελπίζω οτι ο καλος μου θα συγκινηθει απο τη δικη μου περίπτωση και θα τολμήσει να παει για να το κοψει, γιατι ειπαμε να καπνιζουμε αλλά όχι κι έτσι…

  38. @Stella, @beautyblog & @Kerasia: Εννοείται ότι η ψυχή απαιτεί την ίδια -αν όχι μεγαλύτερη- φροντίδα με το σώμα μας…Και φυσικά δεν είναι ταμπού το να ζητήσεις βοήθεια από κάποιον που μπορεί να βοηθήσει και ξέρει πώς να το κάνει, κι αυτοί δεν είναι παρά μόνο οι ειδικοί..Κι όσο δυνατός κι αν είναι ένας άνθρωπος, μπορεί πολύ εύκολα να μπλεχτεί σ’ένα φαύλο κύκλο, απ’τον οποίο μόνος του είναι μάλλον αδύνατον πολλές φορές να ξεφύγει….Από εκεί και πέρα, προσπάθησε να αντλήσεις όσο το δυνατόν περισσότερη δύναμη απ’τα απλά και καθημερινά….Από ένα χαμόγελο της κορούλας σου, για παράδειγμα….;-)

    @Ιοanna Thess & Stella: Mε ενδαιφέρει πολύ το θέμα της yoga…Εδώ και 2-3 χρόνια λέω να αρχίσω κι ακόμη μόνο στα λόγια είμαι….Κι αυτό γιατί δε θέλω κι εγώ σε γυμναστήριο, μιας και θέλω όλο το σκηνικό, αλλά παράλληλα δε θέλω να δώσω και μια περιουσία…..Στέλλα, το κέντρο που λες και στο οποίο πας κι εσύ είναι κάπου στην Αθήνα? Ιωάννα, το δικό σου, υποθέτω στη Θεσσαλονίκη, ε?

  39. @KatRap στην Αθηνα. Εδω υπάρχουν αρκετες επιλογές.

  40. @KatRap Οσο για τις τιμες εχουν πεσει αρκετα τωρα πιά… όπως και σε πολλά πραγματα… Ψαξτο λιγο, δε χρεαιζεται να ειναι κανενα σουπερ ντουπερ… τα πιο καλα ειναι τα κρυφα κι ανωνυμα! Καντο!

  41. @Stella: Δεν ξέρω αν μπορούμε εδώ στο bb, αλλά θα ήθελα να μου προτείνεις κάποιο-α που ξέρεις, σε παρακαλώ….

  42. Δεν παρεξηγήθηκα προς Θεού! Η πιο αγαπημενη μου φίλη έχει παλέψει με την κατάθλιψη χρόνια. Βασικά ΄και τρελή να με λέγατε παλι δεν θα παρεξηγιόμουνα..πόσο κοντά ειναι η τρέλα με τη λογική…και αλλωστε ολοι μας εν δυνάμει τρελοί είμαστε. Το καλό ειναι που μπορώ να αναγνωρίζω ότι δεν είμαι και πολύ στα καλά μου. Και επειδή προσπαθω να δω τι μου φταίει..σκέφτομαι πως ίσως τελικά όντως να με εχει αγχώσει όλο αυτο που ζούμε. Ρε συ Τζούλια πως το επιασες? Και ναι μπορει ακόμα τη δουλειά μου να την έχω αλλα νομιζω οτι ζω καθε μερα με εναν φοβο…και αν το ενα..και αν το αλλο…και βλεπω ανθρωπους με τρεις χειροτερα προβληματα και αναρωτιεμαι πως το διαχειρίζονται και ειναι ανθρωποι που ξυπνανε και κοιμούνται με το χαμογελο. Και απο την αλλη σκέφτομαι πως μπορει κατι αλλο να συμβαινει που δεν το καταλαβαινω…αλλα η αλήθεια ειναι πως σοτ θέμα των ψυχολογων-ψυχιατρων δεν ειμαι φαν…μπορει στη φιλη μου να επεμενα να τον επισκεφτει και να την επικροτω όταν το κάνει αλλα εγώ μια φορά είδα ψυχολόγο (με βαλαν με το ζόρι πριν την εξωσωματική που έκανα)και κοντεψα να τον πλακώσω στο ξύλο τον άνθρωπο!!! Ομως σας υποσχομαι πως αν το πραγμα συνεχιστει θα το κάνω…γιατι αγαπω τον εαυτό μου αλλα κυρίως το παιδάκι μου και δεν θέλω να μεγαλώσει με μια δυστυχισμένη μανα…γιατι στο τελος θα ειναι και αυτό δυστυχισμένο.

