Care Lab by attica.Το νέο shop in a shop

 

 

Ιπποφαές. Πείτε με άσχετη, πείτε με βαθιά νυχτωμένη, πείτε με, αδιάφορη μάνα, πείτε με όπως θέλετε. Το γεγονός δεν αλλάζει. Μέχρι πριν από δυο χρόνια, όχι μόνο δεν ήξερα τι είναι το Ιπποφαές, ούτε καν είχα ξανακούσει τη λέξη στη ζωή μου.

 

Αυτό άλλαξε, πριν από δυο χρόνια, όταν ο κύριος Ρωμανός στα τρία του, πήγε για πρώτη φορά παιδικό σταθμό και δεν έλεγε να σηκώσει ο καημένος κεφάλι από τις ιώσεις που κόλλαγε, τη μια μετά την άλλη. Και έτσι έμαθα και το Ιπποφαές. The hard way. Γιατί μου το έμαθε η παιδίατρός του, για να δυναμώσει το ανοσοποιητικό του σύστημα.

 

Διότι το Ιπποφαές (μετά έψαξα και έμαθα) με λίγα λόγια είναι ένα «θαυματουργό» φυτό-βότανο, το οποίο σε μορφή βιταμίνης και με μια κουταλιά την ημέρα, θωρακίζει τον οργανισμό αφού περιέχει πάνω από 15 υπέρ αντιοξειδωτικές ουσίες και θεωρείται η τέλεια υποστήριξη σε πολλές θεραπείες. Πιο απλά για να σας δώσω ένα παράδειγμα, το επίπεδο Βιταμίνης C του Ιπποφαές, είναι περίπου 1000% πιο υψηλό από αυτό των πορτοκαλιών (!) (enter, Stella, εδώ παρακαλώ…)

 

 

 

Βέβαια, μια που μου το είπε η παιδίατρος και μια να το βρω, διότι δεν είχα και στα πόδια μου κατάστημα υγιεινών και βιολογικών προϊόντων. Με τα πολλά βρήκα βέβαια, αλλά και πάλι είναι μακριά, δεν βολεύει…

 

Επίσης από την παιδίατρο έμαθα και για τα εξαιρετικά μπιμπερό της μάρκας Dr Brown με ένα πατενταρισμένο σύστημα, το οποίο βοηθάει στο να μειώνονται οι κολικοί του μωρού (ε, καλά, αυτό λογικό να μην το ξέρω, μέχρι να κάνω μωρό…)

 

Θεωρώ λοιπόν, ότι είναι εξαιρετική η νέα ιδέα του νέου shop in a shop, Care Lab by Attica, διότι αν μη τι άλλο, τα έχει όλα συγκεντρωμένα και την επόμενη φορά που θα μάθω για κάτι παρόμοιο, που δεν το ξέρω, ελπίζω να το βρω εκεί…

 

 

 

Πάμε (με το Δελτίο Τύπου, που είναι εξαιρετικά ξεκάθαρο…)

 

Το Carelab by attica αποτελεί ένα πρωτοποριακό concept αφού για πρώτη φορά σε Ελληνικό πολυκατάστημα δημιουργείται ειδικό τμήμα αφιερωμένο στη φροντίδα όλης της οικογένειας, με την επιστημονική συμβουλή φαρμακοποιών, που είναι πρόθυμοι να ακούσουν ή να διαγνώσουν τις ανάγκες σας και να σας προτείνουν τα κατάλληλα προϊόντα. Επιπλέον, εξειδικευμένοι επιστήμονες υγείας και διατροφολόγοι είναι στη διάθεσή σας για να σας ενημερώσουν με εγκυρότητα πάνω σε θέματα διατροφής και να σας αναλύσουν με λεπτομέρειες όλα τα προϊόντα διατροφής που θα βρείτε στο Carelab by attica. To Carelab by attica θα ανοίξει και στo attica στην Πανεπιστημίου στο τέλος του Οκτωβρίου.

 

Τι μπορώ να βρω στο Carelab by attica;


Στο τμήμα Ομορφιάς

 

Καλλυντικά

Οι πιο αξιόπιστες μάρκες δερμοκαλλυντικών όπως Vichy, Avène, La Roche-Posay, Frezyderm, ROC, Galenic, Darphin είναι συγκεντρωμένες για την καθημερινή φροντίδα του δέρματός σας. Αν είστε λάτρης των φυσικών και βιολογικών καλλυντικών θα βρείτε μάρκες όπως Apivita, Κορρές, Jurlique, Neal’s Yard Remedies και πολλές ακόμη. Αλλά και μια συλλογή από εξειδικευμένες μάρκες όπως η ελβετική Karin Herzog, γνωστή για τα προϊόντα με ενεργό οξυγόνο και η Ελληνική Olivia με προϊόντα βασισμένα στο αγνό παρθένο ελαιόλαδο, σας περιμένουν να τις γνωρίσετε από κοντά.

 

Για την περιποίηση των μαλλιών σας, μπορείτε να επιλέξετε προϊόντα δερματολογικών ή φυσικών μαρκών, ενώ θα βρείτε και μάρκες αποκλειστικά για την περιποίηση των μαλλιών όπως η Rene Furterer, καθώς και μεγάλη ποικιλία φυσικών βαφών.

 

Τέλος, μπορείτε να βρείτε πολλές προτάσεις fond de teint από δερματολογικές μάρκες, καθώς και ολοκληρωμένο μακιγιάζ από τα φυσικά προϊόντα Κορρές.

 

 

Στοματική υγιεινή

 Οδοντόκρεμες, ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, νήματα και άλλα εξειδικευμένα προϊόντα από εταιρίες όπως η Elgydium, η Oral B, η GUM και η Listerine, είναι συγκεντρωμένα για να σας εξασφαλίσουν σωστή υγιεινή στόματος.

 

Φροντίδα ποδιών και χεριών

Τα άκρα μας ταλαιπωρούνται καθημερινά, γι’ αυτό έχουν ανάγκη από καθημερινή φροντίδα με εξειδικευμένα προϊόντα. Στο Carelab by attica θα βρείτε προϊόντα εταιρειών όπως η Gewohl, η Dr.Scholl η Compeed και η Hansaplast για τη σωστή φροντίδα τους.

 

Στο τμήμα Διατροφής

 

Εδώ θα βρείτε εξαιρετικά προϊόντα διατροφής για να ξεκινήσετε την μέρα σας καθώς και υγιεινά snacks, τροφές ιδιαίτερα πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά αλλά με χαμηλή θερμιδική αξία και άλλα συμπληρωματικά προϊόντα που θα σας προσφέρουν την απαιτούμενη ενέργεια για να αντεπεξέλθετε στις ανάγκες της καθημερινότητας χωρίς να σας επιβαρύνουν με περιττά λιπαρά.

 

Για τους φανατικούς των βιολογικών προϊόντων υπάρχει μια πλούσια συλλογή από ροφήματα, μπισκότα και αλμυρά σνακς, ενώ μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων χωρίς ζάχαρη όπως οι ελληνικές σοκολάτες Wish, οι βιολογικές μπάρες ενέργειας Vitality και οι μαρμελάδες Cavalier, είναι ιδανικά για να μη στερηθείτε τις γλυκές απολαύσεις. Επιπλέον, σε συνεργασία με τους διατροφολόγους μας έχουμε επιλέξει τα πιο υγιεινά snacks που ανήκουν στην κατηγορία των super foods όπως goji berries και cranberries, που εμπεριέχουν πλήθος πολύτιμων ουσιών, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό θεραπευτικό κοκτέιλ για τον οργανισμό. Στο Carelab by attica θα βρείτε επίσης σνακς ιδανικά για ωμοφαγία, προϊόντα χωρίς γλουτένη, σνακ με βρώμη και σοκολάτες με τη φυσική γλυκαντική ουσία στέβια.

 

 

Το Carelab by attica υποστηρίζει το δίκαιο εμπόριο, κι έτσι δε θα μπορούσαν να λείπουν προϊόντα με τη σήμανση fair trade. Επιλέγοντας ροφήματα και snacks από μικρούς παραγωγούς των αναπτυσσόμενων χωρών που σε όλον τον κύκλο παραγωγής σέβονται κριτήρια όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και το σεβασμό προς το περιβάλλον,  συμβάλλουμε κι εμείς στις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσής τους.

 

Στο τμήμα Βρεφικής Φροντίδας

 

Το παιδί σας, από τη βρεφική έως την παιδική ηλικία, έχει ανάγκη από ειδική φροντίδα υγιεινής, περιποίησης και διατροφής. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας θα βρείτε ό,τι χρειάζεστε για την καθημερινότητά του (μπιμπερόν, πιπίλες, σκεύη φαγητού, είδη μπάνιου κ.ά.) από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες του χώρου, όπως είναι οι Chicco, Beaba, Avent, Difrax, Dr.Brown και Medela, καθώς και προϊόντα για την καθημερινή περιποίηση του ευαίσθητου δέρματός του.

 

Επίσης, έχουμε επιλέξει μια ευρεία γκάμα βιολογικών σνακ ειδικά μελετημένων για παιδιά άνω των 7 μηνών. Έτσι, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα μικρά τους «τσιμπολογήματα» είναι και υγιεινά και να βοηθήσετε τα παιδιά σας να αποκτήσουν σωστές διατροφικές συνήθειες.

