Σεμινάριο Ομορφιάς και Υγείας στη Neal’s Yard Remedies

 

 

 

Πολύ, πάρα πολύ ενδιαφέρον το guest post σήμερα από τη Stella, η οποία πριν λίγο καιρό, παρακολούθησε ένα σεμινάριο στην  Neal’s Yard Remedies και έγραψε για εμάς, όχι μόνο την εμπειρία της αλλά και πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, τα οποία αφορούν σε αυτή την φυσική μάρκα ομορφιάς.

 

Απολαύστε το!

 

BOTANA ΥΓΕΙΑ, ΟΜΟΡΦΙΑ KAI ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ!

 

*Ξέρατε, ότι το μυστικό της ευεξίας, της υγείας και της ομορφιάς κρύβεται στα βότανα?  Αυτό το τέλειο χημικό εργαστήρι της φύσης;

 

*Ξέρατε αλήθεια, ότι όλα τα βότανα έχουν αντικαρκινική δράση και ειδικά το τριφύλλι και ο μενεξές;

 

*Γνωρίζατε το εκπληκτικό, πολυβιταμινούχο, αναντικατάστατο Alfalfa?  Ένα βοτάνι γνωστό και ως Medico Satina, από τα πιο θρεπτικά φυτά που υπάρχουν, πολύτιμη πηγή βιταμίνης A, B, D, και E ενώ έχει επίσης βιταμίνη C και βιταμίνη Κ, υπεύθυνη για την πήξη του αίματος;

 

*Μήπως γνωρίζετε ωστόσο το Ginko Biloba, που είναι τονωτικό του αίματος δρα ενάντια στην κακή αιμάτωση του εγκεφάλου, στην  κατάθλιψη, την αδυναμία αλλά και ως έγχυμα είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό για τα μαλλιά;

 

*Γνωρίζατε, ότι ακόμα κι αν δεν μπορούμε να αποκτήσουμε μια εξ’ ολοκλήρου βιολογική διατροφή, επιβάλλεται να τρεφόμαστε τουλάχιστον με βιολογικές πατάτες, κρεμμύδια, καρότα και μήλα γιατί είναι αυτά που απορροφούν περισσότερο από το έδαφος όλα τα θρεπτικά συστατικά τους, αλλά παράλληλα και τα λιπάσματα και φυτοφάρμακα;

 

 

Αυτά κι άλλα πολλά, υπέροχα και συναρπαστικά έμαθα στο καταπληκτικό σεμινάριο που διοργάνωσε η Neal’s Yard στον φιλόξενο, ζεστό της χώρο  περιτριγυρισμένη από ευωδιές αιθέριων ελαίων και θησαυρούς κρυμμένους στα πανέμορφα μπλε μπουκαλάκια των οργανικών καλλυντικών της Neal’s. Οδηγός μας σ΄αυτό το μονοπάτι της γνώσης, με θέμα «τα αιθέρια έλαια και τα βότανα για όμορφο δέρμα και υγιή μαλλιά», ήταν η κυρία Λια Λεντίδου αρωματοθεραπεύτρια-βοτανοθεραπεύτρια, η οποία μας μύησε στον άγνωστο και μαγικό κόσμο των βοτάνων.  

 

 

Βότανα λοιπόν, παλιά και δοκιμασμένα, όσο κι ο άνθρωπος στη γη, με δραστικές ουσίες και βιταμίνες που αναπληρώνουν τα ένζυμα που καταστρέφει ο ίδιος ο οργανισμός κατά τη λειτουργία του και δράση που οφείλεται στο άρωμα τους, δηλαδή, στα αιθέρια έλαια που περιέχουν.   Τα βότανα είναι αρωματικά αλλά και θεραπευτικά.  Είναι τρόπος ίασης και γι΄αυτό η χρήση τους δεν μπορεί να είναι αυθαίρετη αλλά επιβάλλεται η γνώμη και η δοσολογία ειδικού.  Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.  

 

 

 

Αμφιβάλλω βέβαια αν ένας γιατρός πιστός στην κλασική, δυτική ιατρική θα μας προέτρεπε στη χρήση τους, όμως προσωπικά θα εμπιστευόμουν αυτόν που δεν είναι προσκολλημένος στην αποκλειστική και μόνο χρήση φαρμάκων. Όπως, βασική αρχή είναι η χρήση βιολογικών βοτάνων, φυτικών λαδιών βάσης και αιθέριων ελαίων, γιατί δεν ωφελεί από τη μια να προσπαθούμε να επωφεληθούμε των αναντικατάστατων θρεπτικών συστατικών τους και από την άλλη να ακυρώνουμε τα οφέλη τους, με τα φυτοφάρμακα που αναπόφευκτα θα εισβάλλουν στον οργανισμό μας.  

