H Kiehl’s και τα γαϊδουράκια της Μυκόνου

 

 

Καμιά φορά, είναι καλύτερα να ξεκινάμε από τα απλά. Να κοιτάμε πίσω, να γυρνάμε στις ρίζες μας, να σεβόμαστε την κληρονομιά μας, να θυμόμαστε ότι η ζωή μας μπορεί κάποτε να ήταν πολύ πιο απλή, αλλά ίσως πιο ευτυχισμένη. Μόνο έχοντας αυτό κατά νου, μπορούμε να ευελπιστούμε όλοι και όλες μας σε ένα καλύτερο μέλλον.

 

Ναι δεν αντιλέγω. Κάπου εκεί έξω ίσως να «ζυμώνονται» πάνω σε κάποιο τραπέζι,  μεγαλόπνοα σχέδια και ίσως κάποιοι «φωτισμένοι» εγκέφαλοι, να συλλαμβάνουν ιδέες που αν υλοποιηθούν σωστά μπορεί ακόμα και να αλλάξουν την πορεία του κόσμου προς το καλύτερο… Μέχρι να συμβεί αυτό, εγώ θα ασχοληθώ με τα απλά, αλλά και τόσο όμορφα. Και σήμερα, με την βοήθεια της Kiehl’s, θα ασχοληθώ με τα γαϊδουράκια της Μυκόνου, και για αρχή θα σας παραθέσω κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που σχετίζονται με αυτά:

 

Σύμφωνα με την βιβλιογραφία η καταγωγή του συμπαθέστατου γαϊδουριού εντοπίζεται στην Αφρική περίπου 30.000 π.Χ. Ταξιδεύοντας από την Μεσοποταμία στην Ιωνία της Μικράς Ασίας και την Μινωική Κρήτη φτάνει στην υπόλοιπη Ελλάδα απ’ όπου αργότερα θα το παραλάβουν οι Ρωμαίοι.

Τα γαϊδουράκια είναι αναπόσπαστο μέρος της πλούσιας Ελληνικής φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ έχουν παίξει  σημαντικότατο ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ξεκινώντας από τους Μινωικούς χρόνους. Ειδικά στη Μύκονο, ο ρόλος τους ήτανε εξαιρετικά σημαντικός αφού ήταν το αποκλειστικό μέσο μεταφοράς των σιτηρών στους διάσημους πλέον, μύλους του νησιού.

 

 

Σήμερα, τα γαϊδουράκια δίνουν το δικό τους αγώνα επιβίωσης. Αντιστέκονται μαζί με τους ηλικιωμένους ιδιοκτήτες τους ή αφήνονται στην τύχη τους. Πολλά γαϊδουράκια αντιμετωπίζονται απάνθρωπα, είτε λόγω άγνοιας είτε εξαιτίας της παραδοσιακά στωικής φύσης τους.

 

O αριθμός των γαϊδουριών στην Ελλάδα έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία 50 χρόνια και ο λόγος είναι ότι ο παραδοσιακός τους ρόλος ως μέσω μεταφοράς και υποστήριξης των αγροτικών εργασιών έχει αντικατασταθεί από σύγχρονα μέσα. Στη Μύκονο σήμερα υπάρχουν 50 γαϊδουράκια τα οποία δεν εργάζονται αλλά γεμίζουν με την παρουσία τους τη ζωή των ιδιοκτητών τους.

Η σημερινή του χρήση στην Ελλάδα έχει περιοριστεί στις αγροτουριστικές επιχειρήσεις και ο πληθυσμός του μειώνεται ραγδαία χρόνο με τον χρόνο. Αν και ποτέ δεν έχει γίνει επίσημη μελέτη ούτε καν της μοναδικής αναγνωρίσιμης ελληνικής φυλής, του αρκαδικού όνου, αλλά ούτε και καταγραφή του πληθυσμού τους, εντούτοις υπολογίζεται πως από τα 508.000 ζώα που υπήρχαν στην χώρα το 1950 σήμερα υπάρχουν λιγότερα από 16.000!


