Guest Post: Καταστήματα Καλλυντικών, Δείγματα και Πωλήσεις.

 

Όχι ένα από τα συνηθισμένα μας guest post το σημερινό, αλλά νομίζω ότι θα σας φανεί πολύ ενδιαφέρον. Πριν λίγο καιρό μου έστειλε ένα email το αγαπημένο bb girl Andriana, όπου και άνοιξε ένα πολύ σημαντικό για όλες μας θέμα, αυτό των dupes αλλά περισσότερο των δειγμάτων των προϊόντων, που δίνονται στα εγχώρια καταστήματα ομορφιάς.

 

Δεν θέλω να λαϊκίσω και εγώ όπως το σύνολο των πολιτικών μας, λέγοντάς σας ότι στο εξωτερικό, μπορείς να έχεις μια ολοκληρωμένη περιποίηση και ένα νεσεσέρ γεμάτο καλλυντικά μόνο με τα δείγματα που σου δίνουν οι εκεί πωλήτριες, διότι κακά τα ψέματα, άλλα τα μεγέθη στο εξωτερικό και εντελώς άλλα εδώ.

 

Όμως είναι ένα θέμα που απασχολούσε και στενοχωρούσε πολύ και εμένα στο παρελθόν -είπαμε, δεν γεννήθηκα beauty editor, έχω ξοδέψει πολλά χρήματα σε προϊόντα που δεν χρησιμοποίησα ποτέ και δεν νομίζω να είμαι η μόνη.

 

Επίσης οφείλω να παραδεχτώ ότι τώρα πλέον δεν πάω σε καταστήματα καλλυντικών, με την συχνότητα που πήγαινα παλιά, όχι μόνο διότι ό,τι κυκλοφορεί, λόγω δουλειάς, το ξέρω και το έχω ήδη δει δυο μήνες νωρίτερα, αλλά  δεν έχω και μεγάλη πολυτέλεια χρόνου πλέον για να πηγαίνω στα μαγαζιά και να χαζεύω με τις ώρες, όπως έκανα κάποτε. Το λέω αυτό για να σας εξηγήσω ότι δεν έχω και πολύ καλή εικόνα, του τι συμβαίνει στα καταστήματα καλλυντικών.

 

Για αυτό, ίσως είναι καλύτερα να  σας αφήσω να διαβάσετε το mail της Andriana και είμαι σίγουρη θα έχουμε πολλά να πούμε…

 

Η Andriana μας!


 

 

Καλημέρα γλυκιά μου Τζούλια!

Βασικά, σου γράφω αν και  δεν ξέρω αν είμαι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος να μιλήσει (ή να σχολιάσει, έστω) για τα δειγματάκια και τις τσιγκούνες πωλήτριες, στων οποίων τη διακριτική ευχέρεια είναι η διάθεση (ή μη) των πολύ συχνά απαραίτητων αυτών δειγμάτων. Γιατί πόσες φορές δεν έχουμε πάρει λάθος foundation; Και πόσες φορές δεν μας έχει πέσει μια κρέμα βαριά ή “λειψή”;; Ή πόσες φορές δεν καταλήγει το άρωμα που σε ψέκασε βιαστικά η πωλήτρια και αρχικά το νόμιζες παραδεισένιο ως μία απροσδιόριστη μυρωδιά που τελικά σου φέρνει ανακατωσούρα; (αν με άκουγε τώρα η Υπουργός θα έλεγε πολύ σωστά ότι ποτέ δεν αγοράζεις άρωμα αμέσως… Ας το παραδεχτούμε, όμως… Όλες το έχουμε κάνει, έστω και μία φορά, έτσι δεν είναι;)

 

Ας επιστρέψω, όμως, στο λόγο για τον οποίο δεν με θεωρώ κατάλληλη: Νομίζω ότι ήμουν για πολλά χρόνια κομπλεξική (προσπαθώ να το απολέσω, τα τελευταία χρόνια…). Ένιωθα για κάποιον απροσδιόριστο λόγο δαχτυλοδειχτούμενη, κάθε φορά που έμπαινα μέσα σε ένα μεγάλο κατάστημα καλλυντικών, ειδικά όταν βρισκόμουν στον όροφο με τις επώνυμες, ακριβές μάρκες. Μήπως επειδή ήθελα να σαρώσω όλο το κατάστημα και ήξερα πολύ καλά ότι δεν είχα την οικονομική δυνατότητα; Ίσως.. Μήπως επειδή είχα πάντα μια ανασφάλεια όσον αφορά την εμφάνιση μου και κόμπλαρα όταν έβλεπα τις πωλήτριες πάντα στην τρίχα, με το αφ’ υψηλού τους ύφος;; Και πάλι, ίσως.. Όπως και να ‘χει, πάντως, ένιωθα μονίμως μειονεκτικά, με αποτέλεσμα να λειτουργώ σαν κουταβάκι μαλωμένο με την ουρά στα σκέλια και χωρίς ποτέ να διεκδικώ ακόμα κι εκείνα τα οποία δικαιούμουν, έχοντας σκάσει τα πολύτιμα λεφτουδάκια μου.

 

Καθώς τα χρόνια πέρασαν και έχοντας πλέον μια καλύτερη αντίληψη του κόσμου και του πώς λειτουργούν τα πράγματα, έχω να δηλώσω πλέον το εξής:

 

It’s all about the attitude! Και μιλάω για το δικό μου το attitude και όχι των πωλητριών… Διότι, όσο ξινή, τσιγκούνα ή δήθεν κι αν είναι μια πωλήτρια, θέλει να πουλήσει. Κι αν σε βρει self-confident αλλά κι ενημερωμένη για το χ προϊόν μιας ανταγωνιστικής εταιρείας, αυτή θα θέλει να σε προσελκύσει, οπότε μια χαρά θα σου δώσει το δειγματάκι που σε άλλη περίπτωση θα τσιγκουνευόταν.

 

Το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει μια κοπέλα, είναι να βρει μια πωλήτρια-αισθητικό που δε θα την νοιάζει, βέβαια, μόνο η πώληση και που θα μπορούσε να την εμπιστεύεται. Ξέρω ότι κάτι τέτοιο ίσως είναι δύσκολο σε μεγαλουπόλεις, αλλά μια προσπάθεια δε βλάπτει. Κι όπως είπα, θέλει θάρρος και θράσος. Σχετικά πρόσφατα, εννοείται και λόγω κρίσης, αλλά κυρίως επειδή έχω βαρεθεί να αγοράζω πράγματα που μου βγαίνουν σκάρτα, πήρα σβάρνα τα καταστήματα καλλυντικών της πόλης μου (ε, δεν είναι και πολλά…) και μπήκα ζητώντας δείγματα. Μπήκα επί τούτου. Όχι απλά μου έδωσαν, αλλά όταν επέστρεψα λίγες μέρες αργότερα γιατί ήθελα κάτι διαφορετικό, τα δείγματα που έλαβα, κόστιζαν (αν τα αγόραζα) περισσότερο από την αγορά που τελικά έκανα.



 

Λέω “ναι” στα δείγματα γενικά (από καταστήματα, φαρμακεία, περιοδικά), λέω “ναι” στις προσφορές γνωριμίας (αγοράζω κάτι και παίρνω και κάτι σχετικό/συμπληρωματικό ως δώρο), λέω ναι στα περιοδικά με δώρα που με συμφέρουν και ξέρεις και κάτι; Αν κάτι δεν μου κάνει τελικά, το δίνω σε κάποια αδερφή μου ή στην κολλητή μου.

 

Λέω όχι στις πωλήτριες που μοιράζονται μεταξύ τους κρέμες, κλπ, εν ώρα λειτουργίας καταστημάτων αδιαφορώντας αν είσαι μπροστά και σε εκείνες που σε αγνοούν επιδεικτικά, έτσι απλά επειδή δεν τους αρέσει η μούρη σου (που μάλλον τη ζηλεύουν, κατά βάθος) ή επειδή δεν έχουν ολοκληρώσει το μακιγιάζ ή το κουτσομπολιό τους. ΟΧΙ! Πιο δυνατό κι από κείνο του Μεταξά. Εκείνες χάνουν, όχι εγώ.

 

Τέλος, να πω ότι λέω ένα μεγάλο ΝΑΙ στο να ανοίξουμε τα μάτια μας. Δεν είναι πάντα τα ακριβότερα τα καλύτερα.  Ένα μεγάλο ΝΑΙ στο να διεκδικούμε. Και να επικοινωνούμε μεταξύ μας. Όπως λέει και το ρητό, one man’s trash is another man’s treasure!

 

Πολλά φιλιά και μια υπέροχη μέρα να έχεις,

 

 

Ανδριάνα

 

 

 

Τι λέτε;  Δεν έθιξε ένα πολύ σημαντικό θέμα η Αντριάνα; Εσάς ποιά είναι η γνώμη σας;

 

 

Τέλος να σας πω ότι η Έλενα από το Elenasfinds, δοκίμασε το Nivea Firming Body Oil Q10 Plus που είχε κερδίσει πριν λίγο καιρό στον μικρό διαγωνισμό του bb και εδώ θα δείτε το review της. Ευχαριστώ Έλενα!



91 Σχόλια
  1. Καλημέρα!
    Δεν διαφωνώ με την Andrianna, και μάλλον τείνω να συμφωνήσω μαζί της.
    Το μόνο που έχω να σχολιάσω, είναι ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει μεγαλύτερη εξωστρέφεια των μεγάλων εταιριών (σαφώς λόγω οικονομικής κρίσης), με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο συχνή η παροχή δειγμάτων σε πελάτες ή μη.
    Από την άλλη, είναι ένας συνδυασμός πολιτικής της κάθε εταιρίας αλλά και του συγκεκριμένου ατόμου που έχεις απέναντί σου. Σε γνωστή, αγαπημένη εταιρία όταν έψαχνα δείγμα της κρεμας που με ενδιέφερε το οποίο είχε εξαντληθεί, οι κοπέλες μου υπέδειξαν να ξαναπάω με ένα μικρό δοχείο/βαζάκι παλιάς κρέμας ή παλιό δείγμα, για να το γεμίσουν με την κρέμα από τα δικά τους samples.
    Το εκτίμησα ιδιαίτερα, και εφόσον η κρέμα μου ταίριαξε, τελικά την αγόρασα.
    Κανείς δεν βγήκε τελικά χαμενος από την έξυπνη κίνηση των αισθητικών!

  2. καλημερα πολυ σωστα τα λεει η Αντριαννα,μερικες πωλητριες(οχι ολες) ειναι για πολυ ξυλο,οχι μονο εχουν μουτρα στο να σε εξυπηρετησουν,για δειγματα ουτε λογος -οσες φορες εχω ζητησει ΠΟΤΕ δεν μου εδωσαν κ αγοραζα μεικ απ που στην ουσια ηταν σαν να φοραω μασκα-ασε που με τα φωτα που εχουν δεν μπορεις να καταλαβεις αν ειναι αυτο που θελεις,αλλα κ στα τα παιρνουν για τις ιδιες κ αυτο γινεται κ στα μαγαλα καταστηματα…εχω μια γνωστη κοπελα που δουλευει στα gallery κ μου λεει οτι τα δειγματα -δωρα τα παιρνουν οι ιδιες οι πωλητριες.Οπως ημουν κ χθες σε ενα μεγαλο καταστημα καλλυντικων ζητησα δειγματα απο μεικ απ την radiant ανοιξε η κυρια το συρταρι που ηταν τιγκα στα μπουκαλακια με δειγματα,κ με ειπε οτι δεν εχει για τον συγκεκριμενο τυπο μου……………..

  3. πραγματικά ζητας ενα δειγμα για μια καινουργεια κρεμα και η πωλητρια σε κοιταει με μισο ματι λες και της ειπες κατι κακο, σε κανει να νιωθεις σαν να ζητιανευεις…μα ειναι δυνατον να αγορασεις μια κρεμα χωρις να την δοκιμασεις?..σε ταξιδι μου στην Αγγλια μου εχει τυχει να ξεχασω ολοκληρο το νεσεσερ μου οποτε πρεπει να τα παρω ολα απο την αρχη..παω σε καταστημα εξηγω το story στην πωλητρια και…μου λεει το εξεις: θα σου δωσω τα παντα σε δειγματα και ελα να ψωνισεις μετα απο 2 μερες που θα εχουμε και 50% εκπτωση και μου δινει παιδια κατι συσκευασίες μεχρι σκιες και ρουζ σε μεγεθος θα ελεγα κανονικο…επαθα πλακα…και πραγματικά πηρα μετα απο 2 μερες καποιες κρεμες με εκπτωση…απιστευτη εξυπηρετηση

  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΖΟΥΛΙΑ ΜΟΥ.
    ΣΥΜΦΟΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΡΙΑΝΝΑ.ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΕ ΜΕ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΜΙΑ ΕΠΩΝΥΜΗ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΖΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΟΣΑΝΕ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΔΟΣΑΝΕ.ΠΗΓΑ ΕΓΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΙΔΑΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΟΜΕΝΕΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΕΙΓΜΑΤΑ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!!!

  5. καλημερα!!! πολυ σωστη η τοποθετηση σου Ανδριαννα!!! κ εγω το ιδιο κομπλεξ ενιωθα παλαιοτερα οταν εμπαινα σε καταστημα καλλυντικων και τελικα γραφτηκα σε 2-3 εταιρειες απ ευθειας πωλησης για να εχω τα δειγματα και να δοκιμαζω ποιο ειναι καταλληλο για εμενα….βεβαια κ αυτες οι εταιρειες πιεζουν για να κανεις πωλησεις κ τελικα τις εγκατελειψα αλλα τουλαχιστον ειχα μια ιδεα για το τι μου ταιριαζει…. προσφατα μεσω facebook γραφτηκα σε μεγαλη εταιρεια καλλυντικων απο αυτες που σχεδον δεν τολμας να πλησιασεις στα καταστηματα….λαβαινω κατα καιρους κουπονια για δειγματα και αναλυσεις δερματος κλπ…. η πωλητρια σ ενα μεγαλο καταστημα, οπου της προσκομισα το κουπονι, ασχοληθηκε με το ζορι μαζι μου, διοτι φυσικα δεν ειμαι πελατισσα της….μια μερα ετυχε να βρισκομαι σε περιοχη αρκετα χιλιομετρα περαν της κατοικιας μου οπου εργαζεται για την ιδια εταιρεια σε πολυκαταστημα, μια παιδικη μου γνωστη… σας πληροφορω, μπηκα για μια καλησπερα, με φορτωσε δειγματα τα οποια μου εβαλε σε νεσεσερ κ ολας, αρκετα πραγματα αξιας και τελικα αγορασα κατι με ολη μου την ψυχη και μου εδωσε αλλα τοσα… συμπερασμα καλες μου πωλητριες: δωστε δειγματα με την καρδια σας και θα μας κερδισετε…… ελπιζω να μη σας ζαλισα !!!

