Guest Post: Η Mαγεία των Αιθέριων Ελαίων

 

Τις προάλλες σας έλεγα, ότι πριν κάνετε κάποια αγορά αιθέριου ελαίου να περιμένετε λίγο και βέβαια όπως πάντα είχα τους λόγους μου. Δηλαδή έναν λόγο και μόνο, που ακούει στο όνομα Στέλλα. Η Στέλλα  λοιπόν,  για άλλη μια φορά έγραψε ένα εξαιρετικό κείμενο όσο αφορά τα αιθέρια έλαια και τη χρήση τους που πραγματικά αξίζει να το «ρουφήξετε» μέχρι την τελευταία γραμμή.

 

Διότι θα μάθετε πάρα πολλά και ενδιαφέροντα. Και επειδή περνάμε την φάση της εικόνας εδώ στο bb, παρακάτω πριν ξεκινήσει το κείμενό της σας έχω και την φωτογραφία της γιατί είναι όμορφο να βλέπεις κιόλας τον άνθρωπο που διαβάζεις.

 

Πάμε Στέλλα…

 

 

 

ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ… ΑΥΤΟ ΤΟ …. «ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ» ΠΟΥ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΜΑΣ!

 

Αγαπητές ΒΒ φίλες,

 

Επανέρχομαι σήμερα με το post που σας υποσχέθηκα για τα αιθέρια έλαια, προκειμένου να ολοκληρώσουμε το θέμα της χρήσης λαδιών βάσης και της δημιουργίας serum και λοιπών φυτικών και αγνών καλλυντικών, βασισμένα στις προσωπικές μας ανάγκες.

 

 

Όταν, σας είχα γράψει για τα λάδια βάσης και του πόσο θρεπτικά και βιταμινούχα, ευεργετικά είναι για το δέρμα μας, η φίλη Ελένη Κερσένογλου είχε κάνει μια εύλογη ερώτηση «μα δε χρειάζεται αυτό το κάτι παραπάνω,  αρκούν μόνο τα λάδια;»  Αυτό το κάτι παραπάνω λοιπόν, που μπορεί να δημιουργήσει το δικό μας προσωπικό καλλυντικό και να εξελίξει, να απογειώσει τις ιδιότητες των ελαίων βάσης και να μας προσφέρει αυτό ακριβώς που χρειάζεται η κάθε μια, με εξειδικευμένο τρόπο, είναι τα αιθέρια έλαια.  Τα αιθέρια έλαια είναι η ψυχή των φυτών και των λουλουδιών και ανάλογα με το είδος του φυτού βρίσκεται σε πολύ μικρές ποσότητες, μερικές φορές μόνο σε 0,01%.  Στην ουσία είναι οι ορμόνες του φυτού, είναι ο ίδιος ο μεταβολισμός του.  Πρόκειται για πτητικά συστατικά τα οποία απελευθερώνονται από διάφορα μέρη του, κατά τη διάρκεια συνήθως της απόσταξης και χρειάζονται πολύ μεγάλες ποσότητες ανθών ή φύλων προκειμένου να πάρουμε έστω και λίγα ml καθαρού αιθέριου ελαίου.   Σκεφτείτε ότι για 30 μόνο σταγόνες αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου απαιτούνται 3.000 πέταλα, ενώ για να πάρουμε ένα κιλό αιθέριο έλαιο λεβάντας, χρειαζόμαστε 50 κιλά του φυτού!

 

 

Να έχετε κατά νου, ότι τα αιθέρια έλαια είναι φάρμακα γι’ αυτό η χρήση τους ονομάζεται αρωματοθεραπεία υποδηλώνοντας τη θεραπευτική διάσταση.  Αντιμετωπίζοντας τα ως  φάρμακα  θα πρέπει να λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ΄όψη μας τις απαραίτητες προφυλάξεις, προκειμένου να αντλήσουμε τα πλεονεκτήματα τους και να μην υπάρξει κάποια παρενέργεια.    Από την αρχαιότητα τα αιθέρια έλαια είναι γνωστά γι’ αυτές τις φαρμακευτικές και καλλυντικές τους ιδιότητες, τη δράση τους στην υγιεινή αλλά και τη χρήση τους στο χώρο ως μέσο εξαγνισμού της αρνητικής ενέργειας. Σαφώς και δεν έχω σκοπό να σας αποθαρρύνω, το αντίθετο, θέλω όμως την οποιαδήποτε χρήση τους να την κάνετε πολύ προσεκτικά και συνειδητά, χωρίς επιπολαιότητες.  Κατ΄ αρχήν οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο κι αν χρησιμοποιήσετε φροντίστε να είστε σίγουρες, ότι είναι αγνό, φυτικό ει δυνατόν βιολογικό, χωρίς προσμίξεις συνεπώς προτιμήστε κάποιο αιθέριο έλαιο επώνυμης εταιρείας» Η καθαρότητα του αιθέριου ελαίου μετριέται με τη βέλτιστη αναλογία των φυσικών συστατικών που περιέχεται σε αυτό.

 

 

Όλα τα αιθέρια έλαια που αναγράφουν, ότι προορίζονται μόνο για εξωτερική χρήση είναι χημικά παρασκευάσματα και κάνουν μόνο για καύση και όχι για δερματική χρήση.  Ωστόσο, να ξέρετε, ότι η χρήση ενός καλού ποιοτικού, βιολογικού αιθέριου ελαίου είναι επένδυση στην ομορφιά και την υγεία σας, γιατί κανένα χημικό εργαστήριο δεν έχει καταφέρει ποτέ έως σήμερα, να μιμηθεί την πολυπλοκότητα της φύσης και τις μοναδικές ιδιότητες τους.  Πρόκειται απλά και μόνο για απομίμηση των αρωμάτων τους, και προσωπικά θα σας συνιστούσα ακόμα και για τον καυστήρα να επιλέγετε τα αυθεντικά αιθέρια έλαια που θα χρησιμοποιείται και στην καλλυντική σας φροντίδα.  Προσωπικά, έχω κάψει στο παρελθόν κιλά ολόκληρα από χημικά αιθέρια έλαια πολύ γνωστής κι αγαπημένης μας εταιρείας. Τελικά όμως έχει σημασία τι αναπνέουμε, έτσι δεν είναι;   Όταν αρχίσετε να καίτε τα αυθεντικά φυτικά αιθέρια έλαια θα καταλάβετε τη διαφορά στην ατμόσφαιρα και την αναπνοή σας.  Εξάλλου το κόστος δεν είναι τόσο μεγαλύτερο, όσο ίσως υποθέτουμε.

