Guest Posts, Σχόλια, Λογοκρισία και άλλα…

Ήρθε η στιγμή, τώρα που πέρασαν λίγες μέρες και κατακάθισε και ο κουρνιαχτός και είναι και Σάββατο, λίγο πιο χαλαρή μέρα για όλες μας, να σας πω δυο λόγια και ενδεχομένως να απαντήσω στο προχθεσινό guest post της Andriana για τα καταστήματα καλλυντικών και τα δείγματα προϊόντων αλλά και τα σχόλια που επακολούθησαν.

 

Στα δυόμισι χρόνια του bb δεν έχω λογοκρίνει ποτέ κανένα σας σχόλιο, δεν έχω ποτέ «κόψει» καμία σας άποψη. Ήταν κάτι που είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου, ότι δεν θα έκανα ποτέ και ελπίζω να το κατάφερα. Όποιο και αν ήταν, ή είναι, το κόστος.

 

Όμως σε μια δύσκολη εποχή που όλες, (και όλοι, αλλά εμένα οι όλες με ενδιαφέρουν πιο πολύ) πρέπει να είμαστε σαν μια γροθιά, για να αντιμετωπίσουμε αυτά που ενδεχομένως να έρθουν στη συνέχεια, δεν θέλω ούτε για αστείο, να διακυβευτεί έστω και μια θέση εργασίας.

 

Επίσης αν και αναφερθήκατε ονομαστικά και σε καταστήματα καλλυντικών και σε εταιρείες και δεν έχω κανένα απολύτως συμφέρον να υποστηρίξω κανέναν και τίποτα, αν σήμερα δεν ήμουν η Τζούλια και ήμουν μια αναγνώστρια του bb, θα έγραφα αυτό που νιώθω και το οποίο είναι το εξής: Αν και έχετε απόλυτο δίκιο όσο αφορά τα δείγματα, από την άλλη τα καταστήματα καλλυντικών κάνουν πλέον αν όχι κάθε μήνα- τουλάχιστον έξι φορές το χρόνο, εξαιρετικές εκπτώσεις, κατεβάζοντας τις τιμές των προϊόντων πολλές φορές έως και 75%  . Αυτό σημαίνει ότι πολλά προϊόντα τα βρίσκουμε πλέον στην Ελλάδα, πολλές φορές τον χρόνο,  πολύ πιο φθηνά και από το εξωτερικό.

 

Δε μπορώ από την άλλη να συγκρίνω τις τιμές των καταστημάτων με αυτές του on line shopping. Σαφώς τις περισσότερες αν όχι όλες τις φορές, τα προϊόντα είναι πιο φθηνά, διότι απλώς δεν υπάρχουν τα ίδια λειτουργικά έξοδα. Αλλά δεν είναι όλες μας εξοικειωμένες με το on line shopping. Kαι το on line shopping, δεν προσφέρει εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες θέσεις εργασίας, σε εποχές που τις έχουμε απόλυτη ανάγκη.

 

Να γίνουμε όλες καλύτερες σε αυτό που κάνουμε; Σαφώς. Εγώ θα είμαι η πρώτη που θα το πω. Καλύτεροι και πιο ειλικρινείς δημοσιογράφοι, καλύτεροι γιατροί, καλύτεροι μηχανικοί, καλύτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, καλύτεροι πωλητές, καλύτερα στελέχη, καλύτεροι πολιτικοί. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά.

 

 

 

 

Προχθές συνέβη κάτι που με έκανε να πιστέψω ότι σιγά -σιγά θα τα καταφέρουμε και θα γίνουμε καλύτεροι. Ο κύριος Ρωμανός γίνεται πέντε ετών σε λίγους μήνες και θα πάει Νηπιαγωγείο τον Σεπτέμβριο. Στο ταχυδρομείο μου το πρωί, έλαβα μια επιστολή από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου ο οποίος έστειλε σε όλους τους γονείς με παιδάκια που θα ξεκινήσουν σχολείο από τον Σεπτέμβριο το πιστοποιητικό της γέννησής τους. Χωρίς να πάμε εμείς εκεί, χωρίς να στηθούμε στην ουρά, χωρίς να χάσουμε μια μέρα δουλειάς, τώρα που όλοι θα το χρειαστούμε, για να γράψουμε τα παιδιά μας στο σχολείο.

 

Δηλαδή οι υπάλληλοι του Δημαρχείου έλεγξαν τις ληξιαρχικές πράξεις παιδιών που γεννήθηκαν το 2007 και  έφυγαν χιλιάδες τέτοιες επιστολές με χιλιάδες έτοιμα και υπογεγραμμένα πιστοποιητικά γέννησης. Να γίνω κυνική και να πω ότι το έκανε για να μαζέψει ψήφους; Είναι κάτι που τo κάνουν και άλλοι Δήμοι, απλά εγώ δεν είχα πριν παιδάκι που ετοιμάζεται για σχολείο, οπότε δεν το γνώριζα; Ίσως. Αλλά και πάλι χάρηκα πολύ, που κάποιος εκεί έξω, προνόησε για μένα και έκανε έστω και μια μέρα της καθημερινότητάς μου λίγο πιο εύκολη.

