Φυσικές Συνταγές Ομορφιάς: Απαντάμε στις απορίες σας (Part Two)

 

 

To έγραψα και την προηγούμενη φορά, πλέον η Stella λαμβάνει πολλές ερωτήσεις από εσάς που ενδιαφέρεστε για την φυσική περιποίηση και απαντά σε όλες σας ανεξαιρέτως με σειρά προτεραιότητας. Σήμερα έχουμε πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και ακόμα πιο ενδιαφέρουσες απαντήσεις.

 

Πάμε λοιπόν!

 

Nadia

Ερώτηση

 

Θα ήθελα να σε ρωτήσω Στέλλα μου, από που μπορώ να προμηθευτώ αιθέρια έλαια και φυτικά έλαια και αν μπορείς στείλε μου καμιά διεύθυνση να ψάξω για να πάρω;-) Α! ναι και αυτά τα έλαια που έχεις αναφέρει, το νυχτολούλουδο και τα υπόλοιπα τι είναι αιθέρια έλαια? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 

Απάντηση

Αγαπητή μου Νάντια, έχουμε γράψει πολλές φορές για τα έλαια και κάποιες προτάσεις για το που μπορείτε να τα προμηθευτείτε.   Θα επαναλάβω κάποιες προτάσεις όπως είναι τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, το sensities.com, το Pharmacy4u, το bacchia.gr, αλλά θα επαναλάβω ιδιαίτερα τη μέγιστη σημασία που έχει,  να είναι τα φυτικά λάδια και τα αιθέρια έλαια βιολογικά και όχι συμβατικά!

Ειδικότερα,  έχουμε κάνει το διαχωρισμό μεταξύ των φυτικών ελαίων ή ελαίων βάσης όπως λέγονται και των αιθέριων ελαίων και μπορείς να βρεις εδώ όλες τις πληροφορίες http://beautyblog.gr/2012/04/10/guest-post-fysika-proionda-kai-mystika-omorfias/, http://beautyblog.gr/2012/04/11/review-fysikes-syndages-kai-mystika-omorfias/

Για παράδειγμα το νυχτολούλουδο είναι έλαιο βάσης (φυτικό έλαιο) και λέγεται έτσι όπως και το άγριο τριαντάφυλλο, αβοκάντο, τζοτζόμπα, αμυγδαλέλαιο, μακαντάμια και πολλά άλλα ακόμα,  γιατί μέσα τους μπορείς να διαλύσεις τα αιθέρια έλαια,  τα όποια σε αντίθεση με τα φυτικά, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν απευθείας πάνω στο σώμα (δες εδώ http://beautyblog.gr/2012/05/17/guest-post-i-mageia-ton-aitherion-elaion).  Υπάρχουν φυτά όπως το τριαντάφυλλο που μας δίνουν παράλληλα αιθέριο έλαιο και φυτικό λάδι.   Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι, ότι και τα δυο χρησιμοποιούνται με εξαιρετικά αποτελέσματα σε άπειρους συνδυασμούς,  ανάλογα με την περίπτωση και το ένα συμπληρώνει τη δράση του με το άλλο.  Εγώ, φτιάχνοντας τις Stella’s Recipy διαπίστωσα, ότι επιλέγουμε τα λάδια και τα αιθέρια, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας και φτιάχνουμε τη συνταγή κι αυτό έχει θεαματικά αποτελέσματα γιατί εναλλάσσεις τα θρεπτικά συστατικά, δίνοντας κάθε φορά κάτι καινούργιο στο δέρμα.

 

 

 

 

Athina

 

Ερώτηση
Είμαι καινούριο μέλος στο blog και έχω ενθουσιαστεί με όσα διάβασα, συγχαρητήρια.  Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν συνταγές για παλιές ραγάδες. Ευχαριστώ και πάλι συγχαρητήρια.