 

 

 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ

Τα αιθέρια έλαια διαλύονται ΜΟΝΟ σε λάδια βάσης και ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΝΕΡΟ! Η αλήθεια είναι, ότι τον τελευταίο καιρό διαβάζω σε διάφορα άρθρα στο internet για χρήση αιθέριων ελαίων στο νερό της μπανιέρας και σοκάρομαι !  Είναι ο σίγουρος τρόπος για να πάθετε εγκαύματα και μάλιστα πολύ σοβαρά!  Η Ελβετία είναι η μόνη χώρα στην οποία χορηγούνται μόνο μετά από συνταγή γιατρού, μετά από το ατύχημα μιας μητέρας που για να αντιμετωπίσει το κρυολόγημα του παιδιού της, άδειασε ένα μπουκαλάκι αιθέριο έλαιο στο νερό της μπανιέρας, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σοβαρά εγκαύματα.  Αντίθετα η Μεγάλη Βρετανία θεωρείται η χώρα με την πιο διαδεδομένη οικιακή χρήση αιθέριων ελαίων.  Σε κάθε βρετανικό σπίτι θεωρείται, ότι υπάρχουν αιθέρια έλαια για διάφορες χρήσεις.  Αυτό οφείλεται στον πρίγκιπα Κάρολο, που είναι μεγάλος λάτρης της αρωματοθεραπείας και φρόντισε να τη διαδώσει στη χώρα, με κάθε τρόπο.  «Δικός» μας ο Κάρολος λοιπόν κορίτσια, Τζούλια μας μήπως να του ζητήσουμε και καμιά   συνέντευξη για το BB;

 

 

Εν πάση περιπτώσει, μη χρησιμοποιείται ΠΟΤΕ τα αιθέρια έλαια μόνα τους αδιάλυτα και απ΄ευθείας στο δέρμα. (Μοναδική εξαίρεση είναι το αιθέριο έλαιο λεβάντας που χρησιμοποιείται απ ευθείας σε περιπτώσεις εγκαυμάτων και το tea tree oil.)  Διαλύονται μόνο σε έλαια βάσης και με ΑΥΣΤΗΡΗ αναλογία το μέγιστο 3 σταγόνες συνολικά (είτε χρησιμοποιήσουμε ένα,  είτε περισσότερα αιθέρια έλαια αυτή είναι η μέγιστη αναλογία) ανά 5ml έλαιο βάσης.  Η δόση αυτή αφορά  στους ενήλικες.  Μην αλλάζετε τις αναλογίες των συστατικών στις προτεινόμενες συνταγές.   Γενικότερα δεν χρησιμοποιούμε αιθέρια έλαια σε παιδιά κάτω των 12 ετών και αν υπάρχει συμβουλή ειδικού για χρήση, τότε στα ηλικίας 6-12 παιδιά και στους ηλικιωμένους η αναλογία μειώνεται στις 2 σταγόνες ανά 5ml. Επίσης δεν χρησιμοποιούνται αιθέρια έλαια σε περίοδο εγκυμοσύνης ή θηλασμού, εκτός αν υπάρχει συμβουλή ειδικού.

 

 

Τα αιθέρια έλαια πρέπει να φυλάσσονται σε ασφαλή χώρο μακριά από παιδιά και ζώα.  Ο καλύτερος τρόπος διατήρησης τους, τόσο για τα αιθέρια έλαια όσο και για τα λάδια βάσης, αλλά και για όσα καλλυντικά και μείγματα φτιάξετε από αυτά, είναι μέσα σε ένα ισοθερμικό νεσεσέρ και στο ψυγείο.   Πολλά αιθέρια έλαια έχουν την τάση να πήζουν. Πριν τα χρησιμοποιήσετε τα βγάζετε σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετή ώρα.

 

 

Τα αιθέρια έλαια είναι εύφλεκτα. Κρατήστε τα μακριά από την φωτιά. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια. Σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή με τα μάτια ξεπλύνετε καλά με άφθονο νερό και αναζητήστε ιατρική συμβουλή.

 

 

Τα αιθέρια έλαια των εσπεριδοειδών μπορούν να προκαλέσουν φωτοευαισθησία γι΄ αυτό είναι ασφαλέστερα να χρησιμοποιούνται μόνο σε προϊόντα νυκτός. Συνιστάται να συμβουλεύεστε πιστοποιημένο αρωματοθεραπευτή ή τον φαρμακοποιό σας πριν την έκθεση στον ήλιο ή σε solarium.

 

Τα αιθέρια έλαια των μπαχαρικών είναι τοξικά γι αυτό σε οπουδήποτε μείγμα κι αν τα χρησιμοποιήσουμε βάζουμε μόνο 1 σταγόνα στο σύνολο του μείγματος.

 

Μην αγοράζετε αιθέρια έλαια σε μεγάλες συσκευασίες.  Ιδανικά τα 5ml και 7 ml, είναι η ποσότητα που αρκεί για να μη σας χαλάσουν.  Σκεφθείτε, ότι 1 ml μας δίνει 20-22 σταγόνες, οπότε αν πάρετε μεγαλύτερη συσκευασία π.χ 10ml, προτιμήστε να είναι από αιθέρια έλαια που σκοπεύετε να χρησιμοποιείται συχνά είτε σε συνταγές καλλυντικών είτε σε καυστήρα.   Η διάρκεια ζωής τους είναι ένας χρόνος κι είναι κρίμα να πάρετε ένα σωρό αιθέρια έλαια που μπορεί να μην χρησιμοποιήσετε και στο τέλος να πετάξετε.  Επιλέξτε δυο – τρία για αρχή, δοκιμάστε, πειραματιστείτε με συνδυασμούς και καταλήξτε σε αυτά που σας πανε περισσότερο!

 

Τα αιθέρια έλαια μπαίνουν σε μείγματα που είναι ζεστά, όπως λάδια βάσης και μάσκες, όταν αυτά τα έχουμε πλέον κατεβάσει από τη φωτιά και στο τέλος της παρασκευής.

 

Στον καυστήρα για αρωματισμό του χώρου, προτιμήστε κάποιον με δοχείο που παίρνει αρκετό νερό και προσθέστε τον συνδυασμό των αιθέριων ελαίων που θέλετε, μέχρι 6-8 σταγόνες. Στην αρχή η μυρωδιά είναι αντιληπτή και ίσως δυνατή.  Τα αιθέρια έλαια όμως συνεχίζουν να διαχέονται στο χώρο, ακόμα και όταν δεν τα αντιλαμβανόμαστε πλέον με την όσφρηση.  Όποτε μην ανανεώνετε συνεχώς το μείγμα σας!

 

 

ΜΕΡΙΚΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ, ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΣΑΣ ΚΙ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΟΔΟΝΕΡΟ ΕΚΠΛΗΞΗ!!!

