Άστα τα μαλλάκια σου…(και πάρε ένα δωράκι…)

 

“Άστα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα
άστα ν’ ανεμίζουνε στη τρελή νοτιά
τώρα που τα νιάτα σου είν’ ολ’ ανθισμένα
άστα τα μαλλάκια σου ανακατωμένα…”

 

Συγνώμη, αλλά με όλο τον σεβασμό, στον μεγάλο συνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ αλλά και τους σπουδαίους στιχουργούς, Γιαννακόπουλο και Σακελλάριο, μάλλον δεν τις ήξεραν και πολύ καλά τις γυναίκες και ούτε θα πρέπει να μίλησαν με καμία, πριν γράψουν το διασημότατο και γλυκύτατο (δεν λέω..) παλιό τραγουδάκι…

 

Γιατί καλά βρε παιδιά, ανακατωμένα, ανακατωμένα, αλλά έπρεπε να είναι ανακατωμένα και να ανεμίζουνε από πάνω στην “τρελή νοτιά;” Χάθηκε δηλαδή ο κόσμος, να ήταν στην “τρελή βοριά;” Διότι εδώ που τα λέμε, η νοτιά, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε όλες μα όλες μας, φέρνει μαζί της υγρασία, δηλαδή ότι χειρότερο, και φτου φτου, μακριά από εμάς! Τις σγουρομάλλες, τις ισιομάλλες, τις σπαστομάλλες και όλες τέλος πάντων τις… μάλλες.

 

Τώρα θα μου πείτε, πως μου ήρθε αυτό πάλι και οι λόγοι είναι τρεις:

 

Πρώτος λόγος: Ε, κακά τα ψέματα, μετά το καλοκαίρι όπως και να το κάνεις, όσο και να τα έχουμε προσέξει, μια ταλαιπωρία την έχουν τραβήξει τα μαλλάκια μας και θέλουν ειδική φροντίδα μετά την επιστροφή από τις παραλίες. Kαι δυστυχώς δεν είμαστε όλες Stella να έχουμε προνοήσει με λάδι αβοκάντο… Και ξέρετε, δεν είναι μόνο αυτό… Ωραία ήταν όσο στέγνωναν φυσικά από τον ήλιο, διότι ταίριαζαν και με τη χαλαρότητα του καλοκαιριού και με τα outfits. Τι γίνεται όμως όταν επιστρέφεις στη δουλειά; Πώς να ταιριάξεις, το σοβαρό προφίλ της εργαζόμενης, με μαλλί «Είμαι η –τρελή- του- Σουγιούλ- και-όχι- του-Σαγιό;» Οπότε να, τα σεσουάρ, να, τα ψαλίδια, μπας και καταφέρεις και τα συνεφέρεις για να εμφανιστείς σαν άνθρωπος. Και εκεί παίζεται τελικά όλο το παιγνίδι. Διότι δεν τους έφτανε η προηγούμενη ταλαιπωρία, έχουν να υποστούν και υψηλές θερμοκρασίες από τα θερμαντικά εργαλεία, συν όλα τα άλλα. Οπότε τι κάνεις; Τουλάχιστον φροντίζεις να επιλέξεις μια σειρά περιποίησης μαλλιών Κατά της Θερμότητας για αρχή, και μετά βλέπουμε… Ακόμα όμως και αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων, διότι προτιμάς ας πούμε το δικό σου αγαπημένο σαμπουάν πχ λείανσης και πάλι πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτείς έστω ένα σπρέι, κατά της θερμότητας. Εγώ ας πούμε, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω ψαλίδι, αν πριν δεν τα έχω ψεκάσει, με ένα τέτοιο σπρέι.

 

Δεύτερος λόγος: Μια που μιλάμε για φροντίδα μαλλιών θέλω να σας γράψω μια απλή σπιτική συνταγή που μπορείτε να την κάνετε εύκολα στο σπίτι. Η συνταγή είναι της φοβερής κοκέτας θείας Τζίκα που δεν της ξεφεύγει τίποτα. Η ίδια πριν από χρόνια είχε «κάψει» εντελώς τα μαλλιά της από τη ρίζα με ντεκαπάζ και με αυτή τη συνταγή, τα συνέφερε μέσα σε ένα μήνα.