 

 

Κι επειδή ο κόσμος των βοτάνων είναι αχανής και ανεξάντλητός θα σπεύσω να σας πληροφορήσω για κάποια απ΄ αυτά που μπορείτε να βρείτε άνετα στα καταστήματα και τα φαρμακεία που πουλούν βιολογικά προϊόντα και βότανα, βάσει των βασικών τους δράσεων.  Ωστόσο τα βότανα είναι μια ολιστική θεραπεία, μην το ξεχνάτε! Κάνουν καλό στο σύνολο του οργανισμού μας, δε θεραπεύουν μόνο ένα σύμπτωμα κι αυτή είναι μια βασική τους διαφορά από τα χημικά φάρμακα.  Ο οργανισμός μας είναι ένα σύνολο κι όπως δεν μπορούμε να αποκόψουμε το σώμα από το συναίσθημα, έτσι και δεν μπορούμε να θεωρήσουμε, ότι μια θεραπεία απευθύνεται μόνο σε ένα μέρος του.   Υπάρχουν απλά κάποιες ιδιαίτερες ιδιότητες σε ένα βότανο, οι οποίες ευεργετούν ορισμένες περιπτώσεις δυσλειτουργιών.  Έτσι όπως μας προσφέρουν αναζωογόνηση, αποτοξίνωση, ευεξία, τόνωση, ενισχύουν το ανοσοποιητικό, διατηρούν την αλκαλικότητα και ως εκ τούτου τον εφοδιάζουν  κατάλληλα για την αντιμετώπιση των ασθενειών.  Σε αντίθεση με τα χημικά φάρμακα, τα οποία πολεμούν το νόσημα όταν αυτό έχει ήδη εμφανισθεί.

 

Ξέρετε λοιπόν, ότι η Ιτιά η παραδοσιακή μας και λουλουδιασμένη, είναι στην ουσία «ασπιρίνη» γιατί περιέχει σαλικυλικό οξύ, την ίδια θεραπευτική ουσία με το κλασικό φάρμακο? Ενώ η γνωστή μας γλυκύρριζα δεν είναι παρά κορτιζόνη! Η γλυκοριζίνη που περιέχει απελευθερώνει το γλυκορητινικό οξύ που έχει παρόμοια χημική δομή με αυτή των επινεφριδίων. Αυτό εξηγεί γιατί η γλυκύρριζα επιδεικνύει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, παρόμοια με της κορτιζόνης. Βοηθάει επίσης στην ενδυνάμωση των τριχοειδών τειχών, έχει αντιφλεγμονώδη και αντιαλλεργική δράση και χορηγείται σε περιπτώσεις δερματικών παθήσεων (εκζέματα, δερματίτιδες, ψωρίαση).  Το πολυκόμπι ή εκουιζέτο χαρακτηρίζεται ως “αποθήκη μετάλλων» γιατί στη χημική του σύσταση περιέχει μεγάλες ποσότητες πυριτικού οξέος, σαπωνίνες, στερόλες, τανίνες, μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, σελήνιο και άλλα μέταλλα.  Ειδικά το πυρίτιο συντελεί στην αποθεραπεία των νοσημάτων και διευκολύνει τον εμπλουτισμό των οστών με ασβέστιο και μέταλλα ακριβώς γιατί χωρίς αυτό ο οργανισμός μας δεν μπορεί να τα αφομοιώσει ούτε να χρησιμοποιήσει το ασβέστιο. Σημαντικό και για την υγεία των οστών, των νυχιών, των μαλλιών και του δέρματος.  Είναι ένα από τα σπουδαιότερα διουρητικά βότανα χάρη και συντελεί στην επιτάχυνση της αποκατάστασης του κατεστραμμένου συνδετικού ιστού. Το αποτελεσματικότερα βότανο για τους πόνους και την θεραπεία των ρευματικών παθήσεων.  Συνδυασμένο με την τσουκνίδα βοηθάει την αναιμία.  Στην αναιμία βοηθάνε επίσης η τσουκνίδα και το άγριο τριαντάφυλλο.

 

 

 

Ο ταπεινός, μαϊντανός πάλι, είναι ένα κι ένα για τα νεφρά και τη σωστή λειτουργία τους.  Έχει εξαιρετικές αντισηπτικές ιδιότητες, δυναμώνει γενικά το ανοσοποιητικό σύστημα και ενισχύει τη νεφρική λειτουργία με μία ήπια διουρητική δράση.  Αν θέλετε να θωρακίσετε τον οργανισμό σας απέναντι στις ιώσεις, τα ισχυρότερα αντιβιοτικά χωρίς τις παρενέργειες των χημικών είναι το θρούμπι και το φασκόμηλο κι επίσης δραστικά είναι η εχινάκεα, το θυμάρι, η ρίγανη και το δενδρολίβανο.  Αυτό το δενδρολίβανο πάλι! Τι αν σας λέω για το θαυματουργό βοτάνι και που δεν το χρησιμοποιούμε και ποια περίπτωση δε θεραπεύει.  Δενδρολίβανο για τονωτικό του αίματος και της διάθεσης, για δυνατά μαλλιά, για ωραίο δέρμα για σύσφιξη των πόρων.   Το δενδρολίβανο έχει μια πρωτεΐνη η οποία διασφαλίζει και προστατεύει το δέρμα από το άγχος, τις τοξίνες, τις ελεύθερες ρίζες, το στρες, διατηρώντας το νεανικό, όμορφο και σφριγηλό! 