 

Θα καταλήξω να γίνω μονότονη αλλά τι να κάνουμε; Αυτή είναι η αλήθεια!  Τριαντάφυλλο! Τριαντάφυλλο!  Τριαντάφυλλο !  Όπως στα λάδια βάσης το άγριο τριαντάφυλλο και ως ιδανική λοσιόν το ροδόνερο, έτσι το αιθέριο έλαιο είναι χρυσός τόσο για τις ευεργετικές ιδιότητες του, όσο και για την τιμή του! Γι΄ αυτό τέτοιες εποχές, τι να κάνουμε, προτιμήστε να αγοράσετε αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο διαλυμένο σε λάδι βάσης (συνήθως υπάρχει σε τζοτζόμπα π.χ Αpivita, ή σε αμυγδαλέλαιο) και να κάνετε τη δουλειά σας.  Είναι αξεπέραστο για τις ρυτίδες και τη σύσφιξη του δέρματος, μπορείτε να ενισχύσετε με αυτό τη δράση του λαδιού βάσης άγριο τριαντάφυλλο.  Κάνει για όλους τους τύπους επιδερμίδας, ενώ αν το βάλετε μέσα σε λάδι αργκαν και το απλώσετε στα μαλλιά σας σαν μάσκα, θα έχετε λαμπερά, αρωματισμένα μαλλιά! Είναι επίσης αντικαταθλιπτικό και χαλαρωτικό, ηρεμεί το μυαλό και βοηθά στην αντιμετώπιση της θλίψης, του θυμού, του φόβου, ενώ στις γυναίκες προκαλεί ορμονική ρύθμιση.

 

 

Το καλύτερο τριαντάφυλλο είναι αυτό της Βουλγαρίας κι είναι τόσο ακριβό και πολύτιμο που ακόμα και στον τόπο παραγωγής του, φυλάσσεται σε ειδική τράπεζα και η αγορά του περιορίζεται σε μερικά μόνο ml την ημέρα!  Εξαιρετικό θεωρείται επίσης και το τριαντάφυλλο της Δαμασκού!

 

 

Δεν θα χάσω όμως την ευκαιρία να κάνω εδώ μια μεγάλη παρένθεση και να σας πληροφορήσω για μια τελευταία μου «ανακάλυψη», σχετικά με το τριαντάφυλλο, και ειδικά με το ροδόνερο!  Αναζητώντας ένα καλό ροδόνερο που τον τελευταίο χρόνο έχει γίνει η καλύτερη τονωτική και συσφικτική λοσιόν της καθημερινής μου ρουτίνας, «ανακάλυψα», ότι στην Ελλάδα φτιάχνουμε ένα από τα καλύτερα πλέον ροδόνερα και αιθέρια έλαια τριαντάφυλλου, της διεθνούς αγοράς!  Σ΄ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, στο Βόιο Κοζάνης, κάποιοι ανήσυχοι κάτοικοι βρήκαν επιχειρηματική διέξοδο στα αρωματικά φυτά. Εισήγαγαν πρώτοι στην Ελλάδα το βιομηχανικό τριαντάφυλλο κι έβαλαν τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη παραγωγών ροδέλαιου. Ο Συνεταιρισμός Αρωματικών Φυτών Βοΐου ξεκίνησε την καλλιέργεια των ρόδων εισάγοντας τα πρώτα φυτά από τη Βουλγαρία (ποικιλία Rosa damascena).  Η έκπληξη ;  Το ροδέλαιο του Βοίου, αυτό το υπέροχο ελληνικό ροδέλαιο, αναλύθηκε στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και βρέθηκε ανώτερης ποιότητας από το βουλγάρικο το οποίο θεωρείται το καλύτερο στην παγκόσμια αγορά! Το δε ροδόνερο χαρακτηρίζεται στις διεθνείς αγορές ως ο «υγρός χρυσός» αν αναλογιστεί κανείς, ότι διατίθεται περισσότερο από 6.000 ευρώ/λίτρο σε τιμές χονδρικής, ενώ στη λιανική φτάνει τα 15 ευρώ/γραμμάριο. Για την παραγωγή ενός λίτρου ροδέλαιου απαιτούνται 3,5 έως 4 τόνοι τριαντάφυλλων η παραγωγή των οποίων αντιστοιχεί σε 4 με 5 στρέμματα ροδοκαλλιέργειας.

 

 

Εγώ έγραψα στους ανθρώπους του Συνεταιρισμού (υπάρχει profile στο facebook, Συνεταιρισμός Αρωματικών Φυτών Βοΐου το οποίο αξίζει να δείτε ), και οι οποίοι ευγενέστατα και πολύ πολύ γρήγορα, μου απάντησαν και μου έστειλαν ένα σωρό πληροφορίες για τη δράση τους και τα προϊόντα τους κι  επίσης για το που μπορώ να τα βρω στην Αθήνα.  Ήμουν πολύ τυχερή γιατί μου υπέδειξαν ένα απίθανο μικρό μαγαζάκι, πολύ κοντά στη δουλειά μου, στη Σκούφου 2-4, στο Σύνταγμα, το sensities, το οποίο έχει επίσης πολλά υπέροχα αιθέρια έλαια αλλά και άλλα προϊόντα αρωματοθεραπείας, σε πολύ καλές τιμές.  Έχει επίσης και site για να τα παραγγείλετε on line, το sensities.com.   Εκεί λοιπόν δοκίμασα το εκπληκτικό ροδόνερο, το οποίο χωρίς υπερβολή, όταν το ψέκασα πάνω μου μοσχοβολούσε όλη μέρα, σαν άρωμα (φανταστείτε να το φορέσεις ως Body lotion!!!).  Τα 250 ml  σε συσκευασία spray έχουν κοντά στα 10€,ενώ τα 10ml ροδέλαιο του συνεταιρισμού διαλυμένο σε αμυγδαλέλαιο έχουν περίπου 18€.  Άλλα  προϊόντα του Συνεταιρισμού Βοίου Κοζάνης είναι το γλυκό τριαντάφυλλο και η μπουγάτσα τριαντάφυλλο, τα οποία μπορούν να σας τα στείλουν και οι ίδιοι.  Εγώ πάντως σε τέτοιες εποχές, υπό αυτές τις συνθήκες, λάτρεψα τόσο την προσπάθεια τους που υποσχέθηκα να τη διαδώσω, όσο μπορώ και να συνεχίσω να αγοράζω τα «τριανταφυλλόλαδα» μου, απ’ αυτούς!

 

 

Συνεχίζοντας, μερικά από τα ευεργετικά αιθέρια έλαια, αυτά που ξεχώρισα ως πιο εύκολα να βρείτε και όχι ιδιαίτερα ακριβά είναι:

 

 

 

 

Το ροδόξυλο έχει παρεμφερείς ιδιότητες με αυτές του επίσης πανάκριβου και σπανιότατου πλέον σανδαλόξυλου, και είναι υπέροχο για την ξηρή και ώριμη επιδερμίδα αλλά και για όλους τους τύπους δέρματος που έχουν λίγη περισσότερη ανάγκη από τόνωση και αντιγηραντική προστασία.  Δινει επισης λαμψη, δυναμη και τόνωση στα μαλλιά, αλλα και υπέροχο άρωμα.  Το σανδαλόξυλο είναι ένα από τα κορυφαία αιθέρια έλαια, βρίσκεται όμως πλέον σε μεγάλη έλλειψη και θεωρείται, ότι σύντομα θα εξαφανισθεί όπως και το λιβάνι από τη φύση…. προτιμήστε λοιπόν το ροδόξυλο για να το αντικαταστήστε.

