Wet Wet Wet! Το φουλ της Ενυδάτωσης στην καρδιά του χειμώνα

 

 

« Νερό, δεν έχεις γεύση ούτε χρώμα, ούτε άρωμα, δεν μπορούμε να σε ορίσουμε, σε γευόμαστε χωρίς να σε γνωρίζουμε. Δεν είσαι απαραίτητο για τη ζωή, είσαι η ίδια η ζωή!»

Antoine de Saint-Exupery

 

 

(Διαβάστε προσκετικά το post είναι «παράδοση μαθήματος» και μπορεί κάποια στιγμή να σας «εξετάσω»…)

 

Πάμε:

 

Αυτήν ακριβώς την εποχή του χρόνου το δέρμα του προσώπου σας περνάει μεγάλες αλλαγές. Ίσως έχετε ήδη καταλάβει την διαφορά και αν όχι, είναι σίγουρο ότι θα την καταλάβετε σύντομα. Είναι πιθανό να προσέξετε ότι είναι πιο στεγνό, πιο τραχύ ενώ η υφή του έχει χάσει την ελαστικότητα των προηγούμενων μηνών.

 

Αυτό συμβαίνει πολύ απλά γιατί καταβάλει προσπάθεια καθημερινά να εγκλιματιστεί στην συνεχόμενη εναλλαγή του κρύου έξω και της κεντρικής θέρμανσης μέσα. Αυτές οι αλλαγές στην υγρασία και την θερμοκρασία της ατμόσφαιρας επιφέρουν διάφορα αρνητικά αποτελέσματα και οδηγούν είτε σε ένα δέρμα πιο τραχύ και πιο θαμπό στην εμφάνιση είτε σε μείωση των επιδερμικών αντιστάσεων που συμβάλουν σε ένα δέρμα ιδιαίτερα ευαίσθητο. Και αν δεν προσέξετε όπως πρέπει αυτή η ευαισθησία μπορεί να δημιουργήσει μια  αλυσιδωτή αντίδραση που μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει σε πρόωρο γήρας.

 

Η φυσική προστατευτική ασπίδα που είναι σχεδιασμένη για να διατηρεί την υγρασία του δέρματος αποτελείται από ένα λεπτό στρώμα λιπιδίων. Υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτά βρίσκονται σε ημι- κρυσταλική μορφή, αλλά μπορούν επίσης να σκληρύνουν ή να “λιώσουν” ανάλογα με τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες. Για παράδειγμα στο κρύο τα λιπίδια του δέρματος συμπεριφέρονται όπως το βούτυρο στο ψυγείο: σκληραίνουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της άνεσης και της απαλότητας ενώ παράλληλα μειώνεται η ικανότητα του δέρματος να διατηρήσει την υγρασία του, με αποτέλεσμα την ξηρότητα. Αυτό άλλωστε εξηγεί γιατί στις διακοπές, ακόμα και τα ξηρά δέρματα φαίνονται λιπαρά, μια που τα λιπίδια «λιώνουν» στις ζεστές και υγρές θερμοκρασίες.

 

Στην ουσία όμως, εφόσον τα λιπίδια κατ’ εξακολούθηση πότε σκληραίνουν και  πότε λιώνουν, η προστατευτική ασπίδα σπάει και έτσι το δέρμα δεν προστατεύεται επαρκώς. Για κάποιες γυναίκες αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ξηρότητα που δημιουργείται λόγω της έλλειψης της αναγκαίας υγρασίας. Άλλες πάλι ξαφνικά βλέπουν ένα δέρμα ιδιαίτερα ευαίσθητο το οποίο μπορεί να αντιδράσει αλλεργικά ακόμα και στο φον ντε τεν  ή σε κάποιο προιόν που χρησιμοποιούσαν χωρίς πρόβλημα μέχρι τότε. Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ αυτά τα προιόντα πρέπει να μένουν στην επιφάνεια του δέρματος τελικά εισχωρούν πιο βαθιά λόγω της σπασμένης προστατευτικής ασπίδας. Ακόμα και το καθημερινό σας  make-up μπορεί να αρχίσει να δημιουργεί προβλήματα.

 

 

 

Είναι όμως σημαντικό να γνωρίζετε ότι όσο και ξηρό, τραχύ και ερεθισμένο να έχει γίνει το δέρμα σας, με την σωστή φροντίδα μπορεί να επανέλθει στην αρχική καλή του κατάσταση πολύ γρήγορα μια που η επιδερμίδα έχει μεγάλη ικανότητα να διορθώνεται και να εγκλιματίζεται αρκετά γρήγορα στις εποχιακές αλλαγές.

 

Το πρώτο σας βήμα είναι να βοηθήσετε το δέρμα σας να «ξαναχτίσει» την προστατευτική του ασπίδα έτσι ώστε να μην επιτρέπει στην υγρασία να χάνεται και ταυτόχρονα να καταπολεμά τους βλαβερούς εξωτερικούς παράγοντες. Αυτό θα το πετύχετε με μια πλούσια ενυδατική κρέμα.