 

Απάντηση

Αγαπητή μας Αθηνά, σ΄ ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!  Για τις ραγάδες έχουμε δυο εξαιρετικά φυτικά λάδια, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις κατά βούληση.  Είναι η τζοτζόμπα και το αργκάν.   Επίσης, για περισσότερη αποτελεσματικότητα  μπορείς να προσθέσεις, όποια αιθέρια έλαια προτιμάς από : κέδρο, πατσουλί, ροδόξυλο, λεβάντα, μανταρίνι, δενδρολίβανο, γεράνι και να φτιάξεις το δικό σου μείγμα μασάζ για πρωί και βράδυ αν αυτό είναι δυνατόν.   Η αναλογία που θα χρησιμοποιήσεις είναι 5 σταγόνες (ενός ή περισσότερων) αιθέριου ελαίου ανά 5 ml φυτικού λαδιού.  Μια συνταγή για τις ραγάδες θα βρεις επίσης εδώ  http://beautyblog.gr/2013/03/08/guest-post-fysikes-syndages-ygeias-kai-omorfias/

 

 

 

 

vagia_pallidou

 

 

Ερώτηση

 

Στέλλα καλημέρα! Συγχαρητήρια για την τρομερή δουλειά που έχεις κάνει στο bb!! Έχω γίνει fan των συμβουλών σου! Θα ήθελα να μου πεις αν γίνεται τι λάδι ή κρέμα θα μπορούσα να φτιάξω για την ημέρα, δηλ. όχι κάτι πολύ βαρύ.  Είμαι 27 χρονών, με μεικτό δέρμα(λιπαρό στο Τ) που φράζουν εύκολα οι πόροι όμως και βγάζω σπυράκια.  Συν τοις άλλοις έχω κ γραμμές έκφρασης, ειδικά στο μεσόφρυο και γύρω από τα χείλη.

 

 

Απάντηση

 

Αγαπητή μας Βάγια σ΄ ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια! Εγώ στις δικές σου περιπτώσεις, φτιάχνω για φίλες μου, μια αποτελεσματικότατη κρέμα Stella’s Recipy, με εξαιρετικά ανάλαφρη σύνθεση ειδικά για τώρα το καλοκαίρι, οπωσδήποτε με τζοτζόμπα, το υπέροχο αυτό φυτικό λάδι,  που ενυδατώνει την ξηρή επιδερμίδα και εξισορροπεί την έκκριση σμήγματος στη λιπαρή, φέρνοντας ιδανικές ισορροπίες. Η καλέντουλα, επίσης, έχει θεραπευτικές ιδιότητες στην περίπτωση σου,  ενώ στην ηλικία σου που χρειάζεται παράλληλα και μια πρώτη αντιγηραντική προστασία, με ελαφρά λάδια, θα χρησιμοποιούσα την μακαντάμια.  Σε μια τέτοια κρέμα επίσης, θα έβαζα λεβάντα ή και tea tree αν το «θέμα σπυράκια» ήταν ιδιαίτερα βαρύ.   Μπορείς να δοκιμάσεις ωστόσο, ένα λάδι από τζοτζόμπα και αιθέριο έλαιο λεβάντας (αναλογία 3 σταγόνες αιθέριο ανά 5ml φυτικού λαδιού) και  να το χρησιμοποιείς πρωί – βράδυ ως σέρουμ.

 

 

 

 

ΔΩΡΑ

Ερώτηση

Στέλλα καλησπέρα. Εντελώς τυχαία ανακάλυψα σήμερα το καταπληκτικό σας site. Είμαι 33 χρονών κ τα τελευταία 2 χρόνια ξαναταλαιπωρούμαι με σπυράκια ακμής κ έντονο σμήγμα (το ιστορικό μου περιλαμβάνει κ χάπια πολύ πολύ παλιά άλλα δεν θέλω να επιστρέψω εκεί). Μπορείς να μου προτείνεις κάποιο συνδυασμό κρέμας μήπως τελικά δω φως στο τούνελ?

 

 

Απάντηση

Αγαπητή μας Δώρα, σ΄ ευχαριστούμε για τα ευγενικά σου λόγια! Η αλήθεια είναι πως τελικά η ακμή για την ηλικία σου δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, παρότι πιστεύουμε το αντίθετο.  Σε παραπέμπω εδώ για να διαβάσεις λεπτομέρειες, για περιπτώσεις σαν τη δική σου  http://beautyblog.gr/2013/02/07/guest-post-fysikes-syndages-gia-panades-kai-akmi/,  αλλά και στην απάντηση που έδωσα παραπάνω στη φίλη μας Βάγια.  Εσύ για παράδειγμα θα μπορούσες να προσθέσεις στη τζοτζόμπα λίγο φυτικό λάδι νυχτολούλουδο ή τριαντάφυλλο, τόσο για θεραπεία στις δερματικές σου διαταραχές, όσο και για ανάπλαση και αντιγήρανση.   Θα σου πρότεινα επίσης να χρησιμοποιήσεις ανθόνερα λεβάντας ή tea tree, αντί για λοσιόν, που έχουν  θεραπευτικό χαρακτήρα.   Επίσης έναν καλό καθημερινό καθαρισμό με σαπούνι ελαιόλαδου και συγκεκριμένα,  όπως το έχω ξαναγράψει , τα πιο αγνά σαπούνια που κυκλοφορούν κατά την άποψη μου είναι στο Rosmarino.gr  (π.χ αυτό με τη λεβάντα).