 

Σε μπεν μαρί ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο μαζί με 3-4 σταγόνες κονιάκ και δυο σταγόνες πορτοκάλι (για να «σπάσει» η μυρωδιά της λαδίλας). Κάνετε μασάζ με τα ακροδάκτυλά σας στις ρίζες των μαλλιών και μετά με ότι έχει περισσέψει και στο μάκρος των μαλλιών. Τα δένετε με ζεστή πετσέτα για περίπου 2 ώρες και μετά τα λούζετε. Αν θέλετε να δείτε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά, τα αφήνετε όλη νύχτα και λούζεστε το πρωί.

 

Εγώ το έχω ήδη κάνει μια φορά και είδα μεγάλη διαφορά.

 

Τρίτος λόγος: Ετοιμάζομαι για διαγωνισμό και ναι, ναι καλά το καταλάβατε, ο διαγωνισμός θα είναι για μια ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης μαλλιών Κατά της Θερμότητας, ότι πρέπει για την εποχή.

 

Αύριο, λοιπόν, κόσμος και λαός στο bb, για να λάβει μέρος στον διαγωνισμό, αλλά σήμερα… μμμμμ… σήμερα…

 

Σήμερα, λοιπόν, λέω να σας βάλω ένα πρόχειρο, να τοσοδούλι διαγωνισματάκι…

 

Για ποια νέα σειρά προϊόντων περιποίησης μαλλιών Κατά της Θερμότητας μιλάω;

 

Απαντήστε σωστά και θα δώσω δυο σειρές σε δυο τυχερές και αύριο θα ξεκινήσει και ο επίσημος διαγωνισμός για δέκα τυχερές όπου θα δείτε και θα μάθετε πολλά γι αυτά τα προϊόντα.

 

Άντε, τι περιμένετε; Αύριο το πρωί θα σας πω με σχόλιο σε αυτό το post, ποιες είσαστε οι δυο τυχερές!

 

Καλημέρα, bb girls! Καλή Εβδομάδα!

153 Σχόλια
  1. ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ DOVE ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ?

  2. κ εγω dove κατα της θερμοτητας λεω…..καλημερα!!!!!!!!!!!

  3. Εγώ λέω να πω τη νέα σειρά sunsilk κατά της θερμότητας που την είδα πρόσφατα στο internet!

  4. Dove Repair Therapy !
    Καλησπέρα σε όλες και καλό μήνα να έχουμε 🙂

  5. Τζούλια μου, μπορεί να μη μπορώ να βρω για ποια σειρά μιλάς, αλλά μπορώ με σιγουριά να σου πω ότι τζάμπα και βερεσέ γκρίνιαζες στο προηγούμενο ποστ σου για έμπνευση. Καλή φθινοπωρινή αρχή στις υπέροχες αναρτήσεις σου…
    Φιλιά σε όλα τα bb-girls!

  6. na mai pali!!!apo to spiti ayth tin fora!!!!
    mmmmmm!!!
    akona na apofasiso!!!eimai anamesa sta 3 pou proeipa!!!!
    mallon prepei na dialekso ena omos!!!!!
    ma ti na einai????
    mipos einai browni me pagoto???xixixi(exo mia ligouritsa tora pou to skeftomai alla tha kratitho…)
    tha paro ligo xrono akoma mexri na apofasiso….!!!!

  7. @filitsa (my φιλιώ:) Φύγαμε, απόψε για το El Fuerto, αγαπημένη!! Θα είμαι εκεί!! ΧΧΧ

  8. Νομίζω ότι παρασυρθήκαμε! Εγω λέω ότι είναι η σειρά ProHeat της Sunsilk! Την είδα πρόσφατα! Θα μας πρότεινες κάτι τέτοιο, φαντάζομαι!!!