 

Παράλληλα, για εσάς που είστε έγκυος ή νεαρή μητέρα, υπάρχουν εξειδικευμένα καλλυντικά προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να αισθάνεστε όμορφη και υγιής κατά την διάρκεια, αλλά και μετά από την εγκυμοσύνη (πολύ σημαντικό αυτό, για κάποιες από εσάς, που όπως ξέρω σύντομα θα γίνετε μανούλες…)

 

Τέλος, το κομμάτι της βρεφικής φροντίδας προσφέρεται και για τα μικρά ή μεγάλα δώρα που ενδεχομένως θέλετε να κάνετε στους φίλους και τους συγγενείς σας στην πιο όμορφή στιγμή της ζωής τους!

 

 

Ποια επιπλέον προνόμια μου προσφέρει το Carelab by attica;

 

Στο Carelab by attica επιβραβεύουμε τους πελάτες μας. Έτσι δημιουργήσαμε το μοναδικό πρόγραμμα ανταμοιβής «Carelab by attica». Αποκτείστε χωρίς καμία επιβάρυνση την κάρτα μέλους και επωφεληθείτε από την πρώτη σας κιόλας επίσκεψη, κερδίζοντας έκπτωση 3% στη διατροφή  και 5% σε όλες τις υπόλοιπες αγορές σας.

 

Επιπλέον, ως μέλη του προγράμματος ανταμοιβής «Carelab by attica», θα ενημερώνεστε για τις καινούριες αφίξεις προϊόντων και τις προσφορές και θα απολαμβάνετε δωρεάν θεραπείες ομορφιάς.

 

 

Τι επιφυλάσσει για το μέλλον το Carelab by attica;

Το Carelab by attica ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία του στο ισόγειο του πολυκαταστήματος attica στο Golden Hall, στο τέλος Οκτωβρίου θα λειτουργήσει στο πολυκατάστημα attica στο κέντρο της Αθήνας και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη. Σταδιακά, θα αναπτυχθεί και με αυτόνομα σημεία στις πιο εμπορικές αγορές σε όλη την Ελλάδα.

 

 

 

Τώρα, μεταξύ μας… Το πιστεύετε ότι ξέχασα να ρωτήσω αν έχει Ιπποφαές; Ίσως μάθει η Stella για μένα, που είναι εκεί δίπλα… (αλλά τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί να να μην το έχει, διότι δεν είδα καθόλου συμπληρώματα διατροφής… Anyway, έχει άλλα…)

82 Σχόλια
  1. ούτε που θυμάμαι πόσα χρόνια έχει που με κυνηγάει με το Ιπποφαές στο χέρι. Ακόμη και σε άλλη χώρα τώρα τα έχωσε στις αποσκευές μου. Αυτές οι μανούλες…

  2. Καλημέρα Τζούλια, καλημέρα bbgirls!! Μάλιστα το ιπποφαές το γλυκοκοιτάζω καιρό τώρα γιατί προσφέρει πολλά κυρίως για το γυαλιστερό τρίχωμα μπας και γλιτώσω καμιά τρίχα φέτος!
    Ωραία ενέργεια του Attica καλό είναι να έχεις όλα αυτά τα είδη συγκεντρωμένα από το να τραβιέσαι στα φαρμακεία που τις περισσότερες φορές δεν τα έχουν και όλα. Έχω να πω αναφορικά για την οδοντόκρεμα Elgydium που χρησιμοποιώ είναι κορυφαία! Ακόμα ένας λόγος να το επισκεφτώ είναι τα είδη της Jurlique, τα Herzog & τα Furterer. Ελπίζω να τα εμπλουτίσουν κι άλλο γιατί ο κόσμος κάνει μεγάλη στροφή προς αυτά τα είδη διατροφής και περιποίησης!
    Φιλάκια πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!!

  3. ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤO ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΠΟΥ ΣΕ ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΕΙ ΑΠΟΤΟΜΑ “ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ DEPON ΜΑΝΤΑΜ?” . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΦΥΤΟΥ, ΒΡΑΖΕΙΣ 3-4- ΣΠΟΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΔΥΝΑΜΩΤΙΚΟ ΡΟΦΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ “ΠΑΙΔΑΚΙΑ” ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ. ΚΑΛΗΜΕΡΑ….

  4. Καλημερα Τζουλάκι! Καλημέρα σε όλες σας! Το περιμένω κι εγω πως και πως ν΄ανοίξει αυτό το παράρτημα και ειδικά για τα super foods κ.λ.π συμπληρώματα. Πιστεύω πως ναι θα έχει ιπποφαες, είναι πολύ λογικό να έχει. Δεν είναι μόνο το ιπποφαες ώστόσο! Είναι η σπιρουλίνα, ειναι η αλόη. Εγω προσωπικά σώθηκα με την αλόη (πόσιμο τζελ) σε θεματα γαστρίτιδας και ανοσοποιητικόυ… για να μην πω την επίδραση στην επιδερμίδα. Αυτο όμως που εμένα με εξοργίζει είναι, ότι το μεν ιπποφαές παράγεται στην Εύβοια (νομίζω, ότι κάνουν μια σχετικά καλή δουλεια τα τελευταία χρόνια), αλλά για τη σπιρουλίνα τι να σας πρωτοπώ? Να σας πω, ότι η ελληνική σπιρούλινα και δη της Νιγρίτας είναι η καλύτερη στον κόσμο (καλύτερη απ΄όλες όσες κυκλοφορούν στην αγοορά γερμανικές κ.λ.) κι ενώ θα έπρεπε να έχει γίνει ενα τρελλό μπαμ στην αγορά, να έχουμε ένα σουπερ ντουπερ εργοστάσιο και μάλιστα επισκέψιμο σ΄εκείνη την έρμη τη Νιγρίτα που είναι μέσα στην απόλυτη μιζέρια και την παρακμή, σε συνδιασμό με τα επισης προνομιούχα μεν, σε πληρη εγκαταλειψη δε, ιαματικά λουτρα.. εμεις εν μεσω τετοιων καιρών τα αφηνουμε όλα στη μοίρα τους? Θα σας πω επισης, ότι η σπιρουλίνα αυτη ως εκ τούτου, δεν υπαρχει παντα σε επαρκεια στην αγορα. Ιπποφαες και σπιρουλίνα λοιπόν, δυο σουπερ συμπληρωματα διατροφης εν μεσω οικονομικής κρισης και τι κανουμε… την παπια…
    Και μια που μιλάμε για όλα αυτα, (ήθελα πολυ καιρό να σας γραψω κάτι γι΄αυτό)το άλλο το καταπληκτικό, το κινόα, το γνωρίζετε?

  5. @Stella: ναι και θέλω να πάρω, έχεις δοκιμάσει ποικιλίες να μου προτείνεις κάποιο?
    Άσε για τη σπιρουλίνα της Νιγρίτας έχω ακούσει τα καλύτερα, νομίζω μπορείς να αγοράσεις και απ’ ευθείας?

  6. μα ποσο το αγαπαω αυτο το blog!!!ολο καινουργια πραγματα μαθαινω απο εδω!δεν ειχα ξανακουσει ποτε για το ιπποφαες!κανει και γ εμας τα μεγαλα παιδια?αυτος ο καιρος ειναι πολυ υπουλος για ιωσεις και τετοια.δεν θα χαλαγε να ειχαμε μια εξτρα προστασια.
    @στελλα σπιρουλινα ξερω κινοα δεν ξερω!για πε,για πε 😉

  7. Καλημερα Τζουλια!!κοριτσια!!!
    Επειδη τα ψαχνω πολυ δεν υπηρχε περιπτωση να μου ξεφυγει το ιπποφαες!!
    Το επερνα για τον εαυτο μου σε χαπια βεβαια μπορει να φταιει η εταιρια αλλα δεν ειδα κατι να μου προσφερει!!Απο οτι θυμαμαι πρεπει να το ειχαμε συζητησει και παλαιοτερα Τζουλια αυτο γιατι μου το ειχες προτεινει διοτι το εδεινες στον κυριο
    Ρωμανο!
    Εννοηται οτι ειμαι φαν ολων αυτων των σουπερ τροφων!!Σε εμενα ταιριαξε καλυτερα το κοτζι μπερι!!τρελενομαι νατα τρωω σε αποξηραμενη τροφη με γλυκοξινη γευση και μου δεινει σουπερ!!!!ενεργεια!!!
    Παντως τωρα που μου το ξαναθυμησες το ιπποφαες θα ψαξω να το βρω σε υγρη μορφη ισως ειναι μεγαλυτρρη η αποροφιση των θρεπτικων του συστατικων!!Που ναι ειναι ατελειωτα!!κατι ηξερε και ο Μεγας Αλεξανδρος και το εδεινε στους στρατιωτες του!!!!Απο οτι θυμαμαι και το ονομα του το εχει παρει γιατι το ετρωγαν τα αλογα και ειχαν υπεροχο λαμπερο τριχωμα!!Εξου και το ονομα!!!
    Το τμημα στο Αττικα θα το επισκεφτω σιγουρα θα ειναι ενας παραδεισος για’μενα που εχω τρελα με τα φαρμακευτικα/βιολογικα προιοντα!!