 

 

 

 

AΡΕΤΗ 

 

 

Ερώτηση

 

Πρώτη φορά μπαίνω στη σελίδα και μου αρέσει πάρα πολύ! Πραγματικά πολύ χρήσιμες και ενδιαφέρουσες συμβουλές.  Λοιπόν θα πω εν συντομία το ιστορικό μου και μακάρι να μου δώσετε κάποιες συμβουλές.  Ταλαιπωρήθηκα 11 χρόνια με κυστική ακμή. Έβαλα δεκάδες κρέμες, δοκίμασα δεκάδες διαφορετικά προϊόντα καθαρισμού,  δύο φορές έκανα θεραπεία με χάπια για έξι μήνες, έκανα χημικά πίλινγκ σε δερματολόγο, laser για τις ουλές και γενικά νιώθω και βλέπω ότι έχω ταλαιπωρήσει πάρα πολύ το δέρμα μου. Ευτυχώς εδώ και δύο χρόνια μετά την τελευταία θεραπεία καθάρισε το πρόσωπο μου και βγάζω ελάχιστα σπυράκια αραιά και που.   Το πρόβλημα μου είναι αφενός κάποιες ουλές στα μάγουλα και αφετέρου η ξηρότητα που έχει εμφανιστεί τον τελευταίο χρόνο.  Κρέμες πλέον δε βάζω γιατί πραγματικά τις σιχάθηκα.  Διάβασα για το έλαιο άγριου τριαντάφυλλου, πιστεύετε ότι με το ιστορικό και τις ανάγκες που έχω θα ήταν το καλύτερο για το πρόσωπο μου;(να αναφέρω ότι είμαι 30 ετών).  Αν πλένομαι δηλαδή απλά με ένα σαπούνι και βάζω κάθε βράδυ στο πρόσωπο λίγες σταγόνες θα αντιμετωπιστεί η ξηρότητα αφενός και θα βελτιωθούν οι ουλές; Αν υπάρχει κάποιο άλλο έλαιο ή κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω (κάποια μάσκα πχ) παρακαλώ πολύ πείτε μου γιατί έχω κουραστεί και βλέπω θαμπό και ταλαιπωρημένο το δέρμα μου και ειλικρινά το λυπάμαι για τα τόσα χρόνια ταλαιπωρίας.

 

 

Απάντηση

 

Αγαπητή μας φίλη κατ’ αρχήν, σ΄ ευχαριστούμε πολύ για τα ευγενικά σου λόγια!

Είναι δύσκολη η περίπτωση σου, η κυστική ακμή δεν είναι μια απλή μορφή ακμής κι έχει πολλές προεκτάσεις.  Χρειάζεται επίσης πολύ υπομονή η όποια χρήση προϊόντων κάνεις. Από κει και πέρα, δεδομένης της ηλικίας σου, το φυτικό λάδι του άγριου τριαντάφυλλου, όπως και το νυχτολούλουδο είναι ιδανικά για ανάπλαση κυττάρων και σίγουρα θα βοηθήσουν τις ουλές και τα σημάδια σου,  ενώ το λάδι τζοτζόμπα θα βοηθήσει θεαματικά την ξηρότητα και την ανομοιογένεια γενικότερα της επιδερμίδας σου.  Εγώ θα τα συμπεριελάμβανα σε μια αναπλαστική κρέμα, όπως θα έβαζα και λίγη καλέντουλα  για να ηρεμήσει το δέρμα.  Φυσικά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και μόνα τους ή σε συνδυασμό, στη μορφή τους ως λάδια.  Μπορείς να διαβάσεις τις προηγούμενες απαντήσεις και τα links στα όποια παραπέμπω τα κορίτσια  με προβλήματα ακμής και θα βρεις εκεί και συνταγές για μάσκες, κατάλληλες για την περίπτωση σου.  Σχετικά με το σαπούνι, θα συμφωνήσω μαζί σου κι εγώ χρησιμοποιώ για καθαρισμό,  και θα παραπέμψω κι εσένα, κινδυνεύοντας να γίνω βαρετή,  στο Rosmarino.gr στα πολύ αγνά σαπούνια από ελαιόλαδο, βότανα και αιθέρια έλαια που κάνει η φίλη μου η Μένη.  Εγώ χρησιμοποιώ αυτό με το τριαντάφυλλο (και όχι μόνο) και το βρίσκω εξαιρετικό για τέτοιες περιπτώσεις.  Ιδιαιτέρως για μάσκα, θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις πράσινη άργιλο που κάνει για τις περιπτώσεις ακμής ή το μαροκινό ρασούλ που διαθέτουν αιμοστατική, αντισηπτική δράση και καταπραϋντικές ιδιότητες, όπως και την ικανότητα να βοηθούν σημαντικά στην ανάπλαση των κύτταρων, βοηθώντας στην επούλωση των πληγών και στην μη εμφάνιση ουλών.  Μπορείς να τα αναμείξεις με λάδι άγριου τριαντάφυλλου και ζεστό πράσινο τσάι και να φτιάξεις ένα πηχτό μείγμα.  Να αποφεύγεις το πίλινγκ.

