Roger & Gallet: Έρχεται το άρωμα, Fleur de Figuier (και δώρο για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου!)

 

 

Έχω μια φαντασίωση. Θα ήθελα πάρα πολύ σε ένα από τα αρωματικά λανσαρίσματα της Roger&Gallet, να είχα μαζί μου την γκουρού –λέγε- με- και- Υπουργό- Αρωμάτων, MariaA. Και αυτό γιατί μεταξύ του Βασίλη Μαρή (ο οποίος κάθε φορά που μας παρουσιάζει ένα νέο άρωμα R&G, μένουμε όλες άφωνες από το πάθος και τις γνώσεις του) αλλά και της MariaA, που επίσης μας αφήνει άφωνες με τις δικές της γνώσεις, νομίζω θα απολαμβάναμε, μια από τις καλύτερες παρουσιάσεις αρωμάτων…

 

Ο Βασίλης Μαρής, μας μιλά και μας “παίρνει μαζί του” πάντα, στα «αρωματικά του ταξίδια»…

 

 

Roger&Gallet λοιπόν αγαπημένες σήμερα και το νέο λάνσάρισμα Fleur de Figuier, με απόλυτο πρωταγωνιστή, το λαχταριστό, σύκο.

 

Να τι είπε για τη νέα του δημιουργία ο διάσημος αρωματοποιός Francis Kurkdjian  «Πρωτογνώρισα τη μυρωδιά του σύκου στην περιοχή της Μεσογείου. Κάθε φορά που ανακαλώ τη μυρωδιά, οι αναμνήσεις  με μεταφέρουν  στην Ιταλία,  την Ισπανία, την Ελλάδα. Ο ύπνος το μεσημέρι και οι περίπατοι κατά το τέλος της, έρχονται αμέσως στο μυαλό μου. Η ένταση του αρώματος του σύκου προσδίδει φρεσκάδα κατά τη διάρκεια των πολύ ζεστών ημερών. Απολαμβάνω την κρεμώδη και αισθησιακή πλευρά του και τις πολλαπλές όψεις του. Ωστόσο, όταν η Roger & Gallet, μου ζήτησε να συνθέσω ένα νέο eau fraîche γύρω από αυτό το άρωμα, αισθάνθηκα πως ήταν απαραίτητο να αντανακλά το στυλ της εταιρείας. Φαντάστηκα μια πολύ φρέσκια, γλυκιά και λεπτή σύνθεση, που θα αποτελεί έναν φόρο τιμής στον γενναιόδωρο ψεκασμό του Eau de Cologne στο σώμα.»

 

 

Το Άρωμα

«Για τις υψηλές νότες, επέλεξα το μανταρίνι προκειμένου να εκφράσω τη θηλυκότητα. Λίγοι μικροσκοπικοί σπόροι κύμινου κάτω από τη γλώσσα προσθέτουν την αίσθηση από τα λεπτά κουκούτσια του σύκου. Υπάρχει επίσης μια νύξη γκρέιπφρουτ εξαιτίας της φρεσκάδας του και της δυνατότητάς του να αναδεικνύει τον φρέσκο, αισθησιακό και νόστιμο πολτό. Δεδομένου ότι το σύκο είναι και λουλούδι, προσπάθησα να δώσω μια σύγχρονη, ανάλαφρη διάσταση, περισσότερο ευαίσθητη από οτιδήποτε είχε δημιουργηθεί προηγουμένως. Ως εκ τούτου δημιούργησα μία νέα δομή με  βάση το λουλούδι. Για τις μεσαίες νότες πρόσθεσα τα φύλλα συκιάς, πράσινα και φωτεινά, που είναι μαλακά και αισθησιακά, παρά πικρά και άγρια.