 

Ένα βήμα τη φορά. Και θα γίνουμε καλύτεροι.  Δεν υπάρχει άλλη λύση αν θέλουμε να προχωρήσουμε. Είναι απλά τα πράγματα. Ο καθένας στο πόστο του, να γίνει καλύτερος.

 

 

Και επειδή και σιχαίνομαι και έχω βαρεθεί τις αοριστολογίες, (μόνο δείτε τι έχει συμβεί στη χώρα μας, από τις αοριστολογίες και τις μπουρδολογίες και πολλά άλλα…)  και το «καλύτερες» δεν σημαίνει και πολλά, θα ξεκινήσω εγώ και θα σας πω έναν τρόπο που έχω σκεφτεί, για να γίνουμε λίγο καλύτερες. Εμείς οι ανοιχτόκαρδοι, γενναιόδωροι,  γλεντζέδες, ζεστοί, λάτρεις των παιδιών και της οικογένειας Έλληνες, ας πάψουμε για λίγο την γκρίνια. Είμαστε πολύ γκρινιάρης λαός. Εγώ θα κάνω την αρχή και θα ανακηρύξω την Πέμπτη ας πούμε, την προσωπική μου μέρα non-γκρίνιας. Όπου και αν πάω, σε Δημόσια Υπηρεσία, σε κατάστημα καλλυντικών, στο supermarket, σε κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς, σε ταξί, σε εστιατόριο  και ότι και αν αντιμετωπίσω, δεν θα γκρινιάξω. Θα χαμογελάσω, θα δω την αστεία του πλευρά, θα το αντιμετωπίσω στωικά,  δεν θα το αφήσω να μου χαλάσει τη διάθεση. Και πιστεύω ότι με αυτό τον τρόπο θα βγάλω και από τον απέναντί μου, το ίδιο συναίσθημα.

 

Είπαμε, ένα βήμα τη φορά.

 

Kαλό και χαρούμενο Σαββατοκύριακο!

 

ΥΓ: Και για να μην αρχίσει πάλι η μαμά μου να μου λέει ότι αυτό που έγραψα ενδεχομένως δεν αφορά τις “beauty oriented” φίλες μου, κάντε κλικ στην σελίδα της Revive στο fb, διότι υπάρχει περίπτωση να κερδίσετε ένα νεσεσέρ γεμάτο προιόντα αξίας 700Ε! Καθόλου άσχημα!

 

37 Σχόλια
  1. Καλημέρα !! Συμφωνώ εξ ολοκλήρου με όσα γράφεις, η αυτοκριτκή είναι απούσα ή σπάνια στις μέρες μας και η γκρίνια σήμα κατατεθέν της ελληνικής (και όχι μόνο) φύσης μας. Προσωπικά παλεύω να βλέπω με χιούμορ γραφειοκρατικές κωλυσιεργίες, αναβολές σχεδίων, ακόμα και την ίδια την έλλειψη επαγγελματισμού ή και την αγένεια ορισμένων. Δεν έχει νόημα να καταστρέφουμε την ηρεμία μας εξαιτίας μικροπραγμάτων. Σίγουρα όλοι σηκώνουμε μεγάλη βελτίωση. Μένει να αναλογιστεί ο καθένας πόση και προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί για να την επιτύχει.
    Όσο για την πολιτική των πωλητριών στα καταστήματα καλλυντικών, δε νομίζω πως πρέπει να το γενικεύουμε. Μου έχει τύχει να εξυπηρετηθώ άψογα(με κατατοπιστικές πληροφορίες και μια ντουζίνα δείγματα), όσο και να αντιμετωπίσω έναν αδικαιολόγητο σνομπισμό ή έλλειψη ενδιαφέροντος. Εναπόκειται στην κρίση του καθενός αν θα ψωνίσει ή θα προσπεράσει. Φροντίζω να είμαι πάντα ενημερωμένη και χαμογελαστή και να ρωτάω ό,τι κρίνω αναγκαίο. Από εκεί και έπειτα,και αναλόγως της αντιμετώπισης που θα έχω, θα κρίνω αν θα αποχωρήσω ευγενικά ή αν θα επιλέξω ακόμα περισσότερα προϊόντα από εκείνα για τα οποία αρχικώς ενδιαφερόμουν.
    Η ανάγκη για εργασία καθίσταται όλο και πιο επιτακτική, ωστόσο σκόπιμο θα ήταν να προσανατολιστούν στοιχειωδώς ορισμένες πωλήτριες ή πωλητές στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος των καταναλωτών(που δεν υποχρεούνται σε αυτόματη αγορά μόνο και μόνο επειδή η δείνα διαφήμιση εκθείασε τις ιδιότητες του εκάστοτε προϊόντος). Αυτό, γιατί οι καιροί είναι κρίσιμοι για όλους ανεξαιρέτως. Όσον αφορά στις συχνές εκπτώσεις, όντως…αποδεικνύονται σωτήριες !!
    Να έχετε ένα υπέροχο σαββατοκύριακο !!! χχχ

