Σπιτικές και Φυσικές Συνταγές Υγείας και Ομορφιάς, με υλικά της κουζίνας!

 

 

Όπως σας υποσχεθήκαμε χθες, μετά από αυτό το πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο που έκανε η Stella στη Neal’s Yard Remedies και η οποία, μετέφερε και σε μας, όλα όσα έμαθε, ήρθε η στιγμή που όλες περιμέναμε. Να κάνουμε την θεωρία πράξη!

 

Τι περιμένετε; Ξεκινήστε από σήμερα, μια πιο υγιεινή ζωή, ακολουθώντας τις πολύτιμες συμβουλές της Stella’s! (να σας πω, θέλω να της πω, εκτός από την Stella’s Recipe, να μου φτιάξει και ένα ελιξίριο μακροζωίας, γιατί είμαι λίγο τεμπέλα.. μήπως το παρακάνω;)

 

 

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ TIPS ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ!

 

 

Ανεξάντλητος ο κόσμος των βοτάνων, αδυνατώ να σας τον περιγράψω σ΄ ένα ή δυο post.  Σας συμβουλεύω, αν σας ενδιαφέρει το θέμα, να ερευνήσετε την βιβλιογραφία κι ένα βιβλίο που μας προτάθηκε ήταν το «Χόρτα και Βότανα της Ελλάδας» της Mediterranean editions.

 

Ωστόσο, ιδού κάποιες συνταγές, χρήσεις και έξυπνα tips για κάποια απ΄ αυτά:

 

 

 

  • ΕΛΙΞΙΡΙΟ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑΣ, ΝΕΟΤΗΤΑΣ, ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ

Βάλτε σε ένα βαζάκι, τζίντζερ, κουρκουμά και κορίανδρο μία κουταλιά από το καθένα σε μορφή σκόνης.  Ρίχνετε λίγο απ΄ αυτό το μείγμα κάθε φορά που μαγειρεύετε, όπως θα ρίχνατε το αλάτι, σε όλα μα όλα σας τα φαγητά!  Τα αποτελέσματα και τα οφέλη στην υγεία και τον οργανισμό σας, θα είναι θεαματικά!

 

 

  • ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

Τα μήλα είναι η πληρέστερη και καλύτερη τροφή για τον οργανισμό μας, γιατί περιέχουν βόριο, επιβεβαιώνοντας περίτρανα τη ρήση των παππούδων μας για το «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα».  Αν δεν καταναλώνουμε βιολογικά, τότε επιβάλλεται να τα καθαρίζουμε, γιατί είναι από τις τροφές που συγκεντρώνουν σε υψηλά ποσοστά τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα.  Ωστόσο, ένας τρόπος να εξομαλύνουμε τα φρούτα και τα λαχανικά μας από την υψηλή συγκέντρωση όλων αυτών των βλαβερών χημικών είναι να έχουμε πάντα μια λεκανίτσα νερό με ξύδι και μια, δυο κουταλιές μαγειρικής σόδας και να τα πλένουμε εκεί.

 

 

  • ΣΟΔΑ Η ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ

 

Η μαγειρική σόδα θεωρείται από πολλούς αντίδοτο στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.  Μια μέθοδος αποτοξίνωσης που εφαρμόζεται είναι, σε ένα ποτήρι πόσιμο νερό να διαλύουμε ένα κουταλάκι μαγειρικής σόδας και να το πίνουμε για τρείς μέρες.  Με αυτό τον τρόπο βοηθάμε τον οργανισμό να διατηρεί την αλκαλικότητα του και να μάχεται την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

 

 

 

  • ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΧΕΝΙΚΟ

50 ml λάδι άρνικας

8 σταγ. αιθ. έλαιο αρκευθος

7 σταγόνες αιθ. έλαιο λεβάντα

6 σταγ. αιθ. έλαιο κυπαρίσσι

5 σταγ. αιθ. έλαιο λεμόνι

 

 

  • ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΝΟΝΤΙΤΙΔΑ

10ml λάδι άρνικας ή βαλσαμόλαδο

3 σταγ. αιθ. έλαιο λεβάντας

3 σταγ. αιθ. έλαιο ευκάλυπτος

3 σταγ. αιθ. έλαιο δενδρολίβανο

3 σταγ. αιθ. έλαιο μέντα (ή μαντζουράνα αν κάποιος κάνει ομοιοπαθητική)

 

 

  • ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ

20ml αμυγδαλέλαιο ή όποιο άλλο λάδι βάσης θέλουμε

10 σταγ. αιθ. έλαιο λεβάντας

6 σταγ. αιθ. έλαιο ευκάλυπτος

 

 

  • ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΑΓΑΔΕΣ

25ml αμυγδαλέλαιο

5ml σιτέλαιο

4 σταγ. αιθ. ελαιο Πτι Γκρεϊν (Νερατζόφυλλο)

4 σταγ. αιθ. έλαιο περγαμόντο

3 σταγ. αιθ. έλαιο λεβάντας

 

 

  • ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΤΑΡΙΤΙΔΑ

20ml αμυγδαλέλαιο

4 σταγ. αιθ. έλαιο δενδρολίβανο

4 σταγ. αιθ. έλαιο γεράνι

4 σταγ. αιθ. έλαιο κυπαρίσσι

3 σταγ. αιθ. έλαιο πεύκο

3 σταγ. αιθ. έλαιο κανέλλα

3 σταγ. αιθ. έλαιο σέλινο ή θυμάρι

 

Άλλα αιθέρια έλαια που είναι δραστικά για την κυτταρίτιδα είναι ο άρκευθος, το περγαμόντο και το γκρέιπφρουτ πάντα διαλυμένα σε λάδι βάσης.

 

 

  • ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΛΑΜΠΕΡΑ ΜΑΛΛΙΑ

30ml λάδι τζοτζόμπα

10 σταγ. αιθ. έλαιο δενδρολίβανο

5 σταγ. αιθέριο έλαιο κέδρος

3 σταγ. αιθ. έλαιο λεμόνι

 

Το απλώνετε στα μαλλιά σας, φοράτε ένα πλαστικό σκουφάκι ή καλύπτετε με μεμβράνη, αφήνετε για τουλάχιστον μισή ώρα και στη συνέχεια λούζεστε.

 

 

 

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΒΒGIRLS!

 

 

 

 

Παρασκευή σήμερα, και έτσι έχετε ίσως λίγο περισσότερο χρόνο στη διάθεση σας, μια που το σβ, ξεκινάει, να φτιάξετε κάποια από τις συνταγές που προτείνει η Stella. Λοιπόν, το αποφάσισα! Θα αφήσω τις τεμπελιές και θα κάνω (επιτέλους) κάτι για τον εαυτό μου (το δώρο μου, από μένα για μένα, για σήμερα…) Θα φτιάξω το πρώτο, το ελιξίριο της μακροζωίας και της νεότητας, όχι μόνο γιατί μου έκανε κλικ, αλλά είναι και πανεύκολο, χρησιμοποιείται και εύκολα (σαν αλάτι σε όλα τα φαγητά) οπότε θα είμαι ασυγχώρητη, αν δεν το κάνω…

 

 

Σήμερα όμως, έχουμε και ανταπόκριση από τη MariaA μας, στο juliasbeautyblog και μάλιστα, η Υπουργός, βρίσκεται στο στοιχείο της αφού μας ενημερώνει για το νέο άρωμα Exclusive του Guerlain!

 

 

Τέλος, όχι δεν το ξέχασα… Και αν και ειλικρινά πιστεύω ότι στο bb, γιορτάζουμε κάθε μέρα, τη μέρα της γυναίκας, ε, ας πούμε ότι σήμερα, 8 Μαρτίου, είναι επίσημα,” Η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας”. Αν δεν γνωρίζετε ακριβώς το λόγο που γιορτάζουμε αυτή τη μέρα, κάντε κλικ εδώ.

 

 

Χαρούμενο σαββατοκύριακο, σας εύχομαι, bb girls!

