Ομορφιά: Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον

 

Τις προάλλες, είχαμε μέρα “ανασκαφής” με τη μαμά μου. Να σας εξηγήσω. Κάθε δυο-τρια χρόνια μας πιάνει μια μανία και ανοίγουμε αποθήκες, μπαίνουμε σε πατάρια, σκαλίζουμε συρτάρια, είτε γιατί ψάχνουμε κάτι που το έχουμε φυλάξει και θέλουμε να το βρούμε, είτε απλώς για να πετάξουμε και να ξεκαθαρίσουμε πράγματα, που τότε νομίζαμε ότι τα θέλαμε, αλλά αυτό δεν ισχύει πια.

 

Μέσα σε ένα μικρό καφέ βαλιτσάκι βρήκα κάτι παλιά περιοδικά της μαμάς μου «Πάνθεον» (τα θυμάται καμιά σας;) τα οποία ποτέ δεν μάζευε η μαμά μου, αλλά στο συγκεκριμένο είχε τσακίσει μια σελίδα και κατάλαβα ότι το κράτησε διότι είχε μια συνταγή για τρούφες. (Δεν το έχει και πολύ η μαμά μου με τη ζαχαροπλαστική, τα γλυκά συνήθως τα αναλαμβάνει ο μπαμπάς, στην οικογένεια)

 

Το χάζευα λοιπόν, πρέπει να είχε ημερομηνία αν θυμάμαι 1982  και το μάτι μου έπεσε σε μια διαφήμιση για μαλλιά. Δεν έχει σημασία η μάρκα που διαφημιζόταν, σημασία έχει, ότι είδα μπροστά μου,  κάτι που είχα ξεχάσει ότι κάποτε υπήρχε: Μια κάσκα για μαλλιά.. Αλήθεια τις θυμάστε αυτές; Που έμπαινε μέσα όλο το κεφάλι, οι κυρίες με μπικουτί, μέσα στις κάσκες, τα αυτιά τους όταν έβγαιναν από την κάσκα, ήταν κατακόκκινα, αλλά η κουπ -κουπ?

 

Και μετά μου ήρθε στο μυαλό, πόσο ενδιαφέρον θα ήταν, μια που σήμερα ζούμε μια εξαιρετική ημερομηνία, να πήγαινα λίγο πίσω στο χρόνο, να έψαχνα για τα τότε beauty novelties και τα ευρήματα μου να τα σχολιάζαμε μετά εδώ μαζί. Μετά σκέφτηκα να το εμπλουτίσω λίγο και να συνδυάσω παρελθόν, παρόν και μέλλον και από αυτά που έχω ακούσει και από αυτά που έχω δει, αλλά και από κάποια πράγματα που πιστεύω ότι σίγουρα κάποια στιγμή θα κάνουν την εμφάνισή τους.

 

Πάμε λοιπόν:

 

 

Παρελθόν: Noxzema (no, exzema δηλαδή…)

 

Αυτή η παχύρρευστη κρέμα πρωτολανσαρίστηκε το 1914 σαν μια πρωτοποριακή θεραπεία κατά του εκζέματος με συστατικά όπως η καμφορά, η μέντα και ο ευκάλυπτος. Λίγο αργότερα αρκετές γυναίκες την χρησιμοποιούσαν σαν  καταπραϋντική κρέμα για μετά τον ήλιο, άλλες ως προϊόν για τον καθαρισμό του προσώπου, ή ενίοτε σαν κρέμα για το ξύρισμα (οι άντρες!!)

 


Παρόν: Οροί και Serum

Σήμερα, τα προϊόντα φροντίδας περιέχουν ισχυρά ενυδατικά και αντιοξειδωτικά συστατικά κατά της γήρανσης με ανάλαφρες υφές. Για παράδειγμα το Helena Rubinstein Re-Plasty Profiller (το οποίο όσοι συνάδελφοι έχουν ήδη δοκιμάσει έχουν ενθουσιαστεί… εγώ το έχω και κάθεται…) είναι ένας ενισχυμένος ορός εντατικής περιποίησης με ενισχυμένο Υαλουρονικό οξύ, ιδανικός για την διόρθωση των ρυτίδων.

 

 

 

Μέλλον: Έμφαση στην ενυδάτωση

«Οι άνθρωποι αναζητούν πλέον ισχυρή και μεγάλης διάρκειας ενυδάτωση σχεδόν σε όλα τα προϊόντα», διάβασα να λέει ο Robert Kalafsky, διευθύνων σύμβουλος του τμήματος ερευνών και ανάπτυξης της Avon, ο οποίος προβλέπει για το μέλλον ότι κάθε προϊόν που θα χρησιμοποιείται στην επιδερμίδα (ακόμα και τα προϊόντα μακιγιάζ)  θα πρέπει ταυτόχρονα να περιέχουν φόρμουλες που να ενυδατώνουν την επιδερμίδα.

 

Διόρθωση ρυτίδων

 

Παρελθόν: Frownies.

Έτος παρασκευής και κυκλοφορίας το 1889 στην Αμερική. Αυτά τα μικρά επιθέματα στο χρώμα της επιδερμίδας σχεδιάστηκαν για να χαλαρώνουν τους μύες του προσώπου και να μειώνουν την εμφάνιση των ρυτίδων. Σύμφωνα με τις οδηγίες εφάρμοζες τα συγκεκριμένα επιθέματα πάνω στα επίμαχα σημεία για 3-5 ώρες πρωί και βράδυ. Το ξέρατε ότι κυκλοφορούν ακόμα και θεωρούνται το «μυστικό» του Hollywood πριν από κάποιο red carpet event; (!!)

 

 

 

 

 

Παρόν: Γέμισμα ρυτίδων.

 

Το πιο ασφαλές ενέσιμο υλικό (για το οποίο δεν έχει καταγραφεί ποτέ κάποιο πρόβλημα αλλεργίας) είναι το Υαλουρονικό οξύ που μπορείτε να βρείτε πλέον σχεδόν σε όλα τα δερματολογικά ινστιτούτα με διάφορες επωνυμίες από τις πιο γνωστές και αξιόπιστες η Restylane Perlane.

 

 


 

Μέλλον: «Γυναίκες δηλητήριο»

 

Το ακούω πολύ τον τελευταίο καιρό και είμαι περίεργη να δω… Ακούγεται, ότι ήδη αναπτύσσεται ένα υπερ-αποτελεσματικό βιομηχανικό πεπτίδιο ανάλογο με εκείνο του περιέχει το δηλητήριο του φιδιού. Το συγκεκριμένο πεπτίδιο χαρίζει άμεσα μυο-χαλαρωτικά αποτελέσματα όμοια με εκείνα που προκαλεί το δάγκωμα του φιδιού αλλά χωρίς τις αρνητικές συνέπειες που συνεπάγονται από αυτό. Ε, άδικο είχα που έγραψα, «Γυναίκες Δηλητήριο;» (τρέμετε, bb boys!!)