 

 

 

konstantina.kremizi

 

 

Ερώτηση

 

Γεια σας κορίτσια!  Stella,  ανακάλυψα χθες το site και κόλλησα.  Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αιθέρια έλαια, αλλά διάβασα για το νυχτολούλουδο και το άγριο τριαντάφυλλο για τις ιδιότητές τους και θα ήθελα να βάζω. Μπορώ να αγοράσω αυτά τα δύο και να τα ανακατέψω βάζοντας τα κάθε βράδυ? Η πρέπει το καθένα χωριστά και το αμυγδαλέλαιο μου φάνηκε καλό… Δηλαδή θέλω κάτι για λάμψη, ενυδάτωση και ρυτίδες.  Είμαι 34 χρονών.  Σε ευχαριστώ πολύ!

 

 

Απάντηση

 

Αγαπητή μας φίλη, σ΄ ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια! Έπεσες διάνα για το άγριο τριαντάφυλλο και το νυχτολούλουδο!  Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σε παραπέμψω στην απάντηση που έδωσα παραπάνω στην φίλη μας Nadia , για να είναι σαφές, ότι άλλο το φυτικό λάδι (λάδι βάσης) κι άλλο το αιθέριο έλαιο.  Τα δυο αυτά λάδια λοιπόν είναι φυτικά λάδια (βάσης) και θα σε παραπέμψω εδώ http://beautyblog.gr/2012/04/10/guest-post-fysika-proionda-kai-mystika-omorfias/, για να βρεις όλες τις λεπτομέρειες για τη χρήση τους.  Πρόκειται για τους «βασιλιάδες» των αντιγηραντικών και αντιρυτιδικών λαδιών, ότι καλύτερο υπάρχει στη φύση για λάμψη, ελαστικότητα, θρέψη, απαλότητα, αναγέννηση:  Το πολυτιμότερο όλων, είτε ως φυτικό είτε ως αιθέριο έλαιο,  το Άγριο Τριαντάφυλλο,  κορυφαίο για την αναγέννηση των ιστών της επιδερμίδας.  Βοηθά στη μάχη ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και προστατεύει από την πρόωρη γήρανση.  Όλες αυτές οι ιδιότητες, οφείλονται στη μεγάλη περιεκτικότητα του κυρίως σε βιταμίνη Α,  λιπαρά οξέα (omega-3 και omega-6) και βιταμίνη Ε.  Το Νυχτολούλουδο, αναντικατάστατο τόσο για τις ώριμες, όσο και για όσες ανεξάρτητα από ηλικία, παρατηρούν σημάδια πρόωρης γήρανσης κι έχουν ανάγκες εντατικής επανόρθωσης.  Χρησιμοποιείται άφοβα ακόμα και στο λιπαρό δέρμα.  Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, με ευεργετικά αποτελέσματα σε πολλές δερματικές παθήσεις.  

