Φυσικές συνταγές, για πανάδες και ακμή.

 

Αλήθεια, το ξέρατε, ότι δυο από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα της επιδερμίδας, είναι οι πανάδες, οι κηλίδες και η ακμή; Επίσης, ξέρατε, ότι και τα δυο αυτά «προβλήματα», μπορούν να βρουν λύση, με συνταγές βασισμένες σε Φυτικά Λάδια και Αιθέρια Έλαια; Καλά, το καταλάβατε. Ακολουθεί guest post της Υπουργού Φροντίδας Επιδερμίδας, Stella. Βγάλτε τα μολύβια σας…

 

 

Αγαπητές ΒΒ φιλενάδες μου,

 

Όλες ξέρουμε, ότι τέλειο δέρμα δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει κανονική επιδερμίδα, από τότε που κλείσαμε τα δέκα μας χρόνια!  Όλες μας παλεύουμε με κάποιο «διαβολάκι» που καιροφυλακτεί να καταστρέψει, ότι με κόπο, χρήματα κι επιμονή χτίζουμε με την καθημερινή μας περιποίηση.  Γιατί το μόνο μας όπλο, ο μόνος μας σύμμαχος είναι ένα καλά περιποιημένο δέρμα που θωρακισμένο από όσα του προσφέρουμε αδιάκοπα και σχολαστικά είναι σε θέση να αμυνθεί!   Κι ένα καλά περιποιημένο δέρμα είναι ένα όμορφο δέρμα, που λάμπει από υγεία κι ομορφιά, όσα θέματα κι αν αντιμετωπίζει! 

 

Εγώ όμως πιστή στην αγάπη μου για τα φυτικά καλλυντικά, θα σας αποκαλύψω σήμερα τα εναλλακτικά μυστικά περιποίησης, σε δυο από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα της επιδερμίδας.

 

Πανάδες, διχρωμία, λεκέδες

 

 

Συνηθισμένο πρόβλημα των ελληνίδων με τον καυτό μεσογειακό μας ήλιο, από τη μια να ωφελεί κι από την άλλη να υπονομεύει το δέρμα μας.  Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και δη χωρίς προστασία είναι η βασική αιτία που κάποια στιγμή, όλοι  λίγο πολύ υποφέρουν από αυτό το δερματικό πρόβλημα.

 

Ο απαράβατος κανόνας σε ότι αφορά τις πανάδες, τις διχρωμίες και τους λεκέδες είναι, ότι πρέπει να επενδύουμε στην πρόβλεψη και όχι στη θεραπεία, γιατί άπαξ κι εμφανισθούν  μετά αφ΄ ενός η θεραπεία τους είναι εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα, αφ΄ ετέρου κατά καιρούς έρχονται και επανέρχονται και πρέπει να την επαναλαμβάνουμε.  

 

Αυτή η υπερβολική και συνεχόμενη έκθεση στον ήλιο και την υπεριώδη ακτινοβολία είναι η αιτία που διασπάται το κολλαγόνο και παρεμποδίζεται η φυσική ικανότητα του δέρματος να επουλώνεται μόνο του και να επιδιορθώνει τις φθορές.  Το ίδιο δηλαδή που συμβαίνει και με τις ρυτίδες.

 

Πέρα απ΄ τον ήλιο που δρα καθοριστικά στην ύπαρξη των πανάδων, αιτία είναι και οι ορμονικές διαταραχές που επίσης κάνουν την εμφάνιση τους, ειδικά σε περιόδους όπως αυτή της εγκυμοσύνης, κατά τις οποίες, λόγω των οιστρογόνων, το δέρμα γίνεται  εξαιρετικά ευάλωτο.  Έτσι,  μια καλή αντηλιακή χειμώνα – καλοκαίρι είναι ίσως η μόνη πρόληψη για να μην κάνουν την εμφάνιση τους αυτές οι αντιπαθητικές κηλίδες που κάνουν χαριτωμένη μόνο την Πίπη τη γνωστή Φακιδομύτη, ενώ σ΄ εμάς στερούν την χρωματική ομοιογένεια και κάνουν το δέρμα να δείχνει γερασμένο!   

 

Οι πανάδες λοιπόν θέλουν υπομονή!  Είτε χρησιμοποιήσουμε κάποιο χημικό μέσο ή κρέμα,  είτε ακολουθήσουμε το μονοπάτι της φύσης, αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι, ότι καμιά κρέμα και καμιά θεραπεία δεν αποδίδει από τη μια στιγμή στην άλλη. 

 

Χρειάζεται σχολαστική χρήση των προϊόντων για τουλάχιστον ένα μήνα, πριν δούμε κάποια βελτίωση.   Το ενδιαφέρον είναι, ότι ο ήλιος που είναι ο βασικός υπεύθυνος για την εμφάνιση των πανάδων είναι παράλληλα και ο σύμμαχος μας στην καταπολέμηση τους.  Έτσι, πριν αποφασίσετε να μείνετε στο σκοτάδι και να μην τον ξαναντικρύσετε ποτέ πια ως άλλη Περσεφόνη, θυμηθείτε, ότι η έκθεση στον ήλιο θεραπεύει τις πανάδες, όταν αυτή γίνεται από τα ξημερώματα, έως μάξιμουμ στις 09.00 το πρωί και το χειμώνα έως  τις 10.00-11.00 το πρωί. 

 

Ένα περπατηματάκι μισής ώρας κάτω από τις αχτίδες του, μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο και να «ξασπρίσει» το δέρμα σας.  Ύστερα γυρίστε σπίτι σας, βάλτε την αντηλιακή σας και συνεχίστε τη μέρα σας! 

 

 

 

Ανάμεσα στα φυτικά λάδια που δρουν ευεργετικά στο επίμαχο θέμα  είναι, το πασίγνωστο μας πλέον λάδι τζοτζόμπα.  Η ξεχωριστή ιδιότητα της τζοτζόμπα έγκειται στο γεγονός, ότι η σύσταση της μοιάζει πολύ με το ανθρώπινο σμήγμα, με αποτέλεσμα να ρυθμίζει τους σμηγματοειδείς αδένες και να εξισορροπεί την επιδερμίδα, ενυδατώνοντας την ξηρή και εξισορροπώντας την εκροή σμήγματος στη λιπαρή.  Ταιριάζει σε όλα τα δέρματα, απαλύνει τις ρυτίδες, επουλώνει τις ουλές και γενικά κατευνάζει την ερεθισμένη επιδερμίδα.  Επίσης μειώνει τις κοκκινίλες, τα σημάδια και τις ευρυαγγείες

 

 

Η καλέντουλα είναι ένα από τα κορυφαία θεραπευτικά λάδια, δρα  ευεργετικά κι ανακουφίζει από τις φθορές που έχει επιφέρει η ηλιακή ακτινοβολία, αλλά και τις δερματικές ενοχλήσεις.  Θυμηθείτε το, αν το καλοκαίρι το παρακάνετε στη θάλασσα και καείτε στην ηλιοθεραπεία.  Είναι ένα λάδι καταπραϋντικό, αντιφλεγμονώδες, επουλωτικό, στυπτικό, θαυματουργό σε περιπτώσεις εγκαυμάτων από τον ήλιο, εξανθημάτων, μελανιών, κοκκινίλων, εκζεμάτων, φαγούρας. Συνήθως το χρησιμοποιούμε σε συνδυασμό με τη τζοτζόμπα ή το αμυγδαλέλαιο. 

 

 

Η άρνικα, το λάδι με τις κορυφαίες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, απ΄ τα   πλέον δραστικά θεραπευτικά, σε ότι αφορά την ακμή και τις πανάδες αλλά και τις φλεγμονές.  Η άρνικα χρησιμοποιείται επίσης και  σε περιπτώσεις τραυματισμού, μώλωπες ή προβλήματα αρθρώσεων και μυών.  Είναι πολύ δραστική και γι’ αυτό θα πρέπει να αναμειγνύεται με αμυγδαλέλαιο ή ροδακινέλαιο ή κάποιο άλλο λάδι βάσης.