 

 

Το γεράνι δρα αποτελεσματικά στις ρυτίδες, προσφέροντας αντιγηραντικη προστασία.   Ταιριάζει σε όλα τα δέρματα και ιδιαίτερα στα ευαίσθητα και μπορείτε με αυτό να αντικαταστήσετε το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου ως μια πιο οικονομική λύση.  Είναι ιδανικό για τόνωση και λάμψη στα μαλλιά.

 

 

Το λεμόνι, το περγαμόντο, το πορτοκάλι και όλα τα αιθέρια έλαια των εσπεριδοειδών κάνουν σύσφιξη και ανόρθωση του δέρματος και είναι ιδανικά για τη λιπαρή επιδερμίδα, αλλά και τη νεανική.

 

 

Η λεβάντα που τη λατρεύω και την βάζω παντού!  Την καιω στον καυστήρα μαζί με υλαγκ υλάγκ και η ατμόσφαιρα του σπιτιού ευωδιάζει αισθησιακά.  Εξισορροπητική για όλα τα δέρματα, τονωτική, καταπραϋντική στους ερεθισμούς, αντιμετωπίζει τα εγκαύματα, ιδανική για ευαίσθητη επιδερμίδα αλλά και για όλους τους τύπους δέρματος.  Τονώνει και ενισχύει τα προβληματικά, άτονα μαλλιά και εξισορροπεί την έκκριση σμήγματος.   Ιδανική για να διαλυθεί σε λάδια όπως το αμυγδαλέλαιο ή η τζοτζομπα και να δημιουργήσει ένα τέλειο, χαλαρωτικό, body oil και ειδικά after sun! Είναι μαζί με το tea tree, το μόνο αιθέριο έλαιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί απ΄ ευθείας στο δέρμα σε περίπτωση εγκαύματος, γι΄ αυτό φροντίστε να έχετε πάντα στο σπίτι και προτιμήστε την, σε μια τέτοια περίπτωση, από το γνωστό σε όλους «κόλπο» με την οδοντόκρεμα.

 

 

Το υλαγκ υλαγκ! Εξαίσιο! Αντιγηραντικό, αντιρυτιδικό, ιδανικό όμως για λιπαρές επιδερμίδες που χρειάζονται επιπλέον αντιγηραντικη προστασία. Ανεβάζει τη λίμπιντο και χαλαρώνει ειδικά σε συνδυασμό με τη λεβάντα.  Εγώ το προσθέτω μαζί με μερικές σταγόνες λεβάντας στο σερουμ «της MariasA», που σας έχω ήδη γράψει και πέραν, ότι το πρόσωπο μου μοσχοβολάει, έχω παρατηρήσει, ότι από τότε που το χρησιμοποιώ, η ποιότητα του ύπνου μου έχει βελτιωθεί πάρα πολύ! Επίσης ρίχνω μια σταγόνα υλαγκ υλαγκ σε μια κουταλιά σούπας λάδι καρύδας και το βάζω σα μάσκα στα μαλλιά μου. Γίνονται λαμπερά, φωτεινά κι ευωδιάζουν εξωτικά κι αισθησιακά!  Το υλαγκ υλαγκ θεωρείται το ιδανικό λάδι για βαμμένα, ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά, οπότε αφορά στις περισσότερες από μας!

 

Όλα τα ξυλώδη (σανδαλοξυλο, ροδόξυλο, λιβάνι, μύρο) αιθέρια έλαια είναι ιδανικά για ξηρές και ώριμες επιδερμίδες, προκείμενου να  κάνουν αυτό το περισσότερο στην αντιγηρανση, τη θρέψη και τα προβλήματα χαλάρωσης, ειδικά σε απαιτητικές επιδερμίδες.

 

 

Δενδρολίβανο δυναμώνει τα μαλλιά και αντιμετωπίζει την τριχόπτωση.

 

 

Tea tree oil έχει πολύ χαρακτηριστικό δυνατό και ίσως απωθητικό για κάποιους άρωμα, αλλά αν έχετε προβλήματα ακμής είναι σωτήριο.  Χρησιμοποιείστε τοπικά με μια καθαρή μπατονέτα πάνω από κάποιο σπυράκι που θέλετε να μαράνετε.  Βάλτε τη μπατονέτα στο σπυράκι μετρήστε μέχρι το 50 και πετάξτε την.  Πάρτε μια άλλη καθαρή μπατονέτα για το επόμενο σπυράκι και επαναλάβετε  τη διαδικασία.

 

 

Γερμανικό χαμομήλι είναι εξαιρετικό για τις ευαίσθητες επιδερμίδες με προβλήματα ξηροδερμίας αλλά και τις νεανικές με προβλήματα ακμής.

 

 

 

 

 

ΔΥΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 

Κατ΄ αρχήν μπορείτε να προσθέσετε όποιο αιθέριο έλαιο σας αρέσει και κάνει για το δικό σας πρόβλημα σε όποιο ή όποια λάδι βάσης θέλετε.  Θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε με το συνδυασμό δυο αιθέριων ελαίων.  Ο τρόπος για να επιλέξετε, πέρα από το τι κάνει για σας είναι και το άρωμα τους.  Αλάθητο το ένστικτο μας, σε αυτές τις περιπτώσεις., απλά περάστε ανά δυο τα αιθέρια έλαια, κάτω από τη μύτη σας, εισπνέοντας ελαφρά κι από μακριά, κι όποιος συνδυασμός σας κάνει, κρατήστε τον!  Έχει σημασία να σας ταιριάζει αρωματικά ο συνδυασμός!

 

 

ΜΑΣΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΡΟΔΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΡΓΙΛΟ!

 

Μια μάσκα προσώπου που μ’ αρέσει πολύ και θα καθαρίσει τέλεια το δέρμα σας, ειδικά αν είναι λιπαρό, θα συσφίξει τους πόρους κι είναι επιπλέον αντιρυτιδικη. Πάρτε μια κουταλιά του τσαγιού σκόνη πράσινου αργίλου (πουλάνε τα φαρμακεία κι ο Χοντος), ανακατέψετε την με τρεις περίπου κουταλιές ροδόνερο (το οποίο θα έχετε ζεστάνει μπεν μαρι) και θα δημιουργήσετε μια λάσπη τόσο αραιή, όσο να μπορεί να μπει στο πρόσωπο σας, χωρίς να κυλάει. Θα προσθέσετε λίγες σταγόνες λάδι άγριο τριαντάφυλλο και μια σταγόνα αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου. Αφήστε την καμμιά δεκαπενταριά λεπτά και ξέβγαλε με ζεστό νερό.  Συνεχίστε με κάποιο λάδι βάσης κατά προτίμηση από τα «βαριά» π.χ αβοκάντο, άγριο τριαντάφυλλο ή αργκαν.

 

 

CHOCOTHERAPY’s ΣΥΝΕΧΕΙΑ! ΕΝΑ BODY SCRUB ΓΙΑ ΤΗ VICKY!