 

 

Αν πάλι αρρωστήσατε κι έχετε πυρετό τότε δοκιμάστε τα καλύτερα αντιπυρετικά βοτάνια τη μέλισσα, τη μέντα τον ύσσωπο, την καλέντουλα και το καταπληκτικό borago! Το borago είναι ένα λουλούδι κοινά γνωστό ως αστρολούλουδο (starflower).  Ο σπόρος του αποτελεί την υψηλότερη πηγή Γ-λινολενικού οξέως, ενός λιπαρού οξέως που μετατρέπεται σε ουσία τύπου ορμόνης με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθιστώντας έτσι το borago χρήσιμο στη θεραπεία δερματικών παθήσεων.  Διεισδύει επίσης εύκολα στην επιδερμίδα ως φυτικό λάδι.  Ενισχύει τη δραστηριότητα των δερματικών κυττάρων και την ανάπλαση κι επούλωση του δέρματος, με το πολύτιμο Ω6 ωφελώντας έτσι τις ξηρές αφυδατωμένες και ώριμες επιδερμίδες.  Χρήσιμο για όλες τις δερματικές διαταραχές,  έκζεμα, ψωρίαση, αλλεργίες, δερματίτιδα, ερεθισμούς.  Ιδανικό για το πρόσωπο αλλά και για θεραπείες μαλλιών. 

 

 

Αναλγητικά βότανα είναι το αρπαγόφυτο, ο λυκίσκος και το γνωστό μας πανάρχαιο βαλσαμόχορτο, ενώ το νευρικό σύστημα χαλαρώνει με λεβάντα, πασιφλώρα, χαμομήλι και βαλεριάνα που την παίρνουμε όμως με κάποιες παύσεις στο ενδιάμεσο.  Η τσιμιτσιφούγκα (BLACK COHOSH) σε συνδυασμό με τη λυγαριά είναι εξαιρετικά βοτάνια για την περίοδο της εμμηνόπαυσης.  Ειδικά η τσιμιτσιφούγκα περιέχει ρητίνη, σαλικυλικό οξύ, τανίνη και οιστρογόνο συστατικό. Το βότανο δρα ως εμμηναγωγό αντισπασμωδικό εξομαλυντικό και ηρεμιστικό (χάρη στην ανεμωνίνη). Ασκεί ισχυρότατη επίδραση σαν χαλαρωτικό και εξομαλυντικό του γυναίκειου γενετικού συστήματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ευεργετικά αποτελέσματα στις περιπτώσεις επώδυνης ή καθυστερημένης εμμηνορρυσίας.

 

 

 

Ένα άλλο καθαρά «γυναικείο βότανο» είναι η αχίλλεια.  Θεωρείται το δώρο της φύσης προς τις γυναίκες!  Καλμάρει πολλές γυναικολογικές ανωμαλίες όπως δυσμηνόρροια, αμηνόρροια, διαταραχές στην εμμηνόπαυση και σπασμούς μήτρας, είναι ρυθμιστικό της εμμηνορρυσίας και μειώνει την έντονη αιμορραγία.  Είναι επίσης αντισπασμωδική, σπασμολυτική αλλά χρησιμοποιείται και στο άσθμα, την κολίτιδα και άλλες νευρικές γαστροπάθειες. Ακόμα όμως εμποδίζει την τριχόπτωση ειδικά αν κάνουμε εντριβές με αφέψημα.  Κάνει καλό στο λιπαρό δέρμα σε ακμή, έρπη, καλόγηρους, αλλεργίες, φαγούρα, λειχήνες.

 

 

Ο γνωστός μας κορίανδρος ή κόλιανδρος ένα από τα παλαιότερα βότανα στον κόσμο, αφού αναφέρεται ακόμη και στην Παλαιά Διαθήκη, δεσμεύει τα βαρέα μέταλλα από τον εγκέφαλο και ως εκ τούτου δρα ως αποτρεπτικό στο αλτσχάιμερ!

 

 

Ο κουρκουμάς ένα από τα ισχυρότερα και δραστικότερα βότανα!  Το ενεργό συστατικό turmerone έχει σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ισχυρότερη και από τη βιταμίνη Ε.  Αφήνει το δέρμα ομοιόμορφο, απαλό, λείο, και λαμπερό ενώ το κάνει να φαίνεται πιο υγιές.  Εξαιρετικό αντιφλεγμονώδες επίσης, για αρθρίτιδες.  

