Αγαπώ τα, φουλάρια.

 

Εγώ, όχι και τόσο πολύ.. ή μάλλον για να το πω διαφορετικά, περνάω φάσεις με τα φουλάρια μου (γιατί έχω και πολλά από δαύτα..) Κάποια φεγγάρια, τα θέλω, κάποια φεγγάρια, καθόλου. Γενικά, νομίζω ότι δεν με κολακεύουν. Βέβαια, κάπου- κάπου ένα φουλάρι, δεμένο κοντά στο λαιμό, προσθέτει αυτό το… «κάτι» στο ντύσιμο μου.

 

Υπάρχει όμως μια από εμάς, εδώ μέσα, που έχει λατρεία στα φουλάρια. Όπως το διαβάσατε. Λατρεία. Έχει απίστευτα μεγάλη συλλογή, δεν την βλέπεις ποτέ, χωρίς κάποιο από τα αγαπημένα της φουλάρια, ξεκινάει το ντύσιμο της, πρώτα αποφασίζοντας το φουλάρι που θα φορέσει και πάνω σε αυτό, «χτίζει» το υπόλοιπο ντύσιμο της.

 

Η αγάπη της πάει ένα βήμα παραπέρα, ξέρει τα πάντα για την Ιστορία των φουλαριών, ενώ μπορεί να πει με σιγουριά, ποιάς χρονολογίας και με ποιο όνομα έγιναν γνωστά,  τα πιο διάσημα φουλάρια ever.. αυτά του Hermès   βέβαια..

 

 

Η κατάσκοπος του fb Τζούλια, κάποια στιγμή, είδε το bb girl για το οποίο μιλάω (διότι για bb girl πρόκειται βέβαια) σε μια πολύ ωραία φωτογραφία στη σελίδα της με ένα πολύ σέξι φουλάρι στο λαιμό της. Ρωτώντας πας στην Πόλη, ρωτώντας και εγώ (μη χάσω..) έμαθα την  αδυναμία της.

 

The rest is history, ή μάλλον… Fashion Guest Post.

 

Ιδού κυρίες μου!: Η Mako, και το απόλυτο φετίχ της σε ένα απίστευτα απολαυστικό κείμενο!

 

Αγαπημένα bbgirls,

 

Όταν η Τζούλια, σκαλίζοντας το παρελθόν και το παρόν μου (δηλαδή τις φωτογραφίες στο φατσοβιβλίο), μου ζήτησε να γράψω ένα post για τα φουλάρια, δεν μπορούσα να της χαλάσω το χατίρι επειδή ενδόμυχα ελπίζω πως ο γιος της θα παντρευτεί την κόρη μου και θέλω να τα έχω καλά με την συμπεθέρα.

 

Μόνο που τότε ξεκίνησε ο Γολγοθάς μου. Να γράψεις κείμενο κατά παραγγελία …. Τραγικό ….. Το μελάνι στέγνωνε στην μύτη της πένας μου, πάνω στο λευκό χαρτί …. [σε σύγχρονα ελληνικά, κοίταζα για ώρες το πληκτρολόγιο, έχοντας ανοίξει ένα «νέο» αρχείο του word].

 

Tι να σας έγραφα για τα φουλάρια; Ότι υπάρχουν τρία (τετράγωνο, ορθογώνιο, τριγωνικό) βασικά σχήματα; Ότι οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι, Ρωμαίοι, Κινέζοι τα χρησιμοποιούσαν είτε για να διαχωρίσουν την πολιτική τους και κοινωνική κάστα, είτε για να προστατεύσουν το λαιμό τους, είτε απλά για να σκουπίσουν τον ιδρώτα τους; Ότι με την αναβίωση τους τον 19ο αιώνα κατασκευάζονταν αποκλειστικά από μετάξι, μέχρι την έλευση του ρεγιόν το οποίο επέτρεψε σε περισσότερες γυναίκες να τα αγοράζουν, εδραιώνοντας έτσι τη θέση τους στη γκαρνταρόμπα μας; Ότι τα πιο γνωστά, μεταξωτά, πανακρίβου αλλά  και πανωραίου κομμάτια, είναι αυτά του Hermès τα οποία ονομάζονται carré, μια που έχουν διαστάσεις 90χ90 εκατοστά, και κυκλοφορούν δύο συλλογές το χρόνο, μια με 6 καινούργια σχέδια και μία με έξι παλιά σχέδια σε καινούργια χρώματα;  Σιγά! Αυτές είναι πληροφορίες που εύκολα θα μπορούσατε να αντλήσετε από το ίντερνετ ή άλλες πηγές.