 

 

Μάσκαρα:

Παρελθόν

 

Maybelline Cake Mascara.

 

Αυτή η κρέμα σε μορφή κόμπακτ λανσαρίστηκε το 1917. Δεν ήταν ούτε αδιάβροχη, ούτε στέγνωνε γρήγορα, αλλά έκανε τις βλεφαρίδες να φαίνονται πιο έντονες.  Τέλεια;

 

 

Παρόν

Hi-tech βουρτσάκια.

Τα βουρτσάκια στα μάσκαρα έχουν εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια. Εύκαμπτα βουρτσάκια από σιλικόνη ή ακόμη και μικρότερα ειδικά σχεδιασμένα βουρτσάκια χαρίζουν ένα ειδικό αποτέλεσμα κάθε φορά, για περισσότερο μήκος ή όγκο ή και τα δύο. Για παράδειγμα η Givenchy Phenomen’Eyes: Από τη μια όταν πρωτοείδα το βουρτσάκι τρελάθηκα (μου αρέσουν τα πρωτοποριακά gadgets από την άλλη όταν ήρθε η ώρα να την απλώσω, νόμιζα ότι κόλλησε αχινός στο μάτι μου το αλλήθωρο..)

 

 

 

Μέλλον:

Νέοι τρόποι εφαρμογής

«Ευελπιστώ ότι στο μέλλον δεν θα χρειάζεται καν βουρτσάκι για να απλωθεί η μάσκαρα», λέει η Sarah Vickey, από το επιστημονικό προσωπικό της Cover Girl, και καταλήγει « Πιστεύω ότι κάποια στιγμή το ίδιο το προϊόν θα έχει εξελιχθεί τόσο ώστε να εφάπτεται στις βλεφαρίδες και με κάποιο τρόπο να εφαρμόζεται χωρίς προσπάθεια και χωρίς καμία ειδική τεχνική εφαρμογή». Για να δούμε, Sarah…

 

Φον ντε Τεν:

Παρελθόν:

Max Factor Pan Cake.

Δημιούργημα της χρυσής δεκαετίας του 1930 για τους ηθοποιούς της μεγάλης οθόνης. Αυτό το φον ντε τεν σε μορφή κόμπακτ απορροφούσε το σκληρό φωτισμό του στούντιο και χάριζε ομοιομορφία. Μόλις έγινε το απόλυτο φετίχ για τους ηθοποιούς η Max Factor το λάνσαρε και στα καταστήματα καλλυντικών το 1938.

 

 

Παρόν:

Φον ντε τεν με φόρμουλες που ταυτόχρονα ενυδατώνουν την επιδερμίδα και την αφήνουν να αναπνέει.

 

Μέλλον:

Αόρατες βάσεις.

«Σε μερικά χρόνια από τώρα τα φον ντε τεν θα είναι σχεδόν άχρωμα», είπε πριν από μερικά χρόνια ο Nicholas Gavrelis, διευθύνων σύμβουλος για την ανάπτυξη των καλλυντικών MAC «Θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε με νέες οπτικές και τα φον ντε τεν θα μεταμορφωθούν σε ένα συνδυασμό λεπτόρευστων υφών χωρίς χρώμα και άχρωμες πούδρες, που θα αιχμαλωτίζουν και θα αντανακλούν το φως ούτως ώστε η επιδερμίδα να φαίνεται τέλεια». Εδώ που τα λέμε κάτι τέτοιο ήδη ισχύει στις BB creams του Armani (Luminessence Bright Revelator) και της LOreal Paris (Nude Magique) (και οι δυο ουσιαστικά είναι άχρωμες και προσαρμόζονται στο χρώμα της κάθε επιδερμίδας)

 

 

 

 

 
Εργαλεία ισιώματος:

Παρελθόν:

Σίδερο σιδερώματος.

Στις δεκαετίες του 1920 και του 1930  οι Αφρο-αμερικάνες χρησιμοποιούσαν μεταλλικές χτένες, που ζέσταιναν πάνω στη σόμπα ή στην κουζίνα για να τιθασεύσουν τα πολύ σγουρά τους μαλλιά. Στην δεκαετία του 1960 οι γυναίκες στην Αμερική και όχι μόνο ίσιωναν τα μαλλιά τους με τη βοήθεια του κλασικού σίδερου για ρούχα (!)

 

 

 

 

 

Παρόν:

“Ψαλίδια” για ίσιωμα.

Από κεραμικές πλάκες και τουρμαλίνη για να αποτρέπουν τις δυσάρεστες συνέπειες της υψηλής θερμοκρασίας, αυτά τα “σίδερα” φθάνουν έως και τους 200 βαθμούς κελσίου περίπου το λεπτό καταπολεμώντας το φριζάρισμα και χαρίζοντας το πιο αποτελεσματικό ίσιωμα.

 

Μέλλον (μάλλον έφτασε, τώρα που το σκέφτομαι..)

Σκεφθείτε ένα σίδερο ισιώματος που θα μπορούσε να ενυδατώσει σε βάθος την τρίχα (ναι σωστά σκεφτήκατε, το steampod..) Έχετε όμως σκεφτεί να υπάρξει κάποια στιγμή ένα τέλειο εργαλείο που παράλληλα να μπορεί με μια κίνηση να αλλάξει χρώμα στα μαλλιά; Για φανταστείτε… Μπορεί να ζητήσει καμιά κάτι παραπάνω;

 


 

Ανταύγειες:

Παρελθόν:

Sun-In.

Όταν αυτό το δημοφιλές σπρέι με βάση το οξυζενέ βγήκε στην αγορά, το 1969, πολλές ήταν εκείνες που καλωσόρισαν την άφιξή του. Το ψέκαζαν στην παραλία και περίμεναν ώρες κάτω από τον ήλιο για να ανοίξουν τα μαλλιά τους  με την συντροφιά του Baby-oil. (επίσης, νομίζω ότι ακόμα πωλείται…)

 

 

Παρόν: Ενίσχυση του χρώματος.

 

Μια καινούργια τάση για ενίσχυση του χρώματος στα μαλλιά, είναι τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που περιέχουν ειδικούς ενισχυτές , οι οποίοι παρατείνουν την ζωντάνια του χρώματος. Κάτι σαν αυτό που περιγράφω είναι και το Shadow Illusion μια νέα τεχνική βαφής της L’Oreal Professionnel που δίνει ένα πιο βαθύ χρώμα στις ρίζες και μία πιο έντονη ή ανοιχτή απόχρωση στα μήκη και τις άκρες ( έως και 2 τόνους διαφορά)

 

Μέλλον:

Μόνο μια ευχή: Ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουμε να αντικαταστήσουμε το οξυζενέ, με κάποιο άλλο φυσικό υποκατάστατο.