 

 

Συνεχίζω για να σας ενημερώσω ότι  στις 18 & 19 Ιουνίου, η Kiehls στο Hondos Center Μυκόνου (Αγία Άννα, Χώρα Μυκόνου) φέρνει στο νησί μία κτηνίατρο και έναν πεταλωτή που θα παρέχουν κτηνιατρική, οδοντιατρική και πεταλωτική φροντίδα, ενώ θα δοθούν συμβουλές για είναι τα γαϊδουράκια υγιή και φροντισμένα. (είναι πιθανό, αν ζείτε στη Μύκονο ή αν  βρίσκεστε εκεί εκείνες τις μέρες, θα θελήσετε να παραβρεθείτε…)

 

 

Επιπλέον, η γνωστή σχεδιάστρια μόδας Ορσαλία Παρθένη προσφέρθηκε να σχεδιάσει limited edition παρεό του οποίου όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στην πρωτοβουλία Kiehl’s “Save the Donkey”.

 

 

 

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η Kiehl’s  είναι μια εταιρεία διάσημη όχι μόνο για τα προϊόντα της αλλά και για την φιλανθρωπική δράση σε πολλούς και διάφορους τομείς η οποία δεν σταματά ποτέ και μάλιστα αγκαλιάζει ξεχωριστά τις ανάγκες της κάθε χώρας στην οποία έχει παρουσία, βοηθώντας με όποιον τρόπο μπορεί τις τοπικές κοινωνίες.

 

Φαντάζομαι όλες θυμάστε την περσινή πρωτοβουλία της μάρκας, όπου έφερε σε  σε επαφή bloggers και designers με σκοπό τη δημιουργία ενός οικολογικού εργαστηρίου Τέχνης για παιδιά της περιοχής Κεραμικός-Μεταξουργείο. Αλλά και πολλές ακόμα τοπικές αλλά και παγκόσμιες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες που θα χρειαζόμουν τουλάχιστον άλλα τρία posts για να σας τις γράψω όλες… Εσείς μπορείτε πάντως να ενημερώνεστε για τις ενέργειες της Kiehl’s από την σελίδα τους στο facebook.

 

Και όπως είπα και στην αρχή, ας ξεκινήσουμε από τα απλά και τα μικρά, αλλά με αγάπη, φροντίδα και αλληλοϋποστήριξη. Γιατί σε κάθε κρίση αξιών, τα απλά και μικρά είναι αυτά που στην πορεία θα φέρουν και τα μεγάλα… Δεν συμφωνείτε;

 

 

 

Τελειώνοντας να σας υπενθυμίσω για άλλη μια φορά, που μπορείτε να βρείτε τα προιόντα Kiehl’s:

 

Hondos Center Γλυφάδα: Αγ. Κωνσταντίνου 2 & Λαζαράκη 5

Hondos Center Κολωνάκι: Μέρλιν 6

Attica: Πανεπιστημίου 9, CityLink Σύνταγμα

 

 

και βέβαια τώρα πλέον και στη Μύκονο!

 

35 Σχόλια
  1. Εγώ πειράζει που συγκινήθηκα;

    Μπράβο και πάλι μπράβο… Αυτό το “Λόγω της στωικής του φύσης” το’νιωσα σαν μαχαιριά στην καρδιά… Φαντάζομαι όλοι έχουμε αναμνήσεις με γαϊδουράκια, ή έχουμε ακούσει τους παλιούν να εξιστορούν-είναι απίστευτο πόση δύναμη και υπομονή έχουν, είναι πράγματι αξιοθαύμαστα. Αλλά πόσο τα προσέχουμε πια; Τις προάλλες είδα ένα και έλιωνε στο λιοπύρι.. Ξέρω ότι κατά τ’ άλλα το προσέχουν, αλλά και πάλι…

    Γι’ αυτό μπράβο στις πρωτοβουλίες και την ευαισθητοποίση!

