Korres Sensitive: Νέα, εξειδικευμένη σειρά περιποίησης για ευαίσθητες επιδερμίδες

ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ-&-ΣΑΛΙΚΥΛΙΚΟ-ΟΞΥ_

 

Η Korres παρουσίασε πρόσφατα, μια νέα σειρά περιποίησης προσώπου και σώματος που αποτελείται από τρία προιόντα, με φυσική σύνθεση, που φτάνει σε κάποιες περιπτώσεις το 97,1%. Η σειρά απευθύνεται στο ευαίσθητο-δυσανεκτικό και το ευαίσθητο-λιπαρό δέρμα.

 

Για το ευαίσθητο- δυσανεκτικό δέρμα, επιλέχθηκαν το Τσάι του Βουνού και η Βεταϊνη. Το ευαίσθητο- δυσανεκτικό δέρμα απαιτεί ήπια μέσα καθαρισμού και παράλληλα βαθιά ενυδάτωση. Το νέο Απαλό Υγρό Καθαρισμού για πρόσωπο και σώμα και η Μαλακτική Κρέμα Σώματος, με βασικά συστατικά το βιολογικής καλλιέργειας κρητικό Τσάι του Βουνού και τη Βεταϊνη και ποσοστό φυσικού περιεχομένου 90,7% και 97,1% αντίστοιχα, λειτουργούν συνδυαστικά, προσφέροντας αντιοξειδωτική, καταπραϋντική και ενυδατική δράση και εξασφαλίζοντας την ομαλή “συμπεριφορά” του συγκεκριμένου τύπου δέρματος

 

 

 

Για το Ευαίσθητο -Λιπαρό δέρμα επιλέχθηκαν το Φασκόμηλο και το Σαλικυλικό Οξύ. Η απομάκρυνση του υπερβολικού σμήγματος χωρίς την καταστροφή του υδρολιπιδικού φιλμ του δέρματος, είναι η βάση της φροντίδας του λιπαρού δέρματος με τάση για ατέλειες. Το νέο Ρυθμιστικό Υγρό Καθαρισμού για το πρόσωπο και το σώμα, με ποσοστό φυσικού περιεχομένου 90,1%, αξιοποιεί τη δύναμη των φυσικών συστατικών για βαθύ καθαρισμό, περιορισμό των ατελειών, μείωση της έκκρισης σμήγματος και της γυαλάδας και ενυδάτωση, με την αντισηπτική προστασία του Φασκόμηλου και τις απολεπιστικές ιδιότητες του Σαλικυλικού οξέως στην “πρώτη γραμμή”.

 

 

 

Όσο αφορά την έρευνα και ανάπτυξη των προϊόντων, νομίζω ότι είναι πολύ ενδιαφέρον να μάθετε τι προσφέρουν κάποια από τα δραστικά συστατικά της σειράς:

 

Τσάι του Βουνού

 

Η Μαλοτίρα [Sideritis syriaca], μια από τις πόες που ο ελληνικός λαός ονομάζει Τσάι του βουνού, πήρε  τ’ όνομά της από μια φράση των Ενετών κατακτητών της Κρήτης που σημαίνει “τραβώ την αρρώστια”, γεγονός που υπογραμμίζει πόσο την εκτιμούσαν σε παλαιότερες εποχές.

 

Παραμένει μέχρι σήμερα περιζήτητη, καθώς το ευστόμαχο, θερμαντικό και αντιγριπικό έγχυμά της καταναλώνεται πολύ τακτικά από τους Κρητικούς.

 

Στο εκχύλισμα από Τσάι του βουνού αποδίδεται πολύπλευρη δράση, όπως αντιμικροβιακή, αντιβακτηριακή, αντιμυκητησιακή και αντιφλεγμονώδη.Είναι από τα από τα πιο γνωστά ενδημικά φυτά της Ελλάδας και βρίσκεται αυτοφυές μονάχα στα ορεινά της Κρήτης και ειδικότερα στις κορφές του Ψηλορείτη.

 

Βεταϊνη

Η καταπραϋντική Βεταϊνη ανακουφίζει από ερεθισμούς και κοκκινίλες, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τη διαδερμική απώλεια νερού, διατηρώντας σταθερή την υδρολιπιδική ισορροπία της επιδερμίδας

 

Φασκόμηλο

 

Από τα περίπου είκοσι είδη Φασκόμηλου που συναντάμε αυτοφυή στην ελληνική φύση, σημαντικότερο και πιο γνωστό είναι η Σάλβια η φαρμακευτική, ένας αρωματικός θάμνος που δεν ξεπερνά συνήθως σε ύψος το μισό μέτρο.

 

βοτανοθεραπευτές χρησιμοποιούν ιδιαίτερα τα χνουδωτά φύλλα του ή το αιθέριο έλαιό τους για τις αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, σπασμολυτικές και ανθιδρωτικές ιδιότητές τους.

