Tελικά, τι είναι το άρωμα; (ή τα parfums, eau de parfums, toilettes, mists κλπ..)

 

Πριν από λίγες μέρες στο fb του bb, παρουσίασα τα νέα Body mists του The Body Shop. Σας άρεσαν μεν αλλά πολλές από εσάς είχαν απορίες, για το τι ακριβώς σημαίνει body mist και ποια η διαφορά του, από το άρωμα ή το eau de parfum ή το eau de toilette, κλπ, κλπ…

 

 

Mε πολύ απλά λόγια από μένα να σας πω ότι οι διαφορές ουσιαστικά έχουν να κάνουν με την αναλογία ελαίου-αρωματικής ουσίας , αιθανόλης και νερού, αλλά μεταξύ μας προτιμώ  να μας ενημερώσει η Υπουργός μας των αρωμάτων, σε ότι αφορά τις απορίες σας, για αρώματα:

 

H MariaA!

 

 

Πάμε λοιπόν!!

 

Αγαπημένα, bb girls,

 

Με αφορμή ένα post που δημοσίευσε η Τζούλια στο facebook για τη νέα κυκλοφορία των body mist από το Body Shop σε συνέχεια της κυκλοφορίας των Beautifying oils στα ίδια αρώματα, πολλά κορίτσια εξέφρασαν την απορία “πως το χρησιμοποιούμε αυτό?” και ” έχει διάρκεια?”.

 

Λοιπόν τα συγκεκριμένα δεν τα έχω δοκιμάσει όμως επειδή το άρωμα και η σωστή χρήση του είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να περιγραφεί απλά με μια φωτογραφία όπως πχ το μακιγιάζ, και κυρίως επειδή είναι παρανοημένο ως παραμελημένο θα σας περιγράψω κάποια βασικά σημεία και ελπίζω να βοηθήσω!

 

Συνήθως όταν πηγαίνουμε να ψωνίσουμε είτε μας επιτίθεται μια υπερενθουσιώδης πωλήτρια που μας ψεκάζει με τη νέα κυκλοφορία του Χ οίκου είτε αυτοβούλως ψεκαζόμαστε με όποιο μπουκάλι μας τραβήξει την προσοχή (οι περισσότεροι οίκοι ξοδεύουν μεγάλα ποσά για ένα τέτοιο μπουκάλι που μπορεί να προκαλέσει την αγορά του αρώματος ανεξαρτήτως περιεχομένου αλλά αυτή είναι μια άλλη κουβέντα!) χωρίς να κοιτάμε τα συστατικά και τη συγκέντρωση.


 

 

Λέγοντας συγκέντρωση εννοούμε parfum, EdT, EdP, EdC, Body mist ή Body spray κλπ.

 

 

Το “άρωμα” ουσιαστικά είναι η βάση, δηλαδή το σύνολο των αρωματικών υλικών που διαλυμένο σε αλκοόλ (αιθανόλη) ή ένα μίγμα νερού & αιθανόλης σε κάποια συγκέντρωση μας δίνει το ζητούμενο αποτέλεσμα το οποίο όμως εξαρτάται και από την ισχύ των πρώτων υλών. Δεν μυρίζει με την ίδια ένταση η γαρδένια  και το Musk πχ με το άνθος κερασιάς ή τη mimosa.

 

Επίσης να πω ότι πολλά από τα υπέρ-πετυχημένα αρώματα με πρώτο και καλύτερο το Chanel No.5 είναι εξ’ ολοκλήρου συντεθειμένα στο εργαστήριο με τεχνητές αρωματικές ουσίες!

 

Γενικά τα αρώματα ευρείας κυκλοφορίας αποτελούνται  κατά το 95% από τεχνητές ενώσεις και το υπόλοιπο είναι φυσικό προιόν απόσταξης κάποιου άνθους ή ουσίας. Αυτό οφείλεται κατά ένα ποσοστό στο κόστος και κατά ένα άλλο στην ευκολία που μπορεί κάποιος να βρει το συστατικό που θέλει. Πχ το musk είναι εξ’ ολοκλήρου τεχνητό διότι η προέλευσή του είναι ζωική και το ελάφι από το οποίο προέρχεται είναι στα όρια εξαφάνισης!!

 

 

Υπάρχουν βέβαια οίκοι υψηλής αρωματοποιίας οι λεγόμενοι “niche “οι οποίοι χρησιμοποιούν φυσικά συστατικά σε μεγάλο ποσοστό και υλικά άριστης ποιότητας όμως στην Ελλάδα δεν είναι διαδεδομένοι (δεν ξέρω γιατί..) και δεν βρίσκεις εύκολα αρώματά τους.

 

 

 

Τα αρώματα χωρίζονται στις εξής βασικές κατηγορίες:

 

 

  1. Parfum: Άρωμα στη μεγαλύτερη συγκέντρωση αρωματικής ουσίας, περίπου 15-30%. Το σύνηθες είναι το 20%  και έχει διάρκεια έως 6 ώρες (θεωρητικά). Το άρωμα δεν βγαίνει ποτέ σε σπρέι και για χρήση το καλύτερο είναι 2 σταγόνες κάτω από τα αυτιά στο λαιμό εκεί που χτυπάει ο σφυγμός.

 

  1. EdP: Eau de Parfum – σε συγκέντρωση περίπου 8-15% αρωματικής ουσίας και έχει διάρκεια 3-5 ώρες (θεωρητικά και πάλι). Σχεδόν πάντα είναι σε σπρέι και δυο ψεκασμοί είναι υπεραρκετοί γιατί διαφορετικά θα πνίξετε τους γύρω σας (Πάλι σε σημεία που έχουν σφυγμό δηλ. λαιμός, εσωτερικό καρπών ή αγκώνα, πίσω από τα γόνατα κλπ.).