  2. Καλημέρα Τζούλια πολύ καλά τα λές είμαστε γκρινιάριδες και μίζεροι για αυτό ας εξοπλιστουμε με τα χαμόγελά μας και αισιοδοξία και σίγουρα ο Θεός θα είναι από επάνω μας όπως πάντα αλλωστε. Να έχετε ένα καλό και ήρεμο Σαβ/κο

  3. @Nikki: Ευχαριστώ για το εξαιρετικό σου σχόλιο! Καλό Σαββατοκύριακο σου εύχομαι!

  4. @Nikki Νίκη μου εξαιρετικό το σχόλιο σου,και βαζει νομίζω τα πραγματα στη σωστη τους θέση. Το θεμα ειναι να καταλάβουμε, ότι πρεπει να επιβραβευουμε τις καλες πρακτικές όπου τις συναντουμε και να απορριπτουμε, όσους και όσα βαδιζουν πανω στα παλιά μοντελα πωλησεων, επικοινωνιας κ.λ.π. Αυτο δεν σημαινει να γινομαστε αγενεις ή εριστικοι, σημαινει να καταλαβαινουμε τη δυναμη και τα δικαιωματα μας!
    @Julia εχεις δικιο ΤΖουλια μου, ειμαστε γκρινιάρηδες. Εστιάζουμε παντα στα αρνητικά, παντα κάτι μας φταίει… όχι πάντα αδικα.. αλλα βγαζουμε εκτος τους εαυτούς μας..

  5. Ενα βημα τη φορα!
    Προσπαθω κ εγω να κοψω την γκρινια,ας αρχισουμε πια να εκτιμουμε αυτο που εχουμε κ ας παψουμε να γκρινιαζουμε για αυτα που δεν εχουμε.
    Η ευγνωμοσυνη ειναι ο συντομοτερος δρομος στην ευτυχια κ επιτυχια 🙂
    Καλο Σ/Κ σε ολες!
    xxx

  6. Καλημέρα Τζούλια & bbgirls!!! Όντως Τζούλια πραγματικά δεν έχω δει ποτέ λογοκρισία ή άρνηση στη δημισίευση οποιουδήποτε σχολίου από σένα και αυτό είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο γιατί έτσι έχεις καταφέρει να κάνεις μια παρέα με κορίτσια που συζητάνε τα πάντα μεταξύ τους παρά ένα blog του κιλού που υπάρχουν μόνο για να ικανοποιήσουν την οποιαδήποτε ματαιοδοξία της γράφουσας!!
    Μπράβο στο Δήμαρχό σας για την καταπληκτική ενέργειά του, μακάρι να ακουθήσουν κι άλλες τέτοιες.
    Η γκρίνια είναι κάτι σαν αρρώστια, πιστεύω ότι είναι αποτυπωμένη στο DNA του Έλληνα και θέλει φοβερή προσπάθεια να απαλλαγείς από αυτήν. Είναι πολύ εύκολο να φταίει πάντα κάποιος άλλος και να δείχνεις με το δάχτυλο προς όλες τις άλλες κατευθύνσεις και ποτέ να μη δείχνεις και τον εαυτό σου. Λίγη αυτοκριτική ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Η ιδέα σου για μια μέρα χωρίς γκρίνια είναι φοβερή θα την προωθήσω στον καρκίνο σύζυγο ο οποίος όπως φαντάζεσαι τη χρειάζεται σίγουρα!!!!! Προσωπικά δεν μου αρέσει να γκρινιάζω – όταν με ενοχλεί κάτι και περνάει από το χέρι μου να το διορθώσω απλά κάνω κάτι γι’ αυτό ή βάζω τις φωνές!!! Έχω μαλώσει ν φορές στη ζωή μου – σε δημόσιες υπηρεσίες – σχολές – πανεπιστήμια – μαγαζιά – κλπ για το δίκιο μου!! Είναι φοβερή ικανοποίηση όταν καταφέρνεις να βρεις το δίκιο σου. Αν δεν περνάει από το χέρι μου απλά το προσπερνώ και βρίσκω άλλες διεξόδους!!
    Όσο για τις προσωπικές αναφορές σε καταστήματα και πωλήτριες στο Post συμφωνώ δεν έπρεπε να γίνουν κι εγώ θα μπορούσα να πω πολλά παραδείγματα άλλά δεν ήταν αυτός ο σκοπός. Οι θέσεις εργασίας όντως είναι δυσεύρετο αγαθό και καλό θα ήταν να διατυηρηθούν. Άλλωστε το είπα και τότε το λέω και τώρα το πρόβλημα ξεκινά από τη διεύθυνση – τον αρχηγό – αυτός /αυτή κανονίζει πως θα λειτουργήσει η εταιρεία και καθορίζει το ρυθμό. Όπως οι περισσότεροι έχω αλλάξει αρκετές δουλειές για να ξέρω πως λειτουργεί το σύστημα. Και θα ξανατονίσω το εξής – η εργασία δεν είναι ντροπή, το να δουλεύεις ως πωλήτρια δεν είναι υποτιμητικό ούτε μια στάση στην κατά τ’ άλλα λαμπρή καριέρα σου, στο εξωτερικό θεωρείται σεβαστή (και πολυ προσοδοφόρα) εργασία. Η νοοτροπία του ότι όλοι πρέπει να γίνουμε γιατροί – δικηγόροι – διευθυντές πολυεθνικών νομίζω είναι τουλάχιστον παρωχημένη!!
    Ελπίζω να μην το παράκανα και έλω επίσης να πω περαστικά στην Κλειώ!!
    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο κορίτσια!!!