 

Η αχίλλεια ή αχιλλαία ένα από τα καλύτερα επουλωτικά φυτικά λάδια  και το ιδανικότερο μαζί με την καλέντουλα, το βαλσαμόχορτο και το άγριο τριαντάφυλλο για την αναγέννηση των ιστών του δέρματος.  Λειαίνει τις ουλές και τις ραγάδες, γι΄ αυτό και χρησιμοποιείται στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στη συνέχεια στη λοχείας.  Με την αχίλλεια αντιμετωπίζουμε πλήθος δερματικών προβλημάτων όπως το έκζεμα, η ψωρίαση, η ακμή αλλά είναι επίσης κατάλληλο για την αντιμετώπιση και πρόληψη των κηλίδων και των πανάδων στα χέρια και το πρόσωπο. Το λάδι αχίλλειας χρησιμοποιείται και ως αντιφλογιστικό, αντισμηγματορροϊκό, καταπολεμά την κυτταρίτιδα και συστήνεται για τσιμπήματα εντόμων. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, θεωρείται αντιγηραντικό επειδή είναι αντιφλεγμονώδες κι έχει αντιβακτηριδιακή δράση συμβάλλοντας στην καταπολέμηση των λοιμώξεων γιατί είναι πλούσιο σε ταννίνες και φλαβονίνες.

 

Τα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των κηλίδων, πανάδων και δυσχρωμιών είναι το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ που ως αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών λευκαίνουν το δέρμα και του δίνουν λάμψη, αλλά και η αχίλλεια και η άρνικα συνήθως ως διάλυμα σε ηλιέλαιο 20%, ακριβώς επειδή είναι εξαιρετικά δραστικά και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιούνται καθαρά πάνω στο δέρμα ή έστω σε μεγάλη ποσότητα ακόμα και σε συνδυασμό με κάποιο λάδι βάσης. 

 

Last but not least για άλλη μια φορά το tea tree, αυτό το αιθέριο έλαιο με τη διαπεραστική, έντονη, ενοχλητική θα λέγαμε μυρωδιά που όμως όπως και στην ακμή δρα άμεσα κι αποτελεσματικά και στις πανάδες, όπως και σε κάθε άλλη δερματική διαταραχή.

 

ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΡΑΔΥΝΗΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΑΔΕΣ

 

 

1.   ΦΥΣΙΚΟ PEELING

Ανακατέψτε μαύρη ζάχαρη με χυμό και ξύσμα λεμονιού και τρίψτε το απαλά στο δέρμα σας, μετά τον καθαρισμό.  Ξεπλύνετε με νερό.

 

2.   ΛΟΣΙΟΝ ΓΙΑ ΠΑΝΑΔΕΣ

Συνεχίστε την περιποίηση μετά το peeling με τη λοσιόν που απλώνετε με ένα βαμβακάκι στο δέρμα σας.

 

 30ml ανθόνερο αμαμελίδας

15ml μηλόξυδο

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ ή λεμόνι

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree

 

3.   SERUM

 

Ολοκληρώστε την περιποίηση με το serum που προσφέρει θεραπεία και ενυδάτωση.

10 ml. Λάδι άρνικα ή αχίλλεια

10ml Λάδι τζοτζόμπα

10ml Λάδι καλέντουλα

6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι

6 σταγόνες αιθέριο έλαιο αχίλλεια ή άρνικα σε διάλυμα ηλιέλαιου 20%.

 

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ, ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΑΔΕΣ, ΤΑ ΦΥΤΙΚΑ ΛΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΦΩΤΟΕΥΑΙΑΣΘΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ.

 

 

Ακμή

 

 

 

Ο εφιάλτης, το βάσανο της εφηβείας μας, μόνο που για πολλές γυναίκες δε σταματάει εκεί, συνεχίζεται και στην ενηλικίωση.  Είναι το χαρακτηριστικό των λιπαρών δερμάτων κι όσο κι αν σας ακουστεί τετριμμένο, πέρα από τις ορμονικές διαταραχές που την προκαλούν, ο κυρίαρχος λόγος για την εμφάνιση της είναι η διατροφή.  

 

Στη διάρκεια της εφηβείας,  οι ορμονικές μεταβολές που συντελούνται, είναι ο λόγος για ένα δέρμα γεμάτο ακμή που φαίνεται τελικά να πλήττει περισσότερο τα αγόρια συγκριτικά με τα κορίτσια.  Ίσως, γιατί οι νεαροί έφηβοι βρίσκονται σε μια ηλικία που δε φαίνεται να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην καθημερινή τους περιποίηση και την καθαριότητα του δέρματος τους (και όχι μόνο, λένε οι μαμάδες αγοριών…), σε αντίθεση με τα κορίτσια που λίγο πολύ ως θηλυκά έχουν τη διάθεση ν΄ ασχοληθούν! 

 

Τα κορίτσια πάλι εμφανίζουν ακμή κυρίως κατά την περίοδο, κι αυτό φαίνεται πως μας ακολουθεί σε όλη μας τη ζωή! Το ενδιαφέρον είναι, ότι η ακμή φαίνεται να αυξάνεται ως δερματική διαταραχή τα τελευταία χρόνια στους ενήλικες και να απασχολεί σε αυτή τη φάση, περισσότερο τις γυναίκες πια, από τους άντρες. 

 

Οι ειδικοί λένε, ότι αιτία γι΄αυτό το γεγονός είναι το έντονο στρες, τα φάρμακα, η μόλυνση του περιβάλλοντος και οι κλιματικές αλλαγές, οι ορμονικές διαταραχές, η έλλειψη σωστής και σχολαστικής φροντίδας του δέρματος μας, ειδικά με τα σωστά προϊόντα.  

 

Μεγάλο ρόλο όμως παίζει η κακή διατροφή και οι τοξίνες που συσσωρεύονται απ΄ αυτήν στο σώμα μας, μέσα από τα καθημερινά μας τρόφιμα.  Ένα λιπαρό δέρμα λοιπόν δείχνει μέσω της ακμής, την υπερβολική έκκριση σμήγματος, απόδειξη  της λανθασμένης διατροφής που κάνει το άτομο.  Αποτέλεσμα μιας διατροφής που περιέχει πολύ λίπος, ζάχαρη, άμυλο και κυρίως πολλές τοξίνες.  Η συσσώρευση τοξινών προερχόμενη από τροφές που είναι πολύ κατεργασμένες, από junk foods, από τροφές με πολλά λιπαρά, μας οδηγεί τόσο στην κακή λειτουργία του μεταβολισμού (εξ ου και η συσσώρευση κιλών σε ένα σώμα που τρέφεται με μη πρωτόλειες τροφές, αλλά με πολλές επεξεργασμένες και βιομηχανοποιημένες) όσο και στην υπερβολική εμφάνιση λιπαρότητας στο δέρμα. 

 

 

Η ακμή έρχεται ως μόνιμο σύμπτωμα!   Επίσης η διατροφή με γαλακτοκομικά, τα οποία τίθενται πλέον σε μόνιμη αμφισβήτηση για το πόσο «πραγματικά» γαλακτοκομικά προϊόντα είναι και ουχί χημικά κατασκευάσματα (βλ. επιδόρπια γιαουρτιού αντί για πραγματικό γιαούρτι), καθώς και η συνεχή μας διατροφή με μεταλλαγμένα φρούτα και λαχανικά επιβαρύνουν την κατάσταση του δέρματος μας, αλλά και του οργανισμού μας και ξαναγυρίζουμε στον ίδιο συλλογισμό «συσσώρευση τοξινών =  συσσώρευση κιλών»!  Επιπροσθέτως, μια τέτοια διατροφή επιβαρύνει ιδιαίτερα τη λειτουργία του θυρεοειδούς και του ορμονικού συστήματος.  

 

 Ανάμεσα στα φυτικά λάδια που δρουν ευεργετικά στο πρόβλημα της ακμής είναι:  

 

Το νυχτολούλουδο, το οποίο εκτός από την εκπληκτική του αντιγηραντική και αντιρυτιδική δράση για την οποία είχαμε ξαναγράψει στο παρελθόν, είναι αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό (ανακουφίζει επίσης σε εκζέματα και ψωρίαση) με αποτέλεσμα να είναι ευεργετικό για τις περιπτώσεις της ακμής. 

 

Το λάδι τζοτζόμπα που και για αυτό έχουμε αναφερθεί πολύ στο παρελθόν.  Η μοναδική του ιδιότητα να ρυθμίζει τους σμηγματοειδείς αδένες και να ενυδατώνει χωρίς να βαραίνει, το καθιστά ιδανικό για τις νεανικές επιδερμίδες την ακμή, την ερεθισμένη επιδερμίδα αλλά και τις ευρυαγγείες και τα κόκκινα σημάδια. 