 

 

  1. EdT: Eau de Toilette – σε συγκέντρωση 4-8% αρωματικής ουσίας και διάρκεια 2-4 ώρες. Βγαίνει πάντα σε σπρέι και μπορείτε να ψεκάσετε 2-4 φορές ανάλογα με την ένταση του αρώματος. Πάλι βέβαια στα ίδια σημεία.

 

  1. EdC: Eau de Cologne – σε συγκέντρωση 3-5% αρωματικής ουσίας και μικρή διάρκεια. Πάντα σε σπρέι εννοείται και συνήθως με λεμονάτες και δροσερές νότες για φρεσκάδα

 

 

 

 

Πάνω στο σκεπτικό του EdC βασίστηκαν οι εταιρείες και δημιούργησαν τα body mist & body spray τα οποία πια δεν έχουν βάση το αλκοόλ αλλά μια άλλη, μη αλκοολούχα βάση για την αποφυγή φωτο ευαισθησιών και φωτοαλλεργιών .

 

 

Η χρήση του body mist είναι πολύ απλή : Ψεκάζεσαι ελεύθερα & παντού κατά προτίμηση πριν ντυθείς έτσι ώστε τα ενυδατικά στοιχεία που συνήθως περιέχουν να απορροφηθούν από το δέρμα σου και κατά τη διάρκεια της ημέρας με την κίνηση και τη θερμότητα να ενεργοποιούνται ξανά και ξανά και να αναδίδουν το άρωμα δίνοντας μια ανάσα φρεσκάδας.

 

 

Επειδή το άρωμα του body mist μπορεί να σας φανεί αχνό διότι δεν έχουν μεγάλη “ακτίνα προβολής” δηλαδή δεν σε μυρίζει και το διπλανό τετράγωνο (!) μπορείτε να ενισχύσετε το άρωμα αυτό βάζοντας μια κρέμα σώματος ή βούτυρο ή λάδι ίδιο, παρόμοιο ή και διαφορετικό για να δημιουργήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα!

 

 

Τα body mist του body shop δεν τα δοκίμασα ακόμη διότι δεν τα βρήκα διαθέσιμα στο κατάστημα όμως έχω δοκιμάσει όλες τις ενυδατικές τους και τα βούτυρα, έχω μυρίσει και δοκιμάσει και τα Beautifying oils και αναφέρω κάποιες ιδέες που μπορείτε να εφαρμόσετε:

 

 

α. Body butter ή oil Sweet lemon + body mist strawberry

β. Body butter ή oil Shea + body mist moringa

γ. Body butter ή oil grapefruit+ body mist vanilla

δ. Body butter ή oil mango+ body mist coconut

 

Άπειροι συνδυασμοί γίνονται χρησιμοποιώντας και δικά σας body butter οποιασδήποτε μάρκας και body mist  άλλης εταιρείας. Προσωπικά χρησιμοποιώ body butter moringa (φέτος πήρα το beautifying oil)  και το body spray του J’adore  που δεν έχει αλκόλ όταν πηγαίνω παραλία.

 

 

Τέλος ένα κόλπο που μπορείτε να κάνετε με body sprays είναι να διαλέξετε ένα με βάση τη βανίλια ή το shea που έχει πιο ουδέτερη μυρωδιά , να αδειάσετε μια ποσότητα σε ένα μικρό πλαστικό βαποριζατέρ και μέσα να ψεκάσετε 10 φορές περίπου από το άρωμά σας (ή καλύτερα και δύο αρώματα που ταιριάζουν μεταξύ τους) το ανακινείτε και ως δια μαγείας έχετε το δικό σας νέο άρωμα !!

 

 

Πειραματιστείτε!!!

 

Φιλάκια πολλά !!

 

 

Μαρία

 

 

 

 

Πριν ξεκινήσουμε με τις ερωτήσεις που είμαι σίγουρη όλες θέλουμε να κάνουμε στη Μαρία,  θα μείνω λίγο ακόμα στο σημερινό θέμα που αφορά αρώματα, θα σας θυμήσω το post της περασμένης εβδομάδας για τα νέα αρώματα Dior Addict και θα σας πω ότι μετά τα teasers, έχω επιτέλους στα χέρια μου όλο το υλικό.

 

Κάτι παραπάνω από μια ακόμα διαφήμιση, το μικρό φιλμάκι που θα δείτε είναι εμπνευσμένο από την διάσημη ταινία του Roger Vadim «Και ο Θεός έπλασε την γυναίκα» με πρωταγωνίστρια την ανεπανάληπτη Brigitte Bardot. Ο δημιουργός σκηνοθέτης, Jonas Akerlund παραφράζει τον διάσημο τίτλο και λέει: «Και ο Dior έπλασε τη γυναίκα»

 

Απολαύστε! Απολαύστε καλοκαίρι, σε όλο του το μεγαλείο…

 

http://www.youtube.com/watch?v=8ZAKwpdgTZI

 

 

 

 

 

59 Σχόλια
  1. Καλημέρα!
    Υπουργέ μου, για άλλη μια φορά κατατοπιστικότατη!!!
    Τα συγχαρητήριά μου!

  2. Καλημέρα Τζούλια, καλημέρα bbgirls!!!! Ευχαριστώ Angelina!! Το βιντεάκι του dior το χάζευα χθες στο youtube και είναι πολύ χαριτωμένο και στο κλίμα του έργου ΄και η κοπελίτσα είναι σούπερ χαριτωμένη!!!
    Τα φιλιά μου και ελπίζω να βοήθησα!!!