 


Κι ένα θεσπέσιο body scrub, το οποίο έφτιαξα για την κουνιαδίτσα μου, τη Βίκυ, μια που λατρεύει τη σοκολάτα, αλλά ….θέλει να κάνει και τη δίαιτα της…. κι ήταν η πρώτη που το δοκίμασε! Μ΄ αυτό το scrub, σας  υπόσχομαι να σας μεταμορφώσω σε λαχταριστή σοκολατόπιτα!  Κάντε το και θα με θυμηθείτε!  Θα το απολαύσουν …. κι άλλοι  μαζί με σας….. και χωρίς θερμίδες,  μόνο απόλαυση!

 

Χρειάζεστε ένα φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη, 1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας, μια κουταλιά του γλυκού βανίλια (κατά προτίμηση κρυσταλλική από τα καταστήματα μπαχαρικών), 3 κουταλιές σούπας κακάο.

 

Το λάδι καρύδας κάνει φυσική απολέπιση και η συχνή του χρήση θα σας βοηθήσει να έχετε ένα βελούδινο δερματάκι. Το κακάο είναι αντιοξειδωτικό και η βανίλια ειδικά η κρυσταλλική) αρωματίζει εκπληκτικά.  Ανακατέψτε τα  όλα μαζί και βάλτε σε ένα βαζάκι.  Διατηρήστε στο ψυγείο, ότι περισσέψει, αλλά προκειμένου να το ξαναχρησιμοποιήστε, την επόμενη φορά. βγάλτε το αρκετή ώρα πριν, εκτός ψυγείου, αν και τώρα που ανεβαίνει το θερμόμετρο θα χρειαστείτε λιγότερη ώρα, για να επανέλθει.  Το λάδι καρύδας έχει την τάση να πήζει σε λίγο χαμηλότερες θερμοκρασίες και στο ψυγείο πετρώνει.  Να φανταστείτε, ότι το δικό μου ενώ ήταν πηκτό, έλιωσε μέσα στη συσκευασία του στο ντουλάπι, αμέσως μόλις ανέβηκε λίγο το θερμόμετρο τις τελευταίες μέρες.  Μη σας ανησυχεί, είναι ένα απόλυτα φυσικό φαινόμενο.  Αν το δικό σας είναι πηκτό, απλά λιώστε το σε μπεν μαρι για να μπορέσετε να δημιουργήστε το scrub.  Όταν θα ξεκινήσετε τη διαδικασία και θα τα έχετε ανακατέψει όλα καλά, βάλτε αν θέλετε, δυο σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της προτίμησης σας, καλύτερα κάποιο όχι με πολύ έντονη μυρωδιά, που θα αλλοιώσει τη μυρωδιά της σοκολάτας!  Κάντε αυτό το body scrub, στο τέλος του μπάνιου σας και όχι στην αρχή.  Θα σας μείνει το έλαιο καρύδας, μόλις ξεπλυθείτε και θα ενυδυτώσει το δέρμα σας υπέροχα και απαλά! Αφήστε δε, που θα ευωδιάζετε λαχταριστή σοκολάτα για ώρες!  Σας το υπόσχομαι!

 

 

Καλή επιτυχία και περιμένω εντυπώσεις!

 

 

 

59 Σχόλια
  1. @Stella: Δική μου η πρώτη ερώτηση σήμερα Υπουργέ: Είναι αλήθεια ότι αν τρίψουμε λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο κανέλλας ή peppermint στα χείλη μας, αυτά για λίγες ώρες θα είναι σέξι «φουσκωτά» και σαρκώδη α λα, Αντζελίνα Τζολί;

  2. kalimera apo tin broxeri patra!!!! popo ti treles plyrofories einai aytes!!!oute ta eixa fantastei ola ayta!!!ayto pou tha dokimaso sigoura einai to scrub!!!!mpravo stela yperoxo to post!!!

  3. @Julia Bonjour πρωθυπουργέ μου! (είμαστε η μόνη κυβέρνηση που δεν πεφτει με τίποτα!. Φανταζομαι και με το τζίντζερ θα συμβαινει το ίδιο, εξαιτίας της “σπιρτάδας” και του μπαχαρικού που περιέχουν. Ποτε όμως απευθείας στα χείλη γιατι σας βλέπω να καταλήγετε τουλάχιστον με αλλεργίες. Διαλυστε το σε λίγη τζοτζομπα και θα κανετε τη δουλειά τέλεια! Η λεβάντα ειναι πολύ καλή για τα χείλη, (αυτη χρησιμοποιείται μόνη της) βασικό συστατικό και σε πομάδες ή βάλσαμα χειλιών.

  4. @Stella: Εχω και άλλη μια ερώτηση η οποία προέρχεται από αγαπημένη μου φίλη, αλλά δεν είναι μπροστά σε υπολογιστή για να σου γράψει: Τον τελευταίο καιρό έχει δει τις βλεφαρίδες της να χάνουν και όγκο και μήκος… έχουμε κάτι να της προτείνουμε; Εγώ της είπα καστορέλαιο αλλά δεν είμαι και σίγουρη…

  5. Καλημέρα Τζούλια, ΒΒgirls & υπουργέ μου!! Καταπληκτικό Post!!!! Διάβασα μόνο το μισό, δεν προλαβαίνω αλλά θα τυπώσω το υπόλοιπο προς χρήση και επιμόρφωση!!! Όντως το rose damascena είναι από τις καλύτερες ποικιλίες τριαντάφυλλου με πολύ χαρακτηριστική μυρωδιά !! Μπράβο μπράβο!!

  6. @Φυσικά το καστορέλαιο (το οποιο δεν ειναι απο τον καστορα, όπως ίσως νομίζουμε αλλα απο φυτό…)και το ευκολο, φθηνο, ελληνικό,απλό,ταπεινό αλλά πάντα ευεργετικό αμυγδαλέλαιο. Με μπατονετα στις βλεφαρίδες, τη ριζα τους αλλα και σε όλο το ματι για τους μαυρους κύκλους!

  7. Eξαιρετικο ποστ,μπραβο!
    Διαβασα περιπου το μισο αλλα θα επανελθω 🙂
    xxx

  8. Καλημέρα!

    Πωπω πληροφορίες…! Για ακόμη μία φορά απόλαυσα την υπέροχη γραφή της Στέλλας, ευχαριστούμε για όλη τη δουλειά που έκανες, καταπληκτικό κείμενο.

    Το 90% από αυτά που γράφεις δεν τα ήξερα και όντως Τζούλια, «ρούφηξα» μέχρι και την τελευταία γραμμή!

    Ομολογώ πως μέχρι και χθες βράδυ έβαλα έλαια στο νερό του αφρόλουτρού μου. Κοίτα τι μπορεί να σου κοστίσει η αμάθεια… Μα εγκαύματα;! Το σκέφτομαι και ανατριχιάζω!