  2. Kαλημέρα Ανδριάνα και Καλλιόπη! Χαίρομαι πολύ που σας “άγγιξε” αυτή η πρωτοβουλία…

  3. kalimera beautyblog!!!ksipnisa me anipomonisia g to simerino post…kai m arese poli!!sinxaritiria stin kiehl’s…yperoxi prwtovoulia kai mas vazei s skepseis gia ena zwo pou pragmatika den to frondizoume kai kiriws den to skeftomaste idiaitera!!!
    p.s.kriiiiima pou den exei kiehl’s pou8ena stin 8essaloniki…i8ela toso poli na dokimasw afto to apolepistiko p mas eleges….estw s deigma an to eixan!!!

  4. πόσο συγκινήθηκα…θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια πάσχα και καλοκαίρι στο χωριό του πατέραμου στα Καλάβρυτα που ανεβαίναμε συνέχεια στο γαιδουράκι της γειτόνισαςμας τον αγαπημένο μας Μήτσο που μαςβόλταρε αγόγγυστα και ήταν ο αγαπημένος σύντροφός μας στα παιχνίδια κ τις σκανταλιές μας..κατά την γνωμη μου τα γαιδουράκια είναιτα πιογλυκά και υπομονετικά ζωντανά!!!!

  5. Καλημέρα Τζούλια μου! Πολλά μπράβο στην εταιρεία Kiehl’s για την σημαντική δράση της! Είναι σημαντικό, αυτήν την δύσκολη εποχή για την χώρα μας, να ευαισθητοποιηθούμε όλοι και να βοηθήσουμε, όπως και όσο μπορούμε!! Μακάρι να μπορούσα να παρευρεθώ στην Μύκονο εκείνες τις μέρες… Φιλιά σε όλες! 🙂

  6. @όλες: Μα, καμία δεν θα βρίσκεται στη Μύκονο αυτές τις δυο μέρες; Κρίμα…

  7. Τι γλυκό άρθρο! Συγκινήθηκα, εντυπωσιάστηκα, έμεινα άφωνη. Ούτε που το είχα ξαναδιαβάσει πουθενά, ούτε που μου είχε περάσει από το μυαλό ότι τα γαιδουράκια είναι επίσημα πλέον στα είδη προς εξαφάνιση. Κρίμα γιατί κάθε μέρα μαθαίνουμε και ένα καινούριο δυσάρεστο νέο που αφορά την πανίδα του τόπου μας, αλλά και του πλανήτη γενικά. Μπράβο σ’ αυτούς που προσπαθούν να βοηθήσουν και να ευαισθητοποιήσουν με τις πράξεις τους.Μπράβο στην Kiehl’s!

  8. Καλημέρα Τζούλια & bbgirls!!!! Έχω δει τη δράση της KIEHL’S για τα γαϊδουράκια και νομίζω είχαν βγάλει και μπλουζάκι για την υποστήριξή τους. Ήθελα να το πάρω μόλις πήγαινα στο Attica ξέρεις Τζούλια αν το έχουν ακόμη διαθέσιμο? Νομίζω κόστιζε περί τα 15Ε.
    Τα αγαπώ τα γαϊδουράκια είναι κι αυτά αναπόσπαστο κομματι της παράδοσης και ιστορίας μας εκτός του ότι είναι αξιολάτρευτα!!!
    Μπράβο στην KIEHL’S!!!!
    Κρίμα που δεν θα είμαστε στη Μύκονο!!!!
    Φιλάκαι πολλά!!

  9. ένα ταξιδάκιστην Μύκονο θαταν τέλεια ευκαιρία για ξεκούραση για μένα…δυστυχώς είναι αδύνατο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή…(είμαι στον 8ο μήνα και έχω γίνει σαν φώκια,χαχαχαχα)μπραβο στην Kiehl’s για την πρωτοβουλια της