Πολύ σωστά λοιπόν αξιολόγησες, ότι για τη δική σου ηλικία είναι δυο απόλυτα συμβατά λάδια.  Εγώ πάντως με τον συνδυασμό αυτών των δύο (και όχι μόνο), δημιουργώ μια από τις δυο κορυφαίες κρέμες μου (η άλλη κρέμα της Stellas Recipy, για την οποία νοιώθω περήφανη, είναι μια συνταγή μου με καροτέλαιο και χρυσή καμέλια, επίσης για τις ηλικίες 35-45) που κυριολεκτικά κάνει «πάταγο» ανάμεσα στις φίλες μου, που βρίσκονται στη δική σου ηλικία, αλλά και μεγαλύτερες.  Φυσικά λοιπόν και μπορείς να τα ανακατέψεις και να δημιουργήσεις το δικό σου serum, κι αν προσθέσεις και κάποια αιθέρια όπως αναφέρω εδώ http://beautyblog.gr/2012/05/17/guest-post-i-mageia-ton-aitherion-elaion θα ενισχύσεις τη δράση τους.  Όσο για το αμυγδαλέλαιο δεν καλύπτει πλέον τις ανάγκες σου, παρά μόνο για ντεμακιγιάζ.  Το αμυγδαλέλαιο είναι ιδανικό για νεαρότερες ηλικίες έως 25 ετών περίπου…

 

 

 

 

katerina_loxri

 

Μαλλιά εκπέμπουν SOS!

Ερώτηση

Καλησπέρα Τζούλια μας, (ή όπως θα ‘λεγε και  μία φίλη, Τζούλια της καρδιάς μας!!!)!!

Είμαι η Κατερίνα, είμαι 26 ετών, σχετικά νέο μέλος στο bb, αλλά από τότε που έγινα μέλος, σε διαβάζω με μανία!!!  Έχω ένα θεματάκι και θέλω τη συμβουλή σου και για να μην πολυλογώ και σε κουράζω, θα μπω απευθείας στο ψητό που λένε!!

Λοιπόν, τα μαλλιά μου, στη φυσική τους ..έκδοση(!!) είναι με μπούκλες.  Όχι μπούκλες δαχτυλίδι του τύπου δεν μπορώ να τις φτιάξω και να τις τιθασεύσω με τίποτα, αλλά μπούκλες!! Τους τελευταίους έξι μήνες λοιπόν, τα ισιώνω συνέχεια.  Επιπλέον, εδώ και 5 περίπου χρόνια βάφω τα μαλλιά μου σχεδόν μαύρα (το φυσικό μου είναι καστανό ανοιχτό, αλλά πραγματικά ανοιχτό!!). Πλέον τα βάφω κάθε 6 εβδομάδες, γιατί υπάρχουν κ αρκετές άσπρες τριχούλες, κληρονομικότης γαρ!!  (βλέπεις, ο πατέρας μου είχε άσπρα μαλλιά (άσπρα, όχι γκρίζα, κ ΟΛΑ τα μαλλιά από τα 25 του!!!) Χρησιμοποιώ διάφορα προϊόντα, για να μην είναι αφυδατωμένα τα μαλλιά μου (που πάντα ήταν) κι έτσι είναι σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο ενυδάτωσης ομολογώ.  Έχω να κουρευτώ 6 μήνες, αλλά τώρα θα πάω να τα πάρω λιγάκι, γιατί όπως και να το κάνουμε ψαλίδα όσο να’ ναι υπάρχει!! (Δεν μπορώ να πω ότι έχω περισσότερη από τότε που δεν τα ίσιωνα τα μαλλιά μου, άντε να’ χω λίγο πιο πολύ!! Πάντα γύρω στους 5-6 μήνες εμφάνιζα ψαλίδα, οπότε δεν νομίζω, ότι τα έχει επιβαρύνει ιδιαίτερα η σχεδόν καθημερινή χρήση του σίδερου ισιώματος) Επίσης, τώρα που τα ισιώνω, τα μαλλιά τα λούζω 2 φορές την εβδομάδα, όταν τα αφήνω φυσικά(με γενναιότατη ποσότητα αφρού) τα λούζω μέρα παρά μέρα..  Πριν 3-4 χρόνια, ένα Σεπτέμβρη, είχα χάσει απίστευτα πολύ μαλλί.. σε σημείο που από τότε, όταν πιάνω τα μαλλιά μου αλογοουρά (και όχι μόνο)  και πιάνω την πυκνότητα του μαλλιού μου τρελαίνομαι!  Έχουν υπάρξει κ φορές που το ομολογώ, πως έχω βάλει και τα κλάματα!! Η κομμώτρια μου γκρινιάζει, λέγοντας πως μόνο εγώ τα βλέπω λίγα τα μαλλιά μου, που ήξερα πως ήταν και ότι έχω φυσιολογική ποσότητα, οι περισσότερες πελάτισσές της έχουν το ίδιο ή και λιγότερο.. Εγώ όμως θέλω να τα προστατέψω και να τα τονώσω, γιατί αγαπώ τα μακριά μαλλιά (αυτή τη στιγμή φτάνουν αρκετά κάτω απ’ το στήθος) και θέλω να συνεχίσω να τα έχω μακριά και υγιή! Κατά τον Αύγουστο, θα πάρω σίγουρα βιταμίνες για τα μαλλιά, για να προλάβω την εποχιακή τριχόπτωση. Τον προηγούμενο καιρό, χρησιμοποιούσα που και που το δαφνέλαιο της Apivita στις ρίζες των μαλλιών μου, και τώρα σκέφτομαι να φτιάξω ένα μίγμα ελαίων που να τονώνει τα μαλλιά, να τα δυναμώνει και να τα θρέφει γενικότερα κ το οποίο θα το χρησιμοποιώ σε κάθε λούσιμο, κι όχι μόνο στις ρίζες!! Τί θα μπορούσα να αναμίξω με το δαφνέλαιο, και σε τί αναλογίες, ώστε να έχω τα βέλτιστα αποτελέσματα?