 

 

25 Σχόλια
  1. Καλημέρα , ωραίες οι συμβουλές και οι συνταγές, Stella για ακόμη μια φορά είσαι φοβερή. Χρόνια μας πολλά bb girls…

  2. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

  3. Θα δοκιμάσω οπωσδήποτε το λάδι για τα μαλλιά, αλλά και για την κυταρρίτιδα!

  4. kalispera julia bbgirls!!!telies oles oi syntages alla tha dokimaso oposdipote to ladi gia ta malakia!!!
    xronia mas polla!!!filakia

  5. Εξαιρετικα όλα!Ευχαριστουμε πολύ.Το βιβλίο Στέλλα όντως είναι πολύ καλό.Εγώ αντί για αυτό αγόρασα το Βοτανα της Κρητης,είναι μεγαλυτερο αναλυτικο και πιο συγκεκριμενο για εμας στο νησι.Χρονια μας πολλα ΒΒ girls!
    @Τζούλια και εγώ αυτη τη συνταγη θα δοκιμασω για αρχη,αν μη τι αλλο ολα όσα υπόσχεται ειναι δελεαστικοτατα.

  6. Τζα!!!Καλησπέρα Τζούλια και bbgirls!Κάθε φορά που διαβάζω τα μαγικά της Stella ενθουσιάζομαι.Θα ξεκινήσω με το ελιξίριο της μακροζωίας και της νεότητας(που είναι και ευκολάκι)και θα προσθέσω και τη σόδα στο πλύσιμο των λαχανικών(χρησιμοποιώ σκέτο ξύδι).Δύο στα επτά καλή αρχή για τεμπέλα,δεν νομίζετε;Χρόνια μας πολλά κορίτσια…φιλιά!

  7. Χρονια μας πολλα bbgirls!!
    Το “ελιξιριο της μακροζωιας”το χρησιμοποιω σχεδον παντα
    Λες γιαυτο δειχνω νεα??Παντως δεν το ηξερα οτι το λενε ετσι
    εγω για τις ημικρανιες το ξεκινησα και το βαζω σε οσα φαγητα
    μπορω.
    Το λαδι κατα της κυτταριτιδας ειναι τελειο αλλα το αλλαζω λιγακι
    γιστι απο την πρωην ορθοστασια εχω αποκτησεις ευριαγγιες ετσι
    επειδη η κσνελα προκαλει λιγη υπεραιμια δεν κανει για μενα.
    Στην θεση της βαζω λαδι κισσου που το θεωρω εξαιρετικο!
    @Στελλα θα σε ευχαριστησω αλλη μια φορα για τις υπεροχες πληρο
    φοριες που μας δεινεις.
    Φιλισ

  8. καλησπερα κοριτσακια!χρονια πολλα!!!!STELLA,θα εφαρμοσω σιγουρα το ελιξιριο νεοτητας!μη σου πω οτι εδω κ καιρο εψαχνα ενα λαδακι ,ετσι για ωρα αναγκης,για τον αυχενα!οσον αφορα το πρωτο, μας το εχει προτεινει κ διατροφολογος αλλα δεν ξερω γτ δεν καναμε τοτε ερευνα αγορας των υλικων.ευχαριστουμε κ παλι,κ φυσικα περιμενουμε νεα σου!καλο Σ/Κ σε ολες!!

  9. Χαίρομαι που το βρήκατε χρήσιμο το σημερινό post! Καλή επιτυχία σε ότι εφαρμόσετε και περιμένω εντυπώσεις και αποτελέσματα! Να είμαστε όλες καλά, πάντα και κάθε μέρα, όχι μόνο σήμερα!

