Προστασία από τις ακτίνες του ήλιου

 

 

H καλοκαιρινή σαιζόν ξεκίνησε πολύ πιο νωρίς φέτος.. Ακούω ότι πολλές από εσάς έχετε ήδη κάνει αρκετά μπανάκια – ακόμα και εγώ που αν δεν πάει 15 Ιουνίου, δεν βάζω δακτυλάκι στη θάλασσα- φέτος δεν άντεξα και έκανα μια βουτιά ανήμερα του Πάσχα δηλαδή στις 5 Μαΐου (πρωτοφανές για μένα!)

 

Και ξέρω ότι όλες θέλετε να αποκτήσετε αυτό το λαμπερό μπρούτζινο χρώμα και δεν λέω να μην το κάνετε, αλλά να το κάνετε με προσοχή. Ναι, ναι αλίμονο ξέρω ότι όσες είσαστε εδώ μέσα, έχετε συνείδηση για τις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου και δεν υπάρχει περίπτωση να βγείτε χωρίς το αντηλιακό σας, αλλά δυο τρία παραπάνω πραγματάκια καλό είναι να τα γνωρίζετε, όπως για παράδειγμα ότι το αντηλιακό είναι ένα προϊόν που δεν θέλει τσιγγουνιές, θέλει πλούσιες και πολύ συχνές επαλείψεις, άρα με ένα μπουκάλι δεν πρόκειται να «βγάλετε» το καλοκαίρι.

 

Τις προάλλες μίλαγα με μια φαρμακοποιό και μου έκανε εντύπωση όταν μου είπε, ότι πολλές πελάτισσες της, δεν ενδιαφέρονται για υψηλούς δείκτες προστασίας, προτιμούν προϊόντα (λάδια και σπρέι) για γρήγορο μαύρισμα… Μην βιάζεστε, θα έρθει και αυτό. Nα θυμάστε όμως ότι η ηλιοκαμένη επιδερμίδα, μπορεί να είναι «γοητευτική» το καλοκαίρι όμως στην πραγματικότητα πρόκειται για μια αντίδραση του δέρματος, έναν τρόπο άμυνας απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία. Επιπλέον, οι βλάβες που προκαλούνται από την έκθεση στο ήλιο δρουν συσσωρευτικά, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και αν δεν γίνονται ορατές άμεσα, εκείνες «δουλεύουν» υπόγεια, προκαλώντας πρόωρη γήρανση και σε κάποιες περιπτώσεις πιο σοβαρές ασθένειες του δέρματος.

 

 

Το πρόσωπο, τα μαλλιά, το σώμα και οι ευαίσθητες περιοχές του προσώπου (μάτια, μύτη) θέλουν ειδική μεταχείριση, τους επόμενους 3-4 μήνες. Γιατί το καλοκαίρι μπορεί καλά καλά να μην έχει αρχίσει, αλλά κάποια στιγμή θα τελειώσει και καμία μας, δεν θέλει να βρεθεί το φθινόπωρο με νέες γραμμούλες ή (ακόμα χειρότερα) κηλίδες…

 

 