    Σας στέλνω πολλά σοκολατένια χαμόγελα γιατί μόλις καταβρόχθισα ενα κιλό παγωτό..και αμα ποτε αδυνατίσω εγώ να με φτύσετε!!

  43. @Kerasia: Να πω κι εγώ ότι αν όντως έχεις τη γνώση και συνείδηση ότι κάτι δεν πάει καλά είσαι ήδη σε καλό δρόμο. Άλλωστε η κατάθλιψη είναι κάτι που μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους είτε ψυχικούς είτε νευρολογικούς και μόνο ένας ειδικός μπορεί να προσδιορίσει τι ακριβώς συμβαίνει όχι όμως να βαφτίζουμε κατάθλιψη το παραμικρό!! Μπορεί απλώς να σε έχει πιάσει κι εσένα η “εθνική κατάθλιψη” όπως πολύ κόσμο λόγω των συνθηκών που ζούμε τελευταία. Βρες αυτά που σε κάνουν χαρούμενη πάρε παράδειγμα ένα τρελό Τοξότη και χαμογέλα!!!!

  44. “Kerasia Κερασία μου πολλες φορες η μορφη επικοινωνίας που εχουμε εδω μεσα, μπορει να αλλοιωσει τα νοηματα και να μην προσδωσει τη διασταση που θελουμε, ειδικά όταν θιγουμε τετοια σοβαρα θεματα. Δε σε ξέρω, δε με ξέρεις.. θα μπορούσε να συμβει κακοτοπιά, όσο καλη προαιρεση κι αν εχει καποιος! Παντως, σε οποιαδηποτε στιγμη της ζωης σου κι αν χρειαστει, να εισαι ανοιχτη στην ιδεα των ειδικων. Θα σου πω το κλασσικο που λενε κι αυτοι “αν σπασεις το πόδι σου, δεν θα πας στον ορθοπεδικό?”. Στο μεταξυ, τσακισε το παγωτο, με τις υγείες σου! Οι τυψεις παχαινουν, να το θυμασαι! Να θυμασαι επισης το ΒΒ, κι ότι εμεις ειμαστε παντα εδω για να γελασει το χειλακι σου. Ειδες η Μαρια? Το ‘χει με τους τρελλους τοξοτες! Δηλωνω πρωτη στην τρελλα!! Φιλια!

  45. “Katrap Κατερινακι εγω πια πηγαινω στο σπιτι της κοπελλας και μας μαζευει εκει. Μας ερχεται και πιο οικονομικα. Θα δω όμως και θα σου πω για άλλα.

  46. Στέλλα μου διάβασα όσο πιο προσεκτικά μπορούσα το άρθρο σου -θα επανέλθω σίγουρα- , αλλά λόγω πίεσης χρόνου δεν προλαβαίνω να διαβάσω τα σχόλια αλλά δεν έχω σκοπό να τα χάσω. Σου εύχομαι καλή συνέχεια μέσα από την ψυχή μου!!!Ξέρεις πολλές φορές οι αδυναμίες μας, μας ταλαιπωρούν και αυτό που χρειαζόμαστε είναι το “κλικ” που θα μας κάνει κάτι να ξεφύγουμε απ’ αυτό.Εσύ το βρήκες και μπράβο σου, και κράτα το!Αυτά εν συντομεία…θα επανέλθω…Σας φιλώ!!!

  47. kalh sunexeia sou eyxomai stella kai eimai sigourh oti tha katafereis na ftaseis sta kila pou thes!!! fainete na ponaei ligo ayto egw ta fovamai ligo alla opws eipes afou tpt allo den doulepse… kalo einai kai ayto!

  48. @tina Οχι Τινα μου, το αντιθετο, δεν ποναει καθόλου!