 

Σεσουάρ (που μου έδωσε και την ιδέα για το post…)

 

Παρελθόν:

Η «κάσκα».

Την δεκαετία του 1950 τα σεσουάρ που αρχικά εμπνεύστηκαν από τις ηλεκτρικές σκούπες πωλούνταν με απαραίτητο αξεσουάρ ένα πλαστικό σκούφο. Όσο για την περιβόητη τεχνολογία; Ένας ανεμιστήρας γέμιζε με αέρα το σωλήνα και ο ζεστός αέρας γέμιζε το φουσκωτό σκούφο και στέγνωναν τα μαλλιά. Κάπως έτσι λειτουργούσαν και αυτά στα τότε κομμωτήρια..

 

 

Παρόν:

Γρήγορα και ελαφριά σεσουάρ.

 

Μέλλον:

Ασύρματα σεσουάρ.

Τα σεσουάρ θα αποκτήσουν ασύρματη μορφή χωρίς αυτό φυσικά να μειώνει τις αποδόσεις τους. Επίσης, κάποια στιγμή τα σεσουάρ θα είναι ικανά να “διαισθάνονται” πότε τα μαλλιά είναι στεγνά για να μην τα ταλαιπωρούν ή τα εκθέτουν σε υψηλές θερμοκρασίες.

 

Βερνίκια νυχιών:

Παρελθόν:

Τα πρώτα βερνίκια

Η Revlon ήταν η πρώτη εταιρία καλλυντικών που τοποθέτησε τα πρώτα βερνίκια νυχιών στα ράφια των καταστημάτων την δεκαετία του 1930. Βέβαια η ιστορία για τα βερνίκια νυχιών μας γυρνάει πίσω στα 3.000 π.Χ. στην Κίνα.

 

 

Παρόν:

Νail Stickers

Τα είδαμε πριν λίγο καιρό, μας τα έδειξει και η Ioanna στο Nail Tutorial κάτι σαν μανικιούρ για αρχάριους. Ακόμα και οι πιο αρχάριες ε, ένα αυτοκόλλητο, μπορούμε να το κοτσάρουμε.

 

Μέλλον:

Μμμμ.. δεν είμαι σίγουρη τι να περιμένουμε…Εχουμε δει βερνίκια με άρωμα, βερνίκια με τζελ που κρατούν το μανικιούρ άθικτο τρεις εβδομάδες, βερνίκια που παράλληλα φροντίζουν τα νύχια, βερνίκια με glitter, βερνίκια crackle (που αντί να φτιάχνουν, χαλάνε το μανικιούρ) .. δεν μπορω να σκεφτώ κάτι αυτή τη στιγμή..

 

Εσείς έχετε καμία ιδέα πως μπορεί να είναι και τι θα μπορούσαν τα κάνουν τα βερνίκια του μέλλοντος;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

58 Σχόλια
  1. Καλημέρα Τζούλια, καλημέρα bbgirls!!!!! Σήμερα έχω γεννέθλια 12-12-12 σημαδιακή ημερομηνία και το μέλλον με τις αλλαγές που σχεδιάζω φαίνεται ωραίο! Γέλασα πολύ Τζούλια με τα είδη του παρελθόντος τόσο καινοτόμα για την εποχή τους και πρακτικά δεν είναι να απορείς που πολλά από αυτά υπάρχουν ακόμη έστω και σε λίγο διαφορετική μορφή. Το βερνίκι του μέλλοντος είναι πολύ κοντά μας και παίζει με τις διαφορετικές υφές τώρα το νέο Hοt trend είναι το βερνίκι χαβιάρι καιαυτό με υφή και όψη δέρματος ενώ είδα ότι την άνοιξη θα κυκλοφορήσουν βερνίκια με υφή και εμφάνιση φτερών!!! (εννοείται ότι τα θέλω από τώρα!!) Τα φιλιά μου!!!

  2. @όλες: Happy Birthday στην δική μας Υπουργό Αρωμάτων MariaA που έχει γενέθλια την ίδια μέρα με τον μπαμπά μου!!

    12-12-12.. Για σκεφτείτε πόσο τυχερές είμαστε που ζούμε σε αυτή την ημερομηνία, η οποία θα ξαναέρθει μετά από 1000 χρόνια!!!

  3. Ευχαριστώ πρωθυπουργέ μου !!!! Χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη πολλή για τον αγαπημένο σου μπαμπά τοξότη!!!!

  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΝΙΤΣΑ. ΒΕΒΑΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΧΙΟΝΙ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΑΓΟ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ “ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ” Ο ΗΛΙΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ!ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ MariaA. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΧΑΡΑ, ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΚΟΥΛΗ ΣΟΥ. ΕΠΙΣΗΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΠΟΙΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΜΕΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΑΝΤΡΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΜΑΙ. ΣΑΣ ΚΕΡΝΑΩ ΟΛΕΣ, ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΚΕΡΝΑΩ ΟΛΕΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.
    ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ: ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΣ: ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ! ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ: ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ?
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ bbgirls!!!!!

  5. Καλημέρα και Χρόνια πολλά στην αγαπημένη μας MariaA καθώς και στον πατέρα σου Τζούλια μου!

    Φοβερό το ποστ, το beautyblog σε μεγάλες εμπνεύσεις σήμερα!
    Αγαπώ τα vintage αντικείμενα, συσκευασίες, περιοδικά …

    Μέσα σε αυτό το vintage κουτί: https://twitter.com/ioalampropoulou/status/278786866344517633/photo/1/large ,αποθηκεύω και οργανώνω όλα τα δείγματα καλλυντικών και κάθε φορά που το ανοίγω, ταξιδεύω και ονειροπολώ…

  6. @Ioanna Thess: Τι όμορφο κουτί είναι αυτό? Το έφτιαξες μόνη σου, κολάζ ή το βρήκες κάπου;

  7. καλημέρα!!!χρονια πολλα MariaA,μπαμπα Τζουλιας και φυσικα στους Σπυρους,Σπυριδουλες που γιορταζουν σημερα!!
    παμε στο σημερινο ποστ.με μια φραση το λατρευω!!ξερεις τζουλία ειμαι πολυ περιεργη και παντοτε τετοια θεματα που σκαλιζουν το παρελθον και τι χρησιμοποιουσαν παλιοτερα με ενδιαφερει!!αν υπαρχουν και αλλα bb girls σαν και εμενα σας προτεινω να δειτε τα βιντεο που εχει φτιαξει στο youtube η γνωστη makeup artist Lisa Eldridge!!λενε για τη ιστορια του μακιγιαζ προιοντα που χρησιμοποιουσαν παλια γενικα ειναι παρα πολυ ενδιαφερον!οριστε και τα λινκς:
    http://www.youtube.com/watch?v=Lh12XPiGOzc&list=PL820467D574C54128&index=1
    http://www.youtube.com/watch?v=QBbAqfIxUNM&list=PL820467D574C54128&index=2
    και δεν ειναι μονο αυτα ειναι και πολλα αλλα που εχει φτιαξει!!