 

 

Είναι επίσης σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα απαλό προιόν για τον καθαρισμό του προσώπου αλλά και μια τονωτική λοσιόν που να μην περιέχει οινόπνευμα το οποίο απομακρύνει τραχιά τα λιπίδια της επιδερμίδας που θέλετε τόσο πολύ να προφυλάξετε.

 

Αν τώρα βάζετε κάποια αντιρυτιδική κρέμα με πιο δυνατή φόρμουλα και προσέξετε ότι το δέρμα σας, σας «τραβάει» και κοκκινίζει μην την  χρησιμοποιήσετε για μερικές μέρες μέχρι το δέρμα σας να επανέλθει στην καλή αρχική του κατάσταση.

 

Ένα σωστά ενυδατωμένο δέρμα είναι φωτεινό, λαμπερό και σφριγηλό. Αντίθετα σε ένα δέρμα αφυδατωμένο, δεν βοηθά ούτε το μακιγιάζ, μια που απλώνεται δυσκολότερα και ανομοιόμορφα και τελικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου «βαραίνουν» ακόμα περισσότερο.  Η σωστή ενυδάτωση  πρέπει να αποτελεί την πρωταρχική φροντίδα κάθε γυναίκας για τις ανάγκες τις επιδερμίδας της

 

 

 

 

Αλήθεια, εσείς ποια ενυδατική κρέμα χρησιμοποιείτε αυτή την εποχή; Είσαστε ευχαριστημένες;

 

 

43 Σχόλια
  1. Καλημέρα όμορφες!!! Ποιά ενυδατική χρησιμοποιώ??? Εγώ??? STELLA’S RECIPES!!!! Και είμαι ενθουσιασμένη!!! Ακούς Στελλίτσα??? Δεν θα πω άλλα, σίγουρα όμως θα επανέλθω με λεπτομέρειες. Σας φιλώ! Να έχετε μια υπέροχη μέρα!!

  2. Καλημερα Τζουλια nivea βαζω το πρωι και βραδυ μμμ δεν μπορω να πω πως ειμαι ενθουσιασμενη τα οικονομικα δεν με φτανουνε για πολυτελειες ευχαριστημενη μμμ απλα για ενυδατωση την χρησιμοπειω και να μην σπαει το δερμα μου απο το κρυο του χειμωνα

  3. Καλημέρα Τζούλια.Είναι γεγονός ότι με το κρύο το δέρμα μου αντιδρά λίγο περίεργα. Επειδή είμαι μανιακή με τις κρέμες χρησιμοποιώ πολλές και διαφορετικές κάθε φορά. Αυτό το διάστημα χρησιμοποιώ το πρωί τον ορό και την κρέμα luminescence της lierac και το βράδυ τον ορό perfectionist και την κρέμα time zone της estee. Επίσης μια κρέμα της frezyderm με aha και μία της ίδιας εταιρείας για την περιοχή του λαιμού. Τρέλα όμως…

  4. Καλημερα!!!Τζουλια!!κοριτσια!!
    Το διαβασα κυρια το μαθημα λεξη προς λεξη!!και μου αρεσε πολυ το
    παραδειγμα με το βουτυρο(ψυγειο/ζεστη)με βοηθησε να το εμπεδοσω
    καλυτερα!!
    Αυτη την περιοδο επειδη γνωριζω οτι θα φρικαρει το δερμα μου ειχα
    προνοησει και εχω φτιαξει τις χειρποιητες κρεμουλες μου!!που ειναι
    αρκετα λιπαρες ωστε να με καλυψουν απο την ξηροτητα!!
    Βεβαια τωρα εχω παθει κατι αλλο οποιο δειγμα κρεμας εμποριου δοκιμασω
    δεν με καλυπτει!Τωρα δυο πραγματα συμβαινουν η εχω συνηθησει στα
    φυτικα η δεν εχω ανακαλυψει καποια σουπερ ενυδατικη του εμποριου που
    να μπορει να ενυδατωνει το δερμα μου για πολλες ωρες!
    @Τζουλια οποια προταση εχεις για κρεμουλα δεχτει!!
    Φιλια xxxxx

  5. Καλημέρα σ όλες . εγω χρησιμοποιω τον ορό even better ths clinique, aqua vita ενυδατικη πρωί βράδυ και κρεμα ματιων wine elixire apo apivita. εχω μεινει ευχαριστημενη!θα δω και τις προτασεις των άλλων αλλα περιμενω και τις δικες σου!!!

