Το νέο άρωμα MANIFESTO του YSL

 

 

Νομίζω, ότι στα 3,5 χρόνια που το bb είναι στον αέρα, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, αυτό… Για να σκεφτώ λίγο, για να είμαι απολύτως σίγουρη….. Ναι, σκέφτηκα.. Και πραγματικά είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.

 

Τι εννοώ: Συνήθως είμαι καλεσμένη σε μια συνέντευξη τύπου, για να μάθω για κάποιο νέο προϊόν, πριν σας γράψω γι’ αυτό. Δηλαδή έχω ήδη ενημερωθεί, το λιγότερο, μια εβδομάδα πριν (γιατί υπάρχουν και φορές που έχω προγραμματίσει κάποια post που έχουν προτεραιότητα, ακόμα και 20 μέρες πριν …) άρα κάθε τι νέο, παίρνει και αυτό τη σειρά του..

 

Γύρω στις 10 Δεκεμβρίου, μου ζητήθηκε από τον YSL, να ζωγραφίσω… Μάλιστα.. να ζωγραφίσω…(λες και δεν είχαν διαβάσει το post, για τα κατορθώματα μου στην ζωγραφική, αλλά λέμε τώρα, τέτοιο ήταν το concept παύλα πρόσκληση των ανθρώπων, μπορούσα, εγώ, να τους χαλάσω χατίρι;)

 

Έλαβα, λοιπόν, εκτός από την επίσημη πρόσκληση και μια σκληρή, επαγγελματική κόλα ζωγραφικής, τέμπερες σε διάφορα χρώματα και έπρεπε εγώ να φτιάξω/γράψω/ζωγραφίσω.. το δικό μου Μanifesto για να το στείλω στην εταιρεία, πριν από την παρουσίαση του νέου προϊόντος. To οποίο «έργο» μου, όταν θα ερχόταν η ώρα, θα κρεμιόταν (μαζί και με άλλων συναδέρφων) στον χώρο της παρουσίασης του νέου προϊόντος.

 

Πάμε απ’ την αρχή bb girls, γιατί ακόμα και εγώ μπερδεύτηκα με αυτά που γράφω.

 

  1. Λαμβάνω πρόσκληση στις 13-12 από το οίκο YSL  για παρουσίαση νέου προϊόντος,  στις 16-1 (ένα και παραπάνω, σχεδόν μήνα μετά…)
  2.     Εκτός από την “Save the date” πρόσκληση, καλούμαι επίσης (με κόλες και τέμπερες σταλμένες από την εταιρεία) να «ζωγραφίσω» το δικό μου … Manifesto..
  3. Πονοκεφαλιάζω τρελά τον Αστυνόμο Σαΐνι, aka Ροδούλα, aka YSL girl, διότι με τίποτα, δεν λέω να φτιάξω/ζωγραφίσω/γράψω, το μανιφέστο μου… (sorry, είχα πολλές δουλειές…)
  4. Φτάνουμε στις 19-12 ο Αστυνόμος, aka Ροδούλα, aka ΥLS girl, με παίρνει σχεδόν κάθε μέρα τηλέφωνο, να με ρωτήσει τι γίνεται με το έργο μου…
  5. Στις 20-12 η Ροδούλα (και μεταξύ μας- είμαι σίγουρη- απηυδισμένη) μου λέει ότι αν προλάβω και το φτιάξω/ζωγραφίσω/γράψω.. μέχρι τις 22-12, πριν τα Χριστούγεννα, θα στείλει courier στο σπίτι μου να το παραλάβει.
  6.  Πλέον νιώθω άσχημα… Και γιατί δεν έχω κάνει τίποτα, και περισσότερο γιατί αγαπώ αληθινά και δεν θέλω να  «κρεμάσω» παύλα απογοητεύσω, τον Αστυνόμο, aka Ροδούλα, aka ΥLS girl.
  7. Το βράδυ της γιορτής μου 21-12-12 (ναι, λίγο πριν τελειώσει ο κόσμος σύμφωνα με τους Mayas, που βλακείες έγραφαν….) εγώ έφτιαχνα/ζωγράφιζα/ έγραφα… το δικό μου Manifesto..και πρωί-πρωί το παρέλαβε ο courier, όπως μου είχε εξάλλου υποσχεθεί ο Αστυνόμος, aka Ροδούλα, aka ΥLS girl….