 

 

Απάντηση

Αγαπητή μας Κατερίνα, σ΄ ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και σου υποσχόμαστε, ότι με τις ακόλουθες συμβουλές τα μαλλάκια σου θα γίνουν όπως τόοοοτε!!  J Λοιπόν, συμβουλές για τα μαλλιά έχουμε δώσει πολλές φορές και θα βρεις αναφορές εδώ http://beautyblog.gr/2012/04/11/review-fysikes-syndages-kai-mystika-omorfias/ κι εδώ http://beautyblog.gr/2012/05/17/guest-post-i-mageia-ton-aitherion-elaion/ αλλά ας σου πω και δυο τρία πράγματα ακόμα: κατ’ αρχήν το δαφνέλαιο είναι εξαιρετικό για τόνωση, τριχόπτωση κι ενδυνάμωση της τρίχας.  Δε χρειάζεται να βάλεις κάτι περισσότερο μέσα σ’ αυτό.  Άλειψε το στα μαλλιά σου σαν μάσκα, κάλυψε τα με μια μεμβράνη ή ζεστή πετσέτα και άφησε το όσο περισσότερο μπορείς αν είναι δυνατόν κι ολόκληρη τη νύχτα. Μετά λούζεσαι κανονικά.  Μετά το λούσιμο θα σε συμβούλευα να βάζεις τρεις – τέσσερις σταγόνες (θα δεις μόνη σου πόση ποσότητα είναι απαραίτητη στα μαλλιά, ώστε να είναι ενυδατωμένα και μην λαδώσουν) σαν σέρουμ  και όσο είναι ακόμα νωπά, από λάδι τζοτζόμπα που κάνει καλό στην ψαλίδα ή αργκάν, που είναι λίγο πιο δυνατό (εφ’ όσον διαπιστώσεις,  ότι τα μαλλιά σου το αντέχουν και δεν τους πέφτει βαρύ).  Δε χρειάζεται να το βάζεις στην ρίζα αλλά από τη μέση και κάτω και να τα στεγνώνεις στη συνέχεια.  Θα δεις απίστευτη λάμψη και απαλότητα και φυσικά θα δυναμώσουν τα μαλλιά σου.  Με τα ίδια αυτά λάδια, όπως και με το αβοκάντο, μπορείς να κάνεις εναλλακτικά μάσκες (σε συνδυασμό ή μεμονωμένα) ως εξής: Ζεσταίνεις τα λάδια μπεν μαρί, τα απλώνεις, τυλίγεις τα μαλλιά σε μεμβράνη αφήνοντας όση περισσότερη ώρα μπορείς (όπως και στην περίπτωση με το δαφνέλαιο) και μετά λούζεσαι και να ακολουθείς με τζοτζόμπα ή αργκαν, αντί για σερουμ, τη θεραπεία σου.  Τελευταία πάντως, έχω προσθέσει στα Stella’s recipy ένα σερουμ για τα μαλλιά με φυτικά λάδια, βιταμίνες και αιθέρια έλαια που πραγματικά έσωσε τα κατεστραμμένα μαλλιά δύο φιλενάδων μου.  Μπορείς επίσης να λειώσεις ένα πολύ- πολύ ώριμο αβοκάντο ή μπανάνα, να προσθέσεις μέλι και λίγο λάδι καρύδας και να κάνεις μιαν υπέροχη μάσκα για καλοκαιρινή επανόρθωση.  Μια συνταγή για λάδι μαλλιών θα βρεις επίσης εδώ http://beautyblog.gr/2013/03/08/guest-post-fysikes-syndages-ygeias-kai-omorfias/