  6. Καλημέρα!!!!! ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥ!!!!! Με κάνεις τόσο ευτυχισμένη!!! Θέλω όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και το ξέρεις!!! Πάντως η αλήθεια είναι, ότι όταν διάβαζα το post της Τζούλιας σκεφτόμουν, ότι εγω με τις κρεμούλες μου εχω το καλύτερο και πιο ενυδατωμένο, λαμπερό, καθαρό και ομοιογενές δέρμα που είχα ποτέ στη ζωή μου και πλέον έχουν κι όλες οι φίλες μου που απολαμβάνουν τα Stella’s recipy!!! Σας φιλώωωωωω!!!!

  7. Καλημέρααα! Πολύ χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει όλες να έχουμε στο μυαλό μας παντα! Αυτη την περίοδο χρησιμοποιώ την Hydraphase XL legere της La Roche Posay και είμαι σούπερ ευχαριστημένη!

  8. καλημερα. για αυτη την εποχη η Hydra Chrono+ ( Baume) της Lierac (βαλσαμο για αφυδατωμενη επιδερμιδα) ειναι μια απο τις καλυτερες επιλογες για απιστευτη ενυδατωση ολη μερα & με αρκετα ευχαριστο αρωμα. Απλα δοκιμαστε τη!

  9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΖΟΥΛΙΑ, ΟΝΤΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ, ΜΑΣΚΑ ΕΝΥΔΑΤΩΣΗΣ.

    ΑΠΟ ΚΡΕΜΑ, ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ CLINIQUE (H OΠΟΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡ. ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΠΙΔΙΔΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ, ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΩΡΑ-ΕΥΤΥΧΩΣ!)

  10. Καλημέρα bb girls!

    Julia, μπράβο που μας υπενθυμίζεις τη σημασία της ενυδάτωσης! Εγώ «ξεχνιέμαι» ανά διαστήματα και άρθρα σαν αυτό με επαναφέρουν στην τάξη! Όσο κι αν κοπιάσεις να κάνεις ένα όμορφο μακιγιάζ, όσο ταλέντο κι αν έχεις με τα πινέλα, όσα χρήματα κι αν ξοδέψεις σε καλλυντικά… εάν το δέρμα δεν είναι ενυδατωμένο και υγιές δεν καταφέρνεις τίποτα!

    Τον τελευταίο καιρό έχω ανακαλύψει την κρέμα Bepanthol, είμαι πολύ ευχαριστημένη , απορροφάται αμέσως! Το βράδυ όμως απλώνω αμυγδαλέλαιο με λίγες σταγόνες βιταμίνης Ε. Μακάρι να μπορούσα να φτιάξω την σούπερ κρέμα της Στέλλας, σου έχω πει πως με έχει εντυπωσιάσει κρίνοντας από τις τελευταίες φωτογραφίες σου… Αλλά το περιβάλλον στη κουζίνα μου δεν ενδείκνυται για Παρασκευή κρέμας 🙁 (έχω γάτες)

    Φιλιά στέλνω σε όλες!

    Χρόνια πολλά σε όλες τις Αντωνίες & Αντώνηδες! 🙂

  11. Dr Brandt bb cream! Από τότε που κυκλοφόρησε την έχω λατρέψει. Προσφέρει ότι χρειάζεσαι από μια κρέμα: ενυδάτωση, αντιγήρανση,δείκτη προστασίας 30 και κάλυψη όση χρειάζεσαι για να μην θέλεις καθόλου make up. Φυσικά πάνω από ορό πάντα από τους οποίους όσους και να έχω δοκιμάσει γυρνάω πάντα στον Advanced Night Repair και τον Perfectionist
    της Estee Lauder εναλλάξ πρωί – βράδυ. Όσο για την extra ενυδάτωση που χρειαζόμαστε κάποιες φορές έτυχε να δοκιμάσω πριν 2 μήνες μια βιολογική κηραλοιφή ενυδάτωσης που πραγματικά όχι έχει αντικαταστήσει την κρέμα νυκτός αλλά και την κρέμα ματιών. Πρώτη φορά βλέπω τόσο λεία την περιοχή των ματιών μου και τόσο ενυδατωμένη. Ειλικρινά την συγκρίνω με τα αποτελέσματα της La prairie!

  12. @Ioanna Thess μμμμ…. ίσως κάτι μπορουμε να κάνουμε και για σένα….

  13. @Μαργαρίτα Αν η κοιραλοιφή ήταν που μαλλον ήταν φτιαγμενη απο αγνά υλικά, π.χ φυτικά λαδια και αιθέρια, είναι λογικότατο να σε κάλυψε και ναι, θα τολμήσω να πω με γνωση των συνεπειών του Νόμου, περισσότερο από πολλές επώνυμες, γιατι η σύσταση τέτοιων φυτικών καλλυντικών είναι τοσο συμπυκνωμενη απο δραστικά υλικα, με τρόπο που δε θα βρεις ποτέ σε καμμια κρεμα του εμπορίου, απλουσταστα γιατι αυτες οι τελευταίες κρέμες εχουν μεγάλο μέρος χημικών και συντηρητικών για να μπορούν να σταθούν στο ραφι και να ειναι ελκυστικές στο μεγαλο κοινό (αφράτη, μυρωδάτη, ωραίο χρωμα κ.λ.π)… και μικρή ποσοτητα τελικά σε αγνές, ατοφιες αρα δραστικες φυτικές ύλες. Ειναι το ιδιο που συμβαίνει και στη SofiaT αλλα και σε μενα. Ειναι τοσο εμφανες το αποτελεσμα στο δερμα μας απο τα φυτικα και στη δικη μου περιπτωση σπιτικα, χειροποιητα καλλυντικα, που πλεον τα καλλυντικα του εμποριου μοιαζουν σαν να μη μου κανουν τίποτα.