 

 

 

Και τι έφτιαξα; Δεν παίζει πολύ ρόλο… στην παρούσα φάση..

 

Ποιο ήταν το προϊόν, για το οποίο «ζωγράφισα»; Δεν είχα ιδέα.

 

Τι ήξερα; Ε, λογικά λεγόταν Manifesto

 

Ποιας εταιρείας; Οk (το εμπεδώσαμε αυτό..) του YSL…

 

Kαι αντί να φτάσω στο τέλος, ξαναγυρνάω στην αρχή του post  και όσες είσαστε ακόμα εδώ, έναν μαζοχισμό τον έχετε, όπως και η γράφουσα, εξάλλου.

 

Νομίζω, ότι στα 3,5 χρόνια που το bb είναι στον αέρα, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, αυτό… Για να σκεφτώ λίγο, για να είμαι απολύτως σίγουρη….. Ναι, σκέφτηκα.. Και πραγματικά είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει.

 

Tι δεν έχει ξανασυμβεί; Να σας γράφω για κάποιο προϊόν πριν πάω στην επίσημη (εγχώρια- γιατί τα άλλα, εννοείται ότι τα γράφω…) παρουσίαση του.

 

 

 

 

 

Αρκετά, ως εδώ (πόσο εξάλλου, μπορεί να κρατήσει ένα teaser μέχρι να αλλάξεις κανάλι, ωχ, sorry site, εννοώ…)

Τι ώρα είναι τώρα που σας γράφω;  10.25 π.μ.

 

Που είμαι καλεσμένη στις 11:00;  (σε 40 λεπτά δηλαδή, αλλά κοντά πάω.. στην Κηφισιά…) Στο νέο λανσάρισμα του οίκου YSL.

 

Τι θα μας παρουσιάσουν; (Έλα, χρυσή μου, ακόμα και ο κύριος Ρωμανός το κατάλαβε…)Το νέο άρωμα YSL. Μanifesto…

 

 

Που σημαίνει, (διότι δεν το έχω δει, πιάσει, μυρίσει…) σύντομα θα σας πω και άλλα για αυτό το Άρωμα, το οποίο έχω την εντύπωση ότι θέλει μετά από 25 χρόνια να πάρει τα πρωτεία από το Opium…Τι γνωρίζουμε ήδη για το Manifesto: To motto του “Daring is Art..”. To γεγονός ότι για τις ανάγκες τις φωτογράφησης, η φλογερή κοκκινομάλα Jessica, βούτηξε τα χέρια της σε μοβ μπογιά, το χρώμα κατατεθέν του αρώματος. Έχω την εντύπωση, ότι πρέπει να είναι ένα ζεστό, αισθησιακό, ανατολίτικο φλοράλ, χωρίς να είμαι και σίγουρη…Τι δεν ξέρουμε: Ή τουλάχιστον δεν ξέρω ακόμα εγώ: Πως μυρίζει…

 

Αυτά.

 

 

 

 

 

Μάλλον όχι.. όχι μόνο αυτά …

 

 

Πριν από περίπου μια εβδομάδα (ξέρετε τα περίεργα μεταφυσικά του bb…) έλαβα το εξής mail, από την nick69sm, η οποία, απ’ ότι κατάλαβα,  προφανώς διαβάζει bb, αλλά  δεν έχει σχολιάσει ποτέ, μα ποτέ… Διαβάστε προσεκτικά το mail της…

 

…μπήκα στον πειρασμό να γράψω ,αφού γνωρίζεις αρκετά πράγματα . Θα ήθελα να μου λύσεις μια απορία ,αν σου είναι εύκολο :Το YSL Opium (το γυναικείο )που κυκλοφορεί από το 2009 στη νέα συσκευασία δεν είναι διαφορετικό από το αρχικό ? Οι πωλήτριες λένε όχι ,αλά εγώ έχω παλιά μπουκάλια τα οποία μυρίζουν διαφορετικά .Έχουν μεγαλύτερη ένταση . Είναι πιο μεστό το παλιό άρωμα -τουλάχιστον έτσι το αισθάνομαι εγώ. Ευχαριστώ και περιμένω να μπεις στον κόπο να μου απαντήσεις!!