 

Την καλύτερη δε θεραπεία, θα την κάνεις τώρα το καλοκαίρι, όσο λιάζεσαι στη θάλασσα…  Ναι, ναι καλά κατάλαβες και διάβασε παρακάτω την απάντηση στη φίλη μας τη Φούλα, για να δεις τι άλλο θα κάνεις για τέλεια μαλλιά.  Α… και μη φοβηθείς, ότι θα μοιάζεις «λαδωμένος ποντικός», το παν είναι η σωστή δόση στα λάδια που θα βάζεις στα νωπά σου μαλλιά μετά το λούσιμο.  Περίπου τέσσερις σταγόνες, αφού έχεις μακριά μαλλιά, είναι υπεραρκετές.

 

 

foula_kastel

 

Προστασία μαλλιών από τον ήλιο.

 

Ερώτηση
Καλησπέρα.  Σε κάποιο post αναφέρετε ότι τα λάδια καρύδας και αβοκάντο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία των μαλλιών από τον ήλιο.  Σωστά έχω καταλάβει; Και αν ναι, πως μπορώ να τα χρησιμοποιήσω; Ευχαριστώ!

 

Απάντηση

Αγαπητή μας Φούλα πολύ σωστά κατάλαβες!  Το λάδι καρύδας και το αβοκάντο είναι τα δυο κορυφαία επανορθωτικά και αντηλιακά μαλλιών.  Η χρήση τους λοιπόν είναι πολύ απλή.  Μοίρασε σε ένα μπουκάλι μισό λάδι αβοκάντο και μισό λάδι καρύδας και όσο μένεις στη θάλασσα βάζε το συνέχεια, ξανά και ξανά στα μαλλιά σου.  Σε συνδυασμό με την θερμότητα του ήλιου, όση ώρα εσύ μαυρίζεις, τα μαλλιά σου θα κάνουν μια εξαιρετική μάσκα “spa” που ω… του θαύματος αντί να βγουν ταλαιπωρημένα και κατεστραμμένα από τις διακοπές, θα γίνουν πιο λαμπερά και απαλά από ποτέ.  Μπορείς επίσης να διαβάσεις, την απάντηση που δίνω παραπάνω στην φίλη μας Κατερίνα, για γενικότερες συμβουλές ενδυνάμωσης των μαλλιών και να ενισχύσεις την αντηλιακή τους προστασία και αναδόμηση, με τη μάσκα που προτείνω φτιαγμένη από φρέσκο  ώριμο αβοκάντο ή μπανάνα.

 

 

 

Stella

 

NEW-BANNER-STELAS RECIPY

 

 

14 Σχόλια
  1. Kαλημέρα σε όλες! Εύχομαι να έχουμε ένα πολύ όμορφο Σαββατοκύριακο!

  2. Τζα!!!Καλημέρα Τζούλια,bbgirls.Καταπληκτικές συμβουλές,μπράβο Stella!Φιλιά…

  3. Σας αγαπώ!! Απλά σας αγαπώ!!! <3 (ξεκινάω επιχείρηση: Μαλλιά όπως παλιά!!!) 🙂

  4. Καλησπέρα κούκλες… να’μαι και γω! Μπορεί να έλειψα λίγες μέρες, αλλά δεν σας ξέχασα, αφού είστε πάντα μέσα στην καρδιά μου! Πάω να διαβάσω και τις προηγούμενες αναρτήσεις, για να μην έχω κανένα κενό!! Καλό σ/κ και να περάσετε υπέροχα! Φιλιάαααα 🙂
    @Stella μου, όπως πάντα οι συμβουλές σου είναι καταπληκτικές και μας έχουν βοηθήσει πολλές φορές…. Είσαι αστέρι!