  49. Πολλές καλημέρες!Πολύ ενδιαφέρον άρθρο,ενημερωτικότατο και γεμάτο αισιοδοξία!Όσον αφορά τη διατροφή, πιστεύω πως όλα είναι θέμα ψυχολογίας!Επί χρόνια ολόκληρα κουβαλούσα 10-15 κιλά παραπάνω από το κανονικό και ποτέ δεν κατάφερνα να τα χάσω εξ’ολοκλήρου!Μονίμως ξεκινούσα, σταματούσα και απογοητευόμουν!Ώσπου ερωτεύτηκα(!) και τα έχασα μέσα σε τρεις μήνες!Χωρίς στερήσεις,χωρίς υπερβολές!Αυτό που θέλω να πω Στέλλα μου,είναι πως η μάχη είναι αυστηρά δική σου και η νίκη επίσης!!!Εγώ,μεσα απο την καρδια μου,χαίρομαι για σένα!Σίγουρα ηταν,είναι και θα είναι η καλύτερη επένδυση και το καλύτερο δωρο που μπορει να κανει κανεις στον εαυτο του!Όσο για το βελονισμό,το εχω σκεφτει πολλες φορες στο παρελθον,ως μια χειρα βοηθειας για να καταφερω να κοψω το τσιγαρο!Όπως καταλαβαινεις συνεχως το αναβάλω,το ξεχναω,το ξαναθυμάμαι!Ξανα πιστευω πως ειναι θεμα ψυχολογιας και πως οι αποφασεις αυτες (εστω και αν τις σκεφτεσαι χρονια ολοκληρα) παιρνονται μεσα σε μια στιγμη!Αυτα απο μενα!Σου ευχομαι καλη συνεχεια στην προσπαθεια σου!Φιλακια πολλα

  50. @Angelmary Καλημέρα κι από μενα! Σαφώς είναι θεμα ψυχολογίας και κάθε θεραπεία πρεπει να είσαι αποφσισμενος να την υποστηρίξεις και να τη βοηθήσεις, και όχι να τη σαμποταρεις, και αναμφισβήτητα ο οργανισμός μας υπακούει σε μια καλή ψυχολογία, σε μια καλή και αξιοσέβαστη εικόνα, που έχουμε για τον εαυτό μας! Ωστόσο, μια σωστη κι εξειδικευμενη βοήθεια, μια καλή επιλογή μεθόδου για οτιδήποτε μας απασχολεί, ωθεί και απογειώνει τις προσπαθειες μας και είναι απαραίτητη! κι όταν βλεπουμε να αποδίδει η μεθοδος που επιλέξαμε, τότε η ψυχολογία μας ανεβαίνει και συνεχίζουμε να την υποστηρίζουμε, συνεχίζουμε να προσπαθούμε. Μόνο του, τίποτα δεν επιτυγχανεται. Δυναμη και θέληση είχα και τις άλλες φορές. Τη ρυθμιση όμως καποιων θεματων στον οργανισμό μου, πως θα την πετύχαινα? Οσο για το τσιγάρο, σε συμβουλευω να δοκιμασεις το βελονισμό. Ειδα πολλες περιπτωσεις που λυτρωθηκαν, στο ιατρειο αυτο τον καιρό και όχι μόνο γι΄αυτο αλλά και για πολλά άλλα ακόμη!

  51. @Stella: Μη σε ζαλίζω….Ρώτησα μόνο αν μπορούσες να μου προτείνεις ήδη κάποιο..Θα το ψάξω!! Don’t worry!! Σ’ευχαριστώ πολύ!!*

  52. πωπω τι τρομερο αρθρο εχασα χθες που δεν μπηκα!
    @stella οπως ειπαν και τα κοριτσια πριν(τι προτοτυπο..) σε νιωθω.παλυεω το τελευταιο χρονο να χασω 5-6 κιλα και πραγματικα ειναι δυσκολο!γιατι δεν ειναι οτι δεν προσεχω τη διατροφη απλα αυτα τα λιγα τελευταια κιλα ειναι που σου βγαζουν τη ψύχη.πχ κοβω τα γλυκα και το βραδυνο και χανω 3 κιλα λιγο να παραπισω τα ξαναπερνω..ισως και ναφταει που δεν εχω ορεξη και για γυμναστικη οπως παλιοτερα αλλα δεν τα παραταω γαμωτο!ειδη βλεπω κοσμο και κοσμακι εξω με τα σορτσακια και λεω ε οχι θα το ραψω και θα βγω και εγω με τα μικρα σορτσακια αφοβα χαχαχα.κουραγιο αγαπημενη και δεν πειραζει να ξανακυλάς ποτε ποτε ανθρωποι ειμαστε οχι μηχανες του hollywood 😉

  53. Exw kanei velonismo kai eixa theika apotelesmata….. Super!!!

    Skeftomai na xanarxisw!!!