 

 

Το Alfalfa, γνωστό ως Medico Satina, είναι ένα από τα πιο θρεπτικά φυτά που υπάρχουν.   Οι Άραβες, οι οποίοι το ανακάλυψαν, το ονόμασαν «Βασιλιά των φυτών» και «Πατέρα όλων των τροφίμων». Οι Πέρσες το αναγνώρισαν ως ένα από τα πιο θεραπευτικά βότανα της φύσης. Το Alfalfa είναι μια πολύτιμη πηγή βιταμίνης A, B, D, και E και έχει επίσης βιταμίνη C και βιταμίνη Κ, υπεύθυνη για την πήξη του αίματος. Η εξαιρετική αξία στο Alfalfa είναι η πλούσια ποιότητα, η ποσότητα και η σωστή ισορροπία του ασβεστίου, του νατρίου, του μαγνησίου, του φωσφόρου, του χλωρίου, του καλίου και του πυριτίου. Όλα τα στοιχεία αυτά απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία των διαφόρων οργάνων του σώματος.  Το Alfalfa είναι μία από τις πλουσιότερες τροφές σε χλωροφύλλη που οδηγεί σε υγιή και δραστήρια γηρατειά. Είναι μία εξαιρετικά αλκαλική τροφή και πολύτιμη θεραπευτική για πολλές ασθένειες. Αυξάνει την σύσπαση των εντέρων, επαναφέρει την πέψη και εξασφαλίζει την καλύτερη απορρόφηση της τροφής. Διαπιστώθηκε επίσης, ότι είναι πολύ ευεργετικό στα περισσότερα προβλήματα αρτηριών και καρδιακών παθήσεων, καθώς και στις αναπνευστικές παθήσεις.

 

 

 

 

 

 

Kαι βέβαια η Stella, δεν θα μπορούσε να μην μας ενημερώσει για άλλη μια φορά, με φυσικές συνταγές και tips ομορφιάς, αλλά γι αυτά, θα πρέπει να κάνετε υπομονή μέχρι αύριο.

 

Stay tuned, bb girls!

 

 

38 Σχόλια
  1. Καλημέρα Τζούλια και bb girls. Mπράβο Stella, πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που μας μεταφέρεις, θέλουν βέβαια αρκετή μελέτη -τόσα πολλά βότανα , τόσες πολλές χρήσεις- αναμένουμε αύριο τις συμβουλές σου.Θα ήθελα κάποια στιγμή να ασχοληθείς και με το θέμα αδυνάτισμα και βότανα, είμαι σίγουρη ότι θα έχεις πολλά να μας πεις….

  2. Καλημέρα σε όλους!!!!!!!!!!!! Συγχαρητήρια Στέλλα που ασχολίθηκες και μας μετέφερες τόσο χρήσιμες πληροφορίες.

  3. Καλημέρα κούκλες!
    @Stella: Σ’ευχαριστούμε πολύ που μοιράστηκες μαζί μας την όμορφη εμπειρία σου και μάθαμε και μεις αυτές τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες! Περιμένω μ’αγωνία να διαβάσω αύριο τις φυσικές συνταγές και τις συμβουλές ομορφιάς σου! Φιλιά!

  4. Το θεμα ειναι κατα ποσο μπορεις να εισαι γνώστρια ολων αυτων των πληροφοριων

  5. Καλημερα!!!
    @Στελλα μου εισαι θυσαυρος!!καταπληκτικα νεα!
    Με τα βοτανα δεν εχω πολλες γνωσεις και αυτα που μας ειπες σημερα
    με εξεπληξαν ευχαριστα!!
    Αυτα που χρησιμοποιω εγω λογω ημικρανιων ειναι ο κουρκουμας τον
    βαζω σχεδον σε ολα τα φαγητα μου.Μετα το φασκομηλο/δεντρολιβανο αγαπημενα
    για πολλες χρησεις.
    Ετυχε σημερα να παρασκευαζω τις κρεμες μου και τα σερουμ εχω πια μονιμες
    πελατισες τις φιλες μου αλλα και τις μαμας μου.Τελικα οποιος δοκιμασει τα φυτικα
    δυσκολα τα αποχωριζεται!!Τυχαιο δεν νομιζω.
    Περιμενω με αγωνια το αυριανο ποστ.
    Υ.Γ Καπου διαβασα οτι το δικο μας “τσαι του βουνου”ειναι πολυυυυ πιο καλητερο
    απο το τσαι!Ετσι οι Κινεζοι ζητησαν να μας δωσουν διπλασια ποσοτητα για ανταλλαγη!!
    Φιλια xxxx

  6. καλημερα σιγουρα χρησιμο αλλα δεν μπορεις να τα θυμασαι ολα αυτα οταν θα ερθεις αντιμετωπος με το προβλημα η ευκολη λυση τοτε φαρμακειο.γεια σας

  7. Καλημέρα σε όλες! Χαίρομαι που βρηκατε το post ενδιαφέρον! Σίγουρα δεν μπορούμε να τα θυμόμαστε όλα απ΄έξω. Αφ΄ενός όμως υπάρχουν οδηγοί τύπου “ευρετηρίων” και βιβλία στο εμπόριο με συγκεντρωμένα τα βότανα, τις ιδιότητες, τις χρήσεις και τις συνταγές τους, αφ΄ετέρου καλό ειναι αν έχουμε κάτι που μας βασανίζει να ψαξουμε να βρούμε τη φυτική λυση και τι είναι κατάλληλο για την περίπτωση μας. Δε χρειάζεται να είμαστε κινητές εγκυκλοπαίδιες, αρκεί να ξέρουμε που να αντρέξουμε αν χρειαστεί. Εξάλλου πιστεύω πλεον, ότι είναι θέμα “στασης ζωής” αν με την πρώτη ευκαιρία καταφεύγεις στο φάρμακο ή σε μια φυσική λύση.

