Επιστροφή: Ολυμπιακοί Αγώνες 2012, London (was) Calling!

 

Μου φαίνεται σχεδόν απίστευτο ότι χθες ολοκληρώθηκε άλλη μια Ολυμπιάδα… σαν προχθές θυμάμαι την Ολυμπιάδα της Αθήνας και σαν χθες αυτή του Πεκίνου. Το Λονδίνο όπου βρισκόμουν τις προηγούμενες εβδομάδες, μια ατελείωτη φιέστα, όπου σε κάθε γωνιά, στηνόταν και ένα αυτοσχέδιο πάρτι από τις διάφορες χώρες που λάμβαναν μέρος στους Αγώνες.

 

Ο καιρός θαυμάσιος, μάλλον τον φέραμε μαζί μας από την Αθήνα με τις καλύτερες θερμοκρασίες (μόνο την πρώτη μέρα που φτάσαμε παραήταν ζεστός- όταν στο Λονδίνο έχει 30 βαθμούς Κελσίου, λόγω υγρασίας είναι σαν να έχει 40 βαθμούς η Αθήνα)

 

Οργάνωση εκπληκτική (δεν περιμέναμε σε ουρές για τίποτα- μάλλον περισσότερο κόσμο έχει το Λονδίνο τα Χριστούγεννα παρά στους Ολυμπιακούς) και αυτό συνέβη διότι επί ένα χρόνο ο Δήμαρχος, προειδοποιούσε τους πολίτες για την συμφόρεση της πόλης με αποτέλεσμα οι μισοί και περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι του Λονδίνου να έχουν φύγει για διακοπές) και αυτό ήταν μεν ό,τι καλύτερο για μας, αλλά όχι και τόσο για κάποιες από τις επιχειρήσεις του κέντρου, που περίμεναν πολύ περισσότερη δουλειά, αυτές τις μέρες.

 

Εμείς φτάσαμε δυο μέρες πριν την έναρξη της Ολυμπιάδας και καταφέραμε να δούμε την φλόγα να περνάει από το Camden Town, από την Trafalgar Square και από το Hyde Park.

 

Τώρα αν έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα στην Τελετή Έναρξης και την Τελετή Λήξης, σίγουρα θα επέλεγα την δεύτερη, ένα υπέροχο συγκλονιστικό βράδυ, ένα μοναδικό πάρτι, ένα φαντασμαγορικό show, με μοναδικές στιγμές μουσικής και χορού και κατά την γνώμη μου έτσι όπως θα έπρεπε να είναι κάθε Τελετή Λήξης: Ένα τεράστιο πάρτι, αφιερωμένο εξ’ ολοκλήρου στα νιάτα, την ομορφιά,  και τους αθλητές που χωρίς αυτούς, απλά δεν θα υπήρχε Ολυμπιάδα.

 

Περιμένοντας την φλόγα στην Τrafalgar Square

 

 

Έξω από το βιβλιοπωλείο Foyles στο South Bank, όπου μπορείς να πάρεις ένα βιβλίο και να το διαβάσεις έξω καθισμένος σε σαιζλόγκ

 

 

Περίπτερα, στημένα σε όλο το Λονδίνο με τους εθελοντές να δίνουν πληροφορίες για την πόλη και τους Αγώνες

 

 

London Bridge και το τεράστιο σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων

 

 

«Βαρκάδα» στον Τάμεση με το καραβάκι και θέα στο Κοινοβούλιο και το Big Ben

 

“Ξιφομαχία” με τον Ζορό, κάτω από το London Eye, για να προετοιμαστούμε για τους Αγώνες, αφού είχαμε εισιτήρια για Ξιφομαχία!!

 

Η θέα του Λονδίνου σου κόβει την ανάσα, ψηλά, πολύ ψηλά μέσα από το London Eye

 

Την συγκεκριμένη φωτογραφία δεν την έχω βρει από κάποιο Image Bank. Την τράβηξα εγώ μέσα στο London Zoo, στο Regents Park, σαν ψεύτικη δεν είναι η πεταλούδα;

 

Ολυμπιακή Φιέστα στο Hyde Park, με 6 γιγαντοοθόνες για να παρακολουθεί ο κόσμος τους Αγώνες.

 

Και το κλασικό tattoo…

 

Horse Tunnel Market στο Camden Lock, μια από τις πιο διάσημες υπαίθριες αγορές του Λονδίνου.

 

 

Και λίγο beaute για να μην ξεχνιόμαστε… Η Ισραηλινή μάρκα Premier με κάποια από τα καλύτερα scrub σώματος που έχω δοκιμάσει, από Άλατα της Νεκράς Θάλασσας…

 

Γύριζαν ταινία στο Hyde Park, αλλά δεν μας αποκάλυψαν τον τίτλο της.. Βρε τι έπαθα… τώρα θα βλέπω ότι Αγγλική ταινία κυκλοφορεί, μπας και δω από σπόντα και τον εαυτό μου με τον κύριο Ρωμανό στο κάδρο!!