 

Αυτή ήταν η δική μου απάντηση:

 

Kαλημέρα!

Έχεις απόλυτο δίκιο. Το YSL Opium του 1977, δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το επαναλανσάρισμά του, το 2009. Μπορεί η διαφημιστική καμπάνια να ήταν πετυχημένη, το μπουκάλι ίδιο , αλλά αυτή η νέα δημιουργία δεν έχει την “δύναμη” και όπως είπες και εσύ, την “μεστότητα” της παλιάς.  Άσε λοιπόν τις πωλήτριες να λένε ό, τι θέλουν. Ειδικά αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για το EDT (το toilette). Tο EDP (parfume) είναι καλύτερο και πιο κοντά στο αρχικό,  χωρίς να το φτάνει βέβαια. Δαμάσκηνα, γαρίφαλα, κανέλα, μύρο, σανταλόξυλο και ζωικό καστορέλαιο, εξακολουθούν και υπάρχουν στην νέα αυτή σύνθεση αλλά δυστυχώς τα αναμίξανε με άλλες συνθετικές αρωματικές νότες και το αποτέλεσμα, δεν είναι το αναμενόμενο.

 

Αυτή η δική της, εφόσον έλαβε την απάντηση μου…

 

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που μπήκες στον κόπο κι ασχολήθηκες με το μήνυμά μου! Να είσαι καλά. Πριν λίγες μέρες βρήκα στο Hondos  μια συλλεκτική συσκευασία(έχει ξεμείνει μου είπε η πωλήτρια)από το YSL Opium  που είχε βγει, αν θυμάμαι καλά, το 2007(είναι με ανταλλακτικό) Θα το πάρω μάλλον τώρα που θα κάνουν καμία καλή έκπτωση. Φαντάζομαι  ότι δεν χαλάνε τα αρώματα αν δεν τα ανοίξεις και δεν τα βλέπει ο ήλιος!

Σε ευχαριστώ και πάλι

 

 

 

 

Τελειώνω και απευθύνομαι αυτή τη στιγμή, μόνο στην nick69sm:

 

 

Για να δούμε λοιπόν, αγαπημένη, nick69sm.. Έχω την εντύπωση/ ένστικτο, ότι αυτό το άρωμα θα είναι το καλύτερο, από τότε που ο οίκος λάνσαρε το Opium…

 

 

(Σύντομα, θα σας πω την γνώμη μου, μόλις το μυρίσω και σε εσάς τις υπόλοιπες αγαπημένες…Νομίζω θα κάνω ένα post γι αυτό, αρχές της επόμενης εβδομάδας. Γιατί at the end of the day, ωραία τα μπουκάλια, ωραίες οι σοβαρές καταχωρήσεις, ωραίες οι όμορφες  και ultra stylish γυναίκες –πρόσωπα του οίκου- έξυπνες οι δημοσιογραφικές προσκλήσεις, αλλά αν αγάπη μου, την ώρα που ψεκάζεις το άρωμα, ούτε εσένα αναστατώνει, ούτε αυτόν που θέλεις να αναστατώσει… τίποτα δεν σε σώζει…)

 

 

 

 

 


 

 

 

21 Σχόλια
  1. Καλημερα Τζουλια!!κοριτσια!!
    Μαλλον ετσι οπως ειναι σημερα καλητερα καλησπερα πρεπει να πω
    με αυτην την μαυριλα!!
    Αυτο που με τρωει πιο πολυ δεν ειναι το αρωμααν και μ’αρεσει ιδιαιτερα να εχουμε τετοιες πρωτιες εδω!!!! αλλα τι τελικα ζωγραφισες??χαχα
    Πιστευω απο την μια τα γεννεθλια σου απο την αλλη το τελος του κοσμου μαλλον σε βεγγαλικα θα κατεληξες να ζωγραφισεις!!!
    Φιλια

  2. @SofiaT: Καλησπέρα, καλησπέρα και από μένα Σοφάκι! Καλά τα λες! Όσο για το τι “ζωγράφισα” και βέβαια και θα σς το πω και θα σας το δείξω! Από Δευτέρα που θα ξέρω περισσότερα και για το άρωμα!