  8. Στέλλα, εισαι και η πρώτη. Διάβασα όπως πάντα με πολύ ενδιαφέρον το σημερινό σου ποστ και ανυπομονω και για το αυριανό! Ευχαριστούμε πολύ που τα μοιράζεσαι όλα αυτα μαζί μας!

  9. Καλημερούδια κι από εμένα.Μπραβο Στελλα για το εξαιρετικο και πολύ χρήσιμο ποστ σου.Και εμένα με εχει πίασει μια μανια τον τελευταίο καιρό με τα βοτάνια,οπότε οι πληροφορίες σου μου ήρθαν “ταμαμ”.Πριν λίγες μέρες αγόρασαμε (εγω και το αμορε εννοω) λοϋιζα και καλέντουλα.Ολο τον χειμώνα ταράξαμε το φασκόμηλο το οποίο το είχε μαζεψει με τα ιδια του τα χερακια το bb boy μου και το είχα αποξηρανει(παρεμπιπτόντως,εκτός από αφέψημα και στο φαγητό είναι υπέροχο)Οι πληροφορίες όντως είναι πολλές για αυτό κορίτσια εγώ έχω ένα τετραδιακι και γράφω αλφαβητικά οτι μαθαίνω για το κάθε βότανο,οπότε κάθε φορα ανατρέχω.Επίσης,αλλο ένα κολπάκι που έκανα είναι να βάλω ετικέτες σε κάθε βάζο με τις ιδιοτητες του καθε βοτάνου.Εξαιρετικά χρήσιμο.
    @Stella:Αυτό που με προβληματίζει ωστόσο είναι η προέλευση των βοτανων ,των αιθέριων ελαίων κ.λ.π.Πως θα ήμαστε σίγουρες οτι είναι καθαρά,χωρίς φάρμακα και ασφαλή αν τα αγοράζουμε απο κάποιο καταστημα?
    Και κάτι άλλο….Στέλλα μηπως γνωρίζεις πως μπορουμε να εκμεταλλευτόυμε τις ιδιοτητες τους στο επακρο?Εννοω,καθε βοτανο θελει αλλο χρονο βρασμου π.χ ή χρησιμοποιείται ως καταπλασμα,εγχυμα,αφεψημα,κομπρέσα και μπλα μπλα μπλα.
    Νομίζω οτι ηρθε η ωρα να σταματησω να γραφω….χαχαχα…Σας φιλω…

  10. Α,ξέχασα να σου πω,
    @Ελένη η λουίζα ειναι βοτανο το οποίο βοηθάει στο αδυνατισμα,στην κατακρατηση υγρων και την κυτταρίτιδα…Είναι καλό να πίνουμε ένα φλυτζάνι 20 λεπτά πριν το φαγητο (μέχρι 3 φλυτζ.την ημέρα)Αυτό μπορίς να το κάνεις για 2 μήνες ,μετα ενα διαλειμματακι για 2 εβδομάδες και ξανα….

  11. @SofiaSar Σοφία μου συμφωνώ μαζί σου. Τωρα, όσο αφορά τα πιστοποιημένα ασφαλή βότανα, τα βιολογικά έχουν πάντα μια πιστοποίηση. Στην Ελλάδα όλα τα βιολογικά προιόντα (υποθέτω και τα βότανα) πιστοποιούνται από τη ΔΗΩ και τη ΒΙΟΕΛΛΑΣ. Εγω έχω δει πάντως πιστοποιημενα βότανα (τα πιο συνηθισμένα τουλάχιστον ρίγανη, τσαι του βουνού κ.λ.π) από αυτές τις δύο εταιρείες. Επίσης στο σεμινάριο αναφέρθηκε ένα φαρμακείο απόλυτα εξιδεικευμένο στα βότανα και όλα τα εναλλακτικά-ομοιοπαθητικά -φυτικά της κας Αννας Χατζοπούλου Σόλωνος 54, η οποία δίνει και οδηγίες – κατευθύνσεις για τη χρήση τους. Υπάρχει και site να ρίξετε μια ματιά hatzopoulou.gr