  9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ,
    ΣΤΕΛΛΑ, ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ

  10. BB girls, σήμερα με αφήσατε ΑΦΩΝΗ και -δεν ξέρω αν φταίει κάποιος πλανήτης-αλλά είμαι και λίγο συγκινημένη…
    κάπω έτσι το φανταζόμουν πάντως πριν απο κάποια χρόνια;-))) όλα τα bb girls mia parea ala sex & the city:-)))
    polla, polla XXX

  11. @Ioanna Thess την επομενη φορά Ιωάννα μου, θα τα ρίξεις διαλυμμένα σε λάδι βασης και θα είσαι σίγουρη! φιλιά

  12. Καλημέρα!!!
    Το περίμενα πως και πως αυτό το post…είχα εκ των έσω πληροφόρηση βλέπετε!
    Καταρχήν να σας ενημερώσω οτι το scrub που μου αφιέρωσε η Stella φυσικά και δεν το έκανε οικειοθελώς…είχε προηγηθεί απειλή ασφαλιστικών μέτρων και λοιπών νομικών επιπτώσεων!!!!
    Δεν θα πω πολλά για τις ενυπώσεις μου για το scrub…δεν χρειάζεται κιόλας…απλά και περιεκτικά…ΤΕΛΕΙΟ!!!!
    Ακολούθησα ακριβώς τη συμβουλή της και το εφάρμοσα στο τέλος του μπάνιου και η αίσθηση ήταν υπέροχη…ήταν τόσο φρέσκο & ενυδατωμένο το δέρμα που ούτε επιπλέον ενυδατική κρέμα δεν χρειαζόταν.
    Σχετικά με τη μυρωδιά…αααααχ…ένα θα σας πω…στο τσακ γλίτωσα το peeling στόματος και οισοφάγου…θα με τρέχανε στα επείγοντα!!!!
    Peeling και αρωματοθεραπεία 2 σε 1!!!!
    Και κατι τελευταίο για το τέλος…ο λαός μίλησε…κυβέρνηση Τζούλιας δαγκωτό!!!! Μόνο με τη Τζούλια πρωθυπουργό και το υπουργικό της συμβούλιο θα βγούμε από την κρίση!!!!! 😛
    Φιλιά!!!!

  13. Πολύ χρήσιμο άρθρο,το απόλαυσα πραγματικά,και έμαθα πολλά για τα αιθέρια έλαια που δεν ήξερα…όσο για το body scrub τι να πω???Θεικό,βασικά η φωτό μου άνοιξε την όρεξη για σοκολατένιο γλυκό!!!

  14. @Vickysot: Καλημέρα Βικάκι!! Τι να πω… “έγραψε” πάλι η νυφούλα σου!!! xxx

  15. Καλήμερα στην οικοδέσποινα αλλά σε όλες βεβαίως βεβαίως!

    @Stella:Διαφωτιστικές οι πληροφορίες και μας έγραψες!Μόλις διαπίστωσα πως κάνω μισές δουλειές τόσο καιρό!Άντε πάλι απ’την αρχή κι αυτή τη φορά σωστά χάρη σε σένα!Ευχαριστώ!

  16. @Beautyblog: Καλημέρα Τζουλάκι μου!! Η νυφούλα μου δεν έγραψε απλά…ζωγράφισε!!! Πώς λέμε ελαιογραφία…η Στέλλα ασχολείται με την αιθεριοελαιογραφία!!!!!!!!

  17. @vickysot χα χα χα… πολύ καλό! θα εχεις εξτρα bonus για το χιουμορ!

  18. Καλημέρα!καλά άλλο ένα υπέροχο άρθρο και το μαγαζάκι στο κέντρο σίγουρα θα το επισκεφτώ.
    @stella εχω μια απορία που μπορεί να ακουστεί κάπως αλλά τέλος πάντων.στο τζάμπο εχω δει που έχουν αυτα τα δοχεία/καυστηρες και είναι τουλάχιστον στο 1/3 της τιμής από αλλού.τα έχεις δει;είναι καλές συσκευές;κάνει να πάρω κάτι τόσο φτηνό;μήπως επειδή είναι τόσο φτηνό είναι από λάθος υλικα και θα επηρεάσει τη καύση του ελαιου;ή να παω να πάρω από το body shop να τελειώνω;

  19. Λοιπόν το τύπωσα το άρθρο και το απόγευμα έχει μελέτη στο σπίτι (+ επίσκεψη στο site για αιθέρια έλαια) Πάντως αν δεν είχα κανονίσει να πάω κάπου αλλού το Σάββατο το πρωί θα πήγαινα Σύνταγμα για αγορές!!!

  20. Πως τα καταφερνω να λοιπω στα καλητερα!!
    @Τζουλια καλημερα! Bbgirls!!
    @Στελλα μου δεν χριαζεται να σου πω οτι εισαι φοβερη!!Τα διαβαζα τοσο γρηγορα
    σαν μανιακη!!χαχαχα Το ηξερα η μαλλον το καταλαβα χιχιχι!! οτι το “ροδονερο”ηταν του συνεταιρισμου Κοζανης!!αλλα και το καταστημα που αναφερεις το γνωριζω και εχω στειλει πολλες φιλες μου να αγορασουν οικονομικα και ποιοτηκα προιοντα!!Ολες οι συνταγες και οι αναλυσεις που δινεις για τα αιθερια ελαια ειναι πληρως κατατοπιστικες!!και καλα κανεις γιατι οπως γνωριζουμε η κταχρησει οδηγει σε περενεργειες!!Το υλανγκ-υλανγκ το χρησιμοποιω και εγω και πολλες φορες οταν εχω περιστασιακη τριχοπτωση βαζω μερικες σταγονες στο λαδι καρυδας και μετα κανω μασαζ στο τριχωτο του κεφαλιου οταν εχω προσθετο και δεντρολιβανο!!
    Τον τελευταιο καιρο εχω ερωτα με το λαδι καρυδας το βαζω στην προσωπο στο σωμα κανω σκραμπ μαζι με χοντρο αλατι ειναι σουπερ!!και μασκα στα μαλλια μαζι με το αλλο αγαπημενο αβοκαντο!!Σε ζαλησα χαχαχα
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!

  21. Καλησπέρα bbgirls 🙂 Εγώ θα κάνω online shopping είμαι σίγουρη.

  22. @Stella Φανταστικό άρθρο!Κι έχω ερώτηση απο τα σχόλια! Το αμυγδαλέλαιο εννοείς “Με μπατονετα στις βλεφαρίδες, τη ριζα τους αλλα και σε όλο το ματι για τους μαυρους κύκλους!”? Ρωτάω για να είμαι σίγουρη να μη βάλω καστορέλαιο!

  23. @christie Κρίστυ μου δν έχει ιδιαίτερη σημασία ο καυστήρας. Βεβαια ίσως θα μπορουσαμε να πουμε, ότι ενας π.χ απο σαπουνόπετρα να ειναι καλύτερος γιατι δεν υπερθεμαινεται, οποτε δεν καιγεται απότομα το αιθερθιο ελαιο, και διαχεέται καλυτερα στο χωρο. Αυτα του jumbo δεν τα ξέρω, ωστόσο σ΄αυτο που πρεπει να δωσεις σημασια είναι να παιρνει το δοχείο αρκετο νερό. Αυτο ειναι το πιο σημαντικό.