  3. @Τζουλια σιγουρα θα ειναι μεγαλη εκπληξη!!
    Καλη παρουσιαση!

  4. Καλημέρα! Περιμένουμε εναγωνίως! Το opium υπήρξε το πρώτο μου άρωμα σε ηλικία 16 ετών και δώρο μετά από μεγάλη λαχτάρα, από τον πρώτο μου εφηβικό έρωτα!!!! Το αρωμα του ναι ήταν διαφορετικό απο το σημερινό και θα κινδυνέψω να γίνω μονότονη και γρινιάρα ως γηραιά κυρία, αλλά ναι τα αρωματα που εβγαιναν κάποτε σημάδευαν μια εποχη με την ευωδιά και την ποιότητα τους και ουχι με τις μαρκετίστικες επικοινωνιακές πρακτικές τους! Ναι το opiumi είναι σηεμρα διαφορετικό όπως και το Cahnel no 5 και πολλά αλλά ακόμα για΄τι επρεπε να συμβαδίσουν με την εποχή τους, οπότε κατι άλλαζε πάντα στις επανεκδόσεις. Σημερα όμως πόσα απο τα αρωματα και δη των μεγάλων οίκων παραμένουν κλασσικά και δεν γίνονται εφημερα? Πόσα σημαδεύουν μια ολόκληρη εποχή κι αποτελούν σημειο αναφοράς με την κυκλοφορία τους ακόμα? Μύρισα τις ποράλλες το La vie est belle.. Συγνωμη αγαπημένες ΒΒφίλες μου, αλλα μου θύμισε ζαχαρωτο και μαλί της γριάς, ενα girly άρωμα, μακρια απο το image που προσπαθει να δημιουργησει η Lancome με τη βοηθεια ολόκληρης Τζούλιας (της άλλης.. όχι της δικής μας). Εμενα μου εκανε άρωμα του τύπου o.k big deal.. Οχι ασχημο, προς Θεου, αλλα ενα αρωμα να το φορεσεις ισα να τελειωσει ενα μπουκαλι και μετα να πας αλλού… παντως όχι ερωτεύσιμο! Ιδωμεν λοιπόν για το καινούργιο ευρημα του YSL. Σας φιλώ!

  5. Καλημέρα, Τζούλια και bbgirls! Τι ωραία πράγματα είναι αυτά, ζηλεύω (με την καλή έννοια πάντα)! Μου αρέσουν πολύ όλα αυτά, είναι πολύ έξυπνος τρόπος προώθησης και παρουσίασης. Πάντως θέλω να δω τι ζωγράφισες, είμαι πολύ περίεργη! Υπήρχε κάποιο hint ή έπρεπε να ζωγραφίσεις ό,τι σου ερχόταν στο μυαλό ως μανιφέστο?
    Υ.Γ. Κρατάω την τελευταία φράση, “όλα τα λεφτά”! Το πόσο ισχύει δε λέγεται! xxx

  6. θέλω να το δοκιμάσωωωωω!!!Λατρεύω όλα τα αρώματα του YSL, γυναικεία και αντρικά!!!

