Review: Δοκιμάσαμε το Άρωμα Si, του Giorgio Armani

 

SI-Giorgio-Armani-Cate-Blanchett

 

Δεν υπάρχει πιο καλοδεχούμενο δώρο από ένα άρωμα, γι’ αυτό και είναι λογικό ότι παγκοσμίως αυτή την εποχή, οι πωλήσεις των αρωμάτων εκτοξεύονται. Ούτε υπερβολικά προσωπικό δώρο, καθόλου όμως απρόσωπο, αυτός που το επιλέγει, καλό είναι να έχει κάνει πριν και μια μικρή έρευνα αγοράς, αλλά να ξέρει και κάπως τα γούστα του αποδέκτη.

 

Για το Si το νέο άρωμα του GA θα μιλήσουμε σήμερα και γράφω στον πληθυντικό, γιατί θα μιλήσουμε τρεις: Εγώ, η Nansy που το δοκίμασε πρόσφατα και βέβαια (πλέον δεν τολμώ να γράψω για άρωμα, χωρίς την συμβολή της) η MariaA.

 

Εγώ δεν θα πω πολλά, θα πω ότι ανήκει στην κατηγορία Chypre και η εταιρία το λανσάρει σαν ένα κομψό αλλά και αισθησιακό άρωμα, για τη γυναίκα που δεν φοβάται να πει Ναι! σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της, η «μύτη» του αρώματος είναι η Christine Nagel και οι βασικές νότες περιλαμβάνουν Κασσία, φρέζια, Μαγιάτικο τριαντάφυλλο, βανίλια πατσουλί και λευκά ξύλα.

 

 

si-blanchett

 

 

Τα νέα ότι ο Armani επέλεξε για μούσα του αρώματος την Cate Blanchett με την οποία έχει μακροχρόνια συνεργασία (πολύ συχνά η Blanchett φοράει στο κόκκινο χαλί, δημιουργίες του μετρ) είχαν κυκλοφορήσει πολύ καιρό στα δημοσιογραφικά και άλλα, πηγαδάκια. Οπότε καταλαβαίνετε ότι περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία το διαφημιστικό σποτ του αρώματος με πρωταγωνίστρια μια από τις αγαπημένες μου ηθοποιούς. Το έγραψα κάποια στιγμή το καλοκαίρι και θα το ξαναπώ και τώρα. Εγώ κάπως απογοητεύτηκα από το σποτ. Περίμενα κάτι πολύ πιο αισθησιακό, πολύ πιο στυλιζαρισμένο (με την καλή έννοια) από τον αγαπημένο μου μετρ.  Μια μοιραία γυναίκα το Si το υπονοεί,  δεν το φωνάζει, και αυτό ήθελα να δω εγώ.

 

Επίσης ήθελα να ακούσω την Cate, να λέει Si με τον δικό της μοναδικό τρόπο και όχι το voice over κάποιας άλλης… Εντάξει, δική μου άποψη, δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε όλες. Και στο κάτω- κάτω θα μου πείτε αυτό που μετράει είναι ο «χυμός» αυτός καθ’ αυτός του αρώματος και όχι η εικόνα του. Είναι όμως πραγματικά έτσι στην εποχή μας; Σε μια εποχή που η εικόνα μας αρέσει δεν μας αρέσει, έχει δυστυχώς σχεδόν πάντα τον πρώτο λόγο; Μήπως γι’ αυτό το πολύ δυνατό λανσάρισμα του οίκου, δεν έφτανε μόνο η (χωρίς αμφιβολία) υπερ ταλαντούχα Cate, αλλά και ένα πιο δυνατό σενάριο που να υποστηρίξει την εικόνα της femme fatale?

 

Το φόρεσα το άρωμα σχεδόν όλο το καλοκαίρι (έχω ακόμα λίγο) και μπορώ να πω ότι δέχτηκα αρκετά κομπλιμέντα. Φαίνεται είναι ένα άρωμα που μου ταιριάζει, αν και εγώ δεν μπορώ να το μυρίσω πάνω μου. Και συνήθως μου αρέσει να μυρίζω και εγώ τα αρώματα που φοράω.

 

 

si-armani-blanchett-3

 

 

Αρκετά από μένα ας περάσουμε στο review της Nansy και θα το post θα κλείσει με την άποψη της MariaA.

 

“Καλημέρα Τζούλια και bb girls!

 

Το σαββατοκύριακο λοιπόν που μας πέρασε είχα ανέβει στην Αθήνα να δω κάτι φίλους και το Σάββατο το πρωί πήγαμε για βόλτα και για καφεδάκι στο The Mall Athens (έχω πάει πολλές φορές αλλά πάντα μου αρέσει.) Εκείνη τη  μέρα σε κάθε όροφο  υπήρχε και ένα stand με το νέο άρωμα Si του Giorgio Armani.