  7. Συγνωμη κορίτσια επειδη απο περιέργεια πήγα και ξανατσέκαρα τα σχολια στο επιμαχο αρθρο, εγω δεν πρόσεξα καποιο σχολιο που ονομαζει συγκεκριμενη πωλητρια, σε καποιο καταστημα για αρνητικη συμπεριφορά. Τα σχολια δεν στιγματιζουν καποιον, δεν μπορεις να καταλαβεις σε ποιον ακριβως αναφερονται. Οσο για τις αλυσιδες, ετσι κι αλλοιως αφ΄ενος δυο ειναι ολες κι ολες στην Ελλάδα, αλλα και τα καταστηματα τους ειναι τοσα πολλα που δεν μπορει κανεις να πει, οτι τα σχολια στιγματιζουν ενα συγκεκριμενο καταστημα. Αλλα και παλι και σε ενα συγεκριμενο να αναφερομασταν (ειδα π.χ ο Χοντος του…)κανεις δεν υπεδειξε αρνητικα συγκεκριμενη υπαλληλο, που σημαινει οτι δεν γενικευουμε σωνει και καλα. Εγω παλι για μια υπαλληλο εγραψα συγκεκριμενα κι εκεινο ήταν για την αψογη επαγγελματικη της συμπεριφορά και μακαρι να το προσεξαν και ανθρωποι της εταιρειας της. Αυτα για να κανω το δικηγορο του “διαβολου”, κι επειδη πραγματικα δεν λεει σε τετοιες εποχες να χανονται θεσεις εργασιας.

  8. Στο bazaar στην μεσογειων, ενω επικρατουσε ένας ψιλοπανικος, οι πωλητριες ήταν ευχάριστες, υπομονετικες και πολυ εξυπηρετικες και τις θαύμασα! Δεν ξέρω τι “γραμμή” τους είχαν δώσει , πάντως ήταν άκρως αποτελεσματική.
    Αν όλοι συνειδητοποιήσουμε τι καλούμαστε να κάνουμε και πως, ο καθένας στο πόστο του, σίγουρα θα υπάρξει συνολικά βελτίωση. Αν όμως αντιμετωπίζουμε την εργασία μας σαν αναγκαίο κακό και μετράμε τα λεπτά μέχρι να κλείσουμε το 8ωρο, τότε εχουμε (ή δημιουργούμε) πρόβλημα. Τέλος, σαφώς και παίζει καθοριστικο ρόλο η συνεχης καθοδήγηση/εκπαίδευση/εποπτευση/αξιολόγηση απο τον εργοδότη, ειδικα σε ότι έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση πελατών.

  9. Καλο Σαββατοκυριακο ! Τζουλια σωστα τα λες. Εγω εχω 2 μερες non-γκρινιας -Δευτερα και Παρασκευη .Ετσι ειναι ευκολο.

  10. θα συμφωνήσω κατά κύριο λόγο με τη @Nikki αλλά και με την απάντηση της @Stella προς αυτήν, ενώ συμμερίζομαι όλα όσα ανέφερε η @MariaA!

    Γενικά σαν άνθρωπος είμαι αισιόδοξος και πάντα ψάχνω να βρω το καλό της κάθε υπόθεσης/ανθρώπου, ενώ λόγω δουλειάς αντιμετωπίζω κάθε άνθρωπο (όσο κι αν μου τη σπάει, μου συμπεριφέρεται αγενώς, κοκ) με σεβασμό και διάθεση προς επικοινωνία, ώστε να ωφεληθούμε και οι δύο.
    Δεν θα πω ότι δεν είμαι γκρινιάρα, ίσα-ίσα, είμαι απόλυτα Ελληνίδα και σ’ αυτό, αλλά το κρατάω για τις προσωπικές μου στιγμές (όσο κι αν τελικά πρήζω τον καλό μου, την μάνα μου, την κολλητή μου…). Σίγουρα, όμως, προσπαθώ να το περιορίσω γιατί δεν είμαι η μόνη που έχω λόγο να γκρινιάζω (ή μήπως καμμιά φορά δεν υφίσταται καν ουσιαστικός λόγος;;) και μου άρεσε πολύ η ιδέα σου Τζούλια για μια γκρίνια-free day… Αν καταφέρω να την εφαρμόσω, θα σας ενημερώσω!