  7. Καλημερα σας,ακουσα οτι βρεχει στην αθηνα? αληθευει? @stella κ εμενα το La vie est belle δεν μου αρεσε καθολου απορω γιατι τετοια διαφημιση
    οσο για το opium συγνωμη αλλα δεν το ξερω καθολου ως αρωμα θα το μυρισω ομως και θα σας πω τη γνωμη μου………
    οπως και τι μανιφεστο αντε να δουμε αυριο εντυπωσεις της τζουλιας
    θα μου επιτρεψετε να σας πω για ενα αρωμα που εχω λατρεψει givenchy intense play….πραγματικα υπεροχο

  8. Τζα!!!Καλησπέρα bbgirls…καταπληκτικό το μπουκαλάκι,υπέροχο το μωβ,θεϊκό το κόκκινο μαλλί.Τώρα περιμένω την ανταπόκρισή σου Τζούλια από το μέτωπο 😉 Φιλιά…

  9. @Stella, συμφωνώ απόλυτα με το σημερινό σου κείμενο σε όλα του τα σημεία.
    Να ευχαριστήσω, επίσης, τη nick69sm, γιατί μπορώ πλέον να επιβεβαιώσω και με στοιχεία τα λεγόμενα της αγαπημένης μου θείας, φανατικής του opium, όσον αφορά στη “μετάλλαξη” του αρώματος.
    Σε αναμονή, λοιπόν, της καλλιτεχνικής δημιουργίας της Τζούλιας και της παρουσίασής της, που ούτως ή άλλως θα είναι καλλιτέχνημα!

  10. Περιμένω λεπτομέρειες.΄Οσο για το παλιό Οpium τυχαίνει να έχω μια και το είχα βρει σε duty free.Είχα πάρει για τη μάνα μου και πήρα κι ένα για μένα.Το θεωρώ χειμωνιάτικο,λίγο βαρύ,μάλλον βραδινό αλλά αξεπέραστο.Το φοράς κι απ’όπου περνάς όλοι γυρίζουν και σε κοιτάζουν.

  11. γεια σας!!@JULIA,μου αρεσει που ο,τι γραφεις μπερδευεται εξυπνα με γνωμες η bbgirls’ mails.καθε φορα αναρωτιεμαι τι θα επακολουθησει…
    jessica chastain=fashion icon.μου αρεσει.κατακοκκινο παλτο κουμπωμενο κ υπεροχο μαυρο πεδιλο.αυτη ειναι η τελευταια στυλιστικη της επιλογη.κ γι’αυτο ακριβως μου αρεσει,γτ δεν προκειται να βαλω παλτο με πεδιλο ποτε γτ μπρρρρρ…..ο ysl ειναι ενας οικος θρυλος οσον αφορα τα αρωματα.θα ηθελα πολυ να το μυρισω.το opium εχω πολλα χρονια να το μυρισω αλλα θυμαμαι οτι δεν μου αρεσε. βεβαια, αυτο δεν σημαινει τπτ.το manifesto μπορει να γινει η εμμονη μου,που το ξερετε;
    @julia,θελω λεπτομερη ενεμερωση για τα κατορθωματα σου στη ζωγραφικη!
    αυτο που γραφεις για το αρωμα οτι πρεπει αν ειναι ξεσηκωτικο κ για σενα κ για τον αλλο ειναι θεωρω ολη η ουσια,ετσι;

  12. kalispera julia bgirls!!!tha symfoniso k ego me tin @sofiaT perissotero periergh eimai na do ayto pou zografises (thelo k foto apo tin parousiash…elpizo na min ksexases pali tin fotografikh sou….:P ) para gia to aroma!!!filakiaaaaaaa

  13. για το la vie est belle θα συμφωνησω,δεν μου αρεσε.μου θυμισε το miss cherie dior-μπορει να ειπα κ κοτσανα-το οποιο εδωσα στην κορη μου γτ δεν το αντεχα.ειναι απο τα ρωματα,τα οποια οπως σας εγραψα προχθες,μου αρεσουν αρχικα,τα βαζω 2-3 φορες κ μετα μου φαινονται ανυποφορα.τι μυστηρια γυναικα ε;ενω το παιδι μου ο,τι του δωσεις το φοραει.μηπως ομως κι αυτο δεν ειναι καλο;
    μ’αυτο σκεπτικο,οτι δλδ δεν αντεχω με τπτ πανω μου ενα αρωμα που δεν μου αρεσει,εχω χαρισει σε ξαδελφες,θειες κ λοιπους συγγενεις αρωματα οπως pleasures estee lauder,la prairie κ.α.