  10. Ε, ναι το περίμενα αυτό το άρθρο από χθες!!Ομολογώ ότι αυτό με τη σόδα πραγματικά με εντυπωσίασε!Τη σόδα τη χρησιμοποιώ για peeling προσώπου κάποιες φορές, την αναμιγνύω με το τζελ που βγάζω από το φυτό αλόη και το αποτέλεσμα είναι απίστευτο!!Θα δοκιμάσω τη συνταγή για την κυτταρίτιδα και αυτή για γερά μαλλιά!!Καμιά φορά αυτές οι εναλλακτικές θεραπείες είναι διασκεδαστικές, είναι αυτό το διαφορετικό που μας βγάζει από τη ρουτίνα!!Μου άρεσε πολύ το άρθρο για τη μέρα της γυναίκας!!Χρόνια μας πολλά bb girls!!

  11. Χρόνια πολλά bbgirls!Στέλλα μου είναι εξαιρετικά τα άρθρα σου και τα περιμένω κάθε φορά με μεγάλη αγωνία.Οι γνώσεις σου είναι πραγματικά απίστευτες και σε θαυμάζω πολύ.Σίγουρα θέλω να δοκιμάσω τις συνταγές σου και το μόνο που με κρατάει αν θέλεις, είναι ότι από τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούμε σταγόνες, με αποτέλεσμα ένα μπουκαλάκι 10ml να μην τελειώνει ποτέ.Αν θυμάμαι καλά μας είχες πει ότι κρατάνε ένα χρόνο.Για να φτιάξω ας πούμε δύο λάδια πρέπει να πάρω 8 διαφορετικά αιθέρια έλαια (τα οποία και δεν θα προλάβω να καταναλώσω).Μάλλον πρέπει να αγοράσω το βιβλίο ώστε να δω κι άλλες χρήσεις των ελαίων που θα έχω πάρει και να μην πηγαίνουν χαμένα.Να φανταστείς ότι από το αιθέριο έλαιο ginger που έχω, χρησιμοποιώ κάθε φορά 30 σταγόνες, το έχω τώρα 3 μήνες περίπου και έχω καταναλώσει πολύ λίγο από το μπουκαλάκι.Μήπως υπάρχουν και μικρότερες συσκευασίες και δεν το ξέρω?Πολλά πολλά φιλιά!!!

  12. Καλησπέρα κούκλες και Χρόνια Πολλά στις γυναίκες όλου του κόσμου! Πρόκειται για μια σημαντική ημέρα κατά την οποία οι γυναίκες τιμώνται για τα επιτεύγματά τους, ανεξάρτητα από εθνικές, γλωσσικές, πολιτιστικές, οικονομικές ή πολιτικές διαιρέσεις. Είναι μια ευκαιρία υπενθύμισης παλιότερων αγώνων και επιτευγμάτων, και κυρίως στοχασμού για το ανεκμετάλλευτο δυναμικό και τις ευκαιρίες που θα έχουν οι μελλοντικές γενιές γυναικών.
    @Stella: Σ’ευχαριστούμε πολύ κούκλα μου γι’αυτές τις εξαιρετικές συνταγές, αλλά και για τις υπέροχες συμβουλές ομορφιάς που μάς δίνεις πάντα! Σιγά-σιγά θα’θελα να τις δοκιμάσω όλες, αλλά σίγουρα θα φτιάξω πρώτα το ελιξίριο της μακροζωίας και νεότητας!! (Τζούλια ακούς;) Λες να γίνω και γω σαν τον Αστερίξ που έχει μαζί του ένα φλασκί με μαγικό φίλτρο που το έχει φτιάξει ο Πανοραμίξ και του δίνει υπεράνθρωπη δύναμη; χα-χα-χα Φιλιά!
    Καλό σ/κ κορίτσια και να περάσετε υπέροχα ότι κι αν κάνετε!