Για το πρόσωπο

Σε γενικές γραμμές ο κανόνας είναι να ξεκινήσετε τις πρώτες μέρες της ηλιοθεραπείας χρησιμοποιώντας αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, τον οποίο σιγά- σιγά θα μειώνετε. Το έχω ξαναγράψει και θα ξαναπώ εδώ ότι συνήθως ένας δείκτης γύρω στο 30 καλύπτει επαρκώς τις μεσογειακές επιδερμίδες. Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι η επιλογή του κατάλληλου αντηλιακού για τον τύπο της επιδερμίδας σας, αν θέλετε να αποφύγετε την παγίδα της πρόωρης γήρανσης. Αν έχετε ευαίσθητη, ανοιχτόχρωμη  επιδερμίδα, η οποία παθαίνει εύκολα εγκαύματα, δεν μαυρίζει ποτέ και εμφανίζει ερεθισμούς κατά την έκθεση στον ήλιο, τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και φυσικά να αποφύγετε εντελώς την ηλιοθεραπεία. Δηλαδή, κάθομαι στον ήλιο και όχι κάτω από ομπρέλα. Έτσι κι αλλιώς θα μαυρίσετε, ακόμα και αν κολυμπάτε ή και στην  απόσταση από το αυτοκίνητο μέχρι την παραλία. Για επιδερμίδες με τάσεις λιπαρότητας ιδανική επιλογή είναι ένα oil free προϊόν που θα σας προστατέψει από την ηλιακή ακτινοβολία χωρίς να φράξει τους πόρους του δέρματος. Αν πάλι έχετε ώριμη επιδερμίδα, αναζητήστε τις ειδικές συνθέσεις που εμποδίζουν την εμφάνιση καφέ κηλίδων και τη δημιουργία ρυτίδων και χαλάρωσης. Και πάλι προσοχή! Η χρήση των αντηλιακών δε σημαίνει ότι καθόμαστε απεριόριστα στον ήλιο. Πάντα χρειάζεται μέτρο, το είπαμε αυτό…

 

L’Oreal Paris Sublime Sun SPF 20 Ideal Sun (η νέα σειρά αντηλιακών της μάρκας έχει πολύ όμορφο premium packaging..)

 

 

 

 

Ευαίσθητες Περιοχές

Περιοχές όπως η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια, τα χείλη, και η μύτη είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στην ηλιακή ακτινοβολία. Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή γύρω από τα μάτια η επιδερμίδα είναι λεπτή και ευαίσθητη στους εξωτερικούς παράγοντες, έτσι ώστε συχνά εμφανίζεται πρόωρη γήρανση. Ο επιχείλιος έρπητας μπορεί να εκλυθεί από το ηλιακό φως, άρα χρειάζεται έξτρα αντηλιακή προστασία στα χείλη ενώ η μύτη είναι το μέρος του προσώπου που εκτίθεται περισσότερο στον ήλιο. Επίσης, μην παραλείψετε να προστατεύσετε σημάδια από πρόσφατες θεραπείες π.χ. χειρουργικές επεμβάσεις, lasers κλπ. «Εξοπλιστείτε», λοιπόν, με τα ειδικά προϊόντα και μην ξεχνάτε να τα ανανεώνετε συχνά, ειδικά κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα.

 

Shiseido Sun Protection Lip Treatment SPF30

 

 

 

 

Για το σώμα

Όπως στο πρόσωπο έτσι και στο σώμα θα πρέπει να ξεκινήσετε χρησιμοποιώντας ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας το οποίο στη συνέχεια θα αντικαταστήσετε με ένα προϊόν με χαμηλότερο δείκτη. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια οι εταιρείες καλλυντικών έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις συνθέσεις με υψηλούς δείκτες ώστε αφ’ ενός να προσφέρουν αποτελεσματική προστασία αφ’ ετέρου να έχουν ευχάριστη καλλυντική υφή, δηλαδή να μην αφήνουν ίχνη λιπαρότητας στην επιδερμίδα. Σε πολλές σειρές αντηλιακών οι δείκτες προστασίας κυμαίνονται από τον πιο μικρό (ο οποίος καλό είναι να αποφεύγεται ή τουλάχιστον να χρησιμοποιείται για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αφού έχουμε ήδη μαυρίσει) έως τον πιο μεγάλο. Ως προς τις υφές, η γκάμα περιλαμβάνει γαλακτώματα, κρέμες, τζελ ή σπρέι για να επιλέξετε εκείνη που σας ταιριάζει. Αν είστε φαν των καλοκαιρινών σπορ, προτιμήστε τα προϊόντα με την σχετική ένδειξη, τα οποία έχουν υψηλότερη αντοχή απέναντι στον ιδρώτα και το νερό.