  6. Καλημέρα Τζούλια, bbgirls!!! Αχχχχχ πολύ πονεμένο θέμα έθιξες Αντριάννα μου!! Πόσο αλήθεια όλα αυτά που λες!!! Προσωπικά είμαι καμμένη από το θέμα των δειγμάτων!! Παλαιότερα μάλιστα που ήμουν και πολύ καλή πελάτισσα ακριβών καλλυντικών τα δείγματα που λάμβανα ήταν ελάχιστα!!! Πόσο μάλλον τα δείγματα αρωμάτων τα οποία μπορεί και να μη φτάνουν καν στα συρτάρια των πωλητριών…. Στην Ελλάδα το δείγμα αντιμετωπίζεται σαν προσωπική περιουσία της πωλήτριας και μοιράζεται σαν “χαρτάκια” μεταξύ τους… Ναι κι εγώ πηγαίνω με τσαμπουκά και ζητάω δείγματα αλλά συνήθως η απάντηση είναι αρνητική… δεν ξέρω αν φταίει η μούρη μου !!!! Χαχα εχω πολλά δείγματα αρωμάτων το 90% των οποίων είναι από περιοδικά και αγορασμένα από το εξωτερικό. Πέραν τούτου έχω προχωρήσει και περαιτέρω έχω κάνει e-mail διαμαρτυρίας για συμπεριφορά πωλητριών σε συγκεκριμένη εταιρεία πρόσφατα και το μόνο που αποκόμισα ήταν μια απάντηση που δικαίωνε την πωλήτρια!!! Έγινα έξαλλη και δεν ξαναπάτησα στο συγκεκριμένο κατάστημα (ούτε και θα ξαναψώνιζα από τη συγκεκριμένη εταιρεία αλλά είναι κάποια πράγματα που δεν μπορώ να αντικαταστήσω όσο κι αν έχω προσπαθήσει). Για όλα αυτά έχω παραδείγματα και βιώματα μάλιστα όταν μια φίλη μου γνώρισε μια κοπέλα που εργαζόταν σε πολύ κεντρικό κατάστημα και προκειμένου να την “συμπαθήσει” της έκανε τόοοοοσα πολλά δείγματα δώρο που δεν το πιστεύαμε.
    Νομίζω πρέπει να βάλω μια τελεία κάπου γιατί για το συγκεκριμένο θέμα μπορώ να μιλάω ώρες ολόκληρες!!!!!
    Φιλάκια πολλά και ευχαριστούμε Αντριάννα & Τζούλια για το υπέροχο post!!

  7. @Αντριανα σε καταλαβαινω απολυτα!!Εννοηται οτι μου εχει συμβει και σε μενα αυτο!!
    Κυριως οταν ημουν μικροτερη σε ηλικια και ποιο ψαρωμενη!Αυτο το χερακι μου εχει δοκιμασει απιστευτα δειγματα!!κυριως οταν επιμενη η πωλητρια!!”αγαπη μου στο προσωπο θελω να την δω οχι στο χερι!!”Τωρα ποια απαιτω αν δεν εχεις εσυ χανεις!!και να ξερεις αυτο φαινεται στο βλεμα μου!!ετσι παντα παιρνω το πολυποθητο δειγμα!!!Τωρα τελευταια μου συμβαινει συχνα να μου το προσφερουν απο μονες τους,μπορει η κριση να εβαλε το χερακι της!!
    Αλλα επειδη οφειλω να το πω!!εχοντας δουλεψει σε ακριβα καταστηματα του Κολωνακιου ναι υπαρχει αυτη η “κλικα”των πωλητριων το δηθεν τουπε!! οτι μου ανηκει η εταιρια!!της ξυνης , βαριεμαι να σε εξυπηρετισω!!Το κλειδη ειναι να μπαινεις με αυτοπεποιθηση δεν εχεις να κομπλαρεις με τιποτα!!ειναι μια απλη εργαζομενη οπως και εσυ!!Μιλας της στο ιδιο επιπεδο και θα δεις αμεσως πως αλλαζουν οι ρολοι!!ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ!!δεν εχετε να χασετε τιποτα!!
    Φιλακια χχχ

  8. Καλημέρα!
    Συμφωνώ κι εγώ γενικά, με την Andriana… Αν και δεν έχω παράπονο, μιας και τα δειγματάκια μου έχουν γεμίσει ένα νεσεσέρ και δύο κουτάκια δεδομένου ότι στην προ-bb εποχή (χαχα!) απλά τα αποθήκευα…Πλέον βέβαια, τους δίνω τη δέουσα σημασία και προωθώ και στις φίλες μου όσα πιστεύω ότι τις ενδιαφέρουν….Και σίγουρα, τώρα πια, δεν αγοράζω κάτι που δεν έχω δοκιμάσει πρώτα!
    Βέβαια, δεν είναι όλες οι εταιρίες (ή οι κοπέλες του αντίστοιχου σταντ) το ίδιο πρόθυμες να μοιράσουν δείγματα. Και μάλιστα, μου έκανε ιδιαίτερη (κακή) εντύπωση όταν μια απ’τις ακριβές εταιρίες διαφήμιζε μέσω site το καινούριο (εξαιρετικό) προιόν της και σε προέτρεπε να εκτυπώσεις ένα κουπόνι και μ’αυτό να παραλάβεις δύο δείγματά του, την ώρα που σε δύο καταστήματα που πήγα, οι πωλήτριες δεν είχαν ούτε ένα δείγμα…Η μία μάλιστα νομίζω μου είχε πει πως δεν είχε ποτέ κιόλας δείγμα του συγκεκριμένου προιόντος…

  9. Καλημέρα κορίτσια!
    Συμφωνώ απόλυτα με την Andrianna, και είναι ένα πολύ hot θέμα αυτό!!! Ως συνήθως έχουμε την παγκόσμια πρωτοτυπία (έως πριν λίγο καιρό τουλάχιστον) να μην μας δίνουν δείγματα, αλλά ακόμα και με τις αγορές μας οι εταιρείες να είναι φειδωλές στα δωρα. Χρόνια ολόκληρα παρακαλούσες να σου δώσουν ένα δείγμα, από την πανάκριβη κρέμα που ήθελες και φυσικά δίσταζες ν΄αγοράσεις και οι περισσότερες πωλήτριες με ύφος δέκα καρδιναλίων, τουλάχιστον, σε έγραφαν κανονικά, εσένα τη μικρή πτωχή θρασυτάτη καταναλώτρια! Να μη σας πω βέβαια, τι συνέβαινε στο εξωτερικό…. καμία σχέση? Άσε δε με τις αγορές. Πολύ καλή μου φιλενάδα που ζει στην Αμερική, ερχόταν κάθε καλοκαίρι φορτωμένη με τα δείγματα που έπαιρνε με κάθε της αγορά, τα οποία ήταν πιο πολλά από τις αγορές της, και σε μεγέθη κάθε άλλο παρά δειγματικά!!! Μοίραζε σε όλες μας παλέτες της Lancôme και της Estee, κρέμες, κραγιόν, μάσκαρες… και πάλι είχε ….έχω ακόμα ατελείωτες σκιές και άλλα είδη μακιγιάζ από Lancôme, Clinique και Estee κυρίως, που μου τα έφερε 6-7 χρόνια πριν! Τις color focus και τα juicy tubes τα δοκίμασα όλα από τα δείγματα – παλέτες – σετακια. Μια δε φορά, η Clinique της είχε δώσει ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΜΑΚΙΓΙΑΖ!!!!! Μη μου πείτε άλλο η Αμερική άλλο εδώ! Σορυ, πολυεθνικές είναι και μη σας πω, ότι εδώ είναι και πιο ακριβά τα καλλυντικά … γιατί είναι αλήθεια και θα σας το πω! Τέλος πάντων… εδώ μέχρι πρόσφατα αγόραζες ένα σωρό πράγματα και σου έδιναν (ανάλογα φυσικά με την πωλήτρια) ένα – άντε δυο πραγματάκια… και ήταν κοινό μυστικό, ότι τα μοίραζαν μεταξύ τους. Τώρα ναι, έχουν αλλάξει τα πράγματα, γιατί βλέπουν πως κάπως πρέπει να τον κερδίσουν τον πελάτη. Πέρα λοιπόν από τις πολιτικές τιμών που κάθε μήνα πέφτουν στο 25%, οι πωλήτριες πλέον σου δίνουν άφθονα δείγματα αλλά και δώρα. Πριν κανένα χρόνο με ένα καθαριστικό της Estee, πήρα δώρο μια μάσκαρα!!! Πρωτοφανές έτσι!!! Πάντως εξαρτάται παρά πολύ από την ευγένεια, το φιλότιμο και την εξυπνάδα της κοπέλας. Κι επειδή να με συγχωρείτε αλλά εγώ θέλω να επιβραβεύω τους καλούς, κι επειδή μου έχει τύχει δυο – τρεις φορές στη ζωή μου, να συναντήσω πραγματικά επαγγελματία πωλήτρια (και όχι wanna be top model ή η κα Διάβολος που φορούσε Prada), αν αγοράζετε estee, ζητήστε την γλυκύτατη Άννα στο Attica, η οποία είναι προθυμότατη και ευγενέστατη κι έτοιμη να σας δώσει, ότι πραγματικά χρειάζεστε σε δείγμα ή και να σας το φέρει κι όλας και να σας τηλεφωνήσει να πατε να το πάρετε!!! Σωστή!!
    Πάντως, θεωρώ, ότι η κρίση πρέπει να μας γίνει μάθημα και εφεξής να γίνουμε συνειδητές καταναλώτριες που διεκδικούμε τα δικαιώματα μας, ζητάμε, κάνουμε παράπονα όταν μας αδικούν, αρνούμαστε να αγοράσουμε αν δεν μας φέρονται ευγενικά κι αν κάτι δεν είναι όπως το θέλουμε το επιστρέφουμε (δε γίνεται να παίρνω από τη Mac ολόκληρη μάσκαρα και με το που την ανοίγω να είναι ξεραμένη κι εγώ να ντρέπομαι να την επιστρέψω, γιατί ξέρω πως δεν θα με πιστέψουν…..). Όσες φορές έγραψα mail παράπονων σε εταιρεία βγήκα πάντα κερδισμένη κι ένοιωσα πολύ καλά που το έκανα!

    Μου βγήκανε τα νεύρα χρόνων ε?
    Φιλιά σε όλες!

  10. @antriana symfono apolita mazi sou!!!oi politries se tetoia katastimata den dinoun eykola deigmatakia para mono an eisai gnostos tous h an psoniseis kati!!fysika k mou exei symbei k emena alla mazi me tin atyxia mou eixa k tin tyxh na do noritera na dinei para polla deigmata se mia fili tis k se mena na pei oti den exei k gysisa k tis apantisa oti ayto pou kanei den einai sosto, oti den tha tis arese na tis to kanoun k oti einai ekei gia mia sygekrimenh douleia pou einai na eksiperetisei oso kalytera ginete ton kathe pelati ksexorista k na kanei sosa tin douleia tis allios na katebei o proistamenos!!mporei na to para ekana alla den itan toso gia to deigmataki alla gia tin symperifora tis k tin koroidia!!hmoun poly kakia lete??filakia

  11. Καλημέρα!

    Αχ να αγιάσει το στόμα σου κούκλα Andriana! (καταπληκτική η φωτογραφία σου, ξεχειλίζει από φρεσκάδα, νιάτα και θετική ενέργεια)

    Τι να πρωτογράψω επί του θέματος…;

    Πρώτον, έχω διαπιστώσει πως όταν βρίσκομαι στον «επώνυμο όροφο» και είναι ντυμένη απλά, καθημερινά με τζινάκι και tshirt όχι απλά δε μου δίνει σημασία καμία πωλήτρια έστω να με ψεκάσει αλλά με σνομπάρουν και με κοιτούν σαν την παρακατιανή. Πρέπει δηλαδή κάθε φορά να ντύνομαι και να στολίζομαι για να μπω εκεί μέσα; Εάν είναι δυνατόν! Είναι αφάνταστα κοινωνικά ρατσίστριες .

    Δεύτερον, εμένα δεν μου έχουν δώσει ποτέ και τίποτα δωρεάν. Ποτέ! Όσο κι αν ευγενικά/ ευθαρσώς ή αδιάφορα διεκδικώ ένα δείγμα. Τι να πω… μάλλον έχω τον sampleδιώχτη επάνω μου και δεν το ξέρω.

    Τέλος, οι κυρίες αυτές πρέπει να γίνουν πιο διακριτικές. Τι εννοώ με αυτό: Εγώ πχ. έχω μαύρους κύκλους. Δεν χρειάζεται να με κάνουν κουρέλι όταν πηγαίνω εκεί. Υποτίθεται κάποτε υπήρχε ο όρος “shopping therapy”, αυτές τον έχουν καταρρίψει προ πολλού στην προσπάθεια τους να σου πουλήσουν. Αγενέστατα, σε κάνουν κουρέλι με απρεπέστατα σχόλια για τις ατέλειες σου. Απαράδεκτο.