 

Παιδική παράσταση στο 360 Theater, «Narnia Chronicles, The Lion, The Witch and the Wardrobe…» αρκεί να σας πω, όταν τελείωσε, ο κύριος Ρωμανός από τη στενοχώρια του, έβαλε τα κλάματα…

 

Φωτό τραβηγμένη και εξαιρετικά αφιερωμένη στη Μαρία. South Kensington, The Perfume Shop, με 50% έκπτωση σε επιλεγμένα αρώματα (κορίτσια, κρατήστε τα αεροπλάνα!!!)

 

 

Regents Street: Τρέχουν στη βιτρίνα οι κύριοι να προλάβουν τις εκπτώσεις, τρέχει και ο κύριος Ρωμανός!

 

 

“Angry bird”, στο παιδικό πολυκατάστημα Hemley’s

 

Λέω να αφήσω μουστάκι…

 

Mini Cooper στο Piccadilly Circus!

 

H μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων στο Covent Garden

 

 

Υπαίθρια παράσταση από τον “Charlie Chaplin”

 

Τραγουδίστρια της όπερας στο Covent Garden

 

Οι “Βobbies” έξω από το Μουσείο Επιστήμης

 

Έτοιμοι για το Excel, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το άθλημα της Ξιφομαχίας, όπου είχαμε και τη δική μας Ελληνίδα, φαβορί την Βάσω Βουγιούκα και είμαστε περήφανοι που κατέλαβε την 5η θέση στην τελική κατάταξη! Ξελαρυγγιαστήκαμε στις φωνές εκείνη τη μέρα!

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατάκοποι αλλά χαρούμενοι, μεσα σε London Taxi με διαφήμιση το άρωμα Daisy του Marc Jacobs!

 

Επιστροφή!!

 

Aυτά προς το παρόν αγαπημένες και όπως πάντα, “bb is coming up soon!!”

 

 

37 Σχόλια
  1. AAAAAAAA!!!!!!! επιτέλους, επιτέλους, γυρισες !!! Που γυρισες στο ΒΒ δηλαδη και κοντα μας! Υπεροχο λατρεμένο Λονδίνο, υπο οποιεσδήποτε συνθήκες! Πόσο τυχερο παιδάκι ο Ρωμανός, τι υπέροχες εικόνες, συγκινήσεις και εμπειρίες του προσφέρεις… Μπραβο σας! Καλοσωρισατε!

  2. teleia ola!me ekanes kai melagxolisa ligaki, 8elw kai egw taxidi sto Londino! Pros to paron, splish splash stis paralies mas! Min meineis Athina, trexte stis paralies twra! Ton vlepw etoimo ton kurio Romano!

  3. @mk: Όχι μελαγχολίες αγαπημένη!! Φύγαμε για βουτιές στα υπέροχα ελληνικά νερά μας!! xxx

  4. Καλωσόρισες, Τζούλια μας! Τί απίστευτες φωτογραφίες ήταν αυτές!!!!
    Ο Ρωμανός νομίζω οτι θα έπρεπε να ανακηρυχθεί η maskot των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 και δικαίως!!!
    Είμαι σίγουρη οτι στην επιστροφή θα πρέπει να πληρώσατε υπέρβαρο με τόσους τόννους αξέχαστων στιγμών και εμπειριών στις αποσκευές σας!!!!
    Φιλάκια και….καλή προσγείωση(παραδέξου το, πετάτε ακόμα στα λονδρέζικα σύννεφα, σωστά?)!!!! 🙂

  5. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΖΟΥΛΙΑ,ΓΕΙΑ Κ ΣΤΟ Κ.ΡΩΜΑΝΟ ΤΟΝ ΤΥΧΕΡΑΚΙΑ!!!!ΤΙ ΩΡΑΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ,ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ!!!ΑΝΑΠΟΛΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠ’ΑΥΤΕΣ!!ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ,ΤΙ ΑΛΛΟ,BEAUTY NEWS…ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΚΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ EXCEPTIONAL!!ΝΑ ΕΡΧΕΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ!!!ΕΤΣΙ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ.ΣΑΣ ΦΙΛΩ ΟΟΟΟΛΕΣ!!

  6. @VickySot: Δεν θα μπορούσες να το είχες θέσει καλύτερα Βικάκι… “Πετάμε” λίγο, όλοι μας..