  13. @ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Αλεξανδρα μου εχεις απόλυτο δίκιο ! Εγω επειδή τα χρησιμοποιώ στις κρέμες μου και τα υπόλοιπα φυτικά καλλυντικά μου, τα τελειώνω γρήγορα και ξαναγοράζω συνεχώς, αλλά και πάλι είναι ενα θέμα, γιατι και τσουχτερα ειναι στην τιμή και το πιο σημαντικό, κολλάς τρελλά και θέλεις να δοκιμάσεις κι αυτό κι εκείνο και το άλλο, όπως και με τα φυτικά λάδια. Σημερα ας πούμε παω να αγοράσω λάδι Macademia γιατί θέλω να δοκιμάσω τις εκπληκτικές του ιδιότητες, σε μια καινούργια μου συνταγή (ανοιξιάτικη έμπνευση…)! Στο ψυγείο μου έχω καμμια 15αριά διαφορετικά φυτικά λάδια και καμμια 15αριά τουλάχιστον αιθέρια έλαια για να κάνω τους συνδιασμούς μου, αλλά ο.κ εγω έχω την τρέλλα μου και τις φίλες και τις φίλες φίλων κ.ο.κ που όλο και περισσότερο αυξάνονται και ζητούν μια κρεμούλα στα μέτρα τους “sur mesure” δηλαδή!!! Αλλά ακου τι θα κάνεις! Θα επιλέξεις ποια καλλυντικά σε ενδιαφέρουν και θα τα βάλεις σε προτεραιότητα. Και θα παρεις αυτα τα αιθέρια μόνο και μόνο αυτα σε συσκευασία των 5ml όχι μεγαλύτερη. Θα τα διατηρήσεις στο ψυγείο σε ισοθερμική τσάντα και ναι, ένας χρόνος σίγουρα είναι αυτός που μπορείς να τα διατηρήσεις. Αν δεν τα ανοίξεις μην ανησυχείς…. κρατάνε χρόνια…. Ο,τι θέλεις να σου πω, το ξέρεις άλλωστε, πάντα στη διάθεση σου!
    ΥΓ Αν σου δούλεψε καλά όπως μου είπες σε προηγούμενο μηνυμα, το λαδι κυταρίτιδας με το τζίντζερ που είχα δωσει, γιατί να φτιάξεις άλλο και να μπεις σε έξοδα? Εξάντλησε τα υλικά σου και μετά αγοράζεις καινούργια. Εξάλλου καλό ειναι τα συστατικά να εναλάσσονται, να μην τα συνηθίζει το δέρμα μας. Εγω καθε φορα φτιαχνω μια καινούργια συνταγή ποτέ την ίδια! Φιλιά αγαπημένη!

  14. @ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Α… και μιαν άλλη χρηση των αιθέριων ελαιων, σε όσα γίνεται τουλάχιστον γιατί δεν έχουν όλα δυνατή οσμή.. καψτα στον καυστηρα και γεμισε το σπιτι σου, άρωμα, ευεξία και αναζωογόνηση π.χ το περγαμόντο, το λιβάνι, το λεμόνι, το πεύκο, το δενδρολίβανο κ.λ.π

  15. Ακριβώς Στέλλα μου αυτό είναι!Εσύ έχεις κατανάλωση, ενώ εγώ φτιάχνω μόνο για μένα.Πόσα να καταναλώσω??!!Πάντως ωραία η ιδέα με τον καυστήρα, για κάποιο λάδι που θα μου μείνει καιρό.Τώρα όσον αφορά το λάδι για την κυτταρίτιδα, ναι είμαι πολύ ευχαριστημένη αλλά θέλω να δοκιμάσω και κάτι άλλο.Πάντα θέλω να δοκιμάζω καινούρια τι να κάνω??!!Τέλος… την “ανοιξιάτικη συσταγή” θα την πάρω σίγουρα!!!Κράτα μου ένα βαζάκι…χιχιχι!!!Άλλωστε τελειώνουν όπου να ‘ναι οι κρεμούλες μου.Σε φιλώ!!!

  16. Αυτο για τα μαλλια θα το δοκιμασω αμεσως.

  17. Καλησπέρα Τζούλια ,καλησπέρα bbgirls!! Στέλλα όπως πάντα εξαιρετικές συνταγές και συμβουλές!! Ιδίως αυτό με τη σόδα με εντυπωσίασε θα το κάνω αμέσως!! Μου θύμισε τη μανούλα μου που μου είχε πει σε κάποια ανύποτη στιγμή ότι παλιά (πολύ παλιά μη ρωτήσεις πόσο) που δεν υπήρχαν οδοντόκρεμες έπλεναν τα δόντια τους με σόδα!
    Ευτυχώς που έρχται ΣΚ γιατί έχει μελέτη!
    Χρόνια πολλά bbgirls!!!

