Ο Οκτώβρης είναι ροζ!

pink-wallpaper-pink-color

 

Σχεδόν πάντα, στα τέσσερα χρόνια του bb, αυτές τις μέρες θα κάνω κάποιο post, σχετικά με τον Οκτώβριο που είναι ο μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη κατά του Καρκίνου του Μαστού. Θεωρούσα πάντα, ότι ήταν  μια καλή ευκαιρία υπενθύμισης, και ότι όταν διαβάζατε και τελειώνατε το post, να κάνατε και ένα τηλέφωνο στον γυναικολόγο σας.

 

Φέτος θα δώσω τη σκυτάλη στην Κορίνα. Άλλο ένα αγαπημένο bb girl και μάλιστα μια από τις πρώτες αγαπημένες bloggers που γνώρισα εδώ μέσα.  Διαβάστε προσεκτικά γιατί είναι πολύ σημαντικό, αυτό που θα προσπαθήσει να κάνει φέτος και για έναν ολόκληρο μήνα, μέσα από το blog της.

 

Ας την βοηθήσουμε όλες, με όποιον τρόπο μπορούμε.

 

 

Ο Οκτώβρης ήταν πάντα αγαπημένος μου. Ο μήνας μου. Ο γενέθλιος μήνας μου. Μήνας χαράς. Πάντα! Πάντα; Όχι, όχι πάντα. Μόνο όταν ήμουν παιδάκι. Όταν μπήκα στην εφηβεία τον είδα αλλιώς. Θες να σου πω;

 

Ο Οκτώβρης μου είναι μεταβατικός μήνας. Από καλοκαίρι σε φθινόπωρο. Μπορεί και χειμώνα. Είναι ο μήνας που εγώ βάζω Στόχους, κάνω όνειρα και μπαίνω σε σειρά. Μήνας οργάνωσης.

 

Ο Οκτώβρης είναι το δικό μου ραντεβού με τον γυναικολόγο. Έτσι, για να το θυμάμαι. Ο μήνας που ήρθα στη ζωή είναι ιδανικός για να φροντίσω (περισσότερο) για τη ζωή μου. Πάντα ξεκινάω με τα τυπικά: ΤΕΣΤ ΠΑΠ. Από εκεί και πέρα τα αποτελέσματα θα με καθοδηγήσουν. Ο γιατρός θα μου πει εάν χρειάζεται κάποιο επόμενο βήμα.

 

Ο Οκτώβρης είναι ροζ. Όχι από όνειρα και φιλοδοξίες. Ούτε από ρομαντισμό. Είναι ροζ λόγω μιας αφιέρωσης: μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού. Τον χρωματίζουμε ροζ όλοι εμείς που θέλουμε να στηρίξουμε όλες αυτές τις γυναίκες που πολεμάνε με τον καρκίνο του μαστού, που θαυμάζουμε τη δύναμη εκείνων που κατάφεραν και νίκησαν αυτό το θεριό, που θέλουμε να τιμήσουμε τη μνήμη όσων πολέμησαν μα δεν τα κατάφεραν.

 

 

8753951-pink-ribbon-for-october-breast-cancer-awareness-month-tied-around-the-trunk-of-an-oak-tree

 

Σίγουρα ξέρεις κάποια με καρκίνο του μαστού. Ίσως είναι συγγενής σου. Ίσως μια γειτόνισσα. Ίσως φίλη σου. Μπορεί και φίλη φίλης σου. Αν τον έχεις ζήσει από κοντά, ξέρεις ότι πονάει. Πονάει τόσο η απώλεια. Η απώλεια της υγείας, της ηρεμίας, της θηλυκότητας. Η απώλεια της ζωής.

 

Αν πάλι δεν τον έχεις ζήσει μην σκεφτείς λεπτό ”έλα μωρέ, δεν θα τύχει σε εμένα”. Γιατί συμφωνίες σε τέτοια θέματα- δυστυχώς- δεν μπορούμε να κάνουμε. 

 

Θέλω να πιστεύω πως δεν αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις. Θέλω να πιστεύω πως αυτό το ξέρεις. Λίγα λεπτά και μερικές απλές κινήσεις για την αυτοεξέταση του στήθους σου. Ζήτα από τον γυναικολόγο σου να σου δείξει πως. Φρόντισε να τηρείς την ετήσια γυναικολογική εξέταση σου, εκτός και αν λόγω υγείας ή και ηλικίας ο ιατρός σου σου ζητάει να γίνεται πιο συχνά (π.χ. εξάμηνο). Πρόληψη, αγαπημένη μου, πρόληψη.

 

Και αν όλα πάνε καλά, ξέρω πως θα χαμογελάσεις, και θα πεις ευχαριστώ στη ζωή. Μα μη ξεχνάς και όλες εκείνες τις ψυχούλες που δίνουν αγώνα. Βοήθησε με όποιον τρόπο τον αγώνα τους. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι.