  5. Εντάξει λες κι όλες οι ερωτήσεις ήταν δικές μου! Έχω λιπαρό δέρμα, είμαι στην ηλικία των 34 κ ανησυχώ για πρώτες ρυτίδες έκφρασης κ τα μαλλιά μου είναι ακριβώς σαν της Κατερίνας. Χίλια ευχαριστώ! Δεν ξέρω όμως να φτιάχνω καλλυντικά μόνη μου κ όταν είδα το βίντεο της Στέλλας σε παλιότερη ανάρτηση με αγχώνει η όλη διαδικασία. Θέλω όμως να δοκιμάσω.

  6. Καλησπερα σε ολες!STELLA,απαιτειται πολλη ωρα για να μελετησω την “εγκυκλοπαιδεια” που μας παρεθεσες κ σημερα.Προς το παρον,δεν εχω καιρο να τη μελετησω!Οταν το πραξω,θα σου πω τη γνωμη μου.Παντως,δεν αμφιβαλλω για το αποτελεσμα,οποτε “συγχαρητηρια” προκαταβολικα.Φιλια!

  7. Το ρούφηξα όλο και τώρα θα το ξαναδιαβάσω αργά και απολαυστικά πολλές πολλές φορές.
    Στέλλα ευχαριστούμε πολύ.

  8. Χαίρομαι που σας αρεσε κορίτσια! Εδώ είμαστε για κάθε απορία και ερωτήματα, που μπορούν να απαντηθούν σε πρώτη ανάγνωση…
    @elena Μην αγχώνεσαι! Μπορώ να τη φτιάξω εγω για σένα..

  9. ΑΧ ΣΤΕΛΛΑ. ΔΕΝ “ΠΑΙΖΕΣΑΙ” ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ. ΣΕ ΖΗΛΕΥΩ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΡΕΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.
    ΕΙΣΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ. ΜΠΡΑΒΟ. ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ bbgirls ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!!!

    Υ.Γ. ΣΤΕΛΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΣΩ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΡΕΜΟΥΛΕΣ ?(με τον συνδυασμό αυτών των δύο (και όχι μόνο), δημιουργώ μια από τις δυο κορυφαίες κρέμες μου (η άλλη κρέμα της Stella’s Recipy, για την οποία νοιώθω περήφανη, είναι μια συνταγή μου με καροτέλαιο και χρυσή καμέλια, επίσης για τις ηλικίες 35-45).
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!

  10. Πάντως εγώ, κάτι έπαθα με την τζοτζόμπα.. Νομίζω αύριο κιόλας θα παραγγείλω…

  11. Καλησπέρα Τζούλια, Στέλλα & bbgirls!! Εξαιρετικές για άλλη μια φορά οι συμβουλές Στέλλα και πολύ εξειδικευμένες!!!
    Η τζοτζόμπα με τη λεβάντα μου άρεσε πολύ λέω να αγοράσω συντόμως μια που τελειώνει και το σέρουμ μου!
    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

  12. Στελλα αλήθεια? Πώς θα μπορούσα να επικοινωνησω μαζί σου?

  13. Στέλλα καλησπέρα! Συγχαρητήρια για την τρομερή δουλειά που έχεις κάνει στο bb!! Έχω γίνει fan των συμβουλών σου! Θα ήθελα να μου πεις αν γίνεται τι λάδι ή συνδιασμό(δηλ. να ανακατέψω) λαδιών θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω για το βράδυ και με ποια αιθέρια έλαια ή βιταμίνες θα μπορούσα να τα εμπλουτίσω για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Είμαι 42 χρονών, με μεικτό δέρμα(λιπαρό στο Τ).Έχω κάνει κάποιες ρυτίδες στα ματια και το μέτωπο αλλά με προβλήματίζουν ιδιαίτερα οι ρυτίδούλες στο άνω χείλος,ειδικά γι’αυτό τι το ιδιαίτερο μπορώ να κανω; Συν τοις άλλοις έχω κ γραμμές έκφρασης από το κάτω μέρος της μύτης έως το πιγούνι. Ακόμη Στέλλα μου τι γνώμη έχεις για το σπαθόλαδο σε σχεση με τις ρυτίδες; Άκουσα ότι είναι πολύ καλό.Μπορώ να το συνδιάσω με άλλα λάδια;
    Σ’ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

  14. Συγχαρητήρια πολυ ωραιες συμβουλές !!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.