    πραγματικα δεν ηξερα οτι η noxzema ηταν εκζεματα!!ποτε δεν το ειχα παρατηρησει στη λεξη!για τα fronies κατι ειχα ακουσε πολυ παλια αλλα τωρα που εχουν βγει τοσοι νεοι μεθοδοι δεν ξερω κατα ποσο το χρησιμοποιουνε..θα ηθελα να το δοκιμασω καποια στιγμη στο μελλον.σιγουρα μου ακουγεται καλυτερο απο το βοτοχ και τις ενεσεις 🙁

  8. @ΧΡΙΣΤΙΝΑ Π.: Να τον χαίρεσαι, Happy Νameday!

    @Beautyblog: Όχι,δεν είναι χειροποίητο, αλλά μου έδωσε πολλές ιδέες όταν το ανακάλυψα και αγόρασα σε ένα πολύ φθηνό μαγαζάκι! Πήγα σε μια γειτονιά εδώ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με παλαιοπωλεία, προμηθεύτηκα πολλές παλιές εφημερίδες και γυναικεία περιοδικά(με το κιλό τα πωλούν…πάμφθηνα…) και τα χρησιμοποιώ για χαρτί περιτυλίγματος δώρων! Personalized gift wrapping paper 🙂

    Γι’ αυτό και αγαπώ την BENEFIT. Συνδυάζει το παλιό με το μοντέρνο! 🙂

  9. Καλημέρα σε όλες! Χρόνια πολλά στη MariaA και στον πατέρα της Τζούλιας και σε κάθε άλλον εορτάζοντα!
    Πολύ ωραία ανάρτηση και σήμερα. Ακόμη μια φορά αποδεικνύεται πως η ομορφιά των γυναικών αποτελεί διαχρονική αξία.

  10. Poso endiaferon post!!! Trelainomai na diavazo tetoia post omorfias me vintage fotos kai den pauei na me ekplisei i ekseliksi tis viomichanias tis omorfias!! Well done Julia 🙂

  11. Καλημερα!!!
    @Μαρακι σου ευχηθηκα πρωι πρωι!!Χρονια πολλα!!!
    @Τζουλια πολυχρονος ο μπαμπακας σου!!!!!
    Οσο για το ποστ λατρεψα τις vintage συσκευασιες!!με επιασε νοσταλγια
    τελικα ειμαι των ακρων η τα παλια θα μου αρεσουν η τα μελλοντικα
    το ενα ποδι στο παρελθον το αλλο στο μελλον!!
    @Τζουλια παντως εγω στο μελλον θα ηθελα ενα μανο ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ να ειναι διαφανες οταν το περνας και μετα να αλλλαζει χρωμα αναλογα με τα ρουχα που
    φορας!!θα ειναι τελειο!!!!
    Φιλια χχχχ

  12. @SofiaT:

    εγω στο μελλον θα ηθελα ενα μανο ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ να ειναι διαφανες οταν το περνας και μετα να αλλλαζει χρωμα αναλογα με τα ρουχα που
    φορας!!θα ειναι τελειο!!!!

    ……

    χααχχαχαχαχαχα!! Απίστευτο!! Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν και εγώ Σοφάκι!! Βρε μήπως να προωθήσουμε την ιδέα σε καμία εταιρεία; Μετά όμως θα ζητήσουμε ποσοστά!

  13. @christie: Χριστινάκι, περίμενε, διότι το σχόλιο σου έχει links και πρέπει να περάσουν από approval….

  14. @Τζουλια τιποτα δεν ειναι τυχαιο!!!χαχαχα
    Να θυμασαι την ημερομηνια κατι που ειναι σιγουρο!!
    Γιατι θα ειναι η μερα που θα μας κανει πλουσιες!!!
    Το μανο μας ειναι πρωτοτωποριακο και μοναδικο!!
    Για δουλεψετο λιγο εχεις και τα κονε!!
    Αρε γλεντια αν πετυχει κατι τετοιο!!

  15. Καλημέρα σε όλες σας και “Πολλά Πολλά Ευτυχισμένα και Δημιουργικά Χρόνια” στη συνάδελφο αγαπημένη Υπουργό Αρωμάτων τη Μαρία μας, γεμάτα χρώματα κι αρώματα, αλλά και στον dearest duddy της πρωθυπουργού μας, με υγεία και πολλές πολλες χαρούμενες στιγμές!!!!
    Πολύ μου άρεσε το vintage αφιέρωμα! Κατ άρχην το θυμάμαι πολύ καλά το ΠΑΝΘΕΟΝ το οποίο ήταν απο τα πρωτα γυναικεία περιοδικά που αγόρασα στις αρχές της εφηβείας μου, (μαζί με το COSMO!!! τι πρόκληση για ένα κορίτσι των early eighties…. Το ΠΑΝΘΕΟΝ όμως μου αρεσε πολύ και άγγιζε εκεινη την άλλη προοδευτική πλευρα μου,(τη άλλη μιση την ακουμπούσα στο COSMO) γιατι ήταν ενα συνειδητά φεμινιστικό περιοδικό με σπουδαίες συγγραφεις και δημοσιογράφους που αρθρογραφούσαν τότε όπως η Φρίντα Μπιούμπι και η Μαρία Πολενάκη. Πολύ πρωτοποριακά άρθρα για την εποχή του!! Ωστόσο, περα πα΄οτι πολύ μου αρεσει κι εμενα να ξεφυλλίζω παλια περιοδικά και να παρατηρώ ποσο άλλαξαν όλα στο πέρασμα του χρονου (οι ανάγκες, η γλώσσα, ο τρόπος επικοινωνία των διαφημιστών, τα ήθη, οι συνήθειες, οι εξελίξεις..) αυτο που θυμήθηκα παλι σηεμρα έιναι ότι απο την τσαντα της δικής μου γιαγιάς, της κοκεττας Κωνσταντινουπολίτισσας (κι η άλλη Kωνσταντινουπολίτισσα ήταν, αλλα δεν ήταν κοκέττα) δεν έλειπαν ποτε, η Pan cake της Max factor και ενα ροζ βερνικι περλέ ροζ φιλντισί της Revlon!!!! Και ειδα σημερα και τα δυο προιοντα στο αφιερωμα σου Τζούλια! Πάντως πολύ θα ηθελα να έχω στο boudoir μου (ουαου… τι vintage λεξη boudoir!!!) μια τετοια παλια συσκευασια της μασκαρας Maybelline. Υπέροχο συλλεκτικό, μουσειακό πλεον κομμάτι!!! Τζούλια κανε μας κι άλλα τέτοια αφιερώματα! Και, ναι θα συμφωνήσω με την Ιωάννα μας, μαλλον γι΄αυτο αγαπαω τόσο πολύ τη Benefit!!