  8. @Stella:

    Και μια που μιλάμε για όλα αυτα, (ήθελα πολυ καιρό να σας γραψω κάτι γι΄αυτό)το άλλο το καταπληκτικό, το κινόα, το γνωρίζετε?

    Mmmm…teaser Υπουργέ μου… όπως βλέπεις όλες κρεμόμαστε από τα χείλη σου σήμερα…

  9. Καλημέρα Τζούλια bbgirls! Το πρώτο κομμάτι με τα μπιμπερο κ τον πως το είπες, α ιπποφαες μου φαίνονται κινεζικα!!! Μου θύμησες όμως την πρώτη φορά που μπήκα στο αττικα στο g mall είχα πάθει σοκ η γυναίκα, που να δώ στην Πάτρα τέτοιο πράγμα! Κ τώρα που τα λέμε παίζει να ανέβω Αθήνα το σκ οπότε σίγουρα θα το επισκεπτω αν ερθω!!!

  10. Τζούλια τι σημειώσεις κρατάς?!?!? Θα με σκάσεις?
    Περιμένω και συνταγές με κινόα Στέλλα!!!!
    Ναι έχει δίκιο η Σοφία έτσι το ανακαλύψαν εξ’ ου και το όνομα, κι εγώ για το τριχωτό μου θέλω να το πάρω φέτος!

  11. @Στελλα μου το κινοα το αγορασα πριν μια εβδομαδα!
    Δεν το εχω μαγειρεψει ακομα διοτι εχει μια διαδηκασια “ξεπλημα καλο διοτι πικριζει”ειναι και αυτο μια σουπερ τροφη “δημιτριακο”εχω σκοπο να παρω και το φαγοπυρο εξισου πολυ καλο!!
    Σπιρουλινα ειχα παρει παλαιοτερα μου ειχε αυξησει το σιδηρο σε τρελα επιπεδα
    θελει λιγο προσοχη!!εννοηται βεβαια με ολα αυτα τα συμπληρωματα!!

  12. @Τζουλια ειμαι μια μικρη ντετεκτιβ! χαχαχα
    Μονο ο μεγενθυτικος φακος μου λειπει!!Τα ψαχνω τοσο πολυ που στο τελος ξεχναω και.αυτα που ξερω!!ποσα να χωρεσει ο εγκεφαλος μετα κανει ντιλιτ!!!!
    Παντως τα jurligue μου αρεσουν και μενα!! βεβαια ειναι λιγουλακι τσιμπιμενα στις τιμουλες τους!

  13. @nansy: χαχχααχαχαχαχαχα!!! χαχαχχααχχ!! Α,χααχαχχ η γυναίκα πνίγηκα και δεν προλαβαίνω να απαντήσω, φεύγω για παρουσίαση Armani! Please MariaA, πες στη nansy μας, για τα Jurlique….

  14. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΒΒs.
    ΤΕΛΕΙΑ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΖΟΥΛΙΑ.

  15. @ Nansy: Τα Jurlique είναι καλλυντικά εκ Αυστραλίας! Τσιμπημένες τιμές αλλά φυτικά υψηλής ποιότητας. Έχουν μεγάλη γκάμα για περιποίηση προσώπου, σώματος, αντιηλιακά και άλλα πολλά!

  16. Ακόμη από τα πιο πολυδιαφημιζόμενα είναι το Herbal recovery gel που είναι σούπερ αντιοξειδωτικό αντιγηραντικό σέρουμ, τα λάδια τους που τα συνδυάζεις και με αιθέρια έλαια για μασάζ (θεραπευτικά τα ονομάζουν) έχει σειρά περιποίησης σώματος με διάφορα αρώματα, σειρά προσώπου για λύκανση και γενικώς εξειδικευμένες σειρες περιποίησης προσώπου και πολλά πολλά άλλα, μη σας κουράζω!

  17. Καλημέρα!
    ‘Ενα σχόλιο στα πολύ γρήγορα και θα επανέλθω και το απόγευμα μιας και το θέμα με ενδιαφέρει πάρα πολύ….
    Τρελαίνομαι για όλα αυτά!!! Φυσικά και βιολογικά καλλυντικά, εταιρίες τύπου Vichy, Avene, κλπ, super foods, κλπ,κλπ,κλπ!!
    @ΜariaA: Για τα Jurlique διάβασα πριν 2-3 μήνες περίπου πρώτη φορά…Κατενθουσιάστηκα με κάποια προιόντα, αλλά με φρέναραν οι τιμές τους!! Δεν ξέρω και κάποιον να τα έχει δοκιμάσει κι έτσι διστάζω (δεν ξέρω για πόσο…χιχι!) Αλλά και μόνο διαβάζοντας κάποια απ’τα συστατικά τους ξετρελαίνομαι και γενικά νομίζω είναι πολύ κοντά στο στυλ μου και πιστεύω θα αρέσουν και στη μαμά μου!!! Εσύ έχεις δοκιμάσει κάποιο προιόν της εταιρίας????

  18. Εγώ δοκίμασα την κινόα πρώτη φορά το καλοκαίρι κι από τότε στην έχω στην εβδομαδιαία διάταξη. Είναι τροφή τόσο πλούσια σε βιταμίνες όσο δε φαντάζεστε. Ανήκει στα ψευδοδημητριακά και προέρχεται από τη Νότια Αμερική είχε μεγάλη διατροφική σημασία για τους προ-Κολόμβιους πολιτισμούς των Άνδεων. Καλλιεργείται για 5.000 χρόνια στο Βόρειο τμήμα της Νότιας Αμερικής και ήταν η βασική τροφή των Ίνκας μαζί με την πατάτα. Περιέχει κατά μέσο όρο 15% πλήρη πρωτεΐνη. Μου είπαν, ότι το 2013 θα ανακηρυχθεί από τον F.A.O, η τροφή που θα σώσει τους υποσιτισμένους λαούς του κόσμου. Έχει περισσότερες πρωτεΐνες και από το σιτάρι, Ω3 λιπαρά, κάλιο, σίδηρο, αμινοξέα, μαγγάνιο, μαγνήσιο, φυλλικό οξύ, φώσφορο και πληθώρα άλλων ευεργετικών χαρακτηριστικών. Μπορεί να ανακουφίσει τα άτομα που πάσχουν από ημικρανίες. Είναι ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη και ανήκει στην κατηγορία των μακροβιοτικών τροφών. Οι λαοί της Λατινικής Αμερικής την αποκαλούν «χρυσή τροφή», τον «σπόρο της Γης». Επανήλθε πρόσφατα στο προσκήνιο με την ανάπτυξη των βιολογικών προϊόντων. Εγώ τη μαγειρεύω όπως το ρύζι, δε χρειάζεται ούτε σταγόνα λάδι, βούτυρο ή αλάτι σε αναλογία 2, ½ νερό με ένα φλιτζάνι κινόα. Όπου χρησιμοποιώ το ρύζι μαγειρεύω πλέον κινόα αντί αυτού. Στη σαλάτα, στη σαλάτα με όσπρια όπως το πιαζι, σαν συνοδευτικό με το κρέας ή το κοτόπουλο ακόμα και στα γεμιστά μου είπαν, ότι ταιριάζει θαυμάσια. Χώρια που έχει μόνο 120 θερμίδες στα 100γρ. Εγώ παίρνω το βιολογικό της Βολιβίας και από κει που το αγοράζω μου είπαν, ότι μπορεί κάποιος να το φάει και ως πρωινό με κανέλα και μέλι, κάτι σαν ρυζόγαλο δηλαδή. Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη ή έντονη γεύση, αλλά μια πολυ διακριτική γευση δημητριακού, που όμως ειναι ιδανική για να συνδιασθεί με διαφορες σάλτσες.

  19. @SofiaT Δεν κανω κανενα απολυτως ξέπλυμα και ούτε μου πικρίζει. Ετσι όπως ειναι το φτιαχνω. Βραζω το νερό και το ρίχνω και σε 10′ έχει γινει. Ακριβως σαν το ρυζι.

  20. @Στελλα μου ετσι μου ειπαν απο εκει που την αγορασα διοτι ηφλουδα του κινοα
    εχει ενα πικρο συστατικο “sapo. .” καπως ετσι μου το ειπαν δεν το θυμαμαι καλα
    για αυτο το λογο πρεπει πριν το μαγειρεψω να το ξεπλυνω πολυ καλα.
    Τωρα αφου το εχεις μαγειρεψει απλα χωρις ξεπλυμα χωρις να πικρησει σιγουρα θα ξερεις καλυτερα.

  21. με ψησατε να κανω πειραματισμους!αυτο το κινοα το πουλανε στα βιολογικα?τιμουλα πανω κατω ποσο παιζει?

  22. Καλημέρα κορίτσια ! Σπιρουλίνα έπαιρνα κι εγώ και δεν είδα καμία διαφορά , βέβαια αγόραζα μια Χαβανέζικη νομίζω γιατί την ελληνική δεν την έβρισκα πουθενά . Το ιπποφαές θα το δοκίμαζα καλύτερα σε ρόφημα που το παρασκευάζεις μόνος σου , γενικώς αυτό που με αποτρέπει στα συμπληρώματα διατροφής είναι ότι είναι σε ταμπλέτες που σου θυμίζουν λίγο χάπια , οπότε τα φοβάμαι . Το κινόα με ενδιαφέρει κι εμένα πολύ καθώς και η πόσιμη αλόη , αν μπορεί η @Stella να μας δώσει τα φώτα της ….