  54. Καλημέρα. Επειδή παιδεύομαι κι εγώ με τα κιλά μου, θα ήθελα αν μπορείς να μου στείλεις στο mail μου το όνομα του γιατρου. Φυσικά αν είναι στη Θεσσαλονικη η γνωριζεις καποιον στην πόλη μου.
    Ευχαριστω πολυ!

  55. Και οποια κοπελα φυσικα ξερει καποιον γιατρο στη Θεσσαλονικη.
    Ευχαριστω!

  56. Καλημέρα Στέλλα. Επειδή παιδεύομαι κι εγώ με τα κιλά μου, θα ήθελα αν μπορείς να μου στείλεις στο mail μου το όνομα του γιατρου. Φυσικά αν είναι στη Θεσσαλονικη η γνωριζεις καποιον στην πόλη μου.
    Ευχαριστω πολυ!

  57. Η Deligios έβγαλε ειδικά για όσους θέλουν να χάσουν κιλά με φυσικό τρόπο ένα νέο πρόγραμμα αδυνατίσματος. Τα φυσικά προϊόντα

    που προσφέρει το πρόγραμμα βοηθούν στην τόνωση του μεταβολισμού αλλά και προσφέρουν ευεξία χάρη στην πλούσια σύνθεσή τους σε

    κατεχίνες. Η αντικατάσταση της ζάχαρης με στέβια προστατεύει απο άχρηστες και βλαβερές θερμίδες χωρίς όμως να λείπουν οι

    γλυκές καθημερινές απολαύσεις. Ειδικά για τους φίλους του καφέ και της σοκολάτας το πρόγραμμα της Deligios προσφέρει τον

    μοναδικό συνδιασμό με φυτικές ίνες που μειώνει σημαντικά τις λιγούρες ανάμεσα στα γεύματα.

    Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο http://www.deligios.com/programme

  58. κοριτσια εχω μπροστα μου 3 μηνες θελω να κανω βελονισμο για χασιμο βαρους μενω θεσσαλονικηηη ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

  59. @Stella μπραβο σουυυυ !!!!!!!!! οποτε μπορεσεις δωσε μου πληροφοριες!!!!!!!!!

  60. @stella θα μπορουσα να εχω καποιες πληροφοριες στο email για το συγκεκριμενο βελονιστη?ευχαριστω

  61. Γεια σας και από μένα.
    Έψαχνα για μερικά θέματα που με ενδιαφέρουν και έτυχε να πέσω πάνω στο σάιτ σας.
    Λοιπόν, υπάρχουν πολλοί βελονιστές στην Ελλάδα και σύμφωνα με την εμπειρία μου τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.
    Πήγα με μια φίλη σε κάποια γιατρό στην Αθήνα που έδινε διατροφή και έκανε λιπόλυση με ηλεκτροβελονισμό.
    Μας κόπηκε η όρεξη, χάσαμε πολλούς πόντους και μέσα σε ενάμισι μήνα η φίλη μου έχασε 12 κιλά. Εγώ που ήθελα να χάσω μόνο 4 τα έχασα σε 3 εβδομάδες.
    Δε θυμάμαι τώρα το όνομά της, αλλά έχει το ιατρείο της στη Νέα Σμύρνη.

  62. Με το Βελονισμό ο οργανισμός αποκτάει καλύτερο μεταβολικό ρυθμό (κάνει περισσότερες καύσεις) και μειώνεται αισθητά η ανάγκη για πρόσληψη τροφής από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Επίσης αποτελεί μία αξιόπιστη μέθοδο θεραπείας για όσους καταφεύγουν στην υπερφαγία για ψυχολογικούς λόγους. Αυτό επιτυγχάνεται με το Βελονισμό ειδικών σημείων, τα οποία επιδρούν – εξισορροπούν το νευρικό σύστημα.