 

Tο οποίο ήθελα πάρα πολύ να δοκιμάσω μόνο και μόνο από την διαφήμιση που είχα δει απλά δεν είχε τύχει ακόμα οπότε μόλις είδα την κοπέλα δεν δίστασα καθόλου. Η κοπέλα στο stand  με ενημέρωσε ότι πρόκειται για το νέο άρωμα του Giorgio Armani που αποτελεί φόρο τιμής στη σύγχρονη θηλυκότητα, με ένα ακαταμάχητο συνδυασμό χάρης, δύναμης και ανεξάρτητου πνεύματος. (ναι όλο αυτό είπε κ το θυμάμαι γιατί μου έκανε εντύπωση που το έλεγε όλο αυτό τόσες φορές.) Aφού την άκουσα λοιπόν με προσοχή ψεκάστηκα και έφυγα.

 

Αυτό που θέλω να τονίσω εδώ είναι ότι το ένα και μόνο ψέκασμα διήρκεσε μέχρι το βράδυ που έκανα μπάνιο. Η τιμή του (δεν κατάφερα να το αγοράσω) είναι ανάμεσα στα 60 και τα 80Ε (δυστυχώς δεν την συγκράτησα). Ένα έχω να πω: Είναι ένα πραγματικά υπέροχο άρωμα.”

 

 

Η άποψη της MariaA

 

“O Armani παρουσίασε το νέο του άρωμα Si, το καλοκαίρι που μας πέρασε και το πρόσωπο της διαφήμισης είναι η αξιολάτρευτη Cate Blanchett. Το άρωμα είναι ένα εξαιρετικό Chypre με ένα όμως μοντέρνο twist δια χειρός Christine Nagel. Ανοίγει διαφορετικά με νότες κασσίας και έχει πολύ λουλουδάτη καρδιά με νότες τριαντάφυλλου και φρέζιας ενώ στη βάση έχει πολύ ενδιαφέρον θα έλεγα σχεδόν «αρσενικό» twist με ξυλώδεις νότες, ambroxan, βανίλια και πατσουλί. Έχει εξαιρετική διάρκεια και θα έλεγα ότι είναι πολύ καλοφτιαγμένο. Είναι πράγματι «διαφορετικό» και θεωρώ ότι αξίζει να το δοκιμάσετε πάνω σας. Θα κλείσω όμως, λέγοντας ότι γι αυτό το άρωμα έχω ακούσει τις πιο διαφορετικές απόψεις!”

 

 

Το διαφημιστικό spot του αρώματος Si Giorgio Armani, με πρωταγωνίστρια την Cate Blanchett.

 

 

 

 

(Χοροπηδάει μες στον ήλιο η Cate, για ένα αισθησιακό ας πούμε πιο «χειμωνιάτικο» άρωμα, από την μια οι παραλίες της Αουστράλια, από την άλλη τα χιόνια μες στο bb, χθες ζήσαμε mini-hurricane εδώ…ζαλίστηκα…)

 

 

14 Σχόλια
  1. Καλημέρα κορίτσια μου! Λυπάμαι που θα το πω, αλλά ο μετρ με απογοήτευσε αυτη τη φορά. Οταν το δοκίμασα πανω μου ήταν τόσο επίπεδο, τόσο αχρωμο, άσομο και αγευστο που δεν υπήρξε περίπτωση να σκεφθω να το αγοράσω… γενικά τα αρώματα του Αρμάνι πανω μου δε φαίνεται να διαρκούν πολύ, αν και ένα απο τα αγαπημένα μου αρώματα των τελευταίων χρονων είναι το Armani Code.

  2. kalimera julia bbgirls!!! xairome pou arese k stin ypourgo mas gia panta theloume tin gnomh ths gia ena arroma!!!
    @stela k emena mou aresei poly to Armani Code (eidika to antriko)
    filakiaaaaaaaa

  3. Καλημέρα , οι χιονονιφάδες σου Τζούλια είναι όλα τα λεφτά. Στο θέμα μας όμως, στο tester του Sephora που δοκίμασα το si δεν μου άρεσε πολύ αλλά το έχω σε minisize από γνωστό περιοδικό, το φόρεσα συμπτωματικά σήμερα και μπορώ να πω ότι μου αρέσει αρκετά. Το code όμως δεν το ξεπερνάει σε καμία περίπτωση. φιλιά…

  4. Καλημέρα ή μάλλον χαίρετε! Και τελικά καταλήγουμε ότι το άρωμα είναι τόσο προσωπική υπόθεση που όλες οι απόψεις είναι δεκτές! Πολλά φιλιά!