  12. ωραιο θεμα θιξατε και εχω και εγω να πω πολλα!οσο ημουν μικρη το ειχα παραπονο πως ειναι δυνατον να πηγαινω στα χοντος να δινω αρκετα λεφτακια και να μη μου δινουν ουτε καν υγρα μαντηλακια.ενω θα πηγαινε η αδερφη μου θα αγοραζε πολυ λιγοτερα πραγματα και την φορτωναν με δωρα και δειγματα!δεν ξερω αν εχω αντιτουριστικη φατσα,αλλα αυτο το παραπονο το ειχα για χρονια!μετα,τα εφερε ετσι η ζωη και κατεληξα να δουλευω σε χοντος.θελω να σας ενημερωσω οτι στα καταστηματα που ειχα δουλεψει εγω ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΤΑΝ να τσεπωσεις δειγματα και δωρα.σου επετρεπαν να παρεις 3 δειγματα την εβδομαδα και μια φορα τον μηνα ενα δωρο.εγω σαν πωλητρια,εβλεπα τα δειγματα σαν την επομενη μου πωληση.εφοσον εδινα το σωστο δειγμα για το δερμα της πελατισσας.παρολα αυτα θελω να σας εκμυστηρευθω κατι.υπηρχαν παρα πολλες οι οποιες ερχοντουσαν με τσαμπουκα”γεια σας θελω ενα δειγμα”.στις ερωτησεις “τι θα θελατε?κρεμα ματιων?κρεμα προσωπου?ελατε να κανουμε μια διαγνωση δερματος και να σας εφαρμοσω καποια προιοντα”η απαντηση ηταν”οτι εχεις,δεν εχω χρονο τωρα…”σε αυτες τις περιπτωσεις ομολογω οτι δεν εδινα ποτε δειγμα.οποτε εβλεπα οτι υπηρχε πραγματικο ενδιαφερον,πρωτα ενημερωνα για το προιον και μετα εδινα δειγμα.επισης,οταν δεν ειχα δειγματα τους προτεινα να μου φερουν εναν αποστειρωμενο ουροσυλλεκτη για να τους βαλω απο το tester το οποιο τους ενδιεφερε.και αυτο το λεω για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.γιατι αν μου φερει ενα βαζακι που δεν το ειχε καθαρισει καλα,και εχει τυχον βρωμιες και της εβαζα εγω το προιον που ηθελε και μετα παθαινε καμια αλλεργια,προφανως θα κατηγορουσε την κρεμα!οι καιροι ειναι δυσκολοι(και εγω ανεργη πια) αλλα νομιζω οτι ολες οι κοπελες θελουν να κανουν πωλησεις.και αν οντως δουν οτι υπαρχει ενδιαφερον,δεν θα σας αρνηθουν το δειγμα.δοκιμαστε και αυτο με τον ουροσυλλεκτη!επισης…καλο ειναι να εχετε ενα συγκεκριμενο καταστημα απο οπου κανετε τις αγορες σας.αποκτατε πιο προσωπικες σχεσεις με την πωλητρια και δεν υπαρχει περιπτωση να σας αρνηθει το δειγμα!σαφως παντου υπαρχουν οι ξυνες και δεν θα παρω το μερος τους.και το βιωνω ξανα τωρα!αναλογα απο την εταιρια,πλεον ξερω σε ποιο καταστημα θα απευθυνθω γιατι και εγω τις ξυνες δεν τις μπορω.και ας μην ξεχνανε”εκει που εισαι ημουνα και εδω που ειμαι (ελπιζω να μην) θα ερθεις”.

  13. ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ ΑΝΔΡΙΑΝΝΑ,ΕΓΩ ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ ΕΙΧΑ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΦΕΡΝΕ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ,ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΙ ΤΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΒΑΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΜΙΖΑΝΕ ΚΡΕΜΕΣ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝΕ ΓΙΑ ΜΑΣ!!!~ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΟΥΤΟΥ ΜΠΗΚΕς ΚΑΙ ΠΗΡΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΑΤΑΜΕ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΜΕ ΠΡΟΙΟΝΤΑ!ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ

  14. Αχ πόσο θα συμφωνήσω! Πριν κανα 3μηνο ήμουν στα Hondos Χαλανδρίου. Ρωτάω την κοπέλα της Estee που θα βρω ενα συγκεκριμένο stand. Μου απαντάει ”Στον κάτω όροφο, δεξιά. Αλλά πριν πάτε θα θέλατε να σας δώσω μερικά δείγματα της τάδε κρέμας μας; Νομίζω είναι κατάλληλη για την επιδερμίδα σας”. Κόλλησα. Πρώτη φορά στα χρονικά τόση κάψα να μου δώσουν δείγματα!
    Όχι μόνο μου έδωσε, αλλά έδωσε κ στη μητέρα μου κ εμείς όλο κ ζητούσαμε την κρέμα που θέλαμε(ή που ήδη είχαμε δοκιμάσει κ μας είχε τελειώσει).Τελικά φύγαμε με δείγματα που φτάσαν για χρήση ενός μήνα.Ε ρε κρίση τι κάνεις!!!

    Θα σας πω κ άλλη μια εμπειρία. Κάποτε είχα ζητήσει δείγμα συγκεκριμένου προϊόντος στα Sephora της Ερμού(δεν θυμάμαι τι προϊόν) ενώ μάλιστα είχα κάνει κ αγορές(πούδρα Dior, βερνίκια OPI, ποσό σημαντικό για το πορτοφόλι μου, αλλά κ για το ταμείο τους). Η απάντηση; ”Δυστυχώς δεν έχουμε τίποτα σε δείγματα.Μόνο το primer Sephora αν θέλετε”. Οk, σκέφτηκα. Κίνησ έχει το κατάστημα, άρα μπορεί κ να μην έχουν.

    Την ίδια βδομάδα πέρασα απο τα Sephora της Κηφισιάς κ πήρα βαμβακάκια κ ασετόν.Πάω στο ταμείο, πληρώνω κ ακούω την κοπέλα να μου λέει ”Στη σακουλίτσα σας βάζω δειγματάκια του x foundation, primer, y αρωμάτων, ένα θερμενόμενο ψαλιδάκι βλεφαρίδων Sephora, καθώς κ ένα εκπτωτικό για τις επόμενες αγορές σας”. Κολλησα. Με δουλεύουν; Μόνο το ψαλιδάκι για της βλεφαρίδες ήταν πιο ακριβό απο την αξία αγορών μου. Ευχαρίστησα κ έφυγα.

    Η σύγκριση ήρθε μετά απο λίγο καιρό όταν στην Ερμού ξαναζήτησα δείγματα κ όχι μόνο πήρα την ίδια απάντηση, αλλά παρατήρησα ότι η διπλανή ταμείας φόρτωνε την πελάτισσα με ένα σωρό δείγματα.Ναι, είχε αγορές πάνω απο 100ευρώ, αλλά δεν μου λέει κάτι αυτό. Πες μου ότι δείγματα μόνο με συγκεκριμένο ποσό αγορών, Όχι δεν έχουμε!

  15. @Ioanna Thess Ιωάννα μου, μηπως συμβαινει ακριβως το αντιθετο? μηπως σε βλεπουν και παθαινουν τετοια καραπλακαρα, που αρχιζουν να σου βρισκουν ατελειες εκει που δεν υπάρχουν, για να σου χαντακωσουν την αυτοπεποιθηση (και φυσικα να νοιωσουν εκεινες καλυτερα.. ξερεις το γνωστο… ε.. καλα μωρε δεν ειναι και τοσο ωραια τελικα…)? Μηπως βγαινει το κόμπλεξ βλεποντας μια κουκλαρα που δε χρειαζεται τιποτα επι της ουσιας προς βελτιωση και λυσσανε? λεω μηπως… (τι κακιες βγαζω σημερα, με αφορμη τις πωλητριες…)

  16. @Andrianna Αντριάννα μου εισαι πολυ όμορφη στη φωτο και το μακιγιάζ σούπερ! Ειδικα μαγουλακι και κραγιον … εκπληκτικές αποχρώσεις και λάμψη ανοιξιάτικη!

  17. Καλημέρα, κορίτσια! Χαίρομαι που η Andriana έθιξε αυτό το θέμα, μάλιστα πρόσφατα είχα μια σχετική συζήτηση με φίλη που μου έλεγε ότι δεν έχει πάρει ποτέ δειγματάκι από κατάστημα καλλυντικών! Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι θέμα πωλήτριας αν θα σου δώσει και όχι πολιτική μιας συγκεκριμένης εταιρίας. Έχει τύχει να πάω με φίλο να αγοράσει άρωμα και επειδή το κατέχω το θέμα (όχι βέβαια σαν την Υπουργό μας), έπιασα κουβέντα με την πωλήτρια και φεύγοντας με φιλοδώρησε με άπειρα δειγματάκια αρωμάτων! Είχα γεμίσει κυριολεκτικά τις τσέπες του μπουφάν μου και κρατούσα στα χέρια άλλα τόσα, που μου έπεφταν στο δρόμο! Επίσης, έχει τύχει να πάω στο Hondos (το αναφέρω, γιατί είναι χαρακτηριστικό), να έχω ξεσηκώσει το μισό κατάστημα κάνοντας έναν τρελό λογαριασμό (παλιές καλές εποχές) και το μόνο που μου έδωσαν ήταν 2-3 μαντηλάκια και έναν αναπτήρα! Έλεος όμως! Και θα συμφωνήσω με την Ιωάννα ότι παίζει ρόλο και η εμφάνισή σου, γιατί κάποια φορά που είχα βγει για ψώνια μετά τη σχολή και ήμουν χαλαρά ντυμένη, είχα πάει στο Dolce&Gabbana, μου έκαναν σωματικό έλεγχο πριν μπω και φυσικά δε μου επέτρεψαν να αγγίξω τις τσάντες!!!

  18. Κορίτσια το διασκεδάζω αφάνταστα!!!! Χαίρομαι που είσαστε πάααρα πολλές που έχετε παρόμοιες εμπειρίες, όμως πραγματικά εγώ θα συμπληρώσω ότι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι διότι όλη αυτή η τακτική και ανοχή των αγενέστατων πωλητριών διακιολογήθηκε και περιθάλπτηκε από τις διευθύνσεις των εταιρειών που δεν μπορεί θα λάβανε e-mail ή τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας κι από άλλες γυναίκες – δεν μπορεί να είμαι η μόνη τρελή που γράφει παραπονούμενη!!!! Και δεν μπορεί να έχουμε όλες τον sampleδιώχτη!!!!!!

  19. @Andriana: Παρασύρθηκα προηγουμένως με το θέμα και πάτησα “καταχώρηση” για το σχόλιό μου πριν σου πω πόσο όμορφη είσαι!! ‘Εχεις πολύ ωραία χαρακτηριστικά και νομίζω σου ταιριάζει πάρα πολύ και το μακιγιάζ της φωτογραφίας!!χχχχ

  20. polu wriaa fta pou lerte kai sumfwnw..i mama mou etuxese politria twn estee kai tin gemise me oti deigma uparxei kai evgale oxi mono ena mina…egw pou psonizw apo mac gt den pernw pote tipota???? den exoun deigmata ekei???? mono ena xalia kragion mia mera pou ithele agores anw apo sugkekrimeno orio kai afto etsi..gt itan na ta kefortwthoun…ekei pws zitas deigma??? episis exei tuxei na petuxw kopela na ts vgazoun akomi kai ta frudia kai egw moluvi fridiwn ithela na parw gia prwti fora kai outena mou ei3ei pws to vazw..kai mou dwse k alla ntallwn apoxrwsi….genika deigmata mono apo periodika!!! den 3erw apo sephora gt psonizw spania alla sta hondos edw thessaloniki-aristotelous den paizei tpt!!! mia allagi piga na kanw kai mono den me evrisan. meta tous afinoume kai ta lefta mas gia na allazoun aftes makigiaz kathe 2 wres.tetoia koroida ki emeis….

  21. Καλημέρα Αντριάνα.
    Τζούλια, το σημερινό θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί όλα αυτά που περιγράφει η Αντριάνα τα εχουμε ζήσει όλες μας.

    Παλαιότερα, στα κατάστημα καλλυντικών δεν έδιναν δείγματα, ενώ τον τελευταίο καιρό, σε παρακαλάνε για να τα πάρεις. Ολες οι φίρμες.

    Παλαιότερα δε, επειδή δεν έδιναν δείγματα για κάποιο προιόν που ήθελα να δοκιμάσω, και προσωπικά είμαι άνθρωπος που διαμαρτύρομαι όσο μπορώ, έστελνα emails στον οίκο του Εξωτερικού, οι οποίοι πάντα μου απαντούσαν οτι μπορώ να τα ζητήσω απευθείας απο αισθητικό στην Ελλάδα. Πήγαινα λοιπόν με το email στην αισθητικό(??!) και μου έδινε πληθώρα δειγμάτων.

    Επίσης συμφωνώ με την ΑDRIANA και για το super βραδινό βάψιμο των πωλητριών. Είναι πολλές φορές too much, και μας απωθεί.

  22. @Julia Τζουλια μου, μηπως τη σημερινη μας συζητηση θα έπρεπε να την παρακολουθήσουν κάποια στελεχη εταιρειών?

  23. Χαίρομαι απίστευτα που θίξατε αυτό το θέμα..!Η Αντριάννα έχει απόλυτο δίκιο τόσο για το θέμα των δειγμάτων όσο και για την συμπεριφορά των πωλητριών..
    Ειδικά για το τελευταίο,μου έκανε εντύπωση πόσες κοπέλες αντιμετωπίστηκαν άσχημα απο πωλήτριες..Έμμεσα απο εμάς πληρώνονται οπότε ας σταματήσουν το σκανάρισμα της κάθε κοπέλας,ας αφήσουν το σνομπ υφάκι και ας κάνουν την δουλειά τους..!