 

Έτσι λοιπόν αποφάσισα να σας γράψω για εμένα και τα φουλάρια μου!

 

Πρωτοφόρεσα φουλάρι όταν ήμουν περίπου 16 ετών, την εποχή που στην Ελλάδα οι εκδηλώσεις των σχολείων διοργανώνονταν σε μεγάλες αίθουσες ξενοδοχείων. Ένα τόσο δα μαύρο κουρελάκι, μεταμόρφωσε (ή έστω έκανε να νιώσει) μια εσωστρεφή έφηβη σε ένα νέο σέξι κορίτσι γεμάτο αυτοπεποίθηση ! Από τότε και μέχρι τώρα – αφού πρώτα έχω ψεκάσει το άρωμά μου σε αυτά –  τα έχω φορέσει στο λαιμό μου, δεμένα με γαλλικό κόμπο συνήθως, σαν ζώνη στο τζιν παντελόνι μου, σαν δέσιμο της αυστηρής, sleek αλογοουράς μου, σαν αξεσουάρ στα χερούλια της τσάντας μου, σαν βραχιόλι περικάρπιο και …. σαν κολάρο στο σκυλί μου. Κάθε φορά η μαγεία είναι εκεί. Είτε είναι το μαύρο φουλάρι που με μεταμορφώνει σε βαμπ, είτε το πουά που με κάνει μια σικάτη παριζιάνα, είτε τα φλοράλ σχέδια που με μεταφέρουν στην αγγλική εξοχή, είτε το λεοπάρ που με «μεταμορφώνει» σε λίγο πιο …. άγρια γατούλα. Άλλα έχουν αγοραστεί στην Ελλάδα, κάποια είναι δώρα, μερικά τα έχω φέρει από τα ταξίδια μου και κάποια είναι από αγορές στο νετ.

 

Ξέρετε όμως ποιο είναι το πιο περίεργο από όλα; Πως το φουλάρι όλοι το αντιμετωπίζουν ως συμπληρωματικό στην εμφάνισή τους. Εγώ από την άλλη όταν θέλω να φορέσω φουλάρι, πρώτα επιλέγω αυτό που θα βάλω και μετά «χτίζω» το ντύσιμο μου πάνω σε αυτό. Και πιστέψτε αυτές είναι και οι φορές που έχω βγει έξω πιο καλοντυμένη από ότι συνήθως. Ακόμα και αν μαζί με το λεοπάρ φουλάρι, φόραγα απλά ένα τζιν, ένα λευκό πουκάμισο και καφέ bike μπότες !!!

 

xxx

mako

 

 

Tώρα λοιπόν που ολοκληρώθηκε το απίθανο κείμενο της Mako, ακούστε και το παρασκήνιο. Το guest post της το έχω τουλάχιστον 2,5 μήνες. Όπως το ακούτε.. 2,5 μήνες… Επίσης 2,5 μήνες, προσπαθώ να την πείσω να φωτογραφήσει την συλλογή της με τα φουλάρια για να σας την δείξουμε εδώ στο bb…Δεν τα είχα καταφέρει. Μέχρι χθες τουλάχιστον. Διότι χθες, αποφάσισα, είτε με φωτό είτε χωρίς φωτό, εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσω αυτό το κείμενο να πάει χαμένο. Και της το είπα. Ξέρετε τι σημαίνει «εργάζομαι καλύτερα under pressure?” Αυτό που θα δείτε παρακάτω. Και τα φουλάρια της φωτογράφισε (με τέλειο concept) και υπέροχες φωτό μου έστειλε με τις απόλυτες ντίβες, που έκαναν τα φουλάρια σήμα κατατεθέν τους και έτσι μου έφτιαξε και μου ολοκλήρωσε το post με τον καλύτερο τρόπο.