 

Coppertone  Sport Clear Spray Sunscreen

 

 

 

 

Για τα μαλλιά

Ενώ εσείς χαλαρώνετε στην δροσερή αγκαλιά του Αιγαίου, ζεσταίνεστε από τον καλοκαιρινό ήλιο ξαπλωμένη στην παραλία ή απολαμβάνετε μια απογευματινή βόλτα με τον κυκλαδίτικο αέρα να δροσίζει το πρόσωπό σας, τα μαλλιά σας… υποφέρουν! Το αλάτι της θάλασσας, ο ήλιος και ο αέρας είναι ένας «θανατηφόρος» συνδυασμός που ταλαιπωρεί την τρίχα και την αφυδατώνει ενώ είναι ιδιαίτερα επώδυνος και για τα βαμμένα μαλλιά καθώς προκαλεί οξείδωση στο χρώμα. Αν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν και το γεγονός ότι συχνά παραμελούμε τη φροντίδα τους το καλοκαίρι στα πλαίσια της γενικότερης «χαλάρωσης» τότε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι θεραπείες επανόρθωσης είναι σε πρώτη ζήτηση στα κομμωτήρια μετά τις διακοπές.  Για να προστατέψετε τα μαλλιά σας αντικαταστήστε τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε το χειμώνα με αντίστοιχα από τις ειδικές αντηλιακές σειρές. Τα προϊόντα styling (αντηλιακά λάδια για μαλλιά κλπ..) δημιουργούν ένα προστατευτικό φιλμ γύρω από την τρίχα που εμποδίζει την αφυδάτωση και το ξεθώριασμα ενώ τα προϊόντα περιποίησης επανορθώνουν τις φθορές και διατηρούν τα μαλλιά ελαστικά και απαλά.

 

Kerastase Soleil Sun Protection

 

 

 


 

Μετά τον Ήλιο

Μετά την ηλιοθεραπεία η επιδερμίδα «διψάει». Η άμυνά της έχει εξασθενήσει και επιπλέον δημιουργούνται ελεύθερες ρίζες που έχουν καταστροφική  δράση. Επιπλέον το δέρμα αφυδατώνεται ενώ σε παρατεταμένη έκθεση  θαμπώνει, γίνεται ανελαστικό και έχει την υφή «λάστιχου». Για όλους αυτούς τους λόγους η φροντίδα στο σπίτι είναι πολύ σημαντική καθώς συμβάλλει στη διαδικασία της επανόρθωσης. Τα προϊόντα για μετά τον ήλιο περιέχουν ειδικούς καταπραϋντικούς παράγοντες που «ηρεμούν» την επιδερμίδα και προσφέρουν μια άμεση αίσθηση δροσιάς. Επίσης βοηθούν τα κύτταρα να διορθώσουν τις φθορές, να ανακτήσουν τη χαμένη τους ενέργεια και τα προετοιμάζουν να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της επόμενης μέρας. Μάλιστα, κάποια after sun περιέχουν ιριδίζοντα μικρομόρια τα οποία τονίζουν το μπρονζέ χρώμα ενώ κάποια άλλα είναι ειδικά μελετημένα να παρατείνουν το μαύρισμα.

 

Korres Yoghurt Cooling Gel

 

 

 

 

Aυτά ήθελα να σας γράψω και τα σκέφτομαι πολλές μέρες, ειδικά από εκείνη τη μέρα πριν από μια εβδομάδα, που έκανα τη συζήτηση με την φαρμακοποιό που προανέφερα. Γιατί πολλές φορές ξεχνάμε αυτά που πρέπει να γνωρίζουμε καλά (μη νομίζετε ακόμα και εγώ το παθαίνω…)

 