  9. tsa!!!
    telika nomizo oti apofasisa, bebaia mporei meta na ksana allakso gnomi alla den nomizo!!!
    loipon nomizo oti einai h Sunsilk PRO-HEAT!giati to xroma apo to mpoukalaki den mou thymizei kati, bebaia h Julia exei latreia me tin Kerastase alla kati mou leei pos den einai ayto(ayto tha einai), oso gia to dove mporei na to exei bgalei se nea synthesh k mpoukali alla h seira yphrxe k paliotera k malista h julia mas exei grapsei gia ayth to 2010(kali mathitria e?!!!)
    opote kataligo sto Sunsilk PRO-HEAT!!!(nai eimai sigourh)(dld oxi)(alla mallon nai)xixixi filakiaaaa

    ekeino to pagoto na to fao na min to fao????(tha kratitho den tha to fao)

  10. Το spray κατά της θερμότητας Sunsilk Co Creations Pro Heat, από την ομώνυμη σειρά προϊόντων(σαμπουάν, μαλακτική κρέμα, leave-in conditioner), που προστατεύει την τρίχα και τη θωρακίζει από τη φθορά που προκαλεί η θερμότητα και η εκτεταμένη χρήση σεσουάρ, ψαλιδιών για μπούκλες κλπ!

  11. καλη βδομάδα, καλό μήνα…καλο Φθινοπωρο αγαπημενη Τζούλια μετά απο ενα μηνα αποχης χθες βραδυ και σημερα το πρωι διαβασα ολα τα email του beautyblog, πιστευω λοιπόν πως αναφέρεσαι στην σειρα Sunsilk Co Creations Pro Heat που ειναι ενάντια της θερμότητας…
    τα φιλιά μου Στέλλα!!

  12. μπηκα κ ναι με χαρα ειδα ποστ σου .ειχα καιρο να δω αν κ δεν εμπαινα καθε μερα…..θα τολμησω να πω κ εγω για τα προιοντα sunsilk….

  13. νομίζω πως είναι Sunsilk Co Creations Pro Heat!!!! έκανα μία αναζήτηση σε παλαιότερη ανάρτηση….

  14. @όλες :Ειλικρινά χάρηκα που σας έκανα να γελάσετε , έλεγα μάλιστα την ιστορία και στο γραφείο σήμερα γιατί την είχα ξεχάσει και τα κορίτσια ξεκαρδίστηκαν !
    @Μarianna:Αφού δεν σε ξεμάλλιασαν κι εσένα , τυχερή είσαι !

  15. Αααα πολλες σειρες εχουν βγει αλλα μαλλον εννοεις τη σειρα του DOVE,ισως παλι του SUNSILK, βεβαια εχεις ιδιαιτερη αγαπη στην KERASTASE αντε να δουμε….

  16. Welcome back αγαπημένη!Αχ τι έχουν τραβήξει αυτά τα μαλλιά όλο το καλοκαίρι και μόλις παρήγγειλα καινούρια ισιωτική…Νομίζω πως πρόκειται για την Sunsilk γιατί κάτι έχει πάρει το μάτι μου!

  17. χμμμμ για να δουμεεεεε…….. οι τελευταιες μου ερευνες λένε το spray Dove Repair Therapy!
    ελπίζω έστω για μια φορα να πέσω μεσα σε ενα τεστακι!

  18. Καλό μήνα και καλή εβδομάδα! Φαντάζομαι ότι είναι η σειρά ProHeat της Sunsilk!

  19. Καλησπέρα. Μήπως Kerastase – Initialist, ή κάπως έτσι;…

  20. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!!ΜΗΠΩΣ EINAI SUNSILK;;

  21. Kαλησπέρα Τζούλια, καλό φθινόπωρο σε όλα τα bbgirls.
    Aκόμα δεν ήρθα απο διακοπές, και είδα με έκπληξη, οτι έχουν ξεκινήσει οι διαγωνισμοί και τα τεστάκια? Τέλεια!
    Λοιπόν εγώ πιστεύω οτι είναι η σειρά της DOVE (και έχω ακούσει τέλεια σχόλια, αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα).
    Φιλιά και καλό βράδυ.

  22. εγώ λέω το Sunsilk Co Creations Pro Heat!
    Καλό Φθινόπωρο σε όλους !!!!

  23. Ωωωω αγαπημένη πολύ δυνατό το ξεκίνημα!

    Χμμμ η δική μου μαντεψιά θα είναι η σειρά Sunsilk Pro-Heat, μιας και διάβασα για αυτήν τον Ιούνη (άρα είναι πρόσφατη) και περιλαμβάνει και σπρέι(που το τόνισες με bold) και προστατεύει μέχρι τους 230 βαθμούς Κελσίου (άρα κάνει και για ψαλίδι, της Dove προστατεύει μέχρι τους 200 βαθμούς άρα δεν καλύπτει όλα τα ισιωτικά).