  24. ετσι κοριτσια πειτε τα!!και σε εμενα μια απο τα ιδια συνεβαινε αλλα εχω αλλαξει και εγω χαρακτηρα.θα παω μια δυο φορες σε μια εταιρια και αν δεν μου δωσουν δειγμα θα τους πω πολυ καλα υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες.εταιρια που μου εχει δωσει δειγμα παντοτε την εχω σε εκτιμηση και παντοτε κατι θα αγορασω.μπορει να μην ειναι το δειγμα που πηρα.μπορει να αγορασω ενα καθαριστικο κατι μικρο αλλα θα ανατποδωσω το σεβασμο με τον οποιο μου συμπεριφερθηκαν.εχω ευαισθητο δερμα και δεν μπορω να αγοραζω οτι να ναι για να καταληγει στα σκουπιδια.το ιδιο και η μητερα μου.τα δειγματα στα βασικα(makeup,κρεμες) ειναι απαραιτητα για να κανουμε μια αγορα απο μια καλη μαρκα με τις τιμες που εχουν.χαιρομαι που τα τελευταια χρονια εταιριες σαν τη estee,clarins κ.α. εχουν αλλαξει πολιτικη δίνουν δειγματα.και εταιριες σαν dior ,chanel σορρυ αλλα μονο σε κανα gloss σας κοβω με τις συμπεριφορες τους.
    @zoe papavasileiou απιστευτη η ιστορια σου.και εγω απο το εξωτερικο εχω τα καλυτερα να πω.και εκει περα παιζει το σνομπ στα ακριβα αλλα ειναι σιγουρα οποτε εχω ζητησει δειγμα δεν με εχουν κανει να νιωθω περιεργα.
    @Stella αχ βρε στελλα μου ακου τι ειχα παθει με ξεραμενη μασκαρα.φεβρουαριο αγοραζω μασκαρα απο chanel με εκπτωση και επειδη ηδη το προηγουμενο μηνα ειχα αγορασει(ολοιδια απο αλλου) την αποθηκευω χωρις να ανοιξω ουτε καν το κουτι της.το μαιο την ανοιγω και ηταν καταστραμενη,ξεραμενη μεχρι αηδιας απλα αχρηστη.επιστρεφω στο μαγαζι και η πωλήτρια μου λεει οτι δεν μπορει να κανει κατι εχουν περασει 6 μηνες.της λεω οτι δεν την εχω πειραξει.κοιταξτε εχω ακομα το τσαντακι μ την αποδειξη.τιποτα.μου ανοιξε μπροστα στα ματια μου αλλη μασκαρα ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΙΓΜΑ λεγοντας οτι ετσι συμβαινει σε αυτες τις μασκαρες.εκανα φασαρια αλλα δεν εγινε τιποτα.πειστικα οτι μαλλον η μασκαρα που ειχα παρει ειχε ανοιχτει απο τη πωλητρια για αυτο οταν την ανοιξα εγω ηταν ξεραμενη.ειπαν οτι θα επικοινωνήσουν με την εταιρια δεν το εκανα ποτε.ουτε καν ενα δειγμα κατι δεν μου εδωσε απλα μου ειπε πρεπει να γυρισω στη δουλεια μου.και εγω εκλαιγα τα 30 μου ευρω…
    @andriana μπραβο που εφερες αυτο το θεμα στην επιφανεια!!και τη ομορφη που εισαι στη φωτο!ηρεμη δυναμη!

  25. Καλησπέρα!
    Συμφωνώ με όλες σας πάνω στο θέμα! Δούλευα και εγώ κάποτε στις πωλήσεις μιας συγκεκριμένης εταιρίας καλλυντικών. Έχω να σας πω το εξής, μου είχαν δώσει από την εταιρία μία ολόκληρη σακούλα που ζύγιζε σίγουρα πάνω από 5 κιλά με δείγματα! Φυσικά τα έδωσα όλα στον κόσμο,κράτησα μόνο ένα δείγμα για τον εαυτό μου. Επίσης κατάλαβα ότι με την κίνηση που έκανα προωθούσα καλύτερα το προϊόν που πουλούσα και συνεπώς είχα καταπληκτικές πωλήσεις!Βέβαια γνωρίζω ότι δεν το κάνουν όλες οι κοπέλες αυτό..και πολύ κακώς κάνουν φυσικά..

  26. Η Αντριάννα έχει απόλυτο δίκιο τόσο για το θέμα των δειγμάτων όσο και για την συμπεριφορά των πωλητριών..!!!

  27. Καλημέρααα! Πιστεύω ότι η Ανδριάνα με κάλυψε απόλυτα στο e-mail που στου έστειλε Τζούλια. Συγχαρητήρια στην Ανδριάνα που είπε δημόσια την αποψή της και οφείλω να ομολογήσω ότι είναι και αλήθεια, ιδίως αυτή για τη συμπεριφορά των πωλητριών!

  28. @όλες: Εξαιρετικά τα σχόλια σας. Και ναι Στέλλα, ελπίζω κάτι να βγει από το σημερινό post, διότι νομίζω ότι θα είναι καλό για όλους και για όλες και από την μια όχθη και από την άλλη.

  29. Καλησπέρα κι απο μένα!

    Όντως το θέμα αυτό είναι καυτό!Θα σας μιλήσω κι εγώ απο την πλευρά της πωλήτριας.Η διαφορά για μένα έγκειται στον τύπο του καταστήματος.Μιας κι έχω δουλέψει και σε πολυκατάστημα και σε συνοικιακό μαγαζί.Η μέρα με τη νύχτα χωρίς βέβαια να ξεχνάμε οτι υπάρχουν κι εξαιρέσεις!Στα μαγαζιά της γειτονιάς υπάρχει ΠΟΛΥ διαφορετική αντιμετώπιση.Νοιάζονται για τους πελάτες,εξυπηρετούν με χαμόγελο και προσπαθούν να προσφέρουν ότι είναι εφικτό γιατί σίγουρα δεν έχουν τις ίδιες δυνατότες με τους μεγαλοκαρχαρίες.Ακόμη κι αν τη δεδομένη στιγμή δεν έχουν κάτι να προσφέρουν θα κρατήσουν τηλέφωνο ή θα φυλάξουν πράγματα για να τα δώσουν την επόμενη φορά που θα ξαναεπισκεφθούν το μαγαζί.Δεν ξεχνάνε!

    Ένα θα σας ρωτήσω,πόσες απο σας σε κάποια μεγάλη αγορά σας σε γνωστό πολυκατάστημα έχετε πάρει δώρο επώνυμη κολώνια δώρο?

    Αυτό που θέλω να πω είναι πως ως πελάτισες,βάζω και τον εαυτό μου μέσα,θέλουμε ανθρώπινη επαφή,χαμόγελο,εξυπηρέτηση χωρίς συμβιβασμούς και όρια και φυσικά το(α) δωράκι(α) καλοδεχούμενο(α).Αν υπάρχει καλή θέληση και κατανόηση κι απο τις 2 πλευρές όλοι μένουν ευχαριστημένοι και κερδισμένοι!

    Είπα να μη μακρυγορήσω αλλά δεν τα κατάφερα!

  30. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!!!ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΧΩ ΑΛΛΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΝΟΥΝ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΡΕΛΛΑ .ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΒΡΕΘΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ!!!!ΕΛΑΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΞΙΝΙΣΜΕΝΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ!!!!

  31. Τελικά είμαστε όλες καμένες , έτσι ? Θέλω μόνο να προσθέσω ότι το ίδιο συμβαίνει και σε πολλά φαρμακεία που ζητάς ένα δείγμα της τάδε κρέμας και σου δίνουν ένα άσχετο που έχουν στοκ . Πρόσφατα ο αδελφός της κολλητής μου που δουλεύει σε αποθήκη μεγάλου φαρμακείου μας έφερε τόσα δείγματα που φτιάξαμε από 2-3 κρέμες προσώπου η καθεμιά κι άλλες τόσες ματιών ! Δηλαδή και στο δείγμα μέσον πρέπει να έχεις ?

  32. Πώ Πω!!! Ότι θα ‘χουμε καεί, λοιπόν, όλες μας, δεν το περίμενα!!! 🙂
    Σας ευχαριστώ όλες για τα καλά σας λόγια, συγνώμη που δεν προλαβαίνω να σας τα πω ξεχωριστά! Σας διαβάζω, όμως, εννοείται… Α! θα πώ όμως στην
    @Ioanna Thess: Πόσο δίκιο έχεις σ’αυτό που είπες, περί εμφάνισης;! Γιατί πρέπει να ντυθώ υπερπαραγωγή για να “ανέβω” στα μάτια σου (“καλή μου, ξινή μου πωλήτρια); Πάντως συμφωνώ απόλυτα με τη Στέλλα, ότι για σένα ειδικά ψάχνουν να βρουν το ψεγάδι και να το μεγεθύνουν, να σε “γειώσουν” για να “απογειωθούν” οι ίδιες ψυχολογικά! Ε, όχι! Βρε, ουστ!
    Όπως είπατε όλες σας, είναι καθήκον τους να μας εξυπηρετούν και δικαίωμα μας να ζητάμε (όχι να επαιτούμε!) αλλά και να εκφράζουμε τα παράπονα μας, είτε άμεσα (σε προϊστάμενο) είτε εγγράφως όπως κάνει η Stella.
    Ως καταναλωτές, έχουμε δύναμη, πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Μας εκμεταλλεύονται ούτως ή άλλως με τις τιμές που είναι κατακόρυφα αυξημένες σε πολλά προϊόντα σε σχέση με το εξωτερικό, οπότε δεν μας παίρνει να τους αφήνουμε κι άλλα περιθώρια…

  33. Λοιπον θα προσθέσω κάτι, απ’ όσο γνωρίζω (κι ας με διορθώσει κάποια από τις κοπέλες που είναι πωλήτρια) όλες δουλεύουν με ποσοστό και άρα κατά προέκταση όσο μεγαλύτερε πωλήσεις κάνουν τόσο μεγάλη θα είναι και η απολαβή τους. Τα δείγματα τους τα παραχωρούν οι εταιρείες για να προωθήσουν αυτόν ακριβώς τον σκοπό και τα χρησιμοποιηούν με τον εντελώς λάθος τρόπο. Θα συμφωνήσω με την Κωνσταντίνα ότι τα συνοικιακά καταστήματα έχουν πολύ πολύ καλύτερη εξυπηρέτηση και σκέπτομαι να επισκεφθώ κάποιο που μου πρότεινε συνάδελφος η οποία είναι πολύ ικανοποιημένη από την εξυπηρέτησή τους την επόμενη φορά.
    Αυτό που με απογοητεύει είναι ότι ακόμη κι αυτό το θέμα έχει τις ίδιες ακριβώς προεκτάσεις όπως και τόσα άλλα που συμβαίνουν στη χώρα μας. Μια κοπέλα που δουλεύει πωλήτρια δεν ακολουθεί αυτόν το δρόμο γιατί της αρέσει και δεν τον θεωρεί σταδιοδρομία όπως στο εξωτερικό αλλά σαν μια αποτυχημένη στάση στην καριέρα της και αντιμετωπίζει τις πελάτισες σαν εχθρούς – εξ’ ου και το υφάκι. Κρίμα γιατί στο εξωτερικό θεωρείται μια πολύ αξιοπρεπής και προσοδοφόρα εργασία που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από κάποια άλλη. Δεν μεγαλώσαμε όλοι να γίνουμε γιατροί – δικηγόροι – στελέχη πολυεθνικών!!!!!

  34. Αααα και να συμπληρώσω για την Αντριάννα μας – εκτός του ότι είμαι χαζή & ξεχασιάρα και πορώθηκα τρελά με το θέμα – δεν είπα πόσο κούκλα είναι επειδή είμαι ζηλιάρα!!!!!
    Φιλάκια πολλά bbgirls!!!!

  35. Καλησπέρα κι από μένα bb girls!! Δυστυχώς δεν μπορώ να συμμετέω στο χθεσινό διαγωνισμό λόγω facebook..ελπίζω να γίνει κανένας κ χωρίς αυτό. Αντριάνα, πολύ ωραία τα είπες κ πολύ όμορφη φωτογραφία! Εννοείται πως όοοολες έχουμε αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις, αν κ η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει το πράγμα. Σίγουρα έχει βάλει το χεράκι της η κρίση, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως εμείς πια έχουμε ξυπνήσει, διεκδικούμε κ πηγαίνουμε πολλές φορές περισσοτερο ενημερωμένες για ένα προϊόν λόγω διαδικτύου κλπ κ οι ίδιες κολλάνε κ ίσως να ντρέπονται κιόλας. Οπότε ξαφνικά βλέπεις αλλαγή του ύφους κ της συμπεριφοράς. Έτσι είναι..!! Πολύ ωραίο θέμα πάντως, μπράβο!! Φιλάκια

  36. Λοιπόν ξέρετε τι πιστεύω? Ισως ακουστεί ρατσιστικό, όμως νομίζω ότι φταιει η γενικότερη σταση μας ως καταναλωτές, τα τελευταια χρόνια. Πολλοί Ελληνες διακατέχονται απο μια “ξιπασιά”, η οποια λεει (έλεγε) ότι είμαι καποιος, έχω τόση αξια ίση με αυτα που ξοδεύω… Αυτο συνεβαινε σε όλα τα πραγματα, σε όλες τις υπηρεσίες, στη διασκεδαση μας, στα ταξίδια μας, στα ρούχα μας, σε όλα. Πολλοί πιστευαν, ότι είναι large αν ξοδευουν μεγάλα ποσά ανεξέλεγκτα, και φυσικά ενας large δεν παραπονιέται, δεν στελνει επιστολές παραπόνων(αυτες ειναι πρακτικές των “κουτόφραγκων”), δεν διαμαρτύρεται, δεν ζηταει αναλυση του λογαρισμού απο το εστιατόριο κι ας βλέπει ότι του εχουν χρεώσει παραπάνω, δεν ενοχλείται απο το κακό ξενοδοχείο (τόσα λεφτα έσκασε τι θα πει όταν γυρισει πισω, στους φίλους του) δεν ψαχνει να βρει αν έγινε λαθος στην παραγγελία, κουτσο στραβο, ότι ήρθε το αποδέχεται… με το γνωστό “ελα βρε τωρα, δε βαριέσαι… τι είμαστε εμεις γύφτοι?” με τη συνέχεια λίγο πολύ γνωστη.. καταληγει σε … λεφτά υπάρχουν…
    Οπότε ειναι δυνατον τωρα, να ζηταμε και να μας δινουν (σ΄εμας?) δειγματα? Την αγοραζουμε την κρεμα βρε αδερφέ… κι ας ειναι και ακριβη, κι ας ειναι και πιο ακριβη απο το εξωτερικό, τόσο καλύτερα… εμεις εχουμε… τι ειμαστε? γύφτοι ευρωπαιοι να μοιραζουμε τον λογαριασμό?
    Φυσικα δεν εννοω, ότι όλοι ήταν ή ειναι έτσι. Πολλοί δεν ειμαστε ετσι! Ομως αυτοι που ήταν, ήταν αρκετοι για να δημιουργήσουν μια ταση στην αγορά που καταπατουσε όλους τους ευσυνείδητους καταναλωτές, που ειχαν δικαιωματα και ήθελαν το value for money. Πως μετα να μη σου κρατησει μουτρα η πωλήτρια? Αφου καποια αλλη θα την αγοραζε την κρεμα χωρίς πολλά, πολλά… Ισως ακουγομαι εριστική, επιτρεψτε μου όμως να έχω βγαλει αυτο το συμπέρασμα απο όσα εχω δει κι ακουσει όλα αυτα τα χρονια, και απο την μεγάλη μου εμπειρια ταξιδιών, που ειδα πως συμπεριφερονται και οι καταναλωτες αλλα και οι πωλητες (ακόμα κι όταν αντιλαμβανονται, ότι εισαι τουρίστας, και ισως να μη σε ξαναδουν ποτε στη ζωη τους, αρα δεν μπορουν να υπολογίζουν σε σένα ως ενα σταθερό πελάτη τους).