  12. “Σταση ζωης”συμφωνω απολυτα!
    Αλλοστε μπορεις να τα συνδιασεις αν και εγω πρωτα καταφευγω στα φυτικα
    και αν δεν δω βελτιωση βαζω και την χημεια!!
    Δεν ειναι τυχαιο που την τελευταια φορα ο γυναικολογος μου που
    ειπε πλυσεις Μονο με χαμομηλακι!!
    Ο οργανισμος μας εχει φτιαχτει να εχει τελεια αρμονια με τους απειρους θησαυρους
    που μας προσφερει η φυση.Πολλα φαρμακα δεν χρησιμοποιουν ως πρωτη υλη απο την φυση οπως ειπε και η Στελλα η “ασπιρινη” και εγω οταν το εμαθα εμεινα αλαλη!
    Απλα με το περασμα των χρονων χασαμε αυτην την επαφη καιρος να την ξαναθυμηθουμε.
    Φιλια xx

  13. Σχετικά με το αδυνάτισμα η Λουίζα ή μελισσόχορτο θεωρείται ιδανική, καθώς και ο μαιντανός ή το χαμομήλι. Περισσότερο όμως για τη διουρητική – αποτοξινωτική τους δράση. Μην ξεγελιέστε δεν υπάρχει αδυνάτισμα χωρίς σωστή διατροφή. Ενα “εναλλακτικό ματζούνι” που ξέρω, αλλά το διέκοψα χωρίς να δοκιμάσω σε βάθος χρόνου τα αποτελέσματα γιατί με αηδίαζε, ειναι να διαλύεις σε ζεστό νερό (όχι καυτο, γιατι χανονται οι ιδιότητες) μέλι και κανέλλα και να πινεις ένα φλιτζάνι το πρωί νηστικιά και ένα το βραδυ πριν κοιμηθείς. Η κανέλλα έχει εξαιρετικές ιδιοτητες και είναι ένα απίστευτα ευεργετικό μπαχαρικό για τον οργανισμό σε πολλαπλό επίπεδο, τόσο που οι φαρμακοβιομηχανίες θα ήθελαν να μην μάθουμε ποτέ πόσο μας ευεργετεί στην υγεία. Αυτή ωστόσο η πρωινή πόση με αηδίαζε τόσο που δεν μπόρεσσα να το συνεχίσω. Ισως πρέπει να μειώσω την κανέλλα και να το προσπαθήσω και πάλι.

  14. καταπληκτικά προϊόντα…έχω δοκιμάσει την παιδική σειρά στην μικρή μου..:)

  15. Γεια σας κορίτσια !
    @Stella : Ειλικρινά σε ευχαριστώ για τα τόσο πολύτιμα που μας έχεις μάθει , πολλές συμβουλές σου τις εφαρμόζω στην καθημερινότητά μου κι έχω δει αποτέλεσμα άσε δε που δεν διανοούμαι να πλυθώ με αφρόλουτρο πια , μόνο με αγνό πράσινο σαπούνι με βότανα . Θέλω να σε ρωτήσω το εξής : για δερματικά προβλήματα , είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε έκχυμα από κάποιο βότανο ή το αντίστοιχο αιθέριο έλαιο ? Δηλαδή , τα αιθέρια έλαια δεν είναι πιο δραστικά , άρα και καλύτερα από τα βότανα ?

  16. @MOUS MOUS δεν είναι ακριβώς έτσι με την έννοια, ότι είναι ανάλογα την περίπτωση και τι μορφη περιποίησης θέλουμε να έχουμε. Υπο μία έννοια σαφως και τα αιθερια ελαια είναι πιο δραστικά, γιατι είναι η καρδιά του φυτού και κινητοποιούν πολλούς μηχανισμούς. Αλλά υπάρχει διαφορα μεταξύ των βοτάνων και στο έγχυμα, αποσταγμα ή βάμμα. Αν έχεις καποιο συγκεκριμένο δερματικό πρόβλημα να αντιμετωπίσεις στείλε μου email στο [email protected] και θα λαβεις απάντηση, όταν θα κανουμε το ανάλογο post με τα ερωτήματα σας.

  17. οχι απόσταγμα .. αφέψημα βοτάνων ήθελα να γραψω…

  18. kalispera julia bbgirls!!!
    stella ti oraio post poly endiaferon!!!anipomono gia ayrio!!!filakiaaaa

  19. Τζα!!!Καλησπέρα….Καταπληκτικές πληροφορίες(όπως κάθε φορά)κι ευτυχώς που η Stella μας τα υπενθυμίζει.Μπράβο γι’άλλη μια φορά!!!

  20. Μιλώντας με φίλη γυμνάστρια περί μελιού και κανέλλας,μου έλεγε ότι η κανέλλα θεωρείται βαρύ μπαχαρικό και ενδεχομένως η τόση κατανάλωση να επιβαρύνει το στομάχι.Περιμένω απάντηση,αν κάποια ξέρει,γιατί εγώ το έπινα και καμιά αναγούλα δεν ένιωθα!!

  21. @KETTY H αναγούλα που έλεγα έχει να κανει με επιβαρυνση στο στομάχι (γιατι ενα θεματακι το έχουμε)… Νομίζω, ότι εκει οφείλεται μου είχε πέσει βαρύ. Εσύ τελικά είδες κάποια βελτίωση?