    @Stella: Περαστικά στην Κλειούλα!!!

  11. Κορίτσια δεν μένω στην Αθήνα και δεν έχω λοιπόν άποψη για τα δείγματα, αν και εμένα μου φαίνονται πάντα πολυ γλυκές και εξυπηρετικες οι πωλητριες, εδώ στο νησι η τσάντα έχει τόσα δείγματα που περνάνε τα ml του προιοντος που αγόρασες!! Πάντως απ ότι θυμάμαι απο την κουμπαρα μου που ειναι πωλητρια καλλυντικών δεν μπορούσε να δώσει όσα δειγματακια ήθελε, ελεγχονταν αυστηρά! Όσο αφορά τώρα τα πιστοποιητικά γέννησης για τα παιδάκια Τζούλια μου σχεδόν με δάκρυα χαράς και συγκίνησης έχω στείλει εκατοντάδες σε παιδάκια που θα πανε στο νηπιαγωγείο και στην πρώτη δημοτικού μιας και εργάζομαι στο δημοτολόγιο του δήμου, τα παιδάκια ξεκινούν μια νέα περιπέτεια, γεμάτη φίλους, χρώματα και πολλα πολλα γράμματα! Βέβαια και ειναι μια πολυ καλή πράξη που εξυπηρετεί πολυ τους πολίτες κάτι που δεν έχουμε συνηθίσει σε αυτήν εδώ τη χώρα, βέβαια δεν φταίμε εμείς, έτσι μας έμαθαν….Καλη πρόοδο λοιπόν στον κ. Ρωμανο να ειναι η κάθε του μέρα στο σχολείο μια υπεροχή περιπέτεια!

  12. kalispera bbgirls!!!symfono mazi sas!!yposxomai k ego na griniazo ligotero!!!
    @julia oso gia to dimo ego toulaxiston ekseplagin k pragmatika mprabo!!einai mia apisteyti xeironomia!!!kalo sk se oles!!!

  13. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!!ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΚΡΙΝΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΔΥΣΚΟΛΟ.ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ
    ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!ΦΙΛΙΑ

  14. Άλλο ήταν το αρχικό μου κείμενο και νόμιζα οτι θα βαρύνω πολύ το κλίμα μέχρι που βρήκα αυτό….:http://www.kala-nea.gr/archives/31064 με τίτλο “Γκρινιάξτε (με μέτρο) κάνει καλό!
    Έτσι για να ευθυμήσουμε!

  15. Καλησπέρα σε όλα τα κορίτσια,
    Τζούλια, εύστροφο το σημερινό post.
    Θα επισημάνω όμως και κάτι άλλο.
    Δεν πιστεύω πως σαν λαός είμαστε γκρινιάρηδες. Είναι καθαρά θέμα ανθρωπινης προσωπικότητας η οποία μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά ή θετικά απο τους ανθρώπους γύρω της.
    Επειδή προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξο άτομο και δεν θέλω να γκρινιάζω για ασήμαντα πράγματα (γιατί πραγματικά στην μικρή όμορφη ζωή μας, είναι ασήμαντα πολλά απο αυτά τα “αρνητικά που βιώνουμε”) έχω παρατηρήσει πως όταν γελάμε και σκορπίζουμε αισιοδοξίο, παίρνουμε μονο θετική ενέργεια απο το περιβάλλον. Δεν είναι τίποτα τυχαίο. Το πιστεύω και πράγματι έτσι συμβαίνει! Προσπαθείστε και θα το δείτε.
    Ως αναφορά στο δήμαρχό σας Τζούλια, σε ενημερώνω οτι σε εμάς δεν εστάλη ποτέ πιστοποιητικό, και δεν το έχω ξανακούσει σε άλλο Δήμο.
    Μπράβο στο Δήμαρχό σας.
    KEEP LAUGHING GIRLS! kEEP TRYING TO BE HAPPY-YOU WILL GET IT!

