Ηappy Birthday BB! You rock, BB girls!

 

Προς τo τέλος του 2008 συνέβη κάτι, που σιγά-σιγά, δημιούργησε αυτό που έχουμε τώρα, δηλαδή το www.beautyblog.gr και μαζί του παρέσυρε μέρα με τη μέρα, εμένα, εμάς, εσάς, όλες μας… τα bb girls..

 

Ένα τυχαίο πρωινό, στο δρόμο για το γραφείο, συνειδητοποίησα ότι δεν ήμουν χαρούμενη που πήγαινα στη δουλειά μου. Περίεργο, γιατί μέχρι τότε, τη λάτρευα. Για πρώτη φορά ένιωσα ότι βρέθηκα σε έναν περίεργο κυκεώνα, ένιωσα ότι βαρέθηκα να γράφω τα ίδια και τα ίδια, χωρίς δημιουργικότητα, χωρίς καμία έμπνευση, μήνας έμπαινε, μήνας έβγαινε, στα περιοδικά που δούλευα μέχρι τότε. Τα περιοδικά άλλαζαν πολύ, οι  μισθοί κάθε μήνα χαμήλωναν, όχι όμως για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα… (αυτό, το αντέχεις…) τα πράγματα, χωρίς αμφιβολία, χειροτέρευαν…

 

Και δεν είχα έμπνευση και διάθεση δημιουργικότητας, γιατί πολύ απλά, λόγω των συγκυριών ίσως, το διαφημιστικό παιγνίδι, πήρε τη θέση της δημιουργικότητας και έγινε, αυτοσκοπός. Όταν το κατάλαβα, ρώτησα τον εαυτό μου, αν εξακολουθεί να μου αρέσει η δουλειά που κάνω (γιατί θα μπορούσα πολύ εύκολα, να ξαναγυρίσω στη διδασκαλία, που επίσης, αγαπούσα…) Η απάντηση ήταν θετική. Ναι, μου άρεσε αυτό που έκανα. Η απόρροια της απάντησης, ήταν και η πρώτη σκέψη, για το www.beautyblog.gr.

 

Ένα χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2007 είχα φέρει στον κόσμο το γιο μου, ο οποίος χάρη στο μπαμπά του, απέκτησε δικό του blog, τρεις ώρες, αφότου γεννήθηκε. Ναι αγαπημένες, ο κύριος Ρωμανός, χωρίς να το ξέρει βέβαια, έγινε ο μικρότερος blogger του κόσμου και μάλιστα, βρέθηκε μετά από λίγους μήνες, πρωτοσέλιδο, σε on-line εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, (πρωτοπόρα, σε όλα, αυτή η πόλη…) ως ο μικρότερος, ever, blogger.

 

 

 

 

E, να μη πω, ψέματα… Ζήλεψα λιγάκι…

 

 

Εγώ πάλι, δεν ήθελα να κάνω ένα ακόμα blog, με την έννοια της τότε εποχής, αυτά δηλαδή που έβλεπα στο εξωτερικό. Με λίγα λόγια, δεν ήθελα, απλά, να κάνω το χόμπι μου. Αυτό μου έλειπε, δούλευα, που δούλευα 40 ώρες την εβδομάδα, να πρόσθετα άλλες είκοσι.. έτσι για να κάνω το χόμπι μου… αυτά είναι αστεία πράγματα… Ήθελα ένα μικρό, αλλά όσο μπορούσα, σοβαρό, επαγγελματικό όχημα. Έτσι όμως όπως το ένιωθα και όχι, όπως το υπαγόρευαν κάποιοι. Από την άλλη,  δεν μπορούσα, οικονομικά έστω και μόνο, να κάνω ένα μεγάλο portal. Με πέντε έξι δημοσιογράφους, πολλές ενότητες, αρκετά χρήματα από πίσω και τέλος πάντων, όλα αυτά που δημιουργούν ένα portal. ΄

 

Ήθελα ένα micro-site, ομορφιάς. Κάτι δικό μου, κάτι διαφορετικό, κάτι με προσωπικότητα, αλλά όχι με μια εύκολη, δωρεάν, πλατφόρμα (όπως π.χ, του κυρίου Ρωμανού…)

 

Και που το’ θελα και που δε το’ θελα, τότε το 2008, ή που δεν ήξερα που να ψάξω, ή που κανένας δεν με καταλάβαινε…(αντίθετα με τώρα, γιατί μέσα σε τέσσερα χρόνια, άλλαξαν πάρα πολλά και πολύ χαίρομαι γι’ αυτό…) Και έτσι αγαπημένες μου, το πρώτο beautyblog, φτιάχτηκε στο Texas. Μάλιστα, στο Austin του Texas, USA, από αμερικανική εταιρεία προγραμματιστών και συγκεκριμένα designated για μένα, ο web programmer-designer, Matt McCloskey.