  16. @όλες: Βρε αγαπημένες, τώρα που το σκέφτομαι, σαν πολύ καιρό δεν έχουμε να κάνουμε έναν διαγωνισμό;

  17. Τζα!!!Καλημέρα καλημέρα…Πολύ μου άρεσε σήμερα το post.Για το μέλλον θέλω ένα κάτι,δεν ξέρω ακριβώς τη μορφή του μάλλον σαν θάλαμος σολάριουμ το φαντάζομαι,που να ξαπλώνεις για το πολύ 30 λεπτά,να χαλαρώνεις και όταν σηκωθείς να είσαι τέλεια αποτριχωμένος.Δέρμα απάλό σαν μωρουδίστικο και με τέλεια σχηματισμένα φρύδια.Κι όλα αυτά εντελώς ανώδυνα.Ζητάω πολλά;;;@Τζούλια μου να τον χαίρεσαι τον μπαμπάκα σου…@ΜariaA οι επιθυμίες σου ευχές μου…Φιλάκια..

  18. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΖΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΒΒGIRLS ΠΟΛΥ ΩΡAIA Η ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ……
    οσο αφορα τα βερνικια εγω τα φανταζομαι σε μορφη μαρκαδορου οπως ειναι αυτα τα φωσφορουχα που υπογραμιζουμε ετσι βαφεις πιο ευκολα με μεγαλυτερη ακριβεια

    ναι θελουμε διαγωνισμο τζουλια (ε γιορτες ερχονται!!!)

  19. Υπέροχη η αναδρομή στο παραλθόν Τζούλια και η συσχέτιση με το παρόν και το μέλλον!!! Ευχαριστούμε για το ταξίδι … 😉

  20. Ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές σας κορίτσια συγκινήθηκα πολύ!!! Το χαμαιλέων βερνίκι φοβερή ιδέα το ψηφίζω κι εγώ επίσης θέλω ένα θάλαμο όπως το 5ο στοιχείο (νομίζω το χουμε ξαναπει αυτό) που μπαίνεις μέσα σε πλένει σε λούζει σε στεγνώνει σε ενυδατώνει και βγαίνεις έτοιμη. Κάνεις κι ενα κλικ με το chanel gadget σου είσαι και τέλεια βαμμένη!!!! Εεε?

  21. Τι όμορφο και νοσταλγικό post είναι αυτό σήμερα ! Κατ’αρχήν χρόνια πολλά στην Υπουργό μας και στο μπαμπά της Τζούλιας ! Να ζήσετε και να είστε πάντα ευτυχισμένοι ! Γέλασα πολύ με την “κάσκα” γιατί στην οικογένειά μου η “κάσκα” είχε πάντα ξεχωριστή σημασία . Κατ’αρχήν τη θυμάμαι έτσι ακριβώς όπως και στη φωτογραφία στο κομμωτήριο που πήγαιναν η μαμά μου και η γιαγιά μου και κάθε φορά ρωτούσα τι ακριβώς είναι και τι κάνει μέχρι που με έβαλε μια φορά μέσα η κομμώτρια και έφυγα τρέχοντας ! Μετά , ο μπαμπάς μου που ήταν ναυτικός και άρα μας προμήθευε με καινοτόμα και πρωτοποριακά πράγματα , έκανε στη μαμά μου την έκπληξη : Της έφερε από την Αμερική μια “κάσκα” για οικιακή χρήση ! Νομίζω η μάρκα της ήταν “Philips” και αποτελούνταν από ένα σκληρό πλαστικό κράνος το οποίο γύρω γύρω είχε χοντρό διαφανές πλαστικό και μόλις την έβαζες σε λειτουργία το πλαστικό φούσκωνε και διοχέτευε ζεστό αέρα σε ολόκληρο το κεφάλι ( έμοιαζε κάπως με φουσκωτά μπρατσάκια !) . Το μειονέκτημα ήταν ότι δεν είχε κάποια βάση για να τη στηρίζει κι έπρεπε να τη βάλεις κατ’ευθείαν πάνω στο κεφάλι σου με αποτέλεσμα αυτό να τσουρουφλίζεται ή εναλλακτικά να την κρατάει κάποιος σταθερά πάνω από το κεφάλι σου από τη χειρολαβή που διέθετε ! Περιττό να σας πώ ότι όχι μόνο οι γυναίκες της οικογένειας αλλά και όλες οι γειτόνισσες ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ με αυτή την κάσκα που στο σπίτι μας καθιερώθηκαν beauty απογεύματα : οι γυναίκες έρχονταν με λουσμένα τα μαλλιά τυλιγμένα σε “ρολάκια” ( που έλεγα τότε εγώ ) και η μαμά μου τους έφτιαχνε καφέ και τους τοποθετούσε όλο περηφάνια την “κάσκα” !!! Αφού τσουρουφλίζονταν και κοκκίνιζαν πετύχαιναν το επιθυμητό αποτέλεσμα : μπουκλάκια στα μαλλιά κατ’οίκον . Βέβαια , το βασανιστήριο της συγκεκριμένης συσκευής δεν το γλίτωνα ούτε εγώ όταν ήταν να πάμε κάπου “επίσημα” ή κάθε φορά που με έντυναν παρανυφάκι σε γάμους .Ακόμα ψάχνω στο πατρικό μου να τη βρώ γιατί είναι κομμάτι της οικογενειακής ιστορίας , αλλά δυστυχώς αγνοείται η τύχη της …

  22. @Mous-Mous: Βλέπω όλη τη σκηνή που περιγράφεις μπροστά μου εικόνα και κλαίω, κλαίω όμως απ’ τα γέλια!!!!

  23. Πολύ ωραίο το σημερινό ποστ! Κι εγώ θυμάμαι την μαμά μου που είχε κάτι σαν κάσκα. Δεν ήταν σκληρό, σαν πλαστική σακούλα έμοιαζε περισσότερο. Μου είχε κάνει εντύπωση γιατί είχε έντονα χρώματα, πορτοκαλί, πράσινο κλπ σε σχέδια λουλουδιών. Μια φορά θυμάμαι πήγε να μου την βάλει, αλλά δεν την άντεξα και την έβγαλα. Αχ για να δούμε τι θα φέρει το μέλλον! Δεν με πειράζει να έχω μεγαλώσει πολύ και να μην μπορώ πλέον να τα χρησιμοποιήσω όλα αυτά τα καινούργια που θα έρθουν (αν έρθουν), θέλω μόνο να τα δω να συμβούν. Το όνειρό μου;; Να μπορούν να γίνονται τα μαλλιά σγουρά, αλλά με γενετικό τρόπο, να αλλάζει το DNA κάτι τέτοιο και το αποτέλεσμα να είναι μόνιμο!!!