Είναι σπουδαίος σύμμαχος της ομορφιάς, ιδιαίτερα για τη λιπαρή επιδερμίδα, καθώς συντελεί στο βαθύ καθαρισμό του δέρματος.

 

Σαλικυλικό Οξύ

 

Το απολεπιστικό Σαλικυλικό οξύ σε συνδυασμό με εκχυλίσματα από Πορτοκάλι και Λεμόνι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, καθαρίζοντας τους πόρους σε βάθος.

 

Πολύ μου αρέσει, να μαθαίνω, τι ακριβώς κρύβεται πίσω από κάποια συστατικά, που χρησιμοποιούμε στην επιδερμίδα μας…

 

 

 

16 Σχόλια
  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΖΟΥΛΙΑ,
    ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ KORRES.
    EΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

  2. Καλημερα!!
    Πολλα προιοντα του Κορρε ειναι απο τα αγαπημενα μου!οπως γαλακτωματα για το σωμα , αφρολουτρα, σαμπουαν, μακιγιαζ!!
    Αυτη ηνεα σειρα μαλλον κανει για το δικο μου δερμα που κοκκινιζει και αντιδρα ευκολα μετα απο πολλα γαλακτωματα καθαρισμου!!Σιγουρα θα την δοκιμασω.
    Να προσθεσω και εγω για το φασκομηλο μιας και ειναι ενα βοτανο που το εχω παντα στο ντουλαπι μου!
    Το φασκομηλο στην αρχαιοτητα το θεωρουσαν ιερο φυτο οι αρχαιοι Ελληνες και αργοτερα οι Αραβες και μετα οι Ρωμαιοι ελεγαν”οποιος εχει φασκομηλο στο σπιτι του δε φοβαται το θανατο”
    Αργοτερα στην μεγαλη πανουκλα οταν καποιοι κλεφτες εκλεβαν τους νεκρους και δεν κολαγαν στην δικη για να σωθουν ανταλαξαν το μυστικο τους που δεν ηταν αλλο απο μια αλοιφη απο φασκομηλο θυμαρι λεβαντα και δεντρολιβανο!Το οποιο
    εμεινε γνωστο ως “το λαδι των 4 κλεφτων”!!
    Φιλια xxxx

  3. Γεια σας και απο εμενα!Το δευτερο απο τα προιοντα το εχω ήδη αγοράσει αλλα δυστυχως παραμένει στο ντουλάπι μου οποτε δεν μπορω να εκφέρω αποψη.Οσο για τις ιδιότητες των βοτάνων…ειναι εκπληκτικες.Ακόμη καλύτερα βεβαα στην φυσική τους μορφή ως αφεψήματα ,καταπλάσματα κ.λ.π.Εδώ στην Κρητη όντως τα τιμούμε δεόντως.Σας φιλώ!

  4. Καλημέρα σ’όλη την όμορφη παρέα! Λατρεύω όλα τα προϊόντα της εταιρείας Korre και αυτή η νέα σειρά για το ευαίσθητο δέρμα νομίζω είναι ότι καλύτερο για μένα, αφού το δερματάκι μου είναι πολύ ευαίσθητο και κοκκινίζει εύκολα!! Πρέπει να τα δοκιμάσω σύντομα!
    Τελικά η φύση αποτελεί το μεγαλύτερο φαρμακείο! Στο πέρασμα των χρόνων ο άνθρωπος άρχισε να ξεχνά τις θεραπείες της φύσης και προτίμησε να στρέψει το ενδιαφέρον του στα κατασκευάσματα των χημικών εργαστηρίων…. αλλά απ’ότι φαίνεται η φύση παίρνει τη ρεβάνς, καθώς ανακαλύπτουμε ξανά τις ευεργετικές ιδιότητες των φυτών! Φιλιά!

  5. Καλημερα και καλη εβδομαδα.ΥΠΕΡΟΧΟ το post!!!!!!Ευχαριστουμε,εμαθα πολλα απ΄αυτο.Τα προιοντα KORRES ειναι πολυ αγαπημενα μου και πολυ καλα.Και να σας πω την αληθεια τα προηγουμενα χρονια κι εγω και οι φιλες μου χρησιμοποιουσαμε προιοντα ακριβα που ομως δεν ηταν τα καταλληλα για το προσωπο μας.Τωρα οι περισσοτερες χρησιμοποιουν KORRES γιατι ειναι και καλα και εχουν και πολυ καλες τιμες.ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ.

  6. Τζα!!!Καλημέρα Τζούλια και bbgirls!Καλά μου ακούγονται τα Korres και ίσως να δοκίμαζα τη σειρά για τα ευαίσθητα δέρματα.Ένα ζεστό τσάι όμως θα το πιω.Φιλάκια….