  24. @sofiaT Σοφία μου, παρα τρίχα να μας το “καψεις” το θεμα (όπως λενε και στη δημοσιογραφία) προχθές… τι να σε κάνω που είσαι κι ενημερωμένη? φιλιά

  25. @Εριφύλη Μπορεις να βαλεις και τα δυο με τον ίδιο τροπο, δεν εχει σημασία. Απλα, το αμυγδαλελαιο το χρησιμοποιουμε και ως ντεμακιγιάζ αλλα και σε ολοκληρη την περιοχη των ματιών.

  26. egw xrisimopoiw t amigdalelaio tis apivita!kanei poli kali douleia..toso.stis vlefarides p vlepw diafora….k episis t xrisimopoiw s ola t proswpo.exw ksirodermia k m exei voithisei poliiii!!ax afto.t scrub….kai mono me.tin.perigrafi….exw liwsei!!

  27. @Stella Σε ευχαριστώ πολύ!Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!

  28. @Στελλα ουπς!!μπουρλοτο θα εβαζα!!!Τι να κανω ειμαι ψειρας!!ειναι και το αγαπημενο μου θεμα!τα ψαχνω τοσα χρονια. . .Καλα την επομενη φορα θα σκαωωω!
    Φιλακια

  29. Τζούλια , σε αυτά τα guest post απλά υποκλινόμαστε !!! Η Στέλλα είναι καταπληκτική , ενημερωμένη και τόσο μα τόσο κατατοπιστική σε όλα τα post της !!!! Χίλια μπράβο για τη φοβερή προσπάθεια ! Να προσθέσω ότι έχω ψωνίσει ηλεκτρονικά από το site που αναφέρει , το οποίο είναι οργανωμένα και οι υπεύθυνοι αρκετά εξυπηρετικοί .

  30. Εξαιρετικό άρθρο , απόλυτα περιεκτικό και περιγραφικό!
    Δεν είχα ιδέα από αιθέρια έλαια, αλλά μετά από αυτό νομίζω έμαθα τα πιο βασικά και χρήσιμα!
    Σίγουρα θα βγω σύντομα προς αναζήτηση πρώτων υλών για ανανέωση της ατμόσφαιρας στο σπίτι!

  31. Πωπωωωωω είναι σα να ξαναπήγα στη σχολή!!!!!! Σα να ειχα την καθηγήτρια μου απεναντι να μου λέει για τα αιθέρια έλαια και τα λάδια για μασάζ!!!!
    Χίλια μπράβο!

  32. Πωπω το περιμέναμε πώς κ πώς! Μπράβο Στέλλα!! Αλλά έχω κ μία ερώτηση:
    1.Ποιο αμυγδαλέλαιο συγκεκριμένα (εταιρία) προτίνεις για τα μάτια;
    Το βάζουμε ως έχει; Απευθείας; Για πόση ώρα;

    2.Η λεβάντα ισχύει ότι ρίχνουμε σταγόνες στο μαξιλάρι για ποιο ποιοτικό ύπνο, σωστά; ΚΟΡΡΕΣ ή Apivita ειναι καλα ή μου προτίνεις κάποιο άλλο;
    3. tea tree oil: το βάζουμε σε σπυράκι υποθέτω χωρίς να το έχουμε πειράξει; Αν έχουμε δημιουργήσει πληγούλα, επιτρέπεται; Θέλω κ σε αυτό να μου προτίνεις μάρκα, γιατί θέλω να είμαι σίγουρη με τα αιθέραι έλαια.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! Κ πάλι μπράβο!!

  33. STELLA,sygxarhthria!!exeis entryfhsei sto 8ema!!!me endiaferoun ta ai8eria elaia apo tote pou se ena katasthma freshline mou proteinan to ai8erio elaio levantas me amygdalelaio.apo tote den exw apoxwristei k ta dyo! einai omws fysiko h xhmiko?pantws epanw grafei oti einai natural.arage prepei na empisteyomaste mono tie etikettes?apo pou na agorasw ai8eria elaia?apo apivita einai kala an kai ligo akriva?mou teleiwnei h levanta k 8a h8ela na parw k to gerani gia enydatwsh swmatos k proswpou.kapote eixa steilei e-mail sthn apivita k mou eipan na valw gerani se jojoba gia ta mallia!en pasei periptwsei,s’eyxaristoume poly gia tis yperoxes plhrofories.h levanta ftiaxnei th dia8esh,to kanw syxna otan exw tis mayres mou!filakia!!!!!

  34. ΤΕΛΕΙΟ ΑΡΘΡΟ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΠΡΑΒΟ!!!!
    ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ “ΡΟΥΦΗΞΩ” ΟΛΟ.
    ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΕΚΕΙ!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!!!

  35. @meba @ marianna Κορίτσια να με συγχωρείτε που άργησα να σας απαντήσω, αλλα επρεπε να παω το σκυλάκι μου την Κλειω στον κτηνίατρο, κι εκανα ένα ολοκληρο ταξίδι απο το Π. Φαληρο στο Χαλάνδρι, γι΄αυτον και μονο τον κτηνίατρο, για ειδικούς λόγους. Λοιπόν, meba διαβασε το παλιοτερο μου post για το αμυγδαλέλαιο να παρεις όλες τις πληροφορίες. Εγω το χρησιμοποιώ σαν ντεμακιγιάζ με ενα βαμβακι και στη συνεχεια μετα τον καθαρισμο, βαζω μερικες σταγονες στα ματια και στις βλεφαρίδες όπως μια κρεμα ματιων. 2.Πολυ καλα αμυγδαλελαια εχουν η Apivita, η Bioselect,η Primavera και η Styx και εχθες αγορασα ενα πολυ καλο αμυγδαλελαιο πρωτης ψυχρης έκθλιψης απο τα Sensities, σε προσφορά, μονο 2,5€ τα 100ml.
    3.Αν εχεις δημιουρησει πληγουλα στο σπυράκι, θα ελεγα να μην βαλεις τιποτα. Αστο να κλεισει και να βαλεις μετα το tea tree.
    Ισχυει αυτο για τη λεβάντα και επισης πολυ καλα αιθερια εχουν Apivita, Korres αλλα και η Primavera κι αμεσως μετα η Styx. Επισης πολυ καλα ειναι αυτα του Sensities. Εγω αυτο εχω τωρα απο λεβαντα.
    Μαριάννα μου, ειναι προτιμοτερο να επιλεγεις βιολογικα αιθερια ελαια, και αν γραφουν στην ετικεττα, ότι ειναι bio, τοτε πιστευω ότι δεν λενε ψέμματα. Κι εγω τη λατρευω τη λεβαντα! επισης ενα πολυ καλο αιθεριο ελαιο για τα μαλλια ειναι το γιασμει και δη διαλυμμενο στη jojoba (γιατι μονο του ειναι πανακριβο), Οποτε καταλαβαινεις οτι πετυχαινεις έναν πολυ καλο συνδιασμο για τα μαλλια σου. Εγω προτιμω τα αιθερια ελαια της Primavera (τα παιρνω απο το pharmacy4u) νομιζω εχουν πολυ καλο value for money, και αυτα του sensities τελευταια που τα βρισκω πολυ καλα! Ελπιζω να σας καλυψα. Φιλια

  36. @Stella: ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩ! Πολύτιμες οι συμβουλές σου! Ελπίζω όλα καλά με την Κλειώ σου !!!! 🙂 Καληνύχτα κ ευχαριστούμε…περιμένουμε κι άλλα μυστικά!!