  23. @SofiaT Τι να σου πω, εκτος αν το δικο σου ειναι κατι τις διαφορετικο. Εμένα δεν μου ειπαν για ξεπλυμα και ετσι το μαγειρεψα. Καλα κανε κι ενα ξεπλυμα δεν ειναι τιποτα, απλα θελεις σουρωτηρι με στενες τρυπες για να μη φυγει όλο στο νεριχυτη ετσι ψιλουλι που είναι.
    @christie εγω το πηρα απο το καταστημα μπαχαρικων στην Καρ.Σερβιας, αν σε βολευει το κεντρο της Αθήνας, τον Βορριά και κοστίζει 6€ το μισο κιλό. Πιστεύω, ότι θα έχει γενικότερα σε καταστηματα με βιολογικά προιοντα και μπαχαρικά.

  24. Julia Γελας με την αςχετοσινη μου ε;;;;!!!! :p ευχαριστώ πολυ μαρακι! Armani e?!! Περιμένουμε νέα σίγουρα θα έχει κ ένα φοβερό κόκκινο κραγιονακι!που ξέρετε μπορει σκ να συναντηθούμε σε κανένα mall να μου τα εξηγησετε καλύτερα!!

  25. @Στελλα χαχα με φανταζομαι να το κανω με το σουρωτυρι ξερεις το μικρο που
    που χρησιμοποιουμε για το τσαι!!Ε ρε ταλαιπωρια!!

  26. @stella σε ευχαριστω για τις πληροφοριες 😀

  27. Γειά σας bb girls. Γειά σου Τζουλάκι…Μμμμμ τι διαβάζω σήμερα??? για το Ιπποφαές????

    Εγω που έχω μια τρέλλα με τα βιολογικά και την υγιεινή διατροφή (ωχ πάει το κολυμβητήριο που είχα στο πρόγραμμα…θα αρχίσω να γράφω ασταμάτητα τώρα που το bb σήμερα αναφέρθηκε στο ιπποφαές και πάει η ώρα…αλλά τρελλαίνομαι όμως που έχω την ευκαιρία να γράψω και γω μια φορά γι αυτά που ξέρω) θα σας πω το εξής:
    Το υπποφαές όχι μόνο το έδινε στα άλογα του ο Μ.Αλέξανδρος για ωραίο τρίχωμα αλλά χωρίς να το ξέρει κιόλας τα προστάτευε απο καρκίνους (ναι και όμως απο επιστημονικές έρευνες έχω διαβάσει πως το ιπποφαές προστατεύει και μάλιστα κατα 45% απο τον καρκίνο), καταρράκτη των ματιών και αν ήταν στην σημερινή εποχή θα τα προστάτευε κ απο την ζημιά των ακτινοβολιών (Η/Υ,κινητά τηλέφωνα, ακτίνες χ κλπ κλπ).

    Ισως σας κουράσω λίγο με τους όρους και την ανάλυση σχετικά με το Ιπποφαές αλλά θα ήθελα να σας γράψω κ γω μερικά λόγια για όσα γνωρίζω..πάμε λοιπόν?

    Ένα από τα σημαντικότερα συστατικά του Ιπποφαές είναι η ζεαξανθίνη, μια κίτρινη ουσία η οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμη στον οργανισμό. Όπως το λυκοπένιο έτσι και η ζεαξανθίνη αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά. Αυτά τα δυο συστατικά μαζί με το Α και Β-καροτένιο, cryptoxanthin, taraxanthin και phytofluin είναι υπεύθυνα για το κίτρινο- πορτοκαλο –κοκκινο χρώμα του Ιπποφαούς.
    Επίσης η ζεαξανθίνη είναι ο μοναδικός τρόπος μακροπρόθεσμης αντιμετώπισης του καταρράκτη και της ωχράς κηλίδας καθώς δεν υπάρχει κάτι άλλο.

    Η γεροντική εκφύλιση της ωχράς κηλίδας επηρεάζει άνδρες και γυναίκες συνήθως μετά την ηλικία των 65 ετών και συνήθως επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου, στερώντας από τον ασθενή την κεντρική του όραση. Πολλά άτομα μπορεί να είναι ευάλωτα λόγω γενετικών παραγόντων, ενώ το κάπνισμα είναι γνωστό ότι αυξάνει τον κίνδυνο (και εγώ που έχω ήδη πρόβλημα με τα ματάκια μου σκέφτομαι να κόψω το διαβολεμένο…αρκετά πιά με αυτή την αηδία..παφα πουφα, παφα-πούφα).

    Η ζεαξανθίνη λοιπόν bb φιλενάδες μου, είναι καροτενοειδή που συντελεί στην πρόληψη της γεροντικής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας προφανώς επιτρέποντας στον οφθαλμό να φιλτράρει το επιβλαβές μικρού κύματος φως και περιορίζοντας άλλες επιβλαβείς επιδράσεις στον αμφιβληστροειδή χιτώνα. Τα άτομα που καταναλώνουν τροφές που περιέχουν ζεαξανθίνη έχουν 35% λιγότερες πιθανότητες (μεγάλο δεν είναι το ποσοστό προστασίας? μην μου πείτε οχι κυρίες μου?) να εκδηλώσουν εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

    Η εκφύλιση είναι μη αναστρέψιμη και προοδευτικά επιδεινώνεται,
    στερώντας από τους ασθενείς την κεντρική όρασή τους.
    Επίσης ως φαίνεται προστατεύει τα μάτια, επιτρέποντας τους να φιλτράρουν το επιβλαβές, βραχέως μήκους κύματος φως και αναχαιτίζοντας άλλες βλάβες στην ωχρά κηλίδα – στο κεντρικό τμήμα του αμφιβληστροειδούς χιτώνα του ματιού.Το Ιπποφαές είναι πλούσια πηγή ζεαξανθίνης.

    Πάμε παρακάτω τώρα και όποια δεν καταλαβαίνει τους όρους της ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη και μπορώ να της εξηγήσω ότι θελήσει να διευκρινήσω…

    Σας είπα στην αρχή πως το ιπποφαές προστατεύει και απο την ζημιά των ακτινοβολιών και ευθύς αμέσως σας αναλύω…

    η βιταμίνη Ε, τα καρωτινοειδή τα φλαβονοειδή, τα ακόρεστα λιπαρά οξέα, το μηλικό οξύ και το σελήνιο που περιέχει το ιπποφαές,
    προωθούν την επιδιόρθωση των χαλασμένων ιστών και των κυττάρων.
    Συνολικά το Ιπποφαές έχει βρεθεί ότι υποκινεί το μυελό των οστών και την παραγωγή αίματος προστατευόντας έτσι την καρδιά, τη σπλήνα, το συκώτι και το νεφρό από τη ζημία ακτινοβολίας,προστατεύει τα λευκά αιμοσφαίρια από ζημιές των ακτινοβολιών και της χημειοθεραπείας (Ναι κυρίες μου…ακόμα κ την ακτινοβολία των χημειοθεραπειών, σκεφτείτε πόσοι συνάνθρωποί μας που κάνουν χημειοθεραπείες δεν γνωρίζουν πως το ιπποφαές θα ¨”μείωνε” ουσιαστικά την ακτινοβολία που μπαίνει στον οργανισμό τους…αναρωτιέμαι γιατί οι γιατροί δεν ενημερώνουν τους ασθενείς χημειοθεραπειών να λαμβάνουν ιπποφαές…μήπως δεν τους “συμφέρει” άραγε? Ρητορική είναι η ερώτηση κορίτσια, μήν απαντήσετε…

    Και βέβαια όπως σας έγραψα και πριν το θαυματουργό ιπποφαές προστατεύει και απο τον καρκίνο και μάλιστα σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό…Ω ΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ!
    Οπως προανέφερα λοιπόν το Ιπποφαές είναι εξαιρετικά πλούσιο σε λυκοπένιο, μια πορτοκαλί χρωστική ουσία η οποία είναι
    μέρος των καροτενοειδών. Το λυκοπένιο αποτελεί μια από τις πιο ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες. Είναι η χρωστική η οποία δίνει στις ντομάτες το κόκκινό τους χρώμα για να καταλάβετε.

    Τα καροτενοειδή θεωρούνται αντικαρκινική τροφή, καθώς εκτενής επιστημονική μελέτη – στην οποία συμμετείχαν 48.000 άτομα- κατέδειξε ότι όσοι κατανάλωναν εβδομαδιαίως 10 μερίδες φαγητού που περιλάμβαναν την παραπάνω ομάδα, μείωναν κατά 45% τις πιθανότητές τους να εμφανίσουν καρκίνο.Το ιπποφαές λοιπόν βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και θωρακίζει τον οργανισμό και από τον καρκίνο.

    Ελπίζω να μην σας κούρασα με την πολυλογία μου και την ανάλυση μου αλλά (χιχιχιχ) βρήκα την ευκαιρία να γράψω για κάτι που μου αρέσει και λύθηκε η γλωσσίτσα μου!