  7. Θα καώ στην πυρά το ξέρω αλλά δεν αντέχω θα το γράψω. Ενώ πάντα βλέπω τα προϊόντα του Κορρέ με πολύ καλό μάτι, τρελαίνομαι με τις προσφορές και τα πακέτα που βγάζει, εκτός από τα βερνίκια(έχει το πιο ωραίο κλασικό κόκκινο βερνίκι)και τα μολύβια(έχει το πιο ωραίο πράσινο λαδί, όλες οι ξένες bloggers τιο εκθειάζουν) τπτ άλλο δε με έχει βολέψει. Χμ ίσως καμιά μάσκα ή κανένα peeling αλλά και πάλι δεν πετάω τη σκούφια μου. Κατα καιρούς δοκιμάζω και τις κρέμες αλλά κάθε φορά μένω με την αίσθηση πως δε με καλύπτουν. Τελευταία είχα δοκιμάσει την κερσετίνη(είχα βρει πολύ ωραίο λογοπαίγνιο με το επίθετο μου).
    Φυσικά αν πετύχω σε καμιά ωραία προσφορά το καθαριστικό για τις ευαίσθητες επιδερμίδες δε θα το αφήσω στο ράφι, άλλο αυτό.

  8. Καλημέρα κι από εμένα !Επιτέλους , ένα εξειδικευμένο προιόν για Ευαίσθητο-Λιπαρό δέρμα γιατί τα περισσότερα προιόντα που απευθύνονται στο λιπαρό δέρμα περιέχουν συνήθως παράγοντες και συστατικά που το αφυδατώνουν και το ‘αγριεύουν’ με αποτέλεσμα η λιπαρότητα να επιστρέφει εντονότερη . Ανυπομονώ να κυκλοφορήσει και σαμπουάν της σειράς .

  9. καλησπερα τζουλια κ κοριτσια!παντα ευχαριστα τα νεα απο τον κορρε!εχω δοκιμασει αρκετα απ’αυτα κ μου αρεσαν.επισης μου αρεσει που αναγραφουν πλεον ποσο φυσικη ειναι η συνθεση των προϊοντων τους.αυτο που μου κεντρισε το ενδιαφερον ειναι το υγρο καθαρισμου για το ευαισθητο λιπαρο δερμα.δυστυχως το διαθετω κ παντα οταν αγοραζω ενα υγρο καθαρισμου αναρωτιεμαι αν θα μου στεγνωσει το δερμα….καημος κι αυτος με τη λιπαροτητα,μεγα θεμα να γυαλιζεις νομιζω.
    οσο για το τσάι του βουνου,πινω δυο κουπες καθε πρωι,μου αρεσει πολυ,εκτος βεβαια απο τα αλλα βοτανα που καταναλωνουμε ως αφεψηματα.γενικα,ειμαστε των βοτανων χαμομηλι,φασκομηλο,μελισσακι κ.α.

  10. Καλό μεσημέρι αγαπημένες φίλες! Θα συμφωνήσω με την Ελένη, ότι δεν τρελλαίνομαι με τα προιόντα του korre. Δεν ξέρω ακριβώς τον λόγο, δεν μου έχουν κάνει κάτι κακό, δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς μου φταίει. Παρ’ όλ’ αυτά έχω κατα καιρούς αγοράσει προιόντα μακιγιάζ,το καθαριστικό προσώπου που είναι αφρός και ξεβγάζεται με νερό αλλά και την ρολέτα. Σας φιλώ!!!

  11. Καλησπέρα! Τι ωραία τα προϊόντα του Κορρέ, κάθε φορά που πηγαίνω στο φαρμακείο, όλο και κάτι θα “σηκώσω”. Μου αρέσει η φυτικής τους προέλευση, το γεγονός ότι είναι ελληνικά και οι προσιτές τιμές τους. Από τα αγαπημένα μου είναι το αφρόλουτρο βανίλια – κανέλα, μυρίζει τόσο ωραία που σου έρχεται να το… φας! Επίσης, έχω χρησιμοποιήσει τις βαφές μαλλιών και έμεινα υπερ-ευχαριστημένη!

  12. Θα επισημάνω ότι και η προλαλήσασα:πρόκειται για ελληνική εταιρεία που έχει αποδείξει την ικανότητά της στη δημιουργία αξιόλογων προϊόντων και πρέπει να την υποστηρίζουμε.

  13. Καλησπέρα Τζούλια, καλησπέρα bbgirls!! Πολύ ωραία τα νέα του Κορρέ μου αρέσουν πολύ οι μυρωδιές τους στα προιόντα σώματος, από τις βαφές έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη, τα βερνίκια είναι τέλεια όπως και τα περισσότερα ΄προιόντα μακιγιάζ, γενικά τα έχω δοκιμάσει όλα και έτσι κι αυτά θα βρουν το δρόμο τους προς το ντουλάπι μου!
    Φιλιά πολλά!!

  14. Εξαιρετικά νέα, μιας και πρόκειται για πρωτότυπα θεωρώ (για τα δεδομένα της αγοράς των καλλυντικών) και πολύ αγαπημένα συστατικά!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.