  3. καλημερα!
    @MariaA μπραβο για ττο υπεροχο ποστ!ηξερα τα ποσοστα για τις διαφορες κατηγοριες αρωματος αλλα δεν ηξερα οτι κατα τοσο μεγαλο ποσοστο τα αρωματα ειναι απο τεχνιτα στοιχεια :ο
    αλλο ενα πραγμα που δεν ηξερα ειναι οτι το body shop εχει φερει body mist.τα μονα που εχω ειναι κανα 2 απο το H&M σε ακρως φρουτενιες γευσεις δεν κραταει πολυ αλλα μου αρεσουν πολυ!θα παω λοιπον στα body shop να ριξω μια ματια στο body mist καρυδα γιαι περναω φαση καρυδας χαχαχααχα!
    @τζουλια γλυκια μηπως ξερεις ποσο κανουν τα καινουργια body mist?

  4. Καλημέρα σε όλα τα bb girls!!! ΜαρίαΑ για μια ακόμη φορά σε ευχαριστούμε για τις πολύτιμες συμβουλές σου!!! Για ‘μένα ήταν εξαιρετικά χρήσιμες μια που δεν είχα ιδέα μέχρι σήμερα για όλους τους παραπάνω τύπους αρωμάτων!!! Ευτυχώς που υπάρχεις σ΄αυτή την παρέα να μας διαφωτίζεις!!!

  5. Τις καλημέρες μου Πρωθυπουργέ μου, Υπουργέ μου…

    Πόσα πολλά πράγματα έμαθα!!! Ευχαριστούμε πολύ! Και πόσο έξυπνη η ιδέα να συνδυάζουμε βούτυρα με διαφορετικά body mists! Ανυπομονώ να το επιχειρήσω! Άσε που πάντα πίστευα πως eau de toilette=eau de cologne… MariaA, για ακόμη μια φορά, τα σέβη μου για το κείμενο και τις πληροφορίες…

    “Happiness is like perfume: You can’t give it away without getting a little on yourself.”

    Το ολοκληρωμένο Dior Addict φιλμ είναι καταπληκτικό! Θάλασσα, μπλε, ομορφιά, θηλυκότητα, τσαχπινιά… αχχχ πάλι καταφέρατε να μου φτιάξετε τη διάθεση!

  6. Καλημερα ! Πολυ ενδιαφερων .Τζουλια,περιμενω και εγω μια απαντηση,παρακαλω και ευχαριστω.

  7. @Christie: Ναι κι εγώ είχα αρχικά την εντύπωση ότι όλα είναι φυτικά – φυσικά υλικά κλπ. Όμως η αλήθεια είναι ότι με τις μεθόδους εκχύλισης δεν μπορούν πάντα να πάρουν την ακριβή μυρωδιά του λουλουδιού πχ. και το αληθινό σου φαίνεται ψεύτικο καμιά φορά. Επίσης πολλές χημικές ενώσεις προστίθενται για να δώσουν βάθος και διάρκεια ” η ζεστασιά” που λέμε καμιά φορά ότι αναδίδει κάποιο άρωμα. Υπάρχουν και εντελώς φυσικά αρώματα βεβαίως (δοκιμάζω κάποια αυτόν τον καιρό) τα οποία είναι σε μορφή λαδιού και όντως είναι ποιοτικά καταπληκτικά!!!
    @Χρύσα: Χαίρομαι που μαθαίνεις και σου αρέσει Χρύσα μου!!! Αν θέλεις να ρωτήσεις οτιδήποτε εδώ είμαστε!!!
    @ΙoannaΤhess: Γενικώς αλείβομαι + ψεκάζομαι με διάφορα ταυτόχρονα (όχι πάντα επιτυχημένα) χαχα!! Βοηθά και η καλλιτεχνική φύση του αντρούλη μου και πάντα παίρνω και τη γνώμη του!!! Όσο για το Eau de Cologne είναι πολύ παρεξηγημένο και τωρα κάνει επαναφορά στην αγορά, πολλοι οίκοι λανσάρουν μια δική τους εκδοχή!!!

  8. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ???
    ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ???
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ….ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΛΠΟ ΠΟΛΥΥΥΥ ΚΑΛΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ!!!

  9. Αγαπημένες, θα σας δω σε λίγο! Φεύγω για την παρουσίαση της L’Oreal Paris!

  10. ok…aftes k an einai xrisimes plirofories!poli katatopistikes!!polles kalimeres!!wraio post!
    ERWTISI : asxeti me to 8ema mas smr…alla to skeftomai polles meres twra!me poio ka8aristiko ka8arizete t pinela tou makigiaz?
    eixa palia ena ap tin mac..poli wraio alla akrivoutsiko.

  11. @MariaA Μαράκι μου τι ωραιο post! και η ιδεα για τη μιξη body butters και αρωματων ειναι πολυ κλαη, αν και ολιγον τι επικυνδινη! εγω ειμαι παντως πολυ fun της χρησης σειρας μπανιου με το ίδιο αρωμα. Ωρισμενες φορες τα Body lotion, μυριζουν ακομα καλυτερα κι απ΄το ίδιο το αρωμα π.χ For her Narcisso rodgriguez που ειναι το λατρεμενο μου, το μονο που του εμεινα πιστη για μια πενταετία! παντως παλιοτερα αφαρμοζα το εξης πετυχημενο, για όσες φυσικα θελουν να ειναι “λουσμενες” απο την κορφη ως τα νυχια με το αγαπημενο τους αρμωα. Επαιρνα απο τα Body shop την αοσμη λοσιον σωματος και το αφρολουτρο και ψεκαζα αρκετα απο το αγαπημενο μου αρωμα. Εβγαινε τελειο και πολυ φθηνο. Δεν εχω ιδεα όμως, αν φερνει ακομα το Body shop αοσμα προιοντα.