 

pink ribbon

 

Δεν θα σου πω τώρα για τα προϊόντα ομορφιάς/μόδας κ.λπ. που μπορείς να αγοράσεις και που μέρος των εσόδων πάνε σε διάφορους σχετικούς οργανισμούς. Αυτά θα στα πω με τον καιρό.  Αυτό που θέλω σήμερα με την ανάρτηση είναι να σε κάνω να σκεφτείς, να σε ταρακουνήσω λιγάκι από την ηρεμία σου. Θέλω να ξέρω ότι έστω μία από όσες με διαβάζουν θα ψηλαφίσει το στήθος της μόνο και μόνο για να βεβαιωθεί. Ότι έστω και μία θα πάρει τώρα τηλέφωνο το γιατρό της για να κλείσει το ραντεβού που τόσο καιρό αναβάλει. 

 

Αγάπησε επιτέλους τον εαυτό σου, αγάπησε την υγεία σου, τη ζωή σου.

 

Πρόληψη, αγαπημένη. Πρόληψη για να μπορούμε να χαμογελάμε.

 

Θα σου πω και άλλα. Να μου πεις και εσύ.

Σε προσκαλώ, λοιπόν, να μοιραστείς αυτή την ανάρτηση, ώστε να τη δουν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες. Σε προσκαλώ να γράψεις τις δικές σου σκέψεις, τα δικά σου μηνύματα, τη δική σου εμπειρία. Εάν είσαι blogger, δες το ως TAG,όπως έκανε και η Εύη. Εάν δεν είσαι, μπορείς να γράψεις το κείμενο σου και να το στείλεις στην αγαπημένη σου blogger να το δημοσιεύσει. Ή μπορείς να το αναρτήσεις στο facebook με το hashtag #επιστήθια_φίλη . Αρκεί να πεις τις αλήθειες σου.

Θα υπάρξει και συνέχεια! Έχε το νου σου στο www.makeupvibes.wordpress.com

Να χαμογελάς και να προσέχεις.

Φιλιά,

Κορίνα

 

 

 

Μετά από αυτό το post, νομίζω ότι ήρθε η ώρα, για το τηλεφώνημα που σας έλεγα στην αρχή. Εγώ ήδη το έκανα.

 

 

Καλό σαββατοκύριακο να έχουμε bb girls! Με υγεία και πολλά χαμόγελα.

 

 

 

 

21 Σχόλια
  1. Καλημέρα κορίτσια! Σίγουρα πρέπει να αγαπάμε και να προσέχουμε τον ευαυτό μας.Εγώ λόγω διαφόρων περιστάσεων (δυσάρεστων) που έχω κατά καιρούς περάσει στο παρελθόν είμαι πολύ τακτική και συνεπής στον ετήσιο έλεγχο.Πάντα όμως Ο Οκτώβριος μου θυμίζει ότι κάτι πρέπει να αγοράσω, έστω ένα, βοηθώντας λιγάκι καποιον οργανισμό που τα έσοδα διατίθενται γι’ αυτό το σκοπό.

  2. Καλημέρα , το έχω διαβάσει ήδη το post της Κορίνας στο blog της , μου αρέσει πολύ η γραφή της.Έχω ήδη κάνει τις ετήσιες -λόγω ιστορικού και κληρονομικότητας- εξετάσεις μου από αρχές Σεπτέμβρη με ευτυχώς καλά αποτελέσματα. Η πρόληψη σώζει …

  3. Καλημέρα ΒΒgirls! Τίποτα δε μετράει περισσότερο απο τον εαυτό μας κι αυτο σημαίνει, την υγεία μας ψυχική και σωματική (το ένα προυποθέτει το άλλο και κατα τη γνώμη μου, κάθε ψυχική πίεση ή διαταρραχή αναπόφευκτα σωματοποιείται)… Eν πασει περιπτώσει ο εαυτός μας είναι ιερός κι αν θέλουμε να θεωρούμε, ότι αγαπάμε τους δικούς μας ανθρώπους φροντίζουμε πρώτα αυτόν!
    Οσο για την Κορίνα, θα ήθελα να πω, ευκαιρίας δοθείσης, ότι τη “γνώρισα” μεσα απο μια απίστευτη “καρμική” συγκυρία που επιβεβαιώνει το “μικρό αυτού του κόσμου” αλλά κι όπως εκείνη μου είχε πρωτοπεί, ότι “είμαστε όλες μας μια μεγάλη, μεγάλη παρέα”. Την παρακολουθώ ανελλιπώς από τότε και πρέπει να πω, ότι λατρευω το γράψιμο της που κινείται μεταξύ του δημοσιογραφικού και του λογοτεχνικού, αλλά και τη θεματολογία της, τον τρόπο που “παίζει” με τα θέματα κι από κατι φαινομενικά άσχετο αναδυκνείει κάτι άλλο εντελώς αποσδόκητα…. Μ΄εναν τρόπο που θυμίζει κέντημα ακριβως γιατί δε γίνεται ποτέ μελό, ενώ ειναι τόσο ευαίσθητος. Επίσης, της χρωστάω ένα δημόσιο ευχαριστω, για τη στήριξη της και την πίστη της στη προσπάθεια μου με τα Stella’s recipy! Go on Κορίνα!