  28. Καλησπέρα σ’όλη την όμορφη παρέα! Κορίτσια έχω μείνει άφωνη και γω με τις γνώσεις σας στα super foods, εγώ μόνο την σπιρουλίνα και το ιπποφαές ήξερα!! Στέλλα μου τι είναι το κινόα; Πάντως το Carelab by attica είχε την καλύτερη ιδέα… να συγκεντρώσει σ’ένα χώρο προϊόντα για όλες τις ανάγκες της οικογένειας (και έτσι δεν θα χρειάζεται να τρέχουμε σε διάφορα μαγαζιά σαν τρελές!) Νομίζω ότι με το εξειδικευμένο προσωπικό θα υπάρχει και σωστή ενημέρωση (κάτι πολύ σημαντικό) και θα μπορέσουμε να διαλέξουμε πιο εύκολα αυτό που ταιριάζει στον καθένα ξεχωριστά! Θα γίνω μέλος σίγουρα και ανυπομονώ ν’ανοίξει στο πολυκατάστημα Αttica στο κέντρο της Αθήνας, γιατί με βολεύει καλύτερα! Καλή συνέχεια κορίτσια… Φιλιά! 🙂

  29. Για βοηθήστε γιατί δεν κατάλαβα καλά.Αναφέρεστε σε ιπποφαές,σπιρουλίνα….και ότι άλλο σε σκευάσματα,έτσι δεν είναι;Αυτά που είναι σε μορφή συμπληρώματος διατροφής και τα βρίσκεις και σε μεγάλα φαρμακεία,έτσι;Αν πάρω ιπποφαές,που προτείνεις Τζούλια,θα με βοηθήσει που είμαι ένα βήμα πριν την κατάρρευση,λόγω κούρασης;Μου έδωσαν βιταμίνες της POWER HEALTH στο φαρμακείο,σε μορφή χαπιού,αλλά ακόμα δεν έχω δει αποτέλεσμα-20 μέρες τις παίρνω!

  30. @ ΚΕΤΤΥ, σίγουρα το ιπποφαές θα βοηθήσει περισσότερο απ τις βιταμίνες διότι περιέχει πιο δραστικά συστατικά. Τις συγκεκριμένες βιταμίνες που σου σύστησαν της Power Health, τις έπαιρνα και γω κάποτε αλλά δεν είδα κανένα αποτέλεσμα, ίσως σε άλλους οργανισμούς να ταίριαζαν περισσότερο βέβαια, αλλά προσωπικά σε εμένα νομίζω δεν βοήθησαν. Για δοκίμασε και το Ιπποφαές να δεις, σε εμένα δούλεψε καλύτερα.

  31. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΣΤΙΣ 30/04/2012 ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ Η ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ Η ΙΔΙΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΦΥΣΙΚΑ) ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΑΙΩΝ (ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΑ 3 Ή 5 ΕΥΡΩ. ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΕΝΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΕΙ 15 ΕΥΡΩ. ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΥΡΩΔΙΑ…………
    ΑΥΤΑ.
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΑΚΟ!
    Υ.Γ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ATTICA, ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΜΠΡΑΒΟ!!!

  32. Κορίτσια με συνεπήρε ο γραπτός λόγος πριν και ξέχασα να σας πω κ για την Εχινάκια.
    Η οποία εχινάκια έχει αντιική, αντιβιοτική αντιβακτηριακή, αντιφελγμονώδη δράση ενώ διεγείρει και το ανοσοποιητικό σύστημα.
    Εαν κρυολογήσετε και πάρετε εχινάκια (κυκλοφορεί σε υγρή μορφή και δισκία στα φαρμακεία) θα αναρώσετε αποδεδειγμένα σε 1,5 ημέρα νωρίτερα απ ότι θα αναρώνατε. Δηλαδή εάν το κρύωμα θα “τράβαγε” 1 εβδομάδα, λαμβάνοντας την εχινάκια θα αναρώσετε σε 3 περίπου ημέρες. Ρωτήστε και τον γιατρό σας ή την φαρμακοποιό σας βέβαια. Αυτά που σας γράφω είναι απο προσωπική εμπειρία διότι αποφεύγω να βάζω στον οργανισμό κάθε είδους χημεία όπως φάρμακα, αντιβιώσεις κλπ.

  33. @Despina…Αν σε είχα μπροστά μου θα σε φιλούσα!!! Η μητέρα μου πάσχει από ωχρά κηλίδα και εχει σχεδον χάσει την οραση της από το ενα ματι..ο γιατρός της ειπε να παιρνει απλα βιταμίνες αλλά ποτε δεν ανέφερε αυτο το ιπποφαές (πως το λετε)….εχω μεινει αφωνη!!! Εκτύπωσα αυτά που έγραψες να της τα παω να τα διαβάσει!!!!!

    ΣΟΣ..που μπορώ να το βρω αυτο παιδιά στο Βόλο??? Εννοειται οτι θα το ψαξω κ αλλο πριν το αγοράσω, για να ειμαστε σιγουροι οτι δεν εχει παρενεργειες…

    @Julia…εχω το ιδιο προβλημα με τη μικρη..και χωρις να εχει παει καν παιδικο. Θα ρωτησω οπωσδηποτε την παιδιατρο μου για το συγκεκριμενο γιατι εμενα ειναι και μικρουλα ακομα και δεν ξερω αν πρεπει να το παρει ακομα….

    Υπεροχη αναρτηση!!!!

  34. @KERASIA, αν θέλεις μπορώ να σε βοηθήσω να βρείς το ιπποφαές και αν μιλήσουμε για να σου συστήσω απο που να το αγοράσεις στην καλύτερη τιμή.
    Χάρηκα πολύ που βοήθησα για την μανούλα σου, ότι θέλεις μπορώ να σου εξηγήσω μετά χαράς.

  35. @Despina…Λοιπον μόλις μίλησα μαζί της. Ο οφθαλμίατρος όντως της έδωσε βιταμίνες που περιέχουν ζεαξανινη..(αυτό τελοσπαντων)…αρα εισαι 100% σωστή!!!Πω πω..ρε παιδιά δεν ειχα ιδεα για όλα αυτά!!!

  36. @Despina Δέσποινα, οι πληροφορίες που μας γραφεις είναι εκπληκτικές και σ΄ευχαριστουμε. Το θεμα της ωχρας κοιλίδας ειναι εξαιρετικά σημαντικό για μένα και μ΄ενδιαφέρει προσωπικά, γιατι είχε πλήξει τη μητέρα μου και ξέρω πολύ καλά, τι σημαίνει αυτό. Για τον λόγο αυτο θα μου επιτρέψεις να σου κανω μια αδιακριτη ερωτηση, εάν είσαι οφθαλμίατρος ή έχεις καποια ειδική σχεση με το χωρο αυτό, γιατί σε αυτή την περίπτωση οι πληροφορίες που μας δίνεις αποκτουν μια εξέχουσα βαρύτητα.

  37. @KERASIA Κερασία μου, δεν ξέρεις πόσο σε καταλαβαίνω και πόσο καταλαβαίνω τι περνάει η μαμα σου. Καλό κουράγιο και δυναμη και στις δυο σας!

  38. @Stela, Στέλλα μου, όχι δεν είμαι οφθαλμίατρος αλλά παθούσα, έχω βιώσει ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα που μου προκάλεσε σοβαρές επιπλοκές (και)στα μάτια, όπως καταλαβαίνεις έπρεπε να τα ψάξω όλα και να ενημερωθώ μέχρι εσχάτου σημείου για να μην χάσω το φως μου, όλα αυτά που σας έγραψα είναι ύστερα απο ατελείωτες επισκέψεις σε ειδικούς οφθαλμιάτρους του εσωτερικού και εξωτερικού καθώς και παρακολούθηση πάρα πολλών ιατρικών συνεδρίων ώστε να ενημερωθώ όσο το δυνατόν καλύτερα προκειμένου να φιάξω τα ματάκια μου. Οτι χρειαστείς απο τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου, μετά χαράς να το μοιραστώ μαζί σου.

  39. @Κerasia, επειδή πρόκειται για την μανούλα σου, ρίξε μια ματιά στις βιταμίνες που τους δίνει ο γιατρός της να δεις σε τι ποσοστό περιέχουν την ουσία ζεαξανθίνη. Μετά ρώτησέ τον αν το ιπποφαές περιέχει την συγκεκριμένη ουσία σε μεγαλύτερο ποσοστό ώστε να συζητήσεις μαζί του εάν είναι προτιμότερο να δίνει στην μανούλα σου αυτό που περιέχει τις μεγαλύτερες αναλογίες ζεαξανθίνης.

  40. @Δεσποινα αυτο ειναι μια μεγαλη αληθεια δυστηχως!!Παντα μονοι μας ψαχνουμε να βρουμε την καλυτερη δυνατη λυση. Σπανια οι γιατροι θα σου προτεινουν εναλλακτικες θεραπειες εστω κια συνδιασμενες με φαρμακα!Τι να πω το ιδιο συμβαινει οταν πηγαινω στην γιατρο με τον πατερα μου(πασχει απο μια πολυ δυσκολη νευρολογικη ασθενια)παντα εγω της προτεινω διαφορες τροφες οι βιταμινες στην φυσικη τους μορφη που θα μπορουσαν να βοηθησουν οι να καλυτερεψουν την ποιοτητα ζωης του αρρωστου!Δεν διαφωνει μαζι μου και τις περισσοτερες φορες τις δεινει αλλαπρεπει καθε φορα να το πω εγω!!
    Ισως και αυτο ειναι ενα αλλο παιχνιδι το φαρμακευτικων εταιριων τι να πω!!