 Στη βάση πρόσθεσα μόσχο για να τονίσω τις ξυλώδεις νότες στο τέλος.  Ο  κέδρος εναρμονίζεται τόσο αρμονικά με τις νότες του γάλατος της συκιάς και έτσι επετεύχθη η ομαλότητα της γλυκύτητας  κάτι πολύ σημαντικό για μένα,  αυτό που αφήνει ακριβώς μια φυσική αίσθηση . Όπως συνηθίζεται στη Roger & Gallet, το άρωμα συνοδεύεται με μία τελετουργία τριών βημάτων, αρωματικό σαπούνι, αφρόλουτρο & shower gel, και ενυδατικό γαλακτώματα σώματος..»

 

 

Σημειώστε ότι το άρωμα κοστίζει 38,90Ε τα 100ml και 18,90 τα 30ml και θα το βρίσκετε από τα μέσα Μαρτίου, σε επιλεγμένα φαρμακεία και Hondos Centers.

 

 

 

 

Λίγα λόγια, για τον αρωματοποιό, Francis Kurkdjian

 

 

Ο Francis Kurkdjian είναι ένας πολύ ταλαντούχος , καταξιωμένος και παραγωγικός αρωματοποιός. Έχοντας κάνει μια εκθαμβωτική αρχή στο χώρο της αρωματοποιίας, από τα 25 έγινε παγκοσμίως γνωστός με την πρώτη του επιτυχία- το Le Male, του  Paul Gaultier. Για πολλούς θα ευθύνεται για το revival των Eau de Colognes αφού με τον Hedi Slimane το 2004 δημιούργησε τα Colognes (όπως το Eau Noire) αποκλειστικά για τις boutique Dior. Αυτή τη στροφή στην υψηλή αρωματοποιία ακολούθησαν οι περισσότεροι οίκοι Υψηλής Ραπτικής και Ειδών Πολυτελείας όπως Chanel, Hermes, Tom Ford, Comme des Garcons, Armani κ.α. Τον χαρακτηρίζουν ως σύγχρονο Μίδα στο χώρο της αρωματοποιίας αφού οι δημιουργίες του γίνονται best sellers και δημιουργεί νέες τάσεις σ’αυτήν (πχ η ανάσταση των oriental στα ανδρικά αρώματα τη δεκαετία του 90s ή η στροφή σε colognes & Eaux αρχές 21ου αιώνα).

 

Έχει συνεργαστεί με σύγχρονους καλλιτέχνες όπως τη Sophie Calle για installations, έχει δημιουργήσει εικαστικά projects όπως τον αρωματισμό με νότες τριαντάφυλλων στα σιντριβάνια των Βερσαλλιών, ή τη δημιουργία του αρώματος του χρήματος για εικαστικό event στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Έχει αναδημιουργήσει σε συνεργασία με ιστορικούς αρωμάτων το άρωμα της Μαρίας Αντουανέτας και ακόμα έχει πλημυρίσει με αρωματικές σαπουνόφουσκες τη Champs Elysse.

 

 

Αν και είναι από τις λίγες φορές που σας γράφω με τόσες πολλές λεπτομέρειες, την ιστορία ενός αρωματοποιού, για τον συγκεκριμένο, έχω τους δικούς μου προσωπικούς λόγους. Είναι αυτός ο οποίος -εκτός από πάρα πολλά, από τα πιο πετυχημένα αρώματα- έχει δημιουργήσει και δυο από τα αγαπημένα μου, ever: το Narciso Rodriguez For Her, καθώς και το Juliette Has A Gun, Lady Vengeance.

 

O άνθρωπος, είναι απλά κορυφή.

 

 

 

 

 

 

Νομίζατε, ότι το ξέχασα, ε; Δεν ξεχνιούνται κάποια πράγματα….

 

Happy Valentines Day, bb girls!

 

 

Και δεν γίνεται να γιορτάσουμε τη μέρα, όπως πρέπει εδώ μαζί στο bb, χωρίς έστω ένα δυο, δωράκια… Σχόλιο λοιπόν από κάτω αγαπημένες από σήμερα, Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου μέχρι την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου και την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου θα σας πω ποιές δυο από εσάς θα κερδίσετε και θα αποκτήσετε σε avant premiere, το νέο Roger & Gallet, Fleur de Figuier!