  12. Περιμένουμε νέα Τζούλια, τι καλά θα σας δείξουν?!?!? Ρώτα τους για τη Revitalift bb!!!
    @Peli: Σαμπουάν , το καλύτερο!
    Φιλάκια!!!

  13. @MariaA: αυτά τα φυσικά αρώματα σε μορφή λαδιού που δοκιμάζεις που μπορούμε να τα βρούμε; (Με το μασκ με τσάκισες για την προέλευσή του. Επίσης λύσε μου μια απορία. Πιστεύω πως τα testers των αρωμάτων είναι διαφορετικά απο το τελικό προιον που αγοράζουμε. Υπάρχει περίπτωση να έχουν περισσότερη περιεκτικότητα?

  14. @MariaA κι εγω θα ηθελα πολυ να μαθω για τα αρωματα σε λαδακι που δοκιμαζεις. Τι υπεροχα ηταν αυτα καποτε του BS και το perfume bar του. Μεγαλυτερη βλακεια απο την καταργηση τους, δε θα μπορουσαν να κανουν… επισης με εξιταρει πολυ να μας πεις τη δικη σου γνωμη για τους οικους niche…

  15. Δεν πειραζει . Ξερω ποσο δουλεια εχεις . Καλο καλοκαιρι ! Καλες δουλειες !

  16. Καλημερα ομορφες!!!!
    @Μαρια μου αλλη μια φορα εισαι υπεροχη!!Πολυ χρησιμες πληροφοριες!!
    Και αυτο το κολπακι κρεμας αρωματος πολυ εξυπνο και με απειρους συνδιασμους!!
    @Τζουλια μου περμενω και εγω τα νεα σου απο την loreal και οπως ειπε η Μαρια
    θελω να μαθω και εγω για την Revitalift bb θα με καλυπτε περισσοτερο απο την
    BB της garnie(αν και νομιζω θα βγαλει και αυτη bb για πιο μεγαλες ηλικιες).
    Φιλακια

  17. @stella @mariaA :thanks..8a dokimasw k ta dio.pros to paron dokimasa n t ka8arisw m ka8aristiko g tin evais8iti perioxi.den kserw an einai xazomara alla to skeftika gt den exoun sapouni…oudetero ph ktl!

    @julia: l’oreal…l’oreal!!yperoxiii!!18elw n parw to make up tis twra…to lumi…to dokimasa s digmataki k m fanike poli kalo!perimenoume endipwseis!

  18. @mako: ναι η αρχική του προέλευση ήταν από τους αδένες ενός είδους αρσενικού ελαφιού! Αυτά που δοκιμάζω τώρα είναι μιας εταιρείας φυσικών αρωμάτων “natural perfumery” Melange λέγεται και είναι από την Καλιφόρνια. Δεν υπάρχουν δυστυχώς αυτά στην Ελλάδα από το Internet παρήγγειλα (το χρησιμοποιώ πολύ για ότι δεν βρίσκω εδώ – και είναι πολλά) αν θέλεις ψάξε το λίγο. Είναι σε μορφή roll – on το άρωμα.
    @Stella: Ναι κι εμένα μου λείπει το perfume bar όμως σε αντίθεση με αυτό που λέω πιο πάνω ήταν συνθετικά τα αρώματα στα λαδάκια του.
    Όσο για τα Niche άσε μπορώ να μιλάω για ώρες για οίκους – μαγαζιά κλπ στην Ελλάδα δεν υπάρχουν παρά κάποιες λίγες εταιρείες αντιπροσώπευση σκόρπια εδώ κι εκεί. Η ποιότητα είναι πολύ ανώτερη και οι τιμές όχι απαραίτητα πανακρίβου.

  19. Καλημερα κοριτσια!!!!! Καλημερα Μαρια και Τζουλια! Σας ευχαριστουμε παρα πολυ για τις τοσο πολίτιμες πληροφοριες που μας δίνετε… Οσο να ναι, καποια πραγματακια μπορει καπως καποτε να τα εχουμε ακουσει, αλλα ειναι εντελως διαφορετικο να σου δινει αυτες τις πληροφοριες ενας ειδικός!!! Προσωπικα με τα αρωματα εχω ενα θεμα… Η αληθεια ειναι πως τα λατρευω και μπορει να εχω και 50 διαφορετικα μπουκαλακια στην συλλογή μου… Κάποια τα αγαπω περισσοτερο σαν αρωμα και κάποια λιγοτερο… και αυτο ισως γιατι βιαστηκα να τα αγορασω χωρις να εχω δοκιμάσει την διαρκεια τους και να διαπιστωσω την τελικη μυρωδια που μενει σαν βαση μετα απο καποιες ωρες… Με τα χρονια παντως καταλαβα οτι οι νοτες που τελικα κερδιζουν παντα την καρδια μου ειναι η καρυδα, ο καφες, η γαρδενια και η βανιλια… Αν και δυσκολευομαι λιγο να τα βρω ως αυτα καθε αυτα, προσπαθω να συμβιβαστώ με αρωματα που τα εχουν ως κυριο συστατικό… Ελπιζω να βρω καποια στιγμη καποιο που θα πω “ναι, αυτο ειναι το αρωμα μου και δεν το αλλαζω με κανενα! ” 🙂 Oπως και να χει, σας ευχαριστω πολυ για ολα και σας ευχομαι να εχετε ενα ομορφο υπολοιπο ημερας γεματο θετικη ενεργεια!!!