  5. Δυστυχώς θα συμφωνήσω και εγώ! DULL είναι η λέξη που το χαρακτηρίζει για μένα. Άτονο, επίπεδο και κάπως παιδικό στο άνοιγμα, μοιάζει κατώτερο των προσδοκιών μας από τον Armani που μας έχει χαρίσει αλησμόνητες χαρές με το Code, Aqua Di Gio και Gioia. Παραειναι φραουλένιο για αρχή και αν και λατρεύω το συνδυασμό βανιλια και πατσουλί, δυστυχώς το έπλυνα από το χέρι μου.
    H συντοπίτισσά μου Cate Blanchett, ΘΕΑ, όμως!

  6. Καλησπέρα κορίτσια! Το άρωμα που επιλέγει κάθε γυναίκα, είναι μια ιδιαίτερη σφραγίδα που μένει για πάντα ανεξίτηλη στην μνήμη μας…. Που ξαφνικά, μες στον δρόμο, μυρίζεις εκείνο το άρωμα που σου θυμίζει ένα συγκεκριμένο άτομο, που ίσως να μην υπάρχει πλέον στην ζωή σου…. Είναι μια έκφραση της προσωπικότητάς σου… Και είναι τελικά μεγάλη υπόθεση και πολύ προσωπική! Νομίζω έχω ξαναγράψει ότι έχω μεγάλη αδυναμία στον Armani, αλλά δυστυχώς δεν έχω δοκιμάσει ακόμα το νέο άρωμα Si και έχω τρελαθεί!!! Καλή συνέχεια, φιλιά!

  7. Γεια σας κι από εμένα!
    Το συγκεκριμένο άρωμα το έχω λατρέψει. Μου αρέσει πολύ και μου έχει ταιριάξει… Είναι πολύ θηλυκό θα έλεγα! 🙂
    Φιλάκια!

  8. Hello girls! Μ αρεσουν παρα πολυ τα αρωματα κ εχω μεγαλο κολλημα! Το συγκεκριμενο δν μπορω να πω οτι με ενθουσιασε κιολας. Θα συμφωνησω με τη Τζουλια. Περιμεναψα μια κλτρ διαφημηση. Παροτι, ψαχνω να παρω ενα αρωμα αυτο δν με ελκυει να το δοκιμασω. Δν ξερω γτ..!

  9. Καλησπέρα σε όλες!!! Αυτές οι υπέροχες νιφάδες μου φτιάχνουν τη διάθεση κάθε φορά που διαβάζω τα bb post…Το καινούργιο άρωμα του Armani το δοκίμασα πριν μια βδομάδα στα Hondos του Πειραιά κα,οκ,έχω δοκιμάσει και πολύ καλύτερα…μάλλον δεν ταίριαζε στον δερματοτύπο μου,τι να πω!Πάντως η Cate Blanchett είναι πολυαγαπημένη μου ηθοποιός και το spot μου άρεσε πολύ,ότι “παίζει”αυτή η γυναίκα μαρέσει!

  10. Καλησπερα σε ολους.τα αρωματα του armani πραγματικα μου αρεσουν πολυ και μου πανε.το armani code το εκαναν δωρο στην κορη μου και οταν το δοκιμασα μου φανηκε λιγο βαρυ για τα γουστα μου.με την περιγραφη του SI ομως που ειδα νομιζω οτι θα μου αρεσει αλλα το κακο ειναι οτι οταν ζητας ενα δειγμα παντα σου λενε οτι δεν εχουν κι εγω επειδη την εχω πατησει δεν ξαναπαιρνω αρωμα(ασε που ειναι δυσκολο)χωρις να το δοκιμασω πρωτα.φιλια στην Julia και σε ολα τα bbgirls!

  11. Kalispera Julia & bbgirls!!! To eipa den to eipa? exo akousei tis pio diaforetikes apopseis gia afto to aroma!! Den einai “efkolo” o syndyasmos stis notes den tairiazei se ola ta dermata giati den einai to klasiko lefka louloudia – vanilia klp. I kassia idios einai dyskoli nota kai einai risko gia tous aromatopoious! emena mou aresei kai tairiazei kai sto derma mou kai to protimo!!!
    Filia polla!!

  12. Τζα!!!Καλησπέρα Τζούλια, bbgirls.Το δοκίμασα το Si και μου άρεσε αλλά αισθάνομαι ότι δεν έχει διάρκεια.Η υπουργός αρωμάτων έγραψε!!!Φιλιά σε όλες..

  13. καλησπερα κοριτσια…..για μενα αυτο το αρωμα ειναι οτι καλυτερο εχω δοκιμασει,,,μαλλον ειναι πραγματικα θεμα τι σου ταιριαζει και τι σου παει….οπου κι αν περναω ολοι με ρωτανε τι αρωμα φοραω και ειναι η πρωτη φορα που μου συμβαινει με καποιο αρωμα αυτο…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.