  22. Η κανελα που χρησιμοποιηται πρεπει να ειναι Κευλανης η οποια
    εχει λιγοτερη κουμαρινη(ουσια που σε μεγαλες δοσεις κανει κακο)
    Στο εμποριο δυστηχως και κυριως στα σουπερ μαρκετ κυκλοφορει
    κανελα απο την Κινα που ειναι φουλ στην κουμαρινη!
    Εγω την παιρνω απο ειδικο καταστημα με μπαχαρικα για να ειμαι
    σιγουρη οσο μπορω.
    Γιαυτο πριν την αγορασεται ρωτηστε!

  23. καλησπερα κοριτσια!καλησπερα STELLA!σ’ευχαριστουμε για το υπεροχο post!πραγματικα,διαβασα για βοτανα τα οποια δεν ειχα ξανακουσει.ειναι ολα πολυ ενδιαφεροντα.
    εχω δοκιμασει κι εγω χλιαρο νερο με μελι κ κανελα αλλα νομιζω οτι κ εμενα με επιβαρυνε στο στομαχι. περιοδικα,βαζω ομως λιγη κανελιτσα στο μελι που τρωω καθε πρωι.περιμενω με ανυπομονησια τα αυριανα νεα σου!παω να πιω το πρασινο τσαγακι μου τωρα,φιλια!

  24. Κι απ΄ότι διαβάζω τώρα, οι μεγάλες δόσεις κουμαρίνης επιβαρύνουν το ήπαρ και τα νεφρά…. Που ξαναγυρίζουμε λοιπόν? Καλύτερα η σωστή διατροφή απο τα γιατροσόφια για αδυνάτισμα… εξάλλου ούτε τα βότανα πρέπει να τα λαμβάνουμε ανεξελεγκτα. Είναι φάρμακα της φυσης άρα θέλουν σωστή δοσολογία και χρήση.

  25. ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΔΕΙΞΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΑΥΤΑ.ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ Κ ΣΤΟΜΑΧΙ Κ ΕΧΕΙ ΣΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΕΣ ΛΟΥΙΖΑ,ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ Κ ΤΗ ΜΕΝΤΑ.ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ….

  26. Καλησπέρα στην πιο όμορφη παρεούλα!!
    Η μυρωδιά από τα βοτάνια μέχρι εδώ έφτασε και ήταν τόσο ξεσηκωτική που έκανε ακόμα κι εμένα να ποστάρω!!! (αφού δέχτηκα προπυλακισμό και κατόπιν απειλής από την αγαπητή Stella ότι θα σταματήσει την ευγενική χορηγία των φυτικών θαυματουργών κρεμών με τη μοναδική Stella’s recipy…ενέδωσα!)
    Δεν έχω να πω πολλά για τη Stella και για τις γνώσεις της, ίσως να ήταν και γραφικό στην τελική.
    Αυτό που κάνει εντύπωση είναι η (μετα)στροφή που βλέπω σε φυτικές και “εναλλακτικές” λύσεις στην ομορφιά και στην απήχηση που έχει!
    Επίσης, επειδή παρακολουθώ το bb, έστω και σιωπηλά (άτιμη κοινωνία κλπ κλπ 😛 ) έχω να παρατηρήσω και την ευαισθησία της Τζούλιας μας σε τέτοια θέματα, αλλά και αρκετών bb-girls.
    Τώρα, ύστερα και από την δυνατότητα αποστολής mail στη Stella για οποιαδήποτε απορία, νομίζω ότι δίνεται η δυνατότητα σε όσες το επιθυμούν να αποκτήσουν αυτό που έχω εγώ εδώ και κάποια χρόνια…θέλω να ρωτήσω κάτι? ντριν ντριν τηλέφωνο στη Stella…βέβαια και αυτό με το αζημίωτο έτσι? μη ξεχνιόμαστε! ολόκληρο αδερφό θυσίασα στο βωμό της ομορφιάς…
    Αναμένοντας με αγωνία το part II, σας φιλώ όλες γλυκά!!!!!

  27. @vickysot χα χα χα!!! (Μετα)τροπίστηκε και το “κορίτσι της χημείας”! Αμα πείσαμε εσένα υπάρχει ελπίδα και για τη σωτηρία του πλανήτη!

  28. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΠΑΛΙ ΣΤΕΛΛ. ΠΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ “ΚΡΥΒΕΙ” ΓΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΗ Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΦΥΣΗ.
    ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ!