 

 

 

Το θεραπευτικό λάδι καλέντουλας με την αντιφλεγμονώδη,

στυπτική κι επουλωτική του δράση ειδικά σε περιπτώσεις σημαδιών που δεν επουλώνονται καλά.  Ανακουφίζει από τη φαγούρα και τους ερεθισμούς της σκασμένης επιδερμίδας.

 

Το σταφυλοκουκουτσέλαιο ένα εξαιρετικό λάδι, ιδεώδες για τις λιπαρές επιδερμίδες, ελαφρύ με εύκολη απορρόφηση, στυπτικό για περιπτώσεις ακμής και εκζέματος αλλά και αντιοξειδωτικό με αντιγηραντική και αντιρυτιδική δράση.

 

Η άρνικα, η οποία είναι πολύ δραστική και γι’ αυτό θέλει προσοχή στη  χρήση της και αποκλειστικά μόνο το βράδυ για να μην υπάρξει θέμα φωτοευαισθησίας. Θεραπευτικό και αντιφλεγμονώδες το λάδι της είναι ιδανικό τόσο στην ακμή, όσο και στις πανάδες.

 

 

Το φουντουκέλαιο ένα λάδι που αντιμετωπίζει πολύ καλά την ακμή  και το έκζεμα, αλλά επίσης προστατεύει  από τις υπεριώδεις ακτίνες και περιορίζει τις επιπτώσεις του ήλιου στο δέρμα.

 

 

Επίσης, για να αντιμετωπίσετε την ακμή και την λιπαρή επιδερμίδα προτιμήστε να χρησιμοποιείτε αντί για λοσιόν τα ανθόνερα:  πορτοκαλιού, χαμομηλιού,  λεβάντας (με εξαιρετικά έντονη έως και δυσάρεστη μυρωδιά) και tea tree  (επίσης με πολύ έντονη και ενοχλητική μυρωδιά).  Προσπαθήστε να αγνοήσετε αυτή την όχι και τόσο ευχάριστη πλευρά των τελευταίων, γιατί οι επιδράσεις που θα έχουν στο δέρμα σας θα είναι τόσο δραστικές, που πραγματικά αξίζει τον κόπο!  

 

 

Όσο για τα αιθέρια έλαια που χρειάζονται σε αυτή την περίπτωση, νομίζω πως σας είναι πλέον όλα γνωστά, έχουμε τόσες φορές μιλήσει γι΄αυτά.  Είναι η ευεργετική,  η μοναδική λεβάντα με τις χίλιες δυο ιδιότητες και δράσεις και το tea tree για το οποίο ναι το ξέρω, κάντε υπομονή κι αντέξτε τη μυρωδιά του, γιατί κανένα άλλο δε θα σας λυτρώσει από την ακμή όσο αυτό.  

 

 

Ειδικά αυτά τα δυο είναι τα μόνα αιθέρια έλαια που μπορούν άφοβα να μπουν πάνω στην επιδερμίδα με μια μπατονέτα και να μαράνουν το ενοχλητικό σπυράκι, κάνοντας μια πιο άμεση θεραπεία.

 

 

 

 

Πάρτε μια καθαρή μπατονέτα μετρήστε μέχρι το 60 εφαρμόζοντας πάνω στο σπυράκι και συνεχίστε έτσι, αλλάζοντας την με μια καθαρή, όπου υπάρχει πρόβλημα.  Παράλληλα ανακατέψτε μερικές σταγόνες από τα δυο αυτά αιθέρια σε ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω λάδια βάσης και δημιουργήστε ένα σέρουμ, το οποίο εφαρμόζοντας το σε καθημερινή χρήση, θα θεραπεύσει το πρόβλημα σας.  Τηρείστε ωστόσο τον κανόνα, 3 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 5ml λαδιού βάσης.  

 

Δυο ακόμα αιθέρια έλαια, που σώζουν το δέρμα μας από την ακμή είναι το χαμομήλι και η μαστίχα και τα δυο πανάκριβα, αλλά άκρως ευεργετικά και αναντικατάστατα. Ειδικά για το χαμομήλι προτιμήστε την ποικιλία «γερμανικό».

 

Και μια φραουλένια μάσκα για την ακμή.

 

Λειώστε 3-4 φρέσκιες και πολύ ώριμες φράουλες στο μπλέντερ μαζί με μια κουταλιά πλήρες πρόβειο γιαούρτι (ξέρετε ποιό, το κανονικό, παραδοσιακό γιαούρτι με την πέτσα, αυτό που αρνούμαστε όλες μας να φάμε!)  προσθέστε 2 σταγόνες από το tea tree ή όποιο άλλο αιθέριο θέλετε, από αυτά που αναφέραμε παραπάνω.  Αφήστε την στο πρόσωπο σας τουλάχιστον για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.  Η φράουλα είναι μια μοναδική πηγή σαλικυλικού οξέως, το όποιο δρα καθοριστικά στη θεραπεία της ακμής  

 

 

 Stella

 

 NEW-BANNER-STELAS RECIPY

 

 

(Έχετε, μελέτη σήμερα, bb girls…)

 

 


78 Σχόλια
  1. Καλημέρα στην όμορφη παρεούλα!
    Έχω δηλώσει και παλαιότερα ότι ήμουν η πλέον δύσπιστη στη χρήση αιθέριων ελαίων και φυτικών καλλυντικών και προτιμούσα φανατικά τα “χημικά” κατεργασμένα προϊόντα, ώσπου στο δρόμο μου βρέθηκε η Stella (“αποφράδα” ημέρα, αλλά ας μη το συζητήσουμε εδώ, δεν είναι της παρούσης!!! 😛 )…εδώ και 4 μήνες που χρησιμοποιώ την κρέμα της (ξέρετε, την Stella’s Recipy), δεν την αλλάζω με καμία!!!!
    Ήδη έχω αρχίσει και τη ρωτάω τί θα κάνουμε το καλοκαίρι, αν θα καταφέρει να βρει μια πιο ελαφριά φόρμουλα (έχει ήδη κάνει τις δοκιμές της και με καθησυχάζει συνεχώς!!), μη και δεν έχω ένα τόσο θαυματουργό προϊόν να με συνοδεύει όλο το χρόνο!
    Σχετικά με το σημερινό θέμα και σε ότι αφορά την ακμή, πριν κάποιο καιρό έφτιαξε μία λοσιόν για το bb-boy μου, που βασανίζεται από ακμή και ήταν πραγματικά ευεργετική! Αφού ξεπεράσαμε το θέμα της μυρωδιάς (ναι, είναι όντως έντονη και βαριά, αλλά τη συνηθίζεις με λίγη υπομονή και επιμονή) τα σπυράκια μαραίνονται μετά από 3-4 εφαρμογές και ειδικά αυτό το tip με την απευθείας εφαρμογή του tea tree oil στα σημεία που θέλουν περισσότερη δόση είναι θαυματουργό! Το χρησιμοποιώ κι εγώ, ξέρετε, λίγο πριν τις δύσκολες μέρες κάθε μήνα, που κάνει την εμφάνισή του εκείνο το αντιπαθητικό σπυράκι, που σου χαλάει τη διάθεση, με 2-3 εφαρμογές tea tree oil με μπατονετίτσα, καπνός το σπυράκι!!!
    @Stella: είσαι σίγουρη ότι τη μάσκα για την ακμή με τις φράουλες και το γιαούρτι δεν την τρως?????? μήπως έχει γίνει παρανόησις???? 😛

  2. πολύ ωραίο το βραδυνό πρόγραμμα περιποίησης που μας προτείνεις…αλλά έχω απορίες μέχρι πόσο καιρό μπορούμε να το χρησιμοποιούμε, όλα τα υλικά πρέπει να μπαίνουν σε ψυγείο, πόσο διάρκεια έχουν; :)…..