 

Καλά λέω εγώ, ότι κάποιες φορές η δασκάλα, οφείλει να είναι αυστηρή…

 

 

H Μako… (αυτή ήταν η φωτό της, στο fb που μου έκανε κλικ και με έκανε να αρχίσω την “έρευνα” και τελικά, να μάθω το απόλυτο φετίχ της…)

 

 

Τα φουλάρια της Mako, πάνω σε ένα έλατο. Το έλατο έχει ιστορία. Φυτεύτηκε στον κήπο της, όταν γεννήθηκε η κορούλα της η S και έχουν την ίδια ηλικία..

 

 

Scarf Divas

 

Audrey Hepburn

 

 

Sophia Lauren

 

Grace Kelly

 

 

Jackie K.O.

 

 

Και τέλος τα δικά μου… τα είχα φωτογραφήσει για καλό και για κακό, όταν νόμιζα, ότι δεν θα λάβω ποτέ, τα δικά της…

 

 

 


Tέλος, αν θέλετε να διαβάσετε και άλλα απολαυστικά κείμενα από την Mako, θα την βρείτε και στο blog της, το http://www.xazomama.blogspot.gr/ (στο μεταξύ, την “ξέρω” πάνω από ένα χρόνο και χθες μου είπε για πρώτη φορά, ότι έχει blog… πάρε και κατάλαβε τώρα…)
37 Σχόλια
  1. καλημερα……..φουλαρι καποτε κ εγω ειχα κολλημα!αυτο που εχω απιστευτη τρελα μανια οτι θες ειναι με τα πλεκτα,χειροποιητα,ιδιως τωρα το χειμωνα .δεν υπαρχει περιπτωση να βγω χωρις ενα σκουφακι διαφορετικου χρωματος κ σχεδιου στα μαλλακια μου κ το αντιστοιχο κασκολ.,μπολερο πλεχτα παντα!τωρα μου θυμισες τα φουλαρια κ θα τα ψαξω…..πολυ ωραια.μπραβο……..

  2. καλημερα!!!φουλαρια σημερα και δεν εχω τιποτα να πω μιας και δεν εχω κανενα..ενα ασπρο κασκολ εχω και δεν το φοραω ποτε να καταλαβεται!χαχαχχα!
    @mako θελω ποζα ντιβας με το ποιο ακριβο σου φουλαρι 🙂

  3. Καλημέρα! Πόσο τα λατρευω τα φουλάρια, πόσο τα λατρεύω και πόσο τα κάνω θάλασσα και δεν μπορω να τα φορέσω…. Μ΄αρεσουν όλα, τα τετράγωνα, τα ορθογώνια, τα μακριά, τα “στυλ πασμίνας” όλα μα όλα!!! Αλλά ποτέ δεν τα φοράω! Γιατί μόλις παω να δεσω έναν κόμπο της προκοπής, αντι για Grace Kelly βγαινω μια ακομψη τσαπατσουλιά και παει χαμενο το φουλάρι. Τωρα το χειμώνα βεβαια είναι λίγο πιο ευκολο, γιατι φοραω τα μεγαλα μακριά ορθογώνια, δεμενα με γαλλικό κόμπο αντι κασκόλ και καπως τα βολεύω. Αλλά κάτι σικατα δεσίματα και κατι σικάτες κυρίες καλή ωρα όπως η Mako στη φωτο της….δεν μα… δεν…. και ζηλεύω όταν τις βλέπω… πως ζηλεύω… ειδικα με κατι λευκά πουκάμισα (η επιτομή του σικ)!!! Ως εκ τούτου η ανεπίδεκτη, αδέξια, τσαπατσούλα, εκλιπαρώ για tutorial φουλαριών και δεσιμάτων!!! Ε, καλή μου, υπέροχη κυρία δασκάλα? Θα κάνεις πάλι το θαυματάκι σου?