  37. @Meba Θα ξερουμε αυριο για την Κλειω… ευχαριστώ ειναι το μονο που θελω αυτη τη στιγμη, να πανε όλα καλα γι΄αυτην…

  38. @Stella: Παίρνω την πρωτοβουλία κ μιλώ εκ μέρους όλων των bb girls, έχεις όλη τη θετική μας ενέργεια κ σκέψη!! Να πάνε όλα κατ’ ευχήν κ περιμένουμε τα ευχάριστα νέα αύριο λοιπόν! Φιλάκια

  39. Ευχαριστώ πολύ! Με συγκινείτε ! Ειναι πολύ σημαντική η Κλειω μας, για τρεις ανθρώπους τουλάχιστον, εμενα, το Χρήστο το συντροφό μου και τον πατέρα μου που ζει μονος και ειναι η συντροφιά του…

  40. Επιτέλους! το post που όλοι περιμέναμε! Λατρεύω τα αιθέρια έλαια!!! Ευχαριστούμε! ;D

  41. @Στελλα μου μολις το διαβασα.Σου στελνω ολες τις ευχες μου και οση θετικη ενεργεια εχω για να παει καλα η κλειω!!!
    Τα φιλια μου

  42. STELLA,na sou pane ola kala!!!ena mono eyxaristw einai ligo gia tis apanthseis pou mou dineis.8a sou steilw polla eyxaristw k akoma pio polles eyxes gia to skylaki sou!!!!!!

  43. Μοναδικό το ποστ σου και αυτή τη φορά γλυκιά Στέλλα!! Το διαβάζω λίγο λίγο από χθες και λόγω έλλειψης χρόνου, αλλά και για να μπορέσω να αφομοιώσω όσο το δυνατόν περισσότερα απ’όλα αυτά τα όμορφα που μοιράζεσαι μαζί μας…

    Μου έχεις κινήσει τόσο πολύ το ενδιαφέρον που σίγουρα κάποια στιγμή θα ασχοληθώ με τα διάφορα λαδάκια! Μέχρι τώρα, συνέχεια το ανέβαλα γιατί δεν ήξερα και πολλά για το πώς χρησιμοποιούνται…Αλλά, μετά από τόσες συμβουλές…!!

    Ελπίζω να είναι καλά η Κλειώ σας!! Τα σκυλάκια είναι τόσο ξεχωριστά πλάσματα και το ξέρουμε καλά όσοι έχουμε κάποιο στη ζωή μας….

    χχχχχ

  44. @KatRap Κατερινάκι σ΄ευχαριστώ τόσο πολύ για το ενδιαφέρον! Εχεις δικιο, τα σκυλάκια μας είναι τόσο μοναδικά, τουλαχιστον για μας! Εμεις που ζούμε μαζί τους, το ξέρουμε καλά!

  45. Πολύ ενημερωτικό άρθρο, συγχαρητήρια. Το τύπωσα για να μη το χάσω…

  46. Λοιπόν, τέλειωσε, πρέπει να τα εκτυπώσω όλα αυτά, να τα’χω προς γνώση και συμμόρφωση, μπας και αξιωθώ να τα εφαρμόσω!
    Στελλίτσα, αστέρι μας, μπράβο σου για ακόμα μια φορά! Απαραίτητες πληροφορίες, διότι απ’ ότι καταλαβαίνω όλες προσπαθούμε σταδιακά να εντάξουμε τη σοφία της φύσης στην τρέλα της ζωής μας-και είναι δωσμένες με τόσο όμορφο τρόπο!
    Νομίζω ότι οι πρωτες μου αγορές θα είναι το παινεμένο ελληνικό ροδόνερο (για λοσιόν, που μου τελειώνει) και το λάδι χρυσής καμέλιας για… μπαλαντέρ (πρόσωπο, μαλλιά…)΄
    Χρησιμοποιώ από καιρό λεβάντα γιατί τη λατρεύω, είτε σε συσκευή καύσης είτε σε άλατα μπάνιου (που είχα φτιάξει από θαλασσινό αλάτι, χοντρό, μαζεμένο από βράχια του μαγευτικού Ρεθύμνου…), αλλά δεν ήξερα ότι είναι τόσο καλή σε εγκαύματα! Ξεκίνησα να τη χρησιμοποιώ λόγω εντομοαπωθητικών ιδιοτήτων… (είχα πάθει αλλεργία από τσιμπήματα και η λεβάντα είχε γίνει η υπογραφή μου!! Για να μη μου ξαναεπιτεθούν!)
    Αναμένουμε κι άλλα τέτοια post!
    Φιλάκια!

  47. Στέλλα, είσαι μοναδική! Θα το διαβάσω το απόγευμα ολόκληρο το κείμενο, αλλά με το λίγο που διάβασα, ενθουσιάστηκα! Μου φαίνεται θα ανατρέχω καθημερινά στις συμβουλές σου! Ευχαριστούμε πολύ!

  48. καλησπέρα Στέλλα, γνώριζα το sensities και μάλιστα έχω ήδη προμηθευτεί μερικά αιθέρια έλαια. το πρόβλημα μου είναι ότι έχω βρει απεριόριστες συνταγές που μπορώ να τα χρησιμοποιήσω αλλά επειδή δεν είμαι ειδικός θα ήθελα την συμβουλή σου για να μην καταλήξω με κάποιο έγκαυμα. βρήκα λοιπόν μεταξύ άλλων και την παρακάτω συνταγή και θα ήθελα να μου πεις αν μπορώ να την φτιάξω με ασφάλεια..(-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνετε στο καπάκι 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκο
    -3 γεμάτες κουταλιές της σούπας πράσινη άργιλο σε σκόνη
    -2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
    Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά, γίνεται μια παχύρρευστη λάσπη. Την διατηρείτε στο βαζάκι μέχρι να τελειώσει. εφαρμόζεται στο μπάνιο και είναι για την κυτταρίτιδα.

  49. Αιθεριων και χημικο…συγγνωμη το πληκτρολογιο μου εχει θεμα 🙂

  50. καλησπέρα σχετικά με το tee tree oil και τις βλεφαρίδες που χάνουν όγκο και τα σχετικά!
    να πω πως το λαδάκι αυτό κάνει θαύματα στις βλεφαρίδες.
    εγώ το έμαθα απο οφθαλμίατρο.
    το βάζουμε στις βλεφαρίδες μας πάνω και το αφήνουμε για 5 με 6 λεπτά(μπορεί να κάψει λίγο αλλά είναι φυσιολογικό και είναι εκείνης της στιγμής)
    την επόμενη μέρα οι βλεφαρίδες είναι απλά ΖΩΝΤΑΝΕΣ!!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.