  3. @Stella : Είσαι φοβερή !!! Η προσωπική μας γκουρού των φυσικών θεραπειών !Ειλικρινά , η ακμή είναι τεράστιο πρόβλημα και όποια δεν το ζει δεν μπορεί να καταλάβει . Εγώ εμφάνισα ακμή μετά τα 20 στην περιοχή της πλάτης κι ακόμα ταλαιπωρούμαι αν κι έχω δοκιμάσει από θεραπείες με φάρμακα και δερματολόγους μέχρι εξειδικευμένες θεραπείες σε αισθητικό που κόστιζαν και πανάκριβα . Ταπεινά να προσθέσω την μάσκα με άργιλο που αποτοξινώνει και βοηθάει επίσης , προσωπική προτιμώ τη λευκή άργιλο που είναι πιο απαλή με την επιδερμίδα την οποία και αναμιγνύω με ανθόνερο λεβάντας ή με νερό και μερικές σταγόνες tea tree oil .

  4. @Vickysot : Θέλω κι εγώ τη συνταγή για τη λοσιόν ….

  5. Καλημερα!!!
    Απο τα αγαπημενα μου θεματα!
    @Στελλα θα το ξαναπω εισαι υπεροχη και βοηθας πολλες κοπελες με τις γνωσεις σου!!Που απλοχερα μοιραζεσαι!
    Επειδη και εγω περασα απο το γολγοθα των κηλιδων και τα δοκιμασα ολα φυτικα και φαρμακευτικα αυτο που με βοηθησε περισσοτερο ηταν τα φυτικα απλα οπως ειπε και η Στελλα ολη η διαδικασια θελει χρονο πολυ.
    Απλα θα προσθεσω και λιγα ακομα ματζουνια που εκανα εγω και με βοηθησαν.
    Εβαζα λαδι Καρυδας το λατρευω(απολεπιζει τα νεκρα κυτταρα και αφηνει το δερμα λαμπερο)με αυτο το τροπο ειναι τελειο για κηλιδες εκανα μαζι σκραμπ με λαδι καρυδας και σοδα φαγητου οταν ηθελα κατι πιο δυνατο και αν δεν αντεχετε το αρωμα του tea tree η λεβαντας καταλληλο με υπεροχο αρωμα περιπου καραμελας βανιλιας ειναι το αιθεριο ελαιο ΒΕΝΖΟΗΣ το οποιο επειδη ειναι(θερμαντικο αναπλαστικο αντιβακτηριακο γενικα για διαφορα δερματικα και παρα πολυ καλο και για την Ακμη)εριχνα λιγες σταγονες στο μιγμα.
    Οσες κοπελες εχουν Ακμη πολυ καλο ειναι και το τζελ Αλοης η λαδι(προσοχη οταν το αγορασεται να ειναι καθαρο βιολογικο χωρις συντηρητικα)και η βενζοη κανουν
    τελειο συνδιασμο για τα σπυρακια!!
    Α και βασικο για οσες ειναι πιο ψαγμενες μπορειτε να παραγγειλετε απο το φαρμακιο (L-ασκορβικο οξυ)δηλ.Βιταμινη C και να φτιαξετε ενα υπεροχο σερουμ για τις κηλιδες επειδη η βιτ c οξειδωνετε γρηγορα ο χρονος αντοχης ειναι 6 ημερες αρα ηδοση που θα σας δωσω ειναι οτι πρεπει.
    Βιτ C 1/4 του κουταλιου γλυκου
    2 κουτ σουπας αποσταγμενο νερο
    1 κουτ.γλυκου φυτικη γλυκερινη(φαρμακειο)
    Φιλια

  6. Πόσο εντυπωσιακή η φύση μας! Έχει προνοήσει για όλα, κι εμείς δυστυχώς την ξεχνάμε…
    Αυτή η μάσκα φράουλας βοηθάει και δέρμα με μαύρα στίγματα (πόρους)??

  7. Καλησπέρα σ’όλη την όμορφη παρέα!
    @Stella μου, η ανάρτησή σου είναι καταπληκτική…. έκανες πραγματικά εξαιρετική δουλειά κούκλα μου! Υποκλίνομαι στις γνώσεις σου! Έχω ήδη βγάλει το τετραδιάκι μου και κρατάω σημειώσεις για τα λάδια και τα αιθέρια έλαια και φυσικά σημειώνω με προσοχή και το φοβερό πρόγραμμα βραδινής περιποίησης! Σ’ευχαριστούμε πολύ! 🙂

  8. @vickysot Πάλι καλά που παραδέχεσαι τα ωφέλη απο τις συνταγές μου!!!! Αν μη τι άλλο δεν θα σου κοπεί η χορηγία της κρέμας και το καλοκαίρι!!!

    Φιλιά BBgirls!

  9. Μπράβο, ρε Στέλλα! Για άλλη μια φορά καταπληκτικό post και άκρως ενημερωτικό! Εγω χρησιμοποιώ εδώ και 8 μέρες τη Stella’s Recipy για τις πανάδες, όπως λες κι εσύ θέλει χρόνο και επιμονή, θα επιστέψω με το δικό μου review σύντομα!

  10. @SofiaT :Έχω αγοράσει φυτική γλυκερίνη από κατάστημα με βιολογικά καθώς και τζελ αλόης κι έχω φτιάξει ένα σέρουμε που χρησιμοποιώ για ενυδάτωση . Η χρήση της γλυκερίνης για την επιδερμίδα γενικά ενδείκνυται ? Σαν συστατικό το φοβάμαι λίγο για να είμαι ειλικρινής …

  11. Καλημέρα τέλεια τα άρθρα σας όπως πάντα θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος να μου πει έχω ένα γιο ο οποίος είναι 15χρ. Και έχει ακμή μήπως γνωρίζει κάποιος ποιο είναι το ποιο κατάλληλο για αυτή την ηλικία που αρχίζει η έξαρση της ακμής του και να είναι δοκιμασμένο για να μην του κάνω πειράματα
    ευχαριστώ

  12. @MOUS MOUS: Ειλικρινά δεν έχω ιδέα! Μόνο να τη χρησιμοποιώ ξέρω και ότι είναι πάρα πολύ δραστική! Η Stella έχει το know how!!!! 🙂

  13. @Mous mous αν οπως ειπες ειναι φυτικη η γλυκερινη δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα
    μονο μην χρησιμοποιεις μεγαλη ποσοτητα θελει ελαχιστη γιατι αν βαλεις πολυ εχει τα αντιθετα αποτελεσμα δηλ. Δεν ενυδατωνει το δερμα το αφυδατωνει μπορεις να το καταλαβεις αν το σερουμ που εφτιαξες ειναι ιδιαιτερα βαρυ δηλ.νιωθεις να κολλαει το δερμα σου!
    Και τα δυο προιοντα που πηρες εχουν παρααα πολλες χρησεις και ειναι εξισου ευεργετικα καλη αρχη!!

  14. @Stella: Είχες, δεν είχες, μου έκλεισες το στόμα…πλέον δεν μπορώ να πω και πολλά…θα θυσιάσω τον αδερφό μου στο βωμό της αψεγάδιαστης επιδερμίδας!!!!! :-p

  15. @Vickyshot : Λογικό , εσύ είσαι ο επίσημος δοκιμαστής – πειραματόζωο , σωστά ? Αφού έχεις την πολυτάλαντη κουνιάδα να σου τα ετοιμάζει …
    @Stella : Τα φώτα σου με τη λοσιόν , please …

  16. @MOUS MOUS Οντως η άργιλος είναι καταπληκτική για περιπτώσεις ακμής και λιπαρού δερματος είτε πρασινη είτε λευκή και κανεις πολύ καλα που την αναμιγνύεις με ανθόνερο λεβάντας και tea tree. Δοκίμασε και το Ρασούλ (άργιλος απο το Μαρόκο).
    @SofiaT Σοφία μου πολύ χρησιμα και σωστά όσα μας λες. H Βενζόη ειναι επίσης ενα πολύ καλο αντισηπτικό και αντιβακτηριδιακό αν και θεωρω πολύ πιο δραστικό το tea tree σε αυτη την περίπτωση.
    @Vasso Ολα τα φυτικά διατηρούνται στο ψυγειο χειμώνα-καλοκαίρι γιατι ειναι ευαίσθητα και ουχι στο ντουλαπάκι του μπάνιου με τους υδρατμούς και την υγαρσία. Ιδανικά τα διατηρείτε σε ενα ισοθερμικό νεσσεσερ στο ψυγειο, όλα τα λαδια σας τα αιθερα ελαια και τα καλλυντικά σας. Εγω τις κρεμες και τα σερουμ μου με καλή, προσεκτική χρηση απο πλευράς υγεινης τις διατηρώ για περισσότερους απο τρεις μηνες στο ψυγείο.
    @Διαλεχτή Ο αργιλος θα σε βοηθουσε περισσότερο στους μαυρους πόρους γιατι καθαρίζει βαθιά. Δοκίμασε επισης και το Ρασούλ (αργιλος απο το Μαρόκο).