 

Καλή επιτυχία!

685 Σχόλια
  1. Ενδιαφέρον Άρωμα, τόσο που με προκαλεί να το δοκιμάσω!

  2. Αν το κερδίσω θα έχω την ευκαιρία να το δοκιμάσω, γιατί φαίνεται ενδιαφέρον Άρωμα!

  3. τελεια συσκευασια…ελπιζω να το κερδισω για να δοκιμασω και το αρωμα!!!¨)

  4. αν ειναι τοσο ωραιο οσο και το μπουκαλακι του,τοτε το θελω οπωσδοιποτε!!!

  5. Πιστεύω ότι το άρωμα θα είναι πολύ καλό(αφού ο ίδιος έφτιαξε κ το Narciso Rodriguez for her,που είναι από τα αγαπημένα μου).Αλλά κ το μπουκάλι είναι πολύ ”δροσερό”

  6. τελειο δωρο για γυναικες με παθος!!!

  7. τι πιο ωραίο δώρο για μία γυναίκα? <3

  8. ELPIZW NA KANW MIA OMORFI EKPLIKSI STIN GYNAIKA MOU,EYXARISTW.

  9. Χρειάζομαι ενα νεο και ωραίο άρωμα για να μου φτιάξει την διάθεση! 🙂

  10. Αχ τί ωραίο!Οτι πρέπει να μου ανέβει λίγο το ηθικό!ευχαριστούμε!

  11. πως να μη το θέλω με τόσο όμορφη περιγραφη και τόσο ωραία λόγια..το Narciso Rodriguez For Her είναι και δικό μου αγαπημένοοοο και γιαυτο θα σε εμπιστεύομαι απόλυτα σε όλα όσα γράφεις..έχω αγοράσει πολλά από τα προιόντα που μας αναφέρεις κατά καιρούς και πάντα συμφωνούμε σε όλα σχετικά με το αποτέλεσμα..πόσο ανυπομονώ να μυρίσω τη μυρωδιά αυτή όμως που μολις διάβασα και που μας παρουσίασες..πόσο μου αρέσει και το σύκο σαν φρουτάκι..πως να είναι άραγε σαν μυρωδιά???τι έξυπνο να χρησιμοποιείς τόσο όμορφες μυρωδιές,οικείες σε μας ..από την ύπαιθρο..εμένα μου θυμίζει τα καλοκαίρια στο χωριό..παιχνίδι,ξεγνοιασιά και φρέσκα φρούτα κάθε απογευματάκι κάτω από την κληματαριά..όλα αυτα σκέφτηκα μόνο και μόνο με τα λόγια σου όμορφή μου Julia..πόσο σπάνιο είναι να σε κάνει κάποιος να φέρνεις στη θυμιση τόσο όμορφες αναμνήσεις με λίγα μόνο λόγια..είναι όμως τα κατάλληλα να σε κάνουν να πεθυμήσεις καλοκαίρι μια τέτοια βροχερή μέρα..φιλάκια όμορφή μου Julia

  12. τελειο, θελω πολυ να το δοκιμασω!! μακαρι να το κερδισω! συγχαρητηρια για το μπλογκ σας

  13. Τα έχω λατρέψει αυτά τα αρώματα!!! 😀

  14. θέλω πολύ να μυρίσω αυτό το άρωμα!!! το θέλω!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  15. εχω δοκιμασει σχεδον ολα τα rogergallet θα ηθελα και το καινουριο

  16. πολυ καλο δωρο…καλη τυχη σε ολλουσ….

  17. Τέλειο δώρο! Ευχαριστούμε!!!!

  18. Ανυπομονώ να ….. γευτώ τα αρώματά του. Ευχαριστούμε.

  19. Μακάρι να είμαι η τυχαιρή! Θέλω πολύ να το δοκιμάσω!!!

  20. Τέλειο δώρο!! Καλή επιτυχία σε όλους!!

  21. Πραγματικά, πρέπει να είναι υπέροχο άρωμα!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.