  10. Καλημέρα! Καλημέρα! Δεν θα μπορούσα να μη σχολιάσω σήμερα παρόλη την τρελλα που συνεχίζω να εχω στη δουλεια. Χαίρομαι παρα, μα παρα πολυ, που εσυ Τζουλια μου, μεσω της πρωτοβουλίας της Kiehls ασχοληθηκες μ΄ενα αγροτουριστικό θέμα. Στην προηγουμενη δουλεια μου με τον αγροτουρισμό ειχαμε εντοπίσει το προβλημα της εξαφανισης των γαιδουριών και τότε μαλιστα “έτρεχε” και μια επιδότηση της ΕΕ ως κίνητρο για τους ιδιοκτήτες, η οποια μαλλον δεν υπαρχει πλέον. Ειναι ετσι όπως τα λες και δυστυχως στην ελληνική επαρχια απ΄ακρη σ΄ακρη συναντας μονιμα τη σκληρότητα των ανθρωπων απεναντι στα ζωα. Ποσες φορες δεν εχουμε δει σκυλια δεμενα μεσα στο λιοπύρι, ή ακομα και στη μεση του δρομου, στην ασφαλστο για να “τρομαζουν” τα προβατα ή δεν ξερω εγω τι άλλο, όπως κανουν στην Ικαρία και σε άλλα νησιά? Πριν απο δυο – τρια χρονια στη Χιο ειχαν ριξει φολα σε όλα τα αδεσποτα της χωρας, παρολο που τα φροντιζε φιλοζωικό σωματειο. Λυπαμαι που το λεω, αλλα η σκληροτητα μας απεναντι στα ζωα ειναι μεγαλη, γιατι να εξαιρεθουν τα γαιδουρακια? Ευτυχως που υπαρχουν τετοιες πρωτοβουλίες για να ευαισθητοποιηθει κι ο κόσμος.
    Παντως θα ήθελα παρα πολυ να συμβαλλω με ενα παρεο, αληθεια που το βρίσκουμε? Σας φιλω όλες! Μου εχετε λειψει τωρα που απεχω…

  11. Μπράβο στην KIEHL’s για αυτή τη δράση της και σε όλους του φορείς και επγαγγελματίες που συμμετέχουν. Κάτι τέτοιες δράσεις είναι λαμπερές αχτίδες. Είναι ντροπή τα γαιδουράκια να κινδυνεύουν να γίνουν είδος υπο εξαφάνιση, ενώ κάτι άλλα “γαιδούρια” που ξέρουμε ζουν και βασιλεύουν …

    Και εγώ θα ήθελα παρεό !!!! Στείλε συντεταγμένες 😛

  12. Μια καλοκαιρίνή καλημέρα σε όλα τα κορίτσια!!! Συγχαρητήρια στην Κiehl’s για την ιδιαίτερη πρωτοβουλία της! Μακάρι και άλλες εταιρίες να την μιμηθούν, αν και υπάρχουν ορισμένες… και να βοηθούν έμπρακτα αυτούς που έχουν ανάγκη!

    Άντε να δω πότε τα Hondos Center θα φέρουν τα Κiehl’s και στην Θεσσαλονίκη -_- ! Τζούλια πες κάτι και εσύ 🙂

  13. Άπντειτ:τα παρεό θα διατεθούν απο την KIEHL’s ξεκινώντας η δράση και όχι απο τα καταστήματα ΟΡΣΑΛΙΑ ΠΑΡΘΕΝΗ (snifff). Όπως καταλαβαίνετε πήρα τηλ. Δεν μπορώ να βρω τηλ της KIEHL’s όμως για να μάθω αν θα προωθηθούν μόνο στη Μύκονο ή και αλλού 🙁

  14. Ποσο μα ποσο γλυκεια κινηση, αληθεια μπραβο τους γιατι πολλοι ελληναρες τα κακομεταχειριζονται και δεν τα φροντιζουν, αλλα τα φορτωνουν μεχρι εκει που δεν παει , λες και αυτο το κακομοιρο δεν εχει ψυχη..
    Οσο για την Khiel εχω βαλει στο ματι αυτο το σκραμπ το ωραιο που μας μιλησες πριν λιγο καιρο…

  15. Αγαπημένες μου, με συγκινεί η ευαισθησία σας, γι αυτό θα σας γράψω και κάποιες ακόμα πληροφορίες σχετικά με το σημερινό post:

    Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ), ιδρύθηκε το 2006 (και αναγνωρίστηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών τον Απρίλιο του 2007), με σκοπό να προστατεύει τα ιπποειδή από την κακομεταχείριση και τον βασανισμό, να ελαφρύνει τον πόνο τους με φροντίδα και αγάπη και να ενημερώνει τους ΄Έλληνες πολίτες για την σωστή συμπεριφορά και αντιμετώπισή τους. Πρόσφατα άνοιξαν οι καινούριες εγκαταστάσεις στο Κορωπί όπου σταυλίζονται 10 ιπποειδή σε εσωτερικούς στάβλους και πολλά περισσότερα σε εξωτερικά paddocks. (www.greekhorseprotection.gr)

    Αν θέλετε να ενημερωθείτε για περισσότερες ομάδες οι οποίες υποστηρίζουν τα γαϊδουράκια στην Ελλάδα, επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες:
    http://www.corfu-donkeys.com στην Κέρκυρα,
    http://www.walkwithdonkeys.com στην Κρήτη (και το αντίστοιχο fanpage τους στο Facebook)
    http://www.agia-marina-donkeyrescue.com(και το αντίστοιχο fanpage τους στο Facebook)

    Επίσης σε λίγο θα απαντήσω στις ερωτήσεις σας για τα t-shirts και τα παρεό.

  16. @Χρύσα Κοκ: Τι να πω βρε Χρύσα μου… Έχεις απόλυτο δίκιο.. Μα, είναι δυνατόν να μην υπάρχει η Kiehl’s στη Θεσσαλονίκη;;;;

  17. Aγαπημένες:

    1. To “Save the Donkey” t-shirt δεν υπάρχει πλέον. Ήταν limited edition και έχει εξαντληθεί από τον Οκτώβριο.

    2. Τα παρεό της Ορσαλίας θα μπορείτε να τα βρείτε αποκλειστικά και μόνο στη Μύκονο.. (τι λες, mako.. “ψήνεσαι” για ταξιδάκι αστραπή;

  18. Βρε κορίτσια από την πατρίδα μου τη Θεσσαλονίκη στο Attica στο Mediterranean Cosmos δεν ρωτήσατε? Το Attica έχει τα KIEHLS οπότε μάλλον θα τα βρείτε εκεί!
    Κάντε μια ερώτηση!!

  19. @ τις αγαπημένες στη Θεσσαλονίκη: Κορίτσια είναι επίσημο: Όχι, η Kiehl’s δεν έχει παρουσία στην Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς.

  20. Πφφφφ κρίμα!!! Ήλπιζα ότι το Attica θα τα είχε… Κρίμα …

  21. Στεναχωριέμαι και χαίρομαι ταυτόχρονα… θα μου εξηγήσει κανείς γιατί έχουμε αφήσει να ξεφύγουν τόσο τα πράγματα?
    Και γιατί πρέπει μία ευαισθητοποιημένη , αλλά κακά τα ψέματα μία ξένη εταιρία, να κάνει ότι θα έπρεπε εμείς και το κράτος να κάνουμε?
    Θυμώνω, όχι βέβαια με την καθ΄όλα άξια Kielh’s, αλλά με εμάς και την ικανότητα να αδιαφορούμε για όσα συμβαίνουν γύρω μας …

  22. Πολυ εστενάχωρο το γεγονός της μειωσης τους…
    Αλλα πολύ ελπιδοφόρο όλο αυτό που προσφέρει η Kielh’s
    Μπραβο!!!!

  23. Καλημερα ομορφες!!
    ΛΑΤΡΕΥΩ τα γαιδουρακια!τα εχω συνδιασει με τα παιδικες μου αναμνησεις
    στο χωριο οταν πηγαιναμε Πασχα κ’ καλοκαιρι . Ατελειωτες βολτες με τον αδερφο
    μου ο καθενας με το δικο του και να προσπαθω εγω παντα να βγω πρωτη!Δυστηχως
    εφυγαν ο παππους και η γιαγια ετσι χασαμε μαζι και τα αγαπημενα γαιδουρακια οταν το σκεφτομαι νοσταλγω και εχω αναμεικτα αισθηματα χαρας και λυπης!
    Μπραβω παντως στην Kiehl’s που ενω ειναι ξενη εταιρια εδειξε τετοιο ενδιαφερον
    γιαυτα τα αξιαγαπητα ζωακια!!Ενω εμεις σαν κρατος περα βρεχει ως συνηθως!!
    Μονο για εκμεταλευση ως τουριστικη διαφημιση ειναι ολα τελεια.
    Δεν θα συνχιστω αλλο!!
    Φιλακια