  17. @maryloo Περιμένω εναγωνίως το review σου. Μόνο 8 μέρες? Ψιλοάργησες? Είναι φρεσκια μην το ξεχνάς χωρίς ίχνος συντηρητικού.

    @MOUS MOUS Οχι γλυκερίνη με τίποτα. Δεν σου κάνει καλο, δεν προσφερει απολύτως τίποτα στο δερμα σου. ειναι μονο ενα τρικ για να γινονται τα καλλυντικα πιο αφρατα κι ελκυστικά σαν κι αυτα του εμπορίου αλλα μακροπρόθεσμα θα σου δημιουργησει ξηρότητα. Με την αλόη και τα λάδια εισαι μια χαρα!

  18. @ΑΘΗΝΑ ΒΕΡΤΣΕΤΗ Μην ανησυχεις με τα φυτικά καλλυντικα δεν κινδυνεύει. Φτιαξε ενα σερουμ με αλοη, βαλσαμέλαιο και αιθερια ελαια λεβαντας και tea tree. Θα ζοριστει με τη μυρωδια του και θα παραπονιέται αλλα αξίζει τον κόπο πες του.

  19. @mous mous Δοκίμασε κι εσύ την ιδια λοσιον που εδωσα στην @ΑΘΗΝΑ ΒΕΡΤΣΕΤΗ είτε πρόκειται για σωμα ειτε για προσωπο. Βαλτε περισσότερη αλόη αν θελετε να ειναι σουπερ απορροφητικη π.χ 15ml αλοη – 5ml βαλσαμέλαιο.

  20. @MOUS MOUS: Πειραματόζωο δεν λες τίποτα…βέβαια έχω και τα τυχερά μου από τη νύφη μου, η αλήθεια να λέγεται!!
    @Stella: ε, φανταστική νυφούλα μου, μη με ξεχάσεις το καλοκαιράκι!!!! εγώ που σ΄αγαπάω??? (Συγγνώμη, μητέρα, η ανάγκη βλέπεις!!! 😛 )

  21. @Στελλα το αιθ.ελαιο βενζοης το προτεινα μονο και μονο σε οσους
    δεν αντεχουν την μυρωδια λεβαντα/tea tree εγω να φανταστεις τα λατρευω
    και σιγουρα κανουν εξαισια δουλεια!
    Οπως και η προπολη σε οποιον δεν ειναι αλλεργικος και απο οτι γνωριζω αυτο
    δεν το εχω δοκιμασει το αγριο κυππαριση(αρκευθος)
    Φιλια xxx

  22. @sofiaT εκπληκτικό ελαιο ο άρκευθος! μα ειναι τόσα πολλα βλέπεις.. ποιο να πρωτοπείς…

  23. @Στελλα ετσι ακριβως!! Ο αρκευθος κανει σουπερ δουλεια
    για κατακρατηση υγρων /κυτταριτιδα!! Μιας και πλησιαζει ο καιρος
    Τωρα που το ειπα μηπως πρεπει να γινει ποστ με φυτικα για την απεταξαμην κυτταριτιδα
    Ξερεις με τα γνωστα αιθερια κσι λαδακια οπως κισσος κ.λ.π

  24. @Stella σε ευχαριστώ θα το δοκιμάσω ,τις ποσότητες δεν ξέρω θα μάθω όμως…

  25. @ΑΘΗΝΑ ΒΕΡΤΣΕΤΗ Οι ποσότητες ειναι ανάλογα με το πόσο θελεις να φτιαξεις. Οπως εγραψα και στην Mous mous παραπανω αν π.χ θελεις να την κανεις πιο αναλαφρη και μαλλον καλυτερα για αγορι, γιατί δεν τους αρεσει η λαδίλα… φτιαξε για 20ml περίπου λοσιον 15ml ζελε αλοης με 5ml βαλσαμελαιο και ριξε 6 σταγονες αιθεριο ελαιο λεβαντας και 6 σταγόνες αιθέριο tea tree oil (και παραπανω να ρίξεις ειδικα με αυτα τα δυο αιθερια δεν υπάρχει προβλημα γιατι ειναι τα μονα που μπαινουν απ΄ευθείας στο δερμα). Ανακάτεψε το καλα καλα σε ενα μπουκαλάκι (αποστείρωσε το με οινόπνευμα τριβοντας το για ενα λεπτο καλα) διατηρησε το στο ψυγείο και βάζε του καθε βραδυ μια γενναιοδωρη ποσότητα.

  26. ποσο ωραιο και αυτο το guest post!!!!ξερω ότι είναι ακυρο αουτο που θελω να μαθω με το θεμα, αλλα είχα γραψει σε καποιο πολυ παλιοτερο και μαλλον δεν το ειδατε!!!!εχω πολύ πολύ ευαισθητο δερμα, παθαινω ευκολα αλλεργίες!!!πριν λίγο καιρο πήρα το γαλάκτωμα κια λοσιον καθαρισμου της bioten και με πειραξε (πάνω που το πηρα αποφαση οτι θα σχολουμε με το δερμα μου) σημερα πήρα κρεμα ενυδατωσης της castalia και ενιωθα μικρη φαγουρα και οπωες καταλαβαινεται ετρεξα να την βγαλω απο τον φοβο και είδα το δερμα μου ξηρο…μηπως μπορεις να μου προτεινεις κάποιο προϊόν καθαρισμου και ενυδατωσης, ξερεις απο τις ωραιες σου συνταγούλες;;;;;

  27. καλησπερα τζουλια κ κοριτσια!@ΣΤΕΛΛΑ,τελεια η αναλυση κ οι συμβουλες! η τζουλια παντα μας αποζημιωνει μετα απο καποια απουσια της.
    οσον αφορα τα γαλακτοκομικα,εχω διαβασει οτι οποιος κοψει εντελως αυτα τα προϊοντα για 1 μηνα,θα καταλαβει αν το προβλημα του προερχεται απο αυτα.τι γινεται ομως με την προσληψη ασβεστιου αν οντως αποδειχθει οτι ευθυνονται τα γαλακτομικα;οι αλλες τροφες που περιεχουν ασβεστιο καλυπτουν;εμεις οι γυναικες εχουμε κ την οστεοπωρωση.
    παντως,παρα πολλα απο τα προβληματα μας κ τα δερματικα φυσικα,οφειλονται στην κακη διατροφη.

  28. Καλησπέρα beauties!

    Ακόμη ένα «Ευαγγέλιο» για την bb Βίβλο μας… Stella ευχαριστούμε πολύ! Πόσα έμαθα με αυτό το post… 🙂

    Αυτή τη φραουλένια μάσκα την έκανα ανέκαθεν για να «ασπρίσω» lol Λιώνω τις φράουλες, βουρτσίζω τα δόντια μου για λεύκανση και μετά προσθέτω γιαούρτι και το βάζω σαν μάσκα. Και ότι περισσεύει το τρώω βεβαίως. χιχι

  29. @marianna Το ασβέστιο μπορείς να το πάρεις και από άλλες τροφές π.χ όσπρια, παστές σαρδέλλες σε λάδι, ξηροί καρποί (πάντα ανάλατοι και άψητοι), κυρίως τα ξερά σύκα (έτσι όπως τα κάνουμε στη Χιο ξέρεις εσυ…), αυγά κά. Αλλα στην προκειμένη δε μιλάμε για διαγραφή των γαλακτοκομικών απο τη ζωη μας, όσο για επιλογή καλής ποιότητας γαλακτοκομικών όπως βιολογικά και full fat γαλακτοκομικά. Σε καμμια περιπτωση light, τυριά, γιαούρτια (επιδόρπια γιαουρτιού συγκεκριμένα. Είναι διαφορετικό να προτιμάω ενα τυρί που απο τη φύση του έχει λιγα λιπαρα π.χ ανθοτυρο ή γιαουρτι αγελαδος αντι για προβειο, απο το αντίστοιχο light παρασκευασμα. Επισης επιλεγω γαλα απο μικρες, τοπικες γαλακτοκομικές μοναδες και οχι απο μεγάλες βιομηχανιες. Εχεις παρατηρήσει, ότι τα γαλατα των μεγαλων γαλακτοβιομηχανιών δεν κανουν αφρόγαλα αν τα βαλεις στο μηχανημα του καφε? Παραμένουν νερο! Οσο για το θέμα οστεοπόρωση λεγεται, ότι ειναι και αυτος ενα μυθος. Το απαραιτητο ασβεστιο για την υγεια των οστών, το προσλαμβανουμε στην παιδική ηλικια κι ότι εγινε εγινε. Μετα στην ενήλικη ζωη μας δεν μπορούμε πια να διορθώσουμε τιποτα!!!