  4. @Stella: Tutorial φουλαριών ε; Μμμμ.. αναρωτιέμαι αν “ακούν” – “διαβάζουν”, Mako και Ioanna…

  5. Καλημέρα κορίτσια!

    @Mako: 1000 ευχαριστώ για το post! Προσωπικά, με ξεσήκωσες, μα τι υπέροχη συλλογή είναι αυτή;! Ζηλεύωωω!

    @Julia, Stella: Λες;! Να μας κατατοπίσει πρώτα η ειδικός aka Mako… tutorial φουλαριών… καλή ιδέα!

  6. Να προσθέσω ότι από τη φωτογραφία σου, όμορφή μας Mako, επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι ένα ρούχο/αξεσουάρ μας ταιριάζει, ασχέτως χρώματος ή σχεδίου… Μας ταιριάζει όταν το κάνουμε «δικό μας», όταν το φοράμε και όχι «μας φοράει». You rock it girl!

  7. Καλημέρα σας!
    Ξετρελάθηκα με το σημερινό post! Μπράβο στη Mako, για την ωραία της γραφή και τις φωτογραφίες! Τι ωραίο το πουά…Θα επαναλάβω τα λόγια της Στέλλας πιο πάνω, ζηλεύω τόσο όσες τα φοράνε και είναι τόσο σικάτες, αλλά κι εγώ κολλάω στο δέσιμο…οπότε συμφωνώ και παρακαλώ κι εγώ για ένα tutorial!
    Φιλιά από την (ερημωμένη…) Τζια!

  8. Πω πω Ju. Δεν άφησες τίποτα κρυφό έτσι;;;

    @christie: Θα πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 2,5 μήνες για την φωτογράφηση. 😛 Πάντως το πιο ακριβό μου φουλάρι είναι ένα μπλε τετράγωνο μεταξωτό (στη φωτογραφία είναι αυτό στο βάθος του δέντρου), το οποίο είχε έρθει ως δώρο απο μια παλιά συνάδελφο απο Βρυξέλλες. Το πιο αγαπημένο μου δεν υπάρχει πια 🙁 Ήταν ένα μαύρο με λευκά πουά που το έπιασε η S. στα χεράκια της και … καταστράφηκε.

    @Stella και όλες: tutorials θα βρείτε άπειρα στο νετ. Είτε απο ερασιτέχνες που τους αρέσουν τα φουλάρια, είτε απο εταιρείες που φτιάχνουν φουλάρια και έχουν δικά τους tutorials, είτε απο fashion bloggers. To δικό μου αγαπημένο είναι αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=5LYAEz777AU από την Wendy Nquyen που για μένα είναι ότι πιο stylish έχω δει σε fashion blogger. Νομίζω πως το μυστικό για τα φουλάρια είναι (ω τι έκπληξη) το καλό ύφασμα. Για τις κοπέλες που είναι λεπτές και έχουν ψηλό λαιμό και τα πιο χοντρα υφάσματα δείχνουν τέλεια. Για γυναίκες σαν εμένα που είναι υπέρβαρες ή έχουν κοντό λαιμό τα πιο λεπτά υφάσματα δείχνουν καλύτερα γιατί δεν δημιουργούν όγκο στο δέσιμo. To braid knot είναι ένας εύκολος κόμπος για τα μακρυα ορθογωνια χειμωνιάτικα φουλάρια σου Stella που δείχνει διαφορετικός χωρίς καθόλου κόπο.

    @Ioanna Thess: Σου πετάω το φουλάρι και περιμένω να δω tutorial απο εσένα που να με κάνει να απαρνηθώ την Wendy !!!!