 

Ας σας πάω λίγο πίσω… Μιλάμε για το 2008. Η εκδοτική εταιρία που εργαζόμουν από το 2000, ήταν ακόμα εύρωστη, δυνατή, opinion leading… Και εγώ, μέσα σε αυτή, στέλεχος, με ότι και αν σήμαινε αυτό, το 2008. Και αρχίζω γι’ αυτό το project, στις ελεύθερες ώρες μου που ήταν εκ’ των πραγμάτων λίγες (οκτώ ώρες δουλειάς, συνεχόμενα επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό και ένα μωρό ενός έτους στο σπίτι) να καταναλώνω πολύ χρόνο, πολύ κόπο, αλλά και να κάνω μια αρκετά ικανή -για μένα, τουλάχιστον- χρηματική επένδυση.

 

Να είμαι στα τηλέφωνα στις 2 η ώρα τα ξημερώματα, για δυο και τρεις κάποιες φορές, ώρες (με την διαφορά της ώρας, τότε μόνο μπορούσα να βρω τον Matt και αυτό για μήνες…) να κοιμάμαι λίγο και μετά να συνεχίζω ακατάπαυστα τη μέρα μου, με ότι αυτή, περιλάμβανε.

 

 

Και από πάνω, όπου το έλεγα (εκτός από τους γονείς μου και την άμεση οικογένεια μου, οι οποίοι με πιστεύουν, ό, τι τρελό και να πω…) να με κοιτάνε, σαν να ήρθα από άλλο πλανήτη… «Μα, είσαι beauty director, με team και βοηθούς, σε μεγάλα περιοδικά,  τι δουλειά έχεις να κάνεις  site;» «Αφού μια χαρά πάει η δουλειά σου και δεν έχει περικοπεί ο μισθός σου, γιατί, χαλάς λεφτά;» «Και τι, δηλαδή, θα γράφεις και θα «κριτικάρεις» προϊόντα ομορφιάς;» «Και θα αφήνεις και τις αναγνώστριές σου, να τα κριτικάρουν, από πάνω;» «Χα! Για κοιτάξτε, τη Τζούλια, πάει καλά, ή τρελάθηκε;», ήταν μόνο κάποια από τα σχόλια, ειπωμένα δυνατά ή χαμηλόφωνα, τότε, στις αρχές του 2009..

 

 

Έκλεισα τα αυτιά μου, προχώρησα, δεν ζήτησα βοήθεια από κανέναν, αν και τότε δεν μπορούσα να φανταστώ, ότι  αυτοί που σχολίαζαν, θα προσπαθούσαν να κάνουν το ίδιο, μετά από λίγα χρόνια…

 

 

Για να λέμε την αλήθεια  βέβαια, ήταν λίγο «παλαβό» το όνειρό μου, τότε. Κανονικές κοπέλες, καθημερινές καταναλώτριες, άτομα που δεν γνώριζα, απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίες χωρίς στεγανά, χωρίς φόβο, με απόλυτη ειλικρίνεια, αλλά και σεβασμό, να μπορούν να μιλούν, να εκφράζονται και να γράφουν απόψεις, θετικές ή αρνητικές, ανοιχτά, για τεράστιες, απίστευτα δυνατές πολυεθνικές εταιρίες ομορφιάς, χωρίς να φοβούνται ότι αν πουν την αλήθεια, ή τέλος πάντων τη δική τους εμπειρία, τα σχόλια τους θα λογοκριθούν και αν δεν λογοκριθούν,  θα διακοπούν τα διαφημιστικά συμβόλαια (αν αυτό συνέβαινε σε περιοδικό, η απόλυση της δημοσιογράφου και η λύση του διαφημιστικού συμβολαίου, ήταν σαφώς, μονόδρομος… το έχω ζήσει, αυτό…). Είπαμε, χωρίς λογοκρισία.