  18. Καλησπέρα και χρόνια μας πολλά!
    Τζούλια αν και ανακάλυψα το beautyblog σχετικά πρόσφατα (ούτε μήνα και τυχαια)έχω κολήσει πραγματικά.Τέλειο!!!
    Στέλλα είσαι φοβερή.Έχω διαβάσει ξανά και ξανά τα post σου.Αν διάβασα καλά σε προηγούμενο άρθρο σου η αναλογία λάδι με αιθέριο έλαιο έιναι ανά 5 ml λάδι- 3σταγόνες αιθέριο έλαιο.Στο λάδι για την κυταρίτιδα η αναλογία είναι διαφορετική.Είναι επειδή πρόκειται για χρήση για το σώμα και όχι για το πρόσωπο?
    ΥΓ..Το τριανταφυλελαιο φοβερό

  19. καλησπέρα!!!πολύ ωραιες συμβουλες!!!!μολυβι και χαρτι κατευθειαν για να της γραψω!!!!!αυτο με τα φρουτα δεν το ηξερα και θα ξεκινησω απο σημερα να το εφαρμοζω στο απογευματινο μου φρουτακι!!!!
    @Stella μηπως μπορεις να ξαναγραψεις την συνταγη για την κυτταριτιδα με το ginger γιατι εφαγα τα ματακια μου, αλλα δεν την βρισκω;;; 🙁

  20. @efi Ακριβώς έτσι Εφη μου! Στο σώμα έχουμε περιθώριο για περισσότερη ποσότητα αιθέριου ελαίου. Αυτο βεβαια δε σημαινει ότι υπερβαίνουμε τις ποσότητες κι ότι παντα σε περίπτωση τυχόν ερεθισμού θα σταματήσουμε τη χρήση. Οι συγκεκριμένες συνταγές είναι όπως μας τις έδωσαν στα neal’s yard. οσο για το πρόσωπο αυστηρα 3 σταγόνες αιθ. ελαίου στα 5ml φυτικού λαδιού! Το χειμώνα ή σε κρύα κλίματα π.χ στην Αγγλία οι αρωματοθεραπευτές συστηνουν περισσότερη αναλογια αιθέριων ελαιων απ΄ότι π.χ στην Ελλάδα. Ηδη τωρα που καλοκαιριάζει σιγα σιγα, αν χρησιμοποιούμε αιθέρια με κάποιο τρόπο, θα πρέπει να μειώσουμε την αναλογία, γιατι το δερμα επιβαρυνεται από τη ζεστη και τον ιδρώτα.

  21. @marakit Διαλύουμε αιθέριο έλαιο τζιντζερ σε λάδι τζοτζομπα. Η τζοτζομπα είναι τέλεια για ραγάδες και χαλάρωση και το τζιντζερ κάνει τη γνωστή θερμαντική δράση! Αν δεν θέλεις να βάλεις τζοτζομπα, βάλε αμυγδαλέλαιο. Κρατα τη δοσολογια 3 σταγονες ανα 5ml φυτικού λαδιου σε πρωτη φαση.

  22. Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για τα καλά σας λόγια!

  23. @Stella για μια ακομα φορα σε ευχαριστώ πολύ!!!!!α….και με την ευκαιρια το serum που μου προτεινες είναι τελειοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!! 🙂

  24. 8/3/13 γέννησα την κόρη μου ήξερε πότε βγήκε την μέρα της γυναίακς αν και τα νερά είχαν σπάσει από το πολλύ πρωί στις 7/3 και αυτά τα ποστ τα είχα χάσει… τώρα που ψάχνω για συνταγες καλυντικών που μπορούμε να φτιάξουμε εμείς (σκέφτομαι να είναι τα φετινά χριστουγεννιάτικα δώρα στις φίλες μου) το είδα… τέλιες ιδέες και όπως βλέπω έχεις βάλει και άλλες!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.