  24. Υπέροχο, υπέροχο και ξανά υπέροχο post!
    Γέλασα με αυτά τα frownies… Μάλιστα τα έχω ξαναδεί σε ένα έργο (death becomes her) που τα φορούσε η Meryl Streep…χαχα!
    Γυναίκες δηλητήριο ε? Ενδιαφέρον ακούγεται. Μακάρι να είναι και αποτελεσματικό και να έχει κυκλοφορήσει όταν θα το χρειάζομαι 😛
    Πάντως πιστεύω ότι κάποια προϊόντα ήρθαν για να μείνουν. Για παράδειγμα το foundation. Όποια άχρωμη σύνθεση και να λανσάρουν δεν πιστεύω ότι θα αντικαταστήσει την κλασσική έγχρωμη. Ίσως να προτιμηθεί από γυναίκες που δεν έχουν ανάγκη να καλύψουν μεγάλες ατέλειες, οπότε μια τέτοια πρόταση θα ήταν ιδανική. Μία άχρωμη σύνθεση δύσκολα θα καλύψει ικανοποιητικά ένα μεγάλο σπυράκι, ή μια ελίτσα… Το foundation θα μπορούσε να εκτοπιστεί μόνο όταν τα οφέλη του θα μας τα χορηγούσαν άλλες μέθοδοι (όπως laser, ή κάτι άλλο) πολύ γρήγορα, ανώδυνα και οικονομικά. Τόσο οικονομικά που να μπορούν όλες οι γυναίκες που αγοράζουν foundation να τις δοκιμάσουν. Τότε πιστεύω πως μια άχρωμη σύνθεση θα μπορούσε να αντικαταστήσει to make up.
    Για παράδειγμα, η bb cream τάση, σαν να μου φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ξεφουσκώνει. Όλο και περισσότερες γυναίκες βλέπω να επιστρέφουν στο παλιό τους φον ντε τεν, στην παλιά τους κρέμα ημέρας, στο παλιό τους αντηλιακό. Πολλές είναι αυτές που πλέον δηλώνουν μη ικανοποιημένες και πολλές εκείνες που τις χρησιμοποιούν μόνο έκτακτα. Και εδώ που τα λέμε ακόμη κ εγώ, που δεν έχω ανάγκες κάλυψης, αν και βρήκα μία bb cream που μου άρεσε πολύ (μία από τις τέσσερις που δοκίμασα) ε εντάξει ούτε το foundation εγκατέλειψα, ούτε την ενυδατική…Περιμένω τώρα να δοκιμάσω τις cc creams!
    Τώρα για τα βερνίκια δεν έχω ιδέα…Ίσως κάποιου είδους υπέρυθρες ακτινοβολίες να τα χρωματίζουν… τραβηγμένο…

    ΜαρίαΑ χρόνια σου πολλά και ευτυχισμένα!!! Με αγάπη και υγεία!

  25. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ, ΨΑΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ POST.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

  26. @MOUS MOUS ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Ειχε κι η μαμά μου μια ιδια, δώρο απο τους θείους στην Αμερική!!!!

  27. @Τζούλια : αν τη φόραγες κι εσύ θα έκλαιγες από το κάψιμο ! Μιλάμε για κάσκα βασανιστηρίων .
    @Stella : απίστευτη σύμπτωση ! Φαίνεται ήταν μόδα στην Αμερική το συγκεκριμένο εξάρτημα ! Άλλωστε τότε όλες οι “μόδες” από την Αμερική ξεκινούσαν και πάντα φορτώναμε τον μπαμπά μου με παραγγελίες . Ελπίζω να την έχετε την “κάσκα” ακόμα !

  28. @Τζούλια : Που να τη δοκίμαζες κιόλας ! Εκεί να δεις κλάμα από τον πόνο !
    @Stella : Φοβερή σύμπτωση ! Βέβαια εκείνη την εποχή όλες οι “μόδες” από την Αμερική ξεκινούσαν . Κι εμείς αγγαρεύαμε πάντα το μπαμπά να μας φέρνει ό,τι πιο καινούριο για να κάνουμε και τη “φιγούρα” μας σε συγγενείς και φίλες που δεν είχαν πρόσβαση σε τέτοιες καινοτομίες ! Ελπίζω να την έχετε ακόμα ( πες στη μαμά σου να ψάξει ) !

  29. @Τζούλια μου :συγγνώμη για το διπλό σχόλιο , κάτι έπαθε ο υπολογιστής μου και νόμιζα ότι δεν το postαρε !

  30. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΖΟΥΛΙΑ&BBGIRLS!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Κ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΜΑΜΠΑΚΟΥΛΗ Κ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑΑ!ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΓΕΡΟΙ Κ ΝΑ ΣΑΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ!
    @ΤΖΟΥΛΙΑ,για μια ακομα φορα διαβασα κτ που με εξεπληξε ευχαριστα!μπραβο!ηταν πολυ ωραιες αυτες οι συγκρισεις.
    εγω παντα σκεφτομουν να υπηρχε ενα μηχανημα οπως ο λουτηρας του κομμωτηριου με ειδικη καρεκλα μπροστα,να καθομασταν, να βαζαμε μεσα το κεφαλι κ να πατουσαμε κουμπια με προγραμματα.σημερα σγουρα,αυριο ισια,μετα κοτσος κ.α.χρονια το σκεφτομαι αυτο!μη γελασετε βρε!
    ωραιες εκεινες οι εποχες με τα αυτοσχεδια καλλυντικα αλλα οταν σκεφτομαι ποσο πιο ευκολη ειναι η ζωη μας σημερα,δεν τις ζηλευω.λατρευω ομως τις vintage συσκευασιες,αν κ δεν ειμαι κ ενθερμη οπαδος του vintage στο ντυσιμο.επισης,μου αρεσει πολυ οταν βλεπω σε παλιες ταινιες γυναικες να σκαρφιζονται τροπους για να γινουν ομορφοτερες.(ζουμι απο πατζαρι για τα χειλη=benetint,καρβουνο για τα ματια=μολυβι khol).παλι μη γελασετε!
    πολλα φιλια !