 

Πρωτάκουστο, για την ελληνική πραγματικότητα, αλλά «παλαβή» και η Υδροχόος, οπότε…

 

Ναι, λοιπόν… Το www.beautyblog.gr ήταν το πρώτο micro-site ομορφιάς στην Ελλάδα,  από μια δημοσιογράφο ομορφιάς, που προσπάθησε να αλλάξει λίγο, το μέχρι τότε, κατεστημένο. Και τον Αύγουστο δοκιμαστικά, αλλά τον Σεπτέμβριο του 2009, επίσημα πλέον και μετά από απίστευτα ξενύχτια… βγήκε στον αέρα.

 

 

Anyway, το προσπάθησα τότε… Και ήμουν τόσο άσχετη… και ο Matt από το Texas, δεν μου είπε ποτέ, ότι πέρα από τα χρήματα που χρειάζονται για να δημιουργήσεις ένα site και να γράψει ένας καλός προγραμματιστής τον κώδικα πίσω από αυτό, θέλεις πολλά περισσότερα χρήματα για να το διαφημίσεις, να το προμοτάρεις, όπως πρέπει, να το έχεις παντού, να καλείς κόσμο από τα social networks, έτσι ώστε γρήγορα να το μάθoυν πολλοί και να έχεις views και visits. Μπας και καταφέρεις να το φτάσεις κάπου…

 

Καμία σχέση δεν είχα με όλα τα παραπάνω, καμία γνώση. Κανένας δεν μου τα έμαθε. Κανένας δεν με συμβούλεψε. Εγώ απλά αποφάσισα να είμαι ο εαυτός μου, άρχισα να γράφω και όπου πήγαινε.

 

Στην αρχή, όταν τον πρώτο μήνα είδα 457 άτομα εδώ μέσα, χοροπήδαγα από τη χαρά μου. Σκεφτόμουν, «Μα, ποιες να είναι άραγε αυτές οι 457 κοπέλες που διάβασαν, αυτά που είχα να πω; Αχ, πως μπορώ να τους στείλω ένα δώρο, για να τις ευχαριστήσω;»

 

Η χαρά μου βέβαια, κόπηκε απότομα, γιατί μετά από 50 posts και τρεις μήνες, με διαβάζατε, περίπου 4.000 άτομα (για net, είναι σαν να λέμε, κάνεις πάρτι, καλείς 150 άτομα και έρχονται 5…)

 

Θυμάστε, το πρώτο www.beautyblog.gr από τον Matt McCloskey;

 

 

Βέβαια, εμένα ποτέ δεν με ενημέρωσε κανένας, εννοείται ούτε ο Matt (αχχχ.. Ματ, Ματ…),  για τα sites των διαγωνισμών, που σου φέρνουν κόσμο, είτε διαβάζουν, είτε δε διαβάζουν το site σου. Από την  άλλη, τελικά, ήταν αυτά τα sites που ανακάλυψαν το beautyblog, πάνω από ένα χρόνο μετά…(απίστευτο!!)

 

Τέλος πάντων… επιστρέφω…

 

 

Στις αρχές του 2010, επέμεινα και συνέχισα…

 

 

Και τώρα, πέρασαν τρία χρόνια εδώ,  στο bb και  ένας χρόνος στο αγγλικό το j’s bb, το άλλο παιδάκι μας, που σιγά -σιγά, θα βρει και αυτό το δρόμο του.

 

Βέβαια, αυτό που δεν περίμενα τότε, το 2009, ακόμα και εγώ, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα, ήταν το beautyblog, να γίνει forum. Εξηγώ: Να ανταλλάσσετε πλέον μεταξύ σας απόψεις με σεβασμό, να μοιράζεστε με γενναιοδωρία τις σκέψεις σας, να βοηθάτε με τις γνώσεις και την εμπειρία σας, η μια την άλλη και να μη με έχετε ανάγκη. Δεν έχω μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση, όταν συμβαίνει αυτό. Με το μόνο που μπορώ να το συγκρίνω, είναι με το να μεγαλώνεις σιγά-σιγά ένα παιδάκι (γράφω συνειδητά να το μεγαλώνεις και όχι να το γεννήσεις, το πρώτο, είναι σαφώς πιο δύσκολο…)  να του δίνεις -όσο μπορείς- σωστές βάσεις και μια μέρα, με ανείπωτη συγκίνηση και περηφάνια, να το βλέπεις να ανοίγει μόνο του, τα φτερά του…

 

Πω, πω, πω… το παράκανα με τα γλυκερά…

 

Συνεχίζω…

 

Για τα τρίτα γενέθλια εδώ, μαζί σας και για να γιορτάσουμε, ήθελα να βρω μια ιστορία, που να ταιριάζει στο bb… .Όχι στο www.beautyblog.gr… Όχι, σε μένα… Στο bb… (καταλαβαίνετε εσείς, την διαφορά…)

 

Και τελικά, μου ήρθε.