  14. Είναι που είναι το κεφάλι μου σήμερα ανακατεμένο μέχρι να διαβάσω το post και που θα καταλήξεις ζαλίστηκα. Πειράζει που δεν μου αρέσει το opium αλλά το paris από ysl? Μου αρέσει το μπουκάλι του manifesto και το μωβ του χρωματάκι…

  15. Καλησπέρα Τζούλια, καλησπέρα BBgirls! Ευαίσθητα θέματα έθιξες Τζούλια με αυτό το Post! Πρώτον πρέπει οπωσδήποτε να δουμε τη νέα καλλιτεχνική σου δημιουργία η οποία έγινε και παραμονή της συντελειας του κόσμου / γιορτής σου! Δεύτερον για να απαντήσω κι εγώ στη φίλη Nick69sm η σύνθεση του opium του 77 ήταν τόσο πολυσύνθετη που δεν επαναλήφθηκε. Αν τα μυρίσεις δίπλα δίπλα θα δεις ότι είναι τελείως διαφορετικά, δεν εχει να κανει μονο με τη edt & edp σύνθεσή του. Τέλος να πω για το ίδιο το Manifesto ότι δυστυχως δεν με ενθουσιασε (όπως και το Saharienne πέρισυ), κυμαίνεται στο ίδιο γκουρμέ γλυκό μοτίβο που λάνσαραν και υπόλοιποι οίκοι (prada, lancome, guerlain) νωρίτερα και μάλλον ήρθε κομματάκι τελευταίο. Όπως λέω όμως πάντα η προσωπική δοκιμή θα πείσει διότι μπορεί να χτυπήσει κάτι στη μυτούλα σας και να σας συγκινήσει. Άλλωστε η όσφρηση είναι πολύ μοναδική αίσθηση!
    Φιλιά πολλά!!

  16. Καλησπέρα κούκλες… να’μαι και γω πάλι!! Μου λείψατε 🙂 Λοιπόν, αν και μπερδεύτηκα λίγο σήμερα Τζούλια μου με την ανάρτηση, περιμένω με αγωνία τις λεπτομέρειες για το νέο άρωμα του YSL (το οποίο φαίνεται υπέροχο) και φυσικά πολύ θα΄θελα να δω τι ζωγράφισες τελικά!! Μπορεί να μην είμαι ειδικός στα αρώματα, αλλά συμφωνώ με τα κορίτσια, ότι τα καταπληκτικά αρώματα που έβγαζαν οι εταιρείες παλιά, δεν έχουν καμία σχέση με τα σημερινά! Δυστυχώς η ποιότητα έπεσε στα πατώματα και νομίζω ότι δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στο μπουκάλι αλλά και στην διαφήμιση από κάποιον επώνυμο!! Φιλιάαααα….

  17. Όταν ακούω YSL αυτόματα το μυαλό μου πηγαίνει στην Opium έναν μεγάλο έρωτα των εφηβικών μου χρόνων που θυμάμαι ότι χαρτζιλίκι μάζευα Χριστούγεννα και Πάσχα το έδινα για να αγοράσω αυτό το μοναδικό άρωμα που δεν ήταν βέβαια της ηλικίας μου αλλά αυτό δεν με ένοιαζε καθόλου!!!! Με ένοιαζε που όταν το μύριζα ξετρελαινόμουν!!! Και εγώ είμαι περίεργη να δω τι ζωγράφισες Τζούλια μου!!! Και είμαι περίεργη να δοκιμάσω και το καινούργιο άρωμα του YSL.

  18. Τζούλια τι ζωγράφισες κούκλα μου; Αχ θέλω να το δοκιμάσω το μανιφέστο!!! Αλλά πιο πολύ θέλω να δω τι ζωγράφισες!

  19. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΖΟΥΛΙΑ, ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ. ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ, ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΑΛΑΛ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΥΡΩΔΙΑΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΟΥ!
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΚΙΑ♥♥♥

  20. Πο΄υ δημιουργικο λανσαρισμα! Αναμενουμε εντυπωσεις απο το άρωμα λοοιπον!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.