  14. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ, ΕΓΩ ΤΟ ΠΡΩΙ ΞΕΚΙΝΑΩ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ Idealist
    Even Skintone Illuminator ΜΕΤΑ Day Wear
    Advanced Multi-Protection Anti-Oxidant Creme SPF 15 ΚΑΙ ΤΑ 2 ESTEE
    LAUDER META BAZΩ ΤΗΝ Hydra Chrono+ ΤΕΙΝΤΕ ΤΗΣ LIERAC (ΔΗΛ.ΜΕ ΧΡΩΜΑ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΜΑΚΕ-UP) H OΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ DARPHIN, KAI ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ 2 ΕΤΑΙΡΕΙΣ( H THN BB THΣ LOREAL η οποια θελω να πω οτι ειναι πραγματικα εκπληκτικη, ισως η καλυτερη ΒΒ που υπαρχει , ΕΥΓΕ ΣΤΗ LOREAL…..
    To βραδυ χρησιμοποιω τον ορο ΄΄φαρμακο΄΄ για το δερμα Advanced Night Repair εναλλακτικα με το τριανταφυλλολαδο της apivita
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ 2,5 ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

  15. Μαργαρίτα, πού μπορουμε να βρουμε την κεραλοιφη που περιγραφεις? εχω δοκιμασει διαφορες κεραλοιφες κατα καιρους, αλλα καμία δεν ειχε τα αποτελέσματα που περιγράφεις..Kathy, ποιας εταιρίας ειναι η advancen night repair? estee? εγω αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ την bb cream spf 35 της bobbi brown, αλλα μπορώ να πω πως δεν ενθουσιάστηκα, ούτε στον τομέα της κάλυψης ουτε στον τομέα της ενυδάτωσης, νιώθω δε πως αν δεν την απλώσω αμέσως στο δέρμα μου μετά δεν θα απλώνεται. καλή είναι δηλαδή, απλώς όχι όσο θα περίμενα..

  16. α)για καποιο διαστημα χρησιμοποιοισα τη AQUALIA THERMAL της Vichy. πολυ καλη, ενυδατικη, μεε υχαριστη υφη, απορροφαται γρηγορα, και χωρις ιχνος λιπαροτητας,β) μετα πηρα την AQUALIA antiox της Vichy, 24ωρη ενυδατικη αντιοξειδωτικη φροντιδα για νεανικη επιδερμιαδα – καλουτσικη μπορω να πω αλλα πρεπει να βαζεις πολυ λιγη ποσοτητα για να μην σου αφησει ιχνη λιπαροτητας γ) στη συνεχεια περασα στη nIVEA VISAGE θρεπτικη κρεμα ημερας (για πιο οικονομικη) αλλα πολυ λιπαρη , μου ιδρωνε το προσωπο οσο στεγνωνε, δ)τελος παλι για λογου ςοικονομιας χρησιμοποιω ενυδατικη της johnsonsκαλη ενυδατωση και αοροοφηση χωρις λιπαροτητα.

  17. Καλησπέρα στην πιο όμορφη παρέα! Σημαντικό θέμα έχουμε σήμερα με την ενυδάτωση του δέρματος! Τα τρία βασικά στάδια για όμορφη επιδερμίδα είναι: Καθαρισμός-Τόνωση-Ενυδάτωση…. Άλλωστε το δέρμα που δεν είναι σωστά ενυδατωμένο είναι επιρρεπές σε ακμή, (ακόμα και το λιπαρό δέρμα μπορεί να είναι αφυδατωμένο) και είναι πιθανό ν’αναπτύξει λεπτές γραμμές και ρυτίδες με την πάροδο του χρόνου!!
    Αυτό το διάστημα, Εκτός από τις φυσικές μάσκες ομορφιάς που κάνω συχνά, χρησιμοποιώ και γω την κρέμα Θρέψης και Αναδόμησης Bepanthol Ultra(όπως και η Ιωάννα μας) και είμαι πολύ ευχαριστημένη! Βέβαια τίποτα δεν συγκρίνεται με τις φανταστικές κρεμούλες της Στέλλας, που απ’ότι έχω δει στις φωτογραφίες κάνουν θαύματα….. και σκέφτομαι σοβαρά(!!) ν’απαγάγω την Στέλλα μας (για λίγο διάστημα) και να την βάλω σ’ένα όμορφο δωμάτιο για να μου φτιάχνει κρέμες!! χα-χα-χα-χα Στέλλα ακούς;;;; Θέλω και γω κρεμούλα…. κλάψ!
    Καλή συνέχεια κούκλες, φιλιά! 🙂

  18. Είναι πράγματι κηραλοιφή με φυτικά συστατικά και κατά κύριο λόγο μέλι, πρόπολη και αιθέρια έλαια. Το site που τη βρίσκεις είναι http://www.biomeli.gr και η τιμή είναι απίστευτη, κάπου στα 4€ τα 35ml.