  16. xmm!!!poly endiaferonta ayta pou diavasa shmera.pantws,h apopsh mou paramenei sta8erh.opws dialegoume etaireia gia ta kallyntika mas,etsi na epilegoume k to proswpo apo to opoio 8a pswnizoume.gt na dinoume xrhmata se an8rwpous ageneis k mikropsyxous?den xreiazetai oute kaygas,oute diamartyria.an 3anadoun to fragko mas,na mou thlefwnhsoun.etsi lew egw.ola ayta sas ta leei enas an8rwpos pou 99% den malwnei se dhmosious xwrous-an k ais8anomai kapoies fores thn piesh mou na anevainei-gt den 8elw na me sxoliasoun k na poun oti eimai etsi h alliws.protimw opws sas eipa thn hrwikh e3odo.ayto to efarmozw se olous tous tomeis ths zwhs mou:se filous,magazia,yphresies,syggeneis.e3afanizomai k adiaforw.8a mou peite oti einai arketa katapiestiko ayto alla etsi eimai.den ta vgazw apo mesa mou,oute 3espaw sto spiti.exw malwsei ki egw merikes fores alla einai toso liges pou tis 8ymamai mia pros mia.enoiw8a oti adikoumai oti prepei na ta pw gt 8a skasw.8a sas pw mia apo aytes tis fores.otan h korh mou htan 12 etwn,phge telos epoxhs k phre kapoia papoutsia me tis files ths k otan hr8e spiti den ths ekanan.eprepe omws na ta alla3ei mono me papoutsia ths perasmenhs season.to paidi eixe valei k ta dyo noumera k den tou ekanan.alla papoutsia den yphrxan apo thn prohgoumenh season gt ta eixe steilei leei sthn a8hna..h idiokthtria mou proteine na ta ferei apo thn a8hna sto mikrotero noumero.alla ths eipa oti to paidi ta eixe valei sto mikrotero k den ths ekanan.ths zhthsa na mou dwsei mia apodei3h gia na pswnisw se periodo prosforwn oxi se kanonikh periodo.den h8ele me kanena tropo k epemene na me parei thl. k na paei h korh mou na dokimasei ta mikrotera. ekana kayga fysika.meta apo liges hmeres me phre thl.alla den phga.eixa yposxe8ei ston eayto mou oti 8a ths xarisw ta 15 eyrw alla den 8a 3anapathsw sto magazi ths.k hmoun k pelatissa.ayth exase,oxi egw.etsi den einai?P.S.mh nomizete oti eimai teras hremias!!otan kt me enoxlhsei sto spiti, tous ta lew mia xara k exw k gkrinia opws leei o antras mou,eidika otan pw kt k den to kanoun[sto opoio fysia apodeiknyetai oti eixa dikio!!!]

  17. Η ιδέα επιλογής μιας μέρας της εβδομάδας καθιερωμένης ως η μερα μη γκρίνιας είναι τέλεια!!!!Το λέω εγώ που σαν χαρακτήρας είμαι αρκετά γκρινιάρα θα έλεγα!!!Θα τη υιοθετήσω κ εγώ!!!!Θα προσπαθήσω να καθιερώσω 2 μέρες ως προσωπικές μου μέρες μη γκρίνιας,μήπως κ “εθιστώ”σ’αυτό τελικά και σταματήσω να “πρήζω”την κόρη μου όπως συχνά μου λέει!!!Όσο για τα δείγματα σε καταστήματα καλλυντικών απότι θυμάμαι το μόνο κατάστημα που με γέμιζε δείγματα με κάθε αγορά μου,ήταν τα SEPHORA στον Πειραιά που δυστυχώς εδώ κ κάποια χρόνια έχουν κλείσει…έκτοτε δεν ψωνίζω ποτέ καλλυντικά από καταστήματα καλλυντικών ,παρά μόνο από φαρμακεία(που κι αυτά με γεμίζουν δείγματα)και από την AVON…

  18. Ta eipes para polu swsta , an o kathenas mas apla kanei auto pou tou analogei xwris gkrinies kai parapona ola tha ftiaxoun.
    Kalo S/K bbgirls and Julia!!
    xoxo

  19. Καλησπέρα!!

    Για άλλη μια φορά ευχαριστώ για τα σχόλια σας, που τελικά μας βοηθάνε όλες!!

    @Stella: Ελπίζω η Κλειώ μας, (άλλο bb girl και αυτό…, να είναι καλύτερα..)

    @Evdoxia: Σε ευχαριστώ γλυκιά μου! Αντε να δούμε σε λίγους μήνες, τι θα έχει να μας πει ο κύριος Ρωμανός!!!

  20. διαφωνώ…άλλο πράγμα η γκρίνια και άλλο ο θυμός. Οικτίρω τις μισαλλόδοξες κακές πωλήτριες … συχνά πυκνα θυμώνω με τη χωριάτικη ματαιοδοξία τους. Όσο για το σχόλιο σου Τζούλια μας ότι μερικά προϊόντα έιναι στην Ελλάδα πιο φτηνά, τι να πω;;;; Μάλλον τις ημερες με 70% θα κοιμάμαι γιατι εξακολουθώ να αγοράζω τα δικά μου περίπου 22% παραπάνω από ό,τι στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις (και σε αυτό συγκλίνουν οι γερμανικές εφημερίδες αλλά και τα άρθρα των Financial Times )

    AYTA!