Τέλος ήθελα να σας πω ότι προχθές στον γάμο κάθισα σε ένα τραπέζι και μετά από λίγο, μια κοπέλα που καθόταν δίπλα μου, μου έκανε κομπλιμέντο για την απόχρωση των μαλλιών μου. Ξεκίνησα λοιπόν και εγώ να διηγούμαι το «ποιηματάκι» της κόκκινης μάσκας Mod’s Hair, για να με σταματήσει κάποια στιγμή η κοπέλα ευγενικά και να μου πει: «Μη μου διηγείσαι όλη την ιστορία Τζούλια, την ξέρω την διάβασα, στο bb… βλέπεις, είμαι και εγώ bb girl!!”»  Ωωωω ενθουσιασμός, έβγαλα και μια φωτογραφία μαζί της, τη βλέπετε από κάτω και επίσης σε αυτή τη φωτογραφία, μπορείτε να δείτε τα μαλλιά μου, που έπειτα από τέσσερα λουσίματα, το κόκκινο χρώμα τους δεν είναι πια τόσο έντονο (ακριβώς δηλαδή αυτό που μου είχαν πει τα παιδιά της Mod’s Hair..) αλλά εγώ έχω πάρει σπίτι μου τη μάσκα Copper Red και την Παρασκευή θα την ξανακάνω… λέω να κρατήσω για λίγο καιρό ακόμα, τα κόκκινα μαλλιά μου…Τι λέτε bb girls, συμφωνείτε; Να τα κρατήσω ακόμα κόκκινα;

 

Τζούλια και Anastasia R bb girl!

 

 

 

 

29 Σχόλια
  1. Καλημερα!!!
    Και εγω παντα το καλοκαιρι ακολουθω τον κανονα απο τον “μεγαλο
    δεικτη προστασιας προς τον μικρο” και τακτικη επαλειψη.
    Τωρα πια το εχω παρει αποφαση και δεν τρελενομαι να μαυρισω
    γρηγορα αν χρειαστει υπαρχουν οπως ειπαμε και τα self tan.
    @Τζουλια να το κρατησεις το κοκκινο!!αλλοστε αυτες οι αλλαγες
    μας φτιαχνουν την διαθεση!!
    Τελικα η ο κοσμος ειναι πολυ μικρος η το bb ειναι πολυ μεγαλο!!!

  2. πολυ ωραίο ήταν το COPPER RED Τζούλια(συγχώρεσέ μου τον ενικό, αλλά αισθανομαι οικεία μαζί σου κι ας μη γνωριζόμαστε από κοντά)….και καθώς είμαι κ γω 1bb girl, αποφάσισα να δοκιμάσω κ γω αυτή τη μάσκαρα(ναι, τόσο πειστική ήσουνα!). Μάλιστα , επειδή δεν έχει mods hair στην Λαρισα όπου ζω, θα μου το φέρει 1 φίλη μου απο΄Χίο…και αναμένω το αποτέλεσμα!!

  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ! ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΩ ΠΑΡΟΤΙ ΑΣΠΡΟΥΛΑ. ΤΑ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΑ ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΒΑΖΩ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΧΕΙΜΩΝΑ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΖΟΥΛΙΑ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥ Η ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΟΝΑΤΟ?ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΛΑ!!

  4. Καλησπέρα κούκλες! Επειδή είμαι άσπρη-άσπρη σαν το γάλα, το καλοκαίρι χρησιμοποιώ πάντα υψηλούς δείκτες προστασίας για σώμα και πρόσωπο! Ο δικός μου τύπος επιδερμίδας δεν μαυρίζει σχεδόν καθόλου (συνήθως κοκκινίζει) και μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι (όσα μπάνια και να έχω κάνει), έχω μόνο ένα μπεζ χρωματάκι!! Ευτυχώς δεν ζηλεύω καθόλου την ηλιοκαμένη επιδερμίδα, γιατί ξέρω ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για μια αντίδραση του δέρματος και οι βλάβες που προκαλούνται από την έκθεση στο ήλιο φαίνονται μετά από χρόνια! Δυστυχώς (σε πιο μικρή ηλικία) έπαθα αρκετές φορές εγκαύματα και ορκίστηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα ξανακάνω τέτοια καταστροφή στο δέρμα μου….. Γι’αυτό και κάθομαι πάντα κάτω απ’την ομπρέλα ή πηγαίνω στην θάλασσα τις απογευματινές ώρες! Και φυσικά είμαι περήφανη που η επιδερμίδα μου (σε σύγκριση με συνομήλικες φίλες μου) είναι σε άψογη κατάσταση!!
    @Τζούλια μου, να το κρατήσεις το κόκκινο χρώμα γιατί σου πάει πάρα πολύ και είσαι γλυκιά σαν καραμέλα! Φιλιά 🙂

  5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΖΟΥΛΙΑ, ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ ΞΑΝΘΟ, ΟΠΟΤΕ ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΗ ΜΑΣΚΟΥΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΩΠΟ.