  9. Τζα!!!Καλημέρα…Αχ τι μου κάνατε;Τρέχω να ξεθάψω τα φουλάρια μου!@Mako είσαι υπέροχη!Φιλιά._

  10. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΑ ΦΟΥΛΑΡΙΑ, ΤΙΣ ΠΑΣΜΙΝΕΣ, ΤΑ ΚΑΣΚΟΛ, ΟΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΑΓΟΡΑΣΑ (2) ΦΟΥΛΑΡΙΑ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΑΛΛΟ ΡΟΥΧΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΟ ΣΤΥΛ.
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

  11. @ΜΑΚΟ Ευχαριστούμε! Ευχαριστούμε!!! αλλά μια ερωτηση άσχετης… τι είναι το braid knot ?

  12. @Stella: κόμπος πλεξούδα. Πως γίνεται: Χρειάζεσαι ένα μακρύ ορθογώνιο φουλάρι (μας κάνει και κασκόλ αν είναι μακρύ και λεπτό). Το πιανεις στη μέση ώστε απο τη μια πλευρά να έχεις τη θηλιά και απο την άλλη να κρέμονται οι δύο άκρες του. Το βάζεις στο λαιμό σου με τη θηλιά μπροστά. Περνάς απο τη θηλιά τις δύο άκρες. Στρίβεις τη θηλιά και ξαναπερνάς μέσα τις άκρες. Είναι σαν να έχεις δημιουργήσει μια κοτσίδα. Υπάρχει και πιο περίτεχνο braid knot αλλά αυτό είναι το ευκολάκι.

  13. @mako ο.Κ είναι αυτό που κάνω εγω, απλά το ξέρω ως γαλλικό δέσιμο και η αληθεια είναι, ότι οι Γάλλοι έτσι δένουν φουλάρια και κασκολ!

  14. @Stella: το ξανάγραψα αλλά χάθηκε η απάντηση. Λοιπόν braid knot = κόμπος κοτσίδα. Στο link που έδωσα πριν θα το δεις στο 3:23. Παίρνεις ένα μακρύ ορθογώνιο φουλάρι (μας κάνει και κασκόλ αν είναι μακρύ και λεπτο). Το διπλώνεις στη μέση ώστε στη μια πλευρά να έχεις μια θηλιά και στην άλλη της δυο άκρες. Το φοράς στο λαιμό σου με τη θηλιά μπροστά. Περνάς μέσα τις δυο άκρες. Γυρίζεις (twist) την θηλειά και ξαναπερνάς τις άκρες. Υπάρχει και πιο περίτεχνο braid knot αλλά αυτό είναι ευκολάκι.

  15. Καλημέρα Τζούλια, καλημέρα bbgirls!!!!! Mako εξαιρετικό Post καταπληκτικά και τα φουλάρια σου!!! Χαίρομαι που υπάρχει κι άλλο bbgirl που μοιράζεται την τρέλα μου!! Έχω πάρα πολλά φουλάρια φθηνά – ακριβά – μεταξωτά συνθετικά βαμβακερά και τα λατρεύω όλα! Τα φοράω ανελιππώς και αυτα που αγαπω πιο πολυ ειναι τα μεταξωτά του Τσιακίρη. Θέλουμε κι άλλες φωτό Mako!!!
    Φιλιά πολλά!!!!

  16. Καλημέρα! Και εγώ αγαπώ τα φουλάρια, κάποιες φορές δεν τα αποχωρίζομαι ούτε εν μέσω καύσωνα, τα θεωρώ πολύ κομψό αξεσουάρ. Δεν έχω παρα πολλά, αλλά τα αγαπημένα μου είναι ένα μοβ που έχει έρθει εκ Παρισίων (δώρο αγαπημένης φίλης) και ένα που ξεκινάει από κόκκινο και καταλήγει σε ροζ, που μου το χάρισε η αδερφή μου, αφού της το δανειζόμουν συνέχεια! Να πω ότι μου άρεσε πολύ ο τρόπος γραφής της Mako (και το φουλάρι που φοράς στη φωτό της πηγαίνει απίστευτα)! 🙂

  17. Μου αρέσουν τα φουλάρια, μου αρέσουν τα φουλάρια της Mako αλλά και της Τζούλιας, μου άρεσε όμως και η γραφή της Mako και στο post και στο blog της. Φιλιά….