  30. στελλα μου,δεν πινω καθολου γαλα,δεν το μπορω με τπτ!επινα βεβαια μεχρι τα 25 με το ζορι…..τωρα το εχω ριξει στα γιαουρτια κ στα τυρια!ξηρους καρπους τρωω μια φουχτα σχεδον καθε μερα,παντα αναλατους κ παστελαριες-ξερεις εσυ(χαχα!!)-πολυ συχνα.φυσικα κ γνωριζω τους κινδυνους των light προϊοντων αλλα δεν τα τρωω συνεχεια,κανω διακοπες.τρελαινομαι για τυρι, αν ετρωγα ομως παντα full fat,θα προσεθετα πολλες θερμιδες επιπλεον στην καθημερινη μου διατροφη.κανενα καλο γιαουρτακι ξερεις να μας πεις;
    ναι το εχω ακουσει κι εγω αυτο για την οστεοπορωση αλλα αραγε ισχυει;

  31. @marianna Λοιπόν κοιταξε να δεις αυτο το θεμα με τις θερμίδες, το οποίο με εχει βασανίσει τρελλά!!! Μας μαθανε όλα αυτα τα χρόνια να μετραμε τις θερμίδες των τροφών. Οι θερμίδες δεν ειναι αρκετες για να τα αξιολογήσουμε, η συσταση και τα θρεπτικά συστατικά του κάθε τρόφιμου ειναι αυτο που εχει σημασία. Μπορει λοιπόν να καταναλώνεις ενα τρόφιμο με πολλές θερμίδες μεν, το οποίο όμως εχει full θρεπτικά συστατικά, π.χ Ω3 λιπαρά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία κ.α και παραλληλα με αυτα τα θρεπτικά συστατικά να βοηθας τις λιπαποθηκες του οργανισμού να καψουν το λιπος που εχουν ήδη. Λίπος που καει λίπος δηλαδη. Ενω τα light π.χ τυρια ξεγελουν τον οργανισμό, ότι τρωει κατι ενω ειναι κούφιες θερμίδες και τελικα εκρινονται ορμονες που πανε χαμενες και γινεται μακροπροθεσμα μεγάλη καταστροφη στον οργανισμο. Οπως π.χ με τα Light γλυκα, παγωτα και αναψυκτικά. Ο οργανισμός πρετοιμαζεται να φαει κατι γλυκο, εσυ δεν του το δινεις και οι ορμονες που εχουν εκκριθει προκειμένου να αφομοιώσουν το γλυκο πανε χαμένες, με αποτελεσμα να πέφτει η ινσουλινη, να πεινας περισσοτερο, να νοιωθεις θλιψη κ.λ.π Φυσικα όσο μπορεις τρόφιμα χωρις συντηρητικά, φυτοφάρμακα, μεγαλη τεχνική επεξεργασία. Στα εξηγω κι εγω πολυ ερασιτεχνικά όλα αυτα αλλα η αληθεια ειναι, οτι απο τοτε που αλλαξα αυτες τις πολυχρονες διατροφικές μου συνηθειες, επαψα να πειναω, να νοιωθω λιγουρες ή εκεινη την τρομερη λαχταρα για γλυκο και δεν παχαινω. Σε συνδιασμο με το βελονισμό φυσικά!

  32. @marianna π.χ το ταχινι ειναι μια εκπληκτικη τροφη που μπορει να αντικαταστησει το βουτηρο (πολυ παρεξηγημενο τροφιμο, δαιμονοποιημενο και όμως ακρως απαραιτητο για τη διατροφη μας, παντα βεβαια σε μικρες ποσοτητες. Μιλαω για το κανονικό βουτηρο όχι το αλλο με φυτικα ελαια και ελαιολαδο). Ετρεμα στην ιδεα ότι μπορει να φαω ταχινι λογω θερμιδων. Αμ δεν ειναι ετσι, γιατι με ελαχιστο ταχινι στο πρωινό σου, παιρνεις τοσες βιταμινες και ενεργεια που δεν πεινας και κανεις απειρο καλο στον οργανισμό σου. Οσο για γιαούρτι, υπαρχουν τόσες τοπικές, μικρες γαλακτοκομικές μοναδες στη Χιο. Φαε μαστελλο παιδάκι μου, εκεινο το θεσπεσιο μαστελλο στα κάρβουνα, το αγελαδινό όχι το προβειο αν θελεις, ριξε στα σκετα μακαρονια σου εκεινη την μαγικη μηζυθρα που μου εριχνε κι εμενα η μαμα μου, όταν μας την εστελνε η θεια η Μερόπη κι εχεις κάνει την τέλεια διατροφη!

  33. @marakit Μόλις τωρα ειδα το σχολιο σου, με ειδοποιησε η Τζουλια, να με συγχωρεις. Δεν ειδα το παλιότερο σου σχόλιο, δεν ξέρω ρωτουσες κατι άλλο? Το πιθανότερο ειναι, ότι παθαινεις αλλεργιες σε καποια συστατικά και πολυ πιθανόν να ειναι κάποια απο τα χημικά ή συντηρητικά των καλλυντικών αλλα το ίδιο μπορει να συμβει και με κάποια αιθερια έλαια. Θελεις να μου πεις την ηλικία σου και τις αναγκες σου για να σου προτείνω καποια πραγματα?

  34. @STELLA,συμφωνω απολυτα!γλυκα δεν τρωω σχεδον καθολου γι’αυτο κ τρωω λιγο φαγακι παραπανω!!!ουτε τα light γλυκα ειναι της αρεσκειας μου,εχουν ασπαρταμη.οταν φαω γλυκο,θα το φαω χωρις ενοχες,οπως τα χριστουγεννα.οσο για τις θερμιδες,δεν υπολογιζω τπτ,ετσι στα κουτουρου(σ’επρηξα στα χιωτικα σημερα)!!!αν μπορω να τρωω συνεχως κανονικο τυρι,αφου δεν εχω κ χοληστερινη, γτ οχι;

  35. @στελλα,
    δεν μπορω να φανταστω τον εαυτο μου να τρωει τετοια παχια γιαουρτια!φυσικα κ τρωω μαστελο,οταν ερθει στο σπιτι, δεν μας φτανει ενα κεφαλακι 4 ατομα…!!θα το τολμησω ομως μ’επεισες!φευγει ο αντρας μου για σουπερμαρκετ!(εκεινος να δεις τι διατροφες κανει,λιναροσπορος,κεφιρ κ.α.,εγω ειμαι λιγο δυσκολη,αν δεν μου αρεσει κτ,δεν το κατεβαζω με τπτ)
    εισαι ο φωτεινος παντογνωστης τελικα μεσα στο bb!

  36. @JULIA,ωρα ειναι να μας πεις οτι ειμαστε απιθανες,δεν ειναι;

  37. @marianna Ευχαριστω πατριώτισσα 🙂
    Λιναρόσπορος και κεφίρ!!! Σουπερ κάνει ο άντρας σου. Εγω εχω εντάξει πλεον και το χαρουπόμελο (γνησιο κρητικό βιολογικό) μερικές σταγόνες καθημερινά στο γιαουρτι! Πες του το!

  38. Τζα!!!Καλησπέρα bbgirls.@Stella έγραψες πάλι αγαπημένη μου.Καταπληκτικές οι πληροφορίες και οι συνταγές σου και πάλι μένω άφωνη με τις γνώσεις σου.Θα προσπαθήσω να φτιάξω κάτι κι εγώ αν και η αποτυχία μου είναι δεδομένη!!!Πώς να το κάνουμε;Stella είναι μόνο μία!Φιλιά…..