  24. Είδος προς εξαφάνιση; Στεναχωριέμαι τώρα…μεγάλωσα στην εξοχή και τα γαϊδουράκια ήταν πάντα μέρος της καθημερινότητάς μου…ωραία πρωτοβουλία! Πρέπει να δοκιμάσω Kiehl’s(κι εγώ έχω βάλει στο μάτι το απολεπιστικό!).
    In other news, μόλις γύρισα από το κομμωτήριο για διατήρηση των αφελειών και πήρα και ένα λαδάκι Wella με άρωμα βούτυρο καριτέ!

  25. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΑΘΗ ΖΩΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ.ΚΙ ΕΓΩ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ ΟΠΩΣ Η adriana,ΜΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ.Η ΚΑΚΟΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ KIELH’S ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΗΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ!!

  26. ΄Οταν γυριζόταν “Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλλι” στην Κεφαλλονιά,έψαχναν για γαϊδούρια που χρειάζονταν για το έργο και,όσο κι αν ακούγεται απίστευτο,δεν υπήρχε ούτε ένα.Αναγκάστηκαν λοιπόν να πάνε απέναντι στην Ηλεία να βρουν τους απαιτούμενους “κομπάρσους”.
    Τζούλια,εσύ που ξέρεις τα πολλά,θα μου πεις αν αληθεύει ότι ο Χόντος στην Νέα Ιωνία κλείνει;

  27. Χιλια μπραβο στην Kiehl’s! Μακαρι να γινει κατι τετοιο και στο νησι που ειμαι εγω. Εννοω τον Ιατρικο Ελεγχο που θα γινει στα ζωακια. Συμπαθεστατα και ακακα πλασματα…

  28. Συγχαρητήρια στην Kiehl’s και στη Ορσαλία Παρθένη είμαι φιλόζωη και χαίρομαι πάρα πολύ όταν βλέπω να πραγματοποιούνται τέτοιες δράσεις..! Πραγματικά πολύ γλυκιά χειρονομία εκ μέρους τους.. Είναι πολύ κρίμα να μειωθεί τόσο σημαντικά ο αριθμός των επιζώντων γαϊδουριών. Είναι τόσο αξιαγάπητα ζωάκια..

    φιλάκια!

  29. επιτελους !!!!!να σας εχει καλα ο θεος που βρεθηκαν ανθρωποι να ασχοληθουν !!επισης ειναι και στη σαντορινη που τα κακομεταχειριζονται….μπραβο σας!!!

  30. Πανέμορφα τα γαΪδούρια και στους λίγο μεγαλύτερους φέρνουν εικόνες από διακοπές στο χωριό. Εγώ φοβόμουν το γάιδαρο του παππού μου κι όταν τον έβαζε στην αυλή για να ξεφορτώσει τα καλάθια με τα καλούδια απ’ τα χωράφια, κρυβόμουν μέσα στο σπίτι!
    Απορώ γιατί λέμε γαϊδούρια τους άντρες πάντως! Μακάρι να ήταν τόσο καλοί!!!
    Εξαιρετική η προσπάθεια στη Μύκονο!

  31. συγχαρητηρια για αυτην την πρωτοβουλια!!!!!!

  32. Τι τρυφερό άρθρο…δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μη συνδέει στο μυαλό του την εικόνα ενός γαιδουριού, τα μεγάλα, υγρά του μάτια, με τις έννοιες της υπομονής και της στωικότητας…Δραματική η μείωση, από τις 508000 στις 16000, μόλις σε μισό αιώνα…και αξιοθαύμαστη ομολογουμένως η πρωτοβουλία της εταιρείας!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.