  19. @Elena Ελενάκι ποιές φωτο ειδες και καταλαβες για τα θαυματα των κρεμών μου? Γιατί ακομα δεν το έβγαλε το άρθρο η vogue! Ευχαριστω anyway! κατι θα κάνουμε και για σενα…αμα θέλεις…

  20. Καλημέρααα Τζούλια!!! Μέχρι τώρα που είμαι 35, από τα 18 χρησιμοποιώ ενυδατικές κρέμες της vichy!!! Μου ταιριάζουν στην επιδερμίδα μου και είμαι πολύ ευχαριστημένη με την ενυδάτωση που μου προσφέρουν!!! Το Σεπτέμβριο χρειάστηκε να κάνω μια δερματολογική επέμβαση για αφαίρεση μιας σμηγματόρροιας στο πρόσωπο, τότε ο δερματολόγος μου συνέστησε να χρησιμοποιήσω την bepanthol ultra που είναι και για ενυδάτωση και για επανόρθωση του δέρματος, ακόμη και πάνω στην εγχειρησμένη περιοχή και από τότε έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη!!! Επίσης λέγοντας για νερό μου ήρθε στο μυαλό το ιαματικό νερό που χρησιμοποιώ χειμώνα καλοκαίρι της la roche posay για έξτρα αναζωογόννηση!!! Είμαι όμως περίεργη να δω τι θα μας αποκαλύψεις στην συνέχεια!!! :* 😉

  21. Ιωάννα Thes συντοπίτισσα και Έλενα χρησιμοποιούμε την ίδια κρέμα (Bepanthol ultra) 😉 μήπως να έκανες κάποιο ποστ Τζούλια γι’ αυτή την εξαιρετική ενυδατική και επενορθωτική κρέμα; 😉

  22. ΚΛΑΗΣΠΕΡΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ΖΩΗ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΙ ΑΓΑΘΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΝΕΙ Η ΦΥΣΗ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ?
    ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (ΟΠΩΣ ΕΣΩ ΞΑΝΑΠΕΙ) ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ¨ΒΓΑΙΝΟΥΝ” ΚΑΤΙ ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ 1 ΛΕΠΤΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ. ΕΧΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ. ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΩ ΜΙΑ ΚΡΕΜΑ (ΑΝ ΔΕ ΜΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΙΣ “ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ” ΠΛΕΟΝ ΑΜΕΣΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ “ΚΑΝΟΥΝ” ΓΙΑ ΜΕΝΑ) ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ. ΣΕ 4-6 ΜΗΝΕΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΕΙ. ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑ ΛΛΑΓΗ ΚΡΕΜΑΣ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΕΥΤΙΣΜΕΝΕΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕ ΦΟΒΑΣΤΕ. ΣΑΣ ΖΗΛΕΥΩ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΙΣ ΕΞΗΣ 2 ΚΡΕΜΕΣ (ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΦΥΣΙΚΑ): Evdermia Caladerm Cream KAI “ΚΟΛΛΗΣΑ” ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ. ΣΥΓΝΩΜΗ. ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΗ ΟΣΟ ΛΕΤΕ. ΦΥΣΙΑΚ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΤΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΑΚΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗ ΘΕΛΕΙ.. ΣΤΕΛΛΙΤΣΑ ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ: ΘΑ ΜΟΥ ΤΗ ΦΤΙΑΞΕΙΣ, ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ, ΘΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΤΗ ΣΤΕΙΛΕΙΣ! ΤΙ ΛΕΣ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ? ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ? ΠΕΣ ΝΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ email:[email protected].
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛ………………..Υ ♥♥♥♥
    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ!