  39. @στελλα, μολις τον ρωτησα,το εχει ηδη δοκιμασει(οχι που θα του ξεφευγε)!!!

  40. @SofiaT :Eυχαριστώ για τη συμβουλή σου , για τη γλυκερίνη έχω επιφυλάξεις …
    @Stella : Eυχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια , θα τρέξω να ετοιμάσω τη λοσιόν
    @VickyShot : Όντως είσαι πολύ τυχερή με τέτοια νύφη καλλυντικοχρυσοχέρα !

  41. @MOUS MOUS πες τα χρυσόστομη… πες τα να τ΄ακούνε μερικές μερικές… για να παραδεχονται την τύχη τους!!! Οχι μονο καλόπεσε ο αδελφούλης τους… αλλά υπέγραψαν και χρυσό συμβόλαιο ομορφιάς και νεότητας!!!
    @VickyShot Τ΄ακούς μερικιά μερικιά????

  42. @Litsa Kouklitsa ελα βρε Λιτσάκι … μην είσαι εκ πρωιμίου ηττοπαθής!! Δοκίμασε πρωτα! Κάνε κατι απλό ενα σερουμ!!! Γραψε μου τι θες να σου στειλω μια απλή συνταγή!:)

  43. Καλησπέρα Τζούλια, καλησπέρα ΒΒgirls!! Έγραψες πάλι Στέλλα μας!!!!! Εξαιρετικό το Post και πολύ χρήσιμο γιατί άρχισα να βλέπω την υποψία μιας πανάδας (άλλοτε τη βλέπω και άλλοτε όχι) και θα κάνω κι εγώ το σέρουμ μου σύντομα γιατί μου άρεσε πολύ και η σύνθεσή του!! Αχ ευτυχώς που έχουμε εσένα !! Τυχερή η νυφούλα Βίκυ!!
    Φιλάκια πολλά!!

  44. Στελλίτσα μας έλειψες!!! Τέλειο το άρθρο όπως πάντα, και ήδη καταχωρήθηκε στο φάκελλο “Στέλλα=ομορφιά”, κι ας μην με ενδιαφέρει και τόσο πολύ το θέμα μιας και δεν έχω ούτε ακμή, ούτε πανάδες.Κράτησα όμως και την συνταγούλα για τα αγοράκια να την έχω για το βλασταράκι μου.Το επόμενο έρθρο -και σύντομα παρακαλώ, δεν έχουμε και πολύ χρόνο- να είναι για κυτταρίτιδα και σύσφιξη.Εγώ ήδη χρησιμοποιώ το jojoba-ginjer και είμαι ενθουσιασμένη.Πήρα και δεύτερο μπουκάλι.Επίσης να σε ρωτήσω τι μπορώ να κάνω ένα μπουκάλι που έχω βιολογικό έλαιο άγριο τριαντάφυλλο, για να μην μου πάει χαμένο?Καμία ιδέα?Να το χρησιμοποιήσω στο σώμα για σύσφιξη μήπως??Πολλά πολλά φιλιά!!!!

  45. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.
    ΚΑΛΑ Η ΣΤΕΛΛΙΤΣΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ “ΛΕΦΤΑ”. ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΥΚΛΙΤΣΑ ΜΟΥ ΠΑΛΙ.
    ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ. ΘΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΩ. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ?
    ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΑΚΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ “ΔΥΣΚΟΛΟ” ΟΠΟΤΕ Ή ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ, ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ Ή ΘΑ ΤΑ ΔΕΧΤΕΙ. ΘΑ ΔΟΥΜΕ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤ……………………….Ω ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ♥
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ♥

  46. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ, ΣΤΕΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ……..ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

  47. Σας ευχαριστώ όλες κορίτσια για τα καλά σας λόγια!
    @ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Θα σκεφθω και θα σου στειλω μια ωραιοτατη συνταγη για σερουμ! Εννοειται, ότι δε θά αφησουμε να παει χαμενο το υπεροχο αγριο τριαντάφυλλο!!!

  48. @MOUS MOUS: Κρύβε λόγια γιατί παίρνουν τα μυαλά της αέρα! Κρύβε λόγια!
    @Stella: Συγγνώμη, δεν άκουσα τίποτα! Η σύνδεση μου δεν είναι και πολύ καλή σήμερα, κάνει διακοπές! Μισό λεπτάκι να πάρω το μηδέν!!! 😛

  49. @Stella ευχαριστώ πολύ που μου απάντησες!!!το παλιοτερο δεν ξερω γιατι, αλλα δεν εμφανιζεται καν οποτε λογικο!!!πανω κατω τα ιδια ρωτουσα!!είμαι 23, και θελω τα βασικα που χρειαζεται για την ηλικια μου (που δεν ξερω ακριβως τι είναι να πω την αλήθεια), δεν είναι λιπαρη η επιδερμιδα μου θα ελεγα μονο στο μετωπάκι μου!!!και εχω κοκκινιλες κατω απτα ματια (πιθανοτα απτν υπολογιστή)… 🙂

  50. @marakit Φτιάξε ενα σερουμ που να περιέχει 10ml ζελε αλοης, 10ml καλεντουλα και 10ml αμυγδαλελαιο ή βερικοκελαιο. Προσθεσε 4 σταγονες αιθεριο ελαιο λεβαντας, 4 σταγονες tea tree και άλλες 4 σταγονες γερμανικό χαμομήλι. Εφαρμοζε πρωι – βραδυ. Δεν χρειαζεσαι αλλη κρεμα στη συνέχεια εκτος απο την αντηλιακή σου. Επισης προτιμησε αντι για λοσιον να φορας ανθονερο λεβαντας ή χαμομηλιού. Προτίμησε ενα αγνο σαπουνι απο ελαιολαδο για τον καθαρισμο του προσώπου σου όπως αυτα του rosmarino.gr.

  51. @marakit Μπορεις να το φορας και στα ματια, θα δεις διαφορα στους μαυρους κυκλους.

  52. Στέλλα ακούς την kathy?? Ηλεκτρονικό κατάστημα για να αγοράζουμε!!! Φοβερή ιδέα??!!!!!!

  53. @ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια !!!! 🙂

  54. Για μαυρους κυκλους διαβασα!Επειδη εχω το ιδιο προβλημα
    αυτα που με βοηθουν ειναι το Σογιελαιο(βιταμινη Κ βασικη για την θεραπεια
    των μαυρων κυκλων!)και βουτηρο κακαο που εχει την ιδιοτητα
    να αποχρωματιζει αρα πολυ καλο για τους κυκλους αλλα και για το δερματακι μας!!
    Υ.Γ και το βερυκοκελαιο εννοηται οπως ειπε και η Στελλα ειναι φουλ στην
    βιτ.Κ

  55. @Stella σ’ ευχαρστώ πολύ!!!!θα ακολουθήσω τις συμβουλες σου κατα γραμμα!!!μου αρεσουν πολύ τα θεματα σου και πολύ ωραιος και ο τρόπος παρουσίασης!!! τα υλικα που μου εγραψες, απλα τα ανακατεύω όλα μαζι ετσι;;;και πάλι χίλια ευχαριστώ!!!!!για το ηλεκτρονικό καταστημα που είπε η Αλεξανδρα σκεψου το!!!εχεις στρωμένη πελατεία!!!χαχχαχα
    @sofiaT ωραια και η δικια σου συμβουλη!!!θα πάρω και απο αυτο να δοκιμαζω εναλλάξ!!!εγω μονο αμυγδαλέλαιο εβαζα λίγες μερες, πιο πολύ για ενυδάτωση αλλα δεν μπορω να πω την γνωμη μου γιατι το σταμάτησα γρήγορα!!!δεν το έχω πολύ με την περιποίηση, βαριέμαι, αλλα όσο περνανε τα χρονια….αναγκαστικά πρεπει να αρχισω να ασχολούμαι!!!!!!!

  56. @Stella βλεπω εχει μεγαλη ποικιλια απο σαπούνια μπορείς να μου προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο που να μν μου ξηραίνει το δερμα;;;;
    Υ.Γ. με τις συμβουλες και τα θεματα σας εδω το πήρα αποφαση θα ασχοληθω με το δερμα μου!!!συγνωμη που σου εχω φαει τόσο χρόνο και πάλι ευχαριστώ!!!