  20. Θεωρώ το άρωμα βασικό “αξεσουάρ” της γυναικείας εμφάνισης.Να σκεφτείς έχει έρθει γκόμενος να με πάρει να βγούμε και στα μισά της διαδρομής τον γυρίζω επειγόντως πίσω γιατί έχω ξεχάσει να παρφουμαριστώ!Νόμιζε ότι είχα ξεχάσει ανοιχτή την κουζίνα και του ζητούσα να γυρίσει πίσω.Καλά,εννοείται ότι δεν του είπα το λόγο της επιστροφής.Το χειμώνα βάζω τα χειμωνιάτικα πιο βαριά αρώματα.Δεν υπερβάλλω αν σας πω πως τα παιδιά στο σχολείο έρχονται κοντά και μου λένε πόσο ωραία μυρίζω.Από φέτος το καλοκαίρι προτιμώ τα σπρέι σώματος.Μου έκαναν ένα δώρο και είναι πραγματικά πολύ ελαφρύ,αέρινο,ότι ακριβώς χρειάζεται για καλοκαιρινές εξορμήσεις.Και να θυμάστε….ποτέ χειμωνιάτικα αρώματα το καλοκαίρι,μυρίζουν σα νεκροκολώνιες…

  21. ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΡΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟ POISON TOY DIOR (ΣΤΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΙ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ) ΚΑΙ ΤΟ CABOTINE THΣ GRES…. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟ ΗΥPNOTIC POISON (ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ) ΚΑΙ ΤΗ RED DOOR THΣ ELIZABETH ARDEN….TO CABOTINE KAI TO RED DOOR ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ….ΣΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΓΟΡΑΖΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ SHOWER GEL ΓΙΑ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ….
    ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΙ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ ΤΙ ΑΡΡΩΜΑ ΦΟΡΑΩ…ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ -ΣΕ ΟΣΕΣ ΔΕ ΣΥΜΠΑΘΩ-ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΩ….Η’ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΣΧΕΤΟ….ΧΑ ΧΑ… ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ BITCH, BB GIRLS????

  22. Καλησπέρα!!! Πολύ επομορφωτικό το ποστ!
    Θέλω να ρωτήσω, έχω κάποια body mist από τη Fresh line, μπορώ να τα φοράω και στην παραλία όπως είπες? Μέχρι τώρα φοβόμουν να μην κάνουν λεκέ από τον ήλιο! Thanks a lot!

  23. Καλό μεσημέρι σε όλες!!! Μου αρέσουν πάρα πολύ τα αρώματα και τα βάζω με τους τόνους. Αυτούς τους 1-2 ή 3-4 ψεκασμούς που αναφέρεις Μαράκι δεν το έχω κάνει ποτέ. Θέλω να μυρίζω πολύ και στην κυριολεξία λούζομαι με τα αρώματα. Ποτέ όμως δεν είμαι ικανοποιημένη από τη διάρκειά τους. Θα μετρήσω κάποια μέρα και θα σου πω πόσους ψεκασμούς βάζω. Νομίζω γύρω στους…. 15??!!! Ναι, ναι έχω τρέλα τι να κάνουμε. Αυτός είναι ο λόγος που πήγα και στο bazaar της θείας και πήρα προμήθειες. Δεν μου φτουράει άρωμα για άρωμα. Πολλά φιλιά και σ’ ευχαριστούμε πολύ για τις πολύτιμες γνώσεις σου!!!

  24. @Βασιλική: ωραίες επιλογές, χαίρομαι που φοράς cabotine & red door, η Gres & η Elizabeth Arden δεν είναι πολυ δημοφιλείς στην Ελλάδα. Από Gres – cabotine εγώ έχω το Gold & το Moonflower έχει κυκλοφορήσει πολλές εκδοχές όμως, δοκίμασέ τες ! Το Red Door είναι ιδιαίτερο μου αρέσει αλλά προτιμώ το green tea τώρα για το καλοκαίρι είναι ιδανικό!!
    @Ketty: Ναι μπράβο το είχα ξαναπεί και παλιότερα, άλλο άρωμα για το καλοκαίρι άλλο για το χειμώνα διότι το άρωμα ενεργοποιείται από τη θερμότητα και υγρασία και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά!!!

  25. Με απλά λόγια σε ολες σας: Γιατί νομίζετε ότι τα καλαοκαιρινά αρώματα της Estee Lauder, όλη η σειρά, Bronze Goddess έχει τόση επιτυχία και σε Ελλάδα και σε εξωτερικό; Διότι αν και οι μυρωδιές είναι πετυχημένες και κρατάνε και σχετικά καλά, πάνω απ όλα φοριούνται ακόμα και στην παραλία, διότι δεν έχουν αλκοόλ και άρα δεν δημιουργούν φωτοαλλεργίες και φωτοευαισθησίες.

  26. @Xristina: Λεκέ κάνουν αυτά που έχουν αλκοόλ, αν κοιτάξεις στα συστατικά και δεις ότι λέει alcohol free τότε μπορείς άφοβα να τα βάλεις στην παραλία!
    @Αλεξάνδρα: Δεν συμφέρεις βρε παιδάκι μου!!! έχεις τεστάρει τους διπλανούς σου όταν ψεκάζεσαι ή πέφτουν κάτω? Καμιά φορά δεν μυρίζουμε εμείς το άρωμά μας (επίσης πολλοι άνθρωποι είναι ανοσμικοί σε κάποιες μυρωδιές) και οι διπλανοί σου να πνίγονται!!