  37. Σήμερα λοιπόν είναι η μέρα της έκθεσης!! Χαίρομαι τόσο που αναλύουμε το θέμα εκ βαθέων. Πάντως θα κάνω μια δήλωση μάλλον τελευταία γιατί το έχω ζαλίσει το θέμα κι εσάς μαζί και κυρίως τη Τζούλια που διαβάζει προσεκτικά ότι γράφουμε, ότ ιστο σχολείο στα Αγγλικά η καθηγήτρια μας μάθαινε πως θα συντάσσουμε σωστά γράμματα παραπόνων τα οποία έβρισκα καταπληκτική ιδέα και αναρρωτιώμουν γιατί δεν κάνουμε το ίδιο και τα Ελληνικά. Θες από υπεράνω (που λέει και η Στέλλα και έχει δίκιο) θες από ντροπή, το αποτέλασμα είναι ότι μας έχουν εκμεταλλευτεί από πολλές μεριές (για να μην πω τίποτε χειρότερο)!!
    Υπόσχομαι ότι θα σκάσω τώρα!!!!

  38. κοριτσια και γω νευριαζω παρα πολυ που δεν μας δεινουν δειγματα μα γιαυτο το λογο τα δεινουν οι εταιρειες για να τα δεινουν στον κοσμο.ειχα παει στην ολλανδια να δω τον αδερφο μου και πειγα και για ψωνια πειρα 1 μασκαρα τις esste και μου εδωσε η κοπελα 1 σακουλα δειγματα απο αρωματα μεχρι κρεμες σανελ.εδω πρεπει να το ζητήσεις.

  39. τι θυμηθηκα τωρα…. το 2009 στο Βερολίνο, μπαινω στα gallerie lafayette (έχει κι εκει) να τσακίσω τα Benefit (δεν υπηρχαν τότε εδω κι εγω στοκαρα προιοντα, κατα την προσφιλή μου μέθοδο). Γερμανικά μέχρι το ich liebe dich που το φυλαγα για κανενα ξανθό Βερολινέζο (μην ακους Βικυ και με δωσεις…). Η πωλητρια της Benefit με πηρε κυριολεκτικά απο το χεράκι, με τα σπαστα της τα Αγγλικα και με πηγε να βγαλω σε καποιο τμημα (σαμπως καταλαβαινα σε ποιο?)μια εκπτωτική καρτα του καταστηματος, για να τα αγορασω με εκπτωση 20-30% δε θυμαμαι πλεον ακριβως… οταν ανακαλυψε η καημενη, ότι δεν μπορούσα να τη βγαλω, γιατι δεν ημουν μονιμη κατοικος Γερμανίας, μου ζητησε και χιλια συγνωμη απο πανω, που με ταλαιπωρησε, λες και ειχε κανει κι εγω δεν ξερω τι… Οπως κι εδω στο ελλάντα δηλαδή… ετσι ακριβως…

    ΥΓ MariaA εγω όπως βλέπεις εχω βαλει ντουρασελ και συνεχίζω…

  40. Ααχχχχ Stella πόσο δίκιο έχεις…
    Ορισμένοι το παίζανε large και μας πήρε όλους η μπάλα… Γκρρρ….!

    (συνέχισε.. νομίζω η Τζούλια το απολαμβάνει.. Εγώ, πάντως, σίγουρα!!!)

  41. ADRIANA,exeis poly wraio typo,poly wraio k lampero derma k wraia mallia.sto prokeimeno twra.pswnizw 20 xronia apo to idio katasthma kallyntikwn k apo thn idia etaireia.exw pswnisei k apo alla magazia ektos tou nhsiou mou k den exw parei deigmataki para mono mia fora ap ‘o,ti 8ymamai.na sas pw kiolas den epemeina gt h3era oti h ais8htikos pou pswnizw 8a mou dwsei af8ona.h sygkekrimenh kopela me frotizei paara poly k den exw kanena parapono.mou exei dwsei TA deigmata.otan ekana strofh sta kallyntika farmakeiou,ki ekei mou edinan deigmata,eidika h apivita.k an den mou dwsoun to zhtaw xwris na parw panta to endedeigmeno.h ais8htikos pou pswniza k pswnizw oxi mono den 8ymwse otan ths eipa oti akolou8w mia agwgh apo to dermatologo mou alla mou apanthse poly eygenika:”o,ti 8eleis”.h stash ths oxi mono me kerdise alla synexizw na agorazw proionta makigiaz apo ekeinh fanatika k pali mou dinei dwra.ta deigmata k ta dwra einai to meso gia na poulhseis, prepei na to katalavoun oi pwlhtries. k to lew ayto gt otan episkef8hka ena megalo farmakeio gia na agorasw kallyntika,mou edwsan ena,dyo deigmatakia thn prwth fora.otan omws h ypey8ynh katalave oti eimai sta8erh pelatissa mou ekane dwro ena make-up se stick ths vichy pou exei 19 eyrw.fysika k agorazw ta panta apo ekei.en oligois,nomizw oti h proswpikh epafh k gnwrimia paizei ton prwteyonta rolo.

  42. @meba: Αγάπη μου, αν και το έχω πει και άλλες φορές (και δεν έχει να κάνει με το σημερινό μας θέμα) θα το πω άλλη μια. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό εννοείται ότι μπορεί να γίνει και μόνο με σχόλιο στο σχετικό post του bb. Απλά αν αφήσεις δυο σχόλια ή απλά κάνεις like στην σελίδα του bb στο facebook, έχεις και άλλη μια πιθανότητα να κερδίσεις! Ποτέ δεν έχουν αποκλειστεί από διαγωνισμό του bb, αναγνώστριες που δεν έχουν fb account. Αλίμονο!

  43. @stella πως τα κειμενα σου μου βγαζουν αναμνησεις!!αυτο που θα πω ειναι σχετικα με τους large που δεν παραπονιούνται.προσωπηκα αν δεν μου κανουν κατι χοντρο(βλεπε μασκαρα+κλαμα) δεν παραπιονιεμαι το ιδιο και αρκετος κοσμος που γνωριζω.αλλα η μαμα μου εχει φτιαχτει για να αναστατώνει κοσμο!!χαχα!λοιπον αν θυμαστε το αρθρο που ειχε κανει η τζουλια μας για τα νεα προιοντα της biotherm που ελεγε για ενα τζελ-προιον που το φορας το βραδυ εξτρα ενυδατικο.ε μετα απο λιγο καιρο βγαλανε προσφορα αν αγορασεις αυτο το τζελ δίνουν δωρο κρεμα ημερας.η μητερα μου πηγε να το παρει αλλα στο hondos που πηγε δεν το ειχαν σε κουτακι-συσκευασια δωρου απλα η πωλήτρια θα της εδινε ξεχωριστα με ενα χαρτακι πανω απο τη κρεμα ημερας για να ξεχωριζει οτι ειναι δωρο.εε μονο και μονο για αυτη την ασήμαντη λεπτομερια ξίνισε και δεν ηθελε να το παρει(βλεπετε η προσφορα ίσχυε κ για αλλα προιοντα και αυτα τα ειχαν κανονικα σε κουτι-δωρο) και ευγενικα ειπε στη κοπελα οτι αφου δεν ειναι στο κουτι ειχε δευτερες σκεψεις για την αγορα.η πωλητρια αμεσως προθυμοποιήθηκε να δωσει μαζι με τα προιοντα δωρο ενα υφασματινο νεσεσερ και αρκετα δειγματα/αρωματακια και απολογηθηκε για την έλλειψη.ε μετα απο αυτη τη κινηση εγινε και η αγορα.η ολη σκηνη με εξέπληξε ευχαριστα. 😀

  44. @Christie Μονο που εγω δεν αναφερομαι στους large, ως αυτοι που δεν κανουν παραπονα με το παραμικρο, αλλα ως αυτοι που φερονται “υπερανω” αυτων των τακτικών, γιατί δεν καταδεχονται να φανουν, ότι υπολογίζουν τα χρήματα, όταν καθε συνειδητος καταναλωτης, θα ένοιωθε σε αντιστοιχη περίπτωση εξαπατημένος. Ουτε λεω ότι πρεπει να σηλωνουμε τον κόσμο στο πόδι με το παραμικρό. Οσο για τη μαμα σου, απλά διεκδικησε το αυτονόητο!

  45. @stella ααα εσυ το ειχες παει στο αλλο επιπεδο.οχι εγω εβγαζα το παραδειγμα του “δεν βαριεσε” που αν και μικροπραγματα τα αγνοουμε αλλα αυτα εχουν σημασια.οσο για το τι ειναι αυτονοητο εμεις το ξερουμε σημασία εχει να το καταλαβουν και οι εταιριες/πωλήτριες.

  46. Εκτος του οτι συμφωνω με ολα τα παραπανω και εγω παθουσα βλεπετε να συμπληρωσω και το ξυνισμενο βλεμμα οταν εχεις λιγα παραπανω κιλα η αν το dress code σου δεν ειναι το αναλογο. Αλλα θα θεσω και το εξης θεμα, εχετε προσεξει οτι τα δειγματα οταν και εφοσον τα αποκτησεις καμια σχεση δεν εχουν με το προιον που τελικα θα αγορασεις?? Πχ οι κολωνιες απο Αμερικη ειναι ιδιες με το δειγμα και το κανονικο μεγεθος ειναι “νερωμενο” να το πω? Να μην το προχωρησω και στα λοιπα καλλυντικα γιατι θα γραψω εκθεση. Και ολο λεω να πω του κουνιαου μου να μου τα στελνει απο Αμερικη τα προιοντα αλλα δεν το κανω γιατι ντρεπομαι εεε δεν πρεπει πρωτα να το δοκιμασεις κιολας? Οποτε στρεφεσαι στα προιοντα ευρειας καταναλωσεως και πιο προσιτης τιμης και ληγει το θεμα.Μηπως ομως θα επρεπε οι “κυριες” αυτες να πληρωνονται αναλογα με τις πωλησεις που κανουν, ετσι ωστε να γινουν πιο “λογικες” στην συμπεριφορα τους??

  47. Ποσο δικιο εχουμε ολες μας!!Εγω εχω μια αλλα απορια?Πως γινεται καθε φορα που ζητας ΔΕΙΓΜΑ η πωλητρια να αρχιζει ταχαμου να ψαχνει ανοιγοντας ενα σωρο συρταρια τα οποια κατα τυχη ειναι γεματα δειγματα και να μην εχει αυτο που ζητας εσυ!!Λεγοντας σου οτι δυστηχως εχει τελειωση και οτι θα εχει την αλλη εβδομαδα!!
    Παντως την τελευταια φορα στο παγκο της Estee ρωτωντας για αλλη μια φορα αν εχουν δειγμα για την αντηλιακη τους μου δικαιολογηθηκαν οτι για αντηλιακα δεν στελνει δειγματα η εταιρια!!Οποιος θελει το πιστευει!!
    Εγω παντως επειδη ημουν καλος ανθρωπος χαχαχα!!παντα οταν μπορουσα εκανα εκπτωση η εδεινα ενα μικρο συμβολικο δωρακι στους πελατες!Ολοι το εκτιμουσαν!!
    Γενικα πιστευω πρεπει να υπαρχει ισορροπια και απο τις δυο πλευρες!!και “ξυνες” πωλητριες να μην υπαρχουν αλλα και δυστροποι πελατες οι “ψωνια” που εχουν κουλες απαιτησεις.
    Φιλακια

  48. Λοιπόν αφού συνεχίζετε κι εσείς θα συνεχίσω κι εγώ. Νομίζω αν διαβάσει κάποιος εκπρόσωπος – διευθυντικό στέλεχος εταιρείας θα απολύσει όλες τις πωλήτριες!! Η αλήθεια είναι ότι η πραγματικότητα στην Ελλάδα απέχει πολύ από αυτή του εξωτερικού για τον απλούστατο λόγο ότι εμείς αργούμε να ξυπνήσουμε. Έλεγα από παλιά στις φίλες μου για τη διαφορά στην εξυπηρέτηση αλλά και όλη τη φιλοσοφία των πωλήσεων – πόσο διαφέρει από τη δική μας όπου όλα αντιμετωπίζονται με αδιαφορία! Πολλές φορές έχω αγνοηθεί και από “υπεύθυνους” οι οποίοι δεν ξέρω αν θεωρούν ότι κανουν χάρη στις εταιρείες που τους πληρώνουν. Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν όλοι ότι όλα είναι ένας κύκλος και αν είναι ευχαριστημένος ο πελάτης τότε όλοι κερδίζουν. Πραγματικά είναι τόσο δύσκολες αυτές οι έννοιες ή εγώ είμαι περίεργη?