  41. @Despina Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ και σου εύχομαι να έχεις πάντα καλή υγεία και να μην αντιμετωπίσεις ποτέ πια το παραμικρό πρόβλημα. Μ΄ενδιαφέρει πολύ το θέμα πρόληψη μέσω του ιπποφαούς, απέναντι σε μια ασθένεια που δεν έχει αφ΄ενος θεραπεία αφ΄ετέρου με τρομάζει η ιδέα της κληρονομικοάτητας.

  42. @Κerasia, @Stella,

    εδώ http://www.vita.gr/html/ent/574/ent.6574.asp σας παραθέτω κ ένα άρθρο που είχε δημοσιεύσει το περιοδικό VITA το 2008 σχετικά με το ιπποφαές και στο σημείο 9 γράφει και για την ωχρά κηλίδα. Ισως αν ρωτήσετε στο περιοδικό για τον δόκτωρ που έδωσε το άρθρο να μπορέσετε να μιλήσετε πιο ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα μαζί του. Εγω απλά σας έγραψα τις δικές μου γνώσεις πάνω στο θέμα.

    Ιπποφαές – Τι προσφέρει στον οργανισμό
    1. Τόνωση, ευεξία και ενέργεια, γρήγορη ανάρρωση και επούλωση των πληγών.
    2. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού, προστασία από τον καρκίνο.
    3. Προστασία και ενίσχυση του νευρικού συστήματος, μείωση του άγχους.
    4. Ρύθμιση του μεταβολισμού.
    5. Αντιμετώπιση της υπερπλασίας του προστάτη, παθήσεων στο συκώτι, καθώς και γαστρεντερικών προβλημάτων, όπως η ελκώδης κολίτιδα, η οισοφαγίτιδα, η νόσος του Crohn.
    6. Προστασία από καρδιαγγειακά προβλήματα, μείωση της κακής χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα, προστασία των αγγείων, ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος.
    7. Ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, τους πόνους της περιόδου και προστασία του αναπαραγωγικού συστήματος. 8. Επανόρθωση ιστών και κυττάρων μετά από μεγάλη έκθεση σε ακτινοβολία.
    9. Προληπτική δράση εναντίον οφθαλμικών παθήσεων, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
    1O. Αποτοξίνωση του οργανισμού, οξυγόνωση και ανανέωση των κυττάρων, αντιμετώπιση πρόωρης γήρανσης.
    11. Αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων, όπως ακμή, δυσχρωμίες, έκζεμα, έγκαυμα, ψωρίαση, έκζεμα.

  43. @Despina..αυτό θα κάνω. Ηδη το συζητησαμε με τη μανα μου και επειδη ειναι να παει στο γιατρο της αυτό το μήνα θα του το αναφέρει. Παντως ήταν καλή αφορμή για να ενημερωθούμε γιατι ακριβώς παιρνει αυτές τις βιταμίνες. Να φανταστείτε δεν ειχε ιδέα γιατί επαιρνε αυτές τις βιταμίνες..και ίσως όταν μιλησε με το γιατρό της εκείνος να της εξήγησε αλλά καμιά φορά πάνω στο σοκ της διαγνωσης να μην καταλαβε τι της ελεγε.

    @Stella… Σ ευχαριστώ πολύ! Ξέρεις ίσως επειδή η ίδια λειτουργεί σαν να βλέπει κανονικά δεν εχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα το μέγεθος της ζημιάς ή το τελικό αποτελεσμα αυτής της ασθένειας….Δεν θέλω να το σκέφτομαι….Και τελικά ίσως καλύτερα να αρχίσουμε να το αντιμετωπίζουμε πιο ενεργά το όλο θέμα αν και απ ότι κατάλαβα μονο προληπτικά το αντιμετωπίζεις αυτό…πφφφφ…δεν ξέρω….μέχρι πριν κανα μηνα δεν ειχα καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης…

  44. Τζα!!!Καλημέρα κορίτσια!!!Μένω άφωνη με τις γνώσεις σας.Εγώ πάλι ενθουσιάζομαι αλλά μου περνάει γρήγορα,σταματάω να τα χρησιμοποιώ κι έτσι δεν ξέρω αν πραγματικά με βοηθάνε.Το ιπποφαές η αλήθεια δεν το έχω πάρει ακόμη αλλά μετά τα σημερινά…τρέχω να το προλάβω!!Φιλιά…..

  45. @SofiaT Εννοείται πως έτσι είναι Σοφία μου! Είναι πολλά τα λεφτά στα φάρμακα!!! Μεγάλα τα συμφέροντα. Σπάνια γιατροί θα δεχθούν κάτι από τις εναλακτικές θεραπείες. Εγω που συνεχίζω το βελονισμό και είμαι τόσο ικανοποιημένη και βλέπω και τόσους ανθρώπους να βρίσκουν λύση στα προβλήματα τους, το λέω πολύ συχνά στο γιατρό μου, ότι αν πριν δέκα χρόνια που είχα ρωτήσει την ενδοκρινολόγο μου, αν ο βελονισμός μπορεί να με βοηθήσει στο προβλημα μου, δεν μου είχε απαντησει αρνητικά, θα είχα γλυτωσει πολύ κόπο και ταλαιπωρία με την υγεια και το βάρος μου. Για να μη σου πω πόσες περιπτώσεις θα είχε να διηγηθεί ο ίδιος ο γιατρός μου για ασθενείς που θεραπευσε (ψωρίαση, κάπνισμα, αυχενικά κ.λ.π) και ανακοινώσεις που έκανε σε συνεδρια σχετικά, κι απο την άλλη του έκαναν πόλεμο οι συνάδελφοι του και απαξίωναν τα αποτελέσματα.

  46. @sofiaT, δυστυχώς Σοφάκι μου οι γιατροί προστατεύουν τα δικά τους συμφέροντα και δεν προτείνουν “φυσικά” φάρμακα. Εμείς πρέπει να ενημερωνόμαστε γι αυτά απο άλλες πηγές κ να τους τα προτείνουμε προκειμένου να τους τα λέμε κ εκείνοι να συμφωνούν πως Ναι μπορούμε να τα πάρουμε (παράλληλα με τα φάρμακα τους βέβαια, γιατί μην περιμένεις να μην σου γράψουν φάρμακα)
    Εύχομαι τα καλύτερα για τον μπαμπά σου κ ψάξε κ μόνη σου πως μπορείς να κάνεις το καλύτερο γι αυτόν.

  47. Το βραβείο της άσχετης από που το παραλαμβάνω;;;!!!!!! Ούτε ιπποφαές, ούτε κινόα, ούτε τίποτα δεν γνώριζα! Πάντως το Carelab φανταστικός χώρος. Όταν με το καλό ανοίξουν και στο Attica στο Σύνταγμα, θα το επισκεφτώ με μεγάλη χαρά!

  48. @Στελλα @Δεσποινα τι να πω το εχεται και εσεις βιωσει απο πρωτο χερι!!!
    Θελει πολυ προσωπικο ψαξιμο και επιμονη!!!Το κατεστημενο εδω θα αργησει
    πολυ να αλλαξει!Ισως φταιμε και εμεις κατα καποιο τροπο που μεχρι τωρα
    δεχομαστε (λογω φοβου/αγνοιας και επειδη θελουμε το καλυτερο για τον δικο μας ανθρωπο)αμεσα οποιο φαρμακο μας συνταγογραφηση ο γιατρος.
    @Δεσποινα σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια!Το ξερω ειναι μια πολυ δυσκολη παθηση το μονο που μπορω εκτος απο το να στεναχωριεμαι ειναι οσο μπορω εστω και λιγο να βοηθησω!!Ας ειναι και μηδαμηνο!
    Σου ανταποδειδω τα καλα σου λογια και σου ευχομαι και εγω γρηγορα να εισαι δυνατη και γερη!
    Απλα θα σου αναφερω επειδη το διαβασα και μου θυμησες τις δικη μου δυσαρεστη
    εμπειρια!!Ειχα και εγω πριν καποιο χρονικο διαστημα ενα φοβερο τροχαιο ατυχημα μαζι με την οικογενεια μου! !ακομα δεν μπορω να το ξεπερασω ισως και ποτε μου!!αλλα το μονο που μπορω να πω ειναι εν μεγαλο ευχαριστω στον ΘΕΟ που κοιταξε εκεινη την στιγμη χαμηλα στην γη και εστειλε τους αγγελους του να μας σωσουν!!
    Οσο θα ζω θα τον ευγνωμονω!!