  27. ΠΑΝΤΩΣ, ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΧΩ ΤΡΕΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ…. ΤΟ ΟΝΕςΙΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΝΙΟ-BODOIRE-WARDROBE ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΤΕΧΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ ΑΡΑΔΙΑΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ….ΓΙΑΤΙ,ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΙΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΡΕΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ….ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΤΗΣ LALIQUE KAI THΣ CAVALI…ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΠΑΚΙΑ….
    ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΚΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ-ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ- ΙΣΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΤΟΠΟ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ ΚΙ ΑΡΡΩΜΑΤΑ…. ΟΜΩΣ ΕΜΕΝΑ ΟΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΡΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ….

  28. Αχ Τζούλια το Azuree του Tom Ford ήταν κορυφαίο!!! Τι μου θύμισες!!!
    Αλλά ναι όλη σειρά και το bronze goddess και αυτά που βγάζουν κάθε χρόνο σαν συλλεκτικά είναι κορυφαία!! Είναι ο ορισμός του skinscent, είναι ελαφρύ, αρωματικό, δροσερό και με το που ζεσταίνεσαι ενεργοποιείται και σου έρχεται εκ νέου μυρωδάτο κύμα!!!

  29. ΟΙ ΣΕΙΡΕΣ ΤΟΥ TOM FORD ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ??? Η’ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΕΑ ΜΟΥ???

  30. @MariaA: Μπα πίστεψέ με, παρακολουθώ αντιδράσεις αλλά… τίποτα. Δεν έχει λυποθυμήσει κανένας… ακόμα. Μήπως να… αυξήσω τους ψεκασμούς???

  31. @ΒΑΣΙΛΙΚΗ: Μπορεί να περνάμε (σχεδόν παγκόσμια) οικονομική κρίση και ακόμα περισσότερο κρίση αξιών, καλό είναι όμως να μην την αφήσουμε να γίνει και “κρίση ονείρων”…

    Και βέβαια δεν έχουν καταργηθεί αυτά τα αρώματα. Ένα από τα αγαπημένα μου αυτή την εποχή είναι το Violet Blonde του Tom Ford…

  32. @Αλεξάνδρα: Xxaxxxxxaxaxaxa!! Ναι ναι, καλή ιδέα!! Να περνάς και να αρχίζουν οι λιποθυμίες!!

  33. @Βασιλική: Ο Tom Ford βγάζει μόνος του πια και καλλυντικά και αρώματα τα οποία ανήκουν (τα περισσότερα ) στην κατηγορία niche που λέγαμε όσο για το Violet Blonde είναι πόθος μου όπως και το neroli του αχ Τζούλια!!!!
    @Αλεξάνδρα: Ψεκάσου άφοβα, βρες πειραματόζωο και όταν αρχίσει να λιποθυμά τότε θα ξέρεις μέχρι πόσο θα ψεκάσεις!!! Χαχα πάντως άρωμα που πραγματικά δεν φεύγει ΠΟΤΕ αν ψεκαστεις πολλές φορές είναι το Aromatics Elixir της Clinique. Είναι αναγνορίσιμο από χιλιόμετρα!!! Το συγκεκριμένο αν ψεκάσω πάνω από 1 φορά πάνω μου και μπάνιο να κάνω δεν φεύγει!!!Δοκίμασέ το !!!

  34. ΦΙΛΕΝΑΔΕΣ,ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΓΚΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΠΑΡΦΟΥΜΑΡΙΣΤΩ…ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΟΓΟ ….ΤΟ ΤΙ ΜΟΥ ΕΣΟΥΡΕ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ…ΤΣ ΤΣ ΤΣ…ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΜΗΜΟΥ ΜΟΙΑΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ…ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΡΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ….
    ΕΠΙΣΗΣ,ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΜΕ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ…ΕΙΧΑ ΜΟΛΙΣ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ SPELLBOUND ΤΗΣ E.LAUDER…ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ(!!??) ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ ΒΑΡΥ…ΤΟ ΕΙΧΑ ΛΟΥΣΤΕΙ(!!!)ΚΙ ΕΓΩ….
    ΠΑΝΤΩΣ,ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΡΕΣ ΝΑ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΜΕ ΩΡΑΙΑ…ΟΜΩΣ-ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ- Ο ΜΟΝΟΣ ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟP FIVE ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΜΟΥ ΑΡΡΩΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ!!! ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ,ΔΗΛΑΔΗ….ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΔΗ….ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΩ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 16 ΠΑΡΦΟΥΜΑΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΦΙΡΜΕΣ…ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ!!! ΠΑΝΤΩΣ,ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΤΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ!!! ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΕΝΑΣ ΑΝΤΡΑΣ ΝΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΩΡΑΙΑ!! ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΡΩΤΑΝΕ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΤΙ ΑΡΩΜΑ ΦΟΡΑΕΙ….ΚΑΙ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΑΖΟΒΙΟΛΗΣ….ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ,ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΓΙΑ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ 19++, ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!! ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ‘ΛΕΓΑ- Η ΧΑΖΟΜΑΜΑ- ΘΑ ΕΣΚΑΓΑ…. ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΩΣ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ,ΕΙΧΕ ΧΑΛΑΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΡΩΜΑΤΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕ ΤΟ ΕΒΡΙΣΚΑ ΕΔΩ… ΤΟ CABOTINE THΣ GRES!!!
    ΕΠΙΣΗΣ,ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΠΩΣ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ….ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΚΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΤΟ CHARLIE THΣ REVLON…TΩΡΑ ΠΙΑ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΦΤΗΝΟ ΚΙ ΑΡΚΕΤΑ ML….ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΩ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΚΑΖΩ ΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΤΗΣ ΗΛ.ΣΚΟΥΠΑΣ,ΤΙΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ,ΤΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΟΥ,ΤΗ ΣΤΟΙΒΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΡΕΣΚΟΣΙΔΕΡΩΜΕΝΕΣ ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΜΕ ΤΑ ΕΣΩΡΟΥΧΑ….