  49. @Μαρακι ετσι ειναι!!ολες αυτες οι εταιριες κινηγοντας το στοχο που ειναι οι πωλησεις στην πορεια χανουν την ουσια!!Η σωστη πωληση πρωτα απο ολα ειναι η σωστη εξυπηρετυση του πελατη ασχετα αν θα αγορασει την δεδομενη στιγμη! Ειναι
    100% σιγουρο οταν θα εξυπηρετηθεις σωστα θα γυρισεις και να αγορασεις!!
    Ας το καταλαβουν πια!!

  50. @SofiaT Σοφια μου εθεσες εναν απο τους βασικούς κανόνες του μαρκετινγκ που λεει, ότι η καμπάνια μου εχει πετύχει μονο και μονο επειδή καταφερα να φερω τον καταναλωτη στον παγκο μου και να ενδιαφερθει για το προιον μου, να ρωτησει τιμη, να το δοκιμασει κ.λ.π
    @Marina Μαρίνα μου μεγαλο, τεραστιο θεμα… εχεις τόσο δικιο!! Τι φταιει αραγε σε αυτη την περίπτωση?

  51. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ,
    ADRIANA, ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΘΙΞΕΣ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΟΛΑ ΤΑ COMMENTS ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΠΛΗΚΤΗ, ΔΙΟΤΙ ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΕΙΡΝΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ, ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΟΥΝ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΤΖΟΥΛΙΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ!
    ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΣ!

  52. Αγαπημένη Τζούλια,
    Πραγματικά έθιξε ένα μεγάλο θέμα η αγαπημένη φίλη Αντριάνα θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί της και αυτό που έχω να πω εγώ είναι πως τυχαίνει να έχω ξαδέρφη η οποία εργάζεται στα Hondos Center σε κάποια από τις εταιρείες όχι της επιλεκτικής όμως αυτό δεν έχει σημασία.. Ποια είναι η ουσία?? Λαμβάνουν με κάθε παραγγελία τους τεράστιες ποσότητες δειγμάτων με αποτέλεσμα να τις μοιράζονται μεταξύ τους, να ανταλλάσουν και να δίνουν υπέρογκες ποσότητες στις πελάτισσες που αγοράζουν και λιγότερες σε αυτές που ζητούν για να έχουν μια εικόνα. Είναι μια τακτική και αυτή αλλά πραγματικά επειδή έχω ταξιδέψει και εγώ στο εξωτερικό δεν έχει καμία σχέση.
    Κλείνοντας και για να μην κουράσω θα πω και εγώ κορίτσια διεκδικείστε αυτά που δικαιούστε!!

  53. Νομίζω πως οι εποχές έχουν αλλάξει κάπως γιατι κάποτε το δείγμα ήταν πιο σπάνιο απο το 5+1 του τζοκερ και όταν τολμούσα να ζητήσω με κοίταζαν λες και ζητούσα να μου δώσουν το μεροκάματο τους, lol! Βέβαια και τώρα, αν ζητήσω κάποιο συγκεκριμένο προϊόν σε δείγμα και η πωλητρια δεν θέλει, μου απαντάει ένα “μας έχει τελείωσει…” και νομίζει ότι με εξυπηρέτησε. Αν ήθελε όντως να με εξυπηρετήσει θα μου έλεγε πχ να ξαναπαω σε μία εβδομάδα που θα έχουν παραλαβή (μου έχει τύχει) ή θα μου πρότεινε να δοκιμάσω κάτι άλλο αντίστοιχο που έχει διαθέσιμο κλπ. Πάντως δεν υπάρχει συγκεκριμένο μοτίβο, ότι το τάδε κατάστημα δεν δίνει ή η τάδε εταιρία δεν δίνει κλπ, ειναι ότι σου κάτσει κάθε φορά. Πάντως, η πώληση ειναι ταλέντο και διάθεση και αν η πωλητρια το’χει και θέλει μπορεί να σε κάνει πελάτη μόνο με την συμπεριφορά. Τέλος συμφωνώ απόλυτα με όσες είπατε ότι πρέπει και εμείς να ζητάμε, δεν ειναι ντροπή, αντίθετα μας προστατεύει απο το να ξοδευόμαστε σε προϊόντα που τελικα μπορει να μην μας ταιριάζουν. Τέλος (τέλος τέλος, το υπόσχομαι) αν ζοριζονται τόσο πολυ, ας τα πουλάνε, νομίζω πως θα υπήρχε ανταπόκριση αν μπορούσαμε με λίγα ευρω να δοκιμάσουμε το χ προϊόν. Στο εξωτερικό ειναι πολυ συνηθισμένο. Η Sephora στην αμερική τα Χριστούγεννα πωλούσε σε ειδική συσκευασία καμμια δεκαριά μίνι μασκαρες, απο διάφορες εταιρείες, την έβλεπα και μου έτρεχαν τα σάλια! Ας γίνουν και οι εταιρίες καλλυντικών και οι εταιριες λιανικης λίγο πιο δημιουργικές, θα ωφεληθουμε όλοι. Μην αρχίσω και για τα συνδρομητικά ρημαδο-box (birch box, glossy box κλπ) που στο εξωτερικό κάνουν θραύση και με 10 δολλάρια τον μήνα σου στελνουν χ δείγματα και εμείς εδώ κυνηγάμε το χ περιοδικό όταν δίνει δώρο μία μασκαρα, ήμαρτον Παναγία μου! Και μόνο απο το ποσο δημοφιλή ειναι αυτά τα τεύχη, μία πρόχειρη στατιστική την έχεις, αξιοποίησε την! Αααααα τα είπα και ξεθυμανα!

    Αγαπητές Τζούλια και Αντριανα ευχαριστω γι’ αυτο το άκρως θεραπευτικό πόστ!

  54. @MariaA : Πρέπει να σου πω ότι σε διάφορες εταιρίες καλλυντικών που παρακολουθώ στο FB, έχουν τεθεί πολλές φορές τα ζητήματα των δειγμάτων και η συνήθης απάντηση είναι “στείλτε μας ένα e-mail και θα το εξετάσουμε”.
    Τώρα που ζορίζουν τα πράγματα, σίγουρα πρέπει τα εμπορικά τμήματα των εταιριών να επανεξετάσουν τις προτεραιότητές τους αναφορικά με τους καταναλωτές και την εμπορική τους πολιτική!

  55. vre koritsia k kt allo!!an menete se megales poleis gt den vriskete mia pwlhtria pou na einai eygenikh,ypomonetikh k gennaiodwrh?nomizw oti yparxoun,an psa3ete.alla mou kanei entypwsh pou ta pio polla sxolia einai arnhtika k kaystika gia tis pwlhtries eidika se mia epoxh pou otan vlepoun eyrw kanoun toumpes!symfwnw mazi sas 100%.an ais8an8eis oti se ypotimoun h variountai na se e3yphrethsoun,sigoura tsitwneis!!!h politikh enos katasthmatos einai poly shmantikh.8ymh8hka ena peristatiko pou synevh sto hondos prin apo polla xronia,otan h korh mou htan 3-4 xronwn.epiase to paidaki ena paidiko arwmataki pou ekane liga-den 8ymamai posa gt einai polla xronia-as poume 7 eyrw,k ka8ws to kapaki htan spasmeno,epese k espase.amesws pro8ymopoih8hka na to plhrwsw.o idiokthths omws,epeidh hmoun pelatissa,de plhrw8hke.an mou epairne xrhmata omologw den 8a 3anaphgaina,oxi gt ta ”akoumousa” se ayto to magazi,alla epeidh den htan la8os tou paidiou afou to kapaki htan spasmeno.enas pwlhths h idiokthths mporei anamfisvhthta na kanei th diafora.

  56. @Angelina: Αχ πόσες φορές έχω παραπονεθεί και έχω περιγράψει και σκηνές απείρου κάλλους και αδιαφορίας και η απάντηση ήταν συνήθως “μιλήσαμε με την υπεύθυνη- πωλήτρια -χ,ψ και δεν έγιναν ακριβώς έτσι τα πράγματα …… μήπως παρεξηγήσατε? ” Εεεεε είμαι τρελή? Τι δεν κατάλαβα ακριβώς ότι ήταν αγενέστατη – ότι δεν ήθελε να με εξυπηρετήσει? Και μιλάω και για περιπτώσεις σε καταστήματα που είμαι πελάτισσα και με ξέρουν…… Τι να πω σκεφτόμουν ότι αυτά συμβαίνουν μόνο σε μένα!!! χαχα
    @Scrapgalgr:Τοίδιο ξερογλειφόμουν κι εγώ τα Χριστούγεννα για το πακέτο με τις μινιατούρες 10 αρωμάτων που αγόραζες και αφού τα δοκίμαζες με το κουπόνι που είχε μέσα στο κουτί πήγαινες και έπαιρνες αυτό που σου ταίριαζε από τα 10 δωρεάν σε κανονικό μέγεθος!!!! Έσκασα από το κακό μου σας λέω!!!!!

  57. @Scrapgalgr Συμφωνα απόλυτα μαζί σου σε όλα οσα λες και βρίσκω εξαιρετική την ιδέα σου για πωληση των δειγματων, καθως και την επισημανση σου για καθιέρωση των box και στην Ελλάδα! Οσο για τα περιοδικά, σε διαβεβαιώ ότι ειναι ο μοναδικός λόγος για να τα αγοράσω πλεον! Εξαιρετικές οι επισημάνσεις σου!
    @Julia Πολύ θα ηθελα να έχω εναν αντιλογο απο καποια / ες εταιρεία/ες μετα απο όλη αυτη τη συζητηση! Θα μ’ ένδιέφερε πάρα πολύ να ξέρω, ότι εχουν διαβασει τα σχόλια μας κι έδειξαν το ενδιαφερον να μας απαντήσουν. Ολες οι παράξενες μαζευτήκαμε πια στο ΒΒ? Δε νομίζω…

  58. Κι εγώ συμφωνώ με τη Στέλλα καλό θα ήταν αν είχαμε και ένα αντίλογο διότι δεν είναι δίκαιο να “θάβουμε” τις εταιρείες χωρίς κάποιον εκπρόσωπο. Θα έπρεπε όμως να θορυβηθούν σοβαρά μ’ αυτά που λέμε!! Δεν θα ήθελα όμως να ακούσω μια από τα ίδια δηλαδή: θα το εξετάσουμε, θα το δούμε, η πολιτική της εταιρείας άλλαξε (yawn….) και να λάβουμε κάποια εφήμερη “προνομιακή” μεταχείριση και μετά να ξεχαστούν όλα… Αυτή η συζήτηση γίνεται πρός όφελος όλων των κοριτσιών bbgirls και μη!!

  59. @Στελλα@Scrapgalgr κοριτσια συμφωνω το εχω σκεφτει και εγω το θεμα αγορα καποιου δειγματος!και απο οτι γνωριζω το εχει κανει η Vichy με καποιες κρεμες της των 15ml της πουλουσε ως δειγμα μονο με 5 ευρω απο οτι θυμαμαι και η Avon
    το εχει δοκιμασει εξισου!!
    Ειναι για μενα υπεροχη ιδεα να μπορεις να δοκιμαζεις τα παντα απο μασκαρα κλπ
    χωρις να νιωθεις οτι ζητιανευεις!
    Παντως και εγω αγοραζω τα περιοδικα οταν εχουν δωρο μασκαρα η κατι αναλογο και πολλες φορες αν αξιζει (οπως την μασκαρα της clinigue η estee) αγορα δυο περιοδικα χαχαχα ο περιπτερας μου με κοιταει καλα καλα!!
    Φιλακια πολλα χχχχ

  60. @MariaA: ά, δεν είμαι η μόνη, πάλι καλά!
    @Stella: καλε ναι, παει το “θέλω το τάδε περιοδικό του ιουνίου”, τώρα λέμε “δώσε μου αυτό με την μασκαρα” (το έχετε καταλάβει όλες, αυτο το διαστημα εχω ενα κόλλημα με τη μασκαρα!).

    Όσον αφορα στην (μη) επικοινωνία με τις εταιρίες, νομίζω δεν έχουν προσαρμοστεί στα νεα δεδομένα όσον αφορα στο ότι πλέον ενημερωνομαστε (αγαπητό internet) και νομίζω πως το email ξενίζει πολυ κόσμο, δεν ξέρουν τι να απαντήσουν, πως να απαντησουν, δεν ξέρω. Δεν ειναι τυχαίο πως σχεδόν ότι email έχω στείλει στην Ελλάδα, για απλα πράγματα,, απαντάται μετα απο 1-2 εβδομάδες (τι το κάνουν, το αφήνουν να μεστωσει;;;;)
    Βέβαια υπάρχει και η αθάνατη ελληνική ….. (δεν θέλω να εκφραστω άσχημα, είμαι comme il faut μουσαφιρισσα) όπου, σε (τότε) νέο, πολύ γνωστό κατάστημα στην Γλυφάδα, λόγω κακής κατασκευής στην είσοδο έπεσα (ευτυχώς δεν τσακίστηκα, αλλιώς θα είχανε πέσει μηνννννυσειςςς!)) και στέλνω email στον έλληνα αντιπρόσωπο και το μόνο που του είπα ήταν να το φτιάξει, συγκεκριμένα ότι μπαίνουνε και γυναίκες με μικρά παιδιά, έγκυες και ειναι κρίμα (αυτολεξεί). Απάντηση καμμια. Μετα απο ένα μήνα, στέλνω ένα email στην Αμερική, στην μαμα εταιρια (μήπως και δεν μιλαγε ελληνικά ο χονδρεμπορας και δεν κατάλαβε τι του είχα γράψει!) και, μου απαντησανε την άλλη ημέρα ότι παρ’οτι δεν είχαν σχέση με τα καταστήματα στο εξωτερικό, το email το προώθησαν εκει που έπρεπε. Στο συγκεκριμένο κατάστημα άργησα να ξαναπαω (τους κρατούσα μούτρα, lol!) αλλα όταν τελικα ξανάπηγα διαπίστωσα ότι είχαν διορθώσει το κατασκευαστικό λαθος.

    Οδηγιες προς ναυτιλομενους: καλε μη σκιαζεστε, email ειναι, δεν δαγκωνει!