  18. @mako Το blog σου είναι συγκινητικό ακομα και για μας που δεν έχουμε παιδιά!

  19. Μα, κι εγώ τα αγαπώ! φουλάρια, πασμίνες, όσα απ’ αυτά και να έχω, δεν τα βαριέμαι! πολύ ωραίο ποστ, δεν είχα σκεφτεί ότι κι αυτά έχουν την ιστορία τους…

  20. Καλημερα Τζουλια!!κοριτσια!!
    Υπεροχη Μακο!!οπως και τα φουλαρια σου!!Με πηγες πολλα χρονια πισω οταν
    δουλευα στο Aigner και αγορασα το πρωτο μεταξωτο φουλαρι!το σηκωνε
    τοτε και το περιβαλλον μετα βολευτικα με τα οικονομικα ρεγιον
    που εκαναν μια χαρα την δουλεια τους! Αφου μου εφυγε η τρελα με τα φουλαρια
    και τα χαρισα στην μαμα μου το γυρισα στις μπαντανες το καλοκαιρι και στα κασκολ τωρα αυτη ειναι η νεα τρελα μου δεν υπαρχει περιπτωση να βγω απο το σπιτι και το πρωι που παω τον γιο μου σχολειο και να μην φοραω κασκολ νομιζω
    αν δεν το φορεσω οτι κατι μου λειπει!!!
    @Τζουλια σε αυτη τη φωτο ειναι ΘΕΑ η Τζακι λατρευω αυτο το στιλ της!!!
    @Mako παω να χαζεψω το blog σου μιας και ειμαι μανουλα!χαχα

  21. Αγαπημένα φετίχ κατα περιόδους. Με πρώτο το λατρεμένο αλλα και κλασσικοτατο burbery

  22. καλησπερα κοριτσια!καλησπερα τζουλια κ μακο!!!τι υπεροχη εκλπηξη ηταν αυτη,πολυ μου αρεσε η αναφορα στα φουλαρια αλλα κ τα κειμενα σας μακο &τζουλια!η τελευταια εχει κ πανακριβου φουλαρι,αν δεν απατωμαι.η ιδεα με το ελατο ηταν κτ παραπανω απο τελεια.
    πανω στο ελατο υπαρχει κι ενα hermes η κανω λαθος;
    να σας πω κι εγω για τα φουλαρια κ τα κασκολ μου.εχω πολλα, απλα γτ πιστευω οτι ενα ολοκληρωμενο ντυσιμο πρεπει παντα να εχει ενα ωραιο κασκολ για να ειναι ολοκληρωμενο.ετσι,οταν αγοραζω καποιο ρουχο παντα παιρνω κ ενα κασκολακι που να ταιριαζει.το χειμωνα,λοιπον τους αλλαζω τα φωτα,ειδικα στις εκπτωσεις.
    την ανοιξη,μεχρι να ζεστανει ο καιρος φοραω πολλα φουλαρια με τα μονοχρωμα ρουχα μου.ξερετε κτ ομως;δεν μου αρεσουν τα δεσιματα,νομιζω οτι πνιγομαι,αν κ εχω μακρυ κ λεπτο λαιμο.μου αρεσει να τα βαζω γυρω απο το λαιμο μου μεσα απο σακακια χωρις να τα δενω.
    το καλοκαιρι,τα δροσερα βραδακια,μου αρεσουν οι αερινες πασμινες ριγμενες στους ωμους.ειχα βαλει στο ματι ενα υπεροχο longchamp αλλα δεν νομιζω να τα αγορασω πλεον.στο μελλον……

  23. @χαζομαμα,εριξα μια ματια στο blog σου κ μου αρεσαν ολα αυτα που γραφεις.θα τα διαβασω κι εγω ως κλασσικη χαζομαμα οταν εχω καιρο για να τα απολαυσω.σ’ευχαριστουμε για το ωραιο post&blog.