  35. Θα το πάρω σίγουρα Μαρία μου και θα σου πω πόσους ψεκασμούς θα κάνω. Ελπίζω να σταματάω σε μονό αριθμό και να μου φτουρίσει.
    Τι να κάνω βρε Τζούλια μου που οι μυρωδιές μού φτιάχνουν την διάθεση?? Να μην είμαι κεφάτη όλη μέρα? Ξέχασα να σας πω ότι έχω και στην τσάντα μου το άρωμα που θα φορέσω και αν νιώσω ότι το χρειάζομαι (εδώ γελάνε) ρίχνω κανα δυο ψεκασμούς ακόμα.

  36. ΚΟΡΙΤΣΙΑ,ΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΣΤ???
    ΠΟΙΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΡΟST???
    EΓΩ ΒΛΕΠΩ….ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΝΟ5 ΤΗΣ CHANELE,ENA BVLGARI,TO DAISY TOY MARC JACOBS,TO MISS DIOR CHERIE…ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΔΥΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ(ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ)ΤΟΥ POISON TOY DIOR….ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΖ ΚΑΠΑΚΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΒΑΒΥ ΤΟΥ BVLGARI H’ TOY GAUTIER…. ΕΣΕΙΣ ΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΕ???

  37. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!!ΟΛΛΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ.ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΟΥ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΤΟΤΕ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝ ΤΗ ΣΚΑΛΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΛΟΥΣΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ!!ΑΧ!!ΤΙ ΜΥΡΩΔΙΕΣ!!!Κ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΝΤΡΕΠΟΜΟΥΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΙ ΑΡΩΜΑ ΗΤΑΝ…ΑΛΛΑ Κ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΑ,ΤΙ ΝΑ ΕΛΕΓΑ ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ,Η ΟΠΟΙΑ ΒΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥΔΡΑ,ΚΡΑΓΙΟΝ Κ ΚΡΕΜΑ ΗΜΕΡΑΣ;;ΣΚΑΣΕ ΤΟΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΩΜΑ;;ΚΙ ΕΤΣΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΛΑΧΤΑΡΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ Κ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ Κ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ Ο,ΤΙ ΘΕΛΩ.ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΒΑΖΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΝΑΙΣ-ΑΝΑΙΣ Κ ΤΟ CHARLIE.META ΘΥΜΑΜΑΙ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15,ΝΑ ΦΟΡΑΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟ HAPPY ΤΗΣ CLINIQUE.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΩ Κ ΜΕ ΑΛΛΑ.ΕΤΣΙ,ΚΟΛΛΗΣΑ ΜΕ ΤΟ CHANCE ΤΗΣ CHANEL, K TO NARCISO RODRIGUEZ ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ.ΤΩΡΑ,ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ THE ONE DOLCE&GABBANA K ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ!!ΤΟ SENSUOUS ΤΗΣ ESTEE ME ΤΡΑΒΗΞΕ Κ ΤΟ ΠΗΡΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.ΓΕΝΙΚΑ,ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΠΟΛΥ ΑΡΩΜΑ,ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΟΙ ΓΥΡΩ ΜΟΥ.ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑΩ ΝΑ ΜΥΡΙΖΩ ΩΡΑΙΑ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΥΡΙΖΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΩΡΑ.Κ ΝΑΙ ΝΙΩΘΩ ΩΡΑΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΖΩ!!ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ,ΤΙ ΝΑ ΠΩ;;ΑΛΛΗ ΤΡΕΛΑ ΚΙ ΑΥΤΗ!!!ΤΕΛΕΙΕΣ ΤΗΣ FRESHLINE,ΤΗΣ APIVITA ΑΛΛΑ Κ ΤΑ BODY LOTIONS ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΟΙΚΩΝ!NA PERNATE KALA!!!!

  38. @Αλεξάνδρα& ΜariaA: Προσοχή με το Aromatics Elixir… Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο, πολύ “δυνατό” ΄άρωμα, που κάποιες το λατρεύουν (όπως η φίλη μου η Ελένη, που δεν το αλλάζει με κανένα) και κάποιες δεν αντέχουν την μυρωδιά του.. (σε αυτή την κατηγορία είμαι εγώ και φανταστείτε κιόλας, ότι λατρεύω τα βαριά αρώματα…)Άρα πριν την αγορά, οπωσδήποτε δοκιμή!

  39. Ναι Τζούλια θέλει πολύ πολύ προσοχή το συγκεκριμένο όπως και το youth dew είναι ψέκασμα και 24ωρο!! Σε μένα τουλάχιστον για τη φίλη δεν ξέρω …. όσο για τη δοκιμή πριν τηναγορά, ναι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!!!

  40. ΜariaA, πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου!! Πάντα τα μπέρδευα ποιο είναι πιο δυνατό και ποιο λιγότερο….
    Κι ωραία η ιδέα των συνδυασμών!