  49. συγχωρηστε αλλα δε διαβασα τα σχολια σας διοτι περιμενει ο αντρας μου να βγω εγω για να μπει εκεινος.θθα τα διαβασω χαλαρα το βραδυ….ενα ακομα ενδιαφερον ποστ ,το οποιο επισης διαβαζοντας το αλλαζει τη διαθεση μου!χορταινω…επιπλεον ανηκω στις μελλουσες μαμαδες (αν ολα πανε καλα)οποτε με αφορα κατα καποιο τροπο.να ενημερωνομαι απο τωρα αν κ ειμαι μονο4 μηνων…

  50. @Κerasia, @Stella,

    εντελώς ενημερωτικά και πάλι ξέχασα να σας πω σχετικά με την ωχρά κηλίδα και με τις έρευνες που έχουν σχεδόν τελειώσει απο τους ερευνητές επιστήμονες πως πρώτα ο Θεός σε λίγο καιρό θα έχουν ετοιμάσει διαφοροποιημένα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα (αν δεν το έχουν κάνει ήδη, διότι η έρευνα έχει ξεκινήσει πριν μερικά χρόνια) έτοιμα να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς με τη συγκεκριμένη νόσο που επιφέρει σταδιακά τη τύφλωση. Οπότε μάλλον σε λίγο καιρό με μια έπεμβαση χειρουργική ίσως να λύσουμε και αυτό το πρόβλημα της ωχράς κηλιδας. Μέχρι στίγμής τα νέα κύτταρα έχουν δοκιμαστεί σε χοίρους με καταπληκτικά αποτελέσματα.
    Ρωτήστε τον γιατρό σας γι αυτό το θέμα που πιθανόν να το γνωρίζει, οι έρευνες έγιναν στο ερευνητικό κέντρο της Αγγλίας Neusentis και εγώ είχα παρακολουθήσει ένα συνέδριο που είχε διοργανώσει ο ΣΚΑΙ πέρσι και απο κει έμαθα όλα τα παραπάνω. Ισως αν επικοινωνήσετε και με τον ΣΚΑΙ να μάθετε και περισσότερα που εγω δεν ξέρω αυτή την στιγμή.

  51. Τι να πρωτογράψω… Για το φυτό-θαύμα-ιπποφαές ή για το καταπληκτικό φαινόμενο αλληλοβοήθειας σήμερα στο bb? Τα έχω χάσει πραγματικά με τις γνώσεις σας…

    Και εγώ δεν το γνώριζα το ιπποφαές μέχρι να το αναφέρει η Τζούλια, λίγους μήνες πριν… Το συνάντησα όμως σε χυμούς (seabuckthorn based juice) στην Γερμανία και σε Σκανδιναβικές χώρες, οι οποίοι πωλούνται κανονικά, σε σουπερμάρκετ. Εκεί, υπάρχουν και έτοιμες παιδικές τροφές πλούσιες σε ιπποφαές.

    Θα διαβάσω τώρα προσεκτικά τα σχόλια για να ενημερωθώ παραπάνω!
    Φιλιά σε όλες!

  52. @sofiaT, με συγκίνησες…γνωρίζω πολύ καλά και απο μετατραυματικό σοκ και από ευχαριστήριες ολόθερμες προσευχές στο Θεό που γλύτωσα.
    Οτι χρειαστείς απο εμένα να ξέρεις είμαι εδώ.

    *Τζούλια μου, συγνώμη που αντί να γράφω για το Post σου γράφω πιο “ιατρικά” αλλά γνωρίζοντας πως το bb είναι ένα μοναδικό site στο οποίο επιτρέπεις να ανταλλάσουμε τις εμπειρίες και γνώσεις μας για τα ΠΑΝΤΑ, πήρα για πρώτη φορά το θάρρος να γράψω τόσα πολλά.

  53. @Δεσποινα μου δεν εχω λογια. . .ευχαριστω!!!!!και μονο που προσφερθηκες!!!

  54. @όλες: Eεεεε,,,,, κορίτσια…. κορίτσια γκουχ γκουχ… ε, συγνώμη, μπορώ να πω και εγώ κάτι… συγνώμη δηλαδή, δεν θέλω να σας διακόψω…

    Μμμμμμ… μάλλον έχω μια καλύτερη ιδέα: Συνεχίστε εσείς, πολυμαθείς πολυαγαπημένες μου, εγώ πάω για ψώνια!!

    Φιλάκιααααα

    ΥΓ: Το Ιπποφαές, το δίνω στον κύριο Ρωμανό σε μορφή σιροπιού, από τα 3 του… (σε περίπτωση που είχατε απορία…)

  55. @Beautyblog, Τζούλια μου εεε τώρα βγήκα απ την κρυψώνα μου επιτέλους, πάντα διάβαζα τα Post που έκανες αλλά δεν άφηνα σχόλια, σήμερα όμως πήρα απόφαση να “μιλήσω”. Είμαι απ τις ντροπαλές της bb παρέας βλέπεις.

  56. Καλό μεσημέρι!!! Διαβάζω και ξαναδιαβάζω και θα τα ξαναδιαβάσω πολλές φορές τα σημερινά σχόλια, γιατί έχουν πολύ ενδιαφέρον. Για όλα έχω διαβάσει και τα ξέρω, αλλά όχι με την δέουσα προσοχή.Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση γιατί όλα αυτά πιστεύω ότι είναι μεν φυτικά, αλλά θέλουν προσοχή στην λήψη τους.Να μην τα παίρνουμε δηλαδή αλόγιστα.Εγώ μπορώ να παίρνω το ιπποφαές προληπτικά?

  57. @Τζούλια όπως βλέπεις σήμερα αναλάβανε η Δέσποινα, η Στέλλα, η Σοφία, η Κερασία κλπ μπορείς άφοβα να πας τη βόλτα σου!!!!
    Αλήθεια ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να πάρεις το Ιπποφαές σε ποια μορφή?

  58. @DESPINA Δέσποινα σ΄ευχαριστουμε πάρα πολυ που μοιράστηκες μαζί μας αυτές τις γνώσεις και σ΄ευχαριστώ επίσης εγω πρεσωπικά, όπως και τη Σοφία και την Κερασία που μοιραστήκατε μαζί μας τόσο προσωπικά κομμάτια σας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο όταν συμβαίνει, και τελικά κι εγω όπως ίσως κι άλλες είχαμε να εναποθέσουμε σήμερα στο ΒΒ μια αντίστοιχη οδυνηρή κατάσταση δική μας ή αγαπημένων μας προσώπων… Εγω θα φροντίσω να επωφεληθώ από την εμπειρία σου, τουλάχιστον σε ότι αφορα τη δικη μου προληψη. Το μόνο που με απασχολέι είναι η σωστη δοσολγία τέτοιων σκευασμάτων.
    @Julia Τα κορίτσια σου πάλι αλλου το ξεκίνησαν αλλού το πήγαν… αλλα αξίζει έτσι δεν είναι?

  59. @Μaria, το ιπποφαές το βρίσκεις σε διάφορες μορφές και λειτουργεί το ίδιο καλά όποια μορφή και αν επιλέξεις.
    Διατίθεται σε καταστήματα ειδών υγιεινής διατροφής ή φαρμακεία με φυτικά σκευάσματα σε τέσσερις διαφορετικές μορφές: σε κάψουλες, έλαια, συμπυκνωμένο χυμό, σε αποξηραμένη μορφή για τη δημιουργία αφεψήματος ή εγχύματος.

    @ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, φυσικά και μπορείς να παίρνεις το ιπποφαές προληπτικά και μάλιστα η πρόληψη είναι αυτή που σε σώζει ώστε να μην υπάρξει εκδήλωση νόσου. Δοσολογίες γράφουν επάνω τα σκευάσματα ή μπορείς να ρωτήσεις και τον φαρμακοποιό ή γιατρό σου.

  60. @Stella: Τα κορίτσια μου… αχ τα κορίτσια μου… και να σου πω; Μέσα ακριβώς στο θέμα είσαστε.. πιο πολύ δεν γινόταν… για νέο κατάστημα care μιλήσαμε, τι θα λέγαμε; Τι ωραία, που έβαψε τα ντουβάρια, το attica; Μια χαρά το εξελίξατε για άλλη μια φορά το θέμα. Και εγώ φουσκώνω σαν το παγώνι, από περηφάνια…

  61. Εννοηται οτι δεν καταπινουμε οτι συμπληρωμα βρουμε μπροστα μας
    πρωτα απο ολα κανουμε μια αιματολογικη εξεταση να δουμε που βρισκεται
    ο οργανισμος μας!!Μετα βλεπουμε αν υπαρχει ελειψη σε καποια βιταμινη
    η στον σιδηρο/φεριτιννη κυριως στις γυναικες!!
    Ετσι κανω εγω!Τωρα για το ιπποφαες δεν γνωριζω καποια παρενεργεια
    βεβαια παντα με μετρο στην δοσολογια.
    Τα υπολοιπα οπως σπιρουλινα κ.λ.π πρεπει να ρωτησετσι το φαρμακοποιο σας
    το πιο πιθανο σε πιο ευεσθητους οργανισμους να προκαλεσουν στομαχικες διαταραχες η διαροια.
    Τα αγαπημενα για μενα Ω3-6-9 λιπαρα δεν μπορουν να τα παρουν ευκολα ανθρωποι που παιρνουν πσραλληλα αντιπηκτικα χαπια!
    Εγω μια περιοδο που επερνα Ακαι σε χυμο ειχα τρομερο προβλημα με το στομαχι μου δεν το σηκωνα καθολου.
    Και οποιος μπορει να πασχει απο καποιο αυτοανοσο νοσημα εννοηται παλι θα ρωτησει τον γιατρο του!!