  61. @ SofiaT: α, εμένα η ψιλικατζου μου με έχει μάθει, με ενημερώνει απο μονη της όταν καποιο περιοδικο έχει κάτι καλό! 😀

  62. Αντίθετα με όσα λένε αρκετές από τις προλαλήσαντες,εγώ παλιότερα έπαιρνα δείγματα είτε από μεγάλα καταστήματα καλλυντικών είτε από φαρμακεία.Τώρα,ούτε μαντιλάκια δε δίνει ο Χόντος!!Από το stand της Εstee που αγοράζω συγκεκριμένα πράγματα δε μου έχουν δώσει ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!

  63. Χαχα!! Αυτό με τα περιοδικά είναι η νέα συνήθεια πουέγινε λατρεία!! Κάθε μήνα παραφυλάω να δω τι θα βάλουν για να αποφασίσω ποιο θα πάρω! Πάνε βέβαια οι παλιές καλές εποχές που τα αγόραζα όλα + έκανα την καθιερωμένη επίσκεψη στο περίπτερο του αεροδρομίου για τον ξένο τύπο!! Το καλύτερο τελευταία το έζησα με περιοδικό που είχε τα δείγματα αρωμάτων Bulgari και βέβαια ήθελα να τα πάρω όλα!! Δεν θυμάμαι σε πόσα περίπτερα πήγα ανά την Αττική ψάχνοντας!!! Ο καθένας με την τρέλα του και η δική μου είναι γνωστή!!!

  64. @Scrapgalgr σωστη η ψιλικατζου σου!!Εγω αν το γνωριζω καποιες φορες κανω κρατησει απο το προηγουμενο βραδυ χαχαχα
    @Μαρια μου και εγω παλαιοτερα τα αγοραζα ολα!!τωρα μονο οταν αξιζει το δωρακι!!
    Φιλακια

  65. @MariaA Ετσι ακριβως Μαρία! Παραφυλαω να δω τι θα βαλουν καθε μηνα και κανω και τσεκ στις ποσοτητες αν με συμφέρουν!!! (τσίπισα). Εχω βρεθει όμως τους τελευταίους μηνες, μ΄ ενα υπεροχο ρουζ και κραγιον της Clinique, μια μασκαρα της Clinique και την τετραπλη παλεττα σκιων της Αvon, καθως και με άπειρα body butter της Body Shop. Κι αν δεν με εμπνεει η μαρκα ή τη θεωρώ δεύτερη.. δεν τα παιρνω φυσικά!!

  66. Ax βρε κορίτσια τα δείγματα απο τις εταιρείες είναι πονεμένη ιστορία!!!
    Έχω καταλήξει και εγώ πως τα μοιράζονται οι πωλήτριες μεταξύ τους και με τις οικογένειές τους!!!Η αλήθεια είναι πως δεν έχω πάει ποτέ επί τούτου να ζητήσω δείγμα από καμία εταιρεία και να μου αρνηθούν αλλά από την άλλη είναι ελάχιστες οι εταιρείες που το κάνουν από μόνες τους εδώ στην Ελλάδα και αυτό μόνο σε καλό τους βγαίνει!!! Τελευταία έχω μείνει άφωνη 2 φορές από επισκέψεις μου στα sephora που μου έκαναν αξιόλογα δώρα με τις αγορές μου.Μιλάμε για αγορές 35€ και δώρα 25€ καθόλου άσκημα!!! Στο εξωτερικό υπάρχει άλλη αντίληψη και συμπεριφορά, τα έχουν τα διαθέτουν, δηλ κάνουν το σωστό!!!Οι ξινές πωλήτριες είναι άλλο ένα ζήτημα που και εμένα με εκνευρίζει πολύ, όπως με εκνευρίζουν και οι πωλήτριες που δεν προτείνουν προϊόντα αλλά “σπρώχνουν”…κανά δυο φορές τις έχω παρατήσει σύξυλες και αν και καταλαβαίνω πως σκοπό έχουν να αυξήσουν τις πωλήσεις της εταιρείας που εργάζονται την πίεση που προσπαθούν να ασκήσουν τη θεωρώ έλλειψη σεβασμού!!! Μακάρι οι marketing managers των εταιρειών να εξέταζαν πιο προσεκτικά τέτοια θέματα!!!
    P.S. Tζούλια σε ευχαριστώ πολύ πολύ για το mention και το link!!!XXX

  67. Χοχο Στέλλα κι εγώ ακριβώς τα ίδια έχω πάρει + βερνίκι essie + erre due κραγιόν lancome + shiseido και πολλά άλλα που δεν θυμάμαι! Μήπως όμως την πήγαμε εντελώς (πάλι) αλλού την κουβέντα?!

  68. Κι εμένα ποτέ δεν μου δίνουν αν και έχω ζητήσει οι παλιοτσιγκούνες..! Συνήθως δίνουν αν έχεις κάνει έναν μεγάλο λογαριασμο…. ;(

  69. πραγματικα πονεμενη ιστορια!!!!!εχω παρει αρκετα προιοντα εντελως ακαταλληλα για το δερμα μου!πεταμενα χρηματα στην ουσια!και ναι τα μοναδικα δειγματα τα εχω απο τα περιοδικα!δεν δινουν αν και το ζηταω πολυ ευγενικα!!!!!!!

  70. Διαβάζω τα σχόλια και κουνάω το κεφάλι μου…! 🙁

  71. Πωπω το έχασα το σημερινό! Αν κ φαινόταν ήδη απο τα πρώτα σχόλια τι θα επακολουθούσε..χιχι! Όλες καταλήγουμε στο ίδιο πράγμα πάντως κ το πιο σημαντικό ότι “ξυπνήσαμε” κι εμείς κ οι άλλοι αναγκάζονται για πολλούς λόγους πια να είναι πιο εξυπηρετικοί. Πόσα χρήματα χαλάσαμε άδικα, ένας Θεός το ξέρει…αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
    (@Beautyblog: Αχ βρε Τζούλια, ευχαριστώ για την απάντηση, νόμιζα ότι δεν ισχύει τόσο καιρό κ τζάμπα δε δήλωνα συμμετοχή σε αντίστοιχους διαγωνισμούς για να μην μπερδεύεσαι στα σχόλια…αχ τι χαζή θα μπορούσα να είχα κερδίσει. 🙁 σπεύδω τώρα χαχα) Καληνύχτα-Καλημέρα

  72. Συμφωνώ απόλυτα με την Αντριάνα! Ειδικά στο Hondos Center της περιοχής μου, οι περισσότερες κοπέλες ή θα κουτσομπολεύουν δυνατά, αδιαφορώντας ότι υπάρχουν πελάτισσες γύρω… ή η μία θα κατηγορεί την άλλην… ή θα βάφονται συνέχεια με τα διάφορα καλλυντικά που υπάρχουν εκεί… και αν πας να κάνεις μια ερώτηση σε κοιτάνε με ένα ύφος… και σου λένε “ναι περιμένετε λίγο” για να τελειώσει το μακιγιάζ της… ή ακόμα θα αδιαφορήσουν τελείως! Δυστυχώς οι πολλές είναι σε λάθος θέση! Όσο για τα δειγματάκια, μακάρι πριν αγοράσουμε κάτι να μας δείνανε δειγματάκια (όλες οι εταιρίες). Καλά θα κάνουν να αρχίσουν να το σκέφτονται! Πόσα καλλυντικά (και χρήματα) που έχω αγοράσει στο παρελθόν, πήγαν χαμένα;! Αλλά τώρα πια τα δίβω σε φίλες ή σε άλλες κοπέλες που σίγουρα σε εκείνες θα κάνουν και θα τα χρειάζονται!

  73. Πω πω τα διάβασα όλα & μου πήρε σχεδόν 2 ώρες. . . Λοιπόν καταρχήν μπράβο για θέμα!!! Συμφωνώ με όλες & καταθέτω την εμπειρία μου!!! Στα Χόντος Περιστερίου που ψωνίζω τουλάχιστον απο τότε που με θυμάμαι εκτός απο τα κλασικά μαντιλάκια-στυλό, αναπτήρες, δεν μου έχουν δώσει ποτέ τίποτα! Μόνο μια φορά πέρυσι μου έδωσε κάποια δείγματα Κορρές η κόρη της φαρμακοποιού μου! Έχω τρομερά ευαίσθητο δέρμα & έχω πετάξει χιλιάδες λεφτά όπως όλες μας!!! Πριν 2-3 μήνες έκανα αίτηση στη Burberry ξεκαρδισμένη στα γέλια πιστεύοντας φυσικά πως δεν θα το πάρω ποτέ!!! Ε λοιπόν μου έστειλαν ένα μήνα μετά 2 δείγματα απο Σουηδία & τα κοίταγα σαν ufo!!! Κ μόλις σήμερα μου ήρθε πάλι σπίτι ένα δείγμα την καινούριας κρέμας Vichy που πάλι είχα κάνει αίτηση & δεν το περίμενα!!! Αλλά σε όσα μαγαζιά & αν πάω με κοιτάν σαν ζητιανάκι χαλαρά!!! Btw Ανδριάνα είσαι κούκλα!!!! <3

  74. Μεγάλο θέμα τα δείγματα!

    Έχοντας ταξιδέψει και εγώ στο εξωτερικό και βλέποντας τις προσφορές που κάνουν τα site των εταιρειών στο εξωτερικό (π.χ. ολόκληρο νεσεσέρ με προϊόντα με αγορές πάνω από 25$!!) απορώ γιατί οι εταιρείες δεν κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να διασφαλίσουν το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών εδώ! Σκεφτείται ότι η Estee Lauder έχτισε την εταιρεία της μοιράζοντας πάμπολλα δείγματα από τα προϊόντα της! Μήπως τελικά εμείς φταίμε, που συνεχίζουμε να ψωνίζουμε;

    Αυτό που λέτε κορίτσια ότι οι πωλήτριες μοιράζονται τα δείγματα μεταξύ τους, πρώτη φορά το ακούω, αλλά δυστυχώς δεν μου φαίνεται απίθανο! Εννοείται ότι έχω λάβει και την αντίστοιχη αφ’υψηλού συμπεριφορά από ορισμένες πωλήτριες. Αυτές που με αγνοούν δεν παίρνουν ποτέ τα λεφτά μου! Προσπαθώ να πηγαίνω σε άλλο μαγαζί που θα έχει τον ίδιο πάγκο αλλά με πιο εξυπηρετική πωλήτρια. Υπάρχει μάλιστα μία συγκεκριμένη, που δουλεύει στα Notos, που ούτε με κοιτάζει! Όποτε θέλω να πάρω κάτι, βεβαιώνω πρώτα ότι δουλεύει η άλλη κοπέλα της εταιρείας, η οποία μου φέρεται εξαιρετικά, και κάνω όλες τις αγορές μου από αυτήν. Αφού λοιπόν πληρώνονται με προμήθεια, μόνο αυτές χάνουν!

    Αν δεν τις “γεμίζουμε” το μάτι, ας μην τις γεμίζουμε και τις τσέπες! Έχω υιοθετήσει αυτή την τακτική για όλους τους πάγκους απ’όπου ψωνίζω. Έπαθα πλάκα στα Dior στα Sephora, πριν 1-2 εβδομάδες, πήρα 1 παλέτα και 1 βερνίκι και η κοπέλα μου έδωσε αρωματάκια και μια μάσκαρα! Πέρσι ίδιο καιρό με την ίδια ακριβώς αγορά, από άλλο μαγαζί, όπου ζήτησα και δείγμα, δεν πήρα τίποτα. Κοίταξαν την σακούλα με τις αγορές μου και μου είπαν πως δεν είχαν κάτι. Δυστυχώς άργησα λίγο να πάρω το μήνυμα, αλλά ποτέ ξανά!

  75. Καλημερά,

    νομίζω ότι το email της Ανδριάνας δεν θα μπορούσε να είναι πιο αντιπροσωπευτικό της κατάστασης που υπάρχει στα καταστήματα καλλυντικών και όχι μόνο αλλά και του πώς πολλές γυναίκες/πελάτισσες νοιώθουν. Εγώ έχω σταματήσει πλέον να ψωνίζω πολλά προϊόντα απο Ελλάδα, γιατί αρνούμαι να συμμετέχω στην πολιτική των ελληνικών επιχειρήσεων η οποία αντανακλάτε και στις πωλήτριες των αντίστοιχων προϊόντων,οι οποίες κάθε άλλο απο βοηθητικές είναι,για να μην πω επιθετικές. Μπορεί κάποιος να πει η πωλήτρια δεν είναι όλη η επιχείρηση-ναι αλλά η επιχείρηση εφόσον τις περισσότερες φορές μιλάμε για brands που δεν είναι ελληνικά, πρέπει να τηρούν τα standards, το attitude και το mentality της εταιρείας που εργάζονται. Δυστυχώς και σε αυτόν τον τομέα η ελληνική αγορά νοσεί και εγώ δεν θέλω να τροφοδοτώ χρηματικά μια τέτοια αγορά.

  76. Κορίτσια???τι γινεται εδώ?πόλεμος??συμφωνω απολυτα & ειδικα με τη mariane.Εχω παψει & εγω να τροφοδοτω την κομπλεξικη τους αγορα,παρα μονο για κατι “απαραιτητο”, & παραγγελνω κυριως απο internet.ξεσπαστε girls!

  77. Αχ πονεμένη ιστορία…γι’αυτό λατρεύω την φαρμακοποιό μου που μου δίνει τα ΠΑΝΤΑ! Πλέον όταν ταξιδεύω παίρνω μαζί μου μόνο δειγματάκια!

  78. ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΗΜΕΡΑ (ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΧΡΟΝΟ, ΣΥΓΝΩΜΗ)ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!!! ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΩΛΗΤΡΙΕΣ “ΚΡΑΤΑΝΕ” ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΟΤΕ!!!
    ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ π.χ. SHISEIDO, ESTEE ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΝΕ: ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.
    ΤΙ ΝΑ ΠΩ! ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΓΩ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ) ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΚΡΕΜΕΣ ΚΑΙ MAKE-UP, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΜΕ “ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ” ΖΗΤΑΩ ΔΕΙΓΜΑ ΠΡΩΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ! ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΗΓΑ ΣΤΟ HONDOS ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ DIOR.ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ Η ΚΟΠΕΛΑ ΒΛΕΠΕΤΕ! ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΔΕ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ. ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ?
    Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟ HONDOS.ΖΗΤΑΩ π.χ. ΜΑΝΤΗΛΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΝΕ: ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ. ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑ: ΔΩΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΑΚΙ? ΑΠΟ ΠΟΤΕ? ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?
    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΟΛΟΙ!!!!!!