  57. @marakit Οποιο κι αν παρεις είναι τόσο αγνα και τόσο υπεροχα που θα σου κανουν. Ισως να προτιμήσεις αυτο με τη λεβάντα ή με μέλι και γάλα. Παντως μπορείς να γραψεις στη Μένη εκ μερους μου αν έχεις καποια απορία ή για να σου υποδείξει το καλύτερο για σενα και θα σου απαντησει με προθυμία.

  58. Μπράβο , μπράβο και πάλι μπράβο!!!
    Ενα εξαιρετικό , υπέροχο ποστ και δύο μεγάλα προβλήματα της επιδερμίδας.
    Μου αρέσει (ή με αρέσει όπως το λέμε εμείς στην Θεσσαλονίκη) που προτείνετε λύσεις φυσικές και όχι μόνο κρέμες του εμπορίου.

    Η μεγάλη μου κόρη, που είναι μόνο 10 χρονών, βασανίζεται από την ακμή από μικρή στα βασάνα το κοριτσάκι μου.
    Προς το παρόν χρησιμοποιούμε ένα σαπούνι frezyderm και μια κρέμα La roche από το φαρμακείο χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα.
    Στέλλα πιστεύεις ότι μπορώ εφαρμόσω τις προτάσεις σου; ή αν έχεις κάτι άλλο να προτείνεις γιατί πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση λόγω του νεαρού της ηλικίας.
    Ευχαριστώ πολύ .

  59. @Stella καλημερα, καλημερα!!!και πάλι χιλια ευχαριστώ!!! 😉 θα σου εχω σπάσει τα νευρα με τις ερωτήσεις μου (είμαι ασχετη οπως εχεις καταλάβει), αλλα θα σου κάνω αλλη δύο ερωτησεις και αν δεν σε εχω κουρασει απαντησε μου σε παρακαλώ!!!τα υλικα για τα σερουμ τα ανακατευω απλα όλα μαζι ε;;;;και το διατηρω στο ψυγειο, για ποσο όμως;;;

  60. @Anna Nas σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Η μικρή σου μάλλον θα πρέπει να προσέξει πολύ τη διατροφή της, όλα τα παιδιά βασανίζονται απο την ακμή λόγω κακής διατροφής με σοκολάτες, junk food κ.λ.π. Σου προτείνω επειδη ειναι μικρη να χρησιμοποίησεις ενα διαλλυμα με βιολογικο ζελ αλοης και αμυγδαλελαιο και π.χ 10+10ml και μεσα να ριξεις (αυστηρά) 2 σταγόνες λεβάντας + 2 σταγόνες tea tree oil ή γερμανικο χαμομήλι και ας το χρησιμοποιεί κάθε βραδυ (δυο-τρεις σταγονες) στο προσωπο της (διατηρησε το στο ψυγειο για τρεις μηνες). Επισης μπορεις να βραζεις χαμομήλι (βραζε καθε δυο μερες και διατηρησε το στο ψυγειο) και να την περνας με ενα βαμβακακι σαν λοσιον πρωι βραδυ. Για τον καθαρισμο θα σου προτεινω τα αγνα σαπουνια του rosmarino.gr όπως και στην marakit.

  61. @marakit θα τα ανακατεψεις όλα καλα ή ακομα καλυτερα μ΄ενα μιξερακι του νες καφε (αποστείρωσε το με οινοπνευμα). Διατηρησε το στο ψυγειο για περιπου 3 μηνες.

  62. @Anna Nas Υπενθυμίζω με προσοχή τα αιθέρια έλαια και δη στα παιδιά.

  63. Στέλλα μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντησή σου.
    Εχεις δίκιο για την διατροφή, μας το είχαν πει όταν προωτοξεκίνησε το πρόβλημα πριν απο 2 χρόνια. Γενικά πάντα προσέχαμε τί τρώγαμε, τώρα πια ακόμα περισσότερο αλλά …είναι ένα παιδάκι 10 χρονών που παίρνει για σνακ στο σχολείο σάντουιτς με ταχίνι και ένα σακουλάκι ωμούς ξηρους καρπούς όταν όλα τα υπλ παιδάκια τρώνε κρουσαν και πατατάκια.
    Κάνουμε βέβαια και τις ατασθαλίες μας.

  64. @Anna Nas τότε ίσως θα έπρεπε να δειτε το ορμονικό!!! σου μιλάω εκ πείρας!

  65. Τζα!!!Καλημέρα κι από δω.@Stella είμαι απλά ρεαλίστρια.Στέλλα είναι μόνο ΜΙΑ!Αλλά θα το τολμήσω για κάτι απλό.Χίλια ευχαριστώ……..

  66. Stella δε φαντάζεσαι πόσο σ’ευχαριστώ γι’αυτό το post!!Είμαι 28 αλλά έχω ακόμη ακμή που με βασανίζει!Ευχαριστώ τόσο πολύ για τις συμβουλές!

  67. @Stella είσαι τελειααααααααααααααα……ευχαριστώ 🙂
    ααααα..και περιμενουμε και άλλα ωραια θεματακια!!! 😉

  68. Εύγε για ακόμη μία φορά, Στέλλα! 🙂

  69. Wow!
    Stella, υποκλίνομαι.. Αχ πόσο θέλω να ξεκινήσω να τα κάνω όλα αυτά!!!
    Τι υπέροχες συμβουλές, ιδέες, συνταγές!
    Μπράβο κι αναμένουμε κι άλλα τέτοια ποστ! <3

  70. πολύ ωραίο και αυτο το θεμα!!!!!!!ευτυχως δεν εχω τετοια προβλήματα αλλα πάντα διαβαζω τα θεματα σας και τα σχόλια και σημειωνω τις συμβουλες σας και των κοριτσιων σε περίπτωση που τις χρειαστώ στο μέλλον!!!!!
    @Stella στο marakit είδα έδωσες ένα serum και θελω να το κάνω και εγω, αλλα οπως εψαξα είδα ότι το γερμανικο χαμομήλι είναι αρκετα ακριβο, μήπως θα μπορούσες να μου πεις καποιο άλλο εξισου καλο συστατικο (λίγο πιο οικονομικο) που να κάνει την ιδια δουλεια και να μπορω να τη βαλω και στα ματια;;;;

  71. @anastasiaaaaa Αν αναφέρεσαι στα θεματα ακμης (και όχι μονο), τότε προτίμησε τη λεβάντα που είναι θαυματουργή σε όλα!

  72. Ευγε Στελλα!!Οι συμβουλες σου ειναι οτι μου χρειαζεται …εχω παθει εντονο ερεθισμο απο 4 μερες χρησεως κρεμας ισοτρετινοινης…Τερμα οι χημείες…

  73. Γεια σας κορίτσια!Stella, ανακάλυψα χθες το site και κόλλησα.Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε αιθέρια έλαια, αλλα διαβασα για το νυχτολουλουδο και το αγριο τρυανταφυλλο για τις ιδιότητές τους και θα ήθελα να βάζω.Μπορώ να αγορασω αυτα τα δύο και να τα ανακατέψω βαζοντας τα κάθε βράδυ?Η πρέπει το καθένα χωριστα?Α και το αμυγδαλελαιο μου φανηκε καλο…Δλδ θέλω κατι για λάμψη, ενυδατωση και ρυτιδες.Ειμαι 34 χρονών.Σε ευχαριστώ πολυ!!

  74. Kalhspera sas! molis egina melos tou blog kai exw hdh entupwsiastei me ola ta ”mustika” omorfia poy para8etete…Omws kata kairoys akougontai diafora poy isws me exoun berdepsei! Egw exw liparh epidermida sto T tou proswpou mou, auto shmainei oti exw kai maura stigmata ta opoia den borw na ta 3efortw8w. Epipleon, kata kairous emfanizontai spurakia ta opoia mou afhnoun mikra shmadia!
    Poia 8a htan loipon ta swsta bhmata ths ka8hmerinhs peripoihshs tou proswpou moy; Sas euxaristw ek twn proterwn!!! 😉

  75. Πολύ καλό όμως όταν είχα και εγώ αντίστοιχο πρόβλημα με βοήθησε πάρα πολύ αυτό εδώ http://wp.me/p3PzuG-k0

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.