  62. @Despina ti gnoseis einai aytes exo meinei afonh!!!eyxaristoume poly pou mas diafotises!!!
    @Βάνα se prolaba gia to brabio asxetosinhs poio pano xaxaxa!!!!
    @julia psonia e???thelo k ego….!!!!ayto to syropaki poso exei??to attica telika to exei h oxi kapou xathika???koritsakia prepei na sas afiso gia to sk….giati tha leipo….mallon oxi tha mpaibo apo to kinito to brika!!!tora kalomatha synexeia me nea apo to bb den mporo na to afiso…exo pathei eksartisei leme ase pou matheno tosa pragmata!!! :p filakia….

  63. @Despina: Σ’ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και ζητάω συγνώμη για το πολύ βιαστικό σχόλιό μου.Βλέπετε ήμουν στο γραφείο και δεν μπορούσα να γράψω περισσότερα, αλλά από την άλλη δεν κρατιόμουν κιόλας να περιμένω να γυρίσω σπίτι.Ευχαριστώ και πάλι!

  64. @ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, παρακαλώ Αλεξάνδρα μου.
    @ολα τα κορίτσια του bb,

    κορίτσια εάν θέλετε να βρείτε το ιπποφαές στην φυσική του μορφή ως φυτό και όχι ως χάπια, δηλαδή εάν θέλετε να το απολαμβάνετε σαν αψέψημα που κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά όπως και οι κάψουλες και χωρίς την τρελλή επεξεργασία, σας δίνω εδω την διεύθυνση του Ελληνα παραγωγού στα Ιωάννινα, για να υπηστηρίξουμε και την Ελλάδα μας. Οσες μένουν κοντά μπορούν να τον επισκεφθούν και απ ευθείας.
    http://www.ippofaes.gr/products.php

  65. Ξαναγράφω το σχολιο μου γιατί μολις εκανα εγγραφη και δεν εμφανιστηκε την πρωτη φορα.

    @Despina δεν ξερω πως να σε ευχαριστησω για οσα εγραψες, αποφασισα να γραφτω και να γινω μελος για να σουμιλησω και να σου πω συγχαρητηρια.
    Τι γνωσεις ειναι αυτες?? Εμεινα διαβαζοντας σε.

    @beaytblog πάντα διαβαζα τα Post σου αλλά ποτέ δεν ειχα κανει εγγραφη για να απαντησω, σημερα με αφορμη την Δεσποινα που πραγματικα με βοηθησε το αποφασισα. Μηπως να ψηφίσουμε να ορισουμε και τη Δεσποινα υπουργο για το bb.gr? Η μήπως διαφωνειτε κορίτσια? Δεν την χριαζόμαστε?

  66. @ ΚΕΡΑΣΙΑ, ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ZARA.ΕΓΩ ΤΟ ΠΗΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ. ΩΡΑΙΑ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ

  67. καλησπερα σε ολες!!μια φορα μπηκα κι εγω αργα κ εμεινα αφωνη!!τι μαθαινεις μεσα απο το ββ;;τα παντα!
    ας τα παρουμε ενα-ενα:ΤΖΟΥΛΙΑ,οταν διαβασα για το carelab,ειπα”εδω ειμαστε”,λατρευω τις συμβουλες απο φαρμακοποιους-κοσμετολογους.
    οσο για το ιπποφαες,το ηξερα,το κινοα δεν ηξερα.
    συμπληρωμα διατροφης ειχα παρει μια φορα κι επειδη δεν τα σηκωσε το στομαχι μου δεν τα ξαναπλησιασα.ειμαστε οπαδοι των βοτανων στο σπιτι κι ετσι μπορειτε να βρειτε τα παντα η σχεδον τα παντα.παντως,θελω να με διαψευσετε αν κανω λαθος,για να γινει σωστη δουλεια με ολα αυτα, πρεπει να σε παρακολουθει ομοιοπαθητικος γιατρος.
    (κτ που σκεφτομαι να κανω για να βοηθηθω με το αυχενικο μου.μια γλυκια καληνυχτα σε ολες!!!!!

  68. πολύ χρήσιμο post!!!Δεν ήξερα ότι το ιπποφαές είναι τόσο καλό και ειδικά για τις ιώσεις των παιδιών…σευχαριστώ πολύ Τζούλια μου γιαυτην την πληροφορία,αν κ η μπέμπα μου είναι 4 μηνών ακόμη…όμως ότι μαθαίνουμε παραπάνω είναι σημαντικό!

  69. @Marianna, εννοείται πως δεν χρειάζεται να σε παρακολουθεί ομοιοπαθητικός γιατρός για να πιείς (ή να καταπιείς)ένα ιπποφαές βρε!
    Είναι σαν να λέμε πίνω χαμομήλι για τις ευεργετικές του ιδιότητες και πρέπει να με παρακολουθήσει ομοιοπαθητικός γιατρός…

  70. @DESPINA,ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΑΥΤΟ!ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ,ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ Κ ΛΟΙΠΩΝ ΑΛΛΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ,ΑΚΟΜΑ Κ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΛΗΨΗΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΛΤΟ Η ΤΗ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ ,ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ Κ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΗΨΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.ΑΝ ΠΙΝΕΙΣ ΕΝΑ ΑΦΕΨΗΜΑ ΜΟΝΟ, ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ Η ΥΓΕΙΑ. ΟΜΩΣ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΕΝΑ ΑΦΕΨΗΜΑ ΒΑΛΕΡΙΑΝΑΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΨΥΧΟΤΡΟΠΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
    ΤΕΛΟΣ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΘΩΑ ΒΟΤΑΝΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΛΛΣΣΑΚΙ,ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΛΟΥΙΖΑ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
    ΚΑΛΟ Σ/Κ ΣΕ ΟΛΕΣ!!!!!

  71. Μια φορά δεν διάβασα κι εγώ ένα ποστ στην ώρα του κι έχει γίνει πανικός!!!

    Καταρχάς, καταπληκτική η ιδέα για το carelab! Σίγουρα θα βοηθήσει όλες μας! 😉

    Όσον αφορά ιπποφαές, σπιρουλίνα κτλ, τα έψαχνα πριν 2-3 χρόνια για πιο υγιεινή ενδυνάμωση σε σχέση με τις πολυβιταμίνες, αλλά επειδή έπειτα από έναν κολικό νεφρού έχω γίνει πολύ κότα στο να παίρνω οτιδήποτε (και φάρμακα…) τελικά τα απέφυγα. Εχινάκεια έχω δοκιμάσει (4 χρόνια πίσω….) σε αναβράζουσα ταμπλέτα με βιταμίνη C και νομίζω ότι με είχε βοηθήσει και κάτι φίλους, επίσης.

    Ευχαριστούμε πολύ Δέσποινα για τις γνώσεις σου, ΣοφίαΤ και Στέλλα για τη συνεισφορά σας σε τέτοια θέματα πάντα (πρέπει να πάρω να δοκιμάσω κινόα) και κορίτσια, σε τέτοιους καιρούς ειδικά, η αλληλεγγύη και η ανιδιοτελής βοήθεια είναι πολύ σημαντικά και εδώ μέσα το έχουμε πετύχει και είναι κάτι υπέροχο. Ευχαριστούμε Τζούλια που μας φιλοξενείς!

  72. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΤΟ POST!

  73. ΨΗΦΙΖΩ “ΔΕΣΠΟΙΝΑ” ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΒΒ! ΤΕΛΟΣ!

  74. @Despina: Συνονόματη, εύγε για τις πολλές και κατατοπιστικές πληροφορίες. Έτσι πρέπει, να ψάχνουμε και να παρακολουθούμε τις εξελίξεις, γιατί αυτό που μετράει πιο πολύ είναι η υγεία.

    Όσο για την εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, θίξατε ένα φλέγον ζήτημα, που έχει πλέον προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις, κυρίως στους λαούς της Μεσογείου, όπου υπάρχει άπλετο φως σχεδόν όλες τις μέρες του έτους. Η γιαγιά μου πάσχει από ηλιακιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, ενώ η μητέρα μου πολύ πριν τα 60 εμφάνισε οπή στην ωχρά κηλίδα και χειρουργήθηκε επιτυχώς στη Θεσσαλονίκη από έναν εξαιρετικό χειρουργό. Οι γιατροί δεν μας ξεκαθάρισαν πλήρως εάν όλα οφείλονται στον παράγοντα κληρονομικότητα, νομίζω όμως πως δεν πρέπει διόλου να παραγνωρίζεται, ειδικά σε τέτοιες παθήσεις. Δεν σας κρύβω πως ανησυχώ για το μέλλον. Ίσως το ιπποφαές και τα άλλα συμπληρώματα να αποτελούν ασπίδα και ταυτόχρονα ελπίδα.
    Στη Θεσσαλονίκη το φαρμακείο απ’όπου προμηθεύομαι τα πάντα,ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ενημερωμένα της πόλης, είναι ένα μικρό Care Lab.

    Καλή εβδομάδα να έχουμε!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.