  7. Καλημέρα Τζούλια και bbgirls!!! Καλώς γυρίσατε και καλά μπάνια τώρα πια!! Μόλις γύρισα από τη βουτιά μου και λες και το ήξερα και άνοιξα τον υπολογιστή!! Μας έλειψες αγαπημένη!!! Περάσατε τέλεια μπράβο μπράβο !!
    Ευχαριστώ για την αφιερωμένη φωτό την επόμενη φορά όμως που θα πας Λονδίνο να επισκεφτείς το Les Senteurs αυτό είναι το ζηλευτό μου κατάστημα!! Εκεί αν μπεις δεν ξαναβγαίνεις αν δεν μυρίσεις τα πάντα!!
    Αχ κι ο κύριος Ρωμανός είναι κουκλί και πρέπει να κατευχαριστήθηκε!! Περιμένουμε περισσότερες ιστορίες εν καιρώ. Κανε τα μπανάκια σου και μας τα λες σιγά σιγά!!!
    Φιλάκια πολλά!!!

  8. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΖΟΥΛΙΑ ΜΟΥ ΓΥΡΙΣΕΣ…………..ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ…
    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΦΩΤΟ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΡΩΜΑΝΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ….
    ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΒΟΥΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

  9. …διόρθωση…ήθελα να πω “τόνους αξέχαστων στιγμών” και έγραψα “τόννους”…επειδή ήταν τόσες πολλές μάλλον…συγχωρέστε με!!! 🙂

  10. Εμενα αυτο που με εξιταρει πιο πολυ ειναι σε τι απιστευτος “πολίτης του κόσμου” θα εξελιχθει ο κος Ρωμανός! Πόσο μ΄αρεσει αυτο το πραγμα στους ανθρωπους, κι οταν καποιος ξεκινά απο παιδί σε τετοια περιβαλλοντα και ερεθισματα…ξετυλιγονται μπροστα του όμορφες προοπτικες…

  11. @Stella: Επειδή μας έχετε πρήξει με τα greeklish…τουλάχιστον εγώ, κυρία μου, αν θέλετε να ξέρετε, όταν γράφω ελληνικά τις τονννννννίζω τις λέξεις (έστω και αν βάζω και κανένα παραπανίσιο “ν”, βρε αδερφέ!!! 😛 )

  12. @stella: Άστα Στελλάκι… Ήδη μου λέει ότι προτιμά το Λονδίνο από την Αθηνα.. Παγίδα τα ταξίδια με αυτό το παιδί…

  13. @Vickysot Ναι, οι τόνοι μας μαράνανε… σ’ όλα τ΄αλλα κάνουμε τα κορόιδα…
    @Julia ε.. τωρα εδω που τα λεμε… πως να μην προτιμαει το Λονδίνο? Ταξιδιαρικη ψηχή κι αυτος έ? Μηπως ειναι τοξότης? κανενας ωροσκόπος, καμμια σελήνη? το εχετε ψάξει?

  14. @Vickysot ελα ελα ετοιμη εισαι … ψυχή, ψυχή, ψυχή!!!

  15. ΓΕΙ………………..Α ΣΟΥ ΚΟΠΕΛΑΡΑ ΜΟΥ!!!! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕΣ ΠΟΛ…..Υ!!!!
    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΕΣ!!!
    ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΚΛΕΨΕ Ο ΕΝΑΣ, ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΛΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ!!!!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΤΖΟΥΛΑΚΙ!!!!

  16. welcome back Τζούλια. Τελειες φωτογραφίες, μοναδική εμπειρία οι Ολυμπιακοί Αγώνες καλές βουτιές από δω και πέρα…

  17. kalos irthes Julia!!!mas elleipses poly!!!
    den se rotao pos ta perases to blepo….!!!!yperoxa!!! ax!thelo k ego!!! kapoia stigmh thelo oposdipote na pao londino……!!!!
    fysika k tou arese perisotero,ton blepo se 10-15xronia na metakomizei gia na min po k noritera….!!!(ela julia min klais, megalonoun ta paidakia…)xixi
    teleies oi foto!!!kalh ksekourash k kalh arxh agapimenh mou!!!filakia

  18. Γλυκιά μου καλωσόρισες!!!! Κάθε μέρα σε σκεφτόμαστε και περιμένουμε με αγωνία τα περιπετειώδη νέα σου. Είναι υπέροχο να “ζεις” δεύτερη κατά σειρά ολυμπιάδα από κοντά! Οι φωτογραφίες υπέροχες και ο γλυκούλης γιόκας σου σε όλες τις πόζες!!Τέλειος!!!! Την έχω βέβαια και την αδυναμία μου στ’ αγοράκια, ασ’ μην το κρύβω. Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο την φωτογραφία με την πεταλούδα την κοιτάω ξανά και ξανά. Νομίζεις ότι είναι φτιαγμένη από κάποιο χαρτί ή υλικό θα έλεγα πολυτελείας!Να περνάς πάντα τέλεια!!!! Σε φιλώ!!!!