  29. @όλες: Kαλησπέρα και από μένα bb girls (μετά από μια .. ατελείωτη μέρα..) Αν και εγώ είμαι χωρίς αμφιβολία κορίτσι της χημείας, έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί από τις ιδιότητες της κρέμας Stella’s Recipe, την οποία φοράω ευλαβικά τα βράδια (αν και περιμένουν πολλές εταιρείες στη σειρά, για να δοκιμάσω και να γράψω για τα προιόντα τους..) Αυτό όμως που με έχει εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο, είναι το πόσες από εσάς δείχνετε μεγάλο ενδιαφέρον και στρέφεστε πλέον στις φυσικές λύσεις.. μου έχετε δώσει μεγάλη ιδέα για post…

  30. @Stella :Σε ευχαριστώ πολύ , θα σου στείλω σίγουρα e-mail , το είχα κατά νού .

  31. Εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες…έμαθα πολλά για διάφορα βότανα που ούτε καν ήξερα!!!! Η φύση είναι το καλύτερο οπλοστάσιο του ανθρώπινου οργανισμού!!!!

  32. @Julia εχεις εντυπωσιαστεί γιατί οι κρέμες Stella’s recipy δεν έχουν ίχνος συντηρητικού και αντλούν όλη τους τη δύναμη απο τη φρεσκάδα των υλικών που αφένός ειναι βιολογικά, αφ΄ετερου διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου από τα ίδια τα κύτταρα π.χ αιθέρια έλαια και κινητοποιούν τους μηχανισμους ανάπλασης και ανδόμησης από το ίδιο το δέρμα. Είναι αυτό που σου έχω ξαναπεί. Μία κρεμα φυτικης προέλευσης αλλά “στο ραφι” μπορεί να γραφει π.χ αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο, αλλα σε τι ποσοστό το περιέχει εν τέλει? Εχει και ενα σωρό άλλα συστατικά προκειμένου να διατηρηθεί στο ραφι και να πουληθεί μια μέρα. Μια κρέμα έτσι όπως τη φτιάχνω εγω, είναι turbo, γεματη απο θρεπτικά και μόνο συστατικά και γι΄αυτό τη διατηρούμε στο ψυγείο. Γιατί ειναι φρεσκια όπως τα φρούτα και τα λαχανικά μας που δεν θα τ’ αφηναμε ποτε έξω. Ειναι η ίδια η φυση Τζούλια μας και γι΄αυτο είναι παντοδύναμη! Και μάλιστα στην καλύτερη εκδοχή της, τη βιολογική! Εγω πλεον λατρευω αυτη την δυνατότητα που μου δίνει για υγεια, ομορφιά και σωστή διατροφη!

  33. Περιμένω με ανυπομονησία το αυριανό ποστ.
    @Stella σε ευχαριστω για τις extra πληροφοριες.Όσο για την σωστή διατροφή έχεις απόλυτο δικαιο.Τα μαντζούνια απο μονα τους δεν κάνουν κατι…Ισορροπία χρειάζεταΙ.
    Καλό βράδυ σε όλες.

  34. Συγχαρητήρια για όλες αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες!!Η αλήθεια είναι ότι από τότε που διαγνώστηκα από σιδηροπενική αναιμία βαριάς μορφής,άρχισα να δίνω σημασία στην αξία των βοτάνων και να μελετώ την διατροφική αξία των φρούτων και λαχανικών(μιας και σε πείσμα όλων εξακολουθώ να αντιπαθώ το κρέας).Σύμμαχός μου -εκτός από τον σίδηρο- ένα εξαιρετικό βιβλίο που περιέχει αλφαβητικά όλα τα βότανα και τις τροφές και τη δουλειά που κάνουν στον ανθρώπινο οργανισμό!Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πως μπορούν τα βότανα να γίνουν όπλα ενάντια στις αρρώστιες..Πολλά από αυτά που θυμάμαι τα διαβασα στο άρθρο και φυσικά το έχω αποθηκεύσει για περαιτέρω γνώση!!

  35. Παρα πολυ κατατοπιστικο το post της Στελλας και οταν ειδα το βοτανο για την καταθλιψη δεν το πιστευα.Υπαρχει τετοιο βοτανο?και γιατι τοσα χρονια εγω παιρνω φαρμακα?και γιατι οι γιατροι δεν τα προτεινουν?θα ηταν και πιο οικονομικος και πιο φυσικος τροπος για ολους εμας.Ευχαριστουμε Στελλα.

  36. @ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΣΟΥΚΑΛΟΥ γιατί Παρασκευή μου οι γιατροί ποτε δε θα σου πουν ένα φάρμακο που δεν άπτεται της δυτικής ιατρικής και δη ως αποτέλεσμα των φαρμακοβιομηχανιών. Είναι πολλά τα γιατί… γιατί δεν το πιστεύουν, γιατί δεν το ψάχνουν, γιατί δεν το γνωρίζουν, γιατί μας βλέπουν μόνο ως σώμα και όργανα και όχι ως ολιστικές οντότητες και δη ως ψυχισμούς… άσε έιναι πολλά τα γιατί… κι εγω για κατι τέτοιους λόγους άρχισα να το ψάχνω μόνη μου. Ο, τι θελεις και μπορώ στη διαθεση σου… η γιατριά είναι αλλού πάντως… όχι στα ραφια των φαρμακείων..

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.