  4. Tζούλια σε ευχαριστώ πολύ για όλα! Γιατί ”αγκάλιασες” αυτή την ιδέα, που μπορεί να είναι μικρή, αλλά κρύβει τόση δύναμη μέσα της.
    ΒΒ girls, η ομορφιά δεν είναι μόνο στα αρώματα και τα καλλυντικά. Είναι σε όλα αυτά που μας δίνουν ζωή, που μας κάνουν να χαμογελάμε. Ας ενημερωθούμε και ας ενημερώσουμε για αυτή τη νόσο. Τα στατιστικά είναι τρομακτικά. Πόσο μάλλον όταν είναι μια μορφή καρκίνου που μπορούμε να προλάβουμε.
    Eίναι ανατριχιαστικό να ακούς κορίτσια 20 ετών να λένε ”Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω” ή ”Μα είμαι μικρή, δεν με αφορά”.
    Μία φορά το μήνα ψηλαφίστε το στήθος σας. Και μην ξεχνάτε ποτέ το ραντεβού με το γυναικολόγο σας. Μικρές, απλές διαδικασίες που μπορεί να σώσουν τη ζωή μας!

  5. @Stella το πόσο σε ευχαριστώ εγώ και πόσο σε θαυμάζω το ξέρεις! Αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι κανονίζω να βρεθώ σύντομα στα λημέρια σου (απαίτηση της…”συγκυρίας”), οπότε να περιμένεις τοκ τοκ στην πόρτα του γραφείου σου!

    @ΕΛΕΝΗ μπράβο κοπέλα μου! Πάντα καλά να είναι τα αποτελέσματα εύχομαι!!!

  6. @Korina Τι λες τώρααααααα!!!!! Εύγε στη “συγκυρία”!!!! Κερνάμε και σπιτικό …espresso!

  7. Ροζ καλημερες!!!
    Παντα οταν βλεπω την ροζ κορδελα χωρις να το σκεφτω κανω
    κατευθιαν την κινηση και το χερι μου παει προς στο στηθος μου!
    Παλαιοτερα ειχα την χαζη προκαταληψη η φοβο που απεφευγα η
    ανεβαλα την εξεταση γιατι πιστευα οτι ειναι νωρις η οτι δεν
    προκειται να συμβει σε μενα η. . Ενα σωρο δικαιολογιες. .
    Ειναι νομιζω η πεποιθηση οτι θα ειμαστε παντα υγιεις η οτι δεν προκειται
    να σε προδοσει ο εαυτος σου.
    Ομως το σωστο ειναι μονο η προληψη αυτη μας σωζει!!!
    Και οχι το παθημα να γινεται μαθημα!!
    Καθε χρονο κανω τις απαραιτητες εξετασεις και καθε φορα
    που παιρνω τα αποτελεσματα νιωθω σαν να “ξαναγεννιεμαι”!!!!
    Ευχαριστω τον Θεο και τον (εαυτο)μου που για ενα χρονο ακομα ειμαι
    καλα!!
    Πολλα πολλα ροζ φιλια

  8. @Stella&Korina: ;;;;;;;;; Κανονίζετε, καφέ /τσάι ;;;;

    Χωρίς εμένα;;;;;

    Ok, πάω να κλάψω και δεν σας “ξαναπαίζω” …..

  9. @Τζουλια @Κορινα ειναι υπεροχο αυτο που κανετε
    εστω και ενα bbgirl σημερα κανει το τηλ. για εξετασεις
    θα εχετε καταφερει ενα μεγαλο αθλο!!!!

  10. @Julia Αλλου αυτά…. εχεις αφησει πολλές προσκλήσεις αναπάντητες…..

  11. Τεστ Παπ κάθε χρόνο, αυτό θέλω να πιστεύω ότι είναι πλέον αυτονόητο. Και να αναφέρω εδώ για όσες τυχόν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ότι μπορούν να το κάνουν σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο με 5 ευρώ μόνο. Εγώ το ανακάλυψα φέτος.

  12. Ακριβώς, συμφωνώ με την SofiaT και όλα τα κορίτσια, έστω και μία γυναίκα να παροτρυνθεί ή να θυμηθεί πως πρέπει να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις είναι άθλος.