  24. @Marianna: H Ju είμαι σίγουρη πως έχει και άλλα πανακρίβου φουλάρια εκτός απο αυτό που διακρίνεις τη μάρκα. Μη σου πω πως το μπλε το κόβω για Μissoni. Όχι στο δέντρο δεν υπάρχει κανενα HERMES.
    @SofiaT: Aigner ??!!!!
    @Όλες: ευχαριστώ που μπήκατε στο μπλογκ μου. Μέχρι τώρα αυτό το γνωρίζανε πολύ λίγα άτομα και η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα τέτοια αποκαλυπτήρια 🙂

  25. @όλες: xaxaxxaxaxax!! I love you bb girls (αν και λέω τα ίδια και τα ίδια και μάλλον έχω γίνει βαρετή..)

    Όσο για σένα Mako, … you asked for it! Thanks my love!! xoxo

  26. Υπέροχο ποστ αγαπημένη μας mako!!!Yπέροχη και η ιδέα να μας παρουσιάσεις την συλλογή σου!!! Μ’ αρέσουν πάρα πολύ τα φουλάρια ιδίως τα μικρά έτσι όπως το φοράs τέλεια mako μου, δεν μπορώ να πω ότι τα καταφέρνω ιδιαίτερα καλά με αυτά. Λατρεύω τις γυναίκες που μπορεί να φοράνε κάθε μέρα που λέει ο λόγος το ίδιο ρούχο και το δείχνουν κάθε μέρα διαφορετικό μέσα από τα φουλάρια και τα αξεσουάρ. Άντε θα ξανακάνω τις προσπάθειές μου γιατί έπαθα ένα κάτι τώρα…Σας φιλώ!!!!

  27. kalispera k apo mena!!!argisa ligo alla….kalio arga para pote…:P ego den exo idieterh sxesh me ta foularia giati den ksero k pos na ta foreso…thymame omos ena pasxa prin 2.5 xronia peripou pou douleya sthn cosmote k eixan mia proothysei k eprepe na forame apro poukamiso k foulari sto lemo opos oi aerosinodoi k gia na min polilogo pali edeine apisteyto typo k mou arese toso pou kanadyo fores eixa parei ena foulari pou exei h mama mou k to eixa foresei k ekso!!!einai oraia dinoun ena diaforetiko typo k stil alla emena me dyskoleyoun ligo sto desimo opote ena tutorial den tha me xalage katholou…opote skeytite to….!!!filakiaaaa

  28. Απολαυστικότατο το σημερινό guest.
    Τα φουλάρια τα αγαπώ και τα τιμώ δεόντως. Η σχέση μας ξεκίνησε στο γυμνάσιο, ήταν η τρομερή μου ανακάλυψη τότε για να κρύβω τις πιπιλιές στο λαιμό μου.Στην αρχή έκλεβα της μαμάς μου μέχρι ένα Πάσχα που αποφάσισε να μου αγοράσει το πρώτο ολόδικο μου φουλάρι. Σκούρο μπλε με άσπρα πουά, ακόμη το έχω και το κληρονόμησε η μεγάλη μου η κόρη. Πόσο αλλάζει το στυλ μιας γυναίκας με ένα φουλάρι…Νομίζω η πραγματικά σικάτη γυναίκα είναι αυτή που έχει 5-6 κλασικά κομμάτια και τα αναδεικνύει με αξεσουάρ.Πρότυπο μου η μαμά μου, η κλασική Πολίτισσα, που έχει 4-5 κλασικά φορέματα και μια τεράστια συλλογή από μεταξωτά φουλάρια. Αγαπημένα και τα κασκόλ και οι πασμίνες και φετίχ τα σάλια(είναι πιο βολικά από τις λιζέζ νομίζω αγαπημένη, χι χι). Τώρα τα χέρια μου πλέον είναι κουλά με τις τενοντίτιδες αλλά ευτυχώς πρόλαβα να πλέξω αρκετά , περίπου ένα για κάθε μου ρούχο.