  21. @Τζουλια μου πρωτα απο ολα σε ευχαριστω για την ελευθερια λογου που μας διαθετης εδω στο bb νιωθοντας σαν δευτερο σπιτι μας!!Πολυ σωστη και αυτη η τοποθετηση σου!!Αλλα λιγο με μπερδεψες?γιατι να κανεις αυτο το ποστ αφου σιγουρα υπηρχε η πιθανοτητα να ακουστουν και γνωμες που ειναι εξαγριομενες με καποιες πωλητριες(μπορει και καποιες για σηγκεκριμενα προσωπα)ειναι λογικο απο οτι γνωριζουμε ολοι μας οτι εν μερη η εξυπηρετιση του κοινου πασχει γιατι απο την μια δεν υπαρχει σωστη εκπαιδευση η γιατι καποιες θεωρουν το επαγγελμα σαν ενδιαμεσο σταδιο καποιος τροπος να βγαζουν λεφτα.Ολα αυτα οδηγουν σε δησαρεστιμενους πελατες αλλα απο την αλλη γρινιαριδες πωλητες που κουραστηκαν να εξυπηρετησουν!!Αυτα ολα γινονται ενα φαυλος κυκλος μεταξι πελατη και πωλητη!!Εννοηται οτι κανενας δεν πρεπει να χασει την θεση του!!
    Αλλα οι εργοδοτες την επομενη φορα να εκπαιδευουν πιο σωστα το προσωπικο τους για αυτο υπαρχουν τα αναλογα σεμηναρια!!οταν ο πωλητης εχει εκπαιδευτη σωστα φερεται σωστα και στον πελατη!!Ολα αυτα τα λεω εκ πειρας!!και εγω απο την δικη μου πλευρα μπορω να σας πω για απειρους στριμενους και περιεργους πελατες η κομπλεξικες νεοπλουτες που θελανε να βγαλουν το αχτι τους γιατι πιστευαν με τα χρηματα τους μπορουν να κανουν οτι θελουν!Εγω ομως επειδη ειχα εκπαιδευτη σωστα και λογω χαραχτηρα(παντα χαρουμενη και υπομονετικη) τους εβαζα ολους
    στην θεση τους οταν χρειαζονταν γιατι γνωριζα τον τροπο!
    Και να γνωριζεται οτι υπαρχουν καποιες εταιριες που προωθουν εσκεμενα να εχουν
    τουπε οι πωλητριες για να ανεβαζουν το πρεστιζ του μαγαζιου!!
    Αρα μην σκοτωνεται τον αγγελιοφορο αλλα αυτον που κριβεται απο πισω!!

  22. και το ένα βήμα τη φορά , σίγουρα είναι ένα βήμα παραπάνω από το καθόλου και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Οι Έλληνες συγκριτικά με άλλους λαούς είναι αλήθεια πως διακρίνονται από αρνητισμό , εγωσϊσμό , συμφέρον και πονηριά (που δεν είναι πάντα εξυπνάδα). Πιστεύω ακράδαντα πως το σύνολο ξεκινάει από εμάς τους ίδιους και το έχω δει να εφαρμόζεται ευτυχώς στη δική μου προσωπική εμπειρία, από λίγη, ελάχιστη θετική σκέψη όλη μου η ζωή άλλαξε και από άσχημη μεταμορφώθηκε σε άμαξα με λευκά άλογα. Όλος ο τρόπος σκέψης μου διαφοροποιήθηκε και από αδιάφορη ή αρνητική η στάση μου έγινε δεκτική, καλοσυνάτη , φιλότιμη και το ένα διαδέχτηκε το άλλο σαν αλυσίδα και πλέον μετράω τόσα καταπληκτικά πράγματα γύρω μου που μου φαίνονται αμέτρητα! Εγώ έπρεπε να αλλάξω…. Θα ήθελα οι άνθρωποι να καταλάβουν πως είναι τόσο απλό να είσαι άνθρωπος! Εύχομαι Τζούλια πως η δική σου παρότρυνση να βρει ανταπόκριση , όπως το έργο ¨Pay it forward¨ και σαν αλυσίδα να δέσει γερά τους ανθρώπους κοντά το έναν στον άλλο και όλοι να χαμογελούν ! Ανεξάρτητα από το πόστο τους…

  23. @SofiaT: Στην ερώτηση σου, ‘Γιατί να κάνω αυτό το post”, απαντώ, γιατί έτσι ήθελα, γιατί έτσι ένιωσα και γιατί όπως δεν φιμώνω εσάς, έτσι δεν φιμώνω και μένα. Αν σας είχα μπροστά μου, αυτά θα σας έλεγα. Εφόσον δεν σας έχω μπροστά μου, δεν έχω άλλο τρόπο παρά να τα γράψω και έτσι να ανταλλάξω μαζί σας απόψεις.

  24. @Εύα: Μακάρι, οι περισσότεροι να σκέφτονταν όπως εσύ… Δυστυχώς φοβάμαι ότι αυτό δεν ισχύει..