    Μάλιστα, αυτή την περίοδο, ψάχνω άρωμα και λέω να δοκιμάσω αυτά του BS (τα beautyfying oils μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους ως άρωμα ή θα κρατάν υπερβολικά λίγο, σαν κρέμα σώματος πχ?), αλλά και το Bronze Goddess…Βέβαια, για καλοκαίρι, συνήθως έχει ενδιαφέρουσες προτάσεις και η Escada…

    To Αromatics Elixir το φορούσε για κάποια χρόνια η μαμά μου! Της πήγαινε, δε λέω…Αλλά, κάποιες μέρες, ζαλιζόμουν…Πολύ ιδιαίτερο και βαρύ άρωμα….

  41. @Βασιλική: κάτω αριστερά είναι το Japanese Cherry blossom του Bodyshop, δίπλα είναι Daisy, miss dior cherie, flowerbomb, red door, επάνω, kate moss,hilary duff, vera wang princess,δεξιά κάποια escada νομίζω και στο βάθος πίσω estee pure white linen, No.5 (Μάλλον το bath oil), diesel & ralph lauren romance.

  42. @KatRap: Έχω πάρει το Moringa και το βάζω στα μαλλιά κρατάει 24ωρο η μυρωδιά στο σώμα το φοράω βράδυ συνήθως και μυρίζει μέχρι την άλλη μέρα το μεσημέρι , σε συνδυασμό με το body mist σίγουρα περισσότερο.

  43. @MariaA: Τέλεια δηλαδή!! Το Μoringa είναι και δικό μου αγαπημένο!!! Είχα πάει αποφασισμένη να το αγοράσω λίγες μέρες αφότου κυκλοφόρησαν αυτά τα λαδάκια, αλλά είχε εξαντληθεί..
    Είχα μυρίσει και τα υπόλοιπα τότε…Αυτά με φράουλα και μάνγκο με είχαν δελεάσει αρκετά…Μ’αρέσουν τα φρουτένια, ειδικά για καλοκαίρι…Αλλά ήθελα να τα συγκρίνω και με το moringa..!χιχι!

  44. Καλησπέρα κούκλες! Φανταστικές οι συμβουλές και πολύ χρήσιμες! Δεν έχω λόγια πια… υποκλίνομαι! Το κόλπο με το body butter και το body spray είναι καταπληκτικό, αφού μπορείς πλέον να φτιάξεις το προσωπικό σου άρωμα!!!! Σ’ευχαριστούμε πολύ ΜαρίαΑ! Αχ, Τζούλια μου, το βιντεάκι είναι πανέμορφο…. δοκίμασα προχθές και το νέο άρωμα του Dior Addict με τριαντάφυλλο και τ’ερωτεύτηκα!! Να περάσετε ένα υπέροχο βράδυ, φιλιά! 🙂

  45. @MariaA: αρώματα σε ρολ – ον τι είπες τώρα;;; Έχω το Chloe που το είχα βρει σε περιοδικό και μόλις το δοκίμασα έψαξα να βρω να αγοράσω και άλλα ίδια τεύχη μόνο και μόνο για αυτό. Είναι απίστευτα βολικό. Απορώ πως δεν το έχουν εφαρμόσει οι εταιρείες.

  46. @BB : αγάπησα ξανά το st.Tropez… και ζήλεψα που θα αργήσω να ξαναπάω… αλλά, c’est la vie ma cherie!

  47. Τζα!!!Πάλι εγώ.Μπράβο @MariaA πολύ καλό το post,άκρως κατατοπιστικό!Κι αυτές οι τσαχπινιές σου με τα body butter..έγραψαν.Αρχίζω τα πειράματα. @Julia τι ήταν αυτό με τη L’Oreal;;;;Ελπίζω να μην μας κρατήσεις πολύ σε αγωνία,ε;Φιλάκια κοριτσάκια….

  48. @mako: Ναι το έχω κι εγώ αυτό το chloe και το daisy επίσης από περιοδικό όπως και 2-3 από oriflame που βγάζει που και που τέτοιες προσφορές, όμως τα συγκεκριμένα που λέω επάνω επειδή δεν περιέχουν αλκοόλ δεν ψεκάζονται κι έτσι το roll-on είναι σχεδόν μονόδρομος.
    @Elena & Litsa: Ευχαριστώ πολύ όπως και όλα τα κορίτσια για τα κοπλιμάν και ελπίζω να βοήθησα!!!
    Φιλάκια!!

  49. Εγώ άμα μου έχει ξεμείνει κανένα άρωμα,βάζω λίγο πάνω σα βαμβάκι και περνάω το νεροχύτη και το ξύλο της λεκάνης στο μπάνιο όταν περιμένω κόσμο.Κάντε το και θα με θυμηθείτε.΄Ολοι λένε “τι ωραία που μυρίζει το μπάνιο σου”.΄Ασε που το άρωμα κρατάει και σκεπάζει τα πάντα,κυρίως όταν έχουμε μικρούς επισκέπτες που συνήθως είναι τσακωμένοι με το καζανάκι.

  50. Τωρα καταφερα να τα διαβασω ολα βρε MariaA και κυριολεκτικα “ρουφηξα” καθε λεπτομερεια και καθε πιθανο συνδιασμο αρωματων. Συγχαρητηρια και παλι!
    Εσυ τελικα μοσχοβολας ακομα και στην παραλια… Ε?

  51. Καλησπέρα Φλώρα!! Χαίρομαι που σου άρεσε!! Χεχε ναι δεν αποχωρίζομαι τα αρώματά μου πουθενά!!! 🙂

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.