Αυτοί, που έγραψαν ιστορία, στον κόσμο της Ομορφιάς.

cosmetics

 

 

Kάποιοι άνθρωποι, δημιούργησαν και άλλαξαν τα δεδομένα της ομορφιάς με αποτέλεσμα αυτό που ονομάζουμε σήμερα, βιομηχανία της ομορφιάς ή beauty industry, να μετράει αυτή τη στιγμή εκατοντάδες δις. Ελπίζω αυτό το post, να σας φανεί ενδιαφέρον.

 

Ηelena Rubinstein (1870-1965)

 

helena-rubinstein

 

Γεννημένη στην Πολωνία, ήταν η μεγαλύτερη από οκτώ αδερφές. Μετανάστευσε με την οικογένεια της στην Αυστραλία, όπου και άνοιξε το πρώτο beauty salon του κόσμου. Αργότερα, εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ, άνοιξε ένα ακόμα salon στη Νέα Υόρκη και έγινε η ορκισμένη αντίπαλος για μια ζωή της Elizabeth Arden. To 1962 το ινστιτούτο ομορφιάς, ήταν το πρώτο που λάνσαρε τη ιδέα «μια μέρα ομορφιάς» (a day of beauty). Περιλάμβανε ένα πακέτο με γυμναστική, μασάζ,γεύμα, καθαρισμό προσώπου, λούσιμο και χτένισμα, μανικιούρ, πεντικιούρ και μακιγιάζ και κόστιζε τότε 35$.

 

HR-products

 

 

Max Factor (1877- 1938)

 

MaxFactor-

 

Γεννημένος (και αυτός!) στην Πολωνία με το όνομα Max Faktor, το όνομά του έγινε Factor, to 1904 όταν για να μεταναστεύσει στην Αμερική πέρασε βέβαια, από το Ellis Island. Ξεκίνησε να πουλάει λοσιόν και καλλυντικά προϊόντα μακιγιάζ στο Λος Άντζελες και γρήγορα έγινε ο εφευρέτης ενός νέου τύπου make up, σχεδιασμένο ειδικά για τον κινηματογράφο. Ονομάστηκε «ευέλικτη γρασομπογιά» (flexible greasepaint) γιατί αντίθετα με τα make up της εποχής, δεν «έσπαγε». Το 1920, ο Factor λάνσαρε το μακιγιάζ του στο ευρύ κοινό, δίνοντας στην ευκαιρία στην καθημερινή γυναίκα, να αγοράσει λίγη από τη λάμψη του Χόλυγουντ.

 

 

MaxFactor_GroupShot

 

 

 

Coco Chanel (1883-1971)

 

coco-chanel

 

Αν και βέβαια, τη γνωρίζουμε πρωτίστως ως σχεδιάστρια μόδας, εν τούτοις δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Coco δημιούργησε και κάποια από τα πιο διάσημα αρώματα όλων των εποχών. Το 1922, λάνσαρε το Chanel No 5, το οποίο μέχρι σήμερα, συγκαταλέγεται στα best seller, παγκοσμίως.

 

chanel no5

 

 

Elizabeth Arden (1884-1966)

elizabeth arden

 

Γεννημένη στο Οντάριο του Καναδά, ως Florence Nightingale Graham, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1908 όπου εργάστηκε ως λογίστρια στην φαρμακευτική εταιρεία, E.R. Squibb. Όποτε μπορούσε η Graham, βρισκόταν στα εργαστήρια της εταιρείας, μαθαίνοντας σιγά- σιγά τα μυστικά που αργότερα θα την βοηθούσαν να δημιουργήσει τις δικές της κρέμες φροντίδας. Σύντομα άρπαξε την ευκαιρία να εργάστεί για κάποια αισθητικό της εποχής, κάνοντας θεραπείες προσώπου. Εκεί γνώρισε την Elizabeth Hubbard και το 1909, οι δυο τους άνοιξαν το ινστιτούτο ομορφιάς στην 5η λεωφόρο. Όταν η συνεργασία τους έπαψε, η Graham κράτησε το όνομα της πρώην συνεταίρου της Elizabeth και για επώνυμο διάλεξε το Arden, από το ποίημα του Tennyson, “Enoch Arden” Και έτσι γεννήθηκε η μάρκα Elizabeth Arden. Γρήγορα τα προϊόντα της εξελίχθηκαν και εκτός από φροντίδα προσώπου άρχισε να δημιουργεί και μακιγιάζ. Δούλεψε ακούραστα για την αυτοδημιούργητη εταιρεία της μέχρι τα 80 της.

 

elizabeth-arden-products

 

Charles Revson (1906- 1975)

 

charles-revson-

 

Το 1932 ο Revson ξεκίνησε την επιχείρηση με τον αδερφό του, τον χημικό Charles Lachman. Μαζί ίδρυσαν την εταιρεία Revlon παρουσιάζοντας το πρώτο βερνίκι νυχιών. Αυτό ήταν και η αρχή για την δημιουργία του κολοσσού ενώ στην πορεία λάνσαραν ασορτί κραγιόν με τα βερνίκια νυχιών, καθώς και την μυθική απόχρωση (που ισχύει μέχρι σήμερα) Fire and Ice ένα φλογερό κόκκινο.  Και μην ξεχνάμε, κάποιες από τις πιο iconic διαφημίσεις ομορφιάς, όλων των εποχών, καθώς και το legendary άρωμα των 70’ς και 80’ς, Charlie.

 

 

revlon-vintage-ads

 

 

revlon-super models 90's

 

 

charlie

 

 

Estee Lauder (1908-2004)

 

estee-lauder

 

Από νεαρή κοπέλα με ισχυρό όμως επιχειρηματικό δαιμόνιο η Lauder ξεκίνησε να πουλάει τις κρέμες της, τις οποίες έφτιαχνε ο χημικός θείος της. Το 1948, έπεισε τους διευθυντές του καταστήματος Saks Fifth Avenue, να της δώσουν έναν μικρό πάγκο, για να πουλάει τα προϊόντα της. Στην Estee ανήκει η πρωτοποριακή ιδέα, να δίνει ένα δώρο, με κάθε αγορά, δίνοντας δωρεάν δείγματα στις πελάτισσες της. Το 1953, λάνσαρε το πρώτο της άρωμα, το Youth Dew, ένα έλαιο μπάνιου, το οποίο απλωνόταν σε όλο το σώμα. Μέχρι το 1984, οι ετήσιες πωλήσεις του συγκεκριμένου προϊόντος, εκτοξεύτηκαν στα 150 εκατομμύρια δολάρια…

 

 

Estee-Lauder-tagline

 

 

Shu Uemura (1928-2007)

 

 

shu-uemura-makeup-001

 

 

O ιδρυτής της διάσημης μάρκας που φέρει το όνομα του, ξεκίνησε την καριέρα του το 1955 στο Χόλυγουντ και απογειώθηκε όταν αντικατέστησε τον μέχρι τότε μακιγιέρ της διάσημης ηθοποιού Shirley MacLaine. Το πρώτο του προϊόν Unmask Cleansing Oil, έκανε την εμφάνιση του το 1960 και την ίδια χρονιά άνοιξε την πρώτη του σχολή μακιγιάζ στο Τόκυο. Η πρώτη concept make up boutique, άνοιξε το 1983

 

 

Frank Toskan & Frank Angelo

 

 

 

toskan-angelo

 

 

Αν αυτά τα δυο, είναι τα μόνα ονόματα, που δεν αναγνωρίσατε αμέσως, θα σας πω μια λέξη, ή μάλλον 3 αρχικά: MAC. H πιο «νεαρή» αλλά ίσως και η πιο πετυχημένη μάρκα μακιγιάζ, ξεκίνησε, από δυο φίλους Καναδούς, που δημιούργησαν την φίρμα Make-up Art Cosmetics (MAC). O Toskan είναι μακιγιέρ και φωτογράφος και ο Angelo (ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1997 σε ηλικία μόλις 49 ετών) διατηρούσε αλυσίδα ινστιτούτων ομορφιάς. Η ιδέα ξεκίνησε από τον Toskan ο οποίος μέχρι τότε δεν μπορούσε να βρει στην αγορά προϊόντα μα ματ τελείωμα που να μην αντανακλούν πολύ στον φωτογραφικό του φακό. Σιγά- σιγά η εταιρεία λάνσαρε προϊόντα για όλους τους χρωματικούς τόνους. Σήμερα η MAC εκτός από αγαπημένη εταιρεία των περισσότερων επαγγελματιών, είναι επίσης γνωστή για το έντονο φιλανθρωπικό της έργο.

 

 

mac1

 

mac2

 

mac3

 

 

 

www.beautyblog.gr and the bb girls.

 

 

bb!

 

 

To 2009, ξεκίνησε ένα micro site ομορφιάς, στην μικρή Ελλάδα, εν τω μέσω της πιο δύσκολης οικονομικής κρίσης, που έζησε μεταπολεμικά η χώρα. Πολύ μικρό, έως αμελητέο στην αρχή, σιγά-σιγά και με την ουσιαστική βοήθεια και συνδρομή των αναγνωστριών του, που δεν φοβήθηκαν ποτέ να εκφράσουν τη γνώμη τους αλλά και να μοιραστούν τις γνώσεις τους, άλλαξε τα δεδομένα της ομορφιάς, αφού κατάφερε να μην φοβάται πολυεθνικές, να μην υπολογίζει μικροσυμφέροντα κάνοντας ουσιαστική και εποικοδομητική κριτική, κάτι πρωτάκουστο μέχρι τότε και έτσι βοήθησε ακόμα και τις εταιρείες καλλυντικών να γίνουν καλύτερες, λανσάροντας ακόμα καλύτερα προϊόντα, Αυτή η μικρή κοινότητα γυναικών, άλλαξε τον τρόπο, που μέχρι τότε, αντιλαμβανόμασταν τα πράγματα στην αγορά της ομορφιάς και έγινε διάσημη στα πέρατα του κόσμου. Και ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα.

 

 

 

Επίλογος

 

Είναι Παρασκευή σήμερα και ήθελα να κλείσω κάπως διασκεδαστικά αυτό το post με τα δικά σας χαμόγελα, γι αυτό όσο έγραφα την τελευταία παράγραφο, όπως θα φαντάζεστε έκλαιγα και τρανταζόμουν πάνω στον υπολογιστή από τα γέλια και ευτυχώς σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά, έχετε καταλάβει το χιούμορ μου. Γέλαγα, γέλαγα, αλλά σιγά- σιγά μου κοβόταν το γέλιο και πέρναγαν διάφορες σκέψεις από το μυαλό μου (και αυτές όπως και τα όνειρα, δεν κοστίζουν τίποτα, δωρεάν είναι οπότε είναι στο χέρι μας, τι είδους σκέψεις και όνειρα επιλέγουμε να κάνουμε) Μου κόπηκε το γέλιο λοιπόν, γιατί σκέφτηκα, ότι τίποτα δεν είναι αδύνατον, αν το πιστέψεις με όλη σου την ψυχή και το βάλεις στόχο και δουλέψεις με αγάπη και σκληρά γι’ αυτό. Που ξέρετε; Από ένα μικρό λιθαράκι, χτίστηκαν αυτοκρατορίες και από μια μικρή ιδέα, άλλαξαν ολόκληρα πολιτικά συστήματα… Και σκεφτόμουν.. ίσως μια από εσάς εδώ μέσα, να γίνει διάσημη blogger στο εξωτερικό, κάποια άλλη να φτιάξει το καλύτερο άρωμα του κόσμου, μια άλλη να χτίσει σιγά -σιγά την δική της αυτοκρατορία φυσικών προϊόντων και μια ακόμα να γίνει παγκοσμίως περιζήτητη με την ομορφιά, το ταλέντο και τη δημιουργικότητα της στα videos.

 

 

Και έτσι θα κλείσει αυτή η εβδομάδα. Με τα δικά μου όνειρα. Το ίδιο εύχομαι και για σας.

 

 

dream-big!

 

 

 

36 Σχόλια
  1. Δεν υπάρχει νομίζω, τίποτα πιο δημιουργικό από το να αναπολείς το ξεκίνημα, να βλέπεις την πορεία και να ονειρεύεσαι για το μέλλον. Έτσι παίρνεις δύναμη, αισιοδοξία και τα όνειρα αυτά περιέχουν απίστευτη δημιουργικότητα. Κάθε όνειρο, ένα βήμα πιο πέρα… Συνέχισε να ονειρεύεσαι λοιπόν και μαζί σου & εμείς…

  2. Kalimera Julia & bbgirls!!! Teleio to arthro, exairetiko kontevo na valo ta klammata me tin teleftaia paragrafo kai eimai sti doyleia!!
    Always dream big!!!! Love you!!

  3. @Maria A εγώ είμαι στη δουλειά και τα έβαλα ήδη.
    Θα μπορούσα να γράψω πολλά, άλλα προκειμένου να αποφύγω να γίνω γραφική και μελούρα … θα γράψω άλλα αντ’ άλλων… Εμένα λοιπόν, πάντα με συνάρπαζε η ιστορία για το πώς η θεια Estee έβαλε στα ράφια του Bloomingdale’s το Youth dew. Όταν αρνήθηκαν στην τότε άγνωστη θεια να το πουλήσουν στο κατάστημα τους εκείνη έσπασε «κατά λάθος» ένα μπουκάλι. Το θεσπέσιο άρωμα πότισε το πάτωμα του καταστήματος κι όσες πελάτισσες έμπαιναν από εκείνη τη στιγμή ζητούσαν επίμονα να αγοράσουν αυτό το άρωμα και κανένα άλλο. Έτσι, αναγκάστηκαν στο BD να το βάλουν στα ράφια τους κι άρχισε μια μοναδική πορεία επιτυχίας ενός κορυφαίου αρώματος. Η θεία επίσης, όπως αναφέρεται στη βιογραφία της “πειραματιζόταν με κρέμες και προϊόντα περιποίησης, τα οποία δοκίμαζε κατόπιν στα πρόσωπα συγγενών και συμμαθητριών” και “Οι πωλησιακές της ικανότητες και η εντελώς προσωπική προσέγγιση που είχε στις σχέσεις της με τις πελάτισσες θα αποδεικνύονταν πιο δραστικές ακόμα και από την υπόσχεση που έδιναν οι κρέμες της!” To customer service δηλ. σε όλο του το μεγαλείο!
    ΥΓ. Το πραγματικό νόημα (κατ΄εμέ) δεν είναι στο να κερδίζεις πολλά λεφτά ή να βγάζεις χρήματα ειδικά δε, αν αυτό που κάνεις είναι one off και δεν έχει διάρκεια. Η ομορφιά στην εφήμερη ζωή μας είναι να γλεντάς εσύ πρώτα πρώτα την κάθε στιγμή που δημιουργείς κάτι κι αυτό που φτιάχνεις να είναι κάτι τόσο καλό και έντιμο που να βρίσκει ανταπόκριση κι οι αποδέκτες του να το απολαμβάνουν πραγματικά και να το βάζουν στη ζωή τους. Το μοίρασμα είναι η πιο δυνατή συγκίνηση και δεν μετριέται με νομισματικές μονάδες!

  4. @Stella: Den to glitosa to klama telika kai me ta dika sou!! Thelo na po oti vlepo polles omoiotites me ti thia !! To glenti kai I diaskedasi pano ap’ ola opos kai to na moirazesai aploxera tis gnoseis kai tin agape se ayto pou kaneis!!! Oso gia to Youth Dew pao stoixima oti to Bloomingdales akomi myrizei apo tote!! Einai adynaton na vgaleis apo pano sou ti mirodia tou apax kai psekasteis me ayto!!

  5. Υπέροχο Άρθρο Τζούλια!
    Στην πραγματοποίηση των όνειρων μας, λοιπόν!
    Κάθε επιτυχία την έχεις κερδίσει με το σπαθί σου!
    Φιλιά :*

  6. Πολύ ωραίο άρθρο Ju!!!! Έχεις μια dream team εδώ αλλά λίγο σκόρπια 🙂

    Ξέρεις ότι το bb είναι αυτό που είναι επειδή εσύ έδωσες χώρο, χρόνο και ελευθερία. Αν έχει αγαπηθεί αυτό το σάιτ είναι επειδή πρώτα αγαπήθηκε ο άνθρωπος που το έφτιαξε. Ελπίζω να συνεχίσει η ενημέρωση για πολλά πολλά χρόνια και να εμπλουτιστεί με real cases.

  7. από τα καλύτερα posts του καλοκαιριού! με τα όνειρα των μεγαλων δημιουργών μας θυμίζεις και τα δικα μας. Να μην σταματούν να υπάρχουν! Dream Big BB Girls!

  8. @MariaA Προσεχε τι λες…. θα την ψωνίσουμε!!!! χα χα χα!!! 😉

    Ασχετο.. αλλά όχι και τόσο…. Τοξιτίσιο τριαλαρί τριαλαρό…. Εκεινη η καταπληκτική έκδοση του Tom Ford (μ΄αρεσε καλύτερα απο το πρωτότυπο…)γιατι αποσυρθηκε?

  9. Πολύ όμορφο άρθρο. Μια φορά στο τόσο μας προτρέπεις , μας δίνεις δύναμη και μας εμπνέεις 🙂 Αγαπάμε bb, αγαπάμε Julia <3

  10. Τζα!!!Καλησπέρα μωβ κορίτσια…Ο επίλογος του σημερινού post Τζούλια έγραψε!Μου αρέσει πολύ που είμαι μέλος αυτής της παρέας.@Stella θα συμφωνήσω απόλυτα με το Υ.Γ.σου..Φιλιά αγαπημένες μου,να περνάτε τέλεια :*

  11. Συγνώμη αγαπημένη μου Τζούλια αλλά θα συμπληρώσω αυτά που αμέσως μου έρχονταν στο μυαλό διαβάζοντας τον επίλογο:”Και σκεφτόμουν.. ίσως μια από εσάς εδώ μέσα, να γίνει διάσημη blogger στο εξωτερικό,(η Μαρία μας φυσικά!) μια άλλη να χτίσει σιγά -σιγά την δική της αυτοκρατορία φυσικών προϊόντων (η Στέλλα μας μια και μοναδική!)και μια ακόμα να γίνει παγκοσμίως περιζήτητη με την ομορφιά, το ταλέντο και τη δημιουργικότητα της στα videos (η Ιωάννα μας, ποιά άλλη??!!!!).Υπέροχο ποστ Τζούλια μου! Μας έφτιαξες τη μέρα, την διάθεση και το ΣΚ!!

  12. @Stella: Tha tin psonisoume, ti diladi ennoeis oti den tin exoume psonisei akomi? Xaxa!! Poia ekdosi ennoeis toy Tom Ford synadelfe trelotoxotaki?

  13. Καλημερα!!!bb girls!!Tzoulia!!
    Μεγαλη εμπνευση σημερα ειχες Τζουλια μας εφτιαξες ολες!!
    Αφου μετα την Arden,Lauder.Coco,factor. . .ειμαστε εμεις τα
    Bb girls!!τι αλλο θελουμε.Ποτε δεν ξερεις πως μπορει να τα φερει
    η ζωη και συμφωνω απολυτα μαζι σου.Τα ονειρα υπαρχουν για
    να μας δινουν ελπιδα και χαρα και φανταζομαστε μια διαφορετικη
    πραγματικοτητα που μπορει αμα το θελουμε πολυ να γινει!!
    Φιλακια

  14. Καλησπέρα αγαπημένο μου παρεάκι! Αφού διάβασα την σημερινή ανάρτηση και τα σχόλια, δεν βρήκα λόγια για να περιγράψω αυτά που αισθάνομαι….. Μακάρι να μπορούσα να σας είχα όλες εδώ κοντά μου και να σας δώσω μια γλυκιά αγκαλιά! Είμαι πολύ περήφανη που είμαι και γω μέλος του Beauty Blog, μιας υπέροχης, όμορφης αλλά και μοναδικής παρέας που μοιράζεται, στηρίζει και αγαπά χωρίς όρια!
    “Πάμε μαζί κι ας μας λιθοβολούν, κι ας μας φωνάζουν ονειροβάτες…. χτίζουμε, ονειρευόμαστε και τραγουδάμε!”(Οδυσσέας Ελύτης)
    Να’χετε ένα φανταστικό σ/κ, πολλά φιλιά!

  15. ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ!!!!!

  16. @Αλεξάνδρα: Η MariaA θα φτιάξει μια μέρα το ομορφότερο άρωμα του κόσμου…(αφού γίνει και διάσημη blogger στο εξωτερικό!) xxx

  17. @Julia και θα το δωσει πρωτα σε special limited edition στα ΒΒgirls, σε μωβ βιολε συσκευασία με χρυσά γράμματα!!!!

  18. By the way… στο σχόλασμα πέρασα απο τα Sephora στην Ερμου και ψεκάστηκα με Youth Dew…. Ο.Κ Για όλα φταίει η Τζούλια μ΄εβαλε σε τρελλό mood σήμερα….Νομιζω πως όλοι στο λεωφορείο γυριζαν να με κοιτάξουν… μάλλον απ΄την πνιγηρη ατμόσφαιρα που ειχα δημιουργησει μ’ ενα μόνο ψέκασμα κατακαλόκαιρο στις 5.30 πλατεία Συντάγματος χα χα χα 🙂 @MAriaA Τι ειπες Μαράκι ? Τρελλοτοξότες ε? Πoυ να δεις καποια που φορούσε μπότες κατακαλόκαιρο… έτσι μου είπαν μια φορά…. 😉

  19. Καταπληκτικό άρθρο Τζούλια! Δεν χορταίνω να το διαβάζω…! Μπράβο 🙂
    Και τώρα η “χαζή” παρατήρηση της ξανθιάς: αιωνόβιοι όλοι αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι (με 2 εξαιρέσεις βέβαια)… Να δεις που θα το είχανε ανακαλύψει το μυστικό 😛 :)!
    Φιλιά σε όλες, καλό Σ/Κ!

  20. @IoannaM: καθόλου χαζή παρατήρηση, το αντίθετο! Αν σου πω ότι και εγω το σκεφτόμουν όσο έγραφα το άρθρο, θα με πιστέψεις;

  21. Χαχα! Αλήθεια; 🙂 Ε είναι καταπληκτικό!

  22. Tο σημερινό post θα το κατατάξω στα συλλεκτικά!!! keep dreaming Julia!!! So do I!!!

  23. @Julia: Σωστά αγαπημένη μου, ευχαριστώ που το συμπλήρωσες! Αυτό το bbgirl μας είναι πολυτάλαντο!!!!

  24. ΥΠΕΡΟΧΟ POST ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ!
    ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ!
    ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΙ.
    ΟΜΩΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ (bbgirls) ΔΕΝ “ΠΑΜΕ” ΠΙΣΩ!!
    ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

  25. Ωραίο Άρθρο .. Πράγματι!!Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ καλυντικά Ηelena Rubinstein *αν και θα έπρεπε* , αλλά το άρωμα Chanel No 5 ειναί και για μένα απο τα αγαπημένα μου αρώματα! Για μενα η Yves Saint Laurent ειναί η αγαπημένη μου μάρκα καλλυντικών. :)Tα αρώματα της εταιρίας Lancome επίσης πολύ λατρεμένα! 🙂

  26. Καλησπερα!Θα ειμαι πολυ λακωνικη σημερα οχι γτ δεν εχω χρονο αλλα γτ με λιγες λεξεις θα εκφρασω ολα τα συναισθηματα μου:Οσα εχω ζησει μαζι σας στο BeautyBlog ειναι πολυτιμα για μενα.

  27. @Αλεξάνδρα με έκανες να κοκκινίσω και να κλάψω και πάλι!! Διάσημη blogger στο εξωτερικό!! Έχουμε μια αποσταση απο αυτό ακόμη αλλά βεβαίως και δεν σταματάμε να dream big!! Πάντως για το άρωμα που λέει και η Τζούλια αυτό σίγουρα θα γίνει κάποια στιγμή σε 2-3 χρόνια αλλιώς θα σκάσω!!
    @Στέλλα: ψεκάστηκες με Youth Dew με 40 βαθμούς !! Έτσι σε θέλω με τόλμη!! Πάντως ένα μπουκάλι amber nude το έχω φυλαγμένο στο σπίτι, μόλις βρω ευκαιρια θα σου στείλω ένα decant να έχεις – κραται και για πάντα!! Το κορυφαίο ήταν η κρέμα σώματος που είχε βγει μαζί ήταν υπέροχη !!
    Όσο για την μακροζωία της πλειοψηφίας ένα έχω να πω, το να ονειρεύεσαι διαρκώς και να κάνεις σχέδια σου δίνει σκοπό και αυτό από μόνο του σου δίνει ενέργεια και ζωή!!
    Σόρυ που άργησα να γράψω αλλά το bbboy μου ήθελε τη βόλτα του!!
    Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο, επιτέλους έχουμε κι εμείς ήλιο στο Λονδίνο!!

  28. Καλημερα Julia,καλημερα σε ολους.Καλο Σ/κο να εχουμε.Απο τα ωραιοτερα αρθρα που εχω δει ηταν αυτο σημερα.Μπραβο σου Julaki,υπεροχο!!!!!!!!!!πολυ καλη δουλεια!!!!!!!

  29. Ίσως αν είχα διαβάσει το άρθρο την Παρασκευή το σ/κ μου να ήταν λιγότερο μελαγχολικό!Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο που γυναίκες που ασχολήθηκαν με την ομορφιά έζησαν μέχρι τα βαθιά γεράματα!

  30. ίσως το αγαπημένο μου άρθρο,από όλα όσα έχεις γράψει!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.