  25. @SofiaT: Συμφωνώ απόλυτα. Δεν υπάρχουν μόνο απαίδευτοι πωλητές, υπάρχουν και απαίδευτοι αγοραστές…

  26. @Julia πόσο γελασα με το “Κλειω άλλο ΒΒgirl κι αυτο….”, το σκεφτομουν κι εγω… για άλλο ενα θηλυκό, εστω και τετράποδο συζητησαμε εδω μεσα! Ευχαριστω εσενα και όλα τα κορίτσα αγια το ενδαφερον σας! Το κορίτσι μας έχει ενα μακρυ δρόμο μπροστα του, με θεραπειες κι ελπιζω μόνο να μας βοηθησει για να τη βοηθησουμε κι εμεις, να γίνει καλα ή εστω να τα καταφερει, όσο είναι δυνατον να μακροημερεύσει.. με υγεια… Προς το παρον μας παιδεύει με τα φάρμακα και με την ειδικη διατροφη που πρεπει να κανει, γιατι ως κοπέλλα κανει κι αυτη τα ναζια και τις κόνξες της, μας κραταει μουτρα και αντιδρα στις πιέσεις…. είπαμε θηλυκό με τα όλα του… Σας φιλώ και με εχετε συγκινησει πάρα πολυ….

  27. @Stella: Έτσι τη θέλω, την Κλειώ μας: Ντίβα!! Δεν θα περίμενα τίποτα λιγότερο!! xxx

  28. @Τζουλια να γιατι εχω κολησει με το bb και με’σενα λογω της ποικιλιας και ελευθεριας αποψεων!!!!
    @Στελλα χαιρομαι ιδιετερα που παει καλα η Κλειω!!βγαλε και καποια φωτο να την δουμε την πριγκιπεσα σου!!
    Φιλια πολλα σημερα εχω πολυ δουλεια εχω αναλαβει με το ετερο ημιση το βαψιμο
    σαλονιου-κουζινας(ηοποια βλεπω θα ξαναβαφτει διοτι πεσαμε λιγο εξω στο χρωμα) και οπως φανταζεστε γινεται ενας μικρος χαμος!!!!

  29. @SofiaT Αχ Σοφία πόσο σε καταλαβαίνω… εχθες είχαμε εμεις βαψίματα στα κάγκελα της βεράντας, χωρις που τα δυο Σαββατα που προηγήθηκαν ο καλος μου τα έξυνε και τα έτριβε… βαλε και κατι υδραυλικά μερεμέτια και μια προσθήκη τέντας… αστα…. καλό κουράγιο!

  30. geia sas koritsia!ax! ti kako ki ayto,anti na 3ekourazomaste ta savvatokyriaka,na mazeyontai douleies k douleies!!!shmera den 3ekourasthka ka8olou.ayth th stigmh pou sas grafw eimai kourasmenh.8a h8ela na xalarwsw ligo k 8a to kanw parea me sas.STELLA,nomizw ta nea sou einai kalytera k eyxomai na einai akoma kalytera!!filia se oles!!!!!!

  31. @Στελλα μου ευχαριστω για το κουραγιο αν αυτη την στιγμη το πουλουσαν θα αγοραζα τονους!!Αν δεν το περασεις ο ιδιος δεν μπορεις να καταλαβεις!!
    Τελικα μου εμεινε η κουζινα αμανατη!Δεν πετυχε η αποχρωση και φτου απο την αρχη!τωρα πια απο Δευτερα και τα εχω ολα μες στην μεση!!Εχω και τον μικρο ζουχουνι που ηρθε με επιτακτικο υφος και μου λεει”εμενα βολτα με το ποδηλατο
    ποτε θα με πας!!”και εγω το κοιταω σαν φυτο!!χαχαχα
    Απο εβδομαδα θα τρεχω και δεν θα προλαβαινω!1. πρεπει να βοηθησω την μαμα μου στην μετακομιση της 2. Γιορτη του αντρα μου 3.γεννεθλια του γιου μου!!
    Και εννοηται να εχω τελειωση το βαψιμο για να μποεω να κανω το Σαββατο τραπεζι
    και να μαγειρεψω!!Ενταξη δεν υπαρχει αυτο που θα εχω να κανω!!
    Φιλια πολλα σε ολες!!!

  32. συμφωνώ συμφωνώ συμφωνώ με όλα….μακάρι να είχαμε και τέτοια αντιμετώπιση όμως και τέτοιες τιμές πριν την κρίση…παρόλα αυτά αρκεί να είμαστε εντάξει με τους εαυτούς μας…και κυρίως να χουμε αλληλεγγύη..σαν λαός…:)

  33. @Julia:Ευχαριστούμε για τη μη-λογοκρισία! Το εκτιμάμε και το ξέρεις…!!

    Το αγαπημένο μου τραγούδι-σύμβολο θετικής ενέργειας, αφιερωμένο σε όλα τα bb-girls : http://www.youtube.com/watch?v=iCnvd5_Q7gQ

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.