  31. Καλησπέρα σ’όλη την όμορφη παρέα! Η ανάρτηση είναι καταπληκτική και ταξίδεψα πίσω στο χρόνο…. Το “Πάνθεον” τ’αγόρασε και η μητέρα μου και μάλλον πρέπει να κάνω και γω μια ανασκαφή στην αποθήκη για ν’ανακαλύψω κρυμμένους θησαυρούς! 🙂
    @Τζούλια μου, χιλιόχρονος ο πατέρα σου… να το χαιρόσαστε! Δεν ξέρω πως θα΄ναι τα βερνίκια του μέλλοντος, αλλά πριν λίγες μέρες ανακάλυψα ένα βερνίκι που αλλάζει χρώμα ανάλογα με την διάθεση!!! Για ρίξτε μια ματιά: http://www.themoodpolish.com/product.php Το μόνο άσχημο είναι ότι αποστέλλεται μόνο στην Αμερική και τον Καναδά! Αγαπημένη μου, κάπου είδα να γράφεις για ένα διαγωνισμό… έχω αγωνία! 😉
    @MariaA: Να τα χιλιάσεις κούκλα μου και ότι επιθυμείς! 🙂
    @Ioanna Thess: Το κουτί είναι φανταστικό!! Και γω λατρεύω τα vintage αντικείμενα, αλλά και την διακόσμηση με τις παστέλ αποχρώσεις! 🙂
    @MOUS MOUS: Πέθανα από τα γέλια με την σκηνή που περιγράφεις…. χα-χα-χα είσαι φοβερή! 🙂

  32. Καλησπέρα σε όλα τα bb girls!!! Απολαυσα πραγματικά αυτό το άρθρο,το διάβασα 2 φορές κ προσωπικά εύχομαι να ανακαλυφθεί σύντομα το μαγικό εργαλείο που θαλλάζει χρώμα στα μαλλιά-θα μας γλυτώνει απίστευτα κόπο,χρόνο και χρήμα!!! Θυμάμαι τις κάσκες που υπήρχαν παλιά στα κομμωτήρια,ήμουν μικρή κ τις νόμιζα παιχνίδι…ήθελα να μπαίνω κάτω απο αυτές με τον αδερφό μου και όταν έβλεπα την μαμά μου να κάθεται σε αυτές έκλαιγα γιατί ήθελα κ εγώ!!!! Θυμάμαι ότι μου ελεγε η γιαγιά μου στην εποχή της που δεν είχε ανακαλυφθεί το μεικ απ,φορούσαν οι γυναίκες τότε ένα είδος πούδρας,σαν πομάδα,που κάλυπτε τις ατέλειες στο δέρμα τους,αλλά δεν θυμάμαι την ονομασία…όταν την δω θα την ρωτήσω κ θα σας το γράψω…ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ Κ ΣΕ ΟΣΕΣ-ΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΕΝΕΘΛΙΑ!!!

  33. Καλησπέρα και χρόνια πολλά στην υπουργό μας, τη MariaA, στον μπαμπά σου, Τζούλια μας, και σε όλους τους εορτάζοντες σήμερα!
    Μα τι υπέροχο, από τη μια νοσταλγικό και από την άλλη ονειροπόλο, post είναι αυτό; Και οι ιδέες σας για το μέλλον, όπως το βερνίκι νυχιών ”χαμαιλέων΄΄ έγραψαν!! Λοιπόν, τα bb girls είναι κάτι σαν τον Ιούλιο Βερν στο χώρο της ομορφιάς: βλέπουν πολύ μπροστά από την εποχή τους…!
    Μάσκαρα χωρίς βουρτσάκι, διαβάζω;; Άλλο πάλι κι αυτό!Πάντως το ”Maybelline Cake Mascara” πολύ θα ήθελα να το έχω κι εγώ στο boudoir μου, όπως ωραία είπε η Stella…
    Σας φιλώ!

  34. kalispera julia bbgirls!!!simera eimai ligo kourasmenh k ta sxolia einai arketa opote tha ta diabaso ayrio!!!ti yperoxo post einai ayto!!!pragmatika to eyxaristithika k ematha k arketa pragmata!!!katarxas syniditopoihsa poso kairo einai h mac!!apisteyto k ego nomiza oti einai sxetika nea etaireia!!(ta teleytea 8-9 xronia ennoo)me to gynekes dylitirio gelasa poly….bbboys kryftite…xaxaxa!!!
    telos xronia polla sthn ypourgo mas na tin xairomaste k oti pothei(simera se thymomoun apo to proi molis eida to 12/12/12,mou eixe meinei pou to eixes pei!!!)k xronia polla k ston mpampa sou julia mou pou opos diabasa exei k aytos simera ta genethlia tou!!!na sas xairomaste!!!!filakiaaaaa

  35. 🙂 Καλησπέρα σε όλες και χρόνια πολλά Μαρία μας και Μπαμπά της Τζούλιας 🙂

    To άρθρο ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας Τζούλια. Ζήλεψα και εγώ την παλιά μάσκαρα της maybelline, πόσο θα ήθελα να την έχω !!! Μάλλον θα τσακωνόμασταν με τη Στέλλα για αυτό 😉

    Θυμάμαι το πάνθεον απο τη μαμά μου, αλλά έχω την εντύπωση πως μόνο τις συνταγές ξεπατίκωνε <—- vintage λέξη 😛 Εγώ είμαι κορίτσι του seventeen & του cosmo αργότερα.

    Κι όπως διάβαζα το κείμενό σου, τι θυμήθηκα; Τις ανταύγειες με το βελονάκι (άουτσσσσ), που σου φόραγαν εκείνα τα απαίσια σκουφιά απο καουτσούκ με τις τρύπες και εβγαζαν τις τουφες απο εκεί για να κάνουν τις ανταύγειες. Είχε κάνει καμιά σας;

  36. Καλά, απίστευτο retro post το σημερινό!!! δεν έχω λόγια!
    Λάτρεψα τη μάσκαρα της Maybelline του τότε… Επίσης, έχω χρησιμοποποιήσει κι εγώ το κλασικό σίδερο ρούχων για τα μαλλιά, δεν ήξερα ότι ήταν πατέντα της 10ετίας του ’60…
    Όσο για τα βερνίκια νυχιών του μέλλοντος, ίσως να μπορούν να φαίνονται ομοιόμορφα πάνω στα νύχια, χωρίς να χαλάει η υφή του χρώματος αν κάποια δεν ξέρει να τα βάφει τέλεια, καθώς και να φεύγει αυτόματα πάνω από το δέρμα όταν ξεφεύγει από το περίγραμμα… χεχεχε

  37. Κορίτσια καλησπέρα, μετα απο σχεδόν 40 εβδομάδες αποφάσισε να μας επισκεφτεί και το 6ο μέλος της οικογένειας! Τώρα έχω μια κόρη και τρεις γιους και νιώθω η πιο ευτυχισμένη γυναίκα στον κόσμο! Εύχομαι σε όλες να αποκτήσετε γρήγορα ότι σας κάνει πραγματικά ευτυχισμενες!!!

