Annick Goutal: Το Δώρο σας από το Παρίσι.

 

large_358690915-1262739353-Annick Goutal 2 DSCN4809

 

Mmmm… Oh, la la!  Très Paris, très chic, μικρές μου bb Παριζιάνες το σημερινό σας δωράκι, που ήρθε κατ’ ευθείαν από το Παρίσι και το Galeries Lafayette. Πολύ αέρας Παρισιού, έχει κατακλύσει το bb και αφήστε με να σας πω δυο λόγια για Annick Goutal αυτή την πολύ εκλεκτή και niche μάρκα αρωμάτων (μετά θα το πιάσει βέβαια η Υπουργός, είμαι σίγουρη, αλλά ας πω και εγώ κάτι…)

 

Ο αρωματικός οίκος Annick Goutal ιδρύθηκε το 1981 από μια γυναίκα με όραμα. Στην αρχή σπούδαζε μουσική μετά αποφάσισε να γίνει μοντέλο και λίγο αργότερα μια τυχαία γνωριμία με κάποιον αρωματοποιό στην πόλη των αρωμάτων Grasse, της άλλαξε τη ζωή: Ανακάλυψε ένα μοναδικό πάθος αλλά και ένα μεγάλο ταλέντο στην δημιουργία αρωμάτων.

 

 

Το 1980 η Annick Goutal άνοιξε μια μικρή μπουτίκ- parfumerie στην Rue de Bellechasse, όπου παρουσίαζε τις δημιουργίες της στην πελατεία της, που όλο και μεγάλωνε, αφού οι θαυμαστές των αρωμάτων της πάντα έβρισκαν ένα άρωμα που να ταιριάζει στην δική τους προσωπικότητα. Η φήμη της εξαπλώθηκε στόμα με στόμα από πελάτες αλλά και δημοσιογράφους, που ήταν πλέον πεπεισμένοι για το αυθεντικό της ταλέντο.

 

 

H Annick Goutal

 

 

Annick-Goutal

 

 

Η συνεργασία των Annick Goutal Parfums με το γκρουπ Taittinger, βοήθησε τη μάρκα να εξαπλωθεί και να μεγαλώσει ξεκινώντας εξαγωγές και εκτός Γαλλίας σε Ευρώπη και Ασία, σε πολύ όμως επιλεκτικές μπουτίκ και καταστήματα ανά τον κόσμο, κρατώντας πάντα το προφίλ της απόλυτα niche μάρκας αρωμάτων. H απίστευτη επιτυχία ήρθε από τις USA όπου τα αρώματα ήταν πρώτα σε πωλήσεις σε εξειδικευμένα  καταστήματα όπως το Saks και το Neiman Marcus.

 

 

Το δεύτερο κύμα της επιτυχίας και της δημιουργικότητας ξεκίνησε το 1996 με αρώματα όπως τα  Grand Amour, Eau du Sud Petite Chérie, Ce Soir ou Jamais, με αρωματικές  σειρές για το σπίτι σε κεριά και σπρέι, ενώ πολλές διασημότητες ανά τον κόσμο φόραγαν δικές της δημιουργίες και το τόνιζαν στις συνεντεύξεις τους.

 

 

annick-goutal-3

 

 

Το 1999 η Annick Goutal, «έφυγε» μόλις στα 53 της χρόνια αφήνοντας πίσω της μια «κληρονομιά» 25 εκπληκτικών αρωμάτων. Πλέον την σκυτάλη έχoυν αναλάβει η κόρη της Camille Goutal, καθώς και η  Isabelle Doyen οι δυο «μύτες» της μάρκας οι οποίες έχουν δημιουγρήσει μοναδικά αρωματικά χαρμάνια όπως τα Mandragore, Songes, Un Matin d’Orage, Ninfeo mio τα οποία ουσιαστικά διατηρούν ζωντανό το όραμα της Annick αλλά και τα πιστεύω της, που είχαν να κάνουν με το συναίσθημα, την δημιουργικότητα, την αυθεντικότητα και την εξαιρετική ποιότητα.

 

Camille Goutal και Isabelle Doyen

 

Camille_Goutal_and_Isabelle_Doyen

 

 

Το άρωμα που θα κερδίσει μια από εσάς είναι το απόλυτα θηλυκό, απόλυτα εκλεπτυσμένο  Mon Parfum Cherie Par Camille. Νότες από αισθησιακό Ινδονησιακό πατσουλί που «γλυκαίνει» με ένα touch από δαμάσκηνο. Στην καρδιά, ίριδα, βιολέτα και ηλιοτρόπιο ενώ το άρωμα «κλείνει» με καθαρές «πουδρέ» νότες. «Υπνωτικό» σχεδόν άρωμα, με έμπνευση από τις παλιές ντίβες του Χόλυγουντ.

 

Εγώ είπα ότι είχα να πω, ακούστε τώρα τι έχει να πει και η Υπουργός μας των αρωμάτων MariaA, για αυτό το άρωμα:

 

 

bb girls!

“To Annick Goutal Mon Parfum Cherie Par Camille, είναι βασικά ένα μοβ, bb άρωμα! Από το χρώμα του αρώματος, τις νότες που περιλαμβάνουν ίριδα, ηλιοτρόπιο, βιολέτα, δαμάσκηνο και πατσουλί, η αίσθηση που σου δίνει είναι μοβ και αισθησιακή! Έχει φοβερή διάρκεια και παρόλο που είναι EDT μένει «κολλημένο» στο δέρμα σου, αφήνοντας ένα ζεστό κύμα φρουτένιας αλλά και ξυλώδους ζεστασιάς!”

 

 

 

 

annick-goutal-1

 

 

 

 

Τι περιμένετε  Παριζιάνες, ντίβες μου; Σχόλιο από κάτω και όπως πάντα, θα σας πω, σύντομα, ποια θα το φορέσει (αλλά θα υποσχεθεί κιόλας, ότι θα το κάνει σε… ξεχωριστές βραδιές….)

 

 

Kαι μια που βρέχει στην Αθήνα σήμερα αλλά είμαι σίγουρη, ότι πολύ σύντομα θα βγεί ο ήλιος και επειδή το post αλλά και το άρωμα είναι “ρομαντικά” σας το αφιερώνω bb girls…. La Vie en Rose…

 

 

 

 

…και για να μην σας κρατάω σε αγωνία, θα σας πω ότι θα ανακοινώσω τις νικήτριες και για το δώρο από Λονδίνο και για το δώρο από  Παρίσι, μετά από κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή)

 

 

406 Σχόλια
  1. ΩΡΑΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ! Καλά αυτή η φωτγραφία που έχουν πίσω τους όλα τα μπουκαλάκια είναι ΟΝΕΙΡΟ! Εαν κατάλαβα καλά δεν πωλούνται στην Ελλάδα ε?

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.