  63. Ως ιατρος που ασκω την ιατρικη πραξη του βελονισμου, θελω να πω πως οντως ο βελονισμος βοηθαει παρα πολυ. παρα πολυ. γιαυτο αλλωστε η μεθοδος αυτη θεραπειας υπαρχει χιλιαδες χρονια. το μονο που πρεπει να προσεξετε ειναι να πατε σε ιατρο καθως η εφαρμογη του βελονισμου απο μη ιατρους εγκυμονει πολλους κινδυνους! το υπουργειο ειναι σαφεστατο στο οτι μονο ιατροι επιτρεπεται να εκτελουν αυτη την ιατρικη πραξη!

  64. Εγώ πάντως πήγα, μετά απο συστάσεις και έρευνα αγοράς, σε μία γιατρό-βελονίστρια στην Θεσσαλονίκη, καταπληκτική.
    Με εξειδικευμένη μέθοδο χάνεις γρήγορα τα κιλά σου και μάλιστα σου μετράει το μεταβολισμό και τις καθημερινές καύσεις σου και σου εξασφαλίζει οτι δεν θα παχύνεις ξανά, όταν επανέλθεις στην κανονική σου ροή. Όλα αυτά με ηλεκτροβελονισμό, ωτοβελονισμό και αυστηρή δίαιτα (που όμως δεν πεινάς λόγω των βελονών) ταυτόχρονα αλλά για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
    Παιδιά, επειδή το δοκίμασα σας το λέω, η γυναίκα κάνει θραύση και στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα και μάλιστα δικαίως, αφού η δουλειά της αξίζει το αποτέλεσμα. Είναι λίγο τσιμπημένη στο οικονομικό θέμα βέβαια, αλλά εάν πρόκειται να αδυνατίσεις και να μην την χρειαστείς ξανά για την υπόλοιπη ζωή σου, τότε χαλάλι!!!! Εγώ πάντως νιώθω υπέροχα γιατί με τους διαιτολόγους άκρη δεν έβγαλα. Το να τρώω ένα τοστ με γαλοπούλα light και φρούτα και πολλές σαλάτες και όχι τηγανητά κλπ δε μπορούσα να το κάνω για πάνω απο ένα-δύο μήνες. Τώρα όμως σώθηκα. Ψάξτε την και θα με θυμηθείτε!!!

  65. Σας παρακαλώ πολύ μπορείτε να μου στείλετε την διεύθυνση του βελονιστή στο e-mail μου γιατί ενδιαφέρομαι. Ευχαριστώ.

  66. Από 16-10-2013 ξεκίνησα να κάνω βελονισμό και σταμάτησα 14-3-2014.Δυστυχώς στο διάστημα αυτό δε σταμάτησα να πεινάω.Με πολλές στερήσεις έχασα μόνο 12 κιλά.Στερήθηκα σχεδόν τα πάντα.Πήγα σε ξακουστό γιατρό της Θεσσαλονίκης ο οποίος μου είπε ότι πρέπει να ξεχάσω να τρώω…Τα κιλά δε χάνονται μόνιμα.Πρέπει να μάθουμε να “βοσκάμε” σε χωράφια με λαχανικά και αγγουράκια.Όλα τ άλλα απαγορεύονται.Τουλάχιστον αυτή ήταν η γνώμη του δικού μου γιατρού.Κάθε φορά που έλεγα πεινάω, μ απαντούσε:φάε αγγουράκια.Εγώ απογοητεύτηκα γιατί σχεδόν τα ξανάβαλα.Πρέπει να το πάρω απόφαση πως για να χάνω κάποια κιλά, πρέπει νάχω ένα γεμάτο πορτοφόλι, μετά να ζω κάποιους μήνες με πολλές πολλές στερήσεις και…φτου κ απ την αρχή.Το όνομα της γυναίκας που κάνει θραύση στη Θεσσαλονίκη ,δεν γίνεται να το μάθουμε? Είναι μήπως στη Δημητρίου Γούναρη?Ας μας πει η lovesalonica,την παρακαλώ πολύ.

  67. Είχα και εγώ ανάλογη εμπειρία με τον βελονισμό. Πήγα στην Νέα Σμύρνη στην κυρία Σαβίνα Κουσλόγλου & έχασα κιλά. Είναι καλή γιατρός και καλός άνθρωπος!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.