  38. @Evdoxia: Αγαπημένη μας!! Να σου ζήσει το κουκλάκι σου! Αχ, δεν το πιστεύω ότι είσαι εδώ μέσα πριν και από την γέννηση του τρίτου σου και τώρα πια και του τέταρτου μωρού σου!! Τι ευτυχία και πραγματικά είναι απίστευτο το πως περνάει ο καιρός!!

  39. @eydoxia,σου ευχομαι ολοψυχα να σου ζησει το μωρο! να χαιρεσαι την πολυμελη οικογενεια σου!το τεταρτο μωρακι ειναι το κοριτσακι;

  40. @Εvdoxia Να σου ζήσει Ευδοξια μου το μωρό σου!! Χριστουγεννιάτικο δωρο, το καλύτερο ε? Νά ‘ναι πάντα γερό και καλότυχο!!

  41. Καλησπέρα κορίτσια!!Σήμερα το ποστ είναι πραγματικά ιδιαίτερο και τι όμορφο να αναπολούμε τα παλιά..!!!Τι ρομαντικά και γλυκά συναισθήματα βγάζει και στους πιο παλιούς, αλλά και στους νεώτερους κι ας μην τα έχουν ζήσει.Άραγε οι επόμενες γενιές θα θυμούνται έτσι τις σημερινές ή και αυτές θα ανατρέχουν σ’ εκείνα τα ίδια τα παλιά?????
    Πολλές πολλές ευχές σήμερα στο bb!!!
    Υπουργέ μας πολύχρονη!!!!
    Τζούλια να χαίρεσαι το μπαμπάκα σου!!!
    Evdoxia μου να σου ζήσει το μωράκι!!!!
    Να είστε όλες πάντα καλά!!!!!!!!!Σας φιλώ!!!!!!!!!!!!!!!!!

  42. @Evdoxia να σου ζησει το μωρακι σου!!πωπωπω μεγαλη και χαρουμενη οικογενεια!!σου στελνω αγαπη και ευχες για τα καλυτερα χριστουγεννα για εσενα και την ομορφη οικογενεια σου!

  43. Καλησπέρα σ’ όλες τις κούκλες!!!! Πολύ όμορφο τη σημερινό ποστ μας γύρισε πίσω στα παλιά και μας έφερε γλυκές και όμορφες αναμνήσεις.Ακόμα και οι πιο νεότερες τα κοιτάζουν όλα αυτά με νοσταλγία και πραγματικό ενδιαφέρον.Άραγε οι επόμενες γενιές θα κοιτάζουν με νοσταλγία τα σημερινα δικά μας, ή θα αναπολούν κι αυτές τις παλιές και ακόμα πιο παλιές γι’ αυτές γενιές????Θα έχουμε ενδιαγέρον γι αυτές να νοσταγούν εμας????
    Πολλές ευχές έχει σήμερα το bb!!
    Υπουργέ μου χρόνια πολλά πολύχρονη!!!
    Τζούλια μου να χαίρεσαι το μπαμπάκα σου!!!!
    Evdoxia μου να σου ζήσει το μωράκι σου να είναι πάντα γερό!!!
    Να είστε πάντα όλες καλά και να χαμογελάτε!!!!
    Σας φιλώ!!!!

  44. Αχ συγνώμη, δεν έβγαζε το σχόλιό μου και έκατσα και το ξανάγραψα!!!

  45. Μμμμ,τι ωραίο & νοσταλγικό το σημερινό ποστ!Ενθουσιάστηκα με το δηλητήριο,αν & είναι λίγο creepy…ποβλέπω σε λίγα χρόνια καλλυντικά σε μορφή σπρέι,για να δούμε!xxx

  46. @Ευδοξια να σου ζησει το μωρακι σου!!παντα τυχερο και γερο!!

  47. Πρώτα από όλα ευχές στους εορτάζοντες σήμερα, μπαμπά Τζούλιας και MariaA!
    Στη συνέχεια πολλά συγχαρητήρια και ευχές για τύχη και υγεία στη μαμά Ευδοξία και στο μπεμπέ της!
    Πολύ μου άρεσε αυτή η αναδρομή … θυμάμαι αρκετά, γιατί με τα περιοδικά είχα σχέση μεγάλου πάθους από τότε που ήμουν μικρούλα … Πάνθεον, Φαντάζιο, Ρομάντζο, Γυναίκα … όλα τα αγόραζε η μανούλα και τα ξεκοκάλιζε το παιδάκι της…

    ΥΓ Σου έχω φανταστικό γκάτζετ ομορφιάς που κάποτε χάζεψα σε ένα τελεμάρκετινγκ: κάτι σαν σελοτέιπ που το κολλάς στα μαλλιά εσωτερικά πάνω από το αυτί και στο τέλος έχει κάτι σαν γάντζο που το στερεώνεις στο αυτί … σαν δόλωμα hi-tech… αυτό κάνει κάτι σαν instant face-lift …μου έπεσε το σαγόνι!

  48. Καλησπέρα κορίτσια και πάλι ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές σας και σας τις ανταποδίδω με πολύ αγάπη!!! Να σου ζήσει το μωράκι Ευδοξία!!!
    Καληνύχτα!!

  49. @marianna το πρώτο είναι το κορίτσι και μετα οι άντρες μου! Σας ευχαριστω πολυ κορίτσια! Καλές γιορτές σε όλους!

  50. @Angelina ωωω αυτο το ξερω!!αλλο ειναι μυστικο ομορφιας απο hollywood μερια.ειναι περιεργο αλλα κανει δουλεια.εχουν βγαλει και για το λαιμο τετοια..

  51. @Evdoxia Να σας ζήσει το καινούργιο μπεμπέ. Καλή δύναμη μανούλα (αν και με τόσα παιδιά το κατέχεις πια το άθλημα) 🙂

  52. πωπω,μια φορά είχα μπεί σε κάσκα και είχα πεθάνει!ήμουν 15 χρονών κι ήθελα να κάνω τα μαλλιά μου μπούκλες,για το γάμο του θείου μου!και δεν φτάνει που κατακάηκα,δεν βγήκε ούτε καν σπαστό το μαλλί μου!!!(ναι,ναι,είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ίσια τα μαλλιά μου κι αντιστέκονται σθεναρά!)

  53. και χρόνια καλά(πάνω απ’όλα),αλλά και όσα θέλετε,όλοι οι εορτάζοντες,έστω και καθυστερημένα 😉

  54. @Eudoxia: Με ιδιαίτερη χαρά, εύχομαι να σας ζήσει! Χίλιες ευχές για το μωράκι σας! Γερό και τυχερό σ’ όλη του τη ζωή!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.