 

Πριν από δυόμιση χρόνια, παρακολουθούσαμε με τον κύριο Ρωμανό, μια υπέροχη παιδική ταινία (δείτε τη και εσείς που δεν έχετε παιδιά, αξίζει, ή ακόμα καλύτερα διαβάστε τη, είναι ένα από τα ωραιότερα παιδικά και ενήλικα θα έλεγα, παραμύθια…)

 

Η ταινία λεγόταν “Charlotte’s Web” και είχε να κάνει με μια αραχνούλα και ένα γουρουνάκι. Αυτοί οι δυο, έγιναν οι καλύτεροι φίλοι.

 

 

Σε κάποιο  σημείο της ταινίας, η αραχνούλα, η Charlotte (με τη φωνή της Julia Roberts)  για κάποιο πολύ σημαντικό λόγο, που είχε να κάνει με το φίλο της (δεν θα σας τον πω, να δείτε την ταινία…) με πολύ αγάπη, έφτιαχνε και έγραφε, ακατάπαυστα πάνω στον ιστό της και είπε: (θα το γράψω, έτσι ακριβώς όπως το είπε..)

 

 

«Make a web….wait… something good, will happen..»

 

 

«Φτιάξε έναν ιστό… περίμενε… κάτι καλό θα συμβεί…»

 

 

Είχα ήδη, για αρκετό καιρό το beautyblog όταν είδα αυτή την ταινία και ήμουν κάπως, απογοητευμένη. Και εκείνη τη στιγμή, που άκουσα αυτή τη φράση, κοκάλωσα. Και ένιωσα μια περίεργη,  δύναμη από κάπου, μια δύναμη που σα να μου έλεγε να συνεχίσω.

 

 

Εγώ,  έφτιαξα έναν ιστό με αγάπη… και έγραφα και  περίμενα… και περίμενα… και έγραφα… και περίμενα… και έγραφα… και περίμενα… πολύ…

 

 

Αλλά τελικά, είχε δίκιο η Charlotte…

 

 

Δημιουργήθηκε, ο  ιστός,  του bb

 

 

 

Kαι εσείς, (εσείς, οι διακόσιες ογδόντα τρεις χιλιάδες unique αυτόν τον χρόνο and going strong..) είσαστε ο ιστός που μας «δένει» όλες.

 

 

Happy Birthday bb!!

 

 

You rock, bb girls (and bb boys, of course)!!

 

 

Kαι, έρχεται- επιτέλους- η σειρά σας…

 

 

Και μαζί σας, η σειρά του bb και όλων των bb αυτού του κόσμου που ζούμε, ενός κόσμου, που επαναπροσδιορίζει με ορμή, τις αξίες του.

 

Δεν έχει σημασία, αν έχουν μια, ή χιλιάδες αναγνώστριες, δεν έχει σημασία,  τι είναι και πως λέγονται,  δεν έχει σημασία τι θέμα έχουν, δεν έχει σημασία που βρίσκονται… αυτό που μετράει, είναι ότι ανήκουν σε ένα  ζωντανό, αληθινό, παλλόμενο, «διαφορετικό» και ειλικρινές, underground, σύμπαν. Ένα σύμπαν που με υπομονή και επιμονή, μπορεί να αλλάξει, σιγά- σιγά τα δεδομένα.

 

 

Ανήκουν σε εσάς.

 

 

Γιατί εσείς που μετράτε, εσείς θα κάνετε και τη διαφορά.