    (Και κάτι άσχετο. Τζούλια έχω ενθουσιαστεί!It really works!)

  29. @Eλένη Κερσένογλου: Μα, τι ωραίο σχόλιο..! Δεν ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω…

    1. Φιλάκια και πιπιλιές Γυμνασίου!! OMG!
    2. Σκούρο μπλε φουλάρι με άσπρα πουά; Πόσο σικ;
    3. Κλασσικά φορέματα και συλλογή από μεταξωτά φουλάρια; Πολίτισσα μεν, πόσο Παριζιάνικο δε..
    4. Χαχαχχαχα!! Που την θυμήθηκες την λιζέζ!! Θυμάσαι το post μου, που δεν ήμουν και σίγουρη τι ακριβώς είναι;;;
    5. Προσοχή με τις τενοντίτιδες, όχι υπερβολές στο πληκτρολόγιο..

    Τέλος… Can’t wait για το review σου!!

  30. @Julia Μα αγαπημένη μου, η Πόλη ήταν πάντα το Παρίσι της ανατολής και έτσι την αποκαλούσαν! Πολύ μπροστά απο την εποχή της πάντα κι οι Πολίτες ήταν ανέκαθεν κοσμοπολίτες! Μπορώ να στο διαβεβαιώσω κι εγω… ταμάμ Πολίτισσα! Αν ακούσεις διηγήσεις των δικών μας από τη δεκαετία του ’50 ακόμα, θα διαπιστώσεις, ότι τα πραγματα σε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα απείχαν παρασάγγας!

  31. @Mako: Σ’ευχαριστούμε πολύ για την ανάρτηση, τις πανέμορφες φωτογραφίες και τις χρήσιμες συμβουλές σου! Είσαι φανταστική και μου άρεσε πολύ το blog σου, αν και δεν είμαι μανούλα! Δυστυχώς δεν χρησιμοποιώ ιδιαίτερα τα φουλάρια που έχω, αλλά νομίζω ότι από σήμερα εσύ θα’σαι η αιτία για να τα βγάλω επιτέλους απ’το συρτάρι και να δώσω περισσότερο στυλ στο καθημερινό μου ντύσιμο!! Φιλιάααα…. 🙂
    Υ.Γ. Αγαπώ Audrey Hepburn!!!!

  32. επιτέλους μετααπο τόσες μέρες καταφέρνω να μπώ! είμαι σε φάση μετακόμισης και καταλαβαινετε! ότι βλέπω είναι μέσω κινητου!
    Φουλάρια!!! τοαγαπημένο μου θέμα! ένα συρτάρι γεμάτο! και όλο λέω δεν θα παρω άλλα , αλλά όλο και κάποιο βρήσκω και μου γυαλίζει!
    Βεβαια υπάρχουν και 1-2 που δεν τα φοράω πολύ. Ηταν της γιαγιας μου και είναι τα ελάχιστα πραγματα που έχω απο εκεινη μιας και δεν την γνώρισα αλλά έχοντας το όνομά της είναι σα να την ξέρω! (εχουμε και πολλά κοινά απ’ότι λέει και η μαμα Σοφία δηλαδή!χα!) Αυτά λοιπόν τα έχω καλά φυλαγμενα! Δεν υπάρχει περιπτωση να κυκλοφορίσω έξω όμως αν δεν φοράω φουλάρι η πασμίνα περασμένη γύρω μου! Είναι κολλημα πως να το κάνουμε!

  33. Πολύ ωραίο το άρθρο για τα φουλάρια. Μου αρέσει που εξηγεί τα πάντα και τα αναλύει απο τότε που εμφανίστηκαν τα φουλάρια. Πιστεύω το γυναικείο φουλάρι είναι ένα αξεσουάρ πολύ σέξι αν το συνδυάσεις σωστά.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.