  6. @ΚΑΛΛΙΟΠΗ: Ναι έστσι λέω και εγώ Καλλιόπη μου και γι αυτό θα την ξανακάνω την μάσκα ή την Παρασκευή ή το Σάββατο (για να βρω και χρόνο, όπως καταλαβαίνεις..)

  7. Μια και μοναδική φορά στη ζωή μου δεν ήμουν τακτική με το αντηλιακό (βλέπε πρώτες διακοπές με το αίσθημα στη Σαντορίνη, που μυαλά για αντηλιακό…)και γέμισε πανάδες το πρόσωπο μου και ένας ωραιότατος λεκές κατσικώθηκε στη μύτη μου. Έκτοτε χρησιμοποιώ κρέμες με 15spf όλο το χρόνο και 50άρα αντηλιακή από το Μάη μέχρι το Σεπτέμβρη.Με χρώμα για πρόσωπο, χωρίς για το σώμα (αν και αρχές καλοκαιριού αν έχω να πάω κάπου πασαλείβομαι με χρώμα ολάκερη). Τις κόρες μου τις έχω εκπαιδεύσει άψογα σχετικά με την προφύλαξη (τώρα του ηλίου και αύριο μεθαύριο και για τα υπόλοιπα, you know what) και φυσικά για μπάνιο στη θάλασσα σκάμε μύτη μετά τις 5. Αρνούμαι κατηγορηματικά να κάνω εκπτώσεις σε αυτές μου τις συνήθειες, αρνούμαι να μοιάζω με το Γαβαλά ή τη Ντονατέλα ακόμη χειρότερα.

  8. Και ξέχασα να σχολιάσω για τη μάσκα, ουπς. Τζούλια μου το κόκκινο πολύ μου είχε αρέσει, σε περιμένω Τζέσικα Ράμπιτ το Σκ <3

  9. Τζα!!!Καλησπέρα Τζούλια,bbgirls.Έτσι,να μας τα λες συνέχεια.Και να συμπληρώσω ότι εκτός από τη μύτη ευαίσθητα είναι και τα αφτιά και εκεί χρειάζεται επίσης αντηλιακό ακόμη κι αν φοράμε καπέλο.Και ναι να τα κάνεις κόκκινα! 😉 Φιλάκια…

  10. Είσαι θεά με το κόκκινο. φυσικά να το κρατήσεις!!

  11. Γεια σας και απο μενα. εχω ξαναπει οτι βαζω αντιηλιακο χειμωνα καλοκαιρι λογω καποιας ευρυαγγειας στο ενα ζυγωματικο. Υπεροχο ειναι το after sun του Κορρε με αρωμα γιαουρτι το χρησιμοποιω χρονια εχει υπεροχη μυρωδια.Τζουλια και εμενα η γνωμη μου ειναι οτι και το κοκκινο σε κανει διαφορετικη φορα το λιγο ακομη αφου φευγει τοσο ευκολα. Επισης περιμενω να μας πεις τι υπερισχυσε στον γαμο μακρια η κοντα φορεματα. καλο απογευμα

  12. @rania: Ράνια μου υπεροχος γάμος, εξαιρετικό πάρτι με κάποιες από τις ωραιότερες εμφανίσεις που έχω δει σε γάμο, ακόμα και στις μεγαλύτερες σε ηλικία κυρίες.. Μακριά και κοντά φορέματα, χυτές παντελόνες, αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν τα χρώματα!! Εκτυφλωτικά, πράσινα, κόκκινα, φούξια, ροζ, μοβ, κίτρινα, μου έφτιαξαν τη διάθεση! Κάτι διαφορετικό από το all time classic μαύρο cocktail, φόρεμα. Εναλλακτικές και σούπερ εμφασνίσεις, όπως ακριβώς και ο γάμος των παιδιών τα οποία φόρεσαν (αντί για τα κλασσικά…) ροζ πλεξιγκλάς στέφανα!!!

  13. Γεια σας ομορφα κοριτσακια!Τζουλια,αν τα κρατησεις τα μαλλια σε κοκκινο να τα ξαναπερασεις ε;Τωρα οσον αφορα το μαυρισμα,επειδη εισαι μελετηρη δασκαλα θα εχεις ασφαλως παρατηρησει οτι δεν ειμαι πλεον φιλη του ηλιου.Δεν με ενδιαφερει το μαυρισμα γτ δεν θελω να γεμισω ρυτιδες ουτε στο σωμα.(Για το προσωπο εξυπακουεται).Δεν θα με ακουσεις βεβαιια να σου λεω οτι δεν μου αρεσουν τα μαυρισμενα κορμια κ.λ.π.,κ.λ.π.Αντιθετα,μου αρεσουν κ πολυ να τα βλεπω αλλα ειναι απο τα πραγματα που μου αρεσει να θαυμαζω στους αλλους κ οχι σε μενα.Κατι σαν το γαμο που πηγες κ χορτασες χρωματ,αρεσκομαι να τα βλεπω στους αλλους.Τα ββ κοριτσια αυξανονται κ πληθυνονται κ σε λιγο θα σκονταφτεις πανω τους!!!!
    Αυτα τα πλεξιγκλας στεφανα ηθελα πολυ να τα δω….

  14. @marianna: Αν βρω φωτογραφίες από τα στέφανα, στο υπόσχομαι θα τις ανεβάσω στο fb!

  15. Τζουλια σε ευχαριστω για τις πληροφοριες, ο γαμος ειναι το Σαββατο στην Πατρα και εχω λιγο ανχωθει. Εχω ψιλοκαταληξει σε ενα μπλε ρουα φορεμα κοντο αλλα καλοβλεπω και ενα κιτρινο τοπ με την μαυρη παντελονα θα δω, ευχαριστω και παλι καλη συνεχεια.

  16. Καλησπέρα σε όλες!Νομίζω ότι τα χρόνια που δεν με έβλεπε ο ήλιος ήταν για καλό μου.Λίγος ήλιος είναι υγεία και χρειάζεται φυσικά και για την διάθεση αλλά όταν αρχίσουμε ξεχνάμε να σταματήσουμε…..Λίγο ακόμα και λίγο ακόμα……και να το γερασμένο δέρμα!
    Όσο κι αν φοβάμαι τις ριζικές αλλαγές το ζήλεψα το κόκκινο χρώμα στα μαλλιά σου Τζούλια.Να το κρατήσεις λοιπόν “ψηφίζω” κι εγώ!

  17. Καλησπέρα Τζούλια, καλησπέρα bbgirls!!! Εδώ στο Λονδίνο αν και δύσκολα βλέπουμε ήλιο ακόμη το αντιηλιακό πάει σύννεφο! Χειμώνα καλοκαίρι ανελλιπώς! Είμαι και ασπρουλιάρικο και καίγομαι εύκολα! Το ζηλεύω που κάνετε ήδη τα μπανάκια σας αλλά θα έρθει και η σειρά μου!! Όσο για το κόκκινο Τζούλια ψηφίζω δαγκωτό να το κρατήσεις!! Σου πάει τέλεια θέλω κι εγώ!!
    Φιλάκια πολλά!!!

  18. Γεία σας και από εμένα.,,,Ωραιο ,αναλυτικο ποστ Τζούλια μας,οτι πρέπει για τις μερες που ερχονται.Και εγώ όπως τα είπε η Elena παραπάνω…Είμαι ασπρουλα,κοκκινιζω και καιγομαι στο αψε σβησεΤην εχω πατησει σε μικροτερη ηλικια ουκ ολιγες φορες.Ακομα θυμαμαι τον πονο απο τα εγκαυματα,τη μαμα μου να με ¨παστουρώνει¨με γιαουρτι γκρινιαζοντας,να λιποθυμαω γιατι ειχα παθει μια σουπερ ηλίαση και ομως παρ΄όλα αυτα εκει στα 16 ,συνεχιζα να αγνοω την επικυνδινότητα του ηλιου για πολλα χρονια ακομα.Η πλάτη μου πλέον ειναι γεματη φακιδες και σημαδια απο τα απανωτα εγκαυματα.Τωρα κυκλοφορω μονιμα με 50αρι δεικτη προστασιας σε προσωπο και σωμα και μαλιστα αποφευγω οσο μπορω τον ηλιο 12-4.
    Παρεμπιπτόντως σήμερα αγορασα αντηλιακο γιαουρτι απο Κορρε και η φαρμακοποιος μου είπε οτι ο δεικτης στα αντηλιακα μας δειχνει καθε ποση ωρα πρεπει να βαζουμε ξανα αντηλιακο.Δηλαδη το 30αρι με το 50αρι εχουν απλα ενα εικοσαλεπτο διαφορα ως προς την διαρκεια προστασιας.Τρομερη πληροφορια.Ξερετε αν οντως ισχυει?

  19. Πωπω φλυαρια με επιασε …Ξεχασα να αναφερω οτι το after sun του κορρε ειναι απιστευτο,πολυ δροσιστικο και με εχει ανακουφισει σε περιπτωσεις ελαφριου ΄΄αρπαγματος΄΄,Το συστηνω ανεπιφυλακτα.
    Επισης Τζουλια μου ψηφιζω δαγκωτο ΄΄βαμμενα κοκκινα μαλλια΄΄΄, αν και εισαι κουκλα anyway….Mats

  20. Τζούλια, θα πω ψέμματα αν σου απαντήσω ναι ή όχι για τα μαλλιά. Μου αρέσεις και με τις δύο εκδοχές. Οπότε θα σου πω να ακολουθήσεις τη διάθεσή σου, γιατί, σίγουρα, το κόκκινο πρέπει να συνοδεύεται και από καλή διάθεση για να το στηρίξεις. Είναι πολύ όμορφο, αλλά δύσκολο χρώμα στα ρούχα, στο μακιγιάζ…
    Όσον αφορά στα αντηλιακά προϊόντα το post σου ήταν πιο πλήρες από πλήρες. Κι εγώ συμφωνώ με τη SofiaSar για το after sun του Korres. Την τελευταία φορά που αφέθηκα ελαφρώς στον ήλιο -πολλά χρόνια πριν- στη Σύρο, με έσωσε. Θα συγκαταλέξω κι εγώ τον εαυτό μου σε αυτούς που δεν αγαπούν τις ώρες ηλιοθεραπείας, οπότε ο ήλιος με βλέπει σχεδόν μόνο μέσα στη θάλασσα. Για φέτος με προκάλεσε το L’Oreal Paris Sublime Sun SPF 20 Ideal Sun που αναφέρθηκε. Και βέβαια πάντα, μα πάντα αντηλιακή προστασία μαλλιών!

  21. Αχ τον λατρεύω τον ήλιο , λατρεύω να κάθομαι στην ξαπλώστρα και νιώθω το δέρμα να απορραφά την ζέστη του ήλιου αλλά απεχθάνομαι τα καρβουνιασμένα κατάμαυρα κορμιά ,τις ρυτίδες , τις πανάδες και όλα τα κακά που συνεπάγεται η αλόγιστη ηλιοθεραπεία.
    Μετράω πολλές ώρες ηλιοθεραπείας στα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια ….

    Τώρα όμως προσέχω!
    Το αντηλιακό το φοράμε από το σπίτι και όχι όταν φτάσουμε στην παραλία.
    Συχνή επάλειψη.
    Όχι στον ήλιο από τις 13.00 εώς 16.00.
    Πολύ και καλή ενυδάτωση μετά την ηλιοθεραπεία, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ το after sun του Κορρε αυτό με την αλόη και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη, απλώνεται ωραία ,ενυδατώνει τέλεια και έχει μια πολύ φρέσκια και διακριτική μυρωδιά.

    Τζούλια μου είσαι όμορφη γυναίκα ότι χρώμα μαλλιά και να έχεις , το κόκκινο είναι πιο εντυπωσιακό.

  22. Καλημέρα σε όλη την παρέα!

    Πολύ μου άρεσε το post γιατί συγκεντρώνει όλα τα διαφορετικά αντηλιακά προϊόντα που χρειαζόμαστε.

    Εγώ φέτος προτίμησα αντηλιακά KORRES με γιαούρτι για το σώμα και Bepanthol για το πρόσωπο. Αλλά θέλω να αναφέρω ένα ακόμη προϊόν που ανακάλυψα πρόσφατα.. Την κρέμα προσώπου με χρώμα και SPF30 της APIVITA με θαλάσσια λεβάντα & πρόπολη. Φο-βε-ρη λύση… Σου λύνει τα χέρια… Αρκετά καλή κάλυψη, τέλειο primer… Δεν έχει σιλικόνες, parabens και όλα αυτά τα περίεργα… 🙂

    Δεν ήταν καθόλου σύμπτωση που η πανέμορφη γαλανομάτα Αναστασία ήταν bbgirl, θα με εξέπληττε το αντίθετο!

    Ψηφίζω δαγκωτό κόκκινο!!! Είσαι μια κούκλα!

    Πολλά φιλιά σε όλους <3

  23. @Ιοαnna Thess Κουκλίτσα αυτο ηταν το προηγουμενο μου αντηλιακο.Το παρατησα ωστοσο γιατι δεν ξερω αλλοιωθηκε να το πω?Το εχω εδω και δυο μηνες ενω η ημερομηνια ληξης ειναι το 2014.Εχεις παρατηρήσει εσυ κατι περιεργο στην συσταση του?Πρωτη φορα απογοητευομαι με προιον της apivita και ετσι ειπα να περάσω στον Korres για αντηλιακο.

  24. @Sofia Sar: Καλησπέρα Σοφία μου! Σοβαρά…;! Τι μπορεί να έφταιξε… χμμμ Το χρησιμοποιώ μία εβδομάδα περίπου και είμαι πολύ ικανοποιημένη! Εάν παρατηρήσω κάτι παρόμοιο φυσικά θα το σταματήσω κι εγώ κατευθείαν! 🙁

  25. Ερώτηση:
    Στην περιοχή κάτω από τα μάτια πρέπει να βάζουμε αντιηλιακο; διότι επειδή είναι τόσο ευαίσθητη φοβάμαι μην κάνω περισσότερο κακό παρά καλό βάζοντας αντιηλιακό εκεί.
    Αν τελικά πρέπει να βάζω και στην περιοχή αυτή πιο προτείνεις;;
    Ευχαριστώ πολύ
    Φιλάκια

  26. @eleni: Γράφω παραπάνω, ότι για ευαίσθητες περιοχές, όπως τα μάτια, η μύτη και τα χείλη, υπάρχουν εξειδικευμένα προιόντα. Και προτείνω και κάποιο…

  27. @Ioanna Thess Δεν έχω ιδεα γιατι εγινε ετσι.Κρίμα πάντως.Ισως απλά να ετυχε και εσενα να μην παρουσιασει κάποιο προβλημα.

  28. @beautyblog
    οντως προτεινεις πραγματα για την περιοχη κατω απο τα ματια. ο λογος που σε ρωτησα ειναι οτι το σ/κ κοιτουσα ακριβως το ιδιο προιον, και οι κοπελες μου ειπαν πως ειναι μονο για τα χειλη. Μαλιστα μου ειπαν πως το λεει και το ιδιο το ονομα του προιοντος.
    παραξενευτηκα και γι’αυτο ηθελα να το επιβεβαιωσω!

    σ ευχαριστω για τα υπεροχα ποστ και για την αμεση απαντηση σου!

    φιλακια

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.