  24. Καλό Φθινόπωρο να έχουμε όλα τα bbgirls !!!Πιστεύω ότι είναι ή το
    PANTENE PRO-V Spray Λάμψης & Θερμοπροστασίας ή το νέο spray Sunsilk
    Pro-Heat δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο άλλο.

  25. Kalimera se oles!! Nomizw pws einai h seira Sunsilk Pro-Heat giati diavasa polu prosfata gi authn!Perimenoume na mas luseis tn aporia Julia!! 🙂

  26. KAΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ.
    ΕΧΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ iNTERNET ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΤΟ EMAIL, ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ Η NUTRI THERMIQUE KERASTASE.
    ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.

  27. Μμμμμ αγαπημένες.. Μου μπερδευτήκατε οι περισσότερες, αλλά είναι λογικό… Μετά το καλοκαιράκι, θέλουμε λίγο χρόνο για να συγκεντρωθούμε… Παρόλα αυτά, τελικά κάποιες από εσάς, είσαστε μαθήτριες του άριστα και βρήκατε ότι μίλαγα για τη σειρά Sunsilk Pro Heat Κατά της Θερμότητας (τόνισα άλλωστε πολύ το τέλειο σπρέι της σειράς στο post!

    Για αρχή λοιπόν θα την δοκιμάσετε οι

    ToniaK

    και η

    Χρύσα

    Οι υπόλοιπες έχετε ακόμα πολλές πιθανότητες αφού ο επίσημος διαγωνισμός για 10 σετ Sunsilk ξεκινάει σε λίγο!

    Καλημέρα, bb girls!

  28. Καλημέρα και από μένα, αν και αργοπορημένη, στην τύχη τελείως θα πω Sunsilk Pro-Heat και αυτό επειδή το λένε οι περισσότερες (μη λέω και ψέματα). Έχω να πώ όμως ότι διάλεξες το καλύτερο θέμα για να ξεκινήσεις φέτος, τα μαλλιά μας όσο και να τα φροντίζαμε έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη φθορά.
    Ερωτήσεις:α) έχεις καμιά καλή ιδέα πως φεύγουν τα σημάδια στο σώμα όταν αρχίζουμε να ξεφλουδίζουμε (γιατί έχω αρχίσει να φαίνομαι σαν βρώμικη)
    β) νομίζω ότι είδα μικρές κουκίτσες, μάλλον πανάδες από τον ήλιο, στο πρόσωπο μου, αν θυμάμαι καλά πέρυσι είχες προτείνει ένα προιόν της Clinic, αν θυμάμαι σωστά είχε να κάνει με spot η ονομασία του, θα ήθελα τη βοήθεια σου.
    Φιλιά πολλά!!!!!!!!

  29. kalimera julia!!! telika epesa mesa k as min kerdisa!!!!perimeno apo noris to post gia na do an exo dikio!!!makia ta leme se ligo!!!

  30. @Jenny: Καλως όρισες αγαπημένη!

    1.Για το ξεφλούδισμα, έχω να προτείνω απαλό scrub κάθε μέρα στο μπάνιο και μετά μια πλούσια ενυδατική κρέμα
    2. Για τις μικρές πανάδες, δοκίμασε το Clinique Ever Better, Dark Spot.

    Φιλάκιαααα!!

  31. εκαψα κόσμο χθες με λαθος απαντηση!? sorry παιδια!! τουλαχιστον δεν καψατε τα μαλλακια σας! 😉 Καλημερες!!!!!!!

  32. Τζούλια, τι ωραία που άρχισαν πάλι τα πειράγματα και τα παιχνίδια!!! Μας έλειψες!!!

  33. ευχαριστώ πολύ δασκάλα!!! η αλήθεια είναι ότι τα καίω κι εγώ τα μαλλάκια μου με το ισιωτικό – όχι σε καθημερινή βάση φυσικά! – οπότε θα επιστρέψω με σχόλια μόλις δοκιμάσω τη συγκεκριμένη σειρά!
    φιλιά!!

  34. Η ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ SUNSILK …PRO-HEAT ΩΣ 230 ΒΑΘΜΟΥΣ!!!!
    ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΨΑΛΙΔΙΑ ΚΑΙ ΙΣΙΩΤΙΚΕΣ…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.