  19. kali epistrofi loipon…stin pragmatikotita!yperoxes oi foto oles!!!omorfes eikones!!!wra g epipleon diakopes elpizw twra!!

  20. Καλως ηρθατε! Το φωτογραφικο σου αλμπουμ ειναι πραγματικα ξεχωριστο… Μας βαζει κατευθειαν στο πνευμα της πολης που τοσο αγαπαμε! Χαιρομαι που περασατε τοσο καλα, σου αξιζει!
    Φιλια (θαλασσινα και κινητα, και για αυτο απουσιαζουν οι τονοι!)

  21. Welcome!!
    Xαίρομαι πολύ για εσάς! Πρέπει να περάσατε τέλεια! Κι ελπίζω να χαλαρώσατε, γιατί το είχατε ανάγκη…Σίγουρα αυτό το ταξίδι θα ήταν μια μοναδική εμπειρία για τον κύριο Ρωμανό! Στις φωτογραφίες, φαινόταν να το απολαμβάνει πολύ!
    Α! Και μάλλον, θα πρέπει να βλέπεις όχι απλά κάθε αγγλική ταινία, αλλά και κάθε άλλη που έχει γυριστεί (και) στην Αγγλία…χιχι!
    Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού! ‘Εχουμε δρόμο ακόμη….Αμέ!
    Φιλάκιααααα!!!!*χχχχ

  22. Σήμερα το πρωί σε σκεφτόμουν πολύ έντονα! Τώρα ξέρω το γιατί!! Καλωσόρισες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Επιτέλους!!!

    Το κακό είναι ότι εχω λίγες μέρες που βασανίζομαι απο αναμνήσεις προηγούμενων ετών..και εσύ δεν βοηθάς με τις αναρτήσεις σου καθόλου! Στο Λονδίνο έζησα για 25 μέρες…από τις καλύτερες της ζωής μου!! Ααααχχχχχ…τελοσπάντων..κοιτάμε μπροστά!!!

    Υπέροχες φωτογραφίες. Υπεροχος ο κύριος Ρωμανός και υπέροχη και εσύ που μοιράζεσαι μαζί μας αυτές τις εμπειρίες.

    Missed you a lot!

  23. Τέλεια τέλεια! Πολύ όμορφες φωτογραφίες και πρέπει να ήταν πολύ ωραία εμπειρία ;))))
    Καλή συνέχεια διακοπών!!!!!! :***

  24. ΤΖΟΥΛΙΑ,ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΩΜΟΥΝ….ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ…SALE OR SALES????

  25. @Βασιλική: και τις δυο μπορείς να χρησιμοποιήσεις γλυκιά μου. Και να πεις: On Sale ή Sales now on! Εξαρτάται από την πρόταση και το περιεχόμενο της. Πιο συχνά παρόλα αυτά θα δεις τη λέξη sales στον πληθυντικό.. Το ίδιο ισχύει και στα Ελληνικα εξ άλλου. Xxx

  26. Πόσο περισσοτερο μπορώ να ζηλέψω??? Υπέροχες φωτος! το λονδίνο είναι μια απο τις πόλεις που θέλω να επισκευτω χρόνια τωρα! Δεν ξέρω για εσας αλλά ευχαριστήθηκα πολύ τελετή λήξης! ( Δεν τη συγκρίνω βεβαια με τη δικιά μας όπως ουτε της εναρξης!) Συγκηνήθηκα με την έπαρση της Ελλινικής σημαίας και με τον Εθνικό Ημνο. ετρεχε το δάκρυ! χαχαχαχα
    Τζούλια περιμένουμε και άλλα νεα σου απο Λονδίνο!
    Βλέπω την χαρουμενη φάτσα του κ.Ρωμανού και χαιρομαι απίστευτα!!
    σμουτς!

  27. Πολύ όμορφη η ξενάγησή σου Τζούλια μου!!!

  28. Καλως ήρθες τζούλια μου,μας έλειψες πολύ!!!Τέλειες οι φωτογραφίες όλες,αλλά οι πιο υπέροχες ήταν του κύριου Ρωμανού!!Να τον χαίρεσαι!!!!

  29. Καλως όρισες αγαπημένη!!!

    Χρόνια πολλά σε όλες και ιδιαίτερα στις εορτάζουσες!

    Αχ, Τζούλια μου, πρέπει να περάσατε υπέροχα, μπράβο! Δεν χορταίνω να βλέπω φωτογραφίες!

    Ωστόσο, για να είμαι ειλικρινής, αυτό το καλοκαίρι είναι τόσο φορτωμένο για μένα, που όσο κι αν μου λείψατε, δεν με πείραξε γιατί δεν προλαβαίνω σχεδόν να μπαίνω στο ίντερνετ!

    Πολλά φιλιά σε όλες!

    Αν παραθερίζετε, κάντε και καμιά βουτιά για μένα! 🙂

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.