  23. Καλησπέρα,bb girls! Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω της μαζί με τον καθαρισμό για την επιδερμίδα μας. Προσέχουμε, για να έχουμε!
    Το πρωί χρησιμοποιώ τον τροφοτονωτικό ορό Ultra calming serum concentrate της Dermalogica σε εναλλαγή με τον ορό ενυδάτωσης της Apivita και μετά την Redermic C της La Roche-Posay καθώς και την αντίστοιχη κρέμα ματιών. Το βράδυ εφαρμόζω την Hyaluronic Aha-8 cream της Froika,ενώ όταν νιώθω το δέρμα μου διψασμένο χρησιμοποιώ υγρή βιταμίνη Α ή Ε. Σ’εμένα ούτε το λάδι του τριαντάφυλλου ταίριαξε ούτε ο ορός Advanced Night Repair της Est. Lauder ούτε και η Advanced Night Repair Eye, η οποία, αν και είχε εξαιρετική υφή,στέγνωνε το δέρμα γύρω από τα μάτια, γι’αυτό και τα χάρισα στη μανούλα μου. Ίσως επειδή το δέρμα μου είναι εξαιρετικά ευαίσθητο. Εννοείται πως δεν παραλείπω να χρησιμοποιώ τακτικά μάσκες καθαρισμού και ενυδάτωσης, κυρίως Dermalogica και Apivita, τόσο για το πρόσωπο όσο και για τα μάτια.

  24. @Ελένη: Κρέμα της Frezyderm με ΑΗΑ εννοείς την Volpaderm; Σου άρεσε; Αν θέλεις, πες μου τις εντυπώσεις σου, γιατί ήμουν ανάμεσα σε αυτήν και την αντίστοιχη της Froika που επέλεξα. Ευχαριστώ!

  25. Γεια σας και απο μενα. Εγω χρησιμοποιω διαφορετικες εταιρειες 2 φορες το χρονο. Ο λογος ειναι οτι ειμαι μανιακη με τις κρεμες και θελω να τις δοκιμαζω ολες. Αυτη την εποχη βαζω το πρωι ορο της vihy και μετα την καινουργια κρεμα 24ωρη της shisheido. Το βραδυ χρησιμοποιω τα ιδια καθως επισης και κρεμα ματιων της eliζabeth arden. Φυσικα ξεχασα να σας πω το πρωι αν βγω εξω βαζω παντα αντιηλιακη χειμωνα καλοκαιρι. Αυτη που μου ταιριαζει φετος το χειμωνα ειναι η αντιηλιακη της la praire. Το καλοκαιρι εβαζα αντιηλιακη της orlane η οποια δεν ξαναερχεται στην Ελλαδα. Ειναι και οι δυο εξισου καλες οχι ιδιαιτερα ακριβες και το κυριοτερο δεν τσουζουν τα ματια οπως μου εκαναν στο παρελθον οι κρεμες αντιηλιακες της vihy της clinique kai της estee Οι κρεμες των εν λογω εταιρειων και οι οροι τους ομως ειναι απο τα καλυτερα προιοντα που εχω δοκιμασει. Το προσωπο μου ειναι πιο φωτεινο απο ποτε. οσο για ενυδατομενο σουπερ. Κλεινοντας θα αναφερθω και στην lαncome που τοσο ο ορος visioner οσο και η κρεμα νυχτας ειχαν κανει θαυματα.Εφυγαν δια παντος μια παναδα που ειχα και η θαμπη επιδερμιδα μου βελτιωθηκε ορατα. Αυτα θα επανελθω διοτι η επομενη επιλογη μου ειναι η καινουργια σειρα ορος και κρεμα του YSL που εχω ακουσει και διαβασει τα καλυτερα θα σας ενημερωσω για τα αποτελεσματα και τις υφες τους. Καλο απογευμα.

  26. γεια σε ολες τις κουκλες!τι ωραιο θεμα,ενυδατωση,η οποια ειναι απαραιτητη.κοριτσια,εμενα το δερμα μου αυτην την εποχη ειναι στα καλυτερα του,ουτε πολυ λιπαρο-υποφερω απο αυτο-ουτε ξηρο,σε αντιθεση με το καλοκαιρι που ειμαι λαδοποντικος.γενικα,δεν ξερω τι θα πει ξηροτητα.δεν εχω κανει βεβαια κ καμμια δοκιμη,να αφησω δλδ το δερμα μου μερικες μερες χωρις κρεμα μετα τον καθαρισμο βεβαια.προ ημερων εκανα ενα πειραμα τυχαια.νομιζα οτι ειχα βαλει ενυδατικη κ αντηλιακη κ απλωσα την πουδρα μου.ελα,ομως που δεν εστρωνε με τπτ!τοτε καταλαβα οτι δεν ειχα ακολουθησει τα κλασσικα βηματα.
    αυτην την εποχη χρησιμοποιω τον ορο κ την κρεμα απο τη σειρα ophycee της galenic.επισης,βαζω δειγματακια για τα ματια απο διαφορες,τη repairwear clinique,neovadiol vichy κ.α.μου αρεσαν ολες οπως κ η αντιρυτιδικη για το προσωπο της nuxe,η οποια εχει καταπληκτικο αρωμα.γενικα,πιστευω οτι πρεπει να κανουμε αλλαγες στις κρεμουλες για να μην τις συνηθιζει το δερμα.περιμενουμε προτασεις ΤΖΟΥΛΙΑ μου,κ αν θελεις να μαθεις,μελετησα κυρια,θα παρω βαθμο;

  27. Καλησπέρα Τζούλια, καλησπέρα bbgirls!!!! ΑΑΑαααχχχχχ Στέλλα κι εγώ ήθελα να κάνω τη recipe σου αλλα στην κουζινα που ειμαι τωρα δε γινεται! Προσπαθω να ενυδατωνομαι με λαδακια και κρεμουλες και συναφη και ευτυχως ειναι η πρωτη χρονια που δεν εχει σκασει το δέρμα μου!!
    Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!!!