  79. @andy

    Ακριβώς όπως ήθελα να τα πω …μπράβο. Αν δεν υπάρχει GIFT WIT PURCHASE μην πληρώνετε το προϊόν, αφήστε το στο ταμείο να ξεκουράζεται …. Το internet είναι ο παράδεισος των προσφορών και αν ψοφάτε για τσαντακια με δειγματακια , “χτυπήστε τα” από 7 $ στα γνωστα sites πληστηριασμών

    Μωρε μήπως να οργανωθούμε? Παλια θυμάμαι στην Αυστραλία υπήρχαν beauty groups που διεκδικούσαν δείγματα και προνομιακές τιμές. “Κομπλεξική αγορά,” όμως έχουμε εδώ. πόοσ ωραια το ειπατε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  80. @ANRIANA

    Πες τα χρυσόστομη!!! Να μη μιλήσω για το ότι οι περισσότερες είναι τελείως άσχετες.. Ήμουν με κάτι φίλες επίσης beauty bloggers στα Χόντος στην Ερμού πριν σχεδόν 2 εβδομάδες και μας πλησιάζει μια πωλήτρια και μας λέει “δείτε τα βερνίκια Manhattan! Η Manhattan είναι νο1 στην Αμερική”.. ναι μόνο που η Manhattan δεν κυκλοφορεί ΚΑΝ στην Αμερική!!!!

    Πολύ όμορφη και λαμπερή είσαι στη φωτογραφία 🙂

  81. Ποσο συμφωνω δε λεγεται! Παντα υπαρχουν οι ξινες πωλητριες που σιγα μη σου δωσουν δειγμα ετσι και δεν παρεις κατι,χωρια που σε κοιταν με υφος 10 καρδιναλιων…Οσο για τα φαρμακεια η κατασταση ειναι καλυτερη,συνηθως οταν εχουν δειγμα δινουν .

  82. κι εγώ πίστευα πάντα πως είμαι η μόνη με sampleδιώχτη αλλά ευτυχώς μου καταρρίψατε αυτή την εντύπωση που έτρωγε βασανιστικά την αυτοπεποίθησή μου. Νιώθω πως η Τζούλια με το σημερινό της άρθρο για τα σχόλια και τη λογοκρισία με αφορμή αυτό εδώ, δίνει μια σαφή λύση να δοκιμάσουμε κι άλλους τρόπους και ίσως τελικά πωλήτριες -καταναλώτριες δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε αν κοιτάξουμε λίγο τον κόσμο με άλλα μάτια, και μαζί μας και τα μεγάλα στελέχη των εταιρειών…
    Γενικά οι νόμοι του εμπορίου που έτειναν να μεταχειρίζονται τους ανθρώπους σαν νούμερα δεν έχουν πια καμιά αξία … Οπότε είμαστε σε ένα καλό δρόμο όλα αυτά να αλλάξουν κι ο κόσμος να γίνει πιο ανθρώπινος ( με περισσότερα δείγματα!!!!)
    😉

  83. Δείγματα από πωλήτριες;
    Δείγματα μέσω ίντερνετ από τις εταιρείες;
    Μα σε ποιο παράλληλο σύμπαν ζω;!!!
    Ίσως σε αυτό που οι πωλήτριες στα καταστήματα που ψωνίζω είτε, ναι, είναι αγενείς και δεν υπάρχει περίπτωση να “χαραμίσουν” τα δείγματα της εταιρείας που εκπροσωπούν σε εμένα, είτε απλώς δε μου δίνουν σημασία (με όποιο outfit κι αν έχω κάνοντας τις αγορές μου!).
    Τελικά δεν μπορώ να καταλήξω στο τί φταίει: η προκατάληψή μου, πριν περάσω το κατώφλι, για το τί θα αντιμετωπίσω “ξανά”, η δική μου αφέλεια, το “not being self confident” ή η λανθασμένη εντύπωση που έχουν όλες αυτές οι “εκπρόσωποι” εκεί έξω για το ποιος είναι ο ρόλς τους;
    Κυρία μου, έχεις αναλάβει μια ευθύνη, μια εργασία, είσαι μέρος της εικόνας μιας εταιρείας προς τα έξω, και κυρίως είσαι σαν όλες εμάς (ίσως με ένα κόμπλεξ πλαστής ανωτερότητας παραπάνω), αλλά οφείλεις να μας εξυπηρετείς όπως θα ήθελες να σε εξυπηρετήσουν!
    Μου ήταν αδιανόητο να συνειδητοποιήσω πόσο αποστασιοποιημένη ήμουν τόσα χρόνια που δε διεκδικούσα όσα είχα το δικαίωμα, μέχρι που ήρθε αυτό το εξαίρετο άρθρο.”Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο”, ένα ρητό που ταιριάζει και σε εμένα (ως καταναλώτρια) αλλά και στις απανταχού πωλήτριες!
    Σε καμία περίπτωση δε στοχοποιώ όλες μα όλες τις πωλήτριες, υπάρχουν φυσικά ευσυνείδητες πωλήτριες που ενδιαφέρονται για τη δουλειά τους, κι όχι μόνο για τα ποσοστά επί των πωλήσεων, και σπεύδουν να σε εξυπηρετήσουν, και , δόξα το Θεό, έχω συναντήσει αρκετές από αυτές, κυρίως σε περιοχές εκτός του τόπου κατοικίας μου!
    Αλλά, τελικά, δεν ξέρω αν η ευθύνη πρέπει όλη να βαρύνει τις ίδιες τις πωήτριες ή και τις εταιρείες που τις προσλαμβάνουν, και δε φροντίζουν να τις εκπαιδεύουν σωστά, να τις ελέγχουν συχνά και να διασφαλίζουν το σωστό πλασάρισμα των προϊόντων τους!
    Μεγάλο θέμα, άπειρες οι απορίες και τα συμπεράσματα, οπότε θα αρκεστώ σε αυτά, ελπίζοντας να μη σας κούρασα..

  84. Καλημέρα στην όμορφη και πολλή κατατοπισμένη παρέα.
    Αν και έχει περάσει ένας χρόνος από το τελευταίο post, (τώρα το ανακάλυψα εγώ), θα ήθελα να προσθέσω κάτι και εγώ.
    Το να κάνεις την βόλτα σου στα μαγαζιά, οκ είναι ένα ξέδωμα.
    Το να δίνεις όμως τα ωραία σου λεφτουδάκια και να φεύγεις από το κατάστημα με την αμφιβολία της αγοράς που έκανες, (μπορεί και να το μετάνιωσες με το που το αγόρασες), επειδή δεν μπόρεσες να το δοκιμάσεις πρώτα, το θεωρώ παρόρμηση της στιγμής.
    Εργάζομαι στην Avon σαν αντιπρόσωπος τα τελευταία 3 χρόνια.
    Δεν θέλω να κάνω διαφήμηση, αλλά δεν μπορώ να αποφύγω την σύγκριση.
    Η Avon έχει μια πολιτική επιστροφής προϊόντων, αν δεν μείνει ικανοποιημένος ο πελάτης.
    Γιατί το λέω αυτό. Επειδή εμένα, σαν αντιπρόσωπο, δεν με συμφέρουν οι επιστροφές και οι αλλάγες, προσπαθώ να πείσω τους πελάτες μου να χρησιμοποιούν τα δωρεάν δείγματα που τους δίνω, ώστε να ξέρουν τι αγοράζουν. Όχι ότι αν πάλι δεν μείνουν ικανοποιημένοι δεν θα τους κάνω την αλλαγή.
    Εντάξει δεν έχει δωρεάν δείγματα για μάσκαρα, αλλά σε κάθε αντιπρόσωπο πάντα υπάρχει κάτι που του περισσεύει.
    Και εκτός από τα μικρά δωρεάν δείγματα, υπάρχουν πάντα προσφορές, σε πολύ χαμηλές τιμές, για διάφορα προϊόντα σε μίνι συσκευασίες.
    Σε κάθε περίπτωση, πάντα υπάρχει η οικονομικότερη λύση προς το συμφέρον του πελάτη.
    Συγγνώμη, αλλά με τέτοια “συμφωνία”, έχετε κάτι καλύτερο να προτείνετε;
    Παρακαλώ πολύ μην με παρεξηγήσετε, δεν τα γράφω αυτά για να “ψαρέψω” πελάτες, αλλά ήθελα να πω ότι αρκετά πια με τα μεγάλα υπερκαταστήματα.
    Όπως και να έχει κοιτάνε πρώτα το κέρδος και ας χάσουν πελάτη. Θα έρθει άλλος.
    Και εμένα μου αρέσουν τα ακριβά ΚΑΙ καλά αντρικά αρώματα και οι αντρικές σειρές περιποίησης προσώπου.
    Με την Avon όμως συνδύασα οικονομία και πολύ καλή ποιότητα.
    Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενεία. Σας εύχομαι να περάσετε ένα όμορφο καλόκαίρι.

  85. Μην νομίζεται κορίτσια ότι ηαισθητικος δεν θέλει να δώσει δείγματα και δώρα απλά οι εταιρείες τα στέλνουν μόνο στα μεγάλα πολυκαταστήματα εκεί που γίνονται οι μεγάλοι τζίροι και όχι στα μικρότερα στα οποία οι πελατισσες έχουν πιο καλή και πιο προσωπική σχέση και ψωνιζεις και πιο άνετα ασχολούνται μαζί σου σε προσέχουν πολύ περσσότερο επίσης ειναι καλό να αγοράζουμε από ένα κατάστημα για να απολαμβάνουμε καλύτερα προνόμια
    Αν σε γνωρίζει η αισθητικος και πηγαίνεις συχνά ειναι καλό γιατι θα σου δίνει και δώρα – δείγματα .μην είμαστε τόσο σκληρές μαζί τους τη δουλειά τους κάνουν και έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο καλό και κακό και περίεργο και ίδιο τροπο .αληθεια σε ποια αλλά καταστήματα δίνουν δώρα μήπως στα παπούτσια – ρούχα η κοσμήματα τα δείγματα ειναι για δοκιμή 4 η5 ημερών όχι για να περνάς μήνες τότε οι εταιρείες θα κλεινανε α ν Μας γέμιζαν με σακούλες από δείγματα
    Εγώ πάντως στο κατάστημα που ψωνιζω και σε ότι έχω ζητήσει μου το έχουν δώσει .βεβαια ζητάω ότι χρειάζομαι όχι απλά ότι να ειναι και να το στερώντας από κάποια άλλη που πραγματικά το εχει ανάγκη
    Να περνούν όλοι μην είμαστε και πλεονεκτες

  86. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΝΤΡΙΑΝΑ.ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Κ ΣΕ ΚΟΙΤΑΝΕ ΜΕ ΜΙΣΟ ΜΑΤΙ ΛΕΣ Κ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΕΣ ΤΗΜ ΜΑΝΑ Κ ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ Κ ΠΟΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΟ ΤΙ ΖΗΛΙΑ Κ ΚΑΚΟ ΜΑΤΙ ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΟΥ.ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΕΓΩ ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΟΥ ΜΙΑΣ Κ ΕΙΜΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΤΗΣ FM Κ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΩ ΤΟ ΠΟΔΙ ΜΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΑΠΟ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑ Κ ΕΙΔΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ ΤΑ ΕΧΩ Κ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΦΘΗΝΑ.

  87. διαφωνω και εγω με την αντιμετωπιση των αισθητικων στα κατατηματα που σου κολλανε το ταμπελακι ‘δειγματου” στο κατω κατω πρεπει να σκεφτουν τον ανταγωνισμο και να φερθουν εξυπνα.Εμενα με προσεγγισε και μου εκανε εντυπωση μια αισθητικοσ σε φαρμακειο στην γρ.λαμπρακη 17 στη γλυφαδα που με ευχαριστηση και πολυενδιαφερον για την δουλεια τησ ασχοληθηκε μαζι μου μου εκανε διαγνωση μου εξηγησε πολλα πραγματα και βεβαια μου εδωσε τα καταληλα δειγματα και ασ μην ψωνισα εκεινη την ωρα.πιστευω οτι πρεπει στισ αγορες μασ να λειτουργουμε ανθρωποκεντρικα και να ψωνιζουμε απο καταστηματα που οι πωλητεσ δεν μας κοιτανε μονο σαν πορτοφολι αλλα σαν σωστοι επαγγελματιεσ!

  88. Κυρίες μου, όλα ξεκινούν από το κεφάλι. Δηλαδή, όπου δεν υπάρχει “δραγάτης” οι πωλήτριες αυτοσχεδιάζουν! Αν υπήρχε υπεύθυνος που σε κάθε όροφο που έλεγχε τι δίνουν και πώς, δεν θα κρατούσαν παράνομα τα δείγματα. Αν υπήρχε καταγραφή και έλεγχος της κάμερας όπως προειδοποιούν άλλωστε τους πελάτες ότι το κατάστημα παρακολουθείται, δεν θα τσέπωνε κανείς τίποτε. Αλλά…και κλοπές γίνονται στα Hondos (όπως είχε παραδεχτεί και αστυνομικός σε τμήμα όπου είχα πάει να δηλώσω κλοπή) και τα δείγματα και τα δώρα που έπρεπε να δίνονται στα ταμεία καταλήγουν στο τέλος της ημέρας στις υπαλλήλους.
    Αν ξέρατε πόσα δείγματα δίνουν οι εταιρείες και στα φαρμακεία και δεν μας τα δίνουνε… ΄Όσο για το Hondos, αρκεί να βρεθεί το “αντίπαλο δέος” και να δείτε για πότε θα πάρουν “φωτιά το μπατζάκια τους”!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.