 

 

 

111 Σχόλια
  1. Είχα την τύχη να περάσουμε μαζί ενα ΣΚ στο Αμβουργο όταν δεν σε γνώριζα διόλου και είχα την επίσης περισσότερη τύχη να μου δώσεις μια κάρτα σου και να αγάπησω πολυ το site σου. Χαίρομαι που μαθαίνω την ιστορία του, που παλέψες γι αυτό, που δεν επαναπαυτηκες σε κάτι που δεν σε εξέφραζε και αποφασίσει να το αλλάξεις.
    Διαβάζοντας την ιστορία σου ένιωσα οτι ίσως να έκανες την αρχή για τις απανταχού Greek beauty bloggers που εκφράζονται χωρίς φόβο και πάθος, οι περισσότερες δηλαδή.
    Σε φιλωωωωω γλυκά και σε ευχαριστώ,
    Το Δεξί σου Χέρι

  2. @Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, Κατερινάκι.. Και εύχομαι, μια μέρα η κρουαζιέρα να μην οργανωθεί από κάποια εταιρεία, αλλά από το bb, για όλα τα μοναδικά και ξεχωριστά του, bb girls! xoxo

  3. Δεν προλαβαίνω αυτή τη στιγμή να διαβάσω όλο τι άρθρο, θα το διαβάσω κάποια στιγμή με την ησυχία μου, απλά θέλω να ευχηθώ έστω κι αργοπορημένα Χρόνια πολλά bb μέσα απ’την καρδιά μου, σ’ευχαριστούμε που υπάρχεις και μας συντροφεύεις τόσο όμορφα και συνέχισε απλά έτσι!!Έχουμε 3 μέρες διαφορά στα γενέθλια με το bb εγώ είχα 24/9, είναι Ζυγός γι αυτό ταιριάζουμε!!

  4. Χρόνια πολλά bb έστω και καθυστερημένα!!! Να μας ζήσεις και να μην μας εγκαταλείψεις ποτέ!

  5. Αδυνατον να μην ευχηθω και εγώ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ bb-ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Julia!
    Διαβασα όλο το post. Συμφωνω.
    ΤΟ bb ειναι ενα διαμαντι.Συνεχισε.
    Το απολαμβανουμε ΧΩΡΙΣ να μας κουραζει!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!

  6. Για ένα ακόμα χρόνο, χρόνια πολλά bbblog kai bbgirls :)Για ένα ακόμα χρόνο σε ευχαριστούμε για το βήμα που μας δίνεις, την ενημέρωση, τα δώρα. Keep going girl and we will follow 🙂

  7. Αχ, εδώ ήμασταν και πέρσι και τα λέγαμε!
    Χρόνια σου πολλά, λοιπόν, αγαπημένο bb, χρόνια πολλά γεμάτα έμπνευση και δημιουργία Τζούλια, να έχεις τη δύναμη (η υγεία εξυπακούεται), την ενέργεια, την αγάπη να κάνεις όσα θες κι εμείς εδώ, πιστά bb girls να ακολουθούμε!
    Σ’ αγαπάμε! συνέχισε έτσι, για πολλά, πολλά, πολλά χρόνια! 🙂

  8. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!
    HAPPY BIRTHDAY TO YOU
    HAPPY BIRTHDAY DEAR BB!!!!!!
    Δεν υπαρχουν λογια που μπορουν να περιγραψουν την ΑΓΑΠΗ που εχω για
    το BB απλα θα πω οτι οταν το σκεφτομαι νιωθω αυτο το καθαρο εντονο
    συναισθημα ευφοριας /ευτυχιας/χαρας . . .που κανει την καρδια μου
    να γελαει και τα ματια μου να λαμπουν!!!!
    Ειναι το σπιτι μας και αυτο δεν μπορει να το αλλαξει τιποτα!!!!!!
    LOVE YOU TZOULIA <3 <3 <3

  9. Ας ακολουθήσουν πολλά χρόνια γεμάτα ομορφιά κι εκπλήξεις!

  10. Χρόνια πολλά και καλά γεμάτα με υπέροχα άρθρα και συμβουλές και δώρα.
    Σε θαυμάζω γιατί πήρες το ρίσκο και βούτηξες στα βαθιά ενός κόσμου εντελώς άγνωστου για τα ελληνικά δεδομένα με τόσους κανονισμούς για το διαδίκτυο και την κοινωνική δικτύωση, την δημιουργία & το στήσιμο ενός blog και με προσωπικές θυσίες το έφτασες εκεί που ήθελες.
    Είναι υπέροχο νομίζω να έχεις τόσους ανθρώπους να σε διαβάζουν και να ανταλλάσεις απόψεις και πληροφορίες! Χαίρομαι που ανήκω στο δικό σου “ιστό” μικρή μου Charlotte !

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.