  28. Είχα ακριβώς αυτά τα προβλήματα τις τελευταίες εβδομάδες. Το δέρμα μου, αν και λιπαρό υπό κανονικές συνθήκες, είχε γίνει ξηρό και με τραβούσε. Δεν είχα κάποια κρέμα προσώπου να βάζω κι έτσι χρησιμοποιούσα γαλάκτωμα. Ευτυχώς όμως κέρδισα μια κρεμούλα σε έναν διαγωνισμό (της La Roche-Posay) και βλέπω σημαντική διαφορά τις τελευταίες μέρες. Είναι η Redermic που είναι για 40+ (είμαι 31), αλλά απ’ το ολότελα… 🙂

  29. @Stella: Τιιιιιι…. ακόμα δεν σου έχει κάνει άρθρο η Vogue; Απαράδεκτο!! Μπορεί να μην την έχω δοκιμάσει (ακόμα!), αλλά κούκλα μου στο φανταστικό βίντεο που κάνατε με την Vicky, τα προσωπάκια σας έλαμπαν… όπως επίσης και της Τζούλια μας, όπως έχω δει σε διάφορες φωτογραφίες που “ανεβάζει” κατά καιρούς! Εγώ πάντως τόσο υπέροχη, λαμπερή και ενυδατωμένη επιδερμίδα δεν είχα ποτέ, κι ας έχω δοκιμάσει στο παρελθόν πολλές ακριβές κρέμες!! 😉

  30. Λοιποον εχουμε και λεμε, το πρωι με την δροσουλα μετα τον καθαρισμο βαζω την bb garnier για λιπαρες επιδερμιδες,ενυδατωση ,καλυψη και αντηλιακη προστασια καιξεμπερδεψαμε.
    Το βραδυ χρησιμοποιω ,εδω και τρεις εβδομαδες περιπου, την high peel της lierac μια κρεμα με οξεα για ανανεωση και ενυδατωση και τολμω να πω οτι το δερμα ειναι σε πολυ κατασταση, ομοιομορφος χρωματικος τονος , μικροτεροι ποροι και λαμπερο και ξεκουραστο.
    Να πω οτι για τα ματια χρησιμοποιω μια κρεμα της nuxe την nirvanesque.

    Αυτα τα ολιγα απο εμενα, φιλακια σε ολα τα ομορφοκοριτσα !!!!

  31. @JULIA,πως θα σου φαινοταν ενα post με αποριες,ερωτησεις κ ο,τι μας απασχολει;

  32. καλησπέρα σε όλη την παρεα και πολλά φιλιά σε σενα Τζούλια. Το παραπάνω θέμα πολύ ενδιαφέρον για ακόμα μια φορά άλλοστε δεν υπάρχει πιο σημαντικό θέμα απο την ενυδάτωση!! Παρόλα αυτά εγω χρησιμοποιώ ενυδατική κρέμα απο το φαρμακείο της La roche Posche με υαλουρονικό οξύ μέσα λεπτής υφής και σούπερ ενυδάτωσης!! Είμαι ιδιαιτερα ευχαριστημένη και κατα καιρούς που πρέπει να αλλάζω για να μην συμηθίζει το δέρμα παίρρνω κλασικη αξία Estee lauder την Daywear!!!

  33. Χρησιμοποιήστε την bepanthol, ειναι και φτηνή και τέλεια για ενυδάτωση, εγώ την αγοράζω απο το φαρμακείο αλλά νομίζω την έχουν και μερικά σούπερ μάρκετ.

  34. Τζα!!!Καλησπέρα bbgirls.Πάλι άργησα σήμερα…Εδώ και δύο εβδομάδες έχω αφήσει τις Vichy κρεμούλες μου και χρησιμοποιώ την Revitalizing Supreme Global Anti-Aging Creme της Estee Lauder,η οποία μέσα σε όσα υπόσχεται κάνει και ενυδάτωση.Έχω την εντύπωση όμως ότι είναι λίγο “βαριά”για το δέρμα μου,θα περιμένω λίγες μέρες ακόμη για να σχηματίσω άποψη.Πριν από αυτή χρησιμοποιούσα της Vichy(και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) τον ενυδατικό ορό AQUALIA THERMAL που αφήνει μία απίστευτη αίσθηση στο πρόσωπό μου,ειδικά όταν μετά βάζω αντηλιακή,ή την NUTRILOGIE όταν αρχίσουν τα κρύα και αισθάνομαι το γνωστό ενοχλητικό τράβηγμα.Όταν βαρεθώ ή όταν με πιάσουν τα υπαρξιακά μου,σειρά παίρνει το SERUM 10 LIFTACTIV DERM-SOURCE μαζί και η κρέμα της ίδιας σειράς.Και φυσικά το EAU THERMALE Ιαματικό νερό που ειδικά το καλοκαίρι είναι η προέκταση του χεριού μου…Τα φιλιά μου.Καλό βράδυ….

  35. Γεια σας κορίτσια μου γλυκά κι αγαπημένα!

    Καίριο θέμα και πάλι, ήδη το δερματάκι μου αν και λιπαρό τραβάει ζόρια…

    Εγώ φοράω τον Advanced Night Repair και την Daywear της Estee Lauder και είμαι πολύ ευχαριστημένη αν και αργά η γρήγορα θα τα αλλάξω προς πιο οικονομικά, διότι η μπουμπού δε θα μου αφήνει περιθώρια για τέτοιες πολυτέλειες!

    Μακάρι να μπορούσα να φτιάξω την κρεμούλα της Στέλλας, ειδικά για τώρα το χειμώνα θα ήταν βάλσαμο, αλλά πού τέτοια τύχη…! Το μόνο που έχω από φυσικό και βιολογικό (αιθέριο) έλαιο είναι αμυγδαλέλαιο και λεβάντα και τα χρησιμποιώ σε ώρα ανάγκης…

  36. @ Δέσποινα. Τη volpaderm έχω και μου αρέσει πολύ και η υφή της και το άρωμα της. Δουλειά δεν ξέρω αν κάνει γιατί τη χρησιμοποίησα 5-6 φορές μόνο αλλά σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένη. Και σε μένα δεν άρεσε η advance night repair eye και τώρα πήρα την revitalιsing supreme αλλά δεν την δοκίμασα ακόμη.

  37. καλημερούδια σας!
    δεν έβαζα ενυδατική,έχω αρκετά λιπαρό δέρμα,αλλά όντως,μιας και δεν πίνω αρκετό νερό το χειμώνα (το ξέρω,μέγιστο έγκλημα),έφτιαξα μια ενυδατική,ακολουθώντας μια συνταγή της γιαγιάς μου,και την βάζω τη νύχτα,δίνοντάς της χρόνο να απορροφηθεί!όσο για λοσιόν,φτιάχνω μία με αγγούρι και ροδόνερο και την έχω στο ψυγείο μου 🙂

  38. Ωραίο άρθρο!!! 🙂 έχω μανία με την ενυδάτωση. Το πρωί βάζω μία της Avon με δείκτη προστασίας και το βράδυ χρησιμοποιώ την Hydramax+active gel-cream της Chanel που είναι ό,τι καλύτερο έχω χρησιμοποιήσει στο πρόσωπό μου. Πραγματικά είναι το κάτι άλλο… Φιλάκια!!!

  39. Καλησπέρα σε όλες!!!! Πιστεύω ότι η καλύτερη ενυδάτωση που μπορούμε να προσφέρουμε στον οργανισμό μας είναι να πίνουμε ενα με εναμιση λιτρο νερο την ημέρα με το οποίο φεύγουν και οι τοξίνες…τώρα εγώ κάθε πρωί χρησιμοποιώ την Avon solutions που έχει και δείκτη προστασίας 20 και το βράδυ τον ορο a new reversalist απο Avon πάλι και μετά από 5 λεπτά βάζω κ την κρέμα νυκτός της ίδιας σειράς..είναι και πολύ οικονομικά προιόντα και έχω δει μεγάλη διαφορά στο δέρμα μου προς το πολύ καλύτερο!!!

  40. Καλημερα και καλη εβδομαδα.Εγω απο το καλοκαιρι εχω βρει, μετα απο τοσα post που παρακολουθησα,την καλυτερη κρεμα για το προσωπο μου.Μου προσφερει ενυδατωση,απομακρυνει την λιπαροτητα του προσωπου μου και ειναι και αντιρυτιδικη(ειμαι 50 ετων).Αυτη ειναι η APIVITA η σειρα First Line με μυρτιλο και γιασεμι.εχει πολυ προσιτη τιμη(γυρω στα 25 ευρω)κι εχω μεινει πολυ ευχαριστημενη.Αν καποια λοιπον θελει να εχει ενυδατωση,εχει μικτο προς περισσοτερο λιπαρο προσωπο και ειναι πανω απο 40 νομιζω οτι ειναι η καταλληλοτερη κρεμα.Και μην ξεχναμε οτι η Apivita ειναι φαρμακευτικη,δεν περιεχει parabens,και φτιαχνει τα προιοντα της με αγνα υλικα οπως το μελι,το γιασεμι κ.λ.π.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.