    Εγώ έκανα τις καθιερωμένες ετήσιες εξετάσεις 2 εβδομάδες πριν, δύο μήνες πριν να περάσει 1 χρόνος από τις περσινές. Και κάθε μήνα έχω στο νου μου να εξετάζω και να καταγράφω οποιαδήποτε αλλαγή παρατηρώ πάνω μου.

    ΜΠΡΑΒΟ Κορίνα αυτή η ανάρτηση είναι ζωτικής σημασίας αφού προστατεύει την ίδια μας τη ζωή και μας υπενθυμίζει πως πρέπει να οργανωθούμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας 🙂

  13. θα μπορούσα να γράψω πολλά.Επιτρέψτε μου τη σιωπή.Αδυνατώ να συγκρατήσω τα δάκρυα μου.

  14. Καλησπέρα κορίτσια!Ο καρκίνος του μαστού θεραπεύεται!Αυτό ειναι το μήνυμα που θα ήθελα να περάσω!Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι 100% ιάσιμος.Πρέπει να τον προλάβουμε μόνο,αυτό αρκεί.Όπως ειπε κ η SOFIA T ευχαριστώ το Θεό που είμαι καλά!Τελικα,χαίρομαι που μεγαλώνω!
    Αμέτρητα φιλιά!!!!

  15. Καλησπερα κοριτσια! Η προληψη ειναι το πιο σημαντικο, και θα μιλησω για μια οικογενειακη φιλη η οποια λογο της εγκυρης διαγνωσης τα καταφερε και βγηκε σωα απο αυτην την περιπετεια, αν και ταλαιπωρειται ακομα απο τισ διαφορες θεραπειες το τελευταιο 5μηνο. Σημασια εχει ομως οτι ολα πηγαν καλα, και πως ολα πλεον γινονται προληπτικα! Γι αυτο και το σημερινο ποστ ειναι πραγματικα κινητηριος δυναμη για ολεσ μας!

  16. Καλησπέρα κορίτσια! Ο Οκτώβριος έχει ανακηρυχτεί παγκοσμίως, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, ως «Μήνας Πρόληψης & Ενημέρωσης για τον καρκίνο του στήθους». Δυστυχώς κάθε 68 δευτερόλεπτα κάπου στον κόσμο πεθαίνει μια γυναίκα από καρκίνο του μαστού. Οι γυναίκες, όμως, που υποβάλλονται σε μαστογραφία έχουν μόνο 4,7% ποσοστό θνησιμότητας… Μπορούμε να προφυλάξουμε και να χαρίσουμε ζωή στον εαυτό μας και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι ο καρκίνος είναι θεραπεύσιμος εφόσον ανιχνευθεί σε αρχικό στάδιο… Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ!
    @Τζούλια @Κορίνα: Σας ευχαριστούμε πολύ… εύχομαι όλες οι γυναίκες να ενημερωθούν σωστά, να κλείσουν σήμερα ραντεβού για εξετάσεις και να’χουν καλά αποτελέσματα!
    Καλή συνέχεια κορίτσια και καλό σ/κ, φιλιά! 🙂

  17. Ο ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΣ … ΕΝΑΣ ΜΗΝΑΣ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΣ….ΕΝΑΣ ΡΟΖ ΜΗΝΑΣ! ΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ !! ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ !!!

  18. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ
    ΠΡΙΝ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΚΑΝΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΕΣ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.ΠΛΕΟΝ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΟΓΟ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΦΥΣΙΧΑΖΟΜΑΙ.

  19. Τζα!!!Καλησπέρα κορίτσια μου.Κι ύστερα έχω άδικο όταν λέω ότι σας αγαπάω;Υπέροχη προσπάθεια,μπράβο.Φιλιά…

  20. Kαλησπέρα σας…όπως λέω συχνότατα το προλαμβάνειν εστί θεραπεύειν..Γιαυτό κάθε χρόνο δεν παραλείπω να κάνω τις γυναικολογικές μου εξετάσεις και ελπίζω ότι το ίδιο κάνουμε όλες μας! Επίσης είμαι περήφανη που ανήκω στην μεγάλη οικογένεια της ΑVON που είναι απόλυτα ευαισθητοποιημένη πάνω στο φλέγον θέμα καρκίνου του μαστού και με τον κινητό μαστογράφο της “οργώνει”την Ελλάδα προσφέροντας δωρεάν εξέταση μαστογραφίας σε όλες τις γυναίκες

  21. Γυναικες προσοχη!ελεγχος απαραιτητα καθε χρονο και οπωσδηποτε τεστ PAP.ο,τι μπορουμε να κανουμε σημερα μην το αναβαλουμε για αυριο.και φυσικα οπως μπορειο καθενσς βοηθα.μπραβο στα κοριτσια μας που μας το